Det går en ondskapens akse gjennom Washington
Vil USA nå godta russisk base på Cuba ?

(11. jan. 2022)
"Revolusjonen" i Ukraina kom etter at USA hadde investert 5 milliarder US$ i regimeskifte, og etter at skyting fra hustakene mot demonstranter i Kiev førte til full støtte for demonstrantene. Ola Tunander har i sin bok "Libyakrigen" forklart at "kriseinitiering" kan utføres med skyting fra hustak, og det er fristende å tro at dette var en viktig del av planleggingen bak regimeskiftet.

Uansett hvem som gjorde hva så brøt demonstrantene seg inn i parlamentet og hengte på seg slips, og ble umiddelbart anerkjent av USA, Norge og Vesten. Siden den gang har Ukraina vært en slags vasallstat til USA som har brukt Ukraina som brekkstang mot Russland. Hunter Biden fikk en direktørstilling i Ukrainas største gasskompanier, trolig arrangert av hans far president Joe Biden, en stilling det ble reist kritiske spørsmål til.

USA mener Russland må akseptere at ethvert land kan bli medlem av NATO, at ethvert land selv bestemmer hvem som skal ha baser der, driver øvelser der, og kanskje utplasserer raketter der.

Cuba-krisen oppsto etter at USA i strid med FNs charter forsøkte seg på en mislykket invasjon i april 1961. Castro fryktet gjentakelse, og vendte seg til Russland for allianse og hjelp. Da russerne kom med atomvåpen, fikk USA nok og satte ned foten, selv om USA selv hadde utplassert atomvåpen ubehagelig nært den russiske grensen i Tyrkia et par år før (1959) uten at det ble noen krise av den grunn. Sanksjonene mot Cuba rammer fortsatt befolkningen den dag i dag.

USA sin nåværende holdning i Ukraina må bety at USA denne gangen vil godta russiske baser på Cuba uten å protestere. Noe annet blir hykleri i særklasse. Eller gjelder andre regler for USA enn for Russland ?


USA forsøker fortsatt å knuse folket i Nicaragua

(7. nov. 2021)
Covertactionmagazine har i dag en artikkel fra Nicaragua, et av de landene som USA i generasjoner har forsøkt å av-demokratisere ved hjelp av krig, sabotasje, sanksjoner, løgn og bedrag og alle de triksene som står i boka. Nå ser det ut til at løgnene om "Ortegas undertrykkelse av folk" ikke lenger virker, ifølge Yazer Lanuza, professor i sociology ved University of California, Santa Barbara.

Vi kan bare undres over hvor lenge USA sine løgner skal bli gjentatt i mediene.

Sandinistas Poised to Win Election in Nicaragua Despite U.S. Sabotage and Smears
Valgskred for Daniel Ortega og hans allierte i Nicaragua (Steigan.no)


Er det KLIMAET som fører til flyktninger, eller USA ?

(2. nov. 2021)
Jens Stoltenberg er tilstede på klimatoppmøtet fordi forverret klima gjør verden farligere. "Klimaendringer skaper konflikt, driver mennesker på flukt, det skaper mere krig og utrygghet" ifølge Jens Stoltenberg.

Det er derfor betimelig å stille noen spørsmål til generalsekretæren i NATO.

 • Var det klimaet i Afghanistan eller USA sin krigføring som førte til flyktningestrømmene derfra?
 • Var det klimaet i Irak eller USA sin krigføring som førte til flyktningene derfra?
 • Var det klimaet i Syria eller USA sin innblanding som førte til flyktningestrømmene derfra?
 • Var det klimaet i Libya eller USA sin krigføring som førte til flyktningene?
 • Var det klimaet i Venezuela eller USA sine sanksjoner som førte til at folk måtte flykte for å få mat og medisiner?
Det er liten grunn til å tro at generalsekretæren i NATO, som ofte fremstår som talerør for USA, vil være ledende for å redusere konfliktnivå, få færre mennesker på flukt, skape mindre krig og mere trygghet, - for å bruke hans egne ord.

(10. nov. 2021)
Flyktningestrømmen gjennom Hviterussland til Polen betegnes i dag som en "hybridkrig". Det er bemerkelsesverdig å se hvor forskjellig flyktningestrømmene etter USAs kriger og gjennom Hviterussland omtales. Man skulle nesten tro det dreiet seg om en kampanje.


Haiti: så er det på'an igjen

(5. aug. 2021)
Etter drapet av President Jovenel Moïse på Haiti der amerikans trente mordere deltok den 7. juli i år, har USA, Canada, Frankrike, Spania, Tyskalnd og Brasil satt inn Ariel Henry som ny statsmininster på Haiti, i strid med ønsket til folket. Folket ønsket en stabiliserende samlingregjering i et år eller to, og deretter nyvalg. Det blir altså business på høyresiden as usual på Haiti - bestemt av land utenfor Haiti som liker å snakke om "demokrati".

Ariel Henry deltok etter kuppet i 2004 og ble beskyldt for å "selge ut" til vestlige makter, ifølge CovertAction Magazine. Dette fattige folket som har vært utnyttet og utplyndret i generasjoner, skal fortsatt ikke få fred.

Outsiders Impose Leader in Haiti Yet Again


FN må vedta at USA skal betale erstatning til Irak

(29. juli 2021)
FN har vedtatt at Irak skal betale erstatning for sin invasjon i Kuwait i 1990. Det betyr at FN må åpne for at USA skal betale erstatning til Irak for sin ulovlige invasjon av Irak i 2003, en invasjon basert på løgn og bedrag og egenproduserte "beviser" på at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen, noe de ikke hadde.

Som mange av oss husker, Irak ble bombet tilbake til steinalderen, Saddam Hussein drept og et USA-vennlig "demokratisk valgt" regime ble satt inn. Nå er tiden overmoden for at USA betalerl erstatning for sine ugjerninger. Noe annet er bare bevis på at FN er en hyklerisk institusjon, en forlenget arm for USA.

Norge, som nå er medlem av FN's sikkerhetsråd, bør snarest uttrykke krystallklart at USA må påegges erstatning for sin massive bombing av Irak som skjedde i strid med folkeretten. Dersom Norge ikke gjør dette, støtter Norge en kriminell handling fra et terror-regime.

Irak betaler erstatning etter invasjon, men ikke USA


Only a small step forward for justice ...

(21. april 2021)
Så er politimannen som drepte George Floyd dømt. "A giant step forward for justice in America," sa president Joe Biden. Det er ikke helt riktig, men et lite steg i riktig retning, det er det jo. Dessverre mangler fortsatt mye på at ordet "rettferdighet" kan brukes om USA.

Neste steg blir å slutte å forfølge dem som varslet om USA's kriminelle handlinger verden over. Slutte å forfølge Julien Assange, la Edward Snowden få returnere, erkjenne at begge to er varslere av en type som krever beskyttelse og anerkjennelse, ikke spioner som skal puttes vekk for livstid. Vi venter fortsatt på at USA skal bli en rettsstat.


Free Daniel Hale

(10. april 2021)
Du skal ikke komme her og varsle om USA's kriminelle atferd verden over. Da blir du arrestert og fengslet. Ingen annen president har lukket munnen på flere varslere enn Barack Obama, han som fikk fredsprisen uten å fortjene den. Denne gangen er det en drone-pilot som er fengslet.

According to Radack, “the U.S. government’s policy of punishing people who provide journalists with information in the public interest is a profound threat to free speech, free press, and a healthy democracy.”

“Classified information is published in the press every day; in fact, the biggest leaker of classified information is the U.S. government. However, the Espionage Act is used uniquely to punish those sources who give journalists information that embarrasses the government or exposes its lies.”

Those Who Speak for Reasons of Conscience Get Punished
The Drone Papers


Nye koster, samme skiten

(20. jan. 2021)
Etter å ha vært splittet på midten i mange år, har det amerikanske folket fått seg en ny president. Det kan se ut som politkken vil fortsette ufordrødent videre i samme sporet som før, og at noe av hensikten med valgshowet er nettopp å sørge for at folket settes opp mot hverandre istedenfor å sette seg samlet opp mot et vanvittig regime.

De samme, gamle, søkkrike mennene står i kulissene og dirigerer alt som skjer i dette landet. Hvis de kan tjene penger på krig, blir det krig. Hvis et land får det for godt, blir det tatt ned. Hvis andre enn USA får makt, blir de bombet og drept.

Krigene fortsetter som før ...


Bekymret for hva som kan skje i USA

(10. jan. 2021)
Michael Moore er bekymret for hva som kan skje i USA frem til innsettelsen av Joe Biden. Han mener det kan være snakk om væpnet opprør mot kongressen og delstatsforsamlingene. Han er så bekymret at han har laget en lengre video om det.

The Terrorist Attack Is NOT Over.


Når sprekker gjeldsbobla i USA ?

(22. nov. 2020) Det er Steigan.no som stiller spørsmålet i en artikkel i dag. For de siste 12 månedene har USA økt sin gjeld med 4,2 billioner dollar, ikke minst takket være koronaen. Det er 4.200 milliarder dollar, eller tre og et halvt norsk oljefond ved dagens kurser.

Det kan se ut som at USA's nasjonalbank og amerikanske investorer holder mesteparten av gjelden, mens Kina og Japan relativt sett har redusert sin andel.

Hvamenerpartiene.com har tidligere påstått at det snart bare er olje (petrodollar), narkotika og enkelte U-land som holder dollaren oppe, og at krigene i Irak og Libya skyldes at Saddam Hussein og Muammar Gaddafi ønsket å gå vekk fra petrodollar. For USA er en slik tanke utålelig, derfor måtte de to statslederne avlives og landene invaderes og destabiliseres.

Dersom dollaren allerede nå ikke er verdt papiret de er trykket på, er det naturlig at USA kjører løpet helt ut og trykker dollar så lenge det går an. Det er jo mye enklere å printe ut noen oljefond enn å snu underskuddet. Kan de finansiere sine kriger og intervensjoner med papirpenger, er det jo kjekt at det varer så lenge det er mulig. Når boblen til slutt sprekker, vil verden få en finanskrise som overgår alt vi har sett til nå. Steigan omtaler det hele som et gedigent pyramidespill.

Hvem kjøpte den enorme gjelda på 4,2 billioner dollar? (steigan.no)


Vi kan takke USA for flyktningene

(20. sept. 2020) De siste 30 årene har Europa sett et massivt flyktningeproblem som har det til felles at det startet med intervensjoner, bombing eller regulær krigføring iscenesatt av USA (evt. med støtte av NATO eller FN).

 • Rundt 2,5 millioner ble drevet på flukt fra Bosnia etter 1991, drepte anslått til 100.000.
 • Irak hadde pr. 2007 rundt 4 millioner flyktninger inkludert 1,9 millioner internt i Irak etter krigene (1991 og 2003) FN-sanksjoner etter 1991 (krevd av USA og Storbritannia) førte i tillegg til at en og en halv million mennesker døde som ellers ville ha vært i live, hvorav en halv million barn, på grunn av mangel på medisiner, rent vann og matmangel. Drepte fra krigen 2003 anslås til 1 million irakere.
 • Fra Afghanistan har verden fått knappe 3 millioner flyktninger etter USA's invasjon i 2001. Tallet over drepte spriker i alle retninger, trolig snakker vi om over en kvart million afghanere.
 • I Libya spriker også tallene over drepte fra 30.000 til en kvart million. Vinnerne av krigen i Libya ble menneskesmuglerne (som støttet USA i opposisjon til Gaddafi), som siden 2011 har hatt en blomstrende næring med å frakte titusener av flyktninger mot Europa i båt. Flylktningehjelpen anslår at 18.000 har forlatt landet, mens internt fordrevne ligger på rundt 200.000 libyere. Hvor mange flyktninger fra Afrika som bruker Libya som transittland er ukjent her, trolig har rundt 45.000 flyktet til Libya, muligens i transitt med Europa som mål.
 • Fra Syria er 13 millioner mennesker drevet på flukt, de fleste til leire i naboland, mange via Tyrkia til Hellas.

USA har skapt en flyktningesituasjon av dimensjoner, som også har rammet Europa og bidratt til store problemer og kostnader. Dersom USA nå angriper Iran, blir kaoset fullkomment.


Ingen VET hvem som forgiftet ...

