Inneriksminister Priti Patel vil utlevere Assange til USA

(18. juni 2022)
I går ble det kjent at den britiske inneriksministeren Priti Patel vil utlevere Assange til USA. Dermed er bunn-nivået nådd for britisk vilje til å beskytte folk som varsler om ulovlige handlinger eller statskriminalitet, og friheten til å varsle er blitt sterkt redusert i Storbritannia.

Priti Patel utviser her et nytt lavmål i britisk politikk. Hennes mangel på prinsipper og verdier er åpenbart diktert av USA, og en hel verden må nå reise seg og protestere mot Storbritannia, eventuelt vurdere boikott og sanksjoner. Og når norske politikere ikke ønsker eller evner å gjøre dette, må enkeltpersoner vurdere om de vil støtte britisk næringsliv.

BOIKOTT STORBRITANNIA !!!


Høyeste prisvekst siden 1988

(10. juni 2022)
Staten tar inn 250 milliarder kroner ekstra av folket på årsbasis bare på strøm og drivstoff, det gir prisvekst og inflasjon og derfor må Sentralbanken øke styringsrenten. Uten støtteordningen på strøm ville konsumprisindeksen vært på 7,7 og ikke 5,7 skriver SSB. Dersom vi hadde fått mer støtte til strøm og drivstoff, ville indeksen vært under 3.

 • når du øker strømprisen med 1 krone betyr det 150 milliarder kroner mer til staten årlig
 • når du dobler prisen på drivstoff betyr dette 100 milliarder kroner mer til staten årlig
 • når du tillater økt nettleie betyr det flere milliarder mer å betale
 • når du tillater dobling av plastposeavgift betyr det 300 millioner ekstra fra forbrukerne
 • resultatet av alle disse avgiftsøkningene og prisøkningene er inflasjon og svekket inntekt
 • når renten heves en halv prosent utgjør det 20 milliarder kroner
 • uansett hva som skjer, er det "vanlige folk" som taper

Norges Bank er på "rentehevings-hakket", ute av stand til å foreslå andre løsninger som kutt i rentefradrag med unntak av primærbolig verdt inntil 6 millioner kroner, eller reversering i kutt i formueskatten som de borgerlige innførte, eller kutt i avgifter.

KPI 5,7 prosent høyere enn samme måned i fjor (nrk.no)


Bensinprisene til helvete - halve prisen er avgift

(1. juni 2022, rev. 13. juni)
NRK Dagsrevyen meldte i dag at bensinprisen har nådd 26,55 per liter og forventes å stige fortsatt ut mot sommeren. Som alltid har de veldig mange gode grunner for at prisen skal være høy. Vi hadde i febr. 2013 en oljepris på 118 dollar fatet, da kostet bensin kr. 18:31 per liter. I dag er oljeprisen den samme, nemlig 119 dollar fatet men bensinen koster 26,55 per liter.

Av dette beløpet er 6,73 kroner er veibruks og CO2 avgift og moms 5,31 kroner. Sum av avgiftene utgjør altså 12,04 kroner, det er omtrent halvparten av det du betaler. Politikerne kunne med et pennestrøk fjernet disse avgiftene, men i praksis ønsker de dyrtid, inflasjon, dårlig råd hos folk og redusert kjøpekraft - akkurat som med strømmen du bruker.

Nå ser vi at flere land i Europa tar grep for å senke pumpeprisen ved å fjerne avgiftene. Så langt har norske politikere ingen planer om det samme - før folket tvinger dem til det.

Halve Europa senkar pumpeprisen, men ikkje Noreg (nrk.no)


Hykling i særklasse?

(18. mai 2022)
NHO-sjef Ole Erik Almlid mener alle må bidra til å holde renta nede. "Da må vi tåle at det er noe på statsbudsjettet som blir tatt ned," sier han. Og vi er alle hjertelig enig.

Alle må bidra.
Men betyr det "alle", eller bare "vanlige folk"? For hans kollega i Virke som i 2018 opprettet foreningen "Handelsstandens miljøfond" og påla oss plastposeavgifter i størrelsesorden et par hundre millioner kroner, gikk 1. februar i år hen og doblet avgiften. Et kjekt lite bidrag til økt rente.

Vi vet noe om plastposer.
Vi vet at miljøgevinsten for avgift er tvilsom (derfor ble det ikke innført i 2015). Vi vet at nordmenn ikke kaster plastposer i naturen. Vi vet, ifølge Folkeopplysningen på NRK, at plastposer er det mest miljøvennlige alternativet vi har for å frakte varer hjem fra butikken, og vi vet at "gevinsten" dobles når posene brukes mer enn en gang til f.eks. søppel eller tomflasker slik nordmenn gjør.

Hykling i særklasse
Virke sin forening har ikke lyst å reversere avgiftsøkningen og gi slipp på et par hundre millioner å leke seg med. NHO-sjef Ole Erik Almlid sitt utsagn minner mye om tidligere sjef i DnB Rune Bjerke sin "dugnad", som i korthet gikk ut på å hente inn litt ekstra fra kundene i dyrtid og IKKE betale det tilbake til kundene når overskuddet kom. Er de hyklere alle sammen?

Alle må bidra, sier NHO sjefen til Klassekampen


Idioti stopper minibanker på norske flyplasser

(1. mai 2022)
Den monopol-orienterte høyrepolitikken som Avinor fører, har igjen ført oss ut i ulykken. Minibanker settes ut på anbud, ikke som før at hver bank kunne sette ut sin automat og at kundene kunne velge den banken de hadde tilknytning til. Nå er det retts-tvist, og alle minibankene er stengt istedenfor å kjøre videre inntil rettsavgjørelse er klar.

Det første reisende gjør når de kommer til Norge, er normalt å ta en tur i minibanken og skaffe seg penger til taxi, buss og annet. Det får de ikke lenger lov til. Avinor sin "forretningsprofil" går på å tjene penger på det andre gjør, enten det er kafedrift, taxfree, parkering, plasser for busser og taxier, minibanker og Gud vet hva. Vi gratulerer Avinor for sin demonstrasjon av hvordan vi IKKE vil ha det i landet.

Anbudstvist fører til stans i minibankdriften på flyplasser


Taliban forbyr narkotika - enda en gang

(3. april 2022)
Afghanistan alene sto for 70 % av markedsandelen av opium i 2000 ifølge FN's narkotika kontroll program. Men januar 2001 forbød Taliban all opium-produksjon, og arealer der det ble dyrket opium ble redusert med hele 91 %. Produksjonen gikk dramatisk ned fra 3.279 tonn til bare 185 tonn.

Da krigen startet 8. oktober 2001 satte CIA fri kjente opium-høvdinger som straks begynte å utplante enorme områder. Allerede i 2002 var Afghanistan blitt verdens største leverandør av opium under CIA beskyttelse. Siden den gang - og frem til nå - har Afghanistan vært verdens største leverandør av opium. I 2018 og 2019 var produksjonen 6400 tonn.

Narko-høvdingene fikk operere fritt takket være CIA, samtidig som CIA trolig skaffet gratis frakt ut til markedene i USAs militærfly. Slike fly skal også ha mellomlandet i Norge uten å bli undersøkt.

Nå har Taliban tatt et nytt oppgjør med narko-høvdinene of har forbudt utvinning av all narkotika. Taliban må berømmes for tiltaket.


Høyre ber politiet droppe kinesiske droner

(7. jan. 2022)
Høyre har - etter påtrykk fra fremmede stater - bedt regjeringen stoppe anbudsprosessen for kjøp av droner slik at kinesiske droner kan ekskluderes fra prosessen. Årsaken til at dronene utgjør en "sikkerhetsrisiko" er at kineserne skal ha brukt droner i overvåking av kinesiske uigurer, ifølge BBC. Bakgrunnen for kravet fra Høyre er et brev som Uighurkomiteen, Hongkongkomiteen og Tibetkomiteen har sendt medlemmene av justiskomiteen på Stortinget.

Derimot mener Høyre og Arbeiderpartiet at det er helt greit å kjøpe amerikanske droner og jagerfly til tross for USAs ulovlige kriger mot Afghanistan, Irak, Libya og Syria, for ikke å snakke om USAs bruk av store droner til utenomrettslige henrettelser av folk i mange land. Vi gratulerer !

