Så var det ikke russerne likevel, det var britene som fikset valget i USA

(21. mars 2018) Det har stormet rundt det britiske dataanalyseselskapet Cambridge Analytica etter at det i helgen ble kjent at firmaet skal ha misbrukt informasjon fra 50 millioner Facebook-profiler. Informasjonen har ifølge The New York Times og The Observer blitt brukt til å utarbeide en programvare som kunne forutsi og påvirke velgernes valg, ifølge NRK.no

Firmaet skal ha misbrukt informasjon fra 50 millioner Facebook-profiler (nrk.no)


DNC-leaks was an inside job

Roger Stone Press Conference: DNC Corruption, Manafort Indictment (27. sept. 2017) (8 minutes)

It is Russia ! ... according to CNN (27. sept 2017)

Ett døgn og 10 timer etter at denne videoen (klikk på overskriften) ble lagt ut her, kom den ut på NRK.no.
CNN setter "fake news" i en helt ny sammenheng, og har svekket tilliten til MSM.
CNN hegner om ansatt etter hemmelig opptak (nrk.no)


Michael Flynn sparket fordi NSA/CIA avlyttet ham ?

(14. febr. 2017) Denne gangen kan de ihvert fall ikke skylde på russerne. Den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Michael Flynn hadde samtaler på telefon med russerne før han tiltrådte stillingen sin. Når han senere ble spurt om dette, benektet han det. Det er grunn til å tro at samtalen ble avlyttet, og at han i realiteten er avsatt av NSA eller CIA. Selvfølgelig, det er dumt og galt å lyge. Spesielt når noen sitter på bevisene ...

Lt. Col Tony Schaffer Revels Who Was 'Directly Behind' Mike Flynn Phone Call Leaks (Fox)


Wikileaks sin kilde var IKKE russiske hackere

(4. jan. 2017) Omsider har Julian Assange gått ut og bekreftet at det ikke var russerne eller noen utenlandsk stat som var kilden til e-mailene om demokratenes kriminelle og ondsinnete og udemokratiske handlinger i valget i USA. John Mc Cain kjører likevel full krigsretorikk. Han sier at USA er blitt angrepet av russerne. Han vil ha krig! John Mc Cain er en idiot.

Assange: 'Stupid maneuver' for Dems to dwell on Russian hacking (The Hill)
Assange: – Russland ikke involvert i hacking (nrk.no)
Sean Hannity referer fra intervju med Julien Assange i London, og Foz News intervjuer Sean Hannity


To begivenheter som lukter svidd. Vil noen ha krig?

35 russere utvises fra USA
(1. jan. 2017) Det er spesielt at USA går til det skritt å utvise diplomater, så spesielt at det gir grunn til å løfte på øyenbrynene. Ikke engang under Cuba-krisen ble diplomater utvist. Avsløringen av Demokratenes (Hillary Clintons ?) udemokratiske og kriminelle metoder kan vanskelig kalles en krigserklæring, særlig når mange ikke engang tror det var russerne som sto bak.

USA går mot Israel i FN
Dette er også en spesiell hendelse. USA har konsekvent og trofast lagt ned veto mot vedtak i sikkerhetsrådet som kunne kritisere Israel. Så går USA hen og stemmer blankt slik at Israel får et vedtak mot seg, og Netanyahu raser åpenlyst over vedtaket. Samtidig freser Netanyahu mot Filippinene og sier at det er en krigserklæring å stemme slik de har gjort.

Legger de opp til noe?
President Obama har 20 dager på seg til å starte en krig som kan avlyse innsettelsen av ny president. I Israel er krigslysten stor. Hva er det som holder på å skje?


Var det virkelig russerne ?

(14. des. 2016) CIA og FBI legger skylden for hackingen av demokratenes epostserver på russerne.
Og TV2 gjentar beskyldningene unyansert, blindt sitert fra USA, uten snev av kritisk journalistikk.
Men akkurat denne her lukter litt ekkelt. For den 10. juli, to uker før Wikileaks publiserte mailene, ble Seth Conrad Rich skutt og drept i Washington. Han ble ikke ranet, bare skutt to ganger i ryggen og forlatt med lommebok, mobitelefon og klokke intakt.

Han hadde en sentral plass hos demokratene: tittelen var DNC Voter Expansion Data Director. Angivelig hadde Seth Conrad Rich antydet at han ville gå til FBI med informasjon om Clintons presidentkampanje da han ble myrdet.

Det merkeligste var likevel at Julien Assange på TV en måned senere gikk ut og sa at Wikileaks utlovet en belønning på 20.000 US$ for informasjon om drapet. Samtidig sa han at Wikileaks ALDRI oppgir kilder til informasjon. Hvorfor skal Wikileaks gå ut og utlove belønning om et tilfeldig drap i USA? Worst case scenario er at Hillary Clinton bestilte drapet på Seth Conrad Rich. Det kan ha vært CIA som utførte det.