(4. sept. 2020)
Generalsekretær i NATO Jens Stotenberg går knallhardt ut mot russerne på grunn av forgiftningen av Navalnyj. Samtidig vet vi at Jens Stoltenberg har blitt lurt av amerikanerne før. For da han iverksatte bombing av Libya var det på grunn av falske rykter og snedige løgner, designet og utplassert av USA. Det var med andre ord en terrorhandling og en krigsforbrytelse som han ennå ikke har blitt holdt ansvarlig for. Det er altså fullt mulig at USA sto bak forgiftningen med den målsetting å få Tyskland til å stoppe arbeidet med gassrørledningen.

Forgiftningen kan stanse russisk gass til Tyskland
Sirkus Novitsjok i gang igjen (steigan.no)


Demokratene sitt Clinton-problem

(20. juli 2020) Når et angivelig selvmord er utført med mer enn ett skudd mot hodet fra to forskjellige våpen, er det grunn til å være skeptisk til den offisielle dødsårsaken. Hva som egentlig har skjedd får vi aldri vite. Norsk Krigskringkasting derimot viser glansbildet av Bill og Hillary Clinton i endeløse repriser uten å trekke frem likene som ligger i kjølvannet etter dem. Her er de.

Common to all the 89 deaths is the name Clinton


Har 3. verdenskrig allerede startet?

(17. juli 2020)
De fire store aktørene på sjakkbrettet er den russiske bjørnen, det muslimske kalifatet, den kinesiske dragen og det amerikanske imperiet. Tredje verdenskrig blir ikke utkjempet med kuler og krutt, men med andre midler på andre slagmarker.

Hva kjennetegner krig i vår tidsalder? Her er en litt tilfeldig liste punkter hvor leseren selv kan hake av for de respektive aktørene og se om det er mulig å konkludere med om tredje verdenskrigen allerede har startet. Norsk Krigskringkasting kommer ikke til å nevne dette.

Mulige elementer i en moderne verdenskrig


Putin ville aldri våget å gå frem slik ...

(9. juni 2020)
Disse to videoene sier litt om hvordan amerikansk politi går frem. Det er liten tvil om at dersom russisk politi hadde holdt på slik, ville det blitt rama-skrik i Vesten og sanksjonene mot Russland ville blitt strengere.

Det siktes til politi som går rett i strupen på fredelige demonstranter og banker dem opp.

Trump and the Police Lash Out at the Black Lives Matter Protests
Police: Last Week Tonight with John Oliver (HBO)


Det var ikke russerne likevel ...

(25. april 2020)
"Ubåtjaktene i den svenske skjærgården på 1980-tallet fungerte som psykologisk krigføring, med hensikt å få svenskene til å bli mer fiendtlige mot Sovjetunionen," skriver Terje Alnes i en kronikk på Steigan.no i dag. "Sverige var ikke rammet av sovjetisk aggresjon. Derimot var de utsatt for psykologisk krigføring, initiert av Reagan-administrasjonen, og satt i verk av CIA-sjef William Casey." Det er i ettertid liten tvil at noen har "spilt" media med falsk informasjon.

Ola Tunander presenterer sin bok "Det svenska ubåtskriget"
Svensk ubåtjakt var del av USA's psykologiske krigføring


USA krever at Iran skal beklage

(12. jan. 2020)
USA krever at Iran beklager for at den britiske ambassadøren ble arrestert i forbindelse med en demonstrasjon fordi det strider mot Wien-konvensjonen om diplomatiske forbindelser.

USA vil IKKE beklage at de henrettet en Iransk diplomat i Bagdad, noe som satte verden på kanten av storkrig. Idiotien kjenner ingen grenser.


USA bøller videre ...

(21. des. 2019)
USA har nå vedatt sanksjoner mot alle selskaper som arbeider med oljerørledningen fra Russland til Tyskland. Dermed blandet USA seg ganske grovt inn i Europeiske anliggender på et vis som er særdeles bekymringsfullt. Selv vi i lille Norge bør lure på hvordan USA vil "sanksjonere" mot oljefondet dersom vi ikke gjør som de sier. Trolig har USA gått for langt her, trolig bidrar denne e avgjørelsen til å underminere forholdet mellom USA og Europa.

USA med sanksjoner mot gassrørledning (nrk.no)


Hva har Joe og Hunter Biden egentlig gjort?

(19. des. 2019)
Så har Kongressen bestemt at det skal reises riksrettsak mot Donald Trump. Det kan sikkert være en riktig og klok avgjørelse, selv om den neppe vil føre frem.

Men ingen norske medier vil fortelle oss hva Joe Biden og hans sønn egentlig skal ha gjort som fortjener Donald Trump sin vrede. Det er grunn til å undres: Hvorfor ikke? Er det (igjen) slik at det bare finnes en grøft på ene siden av veien?


USA er involvert i demonstrasjonene i Hongkong

(3. des. 2019)
CIA-fronten National Endowment for Democracy (NED) har vært aktiv både for å gjennomføre kuppet i Ukraina i 2014 og dyrke fram naziorganisasjonene der og i å skape gateprostene i Hong Kong. Dette er regimsskiftehæren til USA. I Kiev har de skapt seg et sterkt miljø av kamptrente nazister som kan sendes rundt i verden fra sine gatekamp-"akademier". Derfor er det ikke spesielt oppsiktsvekkende at Kina nå har innført sanksjoner mot NED, den Soros-finansierte Human Rights Watch og andre NGOer av samme type. Tidligere har vi hørt at flere av lederne av demonstrasjonenen har vært i USA. Det lukter nytt regimeskifte lang vei.

Hva gjør ukrainske nazister i Hong Kong?


Hvorfor ble Berlin-muren BYGGET ?

(9. nov. 2019)
I morgen er det 30 år siden Berlin-murens fall, og evenementet feires behørlig. Men ingen spør seg hvorfor muren ble bygget. Er dette et kapittel av vår historie som vi vil feie under teppet? En amerikansk historiker og forfatter William Blum har skrevet om det i boken "America's Deadliest Export: DEMOCRACY". Her er to grunner til at muren ble bygget:

Arbeidskraft
Vesten drev aktiv rekruttering av profesjonelle arbeidere som var utdannet i Øst for kommunistenes regning. Dette førte til alvorlig arbeids- og produksjonskrise i Øst. Derfor skrev New York Times i 1963 etter at muren var et faktum: "Vest Berlin led økonomisk pga. muren med tap av omtrent 60.000 faglærte arbeidere."

Sabotasje
På 50-tallet drev amerikanske kalde krigere en rå kampanje med sabotasje og ødeleggelse i Øst-Tyskland designet for å ødelegge landets økonomi og få administrasjonen til å falle sammen. CIA og andre sivile og militære amerikanske institusjoner rekrutterte, utstyrte, trente og finansierte grupper og individer for å utføre alt fra småkriminalitet til terrorisme, alt for å gjøre livet vanskelig i Øst og svekke folkets støtte til styre og stell.

USA og dets agenter brukte eksplosiver, brannstiftelse, kortslutninger og andre metoder for å skade kraftstasjoner, skipsverft, kanaler, havneanlegg, offentlige bygninger, gassforsyning, kollektivtransport, broer, etc. De sørget for avsporing av godstog som skadet arbeidere, brente 12 vogner på et godstog og ødela trykkluftslanger på andre, brukte syre for å skade viktig fabrikkutstyr, fylte sand i trubinen til en fabrikk for å få den til å stoppe opp, satte fyr på produksjonsutstyr, fikk folk med på å jobbe sakte i fabrikker, drepte 7000 kyr til et cooperativ, tilsatte såpe i melk beregnet på øst-europeiske skoler, og de var i besittelse av contharidin da de ble arrestert, en gift som var tenkt tilsatt i sigaretter for å ta livet av øst-europeiske ledere. Det hele minner litt om Venezuela og andre land der USA holder på.

Det hører med til historien å fortelle at i 1999, 10 år etter at muren falt i 1989, opplyste USA Today at 51% sa de var lykkeligere under kommunismen.


Iran har signert sin dødsdom

(8. sept. 2019)
Iran har både inngått en svær avtale med Kina om investeringer i oljesektoren og oljeleveranser lang tid fremover i tid, og de vil gå vekk fra dollar som betalingsmiddel. Vi minnes Saddam Hussein, tidligere USA-alliert, som ville gjøre det samme, landet ble bombet og Saddam Hussein ble henrettet. Og vi minnes Muammar Gaddafi som ville erstatte petrodollar med en gullbasert afrikansk valuta, landet ble bombet og Gaddafi ble myrdet. Uten petrodollar og narkodollar er USA konkurs. Så enkelt er det.

Når Iran nå gjør det samme som Irak og Libya, er dette nok til at USA bomber landet tilbake til steinalderen. Eneste håpet for Iran er at Russland og Kina kan bidra med en forsvarsallianse og forsvarsstyrker slik at landet kan forsvare seg når USA finner "en gyldig grunn" til å angripe. Vi tør ikke tenke på hva en slik "gyldig grunn" kan være, men frykter et falskt angrep med atomvåpen, kanskje mot en utkant i Israel, kanskje med et par tusen drepte.

Gigantavtale mellom Kina og Iran ryster den globale oljesektoren


Hvorfor er USA en farlig makt ?

(22. aug. 2019)
USA har tatt seg retten til å være en global terror-makt, der det gjelder ett sett regler for USA og ett sett regler for andre stater. Og Norge bifaller blindt, til tross fra advarsler fra andre.

En vellykket hypnotisk forestilling …


Krigen USA - Iran

(20. juli 2019)
Det er flere ting vi allerede vet om denne krigen.

 • USA og Israel ønsker krig mot Iran
 • USA uttalte at de ville ha krig mot Iran rett etter 11. september 2001
 • USA har startet kriger ut fra "false flag" hendelser mange ganger før
 • USA kommer til å starte krigen mot Iran ut fra en "false flag" hendelse
 • USA har allerede forsøkt å skape "legitimitet" for krig mot Iran basert på ulike "false flag" hendelser
 • Krigen er allerede planlagt i detalj
 • Den økonomiske og diplomatiske del av krigen har allerede startet
 • For USA er det viktig å trekke allierte med inn i krigen for å fordele ansvaret
 • Allierte trekkes inn under påskudd som "eskorte", "fredsbevaring", "frigjøring" osv.
 • Norge er en slik alliert, både AP og de borgerlige vil gripe enhver anledning til ny krig for Israel og USA
Typisk retorikk-eksempel her ....


Prøvde USA å provosere Iran til å skyte ned fly?

(4. juli 2019)
3. juli 2019 fløy et spionfly fra USA to ganger inn over to øyer i Hormuzstredet som er iransk territorium. Flyet hadde skiftet transponderkode til å etterligne et iransk fly på radarer. Det var åpenbart at dette ikke var "et uhell", det var en bevisst og provokativ handling fra USA. På forhånd hadde Donald Trump truet med at "iransk angrep på noe som helst amerikansk vil bli møtt med en stor og overveldende styrke."

Ville USA ofre egne flygere for å skape krig mot Iran?


Regimeskifte med bruk av sabotasje

(29. mai 2019)
Men ikke bare økonomisk sabotasje. Litt sabotasje mot vannverk, kraftverk, infrastruktur (akkurat som USA gjorde i Øst-Berlin som førte til bygging av muren!) er med å gjøre folket i Venezuela "mørt" for regimeskifte - tror USA.


USA dreper titusener i Venezuela

(29. april 2019)
Den nye måten å krige på er bruk av sanksjoner, med desinformasjon i media, med halve nyheter (bare den ene siden blir gjengitt i NRK), og med diplomatiske trekk der alle pudlene stemmer for USA for økonomisk struping av "fienden". I Venezuela dør titusener fordi USA kveler dem økonomisk. Og norske politikere finner det helt all right. Det gjelder mat og medisiner.

USA-sanksjoner dreper titusener i Venezuela
USA's metoder for regimeskifte i Venezuela
USA vil sende 5000 leiesoldater fra Blackwater inn i Venezuela
USAs sadistiske skryteliste om Venezuela (steigan.no)


USA overgår NAZI-Tyskland i ondskap

(15. april 2019)
USA har en farlig agenda, med sitt spindelvev festet i hver krok av verden. Uten blygsel, uten hensyn, med et verdisyn som ikke holder mål og med bruk av løgn og bedrag hever regimet seg over lover og regler. Når skal resten av verden våkne opp ???

USAs globale terror
Det går en ondskapens akse gjennom Washington
CIA direktør: Vi løy, vi svindlet, vi stjal (intervju youtube)


En ny måte å kuppe på

(27. jan. 2019)
Problemet når USA vil intervenere land med olje, er at de må finne en "gyldig grunn" til å gjøre det. Det er nemlig ikke nok ifølge folkeretten at man ikke liker den despoten som styrer denne oljenasjonen. Despoter som derimot IKKE har olje, kan sitte trygt og drepe folket sitt til de stuper.

