Tåler islam kritikk ?
Islamsk terror

(12. nov. 2020) Her i Norge kan folk tro på hva de vil, kle seg slik de vil, ytre sine meninger fritt og slippe å bli diskriminert og undertrykket på grunn av religion, hudfarge, kjønn eller seksuell legning. Det innebærer at det er lov å lage religiøse karikaturtegninger.

Noen ”blir krenket” på grunn av dette. Men formuleringen er gal. Dersom jeg blir krenket av noe du gjør eller sier, er det mitt problem, ikke ditt. Det er JEG som lar meg krenke på grunn av mitt tankesett, det er ikke du som krenker meg, og ansvaret ligger hos meg. Du har din soleklare rett til å si hva du mener, tegne karikaturer til du blir blå, gå kledd slik du vil og kreve full likestilling.

Det blir litt inkonsekvent når muslimer i ytringsfrihetens navn krever at andre ikke skal ytre seg kritisk om deres religion eller lage karikaturtegninger. Eller når muslimer i likestillingens navn krever at kvinnene deres skal få gå med hijab, mens de forbyr at kvinner går vestlig kledd i arabiske land. Vi har sett muslimer drepe ”vantro” mens de selv krever frihet til å tro og mene hva de vil uten å bli drept.

Muslimske prester finansiert av rike arabiske stater, hisser opp folkemasser og manipulerer dem til å oppføre seg som en blind mobb og lage et helvete. Mobben kan i verste fall ty til ambassadebrenning og drap for å få viljen sin. De krever en unnskyldning for å stoppe terroren, akkurat som i skolegården: ”Si unnskyld, ellers får du deg en på trynet!” Det rette ordet er utpressing

I Norge tar muslimer og muslimske organisasjoner stort sett avstand fra denne typen islamsk terror. Likevel finnes organisasjoner (også såkalte ”kristne”) som fortsatt støtter undertrykking av homofile og kvinner og vil at ytringsfriheten ikke skal innbefatte religiøse karikaturtegninger. Staten bør snarests stoppe å finansiere disse organisasjonene.


Ytringsfriheten trues igjen

(21. okt. 2020) Det kommer til et punkt der man sier STOPP. Med all respekt for andres tro og andre religioner må det sies at når ytringsfriheten blir krenket og halshogget, da er det på tide å gå på barrikadene. Særlig gjelder dette uskyldige og humoristiske tegninger som Charlie Hebdo trykket. Om noen gale fundamentalister vil tolke det annerledes, får så være. Nok er nok. Nå bør alle legge Mohammed-tegningene ut på sine nettsteder til minne for Samuel Paty.

(23. okt.) Det er ikke "vanlige" muslimer ytringsfriheten er et problem for, men ekstreme muslimer som disse som bruker enhver anledning til å lage et helvete. Derfor er det trist at styrelederen for muslimsk råd i Norge i debatten på NRK 22. okt. ikke klarte å si at det i ytringsfrihetens navn er OK å lage karikaturtegninger, og at kvinner og homofile skal ha like rettigheter som alle andre. Dette alene er grunn nok til å stoppe all statsstøtte.


Et redskap for militant islam?

(22. august 2017) Dersom dette med hijab ikke har med religionsfrihet og likestilling og kvinnefrigjøring å gjøre, men med militant utbredelse av islam, med at noen muslimske menn har påtvunget kvinner sitt eget forstokkete syn på kvinner og seksualitet, at de skyver kvinnene foran seg i en politisk kamp, da er jo situasjonen en litt annen, ikke sant?

Da blir det neste at vi må godta at kvinnene vil bruke egen inngang, sitte atskilt fra menn og ikke håndhilse på menn. Vi vil jo ikke at menn skal bli opphisset eller tilsmusset med kvinners nærvær. Kanskje NRK vil reagerer når muslimer krever egen kvinne-inngang til Store Studio.

NRK-sjefen opprørt over hijab-klagestorm (nrk.no)
Hykleri uten grenser. NRK svikter norske verdier når de lar Faten Mahdi al-Hussaini lede et valgprogram.
Hvordan koranen diskriminerer kvinner (liveleak.com)


Søte venn, det er ikke deg vi er redd!

(12. juli 2017) På nrk.no/ytring ligger det en vakker og velregissert ytring fra en søt muslimsk jente under overskriften "Ikke vær redd for sånne som meg". Du trenger ikke bekymre deg, vi er ikke redd for sånne som deg.