NRK gjengir som vanlig amerikansk "sannhet" rørende ordrett. President Obama er nå kåt på å krige litt mot russerne fordi CIA sier russerne sto bak mailhackingen som avslørte stygge metoder under valget i USA. Og slik avsløring skal vi ikke ha noe av, selv om det varsles om kriminell aktivitet. Fy, russerne. Hvamenerpartiene.com kjøper ikke CIA sin versjon i det hele tatt, men anser den som blank løgn.

Obama lovar svar på russisk nettangrep (nrk.no)

Det morsomste av alt er at ingen i USA ser på det som ble avslørt, hvordan demokratene brukte kriminelle og udemokratiske metoder for å vippe vekk Bernie Sanders som lå godt an til å vinne over Clinton. De ser bare på dem som varslet om det. Og dette er vel USA i et nøtteskall.


Krever omtelling i vippestater i USA

(26. nov. 2016) De Grønnes tidligere presidentkandidat, Jill Stein, krever ny opptelling av stemmer etter påstander om valgfusk i en rekke stater. Damen som i hele valgkampen klarte å samle inn 3 millioner dollar, har på 24 timer samlet inn 4,8 millioner dollar som skal dekke omtelling. Det er tre stater som hun vil ha omtelling på, stater der Trump vant med knapp margin. Hun vil ikke ha omtelling i stater der Hillary Clinton vant med ennå knappere margin.

Norske medier stiller ikke spørsmål om hvor hun kan ha fått pengene fra. Dette lukter Clinton lang vei, fordekt og snedig som alltid.

Og kl. 1855 skriver Aftenposten at Clinton "støtter" kravet om omtelling. Hvis omtellingen så gir et annet resultat, kan vi jo lure på om valget ble hacket eller omtellingen ble manipulert. Oh God!
Clinton-kampanjen støtter omtelling (Aftenposten.no)


Gerrymandering - hvordan å manipulere et valg

(11. nov. 2016) Det er mulig å manipulere valg helt lovlig i USA, og det gjøres enkelt og effektivt ved bruk av kreative grenser for valgkretser, at man sørger for at de rette folkene kommer innenfor valgkretsen og de "feile" kommer utenfor. Det er trist å se at valgfusk er gjort lovlig i USA.

Floridas 5. distrikt
Pennsylvanias 7. distrikt
Texas's 35 distrikt
North Carolinas 12. distrikt

How To Legally Rig An Election - by Adam Albright-Hanna
Gerrimandering på Wikipedia


Rudolph Giuliani, en av mennene bak 9/11, kan bli justisminister under Trump

(11. nov. 2016) Det er med forbløffelse vi konstaterer at Trump ifølge AP kan utnevne Rudolph Giuliani, tidligere ordfører i New York, som justisminister eller nasjonal sikkerhetsrådgiver.

Han må ha hatt en sentral rolle i den kontrollerte rivingen av WTC7 som "mirakuløst" raste sammen om ettermiddagen 11. september uten å være truffet av noe fly. Måten det kollapset på tildels i fritt fall, viste at bygget ble tatt ned med bruk av eksplosiver.

24. etasje i WTC7 (23th Floor) huset en leietaker som heter: Office of Emergency Management (OEM). Dette var ordfører Rudolph Giuliani sin krisebunker. Hele 24. etasje var bygget om og forsterket til en bombesikker bunker med strømaggregater, dieselforsyning, kriselager og kommunikasjonssenter mot egne antenner på taket.

Det foregikk en kriseøvelse 11. september som startet dagen før. Øvelsen brukte ikke krisebunkeren som hovedkvarter. Istedenfor var det pussig nok satt opp et nytt midlertidig hovedkvarter i en annen eiendom til New York's Havnemyndigheter nede i havna.


USA lost the election

(8. nov. 2016)
In USA, democracy as we like to know it, is definitively over.
Now it is all about money.
Manipulation.
Election fraud.
Dirty tricks.
Insulting.
Lying.
This is really disgusting!

The american people could only choose between two geriatric scumbags
for the most important job in USA.

The one decent candidate Bernie Sanders lost due to fraud and undemocratic actions.
It is time to realize: Democracy in the USA is long gone.

Valgets dilemma (tankevekkende video på youtube)


Mirakler skjer i USA !!!

(30. okt. 2016) Philadelphia har nå bevist at mirakler skjer fortsatt. Det viser seg at mange døde mennesker fortsatt avgir stemmer hvert 4. år, lenge etter sin død. Det er grunn til å tro at underet også skjer i andre deler av landet: Døde folk kryper opp av gravene og stemmer ...