Vi har sett "false flag" hendelser (Vietnamkrigen), egenproduserte falske bevis (Irak), vikarierende "bevis" (Afghanistan), skudd mot sivile (Ukraina), og løgn og bedrag elegant utplassert via media (Libya). Vi har sett økonomisk krigføring (Russland), diplomatisk krigføring (Nicaragua) og militær krigføring (de fleste). Nå er det Venezuela sin tur, før USA sammen med Israel skal ta Iran.

"The Venezuelan electoral system is one of the best in the world"
sa president Carter, mens han i samme åndedrett uttalte at USA har en av de verste valg-prosesser i verden bl.a. fordi de er styrt av penger. Men det var før USA ville ha Venezuela sin olje.

Det er også på sin plass å nevne at selv om Anders Magnus, NRK, sier at INGEN støtter Maduro, er det 8 stater i Organization of American States (OAS) som støtter ham, og 6 som ikke tar stilling. 19 stater stemte slik USA gjorde.

Fra OAS sin hjemmeside
Italia advarer mot utenlandsk intervensjon i Venezuela


Another Whistleblower going to jail

(19 okt. 2018)
Former FBI-agent Terry Albury is convicted to 4 years in prison for having leaked classified documents. Among the ducuments are classified information how FBI is tapping phones belonging to journalists. As long as it is not the Russians illegally bugging the journalists , we find it OK.

5 Fast Facts You Need to Know about Terry Albury
Secret rules make it pretty easy for the FBI to spy on journalists


USA sine endeløse løgner

(25. sept. 2018) Libyakrigen ble startet på grunn av bevisst løgn og bedrag. Historien har hatt litt for mye av det samme. Dette her er ikke nytt eller ukjent stoff, dette vet våre politikere og vår etterretning. Det bør gjøre oss desto mer ukomfortabel.

Her er kortversjonen med et par linjer på hver sak. Om Nicaragua, Harold Pinter, Cuba , Vietnamkrigen, Berlin-muren , USA's invasjonsplaner, 11. september 2001, Afghanistan, Irak, Georgia, Libyakrigen, Syria, gassangrepet, Ukraina, William Blum, mm.

Og så må det jo sies at NRK er forbløffende baktung når det gjelder å stille kritiske spørsmål til disse sakene. Så baktung at NRK ikke lenger er helt troverdig som eneste kilde.

USA sine endeløse løgner - kortversjonen


14,000 killed in mass shooting in USA in 2017

(3. jan. 2018) With 345 mass shooting incidents (4+ people shot), more than 14,000 people killed and 29,000 injured by gunfire in 2017 alone. The Gun Violence Archive, which defines a mass shooting as four or more people shot in one incident (not including the shooter), reports more than 14,000 people killed and over 29,000 injured in 2017.

2017 the deadliest year for mass shootings


USA gir 12 trillioner kroner i skattelette til de rikeste

(17. nov. 2017) 16. november 2017 kl. 20:12 USA vedtar skattereform Representantenes hus i Kongressen har vedtatt en skattereform som ifølge kritikerne vil gi store skattelettelser for USAs rikeste, melder NTB. Ifølge New York Times dreier det seg om skattekutt til en samlet verdi av over 12.000 milliarder kroner. Ganske imponerende gjort av presidenten til et land som har 20 trillioner DOLLAR i gjeld. Siv Jensen og Erna Solberg har litt å strekke seg etter.

NRK finner det verdt et par linjer her ... (nrk.no)
«Det største skattebedrag i historien»


USA trekker seg fra Unesco

(13. okt. 2017)
USA trekker seg fra UNESCO etter at amerikanerne flere ganger har kritisert FN-organisasjonen for å være antiisraelsk. USA sluttet å betale penger til UNESCO etter at organisasjonen anerkjente Palestina i 2011.

USA trekker seg fra UNESCO (vg.no)


Hvordan Norge bidro til å knuse Afrika

(20. juli 2017) I denne dokumentaren oppsummerer Johan Galtung mye fra sitt lange liv som fredsarbeider i en alder av 85 år. Oppsiktsvekkende er hans knusende dom over Norges innsats i Libya. Den er så knusende at det burde vært satt ned en uavhengig kommisjon som må kreve at de involverte politikere svarer for seg og får stå til ansvar for sine uhyrlige forbrytelser.

"... de [Afrika] ønsker derfor en felles afrikansk valuta, et afrikansk utviklingsfond, afrikansk utviklingsbank, altså nøyaktig Gaddafis utviklingsprogram, som ble ødelagt ved å bombe hele det systemet i stykker og drepe Gaddafi. Her spilte Norge en hovedrolle i bombingen og var med på å sette Afrika 10 - 20 år tilbake."

Dess mer man hører Johan Galtung, dess mer blir det klart at han aldri vil få Nobels Fredspris. Til det har han pirket for mye i den norske (og amerikanske) selvgodheten.


USA trenger flere slaver

(19. juli 2017)
USA trenger flere innvandrere som vil jobbe på slavekontrakter innen bygg og anlegg og hotell og restaurant. "Det er ikke nok amerikanske arbeidere som er kvalifiserte og i stand til å utføre disse jobbene," ifølge sjefen i Department for Homeland Security, John Kelly. Han tar feil, amerikanere ønsker ikke jobbe på slavekontrakter, selv de som er arbeidsløs.

USA: bedrifter skriker etter illegale arbeidsfolk


Hvorfor USA måtte kvitte seg med Gaddafi

(26. juni 2017) Muammar al-Gaddafi ble et problem for USA da han ville gå vekk fra petrodollar over til gullbasert dinar. Tanken var ikke ny, verken for Gaddafi eller Saddam Hussein, og hver gang endte det med amerikanske bomber. Selvfølgelig, med en gjeld på 20 trillioner dollar, kan ikke USA risikere at folk går vekk fra dollar, da er USA konkurs. Svaret er bomber, gjerne med allierte venner med på kjøret.

"We came, we saw, he died!" sa Hillary Clinton om Gaddafi.


Fake protest staged by CNN film crew at London Bridge

(3. juni 2017)

CNN filming fake protest at London Bridge terrorist attack

Og her var det vi skulle vist reportasjen fra CNN slik den fremsto ferdig redigert. Men dessverre har også den "forsvunnet" fra nettet.


Er det så ille at amerikanerne og russerne snakker sammen?

(5. mars. 2017)
Demokratene raser fordi Trump har utnevnt medarbeidere som har snakket med russerne. De vil ikke ha noe slikt. Det er liten tvil om at den kalde krigen kom tilbake under Obama. Nå ser vi opprustning på alle kanter, en skjerpet tone, sanksjoner, økte bevillinger til forsvar, kort sagt: en ny omdreining på våpenspiralen. Selv norske politikere og medier kjører USA og NATO's antirusser-kampanje konsekvent og ordrett sitert slik USA vil ha det. Trump har signalisert at han ønsker et godt forhold til russerne. Han har tilsatt folk i sentrale stillinger som kjenner russere og som har etablert et godt forhold til dem. Og dette, mener noen, er hårreisende.

Men er det så ille? Foretrekker du at det er en skarp og uforsonlig tone mellom de to supermaktene, eller vil du gjerne at de snakker sammen og har et godt forhold, kanskje finner en vei ut av kulden sammen? Alternativet er så mye dårligere.

Tette bånd til den fienden i øst ?


Hvem får ikke reise til USA ?

(30. jan. 2017)
Jo, folk fra land som USA terroriserer. Innbyggerne fra sju hovedsakelig muslimske land får ikke innreise i USA. Landene er: Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen. Hva er det som er så pussig med disse landene? Jo, de står alle på USA's terrorliste, dvs. land som USA gjerne utøver terror og krig mot. Tilfeldigheter? Neppe.

Seks av sju rette !
"US will attack 7 countries in 5 years. Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and Iran." Sitatet er fra offiser i Pentagon til 4 stjerners general Wesley Clark, gjengitt i Clark sitt foredrag fra 2007 ut fra det han fikk høre rett etter 11. sept. 2001 i Pentagon. Han lister opp Libanon, men ikke Jemen, som i disse dager blir bombet med amerikanske våpen fra Saudi-Arabia, USA's allierte i djevelskap.

Intervju med 4 stjerners general Wesley Clark, 2007
Apropos hvem som reiser til Jemen ... (nrk.no)


En krigsforbryter kommer til Norge !!!

(29. okt. 2016) Henry Kissinger kommer til Norge i desember for å delta i et debattforum arrangert av Nobel-instituttet. Dette er mannen som ikke beveger seg utenfor USA uten først å ha fått avklart av sine advokater at han ikke vil bli arrestert og stilt for retten som krigsforbryter.

Og her i Norge er han trygg. Vår statsminister garanterer ham trygghet, i motsetning til Edward Snowden. Vi er venner av amerikanske krigsforbrytere, vi ønsker bare å unngå at varslere og hederlige mennesker med høy etisk standard kommer hit.

Hvis du googler countries where kissinger is wanted finner du mye skremmende lesning:
Googleresult: countries where kissinger is wanted


Det forstår ingen andre heller ....

(18. okt. 2016)
President Obama stilte på "intervju" hos TV-komikeren Stephen Colbert i «The Late Show», han ble spurt om hvorfor han fikk Nobels Fredspris.
– For å være helt ærlig: Det vet jeg fortsatt ikke, svarer presidenten.
President Barack Obama kan trøste seg med at ingen andre vet det heller.


USA frykter at USAs terrorister skal jages ut av Aleppo

(17. okt. 2016)
Det er ikke alltid lett å vite hvem som gjør hva og hvorfor. USA har som mange vet utrustet, finansiert og trent ulike grupper leiesoldater (ekstremistiske islamske grupper), mange av dem med kamperfaring fra Libya og Irak, og sendt dem inn i Syria. Nå er USA bekyrmet fordi Assad med russernes hjelp holder på å jage dem ut.

Dette intervjuet som varer 24 minutter kunne vært interessant for dem som liker andre versjoner enn den offisielle amerikanske (og norske!) versjonen. Intervjuet ser ut til å være fjernet fra sist kjente kilde. "Vanessa Beeley on truth about Aleppo and the White Helmet terrorists -Exposing US/UK media lies"


Congress makes FBI admit covering up Hillary's lies

(26. sept. 2016)
Mange i Norge har ikke fått med seg pågående høring i kongressen i USA der FBI grilles og plukkes i småbiter for sin begredelige håndtering av e-post skandalen rundt Hillary Clinton. Foruten at det finnes utallinge godbiter av høringen ute på nettet, har hele høringen blitt streamet. Den levner FBI absolutt INGEN tillit.

Disse videoene har det selvfølgelig med å forsvinne fra internettet, forsøk å google "James Comey" (direktør for FBI) og eventuelt "Trey Gowdy" - et fantastisk kongressmedlem.


Obama vil skjerme Saudi-Arabia mot rettsforfølging etter 9/11

(24. sept. 2016)
Vi husker alle hvordan USA angivelig ble utsatt for angrep utført av terrorister fra Saudi-Arabia, ledet av Osama Bin-Laden fra Saudi Arabia fra en velstående familie som er venner med USA. Hva er da mer naturlig enn å invadere ... Afghanistan ???

Obama la ned veto mot lov som gir adgang til å saksøke Saudi-Arabia. Onsdag stemte Senatet og senere Kongressen for å overkjøre Obama. Og Saudi-Arabia er i harnisk.

Nå venter alle på at USA skal offentliggjøre dokumenter om Saudi-Arabia fra 9/11 som hittil er hemmeligholdt.

Senatet overkjører Barack Obamas veto
The Real Reason for war: the American Petrodollar
USA Attacked Iraq Because Saddam had W$D


Demokratenes korrupsjon (Pay to Play)

(18. sept. 2016 )

 • Richard Lobo's kone Karen Lobo ga 716.000 $ til DNC. Deretter utnevnte Obama ham til Direktør for The Internasjonal Broadcasting Burau
 • Pamela Hamamoto betalte DNC 605.000 $ og ble permanent representant for USA i FN i Geneve
 • Gene Harley betalte DNC 605.000 $ og ble utnevnt av Obana til ambassadør i Monaco
 • Christol Nix Heynes betalte DNC 600.000 $ og ble utnevnt av Obama til permanent representant i FN med ambassadørs rang
 • Bruce J. Orec donerte 1,1 million $ til DNC og ble amerikansk amassadør i Finland 2009 - 2015
 • Robert A. Mendell donerte 1,1 million $ til DNC og Obama utnente ham til ambassadør i Luxembourg i 2011
 • Julius Genachowski ga 3,5 millioner $ til DNC og ble formann for FCC (Federal Communications Commission Chairman) fra 2009 til 2013
 • Karol Mason donerte 865.000 $ til DNC og Obama utnevnte henne til Assistant Attorney General for the Office of Justice Programs


Colin Powell løfter hykleriet til nye høyder !!!

