Norge støtter opprørerne i Syria

(29. jan. 2019) Dette må være en "all time low" av vår utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide. Hun mangler åpenbart kunnskap om det som faktisk skjer i Syria, hun lytter åpenbart kun til stemmer på den ene siden, og hun erkjenner at Norge fortsatt underminerer styret i Syria. Ine Marie Eriksen Søreide gjentar de samme løgnene som før, slik hun fortsatt berømmer den norske terrorbombingen av Libya.

Det er grunn til å minne om at "gruppene" som Norge støtter i Syria står på FN sin liste over terrorister, og slik støtte er derfor forbudt ifølge FN. Ine Marie Eriksen Søreide kan ikke være riktig vel bevart slik hun fremstår i videoen nedenfor.

Regjeringens handlingsplan "Women, Peace and Security" gjelder ikke Syria

Grafen viser med hvilke beløp av våre skattepenger norske politikere har bidratt til å støtte og finansiere opprørere, leiesoldater og spesialsoldater i Syria i kampen mot Assad, til sivile sin store lidelse. Dette er det Ine Marie Eriksen Søreide kaller "fredsarbeid".


Israel kjører nå full krig mot Syria. Norske politikere tier

(21. jan. 2019) På ettermiddagen 20. januar og natt til 21. januar 2019 gikk israelske fly til massive bombeangrep mot mål i Damaskus. Mer enn Delilah cruise missiler i fem angrepsbølger. Nesten en tredjedel av rakettene klarte å komme gjennom uten å bli skutt ned, av dem nådde noen målet. Dette var første dags-angrepet fra Israel. Israel vil nå angripe oftere og videre.

Etter å ha lidd nederlag i krigen ved stedfortreder mot Syria, har nå Israel kastet alle hemninger. Fra å bruke skjulte kanaler og hemmelig støtte til jihadister har nå IDF gått over til fullt angrep. Dette går også fram av israelsk presse, som her i Haaretz. Israel har lenge angrepet Syria. Nylig avgått hærsjef Gabi Eisenkot sa nylig at Israel har bombet tusenvis av mål i Syria «uten å ta ansvar for det». Nå er det annerledes, nå er det full rulle med angrep uten noen forsøk på å dekke over noe. Og Israel truer med full krig dersom Syria svarer med å angripe Israels territorium. Israels mål er åpenbart å få til krig mot Iran.

Grunnen til at Norge tier, er aktiv delaktighet i krigen mot Syria


Bergens Tidende driver desinformasjon om Syria

(16. des. 2018) Bergens Tidende trykket lørdag 15. desember et innlegg av Anders Jerichow sakset fra danske Politiken om krigen i Syria, en mann som er nevnt i en ”Liste over indflydelsesrige danske jøder og zionister”. Innlegget er så ensidig og feilaktig at det ligner mest av alt på en del av en desinformasjonskampanje, denne gang fra Israel. Dette er presseskikk langt under beltestedet.

Les innlegget i BT her
Kommentar til BT sin artikkel


USA ledet koalisjon skyter raketter mot Syria

(3. des. 2018) Ifølge tekst-TV har den USA-ledete koalisjonen blitt anklaget for å ha skutt flere raketter mot syriske stillinger i går kveld. Det ser fortsatt ut til at USA kjører sin agenda "krig mot Assad" slik de har gjort fra første dag deres opprørsstyrker rykket inn i Syria i 2011 og tok folket som gisler mange steder. Nå er det på tide at noen ber USA slutte med det der og reise hjem.

Israels deltakelse i krigen mot Syria

(5. nov. 2018) Operation Good Neighbor var kodebetegnelsen på programmet. Israels definisjon på godt naboskap var å forsyne minst tolv forskjellige jihadistgrupper med våpen og å betale leiesoldatenes månedslønn. Det er Pål Steigan som dokumenterer dette i to artikler på steigan.no.

Ifølge boken "The Dirty War On Syria" av Tim Anderson er det USA som har designet denne krigen, Israel er også svært interessert i å jekke ned sine naboer og deltar aktivt i det som norske medier løgnaktig kaller en "borgerkrig".

IDF bekrefter: Israel forsynte jihadistene med våpen
Israel betalte månedslønn og ga våpen til jihadister i Syria
IS leir i Syria stappfull av amerikanske våpen
Germany secretly paid rebels in Syria nearly €50 million


USA vil hindre Syria i å få tilbake oljefeltene

(15 okt. 2018) Det er Pål Steigan som formidler denne saken, link under. "USA har okkupert den nordøstlige delen av Syria der mesteparten av landets oljefelter befinner seg. Brigadegeneral Leah Lauderback, som inntil nylig var etterretningssjef for Operation Inherent Resolve, forklarer hvorfor det er viktig for USA å hindre Syria i å ta tilbake kontrollen over sine egne energiressurser. De kan nemlig brukes til å finansiere gjenoppbygging."

