Tre fakta om 11. september 2001

  1. En perfekt kollaps. (19. aug. 2014) World Trade Center nr. 7 som kollapset om ettermiddagen den 11, september falt symmetrisk rett ned på sitt eget avtrykk. Alle 81 bæresøyler sviktet over flere etasjer i samme mikrosekund og førte til at bygget falt i fritt fall over en distanse av 8 etasjer, det vil si aksellerasjon over 8 etasjer uten å møte noen som helst motstand fra etasjene under. Den øvrige aksellerasjon var litt mindre enn fritt fall. Brannen som angivelig startet kollapsen var asymmetrisk og bæresøylen som angivelig sviktet først sto ca. 1/4 fra ene kortenden. (Kilde: bl.a. NIST sin Final Report on the Collapse of World Trade Center Building 7 fra 2008). Et bygg kan ikke falle sammen uten å møte motstand fra bygget under seg, det strir mot fysikkens lover. Kollapsen ligner påfallende på en perfekt rivning med bruk av eksplosiver. Det tar uker å rigge et bygg for slik riving, og måneder å planlegge.

  2. Flyet som forsvant. Flyet som angivelig styrtet på et jorde i Shanksville, Pennsylvania etterlot ingen synlige rester, ingen motorer, ingen hjulsett, ikke noe haleror eller deler fra flykroppen, ingen menneskelik eller kroppsdeler, ingen bagasje, ingen flyseter, ingen redningvester og heller ingen brann fra 40 tonn jetfuel da redningsmannskapene kom frem etter to minutter. Scenariet er dramatisk forskjellig fra andre kjente flykræsj, f.eks. MH17 i Ukraina. I Shanksville var det bare et lite hull i bakken. (Kilde: bl.a. Fox News reportasje og bilder fra åstedet.) Et passasjerfly kan bare ikke styrte i bakken og forsvinne slik uten synlige rester. Hullet og skog som var svidd og spllintret, minner derimot om bruk av missil (rakett).

  3. Flytende og hvitglødende jern. En brann etter jetfuel eller en kontorbrann av typen vi så i New York kan oppnå en viss temperatur. Noen sier svart røyk antyder dårlig forbrenning og at temperaturen var 5-600 grader, men la oss være romslige og si 8-900 grader. Stål mister noe av bæreevnen og vil kunne deformeres ved 5-600 grader. Det blir rødglødende ved 6-700 grader og er tydelig rødglødende ved 900 grader. Men på Ground Zero fant de hvitglødende og dryppende jern mange dager etter kollapsen, og det i mengder. Det ble også funnet noe som lignet på store lava-klumer av stål og betong. Temperaturen var så høy at det slo ut på satelittbilder tatt av NY. Ingen kontorbrann med jetfuel kan klare å få stål til å bli hvitglødende og flytende. Hvitglødende jern kan skyldes bruk av Thermate, og i støvet er det også funnet svovel og aluminium som er signaturen til militær thermite (nanothermite eller super-thermite). Det er også funnet jernkulene (iron micro spheres) som indikerer at jern har brent så det har sprutet i alle retninger. (Kilde: bl.a. dokumentarfilmen "Experts speak out" laget av Architects and Engineers for 9/11 Truth)

Kontrollerbare fakta. Det finnes etterhvert mange bevisanalyser rundt disse forholdene og andre forhold fra denne tragiske dagen. Norske medier bringer ikke videre disse analysene. De tre faktaene ovenfor lar seg kontrollere og verifisere rimelig enkelt. I USA jobber aktivister iherdig med å analysere og dokumentere, og de håper å få saken for retten dette ti-året.


