Nye NATO: en allianse for krig
Er det Norge sin jobb å forsvare Island ???

(20. mars 2021)
I sak om vulkanutbruddet på Island, kom NRK.no med et lite avsnitt som forbauset mange. "Vulkanutbruddet er godt synlig fra Keflavik flyplass der flere norske F-35 fly er stasjonert for å vokte islandsk luftrom. Utbruddet påvirker ikke de norske mannskapene på Island." Men hvorfor skal norske skattepenger brukes til å vokte over islandsk luftrom?
Foto: Luftforsvaret/Royal Norwegian Air Force

Vulkanutbrudd nær Reykjavík
Island har ikke luftforsvar, derfor skal norske fly avhjelpe dem


Ørlandet er nå base for USA's atombombefly

(27. febr. 2021) Under denne regjeringen har vi sett en massiv amerikansk opptrapping som fra russernes side bare kan oppleves som svært provoserende. Nå har USA gjort Norge til base for noen beist av bombefly som kan føre atomvåpen. Folket får trolig aldri vite i hvilken grad slike våpen finnes tilgjengelig i Norge.

Ørlandet base for USA strategiske atombombefly
Bombeflyene har landet på Ørlandet


USA og NATO taler med to tunger

(19. des. 2020)
USA og NATO har forsøkt å stoppe Nord Stream 2 som de stygge russerne bygger til Tyskland. Nå har Tyskland trosset USA og byggingen skal ferdigstilles. I denne forbindelse kan det være fristende å minne om hva samme USA sa i 2007:
"Om Russland stanser energileveransene til et NATO-land, bør det betraktes som et angrep på alle NATO-land, mener USA-senatoren Richard Lugar." Noe slikt vil med andre ord være en krigserklæring mot NATO.

Vil ha NATO-forsvar mot gasskutt (nrk.no)


Er Kina DIN nye fiende ???

(11. des. 2020)
USA er bekymret fordi Kina holder på å ta over rollen som verdens ledende nasjon. USA flyttet sin industriproduskjon til Kina, ga Kina et kjempeoverskudd og satte Kina i stand til å bygge ut jernbaner, motorveier og byer, og å kjøpe opp virksomhet og eiendom i andre land. Og Kina kan lage mobilnett som USA ikke kan bruke til å overvåke folk. Men USA kan ikke slå seg til ro med å være nummer to. Derfor er Kina blitt USA sin nye fiende, og derfor er Kina blitt NATO sin nye fiende. Kina må knuses!

Er Kina blitt DIN nye fiende? Er Kina blitt Norges nye fiende? Er alle USA sine fiender blitt VÅRE fiender? Spørsmålet er betimelig fordi USA styrer NATO og Jens Stoltenberg. Men USA styrer ikke folkemeningen i NATO-landene. Og fordi NATO-landene er demokratiske land, er det folkene som skal legge premissene for NATO sin virksomhet, ikke haukene i USA.

NATO definerer seg som en global militær aktør, vender seg mot Kina


Hyklerne blant oss: Jens Stoltenberg

(27. aug. 2020)
Generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO oppfordrer Russland til ikke å blande seg inn i Hviterussland sine affærer, det vil si ikke hjelpe dem å få slutt på demonstrasjonene.

Den samme generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO blander seg elegant inn i en bråte nasjoners affærer der verken NATO eller USA har noe de skulle sagt eller gjort.

Det er liten tvil om at generalsekretæren er blitt en nikkedukke for USA sine kriger.


Dagens push for mer opprustning

(22. juli 2020)
Norge har drevet opprusting i Finnmark for å kunne forsinke russerne noen timer hvis de kommer. Jevnlig presenterer "forsvarsfolk" ulike artikler i media for å skremme vannet av oss. Dagens godbit fra Norsk Krigskringkasting er at russerne trolig drar rett til Lofoten. Det neste blir vel at noen finner ut at russerne drar direkte til Oslo. Vi må ha amerkanske baser i Oslo.

Advarer mot gamle forsvarsplaner (nrk.no)


Faithful poodle elected to UN Security Council

(June 17. 2020)
Norway has always been the voice of the Big Brother USA, friend and allied in several illegal wars. Norway is even supporting the US sanctions that are killing poor people in many countries to provoke regime change. This qualifies for participating in the UN Security Council.