Vi minner om at Syria er ødelagt for 3200 milliarder kroner. Det er ikke nok for USA. USA ønsker sørge for at Syria ikke gjenoppbygger.

Les hele saken på Steigans blogg her


Britene gir asyl til terrorister og deres familier

(25. sept. 2018) Det er kjent at White Helmets er en del av det terrorist-opplegget som forsøker å få til regimeskifte i Syria på vegne av USA. Nå som krigen nærmer seg slutten, skulle vi tro at disse heltene vil bli i Syria og gjenoppbygge landet. Istedet har 100 stykker inklusive familie fått asyl i Storbritannia, de første har allerede ankommet. En kjekk måte å behandle terrorister på.

"A total of 98 White Helmets and 324 of their relatives were evacuated out of southern Syria through Israel to Jordan in July, in an unprecedented rescue mission conceived by Britain, Germany and Canada, and supported by Israel, Jordan, the US and the United Nations." skriver The Telegraph.

Kjekt å få vite i klartekst hva slags folk vi har med å gjøre.

Britain grants asylum to 100 White Helmet rescuers and relatives after Syria evacuation (The Telegraph)


USA har problemer i Idlib i Syria

(9. sept. 2018) Assad, med hjelp fra Russland og Iran, holder på å ta tilbake resten av landet sitt fra opprørerne. Og nå er USA bekymret. For mange av opprørerne er finansiert, opplært og utrustet av USA, gjennom Qatar, Emiratene, Saudi-Arabia og andre USA-vennlige aktører.

Disse opprørssoldatene har hatt som eneste målsetting å få til et regimeskifte i Syria. Som virkemiddel har de tatt sivile som gisler. Nå er Idlib siste skanse, og alle forbereder seg til de siste store slagene.

Men USA vil det annerledes. USA er alvorlig bekymret for at "deres" soldater, trolig inklusive amerikanske og britiske "rådgivere", nå skal bli feiet av kartet. Dette ligger an til å bli en riktig delikat konflikt der USA nå klart begynner å vise at de står på opprørssoldatene sin side.

Tyrkia ser ut som de har en fot i hver grøft. På den ene siden kjemper de mot syriske kurdere, på den annen side er de kritisk til alt USA gjør etter det mislykkete statskuppet som USA trolig sto bak.


Syria ødelagt for 3200 milliarder kroner

(8. august 2018) Etter syv års "borgerkrig" viser det seg at Syria er ødelagt for 3200 milliarder kroner.

NRK kaller opprørskrigen konekvent for borgerkrig selv om dette er feil. Dette er en krig der ulike grupper av islamistiske leiesoldater er opplært, utstyrt og finansiert av USA via Qatar, Saudi-Arabia, Tyrika, Libya og Israel. Målsettingen med krigen er helt krystallklar å få avsatt Assad, noe de ikke har greidd fordi Assad har folket og hæren på sin side. NRK viser oss falske eller ensidige nyheter for å dekke over en skitten krig.


NRK kaller løgnaktig krigen i Syria for "borgerkrig"

(15. april 2018) En krig der ulike grupper er utrustet, finansiert og trent av USA eller deres venner for deretter å bli sendt inn i Syria og ta befolkningen som gisler, er ikke en borgerkrig. En krig der folket og hæren er lojal mot regimet, er ikke en borgerkrig. NRK lyger oss huden full om Syria og lar konsekvent være å sitere kilder som ikke stemmer med USA.

Tim Anderson har forsket på krigen og skrevet boken "The Dirty War On Syria". Han skriver: "Selv om enhver krig gjør bruk av løgner og desinformasjon, har den skitne krigen om Syria sett et nivå av massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til." Intervjuet av Tim Anderson blir ikke vist på NRK. Forskningen hans blir ikke omtalt.

Du kan se intervjuet med Tim Anderson her (1 t. og 9 min.)

The Bastards are Out of The Closet

(12. april 2018) The World KNOWS how USA has used fake news and false-flag events. The attempted murder against Skripal and the "gas-attack" in Ghouta MIGHT BE false flag-events. You don't start a war over a "might be". You collect proof that will stand up. You start war over a "certain". False flag is used to give a false pretext for war, to start a war anyway, a war that is illegal according to international rules. You hide cowardly behind a false flag. USA, UK and France are cowards.