Ber politiet droppe kinesiske droner


Velferdsstaten bidro til lav covid-dødelighet

(16. des. 2021)
I sosiale medier figurerer påstand om at myndighetene har lurt oss, fordi bare litt over 450 personer har dødd av covid i Norge, og vesentlig færre enn i land vi sammenligner oss med. Kristin Greve-Isdahl Mohn, overlege og forsker ved Influensasenteret på Haukeland, er ikke enig. Hun mener andre årsaker har bidratt til at det har gått så bra i Norge (fritt etter faktisk.no):

 • Vi er et rikt land som betaler folk for å være i karantene eller isolasjon og gir kompensasjon til dem som mister jobb
 • Vi har et stort helsevesen som fungerer for alle
 • Vi har testet mye og vaksinert mange
 • Vi bor spredt og klarer å holde avstand lettere enn mange andre land

Dette døde nordmenn av i 2020 (faktisk.no)


NOT the Nobel Peace Price

(10. des. 2021)
We congratulate the two winners of the Peace Price and send our thoughts to those who did not get mentioned. Julien Assange disclosed the evil crimes of USA, the reason for his imprisonment. Johan Galtung has been working for peace all his life. Two worthy candidates.

SISTE:
Samme dag som fredsprisen deles ut til to journalister har britisk rett vedtatt at Assange skal utleveres til USA der han kommer til å sitte og råtne resten av livet - etter en rettssak som mange omtaler som en farse.

Dette er en trist dag for ytringsfriheten.


USA sliter

(29.okt. 2021)
Tucker Carlson er regnet som en seriøs amerikansk TV-journalist. Hans "Tucker Carlson Tonight show" hadde i 2020 i snitt 5,3 millioner seere. Her er hans fokus på et USA som er i ferd med å stoppe opp.

Tucker Carlson Tonight


Oljefondet vil ikke bygge Norge

(19. aug. 2021)
For 990 milliarder kroner i avkastning første halvår i år, kunne Norge bygget tospors høyhastighetsbane mellom Bergen og Oslo for frakt av passasjerer om dagen og gods om natten, og drevet den i 30 år - med penger til overs.

Men vi vil ikke bruke pengene til å bygge ut Norge. Vi "investerer" dem heller i andre land. Kina, derimot, har brukt av sitt handelsoverskudd og investert massivt i infrastruktur som høyhastighetsbaner, motorveier, broer, moderne byer, you name it.

 • Dersom vi hadde brukt pengene til jernbane, ville det vært bra for landet og for miljø og klima
 • Folk som i dag er arbeidsledige kunne kommet seg vekk fra trygd og over i jobb (hvis vi ikke setter jobben vekk til kineserne!)
 • Kommuner kunne fått redusert trygdebudsjettene og fått mer skatteinntekter
 • Transport kunne blitt ført vekk fra veiene og over på elekrisk jernbane.
 • En av Europas mest flydde strekninger kunne gitt passasjerene et miljvennlig alternativ som ville tatt omtrent like lang tid fra bysentrum til bysentrum som fly
 • Bedre med litt CO2, dessuten vet vi at den rikeste ene prosenten står for halvparten av utslippene fra fly, og de vil gjerne fortsette å heve seg litt over bermen, bokstavelig talt.
 • Vi har pengene, men vi mangler politisk vilje og evne.
 • Da er det lettere med panservogner, jagerfly, ubåter og krigsskip, særlig hvis de kan brukes i den tredje verden.

Avkastning på 990 milliarder første halvår 2021


En uhøytidelig spørreundersøkelse

(22. aug. 2021)
Da dette nettstedet ble opprettet, var tanken å utfordre partiene på hva de mener om saker og ting. Det gikk helt i skogen, partiene er svært selektiv på hvem de svarer og hva de svarer, og ord som JA og NEI er veldig vanskelig for dem å uttrykke.

Derfor har dette nettstedet satt opp et knippe spørsmål og de svar som antas ut fra program, legning eller praksis. De fleste partiene har vært sporty og verifisert eller korrigert svarene. To partier hadde ikke tid til å svare, og to har ikke giddet å svare. Tendensen er tydelig illustrert, det er lett å se hvem som vil ha forandring her på bjerget.

Til spørreundersøkelsen, klikk her eller på bildet


Behandles eldre verre enn griser ?

(11. juni 2021)
Dyrvernerne har vist oss stygge eksempler på hvordan dyr ikke skal behandles. Hva slags dokumentarfilm ville vi fått dersom de gikk inn på gamlehjem og sykehjem?

Tanten til en bekjent lå på pleiehjem, hun sa til sin nevø i største alvor: "Hva som enn skjer når du blir gammel, sørg for at du ikke må på do om natten!" "Hvorfor det?" "For de har ikke bemanning til slikt. Du må enten tisse og bæsje i sengen og sove i skitten, eller du får bleier hvis du er heldig."

Eldre dør alene i sin seng, uten noen å holde i hånden. Som grisene får heller ikke eldre komme seg ut i frisk luft, for det finnes ikke bemanning til å følge dem. Politikerne liker å si at vi mangler kvalifiserte folk. Hva slags kvalifikasjon trenger man egentlig for å trille en person ut i solen eller følge dem på do eller holde dem i hånden?


Den dagen fotballen mistet dyden

(19. april 2021)
I dag slo nyheten om "superligaen" ned som en bombe. For mange ble det en realitetsorientering. Fotball er ikke sport. Fotball er religion og penger der utøvere har millioninntekter fordi næringen genererer så avsindig mye penger. Supporterne, som er oppdratt av PR-selskaper for millioner av kroner, begynner å se at de er utnyttet og bare har verdi som konsumenter. Selv NRK promoterer fotball så det drypper av dem, langt ut over grenser for hva som er tilbørlig. Hvorfor gjør NRK det?

Det store bildet av fotball med supportere som drikker øl i en gemütlich tone holder på å rakne, deler av menigheten faller fra. Det sanne bildet er en næring med korrupsjon, festkultur med høy sigarføring, reising på første klasse, avsindige lønninger og høy pris, og nå behov for enda større profitt. Gullkalven har begynt å sprekke opp. Er vi på vei tilbake til den frivillige breddefotballen, uten lønninger, uten medlemsavgift, uten billettinntekter, men bare moro? Det er jo lov å håpe.


Klart vi kan !!!

(13. april 2021)
Mer enn et år har norsk landbruk hatt på seg til å planlegge våronna og utplanting av gran. Og fremdeles sitter de der og hekker på fingeren og sier "Det er så vanskelig når ikke utlendingene kan komme." Ja, det er sikkert vanskelig. Men det får da faen ta være grenser for handlingslammelse.

Nå har vi rundt 206 000 helt arbeidsledige i landet. Folk som kan lære og trenes og bli dyktige fagfolk på sine områder. Ja det er sikkert mange av dem som aldri har plantet et grantre eller satt en potet før i sitt liv, og som ikke "kan" det og som er ukjent med hardt fysisk arbeid. For landbruket må dette være en utfordring som de selvfølgelig må kunne klare. Det smerter sikkert mer å betale norske lønninger, det er det jo ingen som gjør lenger.

Mistet jobben - treplanting ble redningen


Statkraft vil rive kulturminne for å spare penger

(30. mars 2021)
Siste året hadde Statkraft et overskudd på 11,3 milliarder kroner. Nå vil de rive trappene i Høyanger som går opp i fjellet langs rørledningen fordi de ikke vil bruke penger på å vedlikeholde dem. Trappene er 105 år gamle og Riksantikvaren ønsker en løsning for trappene. Kultursjef i Høyanger kommune, Anita Nordheim, sier at hun er sjokkert over Statkraft sin framferd. (Foto: Anita Nordheim / Høyanger kommune)

Statkraft vil rive over 100 år gamle trapper


Nå skal ALLE lage batterier

(2. mars 2021) Det er penger i batterifabrikker, store subsidier, enorme summer som bare venter på å bli delt ut. Derfor er batterifabrikker det nye industrieventyret, derfor vil alle lage det grønne gullet. Og nå er det om å gjøre å komme først til møllen, gamblingen er i full gang. Det minner om solcelle-hysteriet som endte med konkurser og at mye av produksjonen flyttet til Kina, det minner om den "offensive" produksjonen av Think som døde stille etter diverse konkuser.