The Peace Researcher Johan Galtung once said that Norway does not have any independent foreign policy, it is only repeating what USA tells them to. Norway has no integrity, no independence, it does not have a voice of its own, and will never stand up to the USA.


Nei, vi støtter ikke Tyrkias invasjon i Syria

(29. febr. 2020)
"Hele Norge" og NATO skal angivelig støtte Tyrkia sin egenrådige invasjon (på vegne av USA?) i Syria, muligens med formål å hente ut de USA-ledete terroristgruppene fra Idlib før de blir nedkjempet av syriske og russiske styrker.

Den Store Oppruster Og Krigshisser Jens Stoltenberg forsøker fyre opp under innnsatsen.


Hvem truer hvem ?

(30. mai 2019)
NATO er verdens største militærmakt og har 4 ganger større militærutgifter enn Kina og over 10 ganger større enn Russland. Selv uten USA ligger de øvrige NATO-landenes forsvarsutgifter vesentlig over Russland sitt forsvarsbudsjett. Figuren er i danske kroner.

At noen kan finne på å kreve enda mer penger til NATO er tegn på stormannsgalskap. Det er noe helt annet denne verden trenger nå.

Når man ser på USA i Afghanistan, Irak, Libanon, Syria, Iran, Venezuela og andre steder i verden for ikke å snakke om hele USA sin bedrøvelige historie, er det som å se Blücher seile innover mot Drøbak.

Eneste forskjellen er at norske medier, norske forsvarsfolk og norske politikere står langs fjorden og veiver med amerikanske flagg jubler og roper: "Heil USA! Sieg Heil!"


Jens Stoltenberg lyger om atomvåpen i Europa

(5. des. 2018)
USA gjennom NATO og puddelen Jens Stoltenberg kjører nå ut atomvåpen i flere europeiske land. Spør deg gjerne hvordan USA ville reagert dersom russerne utplasserte atomvåpen i Mexico. Men slik argumentasjon biter ikke på Jens Stoltenberg.

New “Precision Guidance” Nukes Deployed All Over Europe


Atlantic Council støttes med millioner av skattekroner

(12. nov. 2018)
Erna Solberg er tildelt «Global Citizen Award» for 2018 av den amerikanske tenketanken Atlantic Council, som støttes med millioner av norske skattekroner.

I flere år har Erna Solberg kuttet i støtten til norske organisasjoner som jobber for fred. Nå har regjeringen tatt skrittet fullt ut og kuttet all støtte til fredsorganisasjoner på statsbudsjettet. « – Vi står ribbet tilbake», sier Tuva Grimsgaard i Norges Fredsråd.

Årsaken er at Erna Solberg helt har adoptert NATOs opprustnings- og krigspolitikk, og derfor ikke ser seg tjent med å holde liv i organisasjoner som ønsker dialog og nedrustning.

Erna Solberg fikk pris av Atlantic Council


NATO's ekspansjon østover er i strid med avtaler

(19. sept. 2018)
Mens Jens Stoltenberg og Aftenposten tiljubler NATO sine initiativer over hele verden, er det noen som lurer på hvorfor NATO bryter tidligere løfter om ikke å ekspandere østover. Akkurat nå ser det mest ut som om NATO vil bli en verdensomspennende militærstyrke som skal verne om det amerikanske verdensomspennende riket. Russerne har all grunn til å være bekymret.

Did the West Break Its Promise to Moscow?


Norge er i ferd med å bli amerikansk base

(8. juni 2018)

 • Amerikanerne vil gjøre Andøya til sentral plass for all overvåkning i nord-ormrådene (les: Russland). Det første av fem fly har ankommet.
 • USA vil å utvide basen på Værnes fra 330 til 700 mann, dette er US Marines, topptrente kampsoldater.
 • NATO krever at Norge har 26 jagerfly disponible for NATO på 30 dagers varsel når de er på plass
 • USA ønsker oppstillingsplass til 4 kampfly på Rygge flystasjon, de betaler for installasjonene selv og pengene er allerede budsjettert i USA. Det dreier seg trolig om bunkere.
 • Norge skal betale over 1 milliard kroner for satelitter som gir amerikanske styrker bredbånd og militær kommunikasjon i Norge.

Som vanlig i "demokratiet" Norge er dette et tiltak regjeringen har vedtatt uten bred offentlig debatt, i strid med base-erklæringen fra 1949 og uten åpen behandling i Stortinget. Regjeringen får full støtte av Arbeiderpartiets USA-venner. SV mener dette er en uklok og provoserende politikk.