Eksempler på "false flag" i historien
Her kan du se nærmere hva USA holder på med i Syria fra Obama til nå
US Army General Wesley Clark forteller om 7 land som USA skulle invadere


Gift-skandalen er er nøye regissert "false flag" operasjon, sier Pilger

Nå begynner dette her å bli ganske morsomt: Hvor lenge kan NRK la være å nevne ordene "false flag" ???
(27. mars 2018) I dette intervjuet går journalist John Pilger sterkt ut mot Storbritannia, USA og NATO. Han sier at giftdramaet der russerne angivelig skal ha forgiftet en tidligere spion er del av et propaganda-apparat, en del av en kampanje mot russerne, et nøye regissert drama, for å styrke NATO's posisjon i Europa.

Det er horribelt at ingen norske eller vestlige medier antyder at giftbruken KAN ha vært en false flag handling, at noen KAN ha hatt interesse av å sverte Russland. Slik unnlatelse bidrar til å trekke ned tilliten til media generelt, og til NRK spesielt.

'Skripal case is a carefully-constructed drama' - interview with John Pilger (youtube)
Eksempler på "false flag" i historien
Storbritannia sultet kjæledyrene til Skripal til døde - uten å sjekke om de også var blitt forgiftet
Russiske våpenkjemikere produserte livsfarlig nervegift. Etter jobb solgte de det på gaten (aftenposten.no)


Løgnene i Syria som NRK fremmer

(1. febr. 2018) Pierre Le Corf er en franskmann som nå reiser rundt i Syria og rapporterer og hjelper til. I denne videoen ber han oss tenke oss om en gang til, stille de riktige spørsmålene. Han hevder de store mediene ikke gir oss sannheten fra Syria, men en konstruert virkelighet som er løgnaktig.

Han snakker om "White Helemts" og ber deg forestille deg at en terrorist kommer til din by, til ditt hus, trekker en revolver og skyter deg i magen. Deretter tar han på seg en hvit hjelm, bærer deg på sine skuldre til sykehus. For dette mottar han en medalje og blir symbolet for fred i Syria.

Terroristgruppene har kommet fra alle kanter for å kjempe i Syria, dette er ikke en borgerkrig eller revolusjon, det er løgn slik Vesten fremstiller det. I denne krigen holdes sivilbefolkningen som gisler av terroristene.

NRK bidrar til løgnen om Syria, NRK viser ikke det hele bildet, stiller ikke kritiske spørsmål som ...

  • Hvorfor er hele den syriske hæren lojal mot Assad hvis det er en borgerkrig?
  • Er det sant at USA har finansiert, utrustet og støttet leiesoldater fra andre land som nå kjemper mot Assad inne i Syria?
  • Hvor er sitatene fra John F. Kerry og Hillary Clinton der de bevitner dette?
  • 4 stjerners general Wesley Clark har bekreftet at USA ville invadere Syria. Hvor er informasjonen om det?
  • Hvorfor vil ikke NRK drøfte problemstillinger fra boken til Tim Anderson "The Dirty War on Syria"?
  • Tim Anderson og Pierre Le Corf hveder begge at White Helmets er tilknyttet terrorister. Hvorfor sender NRK propagandavideoer som hyller dem som helter?
  • Hvordan kan NRK leve med å være en del av det apparatet som serverer desinformasjonen om Syria?

Rapport fra Syria ("I am sick and tired of the lies about Syria" - fransk med engelske tekster, 7 min.)


Er USA i gang med okkupasjon av Syria ?

(26. nov. 2017) Ulike kilder har de siste dagene antydet at USA forsøker å klore seg fast i deler av Syria, at flere tusen amerikanske soldater nå er inne i Syria i det som må kalles for en regulær okkupasjon. Syria, Russland og Iran forsøker nå en diplomatisk linje for å få fred og stabilitet i regionen, mens USA synes å fyre opp under krig og destabilisering.

Vi har tidligere omtalt hvordan USA har støttet opprørsbevegelser i Syria med penger, våpen og opplæring, tildels gjennom Saudi-Arabia, Qatar og Israel, for å få til et lenge ønsket regimeskifte i Syria.

Da er vi tilbake til det 4 stjerners general Wesley Clark uttalte i 2007: "US will attack 7 countries in 5 years. Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and Iran." Sitatet er gjengitt i Clark sitt foredrag fra 2007 (se utdrag i link), ut fra det han fikk høre rett etter 11. sept. 2001 i Pentagon.

General Wesley Clark: "US will attack 7 countries in 5 years. "


Sanksjonene rammer Syria urettferdig

(16. okt. 2017) Sanksjoner fra USA og EU rammer vanlige syrere og hindrer hjelpearbeidet, sier en FN-rapport. "The sanctions and war have destabilized every sector of Syria’s economy, transforming a once self-sufficient country into an aid-dependent nation. But aid is hard to come by, with sanctions blocking access to blood safety equipment, medicines, medical devices, food, fuel, water pumps, spare parts for power plants, and more."

I følge enkelte var også "giverkonferansen for Syria" var en bløff, da disse pengene, flere milliarder bare fra Norge, kun har gått til det lille mindretallet av syrere som fører krig mot Syria. Norge ønsker i realiteten at fundamentalistiske islamistiske opprørsgrupper skal seire i Syria.