Vi kommer til å se mange flott fabrikker, og vi kommer til å få noen dundrende konkurser når det blir laget flere batterier enn markedet er i stand til å etterspørre. Og i en verden der landene ikke behøver ta ansvar for sitt eget avfall, vil berg med batterier bli sendt til den tredje verden for gjenvinning, for deretter å komme tilbake på markedet i konkurranse med alle fabrikkene som nå bygges i Europa.

Fabrikk i Mo i Rana vil bruke mer strøm enn Drammen
Svenskene bygger Europas største batterifabrikk, produksjon fra 2023


Imponerende forskjellsbehandling vedr. konsesjon

(5. febr. 2021)(foro: Håvard Zeiner)
Når en eiendom er omfattet av konsesjonsplikt, må ny eier innhente tillatelse for å overta den Konsesjonsloven er samfunnets verktøy som sikrer at landbrukseiendommer blir eid av bønder og brukt til matproduksjon. Men nå ser det ut til å ha blitt et verktøy for byråkrater for å fremme molbo-tilstander.

Det fikk Brøttum Almenning merke da de kjøpte slektsgården i Østerdalen til Svenkerud for 80 millioner , og tok over drifta. De får ikke konsesjon, og salget må nå gjøres på nytt.

For aksjeselskaper derimot gis det automatisk konsesjon, for da kan aksjene selges videre uten konsesjonsbehandling. Men kommunen sier nei til en allmenning der eierstrukturen er fast. Det er altså andre og gunstigere regler for et AS enn det er for private også når det gjelder konsesjon. Vi ser det samme med dokumentavgift, private betaler dokumentavgift mens AS selger aksjene til eiendommen avgiftsfritt.

Kjøpte gård til 80 millioner, nå kan det gå i vasken


Utlendinger shopper papirer og sertifikater

(26. jan. 2021)
Den norske enfoldigheten er grenseløs. På den ene sider pålegger man nordmenn dyre kurs og sertifikater, på den andre siden ser man gjennom fingrene med at folk fra land vi ikke liker å sammenligne oss med shopper disse papirene for noen tusenlapper.

Førerkort til bil koster rundt 30.000 kroner, det samme gjør utvidet førerkort til vogntog. Et YSK-kurs (yrkessjåførkompetanse) koster rundt 40.000 kroner. En norsk langtransportsjåfør bruker 100.000 kroner før han kan sette seg i vogntoget.

En langtransportsjåfør fra enkelte land kan shoppe disse papirere for noen tusenlapper. ID-papirer, koronatest og vaksinesertifikat, kanskje papirer på en eller annen fagutdannelse? No problema! En ting er sikkert: Nordmenn kan ikke konkurrere med slik kompetanse som er kjøpt billig. Men dette er kanskje litt av poenget til politikerne?


Idretten prioriterer seg selv

(8. jan. 2021)
Det er kjekt å ha prioriteringene i orden, nytter ikke å komme her og vente på at helsearbeidere og pleietrengende og kronisk syke og eldre skal vaksineres først. Money talks.

Men kanskje det er formidlende at vaksinen er kinesisk?


Dagbladet med flott debattforum !

(18. des. 2020)
Etter at NRK Ytring fikk tørket vekk debattforumet for lenge siden angivelig pga. ulovlig innsamling av data, har folket ventet lenge og forgjeves på et nytt, norsk debattforum. Det har NRK ikke villet gi dem. NRK er svært nøye på hvem de vil gi spalteplass og hvem de IKKE vil gi det. Derfor har NRK Ytring blitt et amputert, impotent sted for stuereine skribenter.

Dagbladets nye debattforum er i ferd med å slå rot i folkemeningen som et nytt, gledelig innslag for frie ytringer. Det er enkelt, elegant, tilgjengelig forum, med mange gode funksjoner. Takk Dagbladet, vi spår dere et langt og godt debatt-liv i demokratiets tjeneste.

debatt.dagbladet.no


"Ofrer folkehelsen på grensehandelens alter"

(5. des. 2020)
Ramaskriket i folkehelse- og kristelige kretser lyder nå over det ganske land etter en beskjeden reduksjon i avgifter på typiske "grensehandelsvarer". Det fryktes for mer spising av søtsaker, mer røyking og snusing, og mer fyll med tilhørende overvekt, kreft og skader etter fyll. Andre sier denne reduksjonen på 3,4 milliarder er uvesentlig og knapt vil merkes på grensehandelen.

Jøran Hjelmesæth, leder i senter for sykelig overvekt, sa det slik på Dagsnytt 18 den 3. desember: "1 % prisreduksjon fører til 1 % økt forbruk ifølge forskningslitteraturen. 20 % prisreduksjon betyr 20 % økt forbruk, regjeringen har ofret folkehelsen på grensehandlens alter."

Stakkars svensker! For utsagnet til Hjelmesæth setter svenskene i et dårlig lys. De betaler kanskje 30 % mindre for snop, snus, tobakk og alkohol, og må derfor ifølge Hjelmesæth sitt utsagn ha et 30 % større forbruk enn norskene. De må spise seg smellfeite på snop, snuse så leppene sprekker, røyke seg til døde og drikke seg langt under bordet sammenlignet med sine norske naboer som "vernes" av høye priser takket være moralistene i Kristelig folkeparti.

Det er jo ikke slik. Svenskene har helseproblemer i omlag samme utstrekning som norskene, og de norske avgiftene på sukker, tobakk og alkohol har ingenting med helse å gjøre. Avgiftene tjener til å hente inn penger fra folket for å saldere et budsjett som de siste 7 årene har gitt skattelette til de rikeste, avgiftene har ingen helseeffekt whatsoever. Konsekvensen av denne avgiftsgalskapen er at Norge har blitt så dyrt å leve i at vi ikke lenger er konkurransedyktige.

Faktisk.no er anmodet om å sammenligne forbruk og helsetilstand i Sverige og Norge for å få bekreftet hypotesen at svenskene er omtrent like sunne og friske som norskene. Men dersom det er slik som enkelte hevder at faktisk.no sin jobb er å forsvare politisk korrekthet, vil denne faktasjekken aldri komme.


Vil politikerne kaste penger i sluket til Norwegian ?

(24. nov. 2020) Norwegian hadde ved utgangen av 3. kvartal totalt 67 milliarder kroner i gjeld. Den vokser stadig. Norwegians samlede eiendeler var da bokført til 78 milliarder kroner. Det er derfor ikke stort Deloittes irske revisor tror man kan få solgt flyene for, når man legger til grunn et tap for kreditorene på hele 64 milliarder kroner.

Det aller meste av gjelden ligger på de irske datterselskapene. Datterselskapet Arctic Aviation Asset, og dette selskapets døtre igjen, eier og leaser totalt 140 fly. Gjelden var ifølge Deloittes rapport på 47 milliarder kroner. Dette inkluderer 19 milliarder kroner i gjeldsforpliktelser for fly under bestilling fra Airbus og Boeing.

Kreditorene vil tape 64 milliarder på konkurs (e24.no)


Wizz Air nekter fagorganisering

(11 okt. 2020) Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi vil nekte sine ansatte å fly med det ungarske lavprisselskapet Wizz Air, skriver VG. Her har Jonas Gahr Støre fått enda en flott sak i fanget før valgkampen. Jonas, hvor er du?

LO-forbund varsler boikott av Wizz Air (e24.no)


Kommer ikke på tale å kutte bompenger

(26. sept. 2020) Helseministeren fortalte nylig hvor viktig det er å sykle eller spasere til jobb fordi da avlaster du kollektivsystemet for andre og du slipper å utsette deg for smitte. Han vil IKKE si at det er UTEN smitterisiko å kjøre egen bil, og at du også på den måten kan avlaste kollektivsystemet slik at andre får bedre plass og mindre smitterisiko.