NRK dekket saken med 3 (tre) linjer
Norge skal betale 1 milliard for amerikanske satelitter
Stortinget sa ja til SV og Rødts krav om ny gjennomgang av satellittkjøpet.
Halvparten av F-35-flyene skal stå på høy beredskap for NATO


Tar NATO feil om gassangrepet, eller lyger de?

(26. april 2018)

 • Gassangrepet KAN ha vært en false flag operasjon
 • Det er FLERE som kan tenkes å stå bak en slik operasjon
 • Det er direkte UFINT å forkaste meninger som er forskjellig fra USA sine
 • White Helmets er finansiert og opprettet av USA
 • White Helmets KAN ha iscenesatt hele det angivelige gassangrepet
 • Det er lite trolig Assad er så DUM at han gir USA og verden sitt hode på et sølvfat
 • USA har FORTSATT som agenda å få til regimeskifte i Syria
 • USA har betalt "terrorgrupper" som har rykket inn i Syria og nå holder folket som gisler

Pierre Le Corf er en franskmann som nå reiser rundt i Syria og rapporterer og hjelper til. "I am sick and tired of the lies about Syria" sier han. Han snakker om "White Helemts" og ber deg forestille deg at en terrorist kommer til din by, til ditt hus, trekker en revolver og skyter deg i magen. Deretter tar han på seg en hvit hjelm, bærer deg på sine skuldre til sykehus. For dette mottar han en medalje og blir symbolet for fred i Syria.

Rapport fra Syria


OK at NATO-land invaderer og okkuperer Syria?

(16. mars 2018)
Beleiringen av Afrin, som er den største byen i enklaven ved samme navn, er nå fullført. Tyrkerne har tatt livet av 1500 syrere (kurdere) i operasjonen. Tyrkia avviser at de vil overgi Afrin til syriske regjeringsstyrker. Det betyr at NATO-landet Tyrkia har tenkt å okkupere del av Syria på permanent basis.

NATO finner dette helt greit, og vil ikke fordømme at NATO-landet Tyrika invaderer et naboland. Det er også greit når Israel invaderer naboland, eller når USA invaderer land rundt omkring der de ikke har noe å gjøre og i strid med folkeretten. Men det er IKKE greit når Russland nekter å levere fra seg Svartehavsbasen på Krim til det USA-vennlige regimet etter det USA-finansierte kuppet i Ukraina.

Tyrkia: Tar «innen kort tid» kontroll over Afrin (abcnyheter.no)
Erdogan: Vi har full kontroll over Afrin sentrum (nrk.no)


Hvor lett kan NATO lage krig ?

(17. nov. 2017)
I en NATO-øvelse i Stavanger fremsto NATO-landet Tyrkia og landets president som fiende i øvelsen. President Erdogan ble rasende, og kalte hjem 40 deltakere på øvelsen. Jens Stoltenberg utviser total ansvarsfraskrivelse slik: "Hendelsen var et resultat av gjerningen til en enkeltperson og den reflekterer ikke NATOs syn. Det var en sivil kontraktør som var engasjert av Norge, og ikke en ansatt i NATO."
Hva slags folk er det NATO drar med seg når de skal ut og krige?

Ny bildetekst dedikert Jens Stoltenberg fra saken over:
Det er ikke så farlig, bombene er fra en enkeltperson, en sivil kontraktør som ikke er ansatt i NATO.

Brukte Erdogan som fiende på NATO-øvelse (vg.no)


Permanent amerikansk base på Værnes

(7. okt. 2017)
Klassekampen har fått fatt i dokumenter om den amerikanske basen på Værnes ved hjelp av den amerikanske offentlighetsloven Freedom of Information Act. Her dannes et helt annet bilde enn regjeringens offisielle fortelling om at amerikanerne bare er midlertidig i Norge for å trene, skriver Klassekampen i dag. Dermed er det klart at vår forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) ikke bare holder folket for narr, men hun har løyet folket rett opp i trynet da hun sist forsøkte å bortforklare at regjeringen har kansellert Baseerklæringen med Russland fra 1949.