Sanksjoner fra USA og EU rammer hardt


NRK promoterer Assad som den nye Hitler

(4. okt. 2017) ”Selv om enhver krig gjør bruk av løgner og desinformasjon, har den skitne krigen om Syria sett et nivå av massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til. Ifølge denne har en øyelege med mildt vesen blitt ’den nye ondskapen’ i verden, og den Syriske hæren har ikke gjort annet enn å drepe sine egne sivile på mer enn fire år," skriver Tim Anderson.

Her er NRK sitt bidrag til "massiv desinformasjon", Assad, dette årtusens største krigsforbryter, han som knuser sitt eget folk med gass og tønnebomber. En virkelighet som er totalt forskjellig fra den til Tim Anderson i boka "The Dirty War on Syria", så forskjellig at det er berettiget å spørre hva som er desinformasjon og hva som er fakta. Vi vet at folk har løyet til oss før. Tim Anderson mener de gjør det igjen.

Se dokumentaren på NRK her
Tim Anderson sin versjon av gassangrepet i Øst Ghouta (fra boka)


Skrekkelig lavmål av Aftenposten

(1. okt. 2017) Det er med sjokk vi leser denne lederartikkelen i Aftenposten, fra en gruppe ledet av politisk redaktør (eller skal vi si politisk desinformatør?) Trine Eilertsen. For her renner det ikke bare over med blank løgn, her renner det over med løgn som er tilbakevist for lenge siden. Det er trist når en av landets større aviser fremstår som ikke troverdig. Se lenger nede for mer info om Syria.

Aftenposten.no serverer gamle løgner om Syria
Påstander i Aftenposten som er mailet faktisk.no for faktasjekk
Tim Anderson sin dokumentasjon rundt gassangrepet i Øst Ghouta (fra boka)


Den skitne krigen i Syria

(22. sept. 2017) Tim Anderson er senior foreleser i politisk økonomi ved Universitetet i Sidney. Han forsker og skriver om utvikling, rettigheter og selvbestemmelse i Latin-Amerika, Asia-Stillehavregionen og Midtøsten. Han har forsket på konflikten i Syria og har skrevet en bok om konflikten (forside til høyre).

Du kan se et grundig intervju med Anderson her (1 t. og 9 min.)

Massiv desinformasjon
Fra forordet: ”Selv om enhver krig gjør bruk av løgner og desinformasjon, har den skitne krigen om Syria sett et nivå av massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til. Ifølge denne har en øyelege med mildt vesen blitt ’den nye ondskapen’ i verden, og den Syriske hæren har ikke gjort annet enn å drepe sine egne sivile på mer enn fire år.

Den dag i dag er det mange som ser på den Syriske konflikten som en borgerkrig, et folkelig opprør mot en despot, eller en slags intern gruppekonflikt. Disse mytene er diktert av stormakter som har utført en serie med regimeskifter i Midtøsten de siste femten årene, alle under falske påskudd. Når så få i vesten går ut mot krigen i Syria i motsetning til invasjonen av Irak, er det fordi de er forledet om dens sanne natur.”

Den nye Adolf Hitler
Vi har alle fått med oss at det startet en borgerkrig i Syria i 2011. Det så ut som Syria ble rammet av den arabiske våren, at folket reiste seg i protest mot den fryktelige despoten president Bashar al-Assad som over natten fremsto som den nye Adolf Hitler. Assad slo tilbake og bombet sivile, kvinner og barn nådeløst. Han utførte til og med et gassangrep mot sitt eget folk og bombet sykehus sønder og sammen. Det var bare ett problem. Historien er falsk. "Protestantene" var leiesoldater.

En krig designet i Washington
Ifølge Tim Andersen er sannheten en annen. Washington hadde knust Libya, nå var det Syria sin tur. USA ga penger, våpen og opplæring til ulike jihadistgrupper i Midtøsten, enten direkte eller gjennom sine venner i Saudi-Arabia, Qatar, Israel eller Tyrkia. Målsettingen var krystallklar: å få til et regimeskifte i Syria, nedkjempe Assad og den syriske hæren og få kontroll over Syria. USA har til og med en ”opposisjon” i eksil, klar til å settes inn hvis Assad ble beseiret.

Brilliante løgner
Krigen ble designet med løgner, falske hendelser og et nivå av desinformasjon som verden aldri har sett make til. Selv den dag i dag, etter at mange av løgnene er grundig tilbakevist, er det seriøse medier som gjentar dem. Senest for et par uker siden siterte NRK en FN-rapport som påsto at Assad sto bak et av gassangrepene. Da president Barack Obama ville rykke inn i Syria på grunn av gassangrepet, fikk han ikke lov verken av kongressen eller FN. Det var simpelthen ingen som trodde at Syrias president kunne finne på å gasse sine egne og gi USA et flott påskudd til å bombe ham til døde. Tim Andersen går i boken gjennom alle de viktige hendelsene i Syria og dokumentasjonen rundt dem, og avslører mange av løgnene rundt dem.