(15. sept. 2016)
Colin Powell er mannen som viste sine løgner for FN og verdenspressen, løgner som han må ha visst var løgner, bilder som viste at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen og måtte bombes.

Dette var påskuddet for en krig som drepte en million irakere.


USA kjempet mot seg selv på to fronter i Syria

(1. sept. 2016)
Da Tyrkia gikk inn i den syriske grensebyen Jarablus forrige uke, forsikret tyrkiske myndigheter om at det hele skjedde med full støtte fra USA. Tyrkia og USA var sammen om operasjonen. Realiteten ble en annen: USA's allierte kjempet mot hverandre. Det er viktig å forstå at USA har en agenda i Midt-østen og er økonomisk og militært involvert på de merkeligste steder.


Pay to play?

(24. aug. 2016)
Clinton Foundation har fått 410 millioner bistand fra Norge. Børge Brende har ved flere anledninger overøst stiftelsen til Bill, Hillary og Chelsea Clinton med penger i strid med vanlig norsk praksis, nesten en halv milliard av dine og mine skattepenger. Det meste av pengene skal angivelig ha blitt brukt på administrasjon, reiser, lønninger og bonuser, hevder amerikanske medier. Rundt 10 % av pengene skal ha gått til bistand.

Pengedryss over Clinton - i strid med vedtatt politikk


Common to all the deaths is the name Clinton

(rev. 17. aug. 2016)
Mange av dem bar på mørke hemmeligheter, mange ble avskrevet som selvmord selv med flere dødelige skudd i seg, tildels fra flere ulike våpen. Sakene kan verifiseres på nettet, og mange nettsteder har mer om The Clinton Body Count. Noen har utvilsomt dødd en naturlig død, eller begått selvmord. Men listen er for lang, det er for mange til at man bare kan avfeie den.

This is the story about the Clinton Body-Count, all the 67 deaths following this family. Larry Nichols, former 10 year accomplice to the Clintons, dropped a bombshell on The Pete Santilli Show when he very calmly admitted that he had murdered people, on command, for Bill and Hillary Clinton. Later he denied this, saying "he was on painkillers".

The Clinton Body Cout


Sorry, Hiroshima !

(May 27. 2016)
Somebody has to say it. Obama didn't have the balls.

CIA motto: “Proudly overthrowing the Cuban government since 1959.”

(21. mars 2016) I anledning av at den amerikanske presidenten Barack Obama nå har reist til Cuba, tillater vi oss å trykke den versjonen NRK ALDRI vil omtale, skrevet av den amerikanske historikeren William Blum.

Now what? Did you think that the United States had finally grown up and come to the realization that they could in fact share the same hemisphere as the people of Cuba, accepting Cuban society as unquestioningly as they do that of Canada? The Washington Post (February 18) reported: “In recent weeks, administration officials have made it clear Obama would travel to Cuba only if its government made additional concessions in the areas of human rights, Internet access and market liberalization.”

Imagine if Cuba insisted that the United States make “concessions in the area of human rights”; this could mean the United States pledging to not repeat anything like the following:

 • Invading Cuba in 1961 at the Bay of Pigs.

 • Invading Grenada in 1983 and killing 84 Cubans, mainly construction workers.

 • Blowing up a passenger plane full of Cubans in 1976. (In 1983, the city of Miami held a day in honor of Orlando Bosch, one of the two masterminds behind this awful act; the other perpetrator, Luis Posada, was given lifetime protection in the same city.)

 • Giving Cuban exiles, for their use, the virus which causes African swine fever, forcing the Cuban government to slaughter 500,000 pigs.

 • Infecting Cuban turkeys with a virus which produces the fatal Newcastle disease, resulting in the deaths of 8,000 turkeys.

 • In 1981 an epidemic of dengue hemorrhagic fever swept the island, the first major epidemic of DHF ever in the Americas. The United States had long been experimenting with using dengue fever as a weapon. Cuba asked the United States for a pesticide to eradicate the mosquito involved but were not given it. Over 300,000 cases were reported in Cuba with 158 fatalities.

 • These are but three examples of decades-long CIA chemical and biological warfare (CBW) against Cuba. We must keep in mind that food is a human right (although the United States has repeatedly denied this.

 • Washington maintained a blockade of goods and money entering Cuba that is still going strong, a blockade that President Clinton’s National Security Advisor, Sandy Berger, in 1997 called “the most pervasive sanctions ever imposed on a nation in the history of mankind”.

 • Attempted to assassinate Cuban president Fidel Castro on numerous occasions, not only in Cuba, but in Panama, Dominican Republic and Venezuela.

 • In one scheme after another in recent years, Washington’s Agency for International Development (AID) endeavored to cause dissension in Cuba and/or stir up rebellion, the ultimate goal being regime change.

 • In 1999 a Cuban lawsuit demanded $181.1 billion in US compensation for death and injury suffered by Cuban citizens in four decades “war” by Washington against Cuba. Cuba asked for $30 million in direct compensation for each of the 3,478 people it said were killed by US actions and $15 million each for the 2,099 injured. It also asked for $10 million each for the people killed, and $5 million each for the injured, to repay Cuban society for the costs it has had to assume on their behalf.

Needless to say, the United States has not paid a penny of this.

One of the most common Yankee criticisms of the state of human rights in Cuba has been the arrest of dissidents (although the great majority are quickly released). But many thousands of anti-war and other protesters have been arrested in the United States in recent years, as in every period in American history. During the Occupy Movement, which began in 2011, more than 7,000 people were arrested in about the first year, many were beaten by police and mistreated while in custody, their street displays and libraries smashed to pieces. ; the Occupy movement continued until 2014; thus, the figure of 7,000 is an understatement.)

Moreover, it must be kept in mind that whatever restrictions on civil liberties there may be in Cuba exist within a particular context: The most powerful nation in the history of the world is just 90 miles away and is sworn – vehemently and repeatedly sworn – to overthrowing the Cuban government. If the United States was simply and sincerely concerned with making Cuba a less restrictive society, Washington’s policy would be clear cut:

 • Call off the wolves – the CIA wolves, the AID wolves, the doctor-stealer wolves, the baseball-player-stealer wolves.
 • Publicly and sincerely (if American leaders still remember what this word means) renounce their use of CBW and assassinations. And apologize.
 • Cease the unceasing hypocritical propaganda – about elections, for example. (Yes, it’s true that Cuban elections never feature a Donald Trump or a Hillary Clinton, nor ten billion dollars, nor 24 hours of campaign ads, but is that any reason to write them off?)
 • Pay compensation – a lot of it.
 • Sine qua non – end the God-awful blockade.

Throughout the period of the Cuban revolution, 1959 to the present, Latin America has witnessed a terrible parade of human rights violations – systematic, routine torture; legions of “disappeared” people; government-supported death squads picking off selected individuals; massacres en masse of peasants, students and other groups. The worst perpetrators of these acts during this period have been the military and associated paramilitary squads of El Salvador, Guatemala, Brazil, Argentina, Chile, Colombia, Peru, Mexico, Uruguay, Haiti and Honduras. However, not even Cuba’s worst enemies have made serious charges against the Havana government for any of such violations; and if one further considers education and health care, “both of which,” said President Bill Clinton, “work better [in Cuba] than most other countries” , and both of which are guaranteed by the United Nations “Universal Declaration of Human Rights” and the “European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms”, then it would appear that during the more-than-half century of its revolution, Cuba has enjoyed one of the very best human-rights records in all of Latin America.

But never good enough for American leaders to ever touch upon in any way; the Bill Clinton quote being a rare exception indeed. It’s a tough decision to normalize relations with a country whose police force murders its own innocent civilians on almost a daily basis. But Cuba needs to do it. Maybe they can civilize the Americans a bit, or at least remind them that for more than a century they have been the leading torturers of the world.

Av historiker William Blum (et stykke nede på linken)


IRAN dømt til å betale erstatning til 9/11 ofrene

(16. mars 2016)
11. september 2001 utførte terrorister fra Saudi Arabia det største terrorangrepet verden har sett mot USA. Fire av terroristene var fra andre land, ingen var fra Afghanistan, Irak eller Iran. Angrepet ble ledet av Osama Bin-Laden, fra den kjente Bin-Laden familien i Saudi Arabia som er nære venner av USA. Etter angrepene har USA gjort et par grep:

 • rett etter 9/11 samlet de sammen Bin-Laden familien i USA uten å spørre dem "Hva holder Osama på med for tiden?" og fløy dem ut mens alle andre fly sto på bakken
 • En dommer i USA avviste alle ofrenes krav mot Saudi Arabia om erstatning
 • Sanksjoner ble iverksatt mot diverse land men IKKE mot Saudi Arabia
 • Afghanistan og Irak ble bombet til helvete på grunn av angrepene

Og nå har en dommer i en lavere rettsinnstans dømt IRAN ved fraværsdom til å betale 9/11-ofrene 10,5 milliarder US$ i erstatning.

Iran dømt til å betale 10,5 milliarder dollar


USA har lykkes: Venezuela ligger i ruiner

(14. febr. 2016) "Regjeringen har fullstendig mistet all kontroll med prisstigningen og valutaen. Det er trolig for sent å unngå en økonomisk katastrofe i Venezuela", sier Ricardo Hausmann til Aftenposten. Når Saudi-Arabia nekter å kutte oljeproduksjonen og klarer å knekke OPEC, oppnår USA at dets fiender Russland og Venezuela får store problemer økonomisk.

Også flere andre land i verden får problemer økonomisk, inklusive Norge, men det gir USA og Saudi-Arabia fanden i, som de gode "venner" de er. USA og Saudi-Arabia har lykkes med at Venezuela er på vei ned, russerne sliter, den økonomiske krigføringen ser ut til å seire!


Is John Kerry a little bit sick in his head ?

(Febr. 6, 2016)
On March 2, 2014 US Secretary of State John Kerry condemned Russia’s “incredible act of aggression” in Ukraine. “You just don’t in the 21st century behave in 19th century fashion by invading another country on completely trumped up pretext.” Iraq 2003 was in the 21st century. The pretext was completely trumped up. Senator John Kerry voted for it. Nice moral authority you have there, John.

On the same occasion, concerning Ukraine, President Obama spoke of “the principle that no country has the right to send in troops to another country unprovoked”. Do our leaders have no memory or do they think we’ve all lost ours?

Intervjuet med John F. Kerry


"I shall exterminate powerty"

(Jan. 13, 2016)
In his speach today, president Barack Obama promised that America would get rid of powerty in the next few years. In fact, the way he will do it will end powerty not only in USA but all over the world. And this is how he will do it:

 • The rich shall begin to pay tax
 • The multinational companies shall begin to pay tax
 • USA will not bomb poor countries any more
 • USA will start supporting democratic regimes

Sorry. Just kidding.


The Anti-Empire Report #140

(4. nov. 2015)
Historikeren William Blum, ble født i 1933 og satset opprinnelig på en karriære som hemmelig agent. Desillusjonert av Vietnam-krigen forlot han Department of State i 1967 og opprettet The Washington Free Press, den første alternative avisen i hovedstaden. Han har arbeidet som journalist i ulike land. I sine bøker og artikler har han rettet oppmerksomheten mot CIA-intervensjoner og plot. I denne rapporten setter han søkelyset på Midt-østen.

#140: Are you confused by the Middle East?
Hvor har de fått tak i amerianske TOW raketter ? (nrk.no)


FN fordømmer USAs handelsblokade av Cuba

(27. okt. 2015)
Alle medlemslandene i FN stemte for resolusjonen, bortsett fra USA og Israel som stemte mot. FN har fordømt den amerikanske blokaden hvert eneste år siden 1991, men resolusjonene som vedtas er ikke bindende, skriver nrk.no i en rørende bitteliten notis i dag på tre små linjer.


Global makt og kontroll er målet

(20. okt. 2015)
Se organisasjonskartet til verdens 10 rikeste gamle menn . Og våre politikere har kjøpt den, ukritisk, hele veien.

Stor versjon av figuren


USA sliter i Syria

(12. okt. 2015)
For de som liker å høre litt mer enn det Børge Brende klarer å lire av seg, anbefales å gå til youtube.com og søke på "CrossTalk: Targeting All Terrorists" (flere treff enn vedlagte link).