Regjeringen ønsker IKKE å kutte midlertidig i bompengene slik at folk skal få bedre råd til å kjøre smittefritt i en tid der smitten herjer over hele landet og det attpåtil er buss-streik. Vi gratulerer !


Vil Norge sanksjonere russisk korona-vaksine ?

(15. aug. 2020) Den gode nyheten er at russerne har klar en vaksine allerede i slutten av denne måneden - august 2020. Men det er et skjær i sjøen. Norge er medlem av en allianse med USA som effektivt sanksjonerer Russland foruten andre av USA sine "fiender" der USA ønsker nye regimer som vil legge seg under Det Amerikanske Riket.

Derfor kan Norge IKKE kjøpe den nye koronavaksinen "Sputnik" med mindre norsk dobbeltmoral gjelder også her.

Russland begynner å produsere vaksinen (nrk.no)


Konserndirektør i Hurtigruten går av

(4. aug. 2020) RIktignok bare midlertidig, mens selskapet granses etter korona-skandalen. Konserndirektør for maritime operasjoner, Bent Martini, går midlertidig ut av Hurtigruten Cruise sin ledelse. Han var om bord i MS «Roald Amundsen» da skipet la til kai i Tromsø med koronasmitte om bord, skriver NRK.no i dag, se
Konserndirektør for maritime operasjoner, Bent Martini, var med på turen

Var på gratis-ferie i rederlugaren?
"Jeg var om bord sammen med familien min på ferie," bekreftet Martini til avisa Nordlys. Mens bussjårfører skattlegges for frynsegoden å kjøre gratis buss til og fra jobb, mistenker vi at konsernlederen med familie har hatt seg en flott gratisferie i førsteklasses suite, trolig med fri kost, sannsynligvis uten engang å skatte for det. NRK kommer neppe til å følge opp saken.


Skip med korona: du får det du betaler for

(4. aug. 2020) Mens hurtigrutens egne folk er permitterte, er ekspedisjonscruisene bemannet av sjøfolk fra Filippinene på en tredjedel av lønna. Så viser det seg at noen av dem trolig har dratt med seg korona og har klart å sette en stopper for hele ekspedisjons-virksomheten. Daniel Skjeldam i Hurtigruten ble spurt om temaet på pressekonferansen 3. august og svarte at ekspedisjonscruisene blir bemannet på annen måte enn kysttrafikken, og i direkte konkurranse med annen internasjonal cruisevirksomhet.

Eventyret ble kortvarig, men billige er de sikkert.


Fabrikken som utvikler bilmotorer

(19. juni 2020) En fabrikk som utvikler forbrenningsmotorer for biler i Storbritannia abonnerer på alt som finnes av bilblader og magasiner. Alt blir finlest, og interessante saker blir alltid videre behandlet og analysert. Ingeniørene har simpelthen ikke råd til å gå glipp av en eneste god ide som de burde tatt med i motor-designen sin.

Motstykker til dette er norsk politikk. Når nordmenn kommer med forslag til endringer blir de sett på som en pest og en plage, ikke som en kilde til forbedring. Innspill blir avvist og feid under teppet, politikerne gir glatt faen i alt som kommer deres vei. Eneste gangen vi får noen reaksjon er når media stiller vanskelige spørsmål, og da blir svarene ofte av svada karakter.

Besserwissede politikere går dermed glipp av kompetanse, ideer, innovasjon og forslag til å gjøre Norge til et bedre land. Og det er jo egentlig for dumt. Men kanskje det er tilsiktet?


Hovedinndeksen kryper oppover igjen

(3. mai 2020) Halvannen måned etter den triste grafen lenger nede på denne siden fra midten av mars, er det lyspunkter i økonomien. Også på børsene har man begynt å hente seg inn, sakte men sikkert. Vi får ta det som et tegn på at verden begynner å komme tilbake til normalen.

Det kan fortsatt forventes flere store konkurser, men det ser ut som at gribbene blant pengemakten allerede sitter klar til å kaste seg over åtslene og gjøre et godt kjøp som de kan tjene mange penger på.

Og hovedindeksen til Oslo Børs finner du her ...


Hva har vi lært av koronakrisen så langt?

(25. april 2020) Det er allerede grunn til å oppsummere enkelte forhold rundt den globale krisen. Denne gangen var det sykdom, neste gang kan det være omfattende naturkatastrofe eller krig. Politikerne liker å si at de har nåndtert dagens krise "på en god måte".

Men har de det? Her fokuseres på ulike momenter for korona og annen generell beredskap.

7 refleksjoner om krise-beredskap


Sanctions should not impede coronavirus fight

(5. april 2020) "Sanctions should not stop the delivery of medical equipment and supplies to countries trying to contain outbreaks of coronavirus, the EU’s top diplomat Josep Borrell has said. Borrell’s comments came after the US ignored calls to suspend its sanctions on Venezuela and Iran, and after Cuban officials said the six-decade US embargo of their country had blocked a shipment of coronavirus aid."

Norwegian politicians will not condemn the US sanctions, even when killing innocent civilians, they are obediently supporting the diabolic regime in the US. This is very embarrassing for the Norwegian people.

Josep Borrell backs UN call for global ceasefire to allow the world to focus on pandemic
Sterk kritikk fra filmskaperen Oliver Stone: USA vil ikke lette på sanksjonene
Billionaire-backed Human Rights Watch lobbies for lethal US sanctions on leftist governments as Covid crisis rages


Dommedagsklokka er nå 100 sekunder før "The End"

(16. febr. 2020) 24. januar dette året ble dommedagsklokken stilt frem til 100 sekunder før midnatt. Erna Solberg fortsetter å demontere velferdsstaten og selge ut folket sitt arvegods. Jens Stoltenberg fortsetter å preke om opprustning og mer penger for å stoppe de stygge russerne og araberne og kineserne. Donald "Il Stupido Gigante" Trump fortsetter å planlegge intervenering og bombing, sammen med Saudi Arabia og Israel vil han ta Syria, Iran og gjerne Kina. Gud vet hva mer de satans regimene ønsker å underlegge seg.

Flere og flere våpen kommer tettere og tettere på frontene. Feilsituasjoner, som det hittil har vært mange av, kan bli katastrofale. Og amerikansk våpenindustri tror at de kan tjene masse penger på en ny verdenskrig.

Det er nå vi begynner å bygge opp et lager av mat og drikkevann, kanskje for et år. Det er nå vi klargjør tilfluktsrommene til midnattsklokkene slår. Det er nå vi forbereder nasjonalt lager og produksjon av viktige medisiner. Hvis, men bare hvis, vi vil bruke de siste 100 sekundene konstruktivt er det nå vi ruster ned, roer ned, trekker styrker tilbake, respekterer folk sine egne valg. Anniken Huitfeldt (AP), en lydig stemme for USA og Nato, sa nylig at "det er ingen grunn til være redd". Dette er selvfølgelig tøv. Nå er det all grunn til å være vettaskremt.

Tilføyet: Og det var da Koronaen slo til istedenfor krig.


En spions lønn for strevet

(23. jan. 2020) Da er honoraret for spionen som ble tatt på fersken klart: 4,3 millioner kroner for tort og svie i fengsel. Godt betalt, og han fortjener hver krone. Men det bekrefter jo bare hvem sin tjeneste han var i.

Frode Berg får 4,3 millioner i erstatning av staten (nrk.no)


Norge har nesten ingen hjemløse.

(8. des. 2019) Vet du hvorfor? Fordi skatte-etaten "vedtar" at folk er utflyttet når de ikke lenger har fast adresse. "Siden 2013 har Skatteetaten meldt 12.500 mennesker utflyttet fra Norge. Dette er personer som de siste to årene før vedtaket ikke hadde kjent oppholdssted i landet. Bare i fjor ble mer enn 1000 personer utmeldt. De fleste av disse hadde flyttet fra Norge, men glemte å melde fra", skriver nrk.no

Denne imponerende og elegante oppryddingen blant de svakeste av de svake bidrar til å pynte på statistikken.

