Bensin-sirkuset fortsetter

(14. mars 2018) Før gikk prisene på drivstoff opp og ned ut fra hvilke ukedag du hadde. Søndag var billigst, fredag var dyrest. Det måtte være slik, sa oljeselskapene, fordi markedskreftene bestemmer prisene! Nå har markedet ombestemt seg. Nå endres prisene fra dag til dag, time til time, uten sammenheng med ukedag. Eller er det ikke markedet? Er det oljeselskapene som kødder med oss?

Et annet element i prispolitikken er forskjellig pris til forskjellige kunder, ulik rabatt med ulike kort. Oljeselskapene har som hovedmålsettingen med denne jojo-prisingen at vi ikke skal vite hva bensin og diesel egentlig koster. Og det har de klart, folk har ikke lenger peiling på hva som er riktig pris på drivstoff.

Forbrukerrådet, konkurransetilsynet og våre avsindige politikere ser ingen problemer med at en viktig vare prises helt vilt. Dersom de vil gjøre det som er best for folket, setter de ned foten for både jojo-prising og ulik prising avhengig av ulike kort.
FOLKET ØNSKER SAMME PRIS PÅ SAMME VARE HELE UKEN.

I årevis har bensinen vært billigst mandag morgen, men sånn er det ikke nødvendigvis lenger (nrk.no)


Drosjene vil ikke kjøre på slavekontrakter

(19. des. 2017) Flere sykehus har inngått avtaler med drosjeselskaper som verken pasienter, drosjesjåførene eller sykehusene er tjent med. Det ser ut som om de helst ønsker at vanlige passasjerer skal finansiere syketransportene.

Man får ofte det man betaler for: En dårlig avtale gir en dårlig tjeneste.

Nå forventes at alle sykehusene kansellerer avtalene og gir pasienter samme drosjetilbudet som resten av befolkningen. Noe annet er simpelthen umoralsk og forkastelig, og misforstått høyrepolitikk.


Telenor har ikke lenger kontroll

(11. des. 2017) Får du pussige oppringinger fra norske mobilnummer og vil sjekke nummeret på gulesider.no? Der får du ikke vite annet enn at "Nummeret brukes til telefonsalg eller lignende tillater ikke omtaler". På godt norsk: Svada, tåkeprat.

Dersom du vil ha klar melding, må du gå til andre ennTelenor. Og hvis du lurer på hvordan nummeret kan være kapret av kjeltringer i India og ikke er stengt? Det gjør vi også. Svaret er enkelt: Norge mangler digitale grenser, det er fri flyt av digitale kjeltringer.
Telefonterror.no gir deg svaret


De selger sauekjøtt billig til utlandet istedenfor å gi tilbud til nordmenn

(30. okt. 2017) Vi har overflod av sauekjøtt, og bøndene må nå nærmest gi vekk saueskrottene gratis. Men tror du vi i Norge får glede av det? Ikke tale om. Før vil de sende sauekjøttet til utlandet eller dypfryse det i hundrede år. Vi skal ikke ha noe av at prisen senkes for å øke etterspørselen for å bli kvitt saueberget. Nordmenn skal betale dyrt, dermed basta. Sier våre avsindige politikere. Og kjøttlageret skyldes IKKE dårlig markedsføring av lammekjøtt slik noen påstår. Det skyldes for høye priser.

Bonden får fem øre kiloen for sauen
Norske bønder kan bare glemme å eksportere subsidiert norsk kjøtt til fattige land i fremtiden (nrk 01.11)


Forbrukerne svindles systematisk. Politikerne gir faen.

(17. april 2017) Bensinprisene varierer fra 16,40 til 12,74 kroner literen i løpet av en uke. De kaller det "markedskrefter" og "sunn konkurranse". Vi kaller det svindel. Hensikten med jojo-prisene er selvfølgelig å tjene litt ekstra, foruten å sørge for at forbrukerne ikke vet hva bensinen egentlig koster.

Men verre er det at hvis du ringer en bensinstasjon og spør: "Hva koster bensinen i dag?" får du som svar at "Det har vi ikke lov å si." Tenk deg om du skulle ha forsikring eller kjøpe materialer til huset, og leverandøren svarte på telefonen: "Det har jeg ikke lov til å si". Men det er helt greit for våre avsindige politikere, likeså forbrukermyndighetene som er ansatt av politikerne for å strø sand på galskapen til de samme politikerne. (Trodde du forbrukermyndighetene var til for forbrukerne sin del ???)
Det sterkeste virkemidlet forbrukerrådet har er å si "dette er bekymringsfullt" !!!