Det er DISSE folkene vi er redde for. (klikk her)

Folk som vil knuse, ødelegge, bryte ned, splitte, drepe, som vil legge alt fra klesdrakt til samfunn under islam. Menn som har et sykt forhold til sine medmennesker, til respekt, likestilling, menn som har et sykt forhold til sin egen og andres seksualitet, og som mangler evne til å se gode verdier i samfunnet de bor i. Disse er vi redd for. Veldig redd for.


Saudi-Arabia: Islam overstyrer menneskerettighetene

Det er Aftenposten som skriver dette i dag
(28. april 2017)
Klar tale, kjekt å få det svart på hvitt. Og dette sølet har vi valgt inn til FN's likestillingskommisjon. Det henger ikke på greip.

Holder Børge Brende folket for narr ?

(26. april 2017) Administrerende direktør Hillel Neuer i UN Watch, som overvåker FN sitt arbeid, sier at det er ingenting i veien for at folket i et land får vite hva dette landet stemer i FN også der det er hemmelige avstemminger. Kravet om hemmeligholdelse gjelder stemmegiving til de andre landene. Hvis dette er riktig, og det høres fornuftig ut, holder Børge Brende det norske folket for narr og utviser forakt for folket sitt.

I Stortingets spørretime forsvarte Brende den verdiløse avstemmingen med at den forrige regjeringen hadde gjort det samme (nemlig valgt inn Iran i det samme forumet). Argumentasjonen viser den triste sannhet at han ikke har forstått noe av hva dette her handler om.

Saudi-Arabia valgt inn i FNs kvinnekommisjon

(25. april 2017) "Det er som å la en pyroman bli brannsjef. Det er absurd og moralsk forkastelig" sier adm. dir. Hillel Neuer i UN Watch, som overvåker FN sitt arbeid ifølge Dagbladet.

Dette kunne vært århundredes store spøk! Her velger de inn de største kvinneundertrykkerne verden har sett. Avstemmingen i FN var (selvfølgelig!) hemmelig, fordi USA hadde bedt om det, slikt tåler jo ikke dagens lys. Dette lukter amerikansk triksing for sine korrupte venner, og viser oss at USA egentlig ikke er interessert i kvinnesyn, åpenhet eller sunn fornuft i FN. FN er USA sin lekegrind, og de oppfører seg deretter. Hvis russerne hadde oppført seg slik, ville vi kalt det latterlig. World Economic Forum utgir årlig en rapport om den globale likestillingens kår. I fjor lå Saudi-Arabia på 141. plass av 144 undersøkte land.
Sterke reaksjoner på at Saudi-Arabia skal passe på kvinners rettigheter (dagbladet.no)

Norge stemte som USA: for Saudi-Arabia. Selvfølgelig.

Noen krever å få vite hva Norge stemte i denne saken. Det er unødvendig å kreve. Vi vet svaret. Norge stemte med USA, for våre venner Saudi-Arabia. Dermed har regjeringen i sin alminnelighet og Erna Solberg i særdeleshet vist nøyaktig hva de mener om kvinnefrigjøring, demokrati, åpenhet og likestilling. Det er forstemmende.
Så langt ønsker UD ikke å fortelle hva Norge har stemt. Som Johan Galtung har sagt: "Norge har ikke noen selvstendig utenrikspolitikk. Norge gjør det som USA sier Norge skal gjøre." Og Børge Brende er komfortabel med stanken.
SV og FrP ber Brende svare på om Norge stemte Saudi-Arabia inn i FNs likestillingskommisjon (aftenposten.no)


Islam Net vil bringe liberale muslimer til taushet

(8. aug. 2016) Fahad Qureshi, Lederen for Islam Net, Norges glatteste muslim, har endelig kommet ut av skapet. Han viser hvem han er, hva han står for, og hvordan han vil bringe opposisjonen til taushet. Han vil ikke bare ha slutt på "liberal islam", han vil undergrave de verdiene vi står for i dette landet og innføre sine egne. Klarere søknad om å bli utvist av landet skal man lete lenge etter.

Se talen hans her på Youtube (55 minutter)
Ber tilhengerne gripe pennen i verdikamp mot liberale norske muslimer (aftenposten.no)
Her er kvinnesynet til enkelte muslimer i Norge ... men hvordan liker muslimske kvinner å bli trakassert???