Bevis fra 11. september 2001

(2. jan. 2014) Her er noen av problemområdene spesielt fra sammenrasingen av World Trade Center nr. 7, bygget som med sine 47 etasjer raget 190 meter til værs og kollapset uten å være truffet av noe fly. Også fra de andre hendelsene finnes det en bråte forhold man kunne nevnt, og 9/11 Truth-bevegelsen jobber nå systematisk for å få disse forholdene på dagsorden.
  • Ifølge 9/11 Commission Report ville ikke tårnene WTC1 og WTC2 falt sammen med mindre de var sterkt skadet etter sammenstøt fra fly. Likevel kollapset WTC7 uten å være truffet av noe fly
  • Ingen skyskraper av stål og betong har falt sammen pga. brann, tiltross for svære branner som har rast i timesvis
  • Å få et bygg til å falle sammen slik WTC7 falt sammen krever uker med rigging og måneder med planlegging.
  • WTC7 falt symmetrisk rett ned ved at samtlige søyler sviktet i samme mikrosekund over samtlige etasjer. Enhver rivningsekspert vil påstå at et bygg ikke kan kollapse slik uten bruk av eksplosiver.
  • Den endelige offisielle rapporten fra WTC7 vedgår at skyskraperen falt ned i fritt fall over 8 etasjer. Det betyr at bygget aksellererte nedover uten å møte noen som helst motstand fra konstruksjonen under som om 8 etasjer mirakuløst var fjernet. Dette strir mot fysikkens lover, med mindre det er brukt eksplosiver.
  • Den offisielle rapporten hevder det man ikke kjenner til detonasjoner i byggene utenom da fly kræsjet og byggene kollapset. Vitner, edsvorne vitnesbyrd og videoer viser at det var kraftige detonasjoner i WTC1, 2 og 7.
  • Undersøkelser av støvet viser at det var benyttet Thermate (millitær thermite, nanothermite eller supoerthermite), et eksplosiv som reagerer med jern i kraftig brann
  • Undersøkelser av støvet viser jernkuler (iron micro spheres) som beviser at jern har frest og brent kraftig på en måte som ingen vanlig brann med jetfuel eller kontormøbler kan få til
  • Fotos fra ground zero flere uker etter kollapsene viser flytende og hvitglødende jern som holder temperatur langt over det brannene kunne utviklet
  • Satelittbilde fra NY 16. september 2001 viste temperaturer på WTC1, 2 og 7 som overgår det en brann kunne utviklet
  • Jern og betong sammensmeltet som lava fra NY viser at det har vært temperaturer som overgår det en brann kunne utviklet
  • Også i Pentagon var det flere detonasjoner på flere ulike tider og steder i bygget i nærheten av "treffpunktet"
  • I Pentagon skulle en Boeing og dens to motorer av titanium angivelig ha smeltet i den kraftige varmen fra detonasjonen, likevel finnes et foto der to små vinger av aluminium løftes vekk fra Pentagon med mobilkran. Hvorfor var ikke de smeltet ?
  • Høyoppløselig bilde fra Pennsylvania viser ikke fnugg av spor fra en Boeing som skulle ha kræsjet i bakken. Bildet viser imidlertid signatur fra et missil og skogen på andre siden av veien er splintret og svidd i en sektor som passer for en retningsstyrt detonasjon fra et missil (rakett).
De som er interessert i å vite mer kan lese boken "9/11 en åpen sak" fra 2008 (som kan trenge litt oppdateringer), link helt øverst til venstre, se på sider linket opp i avsnittet over dette, eller ta en titt på sidene linket opp nederst under kolonnen 11. sept. 2001.

9/11 problem: et bygg kan ikke kollapse i fritt fall
9/11 problem: en brann kan ikke få stål til å bli hvitglødende
9/11 problem: et fly som kræsjer kan ikke forsvinne uten rester (se bildet)
I Kazan i Russland styrtet en Boeing rett ned. Merk restene (se bildet)
Video av kræsjet 17. november


Bevisene fra 11. september 2001

En viktig bok. (18.sept. 2013) I sin bok "9/11 Ten Years Later" går David Ray Griffin systematisk gjennom mange av bevisene og hypotesene etter denne tragiske dagen. Bokens undertittel "When State Crimes Against Democracy Succeed" sier litt om de konklusjonene han trekker av bevisene: 11. september må ha vært en "false flag"-operasjon designet og gjennomført av folk plassert sentralt i Bush-administrasjonen. En konspirasjon har vi når noen i hemmelighet går sammen for å planlegge og gjennomføre onde handlinger. Konspirasjoner, konspirasjonsteorier og konspirasjonsteoretikere har vi hatt rundt oss siden tidenes morgen.