ABC 6 local news reports that people who have been dead for at least a decade are voting in Pennsylvania.
Steps & Tips on How to BEAT Clintons’ Voter Fraud SchemesHow to do a dirty election i the USA (video, 27. okt. 2016)

Og her er Hillary Clintons versjon av demokratisk valg i Palestina


Valgfusk i USA i 2016

(22. okt. 2016) Her er demokrater som blir tatt på fersken med videobevis på valgfusk i USA.

Democrats Busted On Camera Stuffing Ballot Boxes (video fra liveleak.com)
Mer valgfusk i USA ...


Valgkuppene i USA (9. febr. 2016)

En ny oppsummering

I anledning kommende valg i USA kan det være fristende å se litt på noe av den nære historien som er lite kjent. Denne saken er forsøkt publisert bl.a. på nrk/ytring, men der var man selvfølgelig ikke interessert i slikt.

Journalist Greg Palast fra BBC avslørte nemlig valgfusk i USA i 2000 og 2004, så omfattende og så godt organisert at han kalte det for kupp. Hvis du søker på coup2k finner du mer. Flere av Greg Palast sine foredrag om kuppene ligger på nettet, og han har skrevet bøker om det.

Både i USA og her i Norge liker vi å fordømme valgfusk. Derfor er det forbløffende at kuppene i USA er så lite kjent. I pressefrie USA ble BBC sine funn aldri publisert eller omtalt, og i dag finnes knapt en amerikaner som vet om noe kupp. Hva var det egentlig som skjedde?

Coup2k i Florida

Ved presidentvalget i år 2000 ble det tidlig klart at Florida ble vippestaten som ville avgjøre om George W. Bush eller Al Gore skulle bli president. Guvernør i Florida var George W. sin lillebror Jeb, som forøvrig er blant republikanernes kandidater i år.

Da prognosene gikk i Gore sin favør, ble Bush rasende og sa til en reporter at det var umulig, hans bror Jeb hadde lovet å levere (promised to deliver) Florida til ham.

USA tillater ikke folk å stemme hvis de f.eks. er dømt for kriminelle handlinger. Derfor renser man datalistene som brukes i valget for slike elementer. Firmaet DBT ChoicePoint fikk i oppdrag å rense valglistene i 2000, til en pris av $2.317.800, langt over 10 millioner kroner, noe som var flere tusen prosent over de andre tilbyderne. Noen år før tok et annet firma $5.700 for akkurat samme jobben. DBT ChoicePoint utførte et arbeid i strid med kontrakten og uten kvalitetskontroll på en slik måte at resultatet ble veldig galt. Onde tunger hevder det var både tilsiktet og bestilt – og godt betalt for.

Floridas svarte innbyggere var kjent for å støtte demokratenes Al Gore, trolig stemte hele 9 av 10 svarte på ham - ikke på Bush. Dersom man klarte å underkjenne stemmer i svarte områder, ville dette automatisk gi seier til Bush. Og det var akkurat det som skjedde. Over 90.000 svarte og spansktalende ble feilaktig forhindret fra å avgi stemme (det har andre steder vært operert med 150.000). Og de ble selvfølgelig rasende. I ettertid kan det se ut som om flere ulike metoder har vært benyttet parallelt for å manipulere dette valget. Noen ønsket at George W. Bush skulle bli president.

Mange husker oppstyret på TV rundt valget i 2000. Tilslutt måtte myndighetene gå med på manuell omtelling i Florida der stemmer som var uriktig forkastet ble tatt med. Resultatet var dramatisk. George W. Bush lå an til å tape valget i Florida og dermed tape presidentvalget i USA.

Republikanerne trakk i alle trådene de hadde tilgjengelig, og klarte til slutt å få høyesterett i USA til å stoppe omtellingen. Da var Bush sin ledelse redusert til noen hundrede stemmer. Dersom omtellingen bare hadde fortsatt en time til ville Al Gore vunnet presidentvalget i 2000. I ettertid er det fremkommet opplysninger at den amerikansk konstitusjonen bare tillater senatet å beslutte stopp i omtelling. Hvis det er riktig, er farsen fullkommen.

Kuppet i 2004

George W. Bush skulle gjenta suksessen ved valget i 2004 i to andre vippestater, nemlig Ohio og New Mexico der han denne gang lå an til å tape for demokratenes John Kerry. Det var Ohio som viste oss hvordan det ble gjort.

I Ohio presenterte CNN en valgdagsmåling som viste at Kerry ville vinne valget. Da Bush likevel vant valget, slettet CNN sin første valgdagsmåling og la ut en ny valgdagsmåling som samsvarte med valgresultatet. Greg Palast fra BBC luktet lunten nok en gang, og tok første fly til Ohio for å undersøke.

En valgdagsmåling regnes som temmelig nøyaktig, man spør dem som kommer ut fra valglokalet hva de faktisk har stemt. En våken seer trykket PrintScreen på PC’en sin. Derfor har vi den dag i dag begge de to forskjellige målingene.