US Marines kommer for å bli på Værnes


Ikke en aggresiv politikk overfor Russland - sier NATO

(20. juni 2017)
Natos generalsekretær avviser at det er en provokasjon overfor Russland når 4000 kampklare soldater utplasseres nær den russiske grensen i Latvia, Estland, Litauen og Polen. "Et svar på Russlands aggressive politikk", sier Stoltenberg ifølge NRK. Og når USA skyter ned et Syrisk jagerfly er det heller ikke en provokasjon, det er en nødvendig handling for å ivareta amerikanske styrker som har invadert Syria.

Ikke provokasjon å plassere soldater ved den russiske grensen.


Hva i svarte helvete er det NATO holder på med langs russergrensen ?

(11. juni 2017)
En formasjon av amerikanske B-52 bombefly som kan bære atomvåpen ble avskåret av et russisk jagerfly over Østersjøen. NATO "bidrar ikke til å minske spenningen i Europa", skriver Dagbladet. Og vi andre vet nøyaktig hva amerikanerne ville gjort dersom russerne bedrev formasjonsflyging av bombefly langs kysten av USA etter øvelse på Cuba.

Amerikansk bombefly får uventet besøk av russerne


Europeisk militærallianse i år ?

(30. mai 2017)
Den ene europeiske lederen etter den andre har blitt skeptisk til USA. Dersom Europa nå beveger seg mot å etablere sin egen forsvarsallianse, går vi mot interessante tider. Det er kanskje bedre enn å være alliert med (eller lydig underlagt) en syk, syk nasjon.

Stemningen i Nato er «litt avventende»


NATO er USA sin lekegrind

(29. mars 2017) Det er ikke NATO som godkjenner nye medlemsland i NATO, det er senatet i USA, ifølge Dagbladet i dag. Og dermed er det bekreftet det mange har hevdet lenge: NATO er USA sin lekegrind ute i verden.

Montenegros NATO-søknad godkjent av USA


Klart for å gjøre Andøya om til amerikansk base

(16. nov. 2016)
Det er bestemt å legge ned flystasjonen på Andøya.
Tilbake står en rullebane på 2,5 kilometer og masse infrastruktur.

USA kommer til å overta Andøya.


Base-erklæringen kansellert, Norge er Atom-mål

(30. okt. 2016)
Med et pennestrøk har denne regjeringen strøket baseerklæringen fra 1949, selvfølgelig uten å spørre folket til råds. Baseerklæringen, erklæring som den norske regjeringen gav i forbindelse med Norges tilslutning til Atlanterhavspakten 1949. Her slår regjeringen fast at det ikke vil bli åpnet baser for fremmede lands stridskrefter på norsk territorium så lenge Norge ikke er angrepet eller utsatt for trusler om angrep.

Erklæringen kom som et svar på en henvendelse fra sovjetiske myndigheter, som fryktet NATO-baser i sitt nærområde. Baseerklæringen ble i praksis retningsgivende for norsk basepolitikk under den kalde krigen."

Fra Store Norske Leksikon (snl.no)


Aftenposten avslører bløffen til Stoltenbergs og NATO om Russland

(25. aug. 2016)
(Artikkelen i Aftenposten ble først gjemt bak betalingsmur, den er nå fjernet i sin helhet. Vi kopierte illustrasjonene mens det ennå var mulig. )

Det er tide å spørre seg hvem vi egentlig kan frykte hva fra.

USA deltok i nedskyting av russisk SU-24 over Syria i fjor

(30. juli 2016)
NATO was involved in last year’s downing of Russia’s Su-24 bomber in Syrian airspace, Willy Wimmer, former Vice-President of the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE), told Sputnik Deutschland on Friday. On November 24 2015 Turkish jetsdowned a Russian Su-24 bomber carrying out anti-terror operations in Syria. The plane’s two co-pilots parachuted from the plane but one of them, Lieutenant Colonel Oleg Peshkov, was shot and killed by suspected Turkmen militants operating in Syria.

It is not simle to find and shood down a fighter jet. You need position and heading to the target, and can only get this from a radar. Two american or NATO Awacs were in the sky this day, one from Cyprus and one from Saudi Arabia. Also, shootdown is NOT practiced in peace time, one use intercepting and may be warning shots.

In peacetime, the most a military aircraft is allowed to do is to force a stray aircraft to make an emergency landing. “It must be assumed that if somebody breaks international rules, then political interests are at stake. This was about destroying the relations between the Turkish Republic and the Russian Federation, which were blossoming (back) then,” the politician said.