Oslo-drosjer med etnisk ikke-norske sjåfører brukes til overvåking

(24. aug. 2015) Vi har hørt det i andre sammenhenger at enkelte Oslo-drosjer foruten å frakte passasjerer også er del av et etnisk og kanskje kriminelt nettverk. Bl.a. har vi hørt ubekreftede påstander om at drosjene brukes til å transportere våpen ved behov slik at enkelte grupper bare ved en kjapp telefon eller SMS kan ha rikelig med våpen tilgjengelig på noen minutter hvor som helst i Oslo-området. Når flere hundre drosjer settes inn i regulær spaning av familiemedlemmer eller gruppemedlemmer, har det hele bikket fullstendig over. Det blir bare nok en bekreftelse på at drosjenæringen i Oslo er helt ute av kontroll. Slik organisert virksomhet er fullstendig utilbørlig og må stoppes.

Homofile med minoritetsbakgrunn blir overvåket av taxisjåfører på holdeplass nær pub (nrk.no)


Aktivistar frå heile verda rasar mot Saudi-Arabia

(12. jan. 2014)
Aktivistar frå heile verda rasar mot styresmaktene i Saudi-Arabia, som fordømte islamist-åtaka i Frankrike medan dei gav bloggaren Raif Badawi 50 piskeslag for å ha fornærma islam, dette var første del av en straff på 1000 piskeslag, 10 års fengsel og halvannen millioner kroner i bot for å ha for fornærma islam og utfordra gjeldande moral ved å starta opp ei nettside for ytringsfridom.

USA sin nære venn og allierte Saudi Arabia oppfører seg akkurat som selveste IS, og onde tunger hevder de er med å finansiere IS for å skape destabilitet i midt-Østen, på oppdrag fra USA og Israel.

Saudi-Arabia skulda for dobbeltmoral (nrk.no)
Saudiarabisk bloggar får tatt opp saka på ny etter internasjonal kampanje (nrk.no 16. jan.)
Saudi-Arabia bruker samme Sharia-basert terror som IS (dagbladet.no 18. jan.)


Påfallende forskjell i reaksjon

(11. jan. 2014) Vi minnes reaksjonene i muslimske land etter Muhammed-tegningene og sammenligner med reaksjonene etter drapene på tegnerne til Charlie Hebdo. Forskjellen er påfallende. For opptøyene etter Muhammed-tegningene bar form av masse-psykose, aggresjon, vold, krav om blod, om unnskyldning. Ønsket om hevn var skremmende, nesten hypnotisk samstemt. Noen klarte åpenbart å spille massene, noen hadde en agenda, noen brukte tegningene for alt det de var verdt.

Så skjer drapene i Paris, og gjerningsmennene blir møtt med en verdig, stille protest, med krav om at ytringsfriheten skal bestå og de blir møtt med kjærlighet og tilgivelse.

Inkonsekvensen hos enkelte muslimer skremmer:

 • Det er greit å karikere kristendommen og jødedommen, men ikke islam
 • Muslimer har lov til å drepe når de er forbanna, mens kristne skal snu det andre kinn til
 • Muslimer skal ha religionsfrihet i Norge, men kristne skal ikke ha religionsfrihet i muslimske land
 • En nordmann kan konvertere til Islam, men hvis en muslim konverterer til kristendom, skal han drepes
 • Muslimske menn har lov å hore rundt i Norge, men muslimske kvinner skal være jomfruer eller trofaste
 • Muslimer har rett til å ytre seg kritisk i Norge, hvis kristne ytrer seg kritisk i muslimske land, blir de drept
 • Muslimske kvinner skal har full likestilling i Norge, mens muslimske menn krever segregering for ikke å bli "fristet"
 • Muslimske kvinner skal ha lov å gå med tildekket hode i Norge, men kristne kvinner skal pålegges å dekke til sitt hode i muslimske land

Vi fordømmer terroren i Paris (7. jan. 2015)

Det registreres at mange krever at muslimske miljøer skal fordømme terroren, og drevet av frykt for mer stigmatisering går de ut og fordømmer.

Det er like meningsløst som å krevet av Frimurerlosjen og Fremskrittspartiet at de skal fordømme Anders Behring Breivik sine sprøyte gale handlinger.


Hvem skapte monsteret IS?