I Ohio ble ikke folk forhindret fra å stemme. Men 3.600.380 avgitte stemmer (over tre og en halv millioner stemmer) ble ikke talt opp men forkastet som ugyldige, og senere makulert. Dette var stemmer som i hovedsak støttet John Kerry. Begrunnelsen skulle være at mange svarte velgere ikke klarte å fylle ut valgkortet riktig.

Det morsomme er at hvis vi ser på de to valgdagsmålingene til CNN, viser antallet forkastete stemmer at den første valgdagsmålingen var korrekt. Forskjellen på de to målingene beviser forskjellen mellom avgitte og godkjente stemmer i Ohio. Det var helt sikkert ikke dette CNN ønsket å bevise ved å ”justere” valgdagsmålingen.

Valgdagsundersøkelsen til CNN:

"Korrigert" valgdagsundersøkelse:

Valget 2016

Milliardærklubben i USA bestående av 450 milliardærer som i år vil samordne sin støtte på 7 milliarder norske kroner i kommende presidentvalg. De vil gjerne bestemme hvem som skal bli den neste presidenten og hvilken politikk han skal føre de neste fire årene.

Vi som ser på kan igjen bare spekulere i om valget i USA er et eneste stort og spektakulært show for kulissene, eller om valget har noe som helst med demokrati å gjøre. Etter å ha sett dokumentaren til Robert Reich ”Inequality for all” (Økonomi i ubalanse) som NRK har vist et par ganger, er det grunn til å tro det første.


Valgfusket ingen vil nevne (8. okt. 2009)

Det viser seg at vi har to typer valgfusk her i verden: ondartet og godartet fusk. Det onde fusket er det avisene liker å skrive om, det som seiler ferdigtygget inn i redaksjonene via telegrambyråene. Derfor omtaler aviser, TV og radio valgfusket i Afghanistan og i Iran grundig. Valgfusk er udemokratisk, kjeltringaktig, manipulerende og stygt og galt. Fy Afghanistan og Iran !

Men det er et annet valgfusk som mange ikke vet om, fordi media ikke omtaler det med et eneste ord. Fusket er like grovt, like udemokratisk, like manipulerende. Redaktøren på dette nettstedet har forsøkt å få innlegg om fusket på trykk i flere av landets aviser, men de vil ikke ta det inn. Ja, det siktes til USA.

Kuppet i Florida i 2000
Mange husker kanskje at det var et gedigent rabalder i Florida på slutten av år 2000. Mange hundrede tusen stemmer fra svarte og spansktalende ble underkjent takket være intrikat triksing med datalister og stemmemaskiner. George W. Bush vant valget i Florida med rundt 500 stemmer og ble dermed president i USA takket være kjeltringstreker og valgfusk. Hvis du googler Coup2k finner du mer. Mer info på denne siden.

Kuppet i Ohio i 2004
Få vet at stuntet ble gjentatt i 2004, spesielt i vippestaten Ohio. George W. Bush vant over John F. Kerry, men det var Kerry som fikk flest stemmer, flere millioner stemmer mer enn Bush, de ble bare ikke talt opp. Dermed klarte republikanerne å kuppe til seg to perioder der Bush ble president. I løpet av de 8 årene snudde han et økonomisk overskudd etter Clinton til en økonomisk katastrofe ved sin avgang, det største økonomiske røveriet av en nasjon noensinne. Gud vet hvor pengene tok veien.

Nesten ingen kjenner til valgfusket i USA
Fusket er en ikke-sak i media både i USA og i Norge. Det gikk noe tid før det ble avslørt, saken har blitt "kald", og det er en nyhet mange ikke ønsker å vite om. Gud vet hva annet Bush og hans menn kan ha funnet på foruten å kuppe presidentvalg... BBC-journalist Greg Palast avslørte valgfusket i Florida og i Ohio. Han fikk aldri formidle sine artikler i det "pressefrie" USA, og knapt nok i Norge. Dette er en viktig del av vår nære historie som folk må få lov til å kjenne til. Derfor fokuserer vi nok en gang på saken. Som Nobelprisvinner i litteratur Harold Pinter hevdet: USA er en mester til å skjule sine ugjeringer. Derfor behøves å sette lys på det.

De som tror den nyutnevnte fredsprisvinneren Barack Obama vil bidra til å sette lys på dette, tar feil. Han er bundet på hender og føtter av et system der løgn og manipulasjon står i høysetet, spesielt på republikansk side. There will be no change - uansett hvor mye vi håper på det motsatte - på dette området.