US & Saudi Arabia ‘Involved in Downing of Su-24’ in Syria


Tyrkia - et atom-mareritt

(24. juli 2016)
Et stort antall av de omkring 200 atombombene som USA har plassert i NATO-land, finnes i Tyrkia. Sjefen for Incirlik-basen, der våpnene er lagret, er blant de militære sjefene som er arrestert, siktet for å stå bak kuppet mot Erdogan. Det er den samme basen som de tyrkiske F-16-flyene tok av fra da de bombet parlamentets bygninger i hovedstaden Ankara, og som sto for nedskytingen av et russisk SU-24 i november, skriver Aftenposten.


Hat-kampanje mot Russland fortsetter

(6. juli 2016)
Nå skjer det regelmessig en gang eller to i uken, at nyhetssendingene forteller oss hvilken stor trussel Russland er, hvor stor fare det er for at de skal invadere Europa og starte krig, og hvor onde og gale de er.

 • Russlands aggressive oppførsel (den fredelig annekteringen av Krim febr/mars 2014)
 • Russland er en trussel mot Europa (fordi de annekterte Krim)

Målsettingen er helt klar: Skape frykt, øke våpensalget, samle Europa mot en ytre fiende, ruste opp Europa enda mer, føre en mer aggressiv militær politikk tett opp mot russiske grenser, binde naboene tettere opp mot NATO og bidra til å skape farlige situasjoner som kan gi mer frykt og selge mer våpen. Beklager, slike kampanjer kjøper vi ikke, særlig når de bidrar til å dekke over USA's vanvittige bidrag til verdenshistorien.

Vi minner om hykleren John Kerry ...
On March 2, 2014 US Secretary of State John Kerry condemned Russia’s “incredible act of aggression” in Ukraine. “You just don’t in the 21st century behave in 19th century fashion by invading another country on completely trumped up pretext.” But Iraq 2003 was in the 21st century. The pretext was completely trumped up. Senator John Kerry voted for it. Nice moral authority you have there, John.

On the same occasion, concerning Ukraine, President Obama spoke of “the principle that no country has the right to send in troops to another country unprovoked”. Do our leaders have no memory or do they think we’ve all lost ours? William Blum, Wikipedia


Regjeringen vil styrke forsvaret av Norge ved å legge det ned

(17. juni 2016)
Det vil regjeringen gjøre ved å legge ned 11 av forsvarets større og mindre anlegg. De legger ned Kjeller, Setnesmoen leir, Andøya, Harstad Syd, Kjevik, Karljohansvern, Grunden 22, Hovermoen, Nærøysund, Trondenes og Åsegården. Om dette er styrking eller sanering, får andre bedømme.

Regjeringen vil legge ned elleve anlegg (nrk.no)


Krigshisseren Jens Stoltenberg

(1. juni 2016)
Stoltenberg forteller oss at NATO nå vil sende soldater til Polen og Baltikum mot den russiske grense. Soldatene skal bidra til økt sikkerhet og stabilisering. Jens Stoltenberg tror ikke dette vil føre til mer russisk opprustning, økt spenning og mer destabilisering. Nå skal det selges ner våpen.

Har NATO-landet Tyrika blitt et diktatur ???

(5. mai 2016) Erdogan får "styrket" sin posisjon, og nærmer seg eneveldig makt - trolig svært lite demokratisk sådan. Vestlige myndigheter er påfallende forsiktig i sin omtale av det som skjer, og ingen bruker ordet "diktatur" eller "diktator". Det er selvfølgelig fordi Erdogan's Tyrkia er medlem av NATO og dermed av den gode sorten - per definisjon.

Går av som statsminister etter rykter om splid med Erdogan (nrk.no)


Hva i helvete har Montenegro å gjøre i NATO ?

(4. des. 2015)
Jens Stoltenberg vil gjerne invitere Montenegro "inn i varmen". Er det helvete han snakker om?