Tim Anderson sin dokumentasjon rundt gassangrepet i Øst Ghouta (fra boka)

Bruk av organisasjoner
USA har aktivt brukt NGO (Non-governmental organizations) til å fremme sin desinformasjon. Foruten å bruke Human Rights Watch og Amnesty International, skapte USA The White Helmets, The Syria Campaign, Free Syrian Voices and Mosaic Syria. En viktig kilde til feil er en enkeltperson i London som kaller seg Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som mange vestlige byråer, også NRK, har benyttet.

Assad, en populær president
Men det var en ting USA ikke regnet med. President Bashar al-Assad er populær. Han har opprettet en moderne, sekulær stat. Han har bidratt til gode forhold og har gjennomført mange store reformer. Han har stor støtte i folket sitt. Da terroristangrepene startet, samlet folket og hæren seg rundt Assad i kampen mot terror.

Russerne satte USA sjakk matt
Takket være støtte fra Russland (flystøtte fra september 2015) og koordinerte bakkestyrker fra Iran, Irak og Libanon ble terrorgruppene jaget ut. USA måtte se på at styrker de selv hadde finansiert og støttet, ble kjeppjaget ut av Syria. USA sin agenda om regimeskifter i regionen er stoppet, i hvert fall midlertidig. Takket være støtten har vi fortsatt et uavhengig Syria.

Flyktninger, med hilsen fra USA
Vi kan altså takke USA for den massive flyktningstrømmen fra Syria, noe som har blitt en stor belastning for hele regionen og for Europa. Selv generalsekretær i NATO Jens Stoltenberg, må ha visst om, ha deltatt i og forsvart forbrytelser begått av NATO og USA i Syria.

Den hele og fulle Sannheten
Sannheten om den skitne krigen i Syria begynner å spre seg ut over verden. Likevel ser vi at Syrias fiender (EU, USA, Den arabiske liga og Tyrkia) opprettholder sanksjoner mot Syria, trolig støttet også av Norge.

Anbefales!
Boken til Tim Anderson anbefales sterkt til alle som ønsker en analyse av flere sider rundt den skitne krigen i Syria og se konflikten i et større perspektiv. Den var ikke å finne i bokhandlere i Norge for en måned siden. Foruten engelsk, foreligger den nå på tysk.


Kan White Helmets få Nobels Fredspris ?

Vakker dokumentar
(25. sept. 2017) NRK har ved et par anledninger vist en vakker dokumentar om White Helmets. Den viser heltemodig innsats i sammenraste hus. Når de snille redningsmennene berger ut små barn fra ruinene, er intet øye tørt. De ble nominert i fjor. Nå kan det se ut som White Helmets får Nobels fredspris i år.

Sannheten er ikke så vakker
White Helmets ble grunnlagt og finansiert av USA. "Revoulsjonen" i Syria har skjedd ved at USA ga penger, våpen og opplæring til ulike jihadistgrupper i Midtøsten, enten direkte eller gjennom sine venner i Saudi-Arabia, Qatar, Israel eller Tyrkia. Det har ikke vært noen borgerkrig. Det var leiesoldater, betalte terrorister, islamistiske grupper som utførte USA sin agenda. Målsettingen var krystallklar: å få til et regimeskifte i Syria, nedkjempe Assad og den syriske hæren og få kontroll over Syria.

White Helmets er tuftet på islamistiske terroristgrupper.
Du finner White Helmets der islamist-gruppene har klart å klore seg fast etter å ha slaktet statlige ansatte, også sivile og barn. White Helmets er der når opprørerne rammes av Syrias hær, russerne (flystøtte fra september 2015) eller koordinerte bakkestyrker fra Iran, Irak og Libanon. Og ja, de gjør en vakker jobb. For terroristene.

White Helmets deltar i desinformasjonen
Krigen i Syria er designet med løgner, falske hendelser og et nivå av desinformasjon som verden aldri har sett make til. Her bidrar White Helmets så godt det lar seg gjøre. De publiserer falske fotos (tatt andre steder eller til andre tider) til falske hendelser, og bidrar til at Vesten kan tro at Assad er et uhyre, en ny Hitler, som må drepes. Tim Andersen har dokumentert løgnene i boka "The Dirty War on Syria".
Intervju med Tim Anderson (1 t. og 9 min.)