Foredrag av Greg Palast, journalist i BBC, lanserer sin bok Armed Madhouse. Her viser han hvordan Bush kuppet valget i 2004
2000 Presidential Election - dokumentaren om valget i Florida på youtube 50 minutter

Presidentvalget i 2004

Også presidentvalget i 2004 i USA var fikset (28. juli 2007)

Etter skandalen i Florida i 2000 skulle man tro Bush ikke ville kuppe flere valg, og vi har sett på valget i 2004 som demokratisk og rettvist. Men der tok vi feil. For i 2004 var det i Ohio og i New Mexico at vippe-stemmer fra svarte og spansktalende ble forkastet. Dermed tapte Kerry som hadde flest velgere og Bush ble "gjenvalgt" som president i USA. I Ohio var det 230.127 stemmer som ikke ble talt opp. De aller fleste av disse var fra ikke-hvite velgere, hvorav trolig 75% for Kerry. Bush "vant" opptellingen (av de stemmene som ikke ble forkastet) med 118.000 stemmer i Ohio. Dersom de 230.127 stemmene var blitt talt opp, ville Bush tapt med 80-90.000 stemmer.

CNN publiserte en valgdagsmåling for Ohio som klart viste at Kerry hadde vunnet. Men det var før opptellingen der stemmer for Kerry var underkjent. Hva gjorde CNN da? Jo, de publiserte en ny valgdagsmåling for Ohio med tall som avviker ganske dramatisk fra den første valgdagsmålingen men som passer bedre med de opptalte stemmene.

Valgdagsmålinger er normalt en meget pålitelig indikasjon på hvordan folk har stemt: Man spør dem som kommer ut av stemmelokalet hva de faktisk har stemt. Men valgdagsmålinger forutsetter at alle stemmesedler blir talt opp. Journalist Greg Palast fra BBC fant ut at mange ti tusener av stemmer ble forkastet bare i Ohio stat. En overveiende majoritet av disse stemmene var fra ikke-hvite velgere der 75% av mennene og 82% av kvinnene stemte på Kerry. Når den siste valgdagsmålingen til CNN nå er i samsvar med opptalte stemmer, beviser dette at den er falsk. I New Mexico tok ikke CNN bryet med å lage ny valgdagsmåling, også her vant Kerry etter valgdagsmålingen, mens Bush vant selve opptellingen med 5.988 stemmer etter at 34.000 stemmer IKKE ble talt opp. Dermed ble George W. Bush på sin vanlige brilliante måte "demokratisk valgt" til president i 2000 og i 2004. Nå venter vi på hvem Cheney vil skal "vinne" valget i 2008.

Mens Greg Palast (BBC) allerede ett år før valget i 2004 hadde dokumentasjon om at også dette valget ville bli kuppet, valgte New York Times å dekke over saken i ett år inntil Bush var vel gjenvalgt - og svindelen var et faktum. Dette sier mye om hva pressen i USA har utviklet seg til.

Foredrag av Greg Palast, journalist for BBC, lanserer sin siste bok Armed Madhouse (Palast avslørte valgkuppet til Bush i Florida i 2000). Her viser han hvordan Bush kuppet valget i 2004

Under er de to valgdagsmålingene fra CNN fra Ohio: den øverste var den første som ble kunngjort, den andre ble laget da folk lurte på hvorfor Kerry vant med klar margin på valgdagsmålingen - mens Bush vant valget med klar margin etter stemmeopptellingen. Legg spesielt merke til hvilken kandidat som får mest støtte av "non-white men and women" og tenk over hvilken kandidat som vil tape på at stemmer fra disse gruppene blir forkastet. Ifølge Palast snakker vi om totalt 3 millioner 600 tusen 380 stemmer som ikke er blitt talt opp. Og det viser seg at dersom du er "african american" er det 900% større sjangs at din stemme blir forkastet enn hvis du er hvit, og hvis du er hispanic er det 500% større sjangs at din stemme blir forkastet. Når vi vet (av grafikk under) at 75% av ikke-hvite borgere i USA stemte på demokratenes representant Kerry, betyr dette at mange av de som stemmer på demokratene vil få underkjent sine stemmer slik at republikanerne (hittil Bush) vinner valget.

Den opprinnelige valgdagsmålingen fra CNN fra Ohio i 2004:

De spurte folk som kom ut fra stemmelokalene hva de faktisk hadde stemt. Det er grunn til å tro at denne valgdagsmålingen trolig viser helt korrekte tall over nettopp hva folk hadde stemt. Dessverre samsvarte ikke dette med de stemmene som ble talt opp.

Den "korrigerte" valgdagsmålingen som ble sluppet ut 12 timer seinere

Den viser samsvar med valgresultatet. Når man vet at 3.600.380 avgitte stemmer (over tre millioner) ikke ble talt opp, men forkastet og seinere makulert, og at dette var stemmer som i hovedsak støttet Kerry, er det åpenbart at den "korrigerte" valgdagsmålingen er et falsum. Den viser ikke hva folk hadde stemt, den viser opptalt resultat. Den opprinnelige valgdagsmålingen ble slettet og glemt av CNN. Heldigvis var det noen som tok et screenshot av den opprinnelige valgdagsmålingen og la den ut på nettet.