Kunne spart 183 kroner på en tank (e24.no)


SENSUR: stopper pris-app for dagligvarer

(29. nov. 2016) Næringsminister Monica Mæland vil beskytte forbrukerne. Mot dem selv. Derfor har hun etter råd fra konkurransetilsynet satt ned foten for en app som viser folk hvor de kan kjøpe de billigste dagligvarene. Hun vil ikke at folk skal vite hvor de kan handle billigst. Det er skadelig for konkurransen, mener hun. Derfor har hun sensurert vekk all informasjon om priser fra appen. Monica Mæland mener hun har rett til å overprøve forbruker-myndighetene sin kamp for forbrukerne, mens hun kjenner Stalin rykker til i høyrefoten.

På samme vis er næringsministeren er lykkelig over hvordan oljeselskapene forvalter bensinprisene. Fordi prisene går opp og ned fra time til time, er det ikke lenger et menneske i dette landet som vet hva bensin egentlig skal koste. Dette synes Monica Mæland er ypperlig. Uvitende forbrukere er GODE forbrukere. Akkurat som folkefiendtlige politikere er GODE politikere.

Regjeringen vil ikke gi kundene tilgang til matvareprisene. (nrk.no)


Butikkene selger epler som er et år gamle ...

(16. juli 2016) An apple a day keeps the doctor away ?
Denne lille dokumentaren viser deg hvordan eplene du kjøper i butikken kanskje er et år gamle. Velbekomme!

When You Buy An Apple, It's Already 1 Year Old (liveleak.com)


Nå manipulerer de strømprisen igjen !

Strømprisen har økt med 31 prosent det siste året

(11. juli 2016) DN har i dag en interessant artikkel om prisveksten i Norge. Konsumprisindeksen (kpi) økte med 3,7 prosent fra juni ifjor til juni i år, ifølge ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). På månedsbasis var kpi opp 0,6 prosent, skriver dn.no
Årsak? Strømprisene, som har økt med 31 prosent det siste året, var den største bidragsyteren til årveksten i kpi.

Men fyllingsgraden er 20 % høyere enn i fjor !!!

Det morsomme er at det nå er MER vann i magasinene enn på samme tid i fjor, rundt 20 % mer. Dermed skulle egentlig prisene på kraft vært lavere selv med vesentlig mindre snømengder igjen i fjellet i forhold til i fjor.

Prisene stiger mer enn ventet - på grunn av høyere strømpriser
Figuren om fyllingsgraden finner du hos NVE her ...


Oljeselskapene oppfører seg som kjeltringer

(3. juli 2016) Bensinprisene i dette landet går opp og ned som en jojo. Det henger ikke sammen med oljeprisen, dollarverdien, valutakursen eller tilbudet, det henger sammen med ukedagene og oljeselskapenes velbefinnende. I løpet av en uke kan prisene fra samme innkjøpet endres med to kroner literen, det er rundt 15 %. Bare på en dag kan prisene endres flere ganger. Hensikten med stuntet er todelt.

  • de ønsker at forvirringen skal bli total, at ingen skal vite hva bensin EGENTLIG koster
  • de vil tjene mere penger enn de ville klare ved en jevn pris

For dem som er i tvil: dette er politikerne sitt ansvar. Det er politikerne sin feil.
Vi har nemlig politikere i dette landet som verken har kompetanse eller evne eller vilje til å se galskapen og gjøre noe for å stoppe den.
Bilistene bøyer seg i støvet og betaler den til enhver tid gjeldende svindelpris. Og oljeselskapene? De tar den så langt ut som de klarer til enhver tid. Ordet er profitt, profitt, profitt! Og denne lavpannete oppførselen kommer de til å fortsette med inntil politikerne sier stopp.


Kraftig økning i dyre forbrukslån, politikerne er handlingslammet

(5. juni 2016) Finansnæringene vil heller tjene 15 % rentepåslag enn 2 % rentepåslag. Derfor pusher de dyre penger til alle, også til folk som åpenbart ikke er i stand til å betjene slik gjeld. De taper litt penger her og der, men tjener totalt sett grovt og uanstendig. Og politikerne er som vanlig håpløst handlingslammet.