De finnes TO konspirasjonteorier om 11. september 2001
Den ene er at 19 unge muslimske arabere tok innersvingen på hele USA's forsvar og etterretningssystem (16 ulike tjenester!), de lurte flyplass-security 4 ganger på 1 time, klarte å få TRE solid bygget skyskrapere til å falle sammen i fritt fall (uten motstand fra etasjene under), ved å kræsje fly inn i to av dem, og klarte å fly mot og treffe verdens best bevokotede bygning Pentagon samt styrte et fly på et jorde uten å etterlate seg synlig vrakgods. Deres våpenarsenale besto av tapetkniver ifølge en mobiltelefonsamtale fra Barbara Olson på flight 77 som FBI etter 2006 benekter har funnet sted.

Den andre teorien er at folk sentralt plassert i USA's administrasjon, med Rumsfeldt og Cheney i spissen, lenge før presidentvalget som George W. Bush "vant" i 2000 takket være valgfusk og ukonstitusjonell triksing, planla gjennomføringen av "ett nytt Pearl Harbor" for å utbre det Amerikanske riket og få tilgang til bl.a. oljen i Irak. Dette gjorde de med en "falsk flagg" operasjon som la skylden på muslimske arabere som ga USA påskudd til å invadere Afhganistan (selv om de fleste terroristene kom fra Saudi Arabia).

Konspirasjonsteoretikere blir latterliggjort
I dag er det stuereint å hevde at Irak-krigen skyldes falske beviser og bevisst manipulasjon av media, og at hendelsen i Gulf of Tonkin som ga påskuddet til Vietnamkrigen var en "false flag"-operasjon iscenesatt av USA, alt for å få påskudd å gå til krig uten å komme i konflikt med folkeretten. Dersom man sier at 9/11 var en inside job blir man derimot latterliggjort av det Griffin kaller "9/11 fundamentalister". Istedenfor å gå inn i bevisene og analysere for og mot slik Griffin har gjort i sin bok, avviser de konspirasjonsteorien om at 9/11 var en inside job som løgn og kaller dem som fremsetter den for utilregnelige.

9/11 truth-bevegelsen i sterk fremgang
I 2006 ble 9/11 truth-bevegelsen anklaget for å mangle faglig ekspertise. Dette har endret seg dramatisk siden da. Architects and Engineers for 9/11 Truth består av 1500 arkitekter og bygningsingeniører som krever ny og uavhengig etterforskning etter at WTC7 raste sammen uten å være truffet av noe fly. En undersøkelse i mai 2006 viste at hele 43 % av amerikanerne ikke engang kjente til at WTC7 hadde rast sammen. Gjør du ?

www.911truth.org/

NY VIDEO ANBEFALES: Trailer til ny DVD utgitt av Architects and Engineers for 9/11 Truth <
Om False flag-operations (liveleak)

Krav om ny etterforskning
Det er altså en grasrotsbevegelse som med stadig større faglig tyngde krever en ny, troverdig, uavhengig, vitenskapelig holdbar etterforskning. Den nye kommisjonen må kunne stevne vitner, kreve at de vitner under ed, må kunne bruke løgndetektor for å bekrefte vitnemålene, må kunne garantere at folk ikke mister jobben eller blir forfulgt for å si sannheten, og ikke minst: ny kommisjon må få midler og ressurser som står i forhold til hendelsens alvorlighet. Allerede nå tar 9/11 truth-bevegelsen opp edsvorne forklaringer som blir notariusbekreftet slik at de senere kan brukes som bevis i en rettsak.

Media og universitetene sin rolle
Griffin anklager media for å lukke øynene for det som har skjedd. Avisene går ikke gjennom bevisanalysene, de reiser ikke kritiske eller ubehagelige spørsmål, de bidrar ikke til å avklare det som kan være en av de største forbrytelsene i nyere tid. Nå eies mange mediehus av folk som står den gamle Bush-administrasjonen nær, og det har forekommet press mot journalister med trussel om å miste jobben dersom de ikke innordner seg etter avisens "policy". Viktigere kan derfor universiteter og høyskoler bli ved at de fritt kan undersøke bevis på en vitenskapelig måte og legge frem sine resultater uten å være bundet av gitte meninger.