President Obama har det vanskelig for tiden. Han skal gå med en fot i hver grøft - samtidig. Børge Brende har det enklere. Han skal bare hoppe når USA sier "hopp!"

CrossTalk: Targeting All Terrorists (debatt)


Denne helgen (2. aug.) velges USA's neste president

(2. aug. 2015)
Bergens Tidende har i dag en sak fra Politiken om utvalgte republikanske presidentkandidater som denne helgen har audiens hos milliardærklubben i USA. 450 milliardærer, alle republikanske gamle menn, skal enes om hvilken republikansk kandidat som skal få 7 milliarder norske kroner i støtte og bli den neste presidenten i USA. De bestemmer hvilken politikk som skal føres i USA og i verden de neste fire årene.

Stemmeslugerne (Information.dk)


Obama beklager når droner tar livet av uskyldige fra Vesten

(23. april 2015)
"Som president tar jeg det hele og fulle ansvaret for alle våre terroroperasjoner, inkludert angrepet som tok livet av Warren og Giovanni. På vegne av amerikanske myndigheter vil jeg uttrykke mine dypeste beklagelser til familiene", sa president Barack Obama. Det gjelder selvfølgelig ikke uskyldige pakistanere.

To vestlige gisler drept av amerikansk drone i Pakistan


Obama vil starte enda en krig i strid med FN-pakten

(11. sept. 2014)
Fredsprisvinner Barack Obama har lovet det amerikanske folk enda en ny krig i strid med FN-pakten. Denne gangen har han lovet å bombe Syria, som han virkelig har siklet etter å bombe lenge, noe folkeretten og FN-pakten ikke gir ham noen som helst rett til. Men alle vestlige ledere, Børge Brende inklusive, støtter foretaket uten å heve sine kritiske røster.

Les kronikken til Pål Steigan her


Amnesty forsøker igjen å få USA til å sette Manning fri

(2. aug. 2014)
One year after Chelsea Manning’s conviction, Amnesty International is still calling on the US government to grant her clemency. Amnesty demands that Chelsea Manning be freed immediately, and for the US government to, “implement a thorough and impartial investigation into the crimes she uncovered.” Det er imidlertid liten grunn til å forvente at president Obama vil benåde Manning, tatt presidentens aktive forfølgelse av varslere i betraktning.


USA-støttet militærdiktatur i Egypt

(23. juni 2014)
Den arabiske våren i Egypt går slik USA ønsker det, og det er sikkert kjekt for USA. Den lovlig valgte presidenten er fjernet, de som støttet ham er dømt til døden, og pressefolk som dekket uhyrlighetene er dømt til fengsel i 7 år. USA-støttet militærdiktatur i Egypt som henretter og dømmer folk som har deltatt i lovlig demokratisk virsomhet.

Børge Brende nevner ikke USA med et ord. Derimot er han veldig flink å si "Fy Russland" i det USA-stattete kuppet i Ukraina. Men det er jo samme sak ...

Journalister fra Al Jazeera dømt til flere år i fengsel i Egypt.


Hva har Karl Rove å gjøre på Civita ?

(10. juni 2014)
Karl Rove var Bush sin store strateg. Han antas å ha vært sentral i planlegging og gjennomføring av George W. Bush sine valgkupp i 2000 og 2004, og han har vært delaktig i planlegging av 11. september 2001. Deretter var han delaktig i oppryddingen etter 11. september, i løgnene og tildekkingen som fulgte, og i kulissene ved utarbeidelsen "9/11 Commision Report". Det er pussig at Civita velger å ta imot denne kjeltringen.


Pentagon kan ikke gjøre rede for 8500 milliarder dollar

(22. febr. 2014)
Det akkumulerte beløpet som Pentagon ikke kan gjøre rede for, også kalt Pentagons "black hole", er nå 8,5 trillioner dollar på amerikansk, på norsk 8,5 billioner dollar eller 8500 milliarder dollar. Ingen kan svare på om dette er innkjøp som ikke er levert slik det burde, om det er korrupsjon eller tyveri, om det er overprisete leveringer, osv. osv. osv. Beløpet utgjør halvparten av USA sitt samlete underskudd. Såvidt vi vet er hele beløpet opparbeidet under George W. Bush.

Tiltross for dette astronomiske beløpet, er det ingen høringer, ingen kommisjoner, ingen rettsaker, ingen etterforskning blant de ansvarlige. Det amerikanske folket vet knapt hva det er som har skjedd. Obamacare koster til sammenligning rundt 100 milliarder dollar årlig etter hva vi forstår. Ikke rart at republikanerne ønsker fokus rundt Obamacare fremfor Pentagon.


CIA pøser våpen inn til motstandsbevegelsen i Syria

(9. nov. 2013)
A French reporter has provided details on how the CIA, Saudi Arabia, and Jordan have supplied about 600 tons of weapons to the militants fighting the Syrian government this year alone. Unfortunately, his report is no longer available on the internett. Many believe that the arms transfers could plague the region for years. This is in contradiction of the 2012 peace plan. Syria is obviosuly part of USA's plan for the world and the weapons will help to keep the region i civil war for years to come.


Hvilken agenda har egentlig Israel og USA i Syria?

(19. sept. 2013)
Israels ambassadør til USA uttaler i dag til Jerusalem Post at i valget mellom det sittende syriske regimet og al-Qaida-allierte opprørere, foretrekker Israel al-Qaida. Spørsmålet er hva Israel nå gjør, og har gjort, for å nå sitt mål i Syria. Hele artikkelen fra Reuters blir gjengitt her i en spennende kronikk av Torgeir Salih Holgersen i Dagsavisen Nye Meninger.

Det kan se ut som en samlet verden (inklusive vanlige folk i USA) er så skeptisk til den militære strategien til lederene i USA at ingen tør eller vil tillate at USA går inn og gjør noe som helst noe sted lenger. Mange tror simpelthen ikke mer på det som presenteres som "facts" i nyhetene. Det har vært for mange løgner.

Israel foretrekker al-Qaida
Gassangrepet kan være en "false flag"-operasjon


Fredsprisvinner klar for krig

(4. sept. 2013)
USA bruker Assads gassangrep som påskudd for krig, og fredsprisvinner Barack Obama er klar til angrep på befolkningen som påskudd for å slå ut alle Assads militærinstallasjoner med raketter og fly. Samtidig hører vi at USA er redd for at de samme kjemikaliene skal falle i opprørernes hender og bli brukt av ekstreme islamister, og USA kan bruke dette som påskudd for å gå inn i Syria med bakkestyrker. Ennå morsommere blir det når vi hører at britene har solgt farlige kjemikalier til Assad etter at borgerkrigen brøt ut.

Vi er forberedt på å slå til når vi måtte velge det


NSA bygger overvåkingsenter i Tyskland

(18. juli 2013)
Amerikanske NSA ønsker utvider sine spionasjeaktiviteter i Tyskland. I Wiesbaden er et nytt high-tech senter bygget av den amerikanske hæren for å overvåke datakommunikasjon i Europa. Tyskland er et sentralt knutepunkt for internettforbindelser i Europa. Også andre amerikanske etterretningsorganisasjoner ønsker gjøre bruk av anlegget.

US-Geheimdienst will künftig aus Wiesbaden spähen
NSA's spionerer på millioner (Der Spiegel)


Retorikk

(13. juli 2013)
Når et uttrykk blir for konfliktfylt, er enkleste måten å omdefinere hele uttrykket slik at det blir spiselig for media. Her er USA en sann mester. Vi andre kaller det for psykopati. Eksempler:

Normal betydning:
Whistleblower (varsler)
Sensur av internett
Nesten-drukning (tortur)
De rikeste tar alt
Ulovlig totalovervåkning
Krig eller støtte til statskupp
Ulovlig krig iht. folkeretten
Krigsfanger
Tortur
USA's betydning
Spion og kriminell
Nettverkshygiene
Waterboarding
Demokrati
Forebyggelse av terror
Demokratiseringsprosess
Operation Iraqi Freedom
Ulovlige stridende
Å "ta vare på" en fange


Nazi-sadisme

(9. juli 2013)
Hva gjør USA "for å ta vare på" en ung militær fange som de mener er i psykisk ubalanse ? Jo, de setter han i en knøttliten celle uten vinduer i total isolasjon, og de lar ham fremstå på inspeksjoner naken.

FNs spesialrapportør for tortur konkluderte med at Manning var utsatt for en «grusom, umenneskelig og nedbrytende behandling i en overdreven og langvarig isolasjon». Men president Barack Obama hevdet hardnakket at Manning bare ble behandlet slik "av hensyn til sin egen sikkerhet". Få amerikanere er blitt så demonisert av landets myndigheter som spiontiltalte Bradley Manning. Edward Snowden vil risikere samme skjebne.

Bradley Manning torturert i fengsel


Internett-sensur i USA ("nettverkshygiene")

(30. juni 2013)
Amerikanske soldater nektes adgang til The Guardian. En talsmann for hæren sier at de har filtrert ut meldinger og innhold som omhandler regjeringens overvåkingsprogram i det de kaller «nettverkshygiene», samt for å forhindre at hemmeligstemplet stoff dukker opp på usikrede deler av datasystemet deres. Samtidig er det klart at USA har systematisk tappet EU-kontorer for informasjon over lang tid. EU raser og truer med å kansellere handelsavtale mellom EU og USA.

US Army blokkerer adgangen til The Guardian (nrk.no)
USAs overvåking gir trøbbel for handelsavtale med EU


USA sender krigsskip til Middelhavet

(19.nov. 2012)
Ifølge TV2.no sender USA tre av sine krigsskip til farvannet øst i Middelhavet for "mulig evakuering av amerikanere fra Israel". Og da er det helt klart ikke palestinere og raketter i hytt og pine fra Gaza de er redd for. Dersom amerikanske borgere vil hjem pga. palestinerne, tar de rutefly hjem. Er det Iran som skal tas ?

Les saken i tv2.no her


Soner livstid for butikktyveri

(22. jan. 2012)
I California i 2004 var det 360 personer som satt inne på livstid for butikktyverier. Lover om fengsel etter tre forbrytelser, innføring av minimumsstraffer og slutt på ettergivelse av straff betyr at mange straffedømte i USA får lange fengselsdommer for småforbrytelser. I 1978 var det vel 450.000 i amerikanske fenglser, i 2005 over 2 millioner.
Kilde: E. Chemerinsky, "Life in prison for shoplifting: cruel and unusual punishment", Human Rights (2004) 31, s. 11 - 13.


Anyone, American or Foreigner, can now be detained by the US military.

(dec. 27. 2011)
Military detention means Americans can now be treated no differently than Iraqi or Afghan detainees when they disappear behind the wall of the military chain-of-command. It will not matter what you are guilty of or not guilty of. The United States government and military no longer believe in civilian courts. This should be of concern to all Americans, but the mainstream media are staying silent.

Must we permit the US military to detain Americans without trial?


USA will NOT allow Palestine to be member of UN

(sept. 17. 2011)
Soon the UN will vote for recognition of a Palestinian state. Two countries will vote against: Israel and USA. The Palestinians will submit a bid for full UN membership at the Security Council on September 23, a move which is certain to be vetoed by the United States.

At the samt time the new transition government in Libya was acknowledged full membership of the UN even before the war supported by NATO is over, before Muammar Gaddafi is removed from power and killed. But Libya has oil. This in contrast to the Palestinians who have a full administration in place but still are denied membership by the USA and getting no help from the NATO. A Palestinian state must NOT be left for the Israelis to decide.

Palestinerne vil til FN tross amerikansk veto
Norge vil anerkjenne palestinsk stat


Cheney's Plan for World Control

(april 2. 2011)
About 3000 died in the 9-11 attacks. The attacks lasted less than 2 hours, and posed no threat to the U.S. economy, infrastructure or government. In spite of numerous false alarms, no other terrorist act has occurred in the U.S. since 9-11. By contrast, many CIA-instigated terrorist activities, such as the Contra campaign against the Sandinistas, lasted for years and had disastrous, longterm consequences.

As of Febr. 22, 2006, 2.146 US troops and coalition members have been killed in Afghanistan and Iraq. Around 1 million Iraqi people and around 250.000 afghan people have been killed as of 2020. The US response has certainly not been proportional.