Andre foredrag av Greg Palast
Cliff Arnebeck says the Republicans do not want the votes counted, because "if they count the votes it will prove they didn't win".


Presidentvalget i 2000

Valget i Florida var fikset. Gods Own Democracy er råttent.

Det finnes et bredt kildemateriale som påstår dette så sterkt og begrunnet at det ikke kan feies til side som ondsinnet sverting av USA. Al Gore skulle vunnet over George W. Bush med klar margin.
Istedet ble George W. Bush utropt til vinner med en margin på 537 stemmer.

Henvisninger til statskuppet finner du f.eks. på
"Citizens for Legitimate Government"
Detaljer om kuppet "Coup 2K"
Fra The Guardian

Reporter Greg Palast, amerikansk journalist bosatt i England, var den som fikk saken frem i media. Senere skrev han boken "The best democracy money can buy". Første del av boken viser i detalj mye av det som skjedde, og vi gir et ørlite resymé på norsk her. Også dokumentaren av Michael Moore "Dumme hvite menn" går inn på saken om valgfusket. Forøvrig henvises til en bråte ulike kilder.
Greg Palast sitt nettsted

Pussig nok var det engelske aviser og en TV-reportasje av BBC som avslørte saken i USA. Første etter 5 måneder tok Washington Post opp saken. Det er laget en prisbelønnet dokumentarfilm om valgfusket: "Unprecedented: the 2000 presidential election".


Al Gore, demokraten som tapte valget i 2000 pga. valgfusk organisert av republikanerne, fikk Nobels Fredspris ! ( 12. okt. 2007 )

En pris for miljø, klima og fremtid ! Og verden trenger den, for selv norske politikere foretrekker gevinst til vennene sine fremfor miljø og klima og fremtid. Spesielt morsomt synes vi det er at Gore, som urettmessig tapte presidentvalget i 2000, nå har fått fredsprisen. Samtidig undrer vi oss over hvordan verden ville sett ut i dag dersom Gore var blitt president. Bush-administrasjonen har ikke utmerket seg særlig verken med fred eller miljø.

Til minne om valgfusket i Florida som sørget for resultatet i en vippestat i år 2000, valgfusk som ble gjentatt i Ohio og i New Mexico i 2004, også dette vippestater som avgjorde presidentvalget, setter vi denne epistelen på akkurat denne siden. Det er valg igjen i USA i 2008. Bush har gått sine to perioder og kan (gudskjelov!) ikke gjenvinnes, men Cheney sitter fortsatt i kulissene og har store planer for det Amerkianske Empiret (eller det som måtte være igjen av det). Ifølge Greg Palast (BBC) er planene allerede lagt for valget i 2008, Palast er ikke i tvil om at rett mann blir "valgt".Hva skjedde egentlig i Florida ?

Da prognosene begynte å gå i Al Gore sin favør, ble George w. Bush rasende og sa til en reporter at det var umulig, - hans storebror Jeb hadde lovt å levere (promised to deliver) staten til ham. Klarere kunne det ikke vært sagt.

Jeb Bush, George. W. Bush sin bror, var delstatsguvernør. Han erklærte seg inhabil ved selve valget. Dermed ble hans kollega delstatssekretær Katherine Harris den viktigste personen ved valget i USA i 2000.


Katherine Harris ble den som utropte George W. Bush som vinner av valget i Florida - og derfor President av USA - med en margin på 537 stemmer.

Det er i ettertid grunn til å tro at både Katherine Harris og Jed Bush begge visste om, og trolig sto bak, en triksing med registre og stemmer som førte til at Al Gore tapte valget i Florida. Det er også grunn til å anta at guvernøren i Texas, presidentkandidat George W. Bush, kjente til dette. Dette ble gjort på to måter: Den ene var å urettmessig å fjerne svarte og spansktalende fra stemmeregistrene, den andre var å trikse med stemmemaskinene slik at 10 ganger så mange svarte og spansktalende stemmer ble forkastet enn stemmer fra hvite.

Triksing med valglistene før valget

Floridas svarte innbyggere var kjent for å støtte Demokratenes Al Gore, trolig stemte 9 av 10 svarte på ham - ikke på Bush. Samtidig har Florida en regel som sier at de som er dømt for alvorlig kriminalitet ikke har rett til å stemme. For å finne disse, ble det gjort en jobb i en samling dataregistre, og resultatet ble et register over de som hadde lov til å stemme.

Firmaet DBT ChoicePoint fikk i oppdrag å "rense" listene, til en pris av $2.317.800 - flere tusen prosent over de andre tilbyderne (I 1998 tok et annet firma $5.700 for jobben). Kontrakten var spesifisert og hadde klare prosedyrer, men de fikk beskjed om å se vekk fra disse og istedet finne flest mulig som skulle fjernes fra listene. Ingen dobbeltsjekking av data ble foretatt, dersom de fant en borger i Florida som hadde navn som lignet og som var svart, ble han fjernet fra stemmeregisteret.