Fikk sjokkbeskjed fra legen: – Du eksisterer ikke (nrk.no)


Bøndene skyter seg selv i foten

(1. sept. 2019) WHO har fastslått at Tine ikke lenger får lov til å eksportere subsidiert Jarlsberg ost. Derfor legger Tine ned produksjonen og bygger i stedet en ny fabrikk i Irland som skal ta seg av eksportmarkedet. Irland får heller ikke lov til å eksportere subsidiert ost, men de kan kanskje produsere den billigere. Norske melkebønder, som eier Tine, kommer til å tape stort både på redusert melkesalg og på redusert utbytte.

Hva er det egentlig som går av norske bønder? Først kjemper de for gode landbruksoppgjør som kan gi dem levelige kår med anstendig lønn på linje med andre arbeidere i et land med gode betingelser, bøndene er selv deleiere i et svært meierikonsern som gir dem brukbare betingelser. Og så setter de bort produksjonen til et land der bøndene ikke har gode kår og der arbeidstakerne mangler det vi kaller for god velferd, for å kunne lage ost profitabelt.

Morsomt når bønder legger ned landbruket i Norge. Hva er det neste de vil flagge ut ?


"Ocean Viking" - et redskap for menneskesmuglerne

(11. aug. 2019) Ufrivillig er "medmenneskelige" operasjoner blitt en del av et kriminelt nettverk. For menneskesmuglerne trenger bare gå inn på websiden
https://www.marinetraffic.com
så får de oversikt over hvor hjelpeskipene befinner seg, og hvilken kurs og fart de har. Dermed kan menneskesmuglerne se når og hvor de skal sende flyktningebåtene avgårde. Dersom de er riktig avanserte, har de med en liten radio ut i de spesialbygde flyktningebåtene slik at de kan kalle opp skipene med "MAYDAY MAYDAY", oppgi sin posisjon og bli plukket opp raskt og effektivt.

Fordi tilgang til "hjelpeskip" gir automatisk transport til Europa, er denne kontakten fundamental for at smuglingen skal lykkes og investeringene skal betale seg.

Selvfølgelig, dersom skipene satte flyktningene i land tilbake i Libya, ville operasjonen utelukkende vært for å redde liv, ikke for å støtte menneskesmuglere. Og det er jo ikke aktuelt. NRK er informert om denne vinklingene, men har valgt ikke å omtale den.


Britene har ulovlig anholdt tankeren Grace 1

(4. aug. 2019) Britiske myndigheter har hevdet at det juridiske grunnlaget for å beslaglegge Grace 1 var EUs sanksjoner mot Syria. Men EU har ikke sanksjoner mot å la Syria importere olje, derimot kan EU ikke importere olje fra Syria. Grunnen til at Syria som normalt er selvforsynt med olje nå må importere olje, er fordi USA har invadert og okkuperer de oljerike områdene i nord-vest sammen med proxy (stedfortredende) hær.

Ingen andre skip på vei til Syria er blitt beslaglagt siden unionen først innførte sanksjoner mot landet i 2012. EU har et forbud mot å importere olje fra Syria, ikke eksport, transport eller salg til Syria. Konklusjon: Britene er noen kjeltringer, og norske politikere ser på og tier, idiotene.

Seilte i USAs felle (klassekampen.no)


Bruker 132 millioner på å kreve inn 264 millioner

(5. juni 2019) For å bygge en vei til 264 millioner kroner i Telemark må det kreves inn 396 millioner kroner i bompenger. 132 millioner forsvinner til administrasjon og renter. Finansieringsløsningen ble banket gjennom mot én stemme i Stortinget, skriver motor.no.

Det er mer og mer forståelig hvorfor enkelte i bransjen snakker varmt for bompenger.

Les saken i motor.no her


William Blum er død

(13. des. 2018) WIlliam Blum (1933 - 2018) sovnet inn på sykehus i New York 9. desember etter et par måneders sykeleie.

Han vil bli husket for sine gode og saklig kritiske bøker som fortsatt utfordrer amerikanske myndigheter. Han vil bli savnet.

William Blum, Renowned U.S. Foreign Policy Critic, Dead at 85
William Blum på Wikipedia
William Blum sin hjemmeside


Pengekremmerne utnytter Staten

(8. nov. 2018) Først driver de en markedsføring som nærmer seg pushing av narkotika. Så inngår de låneavtaler til ågerrenter med folk som allerede sliter med å betjene andre lån, og som åpenbart ikke er er i stand til å påta seg flere forbrukslån. Og til sist løper de til Namsmannen og ber ham hanke inn pengene for dem når kundene ikke lenger klarer å betale. Ikke noe rart at gribbene kommer fra hele Europa til Norge for å låne ut penger. Men er det DETTE staten skal bruke ressurser på ???? Svaret er NEI.

Namsfogden i Oslo oversvømmes med krav fra forbrukslånsbanker (nrk.no)
Norske inkassoselskaper får lov til å tjene store penger på små krav (nrk.no)


Bergen skyver regningen for bossnett over på naboene

(19. sept. 2018) Hva du må betale for vann, avløp og renovasjon i Norge varierer med mer enn 11 000 kroner i året, skriver NRK.no. Men enda mer morsomt blir det i Bergens-området. Renovasjonsselskapet BIR eies av flere omegnskommuner og har dermed monopol på renovasjonstjenester. Derfor har de pålagt omegnskommunene til Bergen å ta en del av kostnadene til Bergen sitt bossnett, såkalt "grunnavgift bossnett".

Men samtidig ser vi at Bergen har de laveste avgiftene i hele regionen. Hvorfor skal folk som betaler nesten det dobbelte av Bergen i avgifter ta regningen for et bossnett de aldri får bruke?

6.517 kroner betaler de i Bergen kommune for vann, avløp og renovasjon
6.855 kroner på Osterøy
7.700 kroner i Vaksdal
8.849 kroner i Kvam
10.162 kroner i Sund
10.737 kroner i Os
11.017 kroner i Askøy
11.504 kroner i Fusa
11.652 kroner i Samnanger

Her kan du se hva du betaler i avgifter (nrk.no)


Nortura slår beina under norsk griseproduksjon

(11. sept. 2018) Ifølge NRK tekst-TV i dag har et datterselskap til Nortura (du vet bøndenes eget samvirke) importert 300 tonn med svinekjøtt selv om Nortura sine lagre er overfylte. Samtidig (se lenger nede) har Nortura malt 1000 tonn fårekjøtt til pelsdyrfor fremfor å tilby det rimelig til norske kunder.

Griseriet fortsetter ....
Kan noen PLEASE sette Nortura under administrasjon?


Nortura manipulerer kjøttmarkedet

(5. sept. 2018) Notura tømmer fryselageret og sender 1000 tonn (hundrede tusen kilo) førsteklasses sauekjøtt til oppmaling for å bli for til rev og mink. Overproduksjonen utgjør ikke mer en enn til to sauemiddager per nordmann i året. Men Nortura vil ikke sende kjøttet ut på markedet og la det komme folket til gode. Nortura vil selge det billig til pelsoppdrettere slik at de kan opprettholde høye priser til vanlige folk.

Lurer du på hvor uttrykket "dum som en sau" kommer fra? Ja akkurat, fra Nortura. Og Nortura er et samvirke, eid av 18.800 privat næringsdrivende egg- og kjøttprodusenter fra gårder over hele landet.

Denne typen misbruk av mat tilsvarende 30 - 35.000 sauer, produsert ved hjelp av statlige støtteordninger, burde føre til straffeforfølging for de involverte. Det går faen ta ikke an.

Det burde vore betre måtar å brukt kjøtet på enn å mala det opp til dyrefôr (nrk.no)


Grandes hele og fulle sannhet ...

(17. juni 2018) Klarer hun å snakke seg vekk fra denne her også ?

Dette skjedde på bryllupsfesten i 2008 hvor Trine Skei Grande var gjest (resett.no)


Politikerne forstår ikke at det er forskjell på varmt og kaldt øl. Vi gratulerer!

(20. mai 2018) Du er innom butikken i full fart etter jobben en varm sommerdag, og ser etter KALD alkoholfri øl som du vil nyte på balkongen straks du kommer hjem. Det finner du ikke. Du finner iskald pils av alle merker, men ikke kald alkoholfri. Hva kjøper du? Kald pils, selvfølgelig.