NATO-landet Tyrkia er med å finansiere IS

(2. des. 2015) Satelittbilder viser at Tyrkia handler olje med IS og slik er med å finansiere terrororganisasjonen som NATO sier de forsøker å bekjempe. Dette var en av hovedsakene på TV2 nyhetene i dag. Det morsomste er at USA må være klar over hva Tyrkia holder på med. Dermed er parodien fullkommen. (Og tyrkeren som laget bildet til høyre risikerer 2 år i fengsel.)
Erdogan er involvert i oljehandel med IS


NATO-land skjøt ned russisk kamfly

(24. nov. 2015) Tyrkia er ikke bare en gjeng krigshissere. Tyrkia er et NATO-medlem. Dermed har vi i dag situasjonen at et NATO-medlem har skutt ned et russisk jagerfly som skulle være med å bombe NATO's fiende IS. At jagerflyet var på oppdrag samkjørt med NATO spiller ingen rolle for tyrkerne. NATO ønsker å velte regimet i Syria ved bruk av IS støttet av Tyrkia.


Folkemord og folkemord, NATO ?

(11. juli 2015) I Srebrenica ble ca 8000 muslimske unggutter og menn myrdet for tyve år siden. Dette kaller USA og vi andre for folkemord, men ikke russerne.

I Tyrkia ble mellom 800 000 og 1,5 millioner kristne armenerer myrdet for hundrede år siden - menn, kvinner og barn. Dette kaller Storbritannia og USA (og derfor også Norge) ikke et folkemord. Kan det ha noe med saken å gjøre at Tyrkia er NATO-medlem? I så fall er vi nikkedukker i en ynkelig allianse.


Sviket til Jens Stoltenberg

(22. juni 2015)
Jens Stoltenberg, tidligere leder av AP og tidligere NATO-motstander er som kjent blitt generalsekretær i NATO. Når han nå åpner munnen sin, høres det ut som Donald Rumsfeldt eller Dick Cheney. Hvorfor er dette så ille ?

USA er verdens største terrorstat

 • USA har forsøkt eller gjennomført å velte mer enn 50 fremmede regjeringer.
 • USA har blandet seg inn i demokratiske valg i minst 30 land.
 • USA har forsøkt å ta livet av mer enn 50 ledere i andre land.
 • USA har bombet mer enn 30 land sønder og sammen.
 • USA har forsøkt å knuse folkelige eller nasjonalistiske bevegelser mot utålelige regimer i mer enn 20 land.

Dette visste Jens Stoltenberg da han var mot NATO. Dette vet han i dag. Sosialisten Jens Stoltenberg har blitt en marionett for USA. Som partileder i AP var han attpåtil med å gjøre partiet om til et høyreparti.

Historikeren William Blum skriver om USA sin terror over hele verden fra siste verdenskrig til i dag. Han skriver om hvordan USA nådeløst har knust ethvert sosialistisk eksperiment av betydning det siste århundre. Du finner en av bøkene hans "America's Deadliest Export DEMOCRACY" på Amazon eller williamblum.org. Denne boken bør være pensum for enhver som ønsker se bakenfor medias manipulerende fremstilling av USA.

Ikke en eneste sosialistisk regjering eller bevegelse fra russiske revolusjonen til Cuba, fra Sandinistene i Nicaragua til Salvador, fra China til lille Grenada, fra Chile til Vietnam, ikke en eneste ble tillatt å få stå på egen bein og få fred til å utvikle seg selv. Til og med gamle sosialdemokratier som Guatemala, Iran, Britisk Guiana, Serbia og Haiti måtte bite i støvet til Onkel Sam. Ingen av dem var forelsket i kapitalismen, samtlige søkte en annen måte å ordne seg på, derfor måtte de dø.

Man kunne forventet at sosialdemokraten Jens Stoltenberg sto fast på sin motstand mot NATO. Man kunne til nød forventet at han gikk inn i NATO for å forsøke å gi alliansen en ny kurs. Isteden har han blitt en lydig røst for USA sin krigsmaskin som om USA skulle ha et skikkelig tak i Jens etter ballene.

Nye kunder til våpenindustrien Dersom NATO ikke eksisterte i dag, hvilke argumenter kunne blitt brukt for å skape en slik institusjon? Annet enn et hjelpefullt verktøy for USA sin utenrikspolitikk og å bidra med salg for amerikanske våpenprodusenter i hundre-milliarder klassen til et stadig økende antall medlemmer i NATO og dermed stadig flere kunder.