Det politikerne KUNNE gjort var å ansvarliggjøre næringene ved å si at de som kaster penger etter folk som åpenbart ikke ikke er i stand til å betjene slik gjeld, får ta ansvaret for pushingen selv og sitte alene med tapet. Dette vil ikke politikerne, selvfølgelig, for de representerer næringene som tjener penger på det, ikke folket som blør av det. Det er trist, men ikke noe nytt, og det vil ikke endre seg.

I fjor auka forbrukslångjelda til Ola Nordmann med 12,4 prosent. (nrk.no)


Hvordan Reitan gir forbrukerne dyrere varer

(22. mars 2015) Unge Ole Robert Reitan sier at hans mål er å gi forbrukerne billigere varer. Men istedet velger han å kjøre 15 tonn marsipan på dungen fremfor å selge den billig til forbrukerne. Dette sier veldig mye om hva Reitan egentlig vil gi forbrukerne, og det sier dessverre mye om hans forretningsetikk.

Sjokoladekrigen: 15 tonn maripansjokolade til gjenvinning (nrk.no)


Hvis du klarer å svindle skjorten av folk, er det din fortjeneste !

(20. mars 2015) En kvinne fikk en regning på knappe 100.000 kroner fra elektrikeren etter en relativt liten jobb. Det viste seg at han hadde brukt gaffel da han førte opp prisene på materiellet som var gått med. Timesatsen var grei nok. Hun gikk til forbrukermyndighetene og fikk regningen halvert. Hvor ligger problemet ?

Problemet er at Norge nå er blitt så uregulert at svindel er blitt legitimt. Politikerne ser problemet, men sitter og hekker på fingeren istedenfor å gjøre det som bør gjøres. Hva kan gjøres ? Jo, politikerne kan kreve at håndtverkerne (alle fag!) bruker kjedenes utsalgspriser til kundene sine, og lever av den rabatten de får som håndtverkere, et sted mellom 20 og 80 %, det varierer fra varegruppe til varegruppe. Dette er en normal måte å kalkulere for hos mange, og gir grei fortjeneste for anstendige folk som ikke er for grådige. Dermed kan alle kunder enkelt kalkulere hva en jobb vil koste i forkant eller kontrollere en faktura i etterkant.


Du kan få 25 % rabatt på matvarene !

Kjøp større enheter.
Med noen enkle grep kan du få mye, mye mer for pengene dine. Her er oppskriften: Kjøp større enheter der det er praktisk mulig for deg !

Tenk deg en liten vare på 100 gram i en pen liten eske som koster 20 kroner (oppgitt kilopris 200 kroner). Hva tror du butikken måtte ta for å selge en tom eske for å dekke administrasjon, markedsføring, honorar til eierne, transport, lagerstyring, renter, fortjeneste osv. ? Svaret er trolig 10 kroner. Det betyr at selve varen koster 10 kroner til kilopris 100 kroner.

Hva vil en DOBBELT så stor vare koste ?
Samme pene lille esken eller litt større, med en vare som inneholder 200 gram vil nemlig ikke koste dobbelt så mye. Tom-godset krever fortsatt rundt 10 kroner, og 2 x innhold = 20 kroner, prisen blir 30 kroner. Istedenfor å kjøpe 2 stk. for 20 kroner stykket, kan du kjøpe 1 stk. dobbelt så stor til 30 kroner.

Du får altså 25 % rabatt ved å kjøpe en dobbelt så store varer. Det blir 25 % billigere for deg. Du sparer en fjerdedel av pengene dine. Og når du studerer priser for større enheter, vil du finne at dette er regelen: En dobbelt så stor vare skal bare koste rundt 1,5 ganger mer. (NB: her snakker vi om små varer til under 100-lappen.)

Dette vet selvfølgelig kjedene.
Både kjedene og butikkene vet at de har en fortjeneste på hver eneste enhet de selger til deg. De tjener mye mer penger hvis du kjøper mange små enheter istedenfor halvparten så mange store enheter. Derfor har enkelte kjeder ganske enkelt fjernet større emballasjer slik at du må kjøpe mange små. De vil tjene penger på deg mange ganger. Kanskje litt ufint, men en lett måte å tjene penger på. Mange steder gir deg heller ingen rabatt når du kjøper i store emballasjer. Da regner de enhetspris x antall enheter. Det er også feil kalkulert, så feil at det grenser til svindel.