Å gi fredsprisen til White Helmets er å støtte terror
Dersom White Helmets får fredprisen, er det en anerkjennelse av løgn, false flag-operasjoner og bruk av betalte terroristorganisasjoner, betalte islamistiske grupperinger eller rene leiesoldater for å få til et regimeskifte som ikke er legitimt i henhold til internasjonal rett. I så fall handler Nobel-komiteen lydig etter USAs befaling eller i USAs ånd. USA ønsker at White Helmets og krigen mot Assad skal få oppmerksomhet, og dette er en av måtene de gjør det på. Det kan se ut som den norske Nobel-komiteen nå har falt for dette bedraget. Dersom det er tilfellet, har fredsprisen i uvitenhetens navn sunket ned til et nivå for desinformasjon som vi ikke er tjent med. Da får vi den største fredspris-skandalen så langt, nemlig et bidrag til terrorismen i verden.

Svaret til overskriften er: "Nei, White Helmets kan ikke få fredsprisen."
(Og det fikk de heller ikke.)


US Used ISIS to Remove Syria's Assad

(9. juli 2017) In this interview John Kerry confirms US used ISIS to remove Syria's Assad. "Russia is invited in by the legitimate regime ... They were invited in, and we're NOT invited ... They are targeted by the oppositioin who we are arming and training ... We're trying to empower Syrians to be able to fight against this guy [Assad] ... Now the Russians have changed the equation unfortunately"

What has USA really done in this conflict? What is USA's hidden agenda? How many dollars? How many weapons? How many intrigues? How many dead? How many refugees?

Listen to part of the audio track here

Vi anbefaler boken "The Dirty War on Syria: Washington, Regime Change and Resistance" av Tim Anderson (Global Research 2016)

    "The Dirty War on Syria has relied on a level of mass disinformation not seen in living memory. In seeking regime change the big powers sought to hide their hand, using proxy armies of Islamists, demonising the Syrian Government and constantly accusing it of atrocities. In this way Syrian President Bashar al Assad, a mild-mannered eye doctor, became the new evil in the world. The popular myths of this dirty war that it is a civil war, a popular revolt or a sectarian conflict hide a murderous spree of regime change across the region. The attack on Syria was a necessary consequence of Washington's ambition, stated openly in 2006, to create a New Middle East. After the destruction of Afghanistan, Iraq and Libya, Syria was next in line. Five years into this war the evidence is quite clear and must be set out in detail .."

Bestill boken på Amazon her ...
Intervju med forfatteren på youtube


Gassangrepet - et false flag angrep ?

(24. april 2017)
Om morgenen 4. april 2017 var det et nervegass angrep i Khan Shaykhun i Syria. Den 7. april, bare tre døgn senere fyrte USA av 59 Tomahawk raketter mot en syrisk flybase som angivelig sto bak gassangrepet. Bombingen ble møtt med applaus fra USA og dets allierte.

Den russiske FN-ambassadør Safronkov uttalte at USA overhodet ikke var interessert i en uavhengig og troverdig undersøkelse før gjengjeldelsen tok plass. Andre har hevdet at USA brukte påfallende kort tid etter gasshendelsen på å iverksette gjengjeldelsen. Fra det offisielle USA sin side var det aldri tvil, heller ingen nyanser i tolkningen av hvem som sto bak gassangrepet. Kritiske røster har aldri har nådd langt frem i vestlige medier. Her er et utvalg av dem.

Lawrence B. Wilkerson
er pensjonert oberst i den amerikanske hæren og tidligere stabssjef til utenriksminister Colin Powell.
Se hele intervjuet med Lawrence B. Wilkerson

Wilkerson hevder at USA ventet på en passende provokasjon for å kunne utføre en begrenset aksjon, at Trump ville statuere et eksempel. Han ser på gassangrepet som en ”false flag” hendelse på linje med Golf of Tonkin som førte til Vietnamkrigen og løgnen om masseødeleggelsesvåpnene til Saddam Hussein som førte til bombingen av Irak.

Wilkerson tror en bombe fra et syrisk fly traff et varehus med ISIS-forsyninger der kjemikalier ble spredd og drepte noen. Dersom målsettingen var å drepe, har Assad verktøy som kan drepe langt flere folk mye mer effektivt. Selv USA har drept mange flere med sine bombetokter i Syria uten at det har ført til problemer. Han hevder det er tøv å kalle dette en provokasjon, det var en bagatellmessig hendelse. Samtidig minner Wilkerson om at USA flyr droner over 7 land og tar livet av folk, land som USA ikke engang er i krig med, uten at det medfører problemer i media.

