USA sine endeløse løgner

Løgnene som ble til krig
(25. sept. 2018) Libyakrigen ble startet på grunn av bevisst løgn og bedrag. Historien har hatt litt for mye av det samme. Dette her er ikke nytt eller ukjent stoff, dette vet våre politikere og vår etterretning. Det bør gjøre oss desto mer ukomfortabel. Her er kortversjonen:

Nicaragua
fikk etter Somoza i 1979 et styre som brydde seg om folket og fikk stor anerkjennelse både av Verdensbanken og Den Interamerikanske Utviklingsbanken. Men amerikanske planleggere var vettskremte. George Shultz kalte Sandinistene for "en kreftsvulst" som måtte fjernes. Det gjorde USA på tre plan samtidig, nemlig økonomisk, militært og diplomatisk. Nicaragua hadde ikke en sjanse.

Også El salvador og Guatemala hadde mulighet for reelt demokrati, god fordeling, velferd og lykke, alt det som USA's planleggere fryktet. Denne trusselen er blitt suksessfullt fjernet, kanskje for all fremtid.

Harold Pinter
hudflettet USA for sin ingripen og terror i Mellom-Amerika og mange andre land i sitt Nobel-foredrag i 2005. ”You have to hand it to America. It has exercised a quite clinical manipulation of power worldwide while masquerading as a force for universal good. It's a brilliant, even witty, highly successful act of hypnosis."

Cuba – operation Northwood
USA designet i 1962 en falsk hendelse som skulle gi påskudd til å invadere og ta kontroll over Cuba. Operation Northwoods involverte løgn og bedrag og bruk av passasjerfly. President John F. Kennedy stemte ned planen.

Vietnamkrigen
USA løy om Vietnamkrigen i 1964. Det var aldri noe angrep fra torpedobåter i august 1964, det var en løgn som ble brukt som påskudd til å starte en lang og tragisk krig. Først nå, 50 år etter, er det lov å si det høyt.

Hvorfor ble Berlin-muren BYGGET ?
På 50-tallet bidro CIA aktivt med sabotasje i Øst-Berlin og Øst-Tyskland, og brukte alle de skitne triksene som står i boken. Det var med å føre til beslutningen om å bygge Berlin-muren i 1961. Er det desinformasjon ikke å nevne dette?

USA skal invadere 7 land
Wesley Clark, 4 stjerners general og presidentkandidat, uttalte i 2007 at han i 2001 fikk vite at USA skulle invadere 7 land. "US will attack 7 countries in 5 years. Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and Iran." Nå ser det ut som bare Iran står igjen på listen.

11. september 2001
Det er fortsatt, 17 år etterpå, ikke stuerent i Norge å diskutere pussige elementer rundt det som skjedde denne dagen. Konspirasjonsteoretikerne hevder at 11. september ble designet og gjennomført av amerikanerne for å gi legitimt påskudd til å invadere Afghanistan og senere Irak. Dersom dette skulle være korrekt, har vi nok en løgn.

Afghanistan
Når man blir utsatt for terrorhandlinger av folk fra Saudi-Arabia ledet av Osama Bin laden fra en søkkrik Saudi-arabisk familie som var venner og forretningspartnere med USA, hva er da mer naturlig enn å invadere ... Afghanistan?

En israelsk journalist fant det så påfallende at de amerikanske basene i Afghanistan ble plassert der den planlagte oljerørledningen skulle gå, at han spurte seg om Osama Bin Laden kunne være en amerikansk agent. Men ingen spør seg om USA kan ha løyet om krigen i Afghanistan i 2001.

Irak – hadde ikke masseødeleggelsesvåpen
USA løy om Irak i 2003. Irak hadde ikke masseødeleggelsesvåpen. Det var løgn, egenprodusert og servert av USA med falske beviser så elegant at ”verden” kjøpte den. Igjen sørget USA for å skaffe seg ”legitimitet” til en invasjon og et regimeskifte som var i strid med folkeretten, trolig en forbrytelse mot menneskeheten, med 1 million drepte. I ettertid er det ingen som har krevd at de USA må stilles til ansvar for ugjerningene.

Georgia
Hva var det egentlig USA forsøkte seg på i 2008? Et amerikansk krigsskip kom til Georgia med ”nødhjelp”, angivelig toalettpapir og bleier som russerne antok var våpen. Dick Cheney skal ha ankommet Georgia 4. september 2008 med penger til til videre kamp. Amerikanerne ble jaget hjem.