Den ene grunnen til dette er at det er bryggeriene som bestemmer hva som skal stå i kjølen i butikkene, de vet hva de vil pushe, hva de vil hekte folk på, hva som gir inntekter på sikt Den andre grunnen er at politikerne forstår ikke at det er forskjell på varmt og kaldt øl.

Hvorfor krever ikke politikerne at butikker som selger kald pils også skal pålegges å selge like kald alkoholsvakt og alkoholfritt øl? Det er et latterlig enkelt tiltak for å redusere alkoholbruken. Vi kan bare lure. Men til tross for politisk inkompetanse, skriver NRK at salget av alkoholfritt øl har tatt seg ørlite opp.


Skammelig av legestanden

(3. mai 2018) Mens "trygdemisbrukere" havner rett i fengsel med krav om full tilbakebetaling etter anmeldelse, rettsak og dom, og kan risikere å miste rett til stønad på grunn av "underslag" av småpenger, slipper legene med å tilbakebetale litt av "overfaktureringen" når de svindler staten for milliarder. Det verste er imidlertid ikke forskjellsbehandlingen. Ingen anmeldelse, ingen dom, ingen oppsigelse, ingen konsekvenser.

Det verste er at legeforeningen ikke kommer på banen og fordømmer svindelen.

Dersom staten innførte tak på refusjon på 1 million pr. lege pr. år, ville vi spart et par milliarder i helsekostnader på et øyeblikk. Men det vil ikke politikerne. Vi kan jo stole på legene, sier de. Det er tillit, sier de. Legene er jo så godt utdannete og har så stor etisk ballast at de ikke svindler, sier de, politikerne som liker å ta trygdesvindlere.

Se dokumentaren "Legekoden" på NRK her
Ikke likhet for loven (nrk.no)


Soldiers from Saudi-Arabia prove they are sons of whores

(11. febr. 2018) The shocking video shows a Yemini man rescuing a wounded man while the Saudi soldiers are shooting at them. This kind of uncivilized behaviour is quite remakable, showing the low ethic standard of the Saudi animals. It demonstrates how saudi soldiers are second rate human beeings, sons of whores.

Hero Yemeni fighter rescues a wounded man while the Saudi soldiers try to kill them.


Kriger USA mot Russerne med droner ?

(14. jan. 2018) Russiske soldater i Syria ble plutelig overrasket av en sverm droner som bombet dem. Fire russere ble drept og flere jagerfly skadet. Angivelig er det "opprørsgrupper" som står bak droneangrepet. Flere russiske politikere har allerede gitt USA skylden. Bakgrunnen er at rekognoseringsflyet Poseidon fra den amerikanske marinen patruljerte i området mens angrepet pågikk.

Det er grunn til å tro at USA står bak. De har ekspertisen, utstyret, og de har ønske om å ødelegge Syria slik at Assad tvinges til å gå av. Men de fører sin krig mot russerne "proxy", via stedfortreder, via "opprørere" som de har utrustet og trent opp. Nå venter vi bare på at amerikanske baser blir utsatt for dronesvermer fra andre "opprørere", og hvis vi er riktig heldig bryter det ut full krig direkte mellom USA og Russland. Helvetes idioter.

En dronesverm kom fullstendig overraskende på de russiske soldatene. (aftenposten.no)


KrFU kjører inkvisisjon mot varslere

(13. jan. 2018) Julia Sandstø, tidligere vara til sentralstyret i KrFU og gruppeleder i Vestby kommune, er sjokkert over behandlingen. Først nå, flere år etter at hun tydelig varslet om trakassering, ble hun invitert til et "møte" med landsstyret. Før møtet ble hun skjelt ut av en partifelle. Under møtet måtte hun sitte skolerett foran 30 medlemmer av landsstyret som klart ga uttrykk for at de ikke så på saken som en varsling. Julia Sandstø opplevde møtet som verre enn trakasseringen hun varslet om - det sier alt.

Den slags inkvisisjon mot varslere er grovt utilbørlig og fullstendig uhørt. KrFU har vist at de mangler kompetanse, rutiner og kristelighet til å håndtere varsling. Da er det EN ting å gjøre: KrF sentralt må straks ta over behandling av all varsling i KrFU, inntil KrFU kan dokumentere at de har opparbeidet seg kvalifikasjoner, medmenneskelighet og vilje til å håndtere varsling på en anstendig måte.

Samtidig lurer vil på hvem den "betraktelig eldre KrFU-politikeren" er som KrFU så gjerne vil beskytte, om dette er en person som går løs i politikken fortsatt. I så fall er det på høy tid å avskilte ham.

Melder seg ut av KrFU i protest etter varsler om trakassering (nrk.no)


1950: 2,5 milliarder mennesker. 2016: 7,4 milliarder.

(21. nov. 2017) I diskusjonen om klima, forurensning, matproduksjon osv. kan det være fristende å minne om at verden har forandret seg en god del den siste generasjonen. I 1950 var det rundt 2,5 milliarder mennesker på jorden, i 2016 var det 7,4 milliarder.

Pavekirken vil ikke ta grep
I denne sammenhengen er det djevelsk kriminelt ikke å arbeide for økt bruk av prevensjon og befolkningskontroll. Den katolske kirke fremstår som en menneskefiendtlig organisasjon som bør utsettes for press fra enhver organisasjon som arbeider for en god utvikling for menneskeheten.


Idrettens fyllesvin får beholde jobben!

(1.nov. 2017) Vi har omtalt dette før, nå legger VG frem bilagene.
På idretten og skattebetalerne sin regning.
Gud hjelpe og trøste!
Det er ikke nok å si "Unnskyld, dette skulle ikke ha skjedd".

Konjakk, magnumflasker og østers på første klasse !


Hvorfor sortere søppel manuelt når det er billigere og mer effektivt med maskiner?

(13. okt. 2017) I lang tid har nordmenn blitt indoktrinert til å kildesortere. Nå er det på tide å legge miljøoppdragelsen bak oss, og heller fokusere på det som faktisk fungerer.

Kast ut kildesorteringen (nrk.no)


Noe for NHO: Kineserne får ferier for å stimulere til økt forbruk og vekst!

Les den utrolige saken på dn.no her ... og reflekter litt (5. okt. 2017)

Norge vil IKKE signere FN-traktat som forbyr atomvåpen

(20. sept. 2017) Så viser Børge Brende og Jens Stoltenberg på ny hva slags verdier Norge står for i verden. Etter ordre fra USA vil Norge IKKE signere FN-traktat, som forventet, i tråd med tidligere vedtak, til glede for våre barn og barnebarn.

Røde Kors skuffet over Norge (nrk.no)


The Awan Family Democrat IT Scandal

(29. juli 2017) Dersom du er interessert i den amerikanske storebroren til den svenske IT-skandalen og Helse Øst og Statoil tilsammen, da skal du google "The Awan Family Democrat IT Scandal". Dette er den nye "Watergate" som amerikanske mainstream medier ennå ikke har begynt å dekke, og selvfølgelig da heller ikke NRK.

Langversjonen her, video 1:10 (From Stefan Molyneux channel on YouTube)


Staten har sølt vekk 15 millioner kroner pga. inkompetanse

(16. juni 2017) Det er inngått leiekontrakt for 50 år vedr. minnesmerket på Sørbråten - uten noen mulighet til oppsigelse - før det i det hele tatt forelå enighet om minnesmerket. Dermed har noen inkompetente byråkrater klart å søle vekk 15 millioner skattekroner uten at det får noen kosekvenser for dem. Kanskje får de et klapp på skulderne og melding om at "rutiner ikke var fulgt". Så kan vi reflektere over hva som ville skjedd med en medarbeider i det private næringsliv som forårsaket et tap på 15 millioner kroner.


Åpenhet, et nederlag eller en seier for idretten ?

(12. mai 2017) Idrettspresident Tom Tvedt tapte kampen mot åpenhet. Nå vil almenheten få innsyn i de mørke regnskapstallene som lederne i NIF så desperat og ynkelig har forsøkt å hemmeligholde. Hva vil det vise? Kanskje utagerende festing, utagerende reising, utagerende bespising. Kanskje korrupsjon og underslag. Vi vet ikke. Det eneste vi vet er at idrettspresident Tom Tvedt så påfallende har kjempet mot innsyn.