Kevork Almassian
Managing director of @SyrianaAnalysis YouTube channel. Expert in Middle Eastern Affairs
Se hele intervjuet med Kevork Almassian

Almassian påstår at at opprørerne har hatt tilgang til kjemiske våpen lenge, at de har brukt dem flere ganger før mot syriske styrker, og at de trolig har brukt det også denne gangen. Det første angrepet fant sted i 2012, da brukte opprørerne kloringass mot den syriske hæren. Den syriske regjeringen ba FN om å komme og etterforske omstendighetene, de ankom Syria i august 2013. Samme kvelden som de ankom, var det et gassangrep nær Damaskus. Alle unntatt Kina og Russland påsto at Assad sto bak. President Obama ville straks bombe Syria, men hadde ingen konkrete bevis for at Assad sto bak. Han fikk ikke støtte av kongressen eller FN til å bombe.

Etter et år eller to påviste uavhengige undersøkelser at det var opprørerne som hadde brukt disse våpnene, ikke Syrias regjering. Sarin-gassen var identisk med den som Gaddafi hadde brukt i Libya. Hillary Clinton skal i sin tid ha sendt denne gassen til Syria via Libanon. Almassian mener man må spørre seg hvem som tjener på et gassangrep. Er det noen som trenger et påskudd for å fjerne Assad? Er Assad virkelig så dum at han vil vende hele verden mot seg? Derimot har USA forsøkt å velte Assad siden 2004 via proxy hær, gjerne fundamentalistiske muslimer.

Wesley Clark
firestjerners general, fortalte i 2007 at Syria har stått på listen over land som USA ville bombe allerede etter 11. september 2001.
Se hele intervjuet med Wesley Clark

Tom Duggan
britisk journalist, bor i Damaskus
Se hele intervjuet med Tom Duggan

Duggan hevder de vestlige mediene forteller løgner om gassangrepet, at bomber traff en kjemisk fabrikk til IS som produserte våpen. Han anklager opprørerne for å søke sivile mål fremfor militære mål, for å gjøre mest mulig skade på sivilbefolkningen.

Peter Ford
tidligere britisk ambassadør i Syria
Se hele intervjuet med Peter Ford

Ford hevder gassangrepet kan ha to årsaker: Enten at Assad gjorde det selv, eller at en vanlig bombe traff en fabrikk til ISIS og førte til gassutslipp. Akkurat som USA’s påstand om MDV før Irak-krigen, er det fullt mulig at det er løgn å skylde på Assad.

Basert på tidligere erfaringer kan vi ikke uten videre ta for god fisk det USA sier. Assad er ond, men ikke gal. Gasssangrepet hadde absolutt ingen militær betydning. Derimot har USA sin reaksjon gitt jihadistene 1000 grunner til å iverksette nye ”false falg” hendelser, og det er en farlig utvikling som kan gi redusert samling mot ISIS.

Theodore A. Postol
Professor Emeritus of Science, Technology, and National Security Policy, Massachusetts Institute of Technology
Les analysen til Postol her

Postol har laget en analyse av USA’s grunnlag for hevnaksjon mot Syria som konkluderer med at Det hvite hus har tatt feil. Rapporten er vedlagt her.

Konklusjon

Det er helt åpenbart at det finnes flere meningene om hvem som står bak gassangrepet, og at noen av dem er falske og designet for en medie-krigføring. Spørsmålet er hvilke. Som en strategisk hendelse, har gassangrepet utelukkende tjent USA, noe som gjør det lite trolig å hevde at det er Assad som står bak.

USA smelte til mot en flybase der en annen stormakt var tilstede. Dette er særdeles farlig. Hvis noen hadde gjort noe lignende mot en flybase der USA var utplassert, ville det blitt krig. Jens Stoltenberg og norske politikere har lukket øynene for mulige nyanser i saken, de har trofast gitt sin støtte til USA uten å nevne med et ord at det kan ha vært en annen virkelighet bak gassangrepet enn den amerikanske. Det vitner om dårlig gangsyn og inngir ikke troverdighet.

Det er grunn til å minne om Peter Ford sin frykt for at opprørerne nå vil iverksette en ny hendelse som skal manipulere verden til å få USA til å fjerne Assad for dem. En ting er sikkert: Vi kan ikke uten videre ta for god fisk hvem som står bak onde handlinger, særlig når handlingene gir påskudd til krig.

(Dette innlegget ble refusert på nrk/ytring 24. april)


Hvem har hvilken agenda i Syria ?

(28. april 2016) FNs spesialutsending Staffan de Mistura mener at de økte spenningene i Syria har vært med på å skygge over fredsforhandlingene i Genève, og at man er nødt til å få våpenhvilen tilbake på rett spor hvis forhandlingene skal gi mening.

Opposisjonsalliansen HNC forlot fredag i forrige uke samtalene i Genève i protest mot at regimet ifølge HNC bryter våpenhvilen. Mistura avdramatiserte HNCs utspill og sa det var «diplomatisk spill», men alliansen vendte ikke tilbake til forhandlingsbordet. HNC, som støttes av vestlige land, Tyrkia og Saudi-Arabia, blir av FN sett på som opposisjonens offisielle talerør. Det er grunn til å tro at dette talerøret er diktert av USA.