In its rush to war, Washington briskly

 • dismissed Taliban offers to turn over bin Laden to a neutral country
 • dismissed Iraqi assurances that it was fully complying with U.N. sactions
 • dismissed Iraqi assurances that it had NO weapons of mass destruction
 • the war beeing an unprecendented response to a terrorist attack like this
 • dismissed waiting for the U.N. response
 • dismissed waiting for NATO to agree

"The Hidden History of 9-11" (edited by Paul Zarembka) on Amazon.com
Read a couple of pages from the book here (pp 257-261)


USA har gjort FN til en dårlig vits.

(19. febr. 2011)
USA la ned veto mot uttalelse mot Israel i FN i går. Et enstemmig (bortsett fra USA) sikkerhetsråd stemte for en uttalelse som fordømmer Israels utbygging av bosettinger på palestinsk område i strid med Genever-konvensjonen. USA valgte da å nedlegge veto mot uttalelsen, og har slik bidratt til å gjøre FN-systemet til en vits. Det er grunn til å fordømme USA's veto på det sterkeste, og håpe at norske politikere vil gjøre det samme.

USA vil ikke fordømmer israelske bosetninger på palestinsk okkupert land


Bush tør ikke lenger reise til den frie verden

(10. febr. 2011)
George W. Bush er rRedd for å bli stilt for retten. For mens USA's ledere ikke kvir seg for å bryte med internasjonal rett, er det fortsatt land i denne verden som respekterer slik rett. Og det er blitt et problem for amerikanerne. Fra gammelt av husker vi Henry Kissinger, som ikke forlater USA uten å ha klarert det med sine advokater. Han riskerer straffeforfølgelse etter Vietnamkrigen. Nå er det George W. Bush sin tur.

Rumsfeld synes det er "utidig". Og han har all grunn til å mene det, fordi Rumsfeldt stiller i samme kategorien som Bush. Han har i en lang karriære neglisjert internasjonale lover og konvensjoner og risikerer samme straffeforfølgelse som Bush. Nå advarer Donald Rumsfeld mot å straffeforfølge George W Bush i utlandet.

Advarer mot å straffeforfølge George W Bush i utlandet (nrk.no)


American Hypocrisy

(dec. 28. 2010)
Mikhail Khodorkovskij is again convicted for economic criminality and USA is critisizing Putin for holding a political trial.

This is indeed remarkable. For USA is holding the soldier Bradley Manning in prison, so far without trial, and he will be charged for God knows what crimes for having revealed american crimes of war in Iraq.

På årets siste dag går Dagens Næringsliv prisverdig sterkt ut mot atferden og skriver:

Oppsiktsvekkende hvor lydige redskaper de norske bankene er for amerikanske myndigheter i angrepet på ytringsfriheten (leder dn.no)


USA are NOT banning cluster bombs

(aug. 1. 2010)
Most of the civilized world has by now committed themselves not to produce, buy or use cluster bombs. By august 1. Norway and many other countries have destroyed their stock of these weapons worth billions of NOK. Among the uncivilized countries, we find - as always - USA and Israel not willing to give up these terrible weapons.

About cluster bombs (Wikipedia)


Mesterregissørene i USA

(21.12.2009)
Ketil Raknes, USA-ekspert og politisk rådgiver i SV skrev i går en kronikk i BT der han peker på hvordan verden beste PR-folk i Det hvite hus berget hele Nobelpris-seansen for Barack Obama. "Nøkkelen til den imponerende snuoperasjonen var en øvelse Det hvite hus behersker bedre enn noen annen institusjon i verden, nemlig total nyhetskontroll." Raknes sin kronikk gir grunn til ettertanke. Dessverre virker ikke gamle linker til BT lengre.


Blackwater er USA sin proxy kriger - utenfor all kontroll

(13. august 2009)
Verken USA eller NATO lar seg lenger underlegge FN, Genevekonvensjoner eller folkeretten. Derfor trenger de strengt tatt ikke hyre inn tvilsomme elementer for å ta seg av de mest skitne jobbene de selv ikke liker å bli assosiert med. Ikke bare har Blackwater tjent enorme summer på lyssky operasjoner, men selv etter at de er stilt for retten i USA etter massakren i Bagdad, og man sa at "nå er det slutt!" - har de fått kontrakter i hundre-millioner-kroners-klassen. Siden Obama kom til makten, har selskapet fått overført mer enn en milliard kroner for "tjenester" i Irak og Afghanistan.


There will be a Change !

(14. mai 2009)
David Ray Griffins foredrag i Norge ikke omtalt med ett ord på TV Etter å ha hørt Griffin, lest hans bøker eller sett hans foredrag på Google Video, skal man være ganske frelst og trangsynt republikaner for å si at Cheney, Rumsfeldt og Bush ikke kan ha hatt noe å gjøre med 11. september 2001.

Mens Norge har sett en omfattende debatt etter FRITT ORD-prisen, interesserer det media lite at det finnes uforklarlige elementer rundt 11. september 2001.


Barack Obama is having a problem with torture

(19. april 2009)
In Guantanamo and in secret detention camps all over the world, USA is holding prisoners without conviction exposing prisoners to severe torture. Of course, they don't call it torture, they call it "enhanced interrogation techniques". And the victims are not criminals or prisoners of war, they are "illegal combattants", a brilliant name that the Bush-administration invented, to avoid protection by any Geneva Convention. It is not toture drowning a person and then pull him back in the last moment, it is "waterboarding" - it almost sounds like fun!

Two years ago, the International Committee of the Red Cross (ICRC) told us about abuse of detainees who were kept naked in low temperatures for weeks, forced to live in permanent bright light (or total darkness), required to wear nappies, deprived of solid food, blindfolded, shackled, forcibly shaved, and compelled to wear earphones through which loud music was repeatedly played. Additional "procedures" as grasping, slapping, holding, banging against walls, confinement in boxes (sometimes with insects), sleep deprivation, prolonged confinement in "stress positions" and waterboarding were also used. Adolf Hitler would have been proud.

April 21: It seems President Obama has or will start investigating those responsable for allowing torture, especially former Minister of Justice Alberto Gonzales, according to an intervju in Jordan today.

April 27: But then the White House sent out a message that they do not want to loose focus on the important work this administration is doing, they do not want to be distracted with the past. Well, of course! We do not want to irritate the criminals, do we? God knows what they might be capable of!

May 3. CIA-agents are now coming forward telling their story, all pointing at President Bush and Vice-president Cheney. Torture was used to get the link between al Quida and Iraq, called "The Requirement", to produce an alibi justifying the invation in Iraq. When CIA told the Bush-administration there was no such link, they were ordered to find it.


Barack Obama - The Saviour !

(jan. 25, 2009)
The very first day in office, he gives important signes to the entire world. Instead of lifting a finger to others, he is beginning with one of the dark sides of his own US of America: the Guantanamo Base prison, holding prisoners without law and justice, without convictions and trials, against all known conventions, under unhuman conditins and even torture. It is very obvious that the President in charge of White House is a lawyer, and his wife is also a lawyer. Here is the essence of President Obamas words:
 • It is NOT right to call prisoners of war "illegitme warriors" to aviod international conventions
 • Torturing of prisoners will stop now
 • America has to respect the Geneva Convention
 • Guantanamo will be closed down within one year
 • Other suspicious prisons that USA has around the world shall also be closed down
 • Justice according to Americas Constitution shall be applied for everyone
 • The fight against terror shall NOT go on accord with values that USA (is supposed to) stand for

This might also be a message for Israel stating that ...

 • Israel is an occupying force, occupying Palestinian land and settling illegally in the West Bank
 • The Resolution from UN from 1947 must be respected by Israel
 • Israel has, as an occupying country, an obligation to follow and respect The Geneva Convention
 • Israel cannot harass, punish and kill civilian palestinians
 • Israel cannot execute Hamas leaders in a way that kills civilian palestinian bystanders
 • Israel is RESPONSIBLE for supplying food and medicins and help to the people they occupy

The President is NOT saying this, at least not yet:

It is the biggest lie of them all to say that a country has the "right" to defend itself against opposition and recistance from a country it has illegally occupied. Israel has no such right, and so has nobody else. It is the occupied people who have all the right to fight the aggressors and to defend themselves, until the last man.

Well, he got his Nobel Peace Prize for his speaks. Sadly he could not deliver.


Når vil USA gå konkurs ?

(22. jan. 2009)
Stadig flere stiller seg dette spørsmålet, senest den sveitsiskfødte makroøkonomen Marc Faber. Faber anslår at den offentlige gjelden i USA vil vokse med hele 2000 milliarder dollar i år, og tror at når USA betaler tilbake gjelden i dollar er dollaren ikke lenger noe verdt. For det er liten tvil om at seddelpressene går for fullt i USA. Noen vil si at dette er som å helle bensin på bålet.

Spekulasjoner om Amero blir ny valuta i Nord Amerika

Hvis du googler på amero currency får du masse morsomme linker til seriøse og useriøse sider. Kanskje det finnes en kreativ måte å bli kvitt gjelda på likevel? Den første Amero vi har sett bilde av er preget i Denver i 2007. Hvis det er riktig, har Ameroen har vært planlagt et minst et par år før 2007.


USA's utenriksminister usedvanlig krass mot Russland

(18. sept. 2008)
Det var verken diplomatiske ord eller vennskapelige vendinger i Condoleezza Rice sin tale i dag. Russlands bøllete oppførsel må stanses, sa Rice, USA vil ta opp kampen mot Russland i internasjonal politikk hvor og når det måtte være nødvendig. Og igjen pekte hun på at invasjonen i Georgia var et kritisk punkt i USA's forhold til Russland. Problemet er bare at hun ikke snakker sant.

Det er klart at det var Georgia som invaderte Sør-Ossetia med en hær på 20.000 mann, noe som bare måtte føre til reaksjon fra Russland. Talen til Condoleezza Rice var grovt utilbørlig. Nå virker det som om hun helst vil gå til krig mot Russland.


Georgias president løy om krigen

(16. sept. 2008)
Dagbladet skriver i dag at NATO-etterretning mener Georgias president Saakasjvili har løyet i sin fremstilling av krigens gang. Nå er stadig flere NATO-land skeptiske til den georgiske presidenten og har dempet sin kritikk mot Russland. For det viser seg at det ikke var russerne som begynte. En time før russerne gikk inn i sør-ostesisk territorium begynte det georgiske angrepet på den sør-ossetiske hovedstaden. Georgia hadde da 12.000 soldater langs grensen til Sør-Ossetia.

USA's etterretning har fulgt krigen fra før den begynte til etter den var ferdig. Sattelittene har fulgt bevegelsene til hver eneste mann. USA fordømte Putin på løgnaktig grunnlag, og de visste det. Dette gir grunn til å spørre om USA har en agenda og er involvert i krigen.
Georgias president Mikhail Saakasjvili har løyet


Hva holder Dick Cheney på med ?

(7. sept. 2008)
Ordbruken etter Russlands opprydding i Georgia er blitt ganske påfallende. USA og Nato har stilt krav om at russerne skal trekke seg ut. Russerne hevder det var nødvendig å gå inn i de to delstatene i Georgia på grunn av georgisk fremferd mot sivilbefolkningen i de to statene. Den norske utenriksminister er ukritisk og samstemt med amerikanerne og har gitt andre politikere munnkurv.

USA er involvert i selve konflikten. Russerne hevder at at det er funnet amerikanske pass i stridssonen. I går så vi på TV at amerikansk "nødhjelp" ble avlevert i Georgia fra amerikanske krigsskip. Nødhjelpen skulle være toalettpapir og bleier, mens russerne hevder at det var bomber og ammunisjon forkledd som nødhjelp.

Dick Cheney var i Georgia den 4. september og sørget for penger til videre kamp. Det kan se ut som krigen er vel forberedt i enkelte medier.


5 ganger fler i fengsel i USA enn i Kina

(31. aug. 2008)
BT hadde en lengre artikkel om amerikanske fengsler. I USA sitter 2,3 millioner mennesker i fengsel. Det sitter 5 ganger så mange som i Kina. Dette er USA's moderne slaveri. Målsettingen er "å få ned kriminaliteten", noe som sikker har hjulpet. Ikke uventet ser vi at ikke-hvite og fattige er overrepresentert for mindre forseelser.

USA har altså 2,3 av sine 303 millioner innbyggere i fengsel. Kina (som USA ikke liker å sammenligne seg med) har 1,6 millioner av sine 1,1 (?) milliarder i fengsel. Prosentene blir for USA = 0,76 % av befolkningen og for Kina 0,15 %. Det er altså over 5 ganger høyere prosentandel av befolkningen i fengsel i USA enn i Kina. Men alle disse fangene arbeider full tid for noen. Amerikanske fengsler er blitt storindustri innen produksjon som noen konsern tjener milliarder av dollar på.