(28. aug. 2014) En kronikk av Pål Steigan i Dagsavisen / Nyemeninger (klikk på overskriften). Og bildet viser en lang kolonne med splitter nye hvite Toyotaer, godt synlig fra satelittene og dronene til USA i et av verdens mest overvåkede områder. Og USA sa at de "ikke visste om det" og "ble tatt på senga". For noe sprøyt. Dette er bestillings-krig. Men av hvem ? Og kronen på verket er dersom henrettelsen av journalisten James Foley er en "false flag"-operasjon for vestlig opinion for å skape legitimitet for USA til å intervenere - hvilket mange seriøse medier nå påstår. En ting er sikkert: det blir lett å finne ut hvem som har kjøpt bilene.

2 stk. amerikanske ofre får USA til å sende soldater.
(3. sept.) Mens USA og Storbritannia siden krigen i 2003 står for 1 million drepte i Irak, ser det ut til at bare 2 stk. amerikanere drept av IS er nok til å skape røre i det amerikanske samfunnet. Nå er emosjonene på høykant, og alle krever at Obama starter Den Store Hevnen. Akk ja.


Marte Deborah Dalelv bør få en uforbeholden unnskyldning

(22. juli 2013)
De forenede arabiske emirater, har "benådet" Marte Deborah Dalelv som har vært fengslet uten grunn. Det er da ikke nok. De bør
 1. gi henne (og hennes likesinnete !) en uforbeholden unnskyldning
 2. gi erstatning for trakassering og fengsling uten holdbart grunnlag
 3. sette seg ned og diskutere i hvilken grad de ønsker innordne seg internasjonalt regelverk for menneskerettigheter.
Det er ikke nok å komme løpende som andre spyttslikkere når verdenspressen setter fokus på galskapen og verdens turister og investorer vurderer å slutte å bruke penger i landet: Dette handler om kvinnesyn og rettferdighet og menneskerettigheter. Emiratene har åpenbart et problem, og det er grunn til å tro at de stakkars kvinnene der aldri får lese om denne saken, langt mindre får ta del i konsekvensene av den.

Marte Deborah Dalelv ble i dag benådet i Dubai. Hun håper å få utreisevisum i løpet av morgendagen.


Ubaydullah Hussain må erklæres persona non grata i Norge

(25. okt. 2012) Det er pussig å se hvordan enkelte muslimer står for uttalelser og handlinger som, dersom de var utført av en kristen person i deres eget land, ville ført til øyeblikkelig henrettelse. Selv om noen sikkert ønsker Ubaydullah Hussain en tidlig død, er det ikke slik vi gjør det her til lands. Imidlertid må det være anledning å forvente at slike mennesker blir holdt i forvaring inntil de blir deportert for aldri mer å få sette sin fot i dette landet.

Det bør også settes en stopper for at ekstreme Mulla'er som er fullstendig blottet for forståelse av frie, likestilte, demokratiske samfunn, får fri tilgang til landet og til fora der de kan misjonere sin djevelskap og piske opp stemninger som er helt uakseptable. Det er ikke uten grunn at Ubaydullah Hussain er blitt slik som han er blitt.
Politiet har i dag pågrepet en person siktet for å ha fremsatt trusler mot enkeltpersoner (fra nrk.no)


Islamsk råd uklar i fordømmelse

Vil ikke gi klar uttalelse mot dødsstraff for homofile. (9. febr. 2011) I flere dager aksjonerte Sara Mats Azmeh Rasmussen utenfor Islamsk Råd Norges (IRN) lokaler i Calmeyersgate i Oslo. Hun ønsket en forpliktende uttalelse fra Islamsk råd i Norge at de er imot dødsstraff for homofile. Og den ser ut til å sitte langt inne. Hun opplevde å bli spyttet på, kastet stein etter og trengt opp mot en vegg av en gruppe truende muslimer. I Norge. Hva sier det oss ?

Enkelte muslimer mangler helhetssyn. For det blir jo ganske selvmotsigende når en gruppe som krever religionsfrihet og frihet fra undertrykking selv undertrykker andre. Slik atferd viser total mangel på toleranse, respekt, forståelse for elementære rettigheter. Det er å håpe at de som gjør slikt en gang kommer opp av vannet og evner se helheten i menneskeverdet. Det som Sara har opplevd utenfor Muslimsk råd hører hjemme i svarteste middelalderen. Slike kan handlinger føre til at muslimer i Norge risikerer at denne type atferd blir brukt mot dem.