NATO har hatt ambisiøse steg i mange år: bombingen av Jugoslavia i 1999, patruljering i Balkan, sikkerhet for OL i Hellas i 2004, krigen i Afghanistan, trene Irakske styrker, deltakeles i krigen mot terror, en heftig 7 måneders krig mot Libya (på syltynt grunnlag også her!), forsøk på det samme i Syria i 2012 med eller uten FN-mandat, utvide medlemskapet til 26 nasjoner pluss 20 under det vakre navnet "Partneship for Peace".


Norge og Russland og sabelrasling

(7. des. 2014)
Her har NATO og Norge deltatt i øvelser rett utenfor stuedøren til Russland i Baltikum og fremstått med en retorikk som virker direkte krigshissende, og så står etterretningssjef Kjell Grandhagen frem på NRK og kaller det "urovekkende" når russerne gjør det samme i Baretnshavet.

Han har åpenbart ikke forstått hva det er som roer ned en spent situasjon - og det er bekymringsfullt. For når norske fly på liv og død skal inspisere russiske fly som flyr i internasjonalt farvann, kan marginene til katastrofe være redusert. Det ønsker vi ikke.

Vi ser et tydeligere russisk nærvær (nrk.no)


NRK's historieforfalskning om NATO

(28. mars 2014)
NRK svikter. Igjen.
NRK gir oss ikke den hele og fulle sannhet, bare den utvalgte, godkjente sannhet. Senest på Dagsrevyen 27 mars kom en "historisk utvalgt gjennomgang" av NATO etter at Jens Stoltenberg ble valgt til ny generalsekrekretær. NRK har ikke fortalt oss om "NATO's nye vri" fra 1999.

Fra FORSVARS pakt til ANGREPS pakt.
NATOs nye strageti-dokument ble vedtatt på 50-års-jubileet i 1999. Det innebærer en dramatisk endring som veldig få er klar over: NATO ble i 1999 en allianse for krig, ikke forsvar.

 • NATO kan gå inn hvor som helst
 • når som helst
 • hvordan som helst
 • ut fra hvilket som helst påskudd
 • med kjernefysiske våpen om ønskelig
 • uten godkjenning av FN eller medlemsstatene
 • i strid med folkeretten
Ingen offentlig debatt, ingen politisk behandling.
Det er nå 15 år siden strategidokumentet ble vedtatt, men ennå har vi ikke fått den offentlige debatten og den politiske behandlingen som dokumentet fortjener. For ikke bare har USA nærmest kuppet hele NATO, men de har sluppet fra det.

Frykten for demokratiet.
Det er helt åpenlyst hvorfor denne saken er holdt utenfor offentlig debatt. Man frykter at folket skal gjennomskue hulheten i dokumentet og kreve en annen løsning enn den politikerne ble forledet til å signere i 1999.

Hvem sitt NATO ?
Det er liten tvil om at NATO er USA sitt leketøy for legitimering og støtte i sine krigsoperasjoner i fjerne strøk. Og med USA sin tradisjon for å gjøre ting i strid med folkeretten, gjerne via tilsløringer, løgn, fabrikerte bevis, mediamanipulasjon og utpressing osv., har medlemslandene blitt et verktøy for USA's verdenshegenomi istedenfor en forsvarsallianse for medlemslandene.

Smart makt og USA's kamp for verdensherredømme
Det er ikke bare NATO USA søker å manipulere, vi ser tegn på at USA får innsatt sine folk i nøkkelposisjoner i de utroligeste organisasjoner verden over. Overskriften til dette avsnittet er hentet fra kronikken linket opp nedenfor.
USA bruker organisasjoner for "smart makt"


Støre og Faremo vil "modernisere" NATO ?

(27. okt. 2010)
Etter flere utspill i media den siste tiden, fremgår at både Støre og Faremo ønsker at NATO skal moderniseres. Det de ikke sier tydelig, er om årsaken til dette skyldes strategidokumentet fra 1999 som tillater NATO å gå inn hvor som helst, når som helst, hvordan som helst, og ut fra hvilket som helst påskudd, gjerne med kjernefysiske våpen. Altså NATO endret seg i fra å være en forsvarspakt til en angrepspakt. Det er på grunn av dette dokumentet Norge er i krig i Afghanistan i dag.

Iverksatt på en tilslørt måte. Det morsomme er hvordan det skjedde. For det nye strategidokumentet er et mersterverk av dobbelt-tolkninger, selvmotsigelser og tilsløringer, til de grader elegant gjort at man kan tro det er tilsiktet. Professor i litteraturvitenskap ved UiB Arild Linneberg fant det så uhyrlig at han skrev ”Strategisk retorikk og retorisk strategi i NATOs nye strategikonsept” - en innledning til boka "NATOs nye strategikonsept" (Pax 2000).