Bush and Rice: Please shut the fuck up !

(august 17, 2008)
George W. Bush and Condoleezza Rice are using big words about the situation in Georgia. No secret, Georgia are "the good guys", Russia the bad ones. Indeed, Russia is so bad that Fox news had to cut short a girl and her mother who said Russia was there to liberate them.

"FOX news, the main mouthpiece of war-monger GW Bush fully backs western-loving Georgia in this current war and rudely cutted off a pro-Russian 12-year-old girl for simply saying the truth.... that GW Bush's Georgian puppets are the main instigators of this war and the ones committing indescriminate civilian attacks in South Ossetia." (liveleak.com, link below)

FOX cutted off a pro-Russian 12-year-old girl


Uhørt innblanding fra USA's ambassadør i Norge

(1. sept. 2007)
USA's ambassadør i Norge har sendt brev til Norges justismister der han ønsker at Norge skal gå lengre i lovgivningen i kampen mot terror. Vår justisminister tilbakeviser initiativet, mens Frp's leder Siv Jensen legger seg flat og spriker med begge beina for USA's ambassadør. Dette avslører hvordan Frp blir diktert fra de krefter i USA's republikanske parti og trolig får støtte derfra.


USA's justisminister er nestemann ned for telling

(27. aug. 2007)
Tidligere har vi sagt farvel til Lewis Libby, Cheney sin tidligere stabssjef, som var førstemann dømt på grunn av løgn etter 11. september 2001, en løgn han serverte på vegne av Dick Cheney, noe som kan ha vært grunnen til at han knapt var dømt til fengsel i 2,5 år før Bush benådet ham. Vi har også sagt farvel til Bush sin "mastermind" Carl Rove, mannen som trolig har stått bak Bush sine valgkupp.

Alberto Gonzales er justisministeren som "tok en spansk en" ved å foreta politisk utrenskning blant statsadvokatene da han sparket 8 av dem. Saken rikosjetterte og traff ham selv i nakken, selv i USA er det grenser for hva man kan gjøre. Gonzales er mannen som har "æren" for USA's bruk av tortur på Guantanamo og i Irak og i andre ukjente amerikanske fenglser rundt om på kloden, systematisk tortur utført etter ordre.

US attorney general Alberto Gonzales has resigned


Hvordan oppløse et demokrati og lage et diktatur

(3. aug. 2007)
Det er Naomi Wolf som dokumenterer hvordan disse punktene virker i detalj i The Guardian. Oppskriften er benyttet i mange land, og Wolf påstår den langt på vei er implementert i USA.
 1. Skap en felles fiende
 2. Opprett fangeleire
 3. Utnevn en ledende kaste
 4. Sett opp et internt overvåkningssystem
 5. Trakasser frihetsbevegelser
 6. Utfør tilfeldige arrestasjoner og løslatelser
 7. Blink ut nøkkelstillinger i administrasjonen
 8. Kontroller pressen
 9. Gjør uenighet til forræderi
 10. Opphev lovverket
Fascist America, in 10 easy steps


Dick Cheney, USA's virkelige president

(1. juli 2007)
Viktigsdte målet med valgkuppene i USA i 2000 og 2004 var å få innsatt Dick Cheney i visepresidentstolen. George W. Bush hadde navnet, han brukte første året med å spille golf mens Dick Cheney og haukene planla hvordan de skulle finne et påskudd til å innta Afghanistan og Irak.

11. september 2001 var det Dick Cheney som satt i bunkeren i Det hvite hus og styrte, mens George W. Bush var sendt ned til en barneskole i Florida med hele pressekobbelet etter seg.

Dick Cheneys metode er å være nesten først og alltid nest sist på en sak som presidenten avgjør, skriver Halvor Elvik i en kronikk i Dagbladet i går (link under).

The Washington Post har intervjuet flere enn 200 kilder om hvordan den hemmelighetsfulle og fordekte Cheney utøver makt. De avdekket at Cheney har hatt avgjørende innflytelse på mange ulike saker.

Førstemann som er dømt for løgn etter 11. september er Cheneys daværende stabssjef Lewis Libby, som fikk en kvart million dollar i bot og 2,5 års fengsel. Men så fjernet Bush (Cheney?) fengselsstraffen med et pennestrøk 3. juli 2007 slik at Lewis går fri.

Mannen bak (dagbladet.no)


USA - landet der ytringsfriheten er en bløff

(14. april 2007)
På nyhetskanalen forleden var en historie om en klasseforstander i USA som ba elevene finne klipp om krigen i Irak i forskjellige aviser. Resultatet ble en stand med plakater som reflekterte ulike syn. Men da rektor oppdaget dette, mått alle syn som avvek fra den offisielle amerikanske versjonen fjernes.


Det går NØYAKTIG slik USA vil i Irak

(13. jan. 2006)

 • USA har kontroll med hele Iraks oljeproduksjon
 • USA har kontroll med hele Iraks oljeeksport
 • USA har kontroll med alle Iraks oljeinntekter
 • USA har kontroll med alle Iraks investeringer
Hva mer kan USA ønske seg ? Det går nøyaktig slik USA planla før de gikk inn i Irak.
Bush planned Iraq 'regime change' before becoming President
The president's real goal in Iraq


USA og sukkerindustrien saboterer WHO

(7. nov. 2006)
Dokumentaren på TV i går viste anstrengelsene til World Healt Organisation i kampen mot overvekt, den store epidemien som rammer hele verden. Spesielt antas at det enorme sukkerinntaket som finnes i søtsaker og drikkevarer er årsak til denne overvekten som rammer alt fra små barn til gamle. Sukkersyke som tidligere rammet noen få, eldre mennesker, rammer i dag en stor del av befolkningen. Derfor har WHO arbeidet for å få redusert sukkerforbruket til 10% av energiinntaket, fra nærmere 30% i dag.

Men det vil ikke sukkerindustrien, og sukkerindustrien sponser styret i USA og persident Bush. Derfor fikk WHO grei beskjed at enten la de forslaget vekk, eller så ville USA stoppe all støtte til WHO, og det er snakk om flere hundrede millioner dollar årlig. Forslaget ble stoppet.

Sugar industry threatens to scupper WHO


USA fortsetter å sabotere internasjonale avtaler

(28. okt. 2006)
USA stemte som eneste land mot FN-forslaget om ny internasjonal avtale om våpenhandel. Det er et beklagelig faktum at USA de siste årene har avstått fra å inngå en rekke internasjonale avtaler.

Likevel er det gledelig at hele 139 land stemte FOR en avtale som kunne gitt kontroll med internasjonal våpenhandel. Både Russland og Kina stemte blankt da saken var oppe til votering, skriver Dagbladet i dag.


The myth of fair elections in America

(7. sept. 2006)
The debacle surrounding the Republican victory in 2000 demonstrated to the world that America's electoral process is wide open to abuse. But as Paul Harris discovers, the system has actually worsened since then. One person, one vote. Count the totals. The one with the most wins. The beauty of democracy is its simplicity and its inherent fairness. It equalises everyone, even as it empowers everyone. What could go wrong? In America, it turns out, quite a lot.

Paul Harris in The Guardian


USA's ambassadør Withney har gått over streken

(24. juni 2006)
USA's ambassadør Benson K. Withney refser Norge og varsler reaksjoner på at Statens pensjonsfond (oljefondet) har trukket seg ut av den amerikanske butikkjeden Wal-Mart. "Investeringene bør ikke styres av politikk, men av komersielle regler", sa ambassadøren.

Bakgrunnen for å trekke ut Wal-Mart av fondets portefølje er grove og systematiske brudd på menneskerettigheter og arbeidstakerrettigheter i tråd med tilrådingen fra Etikkrådet som blant annet viser til elendige og helseskadelige arbeidsforhold, bruk av barnearbeidskraft, kvinnediskriminiering og hindring av fargorganisering.

USA demonstrerer igjen en manglende forståelse for hva som er politikk og hva som er etikk.


USA og Bush-asministrasjonen er friskmeldt

(25. jan. 2006)
Så er det endelig fastslått etter nasjonale og internasjonale undersøkelser:
 • CIA har IKKE drevet ulovlige flyginger rundt om i verden
 • På disse flygningene har de slettes IKKE hatt med seg kidnappete fanger uten noen rettigheter
 • Fangene er IKKE transportert til hemmelige fengsler rundt om kring
 • I fengslene er fangene IKKE blitt torturert eller mishandlet i strid med gjendende konvensjoner og menneskerettigheter
 • Fangene er ikke behandlet i strid med USA's eget lovverk
 • Guantanamo? Det finnes ikke noe Guantanamo!
og siden vi er i siget:
 • Bush vant ikke valget i 2000 ved bruk av fusk
 • Bush hadde INGEN forhåndskunnskap om terroraksjonene 11. september 2001
 • Bush løy IKKE til det amerikanske folk (og resten av verden) da ha begrunnet krigen i Irak
 • Bush og hans gode og nære venner har IKKE fått stor fortjeneste etter krigen i Irak
 • USA har en sunn og frisk økonomi


Lov mot tortur endrer ikke USA's praksis

(16. des. 2005 )
For tilliten til USA er nå helt fraværende når det gjelder fangebehandling. Dick Cheney kaller tortur for "uortodokse avhørsmetoder" - når det er utført av amerikanere. Vi vet hva han mener om tortur når det er utført av arabere.

2005 ble året for omtale av hemmelige amerikanske fengsler rundt om i verden, og om CIA som flyr verden rundt med "hemmelige" fly og henter uregistrerte (kidnappete?) fanger som ikke har noen status som verken fange eller krigsfange. Fra før har vi kjente fengsler som Guantanamo - som heller ikke fremstår som en hvit stjerne i USA's flagg.


Harold Pinter kaller Bush og Blair for krigsforbrytere

(8. des. 2005)
Harold Pinter holdt sitt nobels-foredrag på video. Rammet av strupekreft i en alder av 75 år, var han ikke istand til å møte opp og hente prisen selv. Men det var ikke en syk, gammel mann vi så på skjermen, det var en kraftfull prinsippfast og uredd forfatter som ikke stakk under en stol hva han mente.

They must find it difficult ... those who have taken Authority as the Truth rather than Truth as the Authority (Gerald Massey)

"The United States finally brought down the Sandinista government. It took some years and considerable resistance but relentless economic persecution and 30,000 dead finally undermined the spirit of the Nicaraguan people. They were exhausted and poverty stricken once again. The casinos moved back into the country. Free health and free education were over. Big business returned with a vengeance. 'Democracy' had prevailed. But this 'policy' was by no means restricted to Central America. It was conducted throughout the world. It was never-ending. And it is as if it never happened.

The United States supported and in many cases engendered every right wing military dictatorship in the world after the end of the Second World War. I refer to Indonesia, Greece, Uruguay, Brazil, Paraguay, Haiti, Turkey, the Philippines, Guatemala, El Salvador, and, of course, Chile. The horror the United States inflicted upon Chile in 1973 can never be purged and can never be forgiven.

Hundreds of thousands of deaths took place throughout these countries. Did they take place? And are they in all cases attributable to US foreign policy? The answer is yes they did take place and they are attributable to American foreign policy. But you wouldn't know it. ... The crimes of the United States have been systematic, constant, vicious, remorseless, but very few people have actually talked about them. You have to hand it to America. It has exercised a quite clinical manipulation of power worldwide while masquerading as a force for universal good. It's a brilliant, even witty, highly successful act of hypnosis."


Taliban Airlines ?

(8. okt. 2005)
32 år gamle Lorrie Heasley hadde på seg en t-skjorte som gjorde narr av president George W. Bush og visepresident Dick Cheney. Derfor ble hun kastet av flyet til Southwest Airlines, iflg. Dagbladet. Bush og Cheney må være stolte av Southwest Airlines som slik stopper annerledes tenkende og ytrende mennesker.

Hetset Bush - kastet av flyet (dagbladet.no)


Underordnet dømt - overordnete går fri

(1. okt. 2005)
Underordnet soldat får alt ansvaret, overordnete går fri etter fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengselet Saken har allerede versert lenge i retten og i media, nå har dommen falt: Lynndie England (22) fikk tre års fengsel for fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengselet. Noen oppover i systemet praktiserer skremmende ansvarsfraskrivelse.

Lynndie, derimot, skylder på eks-kjæresten.


Krigen mot Irak del av en tidlig plan

(27. juni 2005 )
Bush var fast bestemt på krig i Irak uansett hva som måtte finnes av terrorister og masseødeleggelsesvåpen ifølge Dagbladet.

