Terrorens ansikt

(28. august 2018) Vi husker alle den fryktelige terroren i 2011. Nei, jeg sikter ikke til én liten bombe i regjeringskvartalet og 77 drepte. Jeg sikter til 588 bomber og delaktighet i opp til 30.000 drepte.

Forhindre et folkemord
For i mars 2011 startet USA sammen med Frankrike og Storbritannia en terroraksjon mot Libya der også Norge var sterkt involvert. Det ble sagt at folket hadde reist seg mot Muammar Gaddafi under den arabiske våren og at Gaddafi svarte med drap av sitt eget folk, med å sende sine fly for å bombe folket, med å bruke leiesoldater til voldtekt og drap. Det ble sagt at det kunne komme et nytt Rwanda, et nytt folkemord av dimensjoner dersom ikke FN og verdenssamfunnet grep inn. Det var godt planlagt og elegant servert retorikk gjennom alle de riktige og troverdige kanalene.

Retorikk og bedrag
Det var bare ett problem. Det hele var løgn. Det var bedrag og desinformasjon. Målsettingen var krystallklar: Støtte en mindre opposisjon i Libya, få fjernet og drept Muammar Gaddafi, få slutt på snakket om å gå vekk fra petrodollar til gullbasert valuta, få kontroll over oljen og knuse Libya.

Hillary Clinton sin krig
Krigen, som er kalt Hillary Clinton sin krig, var planlagt i måneder, kanskje år, i forveien. Amerikanske og britiske rådgivere ble sendt til Benghazi, og fra USA sine venner i Qatar kom rundt 1000 arabiske spesialsoldater i sine nye pickuper, væpnet til tennene, de gikk rett i strupen på Libya sitt forsvar med flystøtte bl.a. fra norske jagerfly.

Norge trakk seg ut
Norge trakk flyene ut av krigen da norske politikere forsto at det dreide seg om å støtte et regimeskifte, ikke om å forebygge folkemord. Men da var det for sent.

Verden ble forledet
USA og dets nære venner forledet både FN, Norge og resten av verden, vi falt for retorikken alle sammen. Jens Stoltenberg klarte å få regjeringen til å beslutte krig over telefon der og da, det ble ingen diskusjon, ingen rådføring, ingen vurdering ut fra etterretning, ingen debatt verken i Storting eller i media. USA og NATO ba om krig, og det skulle de få. Trolig som takk for innsatsen fikk Stoltenberg stillingen som generalsekretær i NATO.

Ooops, vi tok feil
I ettertid er det lett å si at "Vi tok visst feil" eller "Vi ble forledet". Unnskyldningen holder ikke. Man går bare ikke til krig mot et folk uten å vite hva man holder på med. Man slipper ikke 588 bomber, gjør seg delaktig i 30.000 drepte og bidrar til mange hundre tusen flyktninger uten å VITE SIKKERT at det man gjør er riktig, at det ikke er resultatet av syk ideologi eller noen gale folk sitt verk.

Terrorens ansikt
Dersom NATO ville forhindre lidelse og død, skulle man ha støttet Gaddafi mot opprørerne. Og når Gaddafi ba om våpenhvile, sa opprørerne NEI. De ville ha Gaddafis hode på et fat, og det fikk de. Den ansvarlige for terroren fra Norge er Jens Stoltenberg. Som daværende statsminister og pådriver for norsk deltakelse, er han direkte ansvarlig for terroren og myrderiene utført av Norge i Libya. Det er å forvente at han tar det ansvaret eller stilles til ansvar for terroren.

For mer info, les boken "Libyakrigen" av professor emeritus Ola Tunander (2018)
Dette innlegget ble refusert av NRK\ytring men trykket som "utvalgt innlegg" på Dagsavisen\nyemeninger.


Libyakrigen

(26. aug. 2018) Vi husker alle den fryktelige terroren i 2011. Nei, jeg sikter ikke til én liten bombe i regjeringskvartalet og 77 drepte. Jeg sikter til 588 bomber og delaktighet i opp til 30.000 drepte.

Libyakrigen var nøye planlagt - av USA, Storbritannia og Frankrike
I ettertid kan vi med sikkerhet si at Libyakrigen ikke var resultat av ”den arabiske våren”, det var ikke en krig der folket reiste seg i protest mot en despot som bedrev folkemord. Dette var en krig nøye planlagt av USA, Storbritannia og Frankrike, gjennomført på bakken bl.a. av tusen spesialsoldater fra Qatar, de var væpnet til tennene og svært mobile i sine nye Toyota pickuper. De gikk sammen med opposisjonen rett i strupen på Libyas militære fra dag 1 med ett eneste mål: å tvinge Gaddafi i kamp og få avsatt Gaddafi.

FN forledet til å tro