Mens ulike bevegelser arbeider aktivt for at sannheten skal frem i lyset, ser det ikke ut som norske medier kommer til å delta på dette. Og det er trist dersom det fører til at "state crimes against democracy" kan lykkes. Vi må bare konstaterer at vi ikke har kommet særlig langt her på berget. David Ray Griffin håper 9/11-truth bevegelsen kan oppnå resultater i dette tiåret.


10 years after 9/11

Something fishy ... (sept. 01, 2011) There are evidence from that sad day 10 years ago that do not fit the official version in a degree that is screaming at us. Somebody is lying, sombody is distorting and manipulating, misleading the people of this world. Here are sixteen reasons to Question the official story about 9-11 (David Ray Griffin) So let us look at some of them:
  • The missing print. Remember the "print" of a Boeing 757 on the Twin Towers? Why was there no such print on the Pentagon? Why was the wall and the windows not broken where the wings and tail and engines from the plane slammed into the building?

  • The hole in the wall. Pentagon had a hole burnt through 3 of the 5 buildings, that is through 6 outer walls made of reinforced concrete. The hole was some 15 feet (5 meters) in diameter all the way. Do you know anything on a Boeing 757 that can cause such a bunkerbuster hole?

  • Strange small parts. At Pentagon there were found parts from a small aircraft like a small engine, a little wheel and parts from small wings suitable for an A3 Skywarrior two engine jetfighter. Can a Boeing produce these small parts?

  • The plane that disappeared into the ground. In Shanksville, Pennsylvania, another Boeing 757 allegedly crashed into the ground. It disappeared completely into the ground, closing the hole behind it, leaving no visible debris that usually is seen after an air crash. Only a hole about 3 feet (1 meter) deep, and according to Fox News some 10 x 20 feet ( 3 x 6 meters) wide and long. The site is dramatically different from other air crash sites. Is it possible for a Boeing to disappear into a small hole like this?

  • The detonation that splintered the wood. At Shanksville, the wood across a dirt-road some 50 meters away from the hole, was shattered after huge detonation. Trees were splintered and black from an enormous blast of heat, without catching fire. If a plane detonated like that, there would be debris from the plane all over the field. No debris was found. Is it possible for a Boeing to detonate like that?

  • The perfect demolition. WTC no. 7 fell down in the evening on 9/11, not beeing hit by any plane at all, as every vertical steel colomn was cut over several floors at the very same microsecond. As a demolition job it was just perfect. Is it possible for minor fires to cut all steel coloms over multiple floors like this?

  • Detonations on WTC7. In the Twin Towers, there were known huge detonations not coinciding with airplane crash or the falling down of the towers. How is this possible?
Dedicated pages below. Header in Yellow color below indictates 8 dedicated pages mostly in norwegian language, some including text in english, with lots of photos and documentation. It is reason to beleave that those guilty of this terror are still going free.

In memory of the victims. This story is in memory of 3000 who died on 9/11, and those affected by two revenging wars soon to have lasted 10 years and having killed more than one million people. That is the unprecedented terror, that is the real madness, that is the ultimate uncivilized behaviour.

A new investigation ? It is so easy to find an independent air crash investigation expert, a missile expert, a building engeneer, a demolition expert, an engeneer on fires in big buildings and a mechanic on Boeing 757 to look into these events and conclude either to recommend a new complete investigation or to close the case. Most sadly, however, is the medias lack of interest in this matter of the highest importance.

Was the 9/11 tragedy caused by a man in a cave and nineteen hijackers with no serious weapons ? If not ...
The terrorists behind 9/11 had motive, means and opportunity


En ny 9/11 kommisjon ?