Libyakrigen – folkemordet var løgn
USA løy om Libya i 2011. Gaddafi bedrev ikke folkemord og hadde heller ingen intensjon om det. Derimot kom det 1000 spesialsoldater fra USA’s venner i Qatar, mange av dem med krigserfaring fra Irak, i sine nye Toyota picup’er og gikk rett i strupen på Gaddafis hær. Falske nyheter ble elegant spredd, FN og NATO og lille Norge ble bedratt og ”forledet” til å tro på løgnene. Krigen støttet en liten opposisjon, drepte Gaddafi og fikk til regimeskifte. I bakgrunnen satt USA, Storbritannia og Frankrike og visste nøyaktig hva de gjorde.

Syria – basert på løgn og bedrag
USA løy om Syria i 2011. "Selv om enhver krig gjør bruk av løgner og desinformasjon, har den skitne krigen om Syria sett et nivå av massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til," skriver Tim Anderson i boken ”The Dirty War On Syria”. Igjen har USA utrustet, finansiert og trent arabiske soldater som ble sendt fra Qatar, Saudi-Arabia og andre land inn i byer og landsbyer i Syria der de drepte offentlige personer og tok folket som gisler. Det var aldri noen ”borgerkrig”, eller ”folkelig opprør” eller ”revolusjon” men leiesoldater med eneste agenda å bidra til å velte Assad og få ta del av kaken. Det er ikke stuerent å si dette høyt, og Tim Anderson blir ikke omtalt.

Gassangrepet i Syria
USA løy om gassangrepet. Det var ikke Assad som sto bak. Da president Obama ville bruke gassangrepet som påskudd for å intervenere i Syria fikk han ikke lov verken av FN eller kongressen, det var simpelthen ingen som trodde på ham. I ettertid er det bevist at angrepet ikke var ledet av Assad men av opprørerne, trolig med gamle russiske gassvåpen fra Libya som etterhvert har funnet veien rundt hele Midt-Østen og Nord-Afrika.

Ukraina
USA løy trolig om Ukraina i 2014. USA bidro med 5 milliarder dollar til regimeskiftet, og kan ha vært med å detaljplanlegge ”det folkelige opprøret”. Opprørerne hadde knapt brutt seg inn i parlamentet og hengt på seg slips før de ble anerkjent av USA og Norge.

Vi vet at USA lyver
Listen er lengre enn punktene ovenfor. Her er mer fra den amerikanske historikeren og forfatteren William Blum:

  • USA har bestrebet seg på å velte mer enn 50 fremmede regjeringer.
  • USA har blandet seg inn i demokratiske valg i minst 30 land.
  • USA har forsøkt å ta livet av mer enn 50 ledere i andre land.
  • USA har sluppet bomber på folket i mer enn 30 land.
  • USA har forsøkt å knuse folkelige eller nasjonalistiske bevegelser mot utålelige regimer i mer enn 20 land.

Norsk ansvarsfraskrivelse av Libyakrigen
Norske politikere må ha fått med seg noe av dette opp gjennom årenes løp. Vi vet at USA visste at krigen i Libya var basert på løgn, og vi kan gå ut fra at Storbritannia og Frankrike visste det. De hadde alle en eneste agenda: å velte regimet, ta livet av Gaddafi og få kontroll over oljen.

NATO må ha visst det, og lille Norge, stakkars, bør ha visst det i lys av historien gjengitt ovenfor. Når Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg samstemt sier at ”det var en riktig avgjørelse ut fra det man visste da”, er det faktisk feil. For man går bare ikke til krig mot et land uten å vite hva det er man holder på med. Det hele var intet mindre enn en terrorhandling mot et land og et folk som får Anders Behring Breivik til å fremstå som reneste søndagsskolegutten i sammenligning.

Libyakrigen var en gal avgjørelse. Det var en kriminell avgjørelse. Det var en terrorhandling. Det var en syk avgjørelse basert på syk, syk ideologi til syke mennesker. Og de ansvarlige både i USA og Norge må stilles til sitt ansvar og ta konsekvensen for forbrytelsen.

I Norge var det Jens Stoltenberg som satt med det øverste ansvaret, men det ser ikke ut som han har tenkt å ta det.

Hvem er egentlig vår hovedallierte?
Ingen vil stille de viktige spørsmålene.

  • Hva slags mennesker er det vi er alliert med?
  • I hvilken retning holder de på å føre verden?
  • Hvor mye løgn og bedrag og desinformasjon og ondskap skal vi godta?
  • Hva skal til før USA blir gjennomskuet og ondskapen får de ord den fortjener?

Kanskje vi en gang vil si som gutten i eventyret ”Men han har jo ingen klær på!”