Ikke demokratisk behandlet. Politikerne som omfavnet det nye strategidokumentet i 1999 var neppe i nærhetene av å forstå konsekvensene av hva de gjorde, og endringen fra forsvarspakt til angrepspakt skjedde helt uten demokratisk behandling og uten offentlig debatt. Nå har vi våknet "dagen derpå" og liker ikke det vi ser i speilet.

Nå skal det ryddes opp ? Altså: vi har tre punkter:

 1. endring av NATO i 1999 fra forsvarspakt til angrepspakt,
 2. utført på en tilslørt tvilsom måte, og
 3. ikke demokratisk behandlet.

Hver for seg lite imponerende politisk håndtverk, samlet intent mindre enn en skandale.

Innnledning til NATOs nye strategikonsept


Faremo vil ha skikk på NATO: tilbake til en forsvarsallianse ?

(5. jan. 2010)
Stortinget er sikkert ikke eneste instans i verden som ble tatt på sengen med doble og runde og vage vendinger i et strategidokument som gir NATO (les: USA) anledning til å dra med seg alle medlemslandene på hva som helst, hvor som helst og når som helst.

Faremo vil snakke "forsvar" igjen, og bra er det. Hun vil fortsatt åpne for angrep ute, men bare når FN ber om det. Og bra er det og. Hva gjelder strategidokumentet fra 1999 må det være det største psykopatisk manipulative makkverk verden har sett. Kanskje vi savner er et EU som en forsvarsallianse der USA står på sidelinjen. USA's alliansebygging i Europa synes nå å ha mer politisk enn militær hensikt, nemlig å forhindre et eget EU-forsvar.

Balansen mellom hjemme og ute - hvor går veien?


1999: NATO endret fra forsvars- til angreps-allianse

(11. aug. 2009)

NATOs nye strategi-dokument vedtatt 1999 åpner for alt

Professor i litteraturvitenskap ved UiB Arild Linneberg har arbeidet mye med forholdet mellom litteratur, lov og rett, og har skrevet en innledning til boka "NATOs nye strategikonsept" som han har oversatt (Pax Forlag, 2000, s. 7-15.) Innledningen kaller han: ”Strategisk retorikk og retorisk strategi i NATOs nye strategikonsept”

Innledning til NATOs nye strategikonsept

Et dokument av selvmotsigelser og flertydigheter
Linneberg viser hvordan NATOs strategidokument er fullt av dobbelt-tolkninger, selvmotsigelser og tilsløringer, kanskje til de grader elegant gjort at man kan mistenke at det er tilsiktet. Han beskriver flere anvendte litterære teknikker som gir slik uklarhet og som åpner for ulike og kanskje kreative tolkninger av viktige militære spørsmål.

Begrepet "En for alle - alle for en" er forlatt
Mange i Norge forbinder NATO med at dersom EN medlemsstat invaderes, skal alle medlemmer stille opp for denne. Dette begrepet ble forlatt i 1999. Nå åpnes det for at NATO skal kunne intervernere i andre ikke-medlem-land ikke bare når det er en væpnet konflikt, men når det er en potensiell fare for krise av noe slag. Med andre ord: NATO kan nå gå inn hvor som helst, når som helst, hvordan som helst, og ut fra hvilket som helst påskudd, til og med med kjernefysiske våpen.

Norge ut av nye NATO ?
Det "nye NATO" er så langt fra det gamle NATO at man kunne forventet en offentlig debatt og en demokratisk prosess i vedtaket. Ingen av delene skal ha skjedd, og vi mistenker at våre politikere ikke engang har fått med seg alvoret i og konsekvensene av den nye strategien. Norge har fått tredd ned over ørene en vesentlig endring av alliansen der militæroperasjoner utenfor medlemslandende har blitt en del av hverdagen, og der våpeninnkjøp og stasjonering er påvirket av NATOs nye stragegikonsept. Vi bygger ikke lenger et forsvar, vi bygger en angrepsstyrke som er utenfor FNs og folkerettens kontroll og som beslutter aksjoner i andre land uavhengig av demokratiske prosesser. Kan vi leve med det ?