"The Omission Report" - rapporten som utelater
En stor del av befolkningen i USA kjøper ikke den offisielle versjonen etter 11. september 2001. De tror ikke at den hele og fulle sannhet har kommet frem i lyset. Professor David Ray Griffin, som har viet mye av sitt liv etter 2001 til å etterforske og skrive bøker om det som hendte, kaller ”The 9/11 Commission Report” for ”The 9/11 Omission Report”, omission betyr å utelate. Og nå, 10 år etter, er det spesielt hendelsene i Pentagon, Pennsylvania og WTC7 som gjør folk urolige. Griffin har utgitt en bok som heter nettopp "The Omission Report" der han analysere kommisjonens rapport.

Professor David Ray Griffin med foredrag om rapporten

Henry Kissinger trakk seg på direkten.
Da Henry Kissinger ble utnevnt som 9/11 kommisjonens første leder ble han på pressekonferansen spurt om han fant det problematisk å lede en kommisjon som skulle etterforske 11. september samtidig som hans advokatfirma representerte Bin-Laden familien i USA. Han tenkte seg om 10 sekunder og svarte så på direkten litt stotrende: ”Jeg trekker meg herved som leder av kommisjonen.”

Dette er mannen som sa til sine CIA-agenter i 1970: "It is firm and continuing policy that Allende be overthrown by a coup ... it is imperative that these actions be implemented clandestinely and securely so that the USG [United States Government] and American hands be well hidden." Et annet sted forklarte han: "The issues are much too important for the Chilean voters to be left to decide for themselves." Den første leder av kommisjonen varte bare noen timer. Vi andre må bare lure på hvorfor Bush ga ham vervet.

Også Zelikow var Bush-administrasjonens sin mann.
Den nye lederen av kommisjonen het Philip David Zelikow. Også Zelikow var Bush sin mann. Hans spesialfelt er ”public myths”. Zelikow hadde tidligere jobbet sammen med Condoleezza Rice da hun var utenriksminister. Han fikk ansvaret for å utforme den endelige rapporten, for å velge ut hva som skulle være med og ikke minst hva som ikke skulle være med i rapporten, ifølge David Ray Griffin.

Godtar vi at noen skal etterforske seg selv ?
Dersom et politisk parti i Norge ble mistenkt for økonomisk kriminell virksomhet, ville ingen godtatt at partiet selv skulle sette ned en kommisjon ledet av egne folk for å utrede og konkludere om det var gjort noe straffbart. Tvert imot ville vi forlangt at partiet skulle holde sine fingre langt vekke fra utredningen for å sikre en mest mulig nøytral og troverdig rapport. Det er bare en måte å gjøre det på her til lands: via påtalemakt, etterforskning, bevisopptak, anmeldelser og rettsvesen.

Kommisjonen var kraftig inhabil
Kommisjonens Bush-tilhørighet gjorde den helt ukvalifisert til å etterforske eventuelle kriminelle handlinger begått nettopp av Bush-administrasjonen selv. Mange er også kritisk til selve prosessen. Vitner ble ikke stevnet, kontroversielle vitneutsagn er ikke hørt eller tatt med i rapporten, det er ikke krevd forklaring under ed, det ble ikke brukt løgndetektor, og forklaringene er ikke gyldige som bevis i en rettsprosess. Dersom – Gud forby – hensikten med kommisjonens arbeid var å dekke over ubehagelige fakta fra 11. september, da kunne dette være måten å gjøre det på.

A second opinion ?
Egentlig er det uinteressant hvem som mener hva og hvilke konspirasjonstanker som flyter rundt omkring. Spørsmålet er om USA kan leve med en stor grad av usikkerhet og utydelighet i en så viktig sak, eller om president Barack Obama må nedsette en ny, uavhengig og troverdig kommisjon for å få ”a second opinion”. Obama er selv advokat og vet nøyaktig hva som kreves av en kommisjon for at den skal kunne ta opp bevis og være juridisk uangripelig for all ettertid.