Nå skal NORGE trene opp syriske opprørsgrupper som skal rykke inn i Syria

Nå er galskapen fullkommen. Norge skal, uten å være invitert av Syria, trene opp opprørsgrupper som skal sendes inn i Syria. Disse skal angivelig kjempe FOR Assad MOT ISIL, og det er derfor rart Assad er forbannet. Børge Brende synes derimot at det er greit å trene opp og sende styrker inn i et annet suverent land uten invitasjon. Det er så "mange" som vil det, må vite, USA, Storbritannia, NATO-land og sikker andre gode venner av USA. Hva i helvete er det egentlig som foregår?

Syria fordømmer Norges beslutning om norske spesialsoldater (nrk.no)
Å sende norske soldatar til Syria vil ikkje løyse krigen. Kanskje kan det bidra til å forverre situasjonen (nrk.no/ytring)


USA kriger mot USA i Syria

(28. mars 2016) Vi har visst at Midt-Østen er en tragisk røre av ulike interesser og agendaer. Her viser NRK oss at USA spiller på begge sider, og at Saudi-Arabia er et lydig redskap i USA sin krigføring i hele Midt-Østen. Når Saudi-Arabia "kjøper våpen" fra USA kan det sees på som en strategisk ameriansk våpenflytting og ansvarsfraskrivelse for det disse våpnene brukes til.

USA-støttede styrker kjemper mot IS i nord og Assad i Aleppo. Nå har de begynt å skyte på hverandre. (nrk.no)

og Israel vil at USA skal finne seg et påskudd til å gå til krig mot Iran

Isreal lobbyist - We need a false flag to start war with iran


Skandaløst svak fordømmelse av Saudi-Arabia fra Børge Brende

(2. jan. 2016) Saudi-Arabia har henrettet 42 personer bl.a. den fremtredende shia-lederen Nimr Baqr al-Nimr. Henrettelsene kan føre til utsettelse av Syria-forhandlingene i Genève, som etter planen skal begynne 25. januar.

Børge Brende hadde en "fordømmelse" av handlingen på TV2-nyhetene kl. 21:00 i dag som var skandaløst svak. Vi avventer en krystallklar fordømmelse av Saudi-Arabias kongehus for denne uhyrlige og provoserende handlingen som bidrar til destabilisering og uro i hele regionen, muligens tilsiktet og i USA sin interesse. Norge bør bryte ethvert bånd med Saudi-Arabia og iverksette sanksjoner mot terrorregimet, inntil landets kongehus er i stand til å oppføre seg anstendig. Det er Børge Brendes jobb som norsk utenriksminister å formidle dette.

Norsk forsker: - Syria-forhandlingene i fare (aftenposten.no)
Badr-militsen i Irak: Saudi-Arabia har åpnet helvetes porter (nrk.no)


BBC goes bananas

(dec. 2, 2015) The BBC has pulled a comedy show from its schedules over fears because it involves a terrorist suspect. The last episode of the Lentil Sorters, a sitcom set in the fictional Office of Local and National Statistics, had been due to air on Radio 4 at 11.30am this morning. However, BBC bosses dropped it from the schedules at the last minute amid fears the storyline was insensitive on the day the Commons debates air strikes on ISIS targets in Syria.

Last month, Radio 2 dropped its pre-First World War spy sitcom The King's Men, since it involved bombs in London.
BBC drops 'terrorist-y' comedy


Syriske fabrikker i Aleppo robbet, utstyret fraktet til Tyrkia

(25. nov. 2015) Mellom 1000 og 1500 fabrikker i Aleppo-området i Syria er røvet, og kolonner av vogntog har fraktet utstyret til Tyrkia. Røveriet skjer med Tyrkiske regjerings fulle viten og samtykke. The Turkish government that is led by the Islamist Erdogan who thinks of himself as an Ottoman Sultan is behaving as a terrorist entity, sponsoring and sheltering al-Qaeda terrorists as well as facilitating their infiltration into Syria to target government and civilian facilities.

FSA Robbed Over 1,000 Aleppo Factories & Transferred Them to Turkey with Turkish Governments Help (liveleak.com)


Stormakter vil erklære krig mot IS

(20. nov. 2015) Verdens stormakter vil stille seg bak et fransk resolusjonsforslag til FNs sikkerhetsråd med ønske om å erklære krig mot ekstremistgruppen IS. Hvorfor sitter vi igjen med følelsen av at noen har fått det akkurat slik de vil? Hvorfor vet vi på forhånd akkurat hvilke land som blir bombet, og hvilke land som ikke blir det?

Les saken på nrk.no her