Kompromiss. Det hører med til historien at Islamsk Råd tilslutt inviterte henne til et møte, og de ble enige om et kompromiss. Dermed er er aksjonen avblåst, selv om det er vanskelig å forstå at man kan kompromisse med dødsstraff ... Vel - kanskje alt er mulig i Islam ??? For vår del finner vi det pussig at skattepenger går til å støtte denne typen holdninger. For vi har nesten glemt kristendommens mørke kapittel både når det gjelder kvinnesyn og synet på homofile.

I går ble hun truet på livet. I dag spyttet Mohyeldeen mot Sara.


Iranske imamer får komme til Norge og spre pest og kolera blandt muslimer

(6. nov. 2010) Kan noen være snill å fortelle oss hvorfor dette får skje ???
Morsomt også å reflektere over at dersom kristne prester hadde gjort tilsvarende i Iran, ville de blitt henrettet.

Iran sender imamer fra Iran for å forkynne hat
Justisminister Knut Storberget ber folk melde fra til politiet dersom de opplever at det forkynnes hat mot Vesten i norske moskeer


Muslimske markeringer

(23. mars 2010)


Hijab = kvinneundertrykking

Moralpolitiet tar deg (14. mars 2010) Tenk deg en velkledd kvinne i Teheran som går ut på gaten. Etter noen hundrede meter kommer moralpolitiet og stopper henne fordi hun ikke bruker hijab. Hun blir arrestert og innbrakt. Hvorfor? Jo, for "i et muslimsk land må kvinnen beskytte seg mot mannens seksuelle lyst. Dette gir et bilde av et ekstremt seksualisert samfunn hvor kvinner er sex-objekter og menn ikke har kontroll på sin kjønnsdrift. Når foreldrene tvinger småjenter til å bære hijab, stempler de alle menn som potensielle voldtekts- eller incestforbrytere med far og brødre til jentungen på toppen av listen."
Les innlegget i BT 14. mars her

Hijab har INGEN dekning i Islam. (26. febr. 2010)

Hijab ble konstruert av imam Sadr i Libanon i 1975, og plagget ble lovpåbudt av despoten ayatollah Khomeini i 1984 med eneste målsetting å undertrykke kvinner. Les innlegget i Aftenposten her

Instrument for islamismen. I dag er hijab blitt det fremste symbolet i det offentlige rommet for islamismen, og det ser ut som noen ekstreme muslimer forsøker å tyne alt ut av dette som det kan være verdt. Vi er enig i at folk må få kle seg slik de vil, men krav til uniformering overgår langt ønske om gå med hijab eller nisselue for den slags skyld. Å kjøre en politisk kamp under dekket av "religionsfrihet" blir feil.

Nå må muslimene slutte å bråke. Hvis noen forsøker å kjøre i senk ytringsfrihet ved demonstrasjoner, vold, ødeleggelse og trusler viser det hvor lite de forstår av hva ytringsfriheten er. Det er mulig de klarer å bølle seg til rett, men de tar feil, og oppførselen er uakseptabel. Det er pussig at vi gir penger til miljø som søker å undergrave viktige rettigheter.


Uhyrlige uttalelser fra muslim

(13. febr. 2010)
Under dekke av full ytringsfrihet var det forskrekkelig å høre kamptalen til Mohyldeen Mohammad ved en fredelig muslimsk demonstrasjon i går. Budskapet var krystallklart og utilslørt: Hvis ikke norsk ytringsfrihet tilpasser seg Islamsk religion og tradisjon, kan vi få et nytt 11. september her i Norge. Selv om uttalelsen ikke er representativ blant muslimer i Norge, er det bemerkelsesverdig at en slik uttalelse frembringes under en større demonstrasjon og slik gjøres representativ for alle de som deltok i demonstrasjonen. Dette kan altså ikke sees på som et 1-manns-utspill.

Uttalelsen lar seg ikke unnskylde - Se den på TV her
For det er forskjell på å si at "Jeg syns den og den er en gris" og å svare "Hvis du ikke slutter å si slikt, skal jeg bombe deg og din familie til helvete!" Det første er et utsagn i ytringsfrihet til å mene hva man vil og si hva man mener, selv om det kan være uklokt, krenkende, fornærmende og dumt. Det andre utsagnet er en kriminell trussel som søker stoppe ytringsfriheten til den første med vold.