Hemmelig Irak-memo kan bli farlig for Bush


Terrorist søker asyl i USA - og får det trolig!

(4. juni 2005 )
Dette er en historie om amerikansk hykleri som fordømmer og bekjemper terrorisme verden over, unntatt der de selv er involvert og forårsaker terrorismen. Venezuela har bedt om å få Posada Carriles utlevert for å kunne stille ham for retten etter et bombeangrep på et cubansk fly i 1976 som krevde 73 menneskeliv. USA vil ta ham under sine vinger for samme handling. Posada Carriles var CIA-agent og handlet etter ordre fra USA.

Bush administration forced to detain Posada Carriles
Eksilcubaner pågrepet i USA - les saken i VG.no 17. mai 2005
Cuba bryter med Panama - fra dagbladet.no august 2004


US backed illegal prewar Iraqi oil deals

( 17. mai 2005 )
The United States administration turned a blind eye to extensive sanctions-busting in the prewar sale of Iraqi oil, according to a new Senate investigation.

In fact, the Senate report found that US oil purchases accounted for 52% of the kickbacks paid to the regime in return for sales of cheap oil - more than the rest of the world put together. "The United States was not only aware of Iraqi oil sales which violated UN sanctions and provided the bulk of the illicit money Saddam Hussein obtained from circumventing UN sanctions," the report said. "On occasion, the United States actually facilitated the illicit oil sales.

Read story in The Guardian here


Hugo Chavez tror USA planlegger attentat mot ham

(21.febr. 2005)
Venezuela er en enorm oljeprodusent, og er medlem av Opec. Landet eksporterer 1,5 millioner fat olje daglig til USA - et nivå nesten på linje med Saudi-Arabias eksport. Chavez ble utsatt for et kuppforsøk i april 2002. Han anklager USA for å være delaktige i forsøket på å styrte ham.

Is Venezuela the next country Bush will "democratize" ? According to journalist Greg Palsast, Bush has already turned his eyes at Venezuela. This is also a country that - in certain american eyes - desperately might need "democratizing". The link below will lead you to articles on this matter. By the way, did we mention Venezuela has oil? Lots of it!


Fox News - makes Communism Propaganda look like a Fairy Tale

(dec. 15. 2004)
The Norwegian television audience lost more of their virginity some days ago watching a documentary regarding the Murdoc owned TV-channel Fox. Where one used to find journalism and ethics, today there are twisted news, erranous propaganda, prejudiced attitudes and hidden agendas running the errands of the republican conservative right wing. Strange to see this kind of actions in a country known for its "democracy", "free and objective press" and support of "Christian Values".

Goebbels said: "If you repeat a lie often enough, people will start belive in it." And they do believe. In fact, it is scaring to see how easy it is to manipulate huge crowds in a civilized country. Here are some of the results:


General Assembly calls for end to US embargo against Cuba

(31. okt. 2004)
For the 13th year in a row, the United Nations General Assembly today overwhelmingly approved a resolution calling for an end to the 40-year-old commercial, economic and financial embargo by the United States against Cuba and objecting to laws and regulations compelling third countries to adhere to it.

The resolution passed with a vote of 179 in favour, four - the Marshall Islands, the United States, Israel and Palau - against and the Federated States of Micronesia abstaining.

US Ambassador Oliver Garza told the Assembly the resolution was trying to blame the United States for "the failed economic policies of the communist regime in Cuba" and to divert attention from the Caribbean island's human rights record.


"The World According To George W. Bush"

(16.sept 2004)
NRK TV viste dokumentarfilmen "The World According To George W. Bush" to ganger for et par uker siden. Filmen er laget av William Carel, Flash film, i samarbeid med France 2.

Hva skal vi med skrekk-filmer og thrillere når vi har slike dokumentarfilmer? Heldigvis ble begge visningene så sent at barn og ungdom var gått til sengs. NRK unnlot også klokelig å gi forhåndsreklame slik at færrest mulig skulle se filmen og ta skade av den.

Den religiøse høyrefløyen og haukene plukket ut George W. Bush, tørket ham opp og innsatte ham i presidentstolen ved hjelp av et valgkupp. Hans kall var å la Dick Cheney regjere i Det hvite hus. Grunnleggeren av Moral Majority, Jerry Falwell, har orden på verdensbildet sitt og la skylden for 11. september på hedninger, homoseksuelle og lesbiske.


Angrepet på Irak var planlagt før 11. september 2001

Allerede i 1998 ble det uttalt at å styrte Saddam Hussein var i USA's interesser. Mange var de som ville knuse Hussein pga. Israel, men de manglet påskuddet.

Allerede 12. september ble det uttalt at tiden nå var moden til å fjerne Saddam, det var bare å legge skylden for terrorangrepet på Irak. Slik sett var 11. september en gave som noen klarte å utnytte maksimalt for å fremme sine interesser. 17. september på presidentens ranch ble det skissert et plott for å knuse Irak. Også O'Neill avslører i sin bok at krigen var planlagt FØR 11. september.


Kjøpet av anriket uran fra Niger - et falsum

Joseph Wilson, amerikansk diplomat, ble sendt til Afrika for å finne bevis på at det hadde forekommet en handel med Irak som kunne gjøre dem i stand til å produsere atomvåpen. Hans konkluderte med at det var lite trolig en slik handel noen sinne hadde funnet sted. Oppdragsgiver var visepresident Cheney, og Wilson gikk igjennom denne rapporten sammen med Cheney og Bush.

Etter dette går Bush ut i en tale og sier at rapporten BEKREFTER at Irak har kjøpt uran - alstå en direkte løgn i strid med Wilsons rapport - til Wilsons store forbløffelse. Formålet var å skape frykt.


USA undergraver FN

(16. april 2004)
Resultatet av Sharons visitt til Washington denne uke ble at George W. Bush kunngjorde sin støtte til Sharons plan om å permanent annektere deler av de ulovlig okkuperte områdene.

I dagbladet i dag skriver Line Fransson: "Det er ikke bare palestinerne som er totalt ydmyket og umyndiggjort av Bush og Sharon. EU, FN, Russland og den arabiske verden sitter maktesløse på sidelinja og ser at UTS og Israel raserer de utallige FN-resolusjonene og internasjonale avtalene som er inngått for å skape fred mellom isarelere og palestinere.

Tidl. statssekretær i UD Raymond Johansen kaller dette et hån mot FN og et brudd på folkeretten. Tyveri av land skal nå gi evig eiendomsrett for de ulovlige okkupantene av andres jord. Dagbladets leder (17.april 2004) kaller Bush sin støtte til Sharon for "Veikart til krig".


USA undergraver Geneve-konvensjonen

(25. mars 2003)
Fengelet på Guantanamo Bay på Cuba, hvor fortsatt nærmere 600 mennesker holdes fanget uten lov og dom bryter ikke mindre enn 15 artikler i den tredje Geneve-konvensjonen. Se egen sak på dette nettstedet.

One rule for them (Guardian)


USA undergraver Ottawa-konvensjonen

(1. mars 2004)
Norge beklager USAs landminepolitikk skriver Bergens Tidende.

"Statsminister Kjell Magne Bondevik beklager den amerikanske beslutningen om å fortsette produksjon og bruk av landminder på ubestemt tid. USA's president George W. Bush kunngjorde fredag at han fraviker tidligere president Bill Clintons linje om å slutte seg til den såkalte Ottawa-konvensjonens forbud mot produksjon og blruk av landminer i 2006.

- Dette er nedslående og sender et veldig uheldig og negativt signal. Vi hadde forventet at USA ville slutte seg til konvensjonen i løpet av 2006. Regjeringen beklager at presidenten nå har endret målsetting, sier Bondevik til NTB."


Problematisk norsk utenrikspolitikk ?

(29.okt. 2003)

Vi har soldater i Irak. USAs ambassadør til Nato, Nicholas Burns, oppfordrer via Dagbladet Norge til å sende flere soldater til Afghanistan. Men burde det være problematisk for Norge å krige sammen med et land som ignorerer internasjonal rett ?

USA demonterer internasjonale kjøreregler
Norske styrker kan havne i de urolige delene av Afghanistan.


Michael Moore har gitt ofrene i Irak-krigen et ansikt

Klikk her for å se større bilde

Boikotte USA ???

(28. april 2004)
UN resolutions the USA has worked against:

 • The Kyoto agreement to reduce the global emission of CO2 and other greenhousese gases.
 • The agreement against the testing of nuclear weapons.
 • The ABM (anti ballistic missile) agreement through development of a rocket shield.
 • The agreement against the use of landmines.
 • The agreement to reduce the availability of handguns.
 • The International Court of Justice at The Hague.


Kuppet i Chile 1970 - et verk av CIA

Fra boken til Greg Palast "The Best Democracy Money Can Buy" har vi scannet 7 sider som omtaler dette statskuppet. Dersom det han skriver er i nærheten av å være riktig, er dette et skremmende eksempel på hvordan USA har latt seg lede av multinasjonale selskaper uten tanke for andre folks suverenitet. Dette er bare er ett av mange eksempler.

Word dokument 275 KB med 7 sider scannet tekst


Guerres secrètes - dokumentarserie om CIA

(2003)
NRK viste i høst den franske dokumentarserien om CIA: Guerres secrètes (Hemmelige kriger) over tre episoder. Mens seerne satt lamslått, forklarte tidligere CIA-direktører og medarbeidere hvordan USA gikk inn i andre land og skapte kaos og kupp for å få et regime som bedre støttet amerikanske interesser i landet.

President Kennedy sa at han ville ta en grundig opprydding i CIA. En månde etterpå var han død.

Plutselig ble det helt klart for oss seere hvorfor USA aldri kan bli medlem av noen internasjonal straffedomstol. I serien fremstår andre krigsforbrytere som hyggelige søndagsskolelærere sammelignet med makthavere i USA.

Hvor ble det av debattene ?

Etter CIA-serien regnet noen seere med at det ville komme flere spennende debatter, som for eksempel
 • debatt om hvordan USA har gått inn og endret historien i mange land
 • debatt om hvilken agenda USA har rundt om i verden i dag
 • debatt om hvordan Norge bør forholde seg til USA
 • debatt om i hvilken grad Norge bør la sin utenlandsformue bli styrt i USA
Ingen debatter kom, ingen redaksjoner tok opp tråden, det ble helt stille - påfallende stille. Er det virkelig ingen som er interssert i å debattere hvorhen verden kunne vært idag uten USA's inngripen? Eller å debattere hvordan USA forholder seg til internasjonale avtaler og organisasjoner?

Serien ligger i 3 episoder her på youtube


Kissinger har fått amnesti - i USA !

(24. des. 2003)

Kissinger drar ikke lenger utenlands uten først å ha diskutert dette grundig med sine advokater. Årsaken er frykt for å bli arrestert som krigsforbryter etter alle de tvilsomme internasjonale aksjonene han har stått bak, skriver Dagbladet.

Er det er mulig å tilbake-kalle en fredspris?


Bush snakker usant

(10.jan. 2004)
"Det ser dessverre ut til at president George W. Bush snakket usant da han brukte masseødeleggelsesvåpnenen i Irak som begrunnelse for å gå til invasjon i landet ... USA trekker nå ut fire hundre inspektører fra sitt store inspektørkorps. I stillhet." skriver Dagbladets leder.

Det er grunn til å tro at USA har visst NØYAKTIG hva de gjorde ABSOLUTT hele tiden da de gikk til angrep på Irak og at Bush har kjørt det mediaopplegget som var nødvendig for å få den støtte. Verden ser nå at mediaopplegget var ikke annet enn nettopp et opplegg men det er for sent, slaget om Irak over.

Dette handler om olje, verken mer eller mindre. Dersom Irak ikke hadde hatt olje, ville vi i dag ikke sett en eneste amerikansk soldat i landet.


Bush Planla krig lenge før 11. september

(11. jan. 2004)
Paul O'Neill - finansminsteren som fikk sparken av George W. Bush i 2002 - sier at krigen mot Irak ble planlagt lenge før 11. september 2001. I programmet 60 minutes forteller den tidligere finansministeren at Bush bare dager etter at han ble innsatt som president, i januar 2001, begynte å planlegge et angrep på Irak.

Påstandene slår bena under det som til nå har vært den offisielle versjonen om krigen: At det var terroraksjonene 11. september 2001 som fikk Bush til å kaste blikket på Saddam Hussein, og at krigsplanene kom på bordet åtte måneder senere.

Les hele artikkelen i VG her