Det neste skrittet er at "utøverne" av denne typen utagerende sport må stilles til ansvar, og det kan ramme ledere på tvers av hele NIF. Vi gruer oss til avsløringene og gleder oss til noen får ryddet opp og kastet likene ut av lasten. Som Dagbladet skriver: Ledermøtet i norsk idrett trampeklappet i ettermiddag igjennom full åpenhet i norsk idrett. Det er bra.

Idretten har snudd: Nå trampeklapper de fram full åpenhet (dagbladet.no)


Tyrkiske kupptilhengere får asyl i Norge, amerikansk varsler får det ikke

(23. mars 2017) Tyrkia kalte onsdag Norges ambassadør inn på teppet etter at fire tyrkiske offiserer og en militærattaché har fått asyl i Norge etter kuppforsøket i fjor, ifølge BT.no. Norge synes ikke å ha problemer med å gi asyl til personer som er ettersøkt for planlegging, støtte eller deltakelse av kuppforsøket i Tyrka. Det synes være overveldende sannsylig at USA har deltatt i regisseringen av kuppforsøket, og Norges vakre asylpolitikk i denne saken er en forlengelse av USA sitt ønske om å ta vare på sine venner.

Edward Snowden er ikke en venn. Han avslørte USA's kriminelt ulovlige innsamling av data over hele verden, inklusive USA. Avsløringen førte ikke til noen arrestasjon eller tiltale i USA. Derimot ble Snowden etterlyst for spionasje. Snowden får selvfølgelig ikke tilbud om asyl i Norge.

Fire tyrkiske offiserer og en militærattaché har fått asyl i Norge etter kuppforsøket i fjor (bt.no)


The BigSport family ?
 • Gir de hverandre kjempelønn og lukrative sluttpakker?
 • Lar de den ene hånden vaske den andre?
 • Nekter de kulturminister og presse å få innsyn i regnskaper?
 • Kan de mistenkes for snusk, utagerende festing og korrpusjon?
 • Får de penger av det offentlige på tvilsomme premisser?
 • Er målet til "the Family" å gjøre all toppidrett til Big Business?
 • NRK sin rolle ?
 • Kutter NRK i nyheter mens de viser sport for milliarder?
 • Nekter de å gi riksrevisjonen innsyn i datterselskaper?
 • Hvor mye reklameinntekter får NRK for å vise mye sport?
 • Har ex. NRK-folk interesser i selskaper NRK kjøper sport fra?
 • Har NRK mistet kontakten med lisensbetalernes ønsker?
 • Er målet til NRK å markedsføre Big Sport for "the Family"?
 • Har idrettspresident Tom Tvedt noe å skjule ?
  (12. jan. 2017) Mandag den 3. oktober 2016 ble Tom Tvedt intervjuet av Dagsrevyen. Han omgikk alle vanskelige spørsmål glatt som en ål, med unnvikende og bortforklarende svar. For Tom Tvedt vil ikke la kulturministeren, pressen eller folket få tilgang til regnskapene før 2015. Dette inngir ingen tillit, verken til presidenten eller ledelsen i NIF. For grasrota er dette dårlig nytt. Hva er det NIF vil skjule?
  Se intervjuet på Dagsrevyen her

  Og hvor er kulturministeren?
  At kulturministeren ikke har krevd offentlig revisjon og åpenhet i idretten, er ganske bemerkelsesverdig. Riktignok kan vi ikke beskylde henne for å ha revolusjonert på andre områder heller, men denne typen hemmelighold gir grunn til å mistenke om snusk, utagerende festing og korrpusjon som langt overgår dopingmistanker. Dette kan ikke kulturministeren leve med.
  Vi må få en offentlig, åpen og troverdig revisjon av tidligere regnskap i NIF. Tiden er nå overmoden å stille viktige spørsmål rundt virksomheten til Big Sport og NRK.


  Utenlandske vogntog skylder 250 millioner i bøter

  (23. nov. 2016)
  Statens Innkrevingssentral har nå utestående over 250 millioner kroner i bøter på utenlandske vogntog. Polske og Litauiske vogntog er verstingene. Dette er penger som trolig aldri vil kunne la seg kreve inn.

  Myndighetene vil trolig ikke innføre krav om kontant betaling før beløpet nærmer seg en halv milliard kroner. Vi andre forstår hvorfor utenlandske transportører gjør det billigere ... Leve enfoldigheten !!!

  Sjåfører skylder en kvart milliard (tv2.no)


  Jens Stoltenberg feiret 60-års dag for opprør mot kommunismen

  (26. okt. 2016) Mens NRK henger seg opp i at han skrev feil årstall i protokollen, er det andre sider av saken som bør omtales. For her går en av Norges ledende sosialister ut og hyller et folks kamp mot kommunismen som en del av NATO's propagandakamp. Og det er jo greit nok. Men når hører vi Jens Stoltenberg minnes opprørskamper mot kapitalisme og undertrykking? ALDRI.

  Stoltenberg hyllet falne helter (nrk.no)


  Erna Solberg har tatt til vettet: Kystvaktskip skal bygges i Norge !!!

  (29. sept. 2016) Som en håndsrekning til norsk verftsindustri i krise fremskynder regjeringen byggingen av tre kystvaktskip. Samtidig slår de fast at de skal bygges av norske bedrifter, skriver nrk.no i dag. Og det er flott, noen av oss sitter fortsatt igjen med en flau smak i munnen etter at fregattene ble bygget i Spania, på falske "anbud" og med ulovlig statsstøtte.

  Og vi føyer gjerne til: vi antar det skjer med norske ansatte med norsk arbeidsavtale som betaler skatt til Norge, ikke med innleid sosial dumping fra selskaper som ikke betaler skatt noe sted.

  Dette er et skritt i riktig retning av vår statsminister!!!

  Fremskynder nye kystvaktskip – lar kun norske verft bygge (nrk.no)


  Venezuela kjemper for livet. Norske politikere hekker på fingeren.

  (8. aug. 2016) De har ikke mat, ikke rekvisita, ikke penger, pengeverdien stuper. Svartebørshandelen blomster, folket lider.
  Hva gjør norske politikere med det? Svar: Ingenting.

  Et langsomt kupp
  For det vi ser i Venezuela er det langsomste kuppet noensinne. Opposisjonen styrt av ekspertene i USA, bedriftseierne og importørene sørger for at landet går tørt. Bankene sørger for inflasjon. Snart blir det et demokratisk regimeskifte, snart har USA vunnet ennå et land. Mens norske politikere lydig holder kjeft. De har fått beskjed å holde seg unna. Dette er USA sin lekegrind.
  Man hjelper ikke kommunister. Man knuser dem!


  The man is a Psychopath

  (21. juli 2016) To evaluate Trump, Olbermann chose a test developed by Canadian criminal psychologist Robert D. Hare. “The Hare Psychopathy Checklist,” Olbermann explained, “serves as a kind of triage device to separate the injured from the tripping from the psychopathic.”

  The test awards points for 20 different personality traits. With a maximum score of 40, the test sets the threshold for clinical psychopathy at 30 points.

  The Hare checklist considers traits like grandiose sense of self-worth, pathological lying, shallow affect, lack of empathy, parasitic lifestyle, promiscuous sexual behavior, early behavior problems, irresponsibility and failure to accept responsibility for one’s own actions.

  And out of a possible 40 points, Trump scored 32 — putting him over the 30 point threshold for a diagnosis of clinical psychopathy.