En av to muligheter ?
Men om han vil gjenåpne saken, uansett mulige grunner for å gjøre det, er en helt annen sak. For utfallet til en ny kommisjon kan bare bli ett av to: Enten utklasset en håndfull arabere hele USA sitt milliardforsvar den 11. september 2001, eller så var det noe honky ponky som noen vil holde hemmelig. Det siste åpner for tankerekker som kan skremme vannet av de fleste av oss, tankerekker som i andre sammenhenger ville være mer enn nok til å få journalister til å kvesse pennene sine mot krefter mye mektigere enn Al Qaida.

The Truth Shall Prevail,
og de skyldige skal finnes og bli stilt til ansvar, sa George W. Bush. Kan det tenkes at sannheten er verre enn noen i USA ønsker å vite om? Svaret får vi ikke med mindre president Obama nedsetter en ny kommisjon som rydder all tvil av veien. Mannen har vist at han har baller til ganske mye, men dette her kan bli i meste laget. Og det som tidligere het change heter nå business as usual. De som ønsker seg en ny kommisjon må trolig vente lenge, kanskje inntil Wikileaks setter saken på dagsorden ...

Hva var galt med den gamle 9/11 kommisjonen ?

  • Den gamle kommisjonen var ikke uavhengig av Bush-administrasjonen og dermed diskvalifisert til å etterforske anklager om kriminelle handlinger gjort av den samme administrasjonen.
  • Vitner ble ikke stevnet for å vitne, de ble ikke brakt inn med makt. Dermed er mange viktige vitnesbyrd ikke hørt.
  • Vitner kan ha blitt hemmet av "minders" (Executive Branch Representatives) som påvirket vitneopptaket.
  • Vitner ble ikke fritatt for taushetsplikt
  • Det var ikke et krav å vitne under ed
  • Løgndetektorer ble ikke brukt for å bekrefte / avkrefte vitnesutsagnene
  • Vitner ble ikke lovet straffefrihet for mindre kriminelle handlinger dersom de kunne skaffe bevis mot bakmenn og bidra til å bringe disse for retten
Hvilke krav må stilles til en ny kommisjonen ?
  • Gjør den nye kommisjonen uavhengig av ethvert parti eller administrasjon
  • Gjør den troverdig ved å inkludere kjente skeptiske akademikere i kommisjonen
  • Gjør kommisjonen til en del av rettsvesenet slik at den kan ta opp bevis og la vitnesbyrd bli en del av en juridisk prosess
  • Gi kommisjonen adgang til å stevne vitner, arrestere dem og bringe dem inn til avhør om nødvendig
  • Frita vitner fra deres profesjonelle taushetsplikt der dette kan være et proble, gjort via en offentlig uttalelse fra det Hvite Hus
  • Kreve at alle vitner må vitne under ed
  • Bruke løgndetektor for å få bekreftet vitnemålene
  • La alle vitner få uttale seg fritt uten noen "minders" tilstede, men gjerne med deres egen representant tilstede om de skulle ønske det
  • Love straffefrihet for alle mindre kriminelle handlinger dersom de kan vitne mot bakmenn
  • Sørge for at alle omdiskuterte emner blir behandlet seriøst, uten å etterlate noen åpne spørsmål
  • Gi vitner varsler-beskyttelse slik at ingen risikerer å bli trakassert eller miste jobben på grunn av at de vitner
  • Etabler kanaler for informasjon og tips, og sørge for at viktige tips blir fulgt opp seriølst
  • Gi den nye kommisjonen nok ressurser til å gjøre sin jobb

Barack Obama vet hva som skjedde.
President Obama i USA er ikke bare president. Han er advokat, attpåtil gift med en advokat. Han vet hva som er holdbart og ikke holdbart når det gjelder etterforskning og bevis. Han forstår at dersom sannheten er en annen enn den offisielle versjonen, da må den komme på bordet. Selv om en slik sannhet kan være ydmykende for USA og faltal for den forrige administrasjonen, må all tvil ryddes av veien og alt må gjøres for at de skyldibe blir stilt for retten og straffet.

USA kan ikke leve med den mistilliten som rår nå.

Mr President the Whole World knows 9/11 was a Lie (Griffin på YouTube)
Opprop som krever ny etterforskning av 9/11