Uttalelsen til demonstranten er intet mindre enn en krigserklæring selv om den kan være tåpelig og sagt i affekt. Og som krigserklæring må norske myndigheter ta den alvorlig og gjøre det som er nødvendig. Spesielt bør det vurderes å utvise mulla'er som ikke kjenner norsk språk og kultur, som kan være troendes til å piske opp under slike holdninger.

Nå er det muslimene sin tur å lære å tåle det som kristne har brukt noen ti-år på: nemlig kritikk, spøk, latterliggjøring og åpen debatt. Det nytter ikke å møte ytringsfriheten med "oss" og "dem" og hvem som er de største grisene, tvert imot vil slike holdninger sementere konfliktene. Samtidig må nordmenn ha tålmodighet og erkjenne at muslimer ennå ikke takler slik kritikk i et åpent samfunn. Gudene skal vite at kristne har brukt tid på å lære det samme. Og mens Kirken har sluttet å brenne hekser, synes sverdet fortsatt å sitte løst i sliren hos noen muslimer.

Greitt å steine homofile. Mohyldeen Mohammad synes også det er greitt å steine homofile. Derfor spår vi ham en lysende fremtid i KRF som tar slike folk til sitt bryst. Vi vil ikke engang spørre M.M. hva slags kvinnesyn han har. Dette er så raving lunatic at det ikke hører hjemme i noe som helst vestlig samfunn, og vi vil sterkt oppfordre PST å sende ham tilbake til Irak der han kommer fra eller til Saudi-Arabia der han studerer fundamentalisme.
Mohyeldeen Mohammad sier til Klassekampen at homofile må drepes (vg.no)

Drapstrusler etter utsagnene. Og med det har noen nordmenn sunket ned på samme lave og umenneskelige nivå som Mohyldeen Mohammad. Det riktige må være å kreve ham sendt ut av landet så fort som bare rakkern. Det er ikke nødvendig å starte å oppføre seg som udyr fordi man møter en som gjør det.

Har satt integrering i Norge tilbake med 20 år. Det er grunn til å tro at også muslimer i Norge vil søke å fjerne elementer av denne typen. For dette handler om mer enn en radikal student. Det handler om å rive ned på et par dager det mange tusen muslimer har brukt en generasjon på å oppnå.
Respekt for muslimer? Innlegg i Dagbladet 19. februar


Muslimske drosjesjåfører bruker ytringsfriheten til å demonstrere mot ytringsfriheten !

(6. febr. 2010) Sist natt parkerte 1000 muslimske drosjesjåfører i Oslo bilene et par timer i protest mot Muhammed-tegningene. Og det er egentlig ganske imponerende. For her bruker de altså ytringsfriheten til å demonstrere mot, ja nettopp, ytringsfriheten. Tenk om en gruppe i konservative islamske land hadde våget å demonstrere mot et syn til "offentligheten". Hva hadde skjedd? Jo, noen mullaher eller imamer hadde pisket opp massene, og de som demonstrerte hadde blitt lynsjet.

Det er forståelig at muslimer flykter til land der de har lov å ytre seg. Men det blir jo komplett latterlig når de demonstrerer mot retten til å ytre seg. Derfor beklager vi hele seansen sist natt, og ber "demonstrantene" filosofere over om de virkelig ønsker ytringsfrihet, likestilling mellom kjønnene, demokrati, de verdier vi her i Norge setter pris på.

Protesterte mot Muhammed-tegninger etter oppslaget om PST-linking


LDO ønsker hijab i politiet, urettmessig

(16. jan 2010)
Likestillings og diskrimineringsombudet hevder 15. jan. at forbud mot hijab i politiet er et brudd på likestillingsloven og diskrimineringsloven, etter kraftig påtrykk fra islamister som krever å få bruke hijab over alt (se foto tatt på LDO sitt kontor).
Justisdepartementet bryter loven - må tillate hijab i politiet, sier LDO

Det er et par ting hun ikke sier: Hijab ble konstruert av imam Sadr i Libanon i 1975, og plagget ble lovpåbudt av despoten ayatollah Khomeini i 1984 med eneste målsetting å undertrykke kvinner. I dag er hijab blitt det fremste symbolet i det offentlige rommet for islamismen. Vi tror LDO har blitt utsatt for mektige krefter som bruker hijab politisk.

Hijab har ingen dekning i islam (fra aftenposten 24. februar 2009)