  See his test here ... (liveleak.com video 21 minutes)


  Hemmelig rapport om 11. september vanskelig for Saudi-Arabia

  (20. april 2016) Bergens Tidende har en lederartikkel som pirker i 11. september 2001. For det viser seg at det finnes en hemmeligstemplet rapport godt låst ned i Kongressen som impliserer Saudi-Arabia på en utidig måte. For 15 av de 19 terroristene var Saudi-Arabiske statsborgere som ikke var kjent i USA og knapt kunne engelsk. Det er utenkelig at de kunne gjennomført noe som helst uten sterk støtte fra innsiden i USA. Artikkelen nevner "det faktum at FBI fløy en større gruppe saudiarabiske statsborgere ut av USA 13. september ... på et tidspunkt da det amerikanske luftrommet var stengt." (Ifølge den offisielle amerikanske løgnen, unnskyld, versjonen, skjedde denne flygingen etter at luftfommet var åpnet igjen.)

  Artikkelen til BT nevner ikke at de ble ledet av Osama Bin-Laden, tidligere lært opp av CIA, fra den søkkrike Bin-Laden familien i Saudi-Arabia. Artikkelen nevner heller ikke at FBI ikke hadde nok bevis på Osama Bin-Laden til å etterlyse ham engang, ifølge bøkene til David Ray Griffin, derfor er det pussig at han ble henrettet uten lov og dom istedenfor å bli stilt for retten (om det virkelig var dette som skjedde).

  Hva er mer naturlig når man blir angrepet av terrorister fra Saudi-Arabia at man invaderer Afghanistan og deretter Irak? Troppene var på vei før flyene traff tårnene denne tragiske dagen.

  Bergens Tidende hevder rapporten kan være kompromitterende for Saudi-Arabia. Men vi vet jo at det er ikke der problemet ligger. Problemet heter George W. Bush, Dick Cheney, Donald Rumsfeldt og de andre haukene som var kåte etter olje og makt. Det er nå så mange merkelige forhold som griner mot oss at vi bare venter på den store avsløringen. BT har vist oss hvordan det kan gjøres: saklig og nøktern reportasje, en spiker her, en spiker der. Snart er kisten klar.

  Les saken i BT.no her (for abonnement)  I know noooothing !
  (4. april 2016) DNBs konsernsjef Rune Bjerke avviser at noen i selskapets konsernledelse eller styre visste om selskapets tvilsomme virksomhet i Luxembourg.

  Dessverre er vi mange som ikke kjøper den der.
  Les Aftenposten.no for kontinuerlig oppdatering.

  Enten er Rune Bjerke en stor løgner, eller så er han bare en dårlig leder. Eller begge deler.
  Det blir vanskelig å gi denne mannen mer tillit.


  Brussel: Hvordan er det mulig ?

  (22. mars 2016) Hvordan er det mulig at noen kan finne på å gjennomføre terroraksjoner som den i Brussel i dag ? Fordi ...

  • USA invaderte Afghanistan etter 11. september 2001 (av noen bevist å være USA's egenproduserte terror)
  • med støtte fra flere andre land i Europa
  • fordi 15 av 19 terrorister var fra Saudi-Arabia (2 andre fra Emiratene, 1 fra Egypt og 1 fra Libanon)
  • ledet av Osame Bin-Laden fra Saudi-Arabia, tidligere (muligens fortsatt) CIA-agent fra den søkkrike Bin-Laden familien som USA handler med

  • USA invaderte Irak i mars 2003
  • med støtte fra flere andre land i Europa
  • på grunn av egenprodusert løgn og fusk og fanteri
  • en krig som tok livet av over 1 million Irakere
   Bush and Blair should be tried for war crimes after the Iraq war (japantimes.co.jp)

  • USA ledet bombingen av Libya i 2011
  • med støtte fra flere andre land i Europa
  • på grunn av mulig falske påstander om folkemord utført av Mohammar Khadafi

  Terror avler mot-terror, krig fører til motstandsbevegelser, drap gir ønske om hevn, bombing avler destabilisering, ødeleggelser gjør folk forbanna, elendighet leder til flukt. Derfor er det også grunn til å tro at lille Norge, som har vært aktiv i alle disse tre krigene, vil oppleve slik terror.
  Ja, det er motbydelig når det skjer. Men muligens forståelig.

  Mer om USA's bidrag til destabilisering og elendighet siden siste verdenskrig (kilde: amerikansk historiker William Blum)


  USA's ambassade har ikke innrapportert lønn og trukket skatt

  (21. jan. 2015) Det er nrk.no som skriver dette i dag. 18 personer som har jobbet ved den amerikanske ambassaden i Oslo risikerer å bli dømt til ubetinget fengsel for skatteunndragelse. Skatteunndragelsen kan gjelde opp til 80 tilsatte ved ambassaden.

  TV 2 avslørte i november 2010 at flere tidligere politiansatte hadde jobbet svart ved Den amerikanske ambassaden i en hemmelig og trolig ulovlig overvåkningsgruppe. De klarte selvfølgelig å vri seg unna straffeforfølgelse uten at noen av oss ble særlig forbauset over det. Denne gangen gjelder det sivilt ansatte, og selv om sivile er strafferettslige ansvarlige i motsetning til politifolk, er det liten grunn til å tro annet enn at dette også vil koke vekk i kålen.

  Ambassadeansatte tiltalt for svart arbeid (nrk.no)


  US Senator Richard Black: "Saudi Arabia and Turkey are the two biggest threats to world peace". (14. jan. 2016) Interview with the senator Richard Black (liveleak.com)


  Sveitsisk varsler dømt in absentia

  (27. nov. 2015) Omstridt SwissLeaks-varsler dømt til fengsel i Sveits. Herve Falciani lekket dokumenter som viser hvordan HSBCs sveitsiske avdeling skal ha bistått mer enn 120.000 kunder over hele verden til å gjemme unna 180,6 milliarder euro (1.675 milliarder kroner) fra skattemyndighetene. Her er nok en varsler som skulle hatt pris for sitt arbeid i å avsløre kriminalitet som har konsekvenser for hele verden. Istedenfor velger sveitserne å dømme ham til 5 års fengsel. Dette sier mye om hvor Sveits står i verden i dag. Norge har ikke fordømt dommen. Vi har mailet SMK og bedt om en kommentar, så langt ingenting hørt.

  Dømt for å ha lekket bankhemmeligheter (dn.no)


  A-mennesker, B-mennesker og C-mennesker

  (20. nov. 2015) Vi har tidligere skrevet om forskjellen på folk i Norge. Du finner de som betaler full pris, de som får litt rabatt og de som får mye rabatt. Det blir akkurat som å starte bondegård, først studerer man hva som gir stønader fra Staten, deretter legger man opp drift etter det.

  Denne gangen er det medlemmer av Bondelaget som får 25.000 kroner i rabatt på billkjøp. Ulike organisasjoner klarer å "forhandle" seg til rabatter her og der, og regningen sendes til dem som betaler full pris. Dette er klart diskriminerende og burde være forbudt med lov ! Men det finnes ikke en eneste politiker som finner dette her problematisk. Kanskje de får rabatt noe sted for å holde kjeft? Og du som betaler full pris for alt, du er klar over at du blir svindlet ?

  Han sparte 25.000 på å bli medlem i bondelaget


  Så er det vinter igjen

  (19. okt. 2015) Et nytt regelverk skulle skjerpe kravene til vinterdekk på lastebiler. Likevel kan utenlandske sjåfører fortsatt kjøre med sommerdekk på norsk vinterføre, med regelverket i hånd. Hvorfor er vi ikke det aller minste forbauset? Jo, fordi noen tjener masse penger på å åpne landet for billige transportører. Uten kvalifikasjoner. Uten vedlikehold. Uten gode dekk. Uten kjettinger. Uten skikkelig lønn. Uten anstendige arbeidsvilkår. Uten velferdsordninger. Klart de er billige !!! Vi er ikke redd for å kjøre på vinterføre, men vi er vettskremt for å møte et vogntog som ikke er skikket til det.

  Kan bruke sommerdekk som vinterdekk - helt lovlig (nrk.no)

  Er enkelt å forhindre. Det er bare å konsekvent gi en bot på minimum kr. 10.000.- for enhvert vogntog som kjører seg fast på et føre kjøretøyet ikke er skodd for. I tillegg kommer betaling av evt. redning før det leveres ut igjen. Gjerne en bot minimum kr. 5.000.- for hver personbil som gjør det samme. Da kommer folk til å begynne å tenke seg om før de setter avgårde i bakker på nullføre.