Palast hevder at tallene i ettertid (to år etter valget) viser at over 90.000 mennesker ble feilaktig hindret å stemme. De fleste av dem var svarte og spansktalende, og et overveldende flertall var demokrater som ville støtte Al Gore.

Det interessante er at selv etter at det ble klart at DBT ikke hadde utført jobben iht. kontrakten, var det ingen klage fra kunden, og det tiltross for at det var betalt 2,3 millioner dollar. Man skulle tro at de var betalt og beordret til å gjøre feil. Noen ønsket et galt valgresultat i Florida. På kongresshøring 17. april 2001 under kongressmedlem Cyntia McKinney fortalte DBT ChoicePoint-ansatte James Lee hvordan DBT bevisst brukte metoder som ga feil resultat.

Også under valget ble det trikset - med stemmemaskinene

Mary Frances Berry, leder av U.S. Civil Rights Commission, uttalte med skrekk at det verste med 2000-valget ikke var feilaktig å hindre folk å stemme ved å slette dem fra stemmeregisteret. Det verste var hvordan man gikk frem for å få stemmer underkjent. Det viste seg at i svarte valgdistrikt ble det forkastet 10 ganger så mange stemmer som i hvite. Årsaken ble oppgitt at svarte hadde vanskeligere for å fylle ut stemmeseddelen enn hvite og derfor gjorde flere feil. I et valg som ble vunnet med en margin på 537 stemmer, var det 179.855 stemmer som ikke ble talt opp. Trolig var rundt 90% av disse stemmene for Al Gore.

Dette ble gjort slik: Stemmesedlene ble lest av en maskin ved optisk skanning. Dersom man stemte feil, f.eks. på to personer, eller markerte på feil måte, kunne maskinen oppdage feilen og sende stemmeseddelen i retur rett i hånden på den som stemte slik at feilen kunne oppdages. Dette var en funksjon man kunne sette manuelt. Trolig var denne funksjonen slått AV i svarte valgdistrikt. Dersom feil ble gjort på stemmeseddel med Al Gore var sjangsen 10 ganger større at den ble forkastet enn hvis det var feil på stemmeseddel med George W. Bush Resultat: Stemmesedler med feil ble tatt med til telling og der forkastet pga. feil.

Man forsøkte å bortforklare dette med at svarte og spansktalende var så mye dummere enn hvite og gjorde oftere feil med stemmesedlene enn hvite.
Jeb Bush og Katherine Harris var blitt demonstrert denne funksjonen før valget og kjente til den.


"De skyldige skal bli stilt for retten og få den straff de fortjener"

har vi hørt George W. Bush si om terrorister og andre kriminelle mange ganger. Vi er enig med ham. Derfor forventer vi at Bush vil rydde opp i valgfusket og sørge for at de skyldige blir stilt for retten og at triksingen blir ryddet opp i. Noe annet er ikke tillitsverdig.
Fra The Guardian

Amerikanske justisdepartementet etterforsker ikke kuppet (?)

Etter det hvamenerpartiene.com har grunn til å tro foregår det nå ingen offisiell etterforskning av kuppet i Florida. Det kan se ut som det amerikanske justisdepartementet finner det mer opportunt å etterforske andre nasjoner for korrupsjon istedet.

Bør FN utplassere observatører i valget 2004 ?

Selv om det betviles at demokratene klarer å gjennomføre dette stuntet en gang til, er det foruroligende meldiner om at flere stater i USA nå ønsker å innføre stemmeforbud for dømte personer. Dermed åpner det for ytterligere mulighet for å manipulere stemmeregistre. Er målsettingen at bare hvite, velstående republikanere skal kunne avgi stemme? Det er nå på tide å kreve at FN sender uavhengige valgobservatører til valget i USA slik at verdenssamfunnet kan føle seg litt mer trygg på at valget ikke er fikset.

Et par månder etter at vi skrev dette, nemlig 9. august 2004, forteller nyhetene at Castro har tilbudt valgobservatører til presidentvalget til høsten. Tilbudet ble møtt i USA som en vits. Men nå har også OECD tilbudt valgobservatører til presidentvalget, noe som amerikanske myndigheter har akseptert - trolig med en vond smak i munnen.

Forslaget er berettiget, men likevel: En president som klarer å føre et helt folk bak lyset klarer saktens å føre noen valgobservatører bak lyset!


Er det amerikanske "demokratiet" like ille som diktaturene de bekjemper ? (16. juni 2004)

Lasse Østervold skriver i Bergens Tidende i dag et debattinnlegg under tittelen "Hva er et demokrati?" der han henviser til en bok av Greg Palast (The best democracy money can buy). Her refereres til hvordan den amerikanske borger er blitt fraføvet sin demokratiske rett, og hvordan styring er overført til de sterkeste økoknomiske interessene. Bare 50% av de amerikanske velgerne gikk til urnene ved siste valg, og flere millioner velgere har blitt fratatt sin rett til å velge gjennom innfløkte former for stemmerensking.

Ifølge Østervold avdekker Palast hvordan pengekreftene styrer valget i USA - av selskaper som bruker nasjonalismen som en brekkstang for videre ekspansjon av markeder helt utenfor den vanlige velgers kontroll. Spørsmålet er om dette er et demokrati eller et pengediktatur som ikke har mer for seg enn de diktaturene de bekjemper. USA skal forøvrig ha militære tropper i over ett hundre og førti land. Mye av dette handler om å kontrollere råvarer.


TV2 viser "Unprecedented: the 2000 presidential election" tirsdag 02.11.04 (30. okt. 2004)

Valgnatt i USA, og TV2 viser dokumentaren fra valgfusket i Florida 2000. Vi har sett dokumentaren, og finner den litt rotete og uklar, det er fristende å tro at den kan være laget før man hadde bedre oversikt over hva som egentlig hadde skjedd. Likevel er det prisverdig at den omsider blir sendt på norsk TV. Forhåndsreklamen mangler, og filmen vises på et tidspunkt (midnatt?) som gjør at mange ikke får sett den. Slik slipper vi å forkvakle våre barn og ungdoms syn på demokratiet i USA.

Prisbelønnet dokumentarfilm om valgfusket: "Unprecedented: the 2000 presidential election" (1.april 2004)

Vi tas med til valgdagen i USA, og forsøkene på å telle stemmene korrekt i dagene som fulgte. Filmen ruller opp mistenkelige mønstre av irregularitet, mangel på rettferd, og manipulering i en stat som er styrt av den ene kandidatens bror. Bevisene mot Jeb Bush og andre viser at republikanere i statsembeter i Florida sto bak manipulering av lister på en slik måte at mange ikke fikk stemme. Filmen bretter ut en hel del andre forhold som gjør tilskueren matt av sinne og forargelse. Det var da heller ingen begeistring å spore i Det Hvite Hus da filmen ble vist i USA. Filmen ble vist på filmfestivalen i Bergen i 2003.

NRK har ingen planer om å vise filmen iflg. mail 30. mars 2004. Dette finner vi litt bemerkelsesverdig, sakens karakter tatt i betraktning. NRK har ikke begrunnet hvorfor de ikke vil vise dokumentaren.

Info om dokumentaren om kuppet


Summary in english: The 2000 election was forged.

The 2000 election in Florida was run by Floridas Gouvernor Jeb Bush, big brother of George W. Bush, and Katherine Harris who was Jeb's secretarty of state in Florida. While George W. Bush was claimed president by 537 votes, the elections did not proceed in democratic manners. This was probably done with the consent of George W. Bush. Al Gore was the real winner of the election in Florida (and the election for President in the USA) by at least 200.000 votes - if the election had not been tampered with.

The tampering was done in two ways: by wrongly barring black people from voting, and by manipulating the voting machines, setting the function of returning wrongly marked ballots OFF in black counties.

After two years of investigating the Florida elctions, the number of voters wrongly barred from woting is over 90.000, mostly Blacks and Hispanics, and by a wide majority, Democrats voting for Al Gore. On April 17 ChoicePpoint VP James Lee confessed how DBT had, according to state directive, been purging people in a way that wrongfully barred black voters from voting. The state directive came from Katherine Harris and Jeb Bush's office.

The worst case of manipulating the election was according to Mary Frances Berry, leader of the U.S. Civil Righst Commission, by manipulating the voting machines. Florida simply did not count 179.855 ballots because thew were voided for one reason or another. This was mainly a problem in black counties where 9 out of 10 people were known to vote for Al Gore. In white counties, (supporting George W. Bush) the number of voided ballots were remakably low.

The voting machine, according to a demonstration for Katherine Harris and Jeb Bush before the elections, could be set manually to examine the ballot, and if proven wrongly, immediately return it into the hand of the voter. Somehow it seems that this function was OFF in black counties, therefore voiding 10 times as many votes to Al Gore than to George W. Bush in the state of Florida.

Now, how can the "no. 1 democracy of the world" accept that there has been a coup d'etat? It can't. Neither can the rest of the world except the "christian" organisation Moral Majority, the right wing that stands behind Bush.

It is for the Justice Department of The United States of America to ensure, as George W. Bush use to say, that those guilty of these crimes will be caught and punished. Unless the Justice Department chooses to look the other way.

Source: "The best democracy Money Can Buy" by Greg Palast (2002).
"Stupid White Men" by Michael Moore
"Unprecedented: the 2000 presidential election", awardgiven ocumentary by William Haugse, Richard R. Pérez and Joan Sekler
The Internett (search for coup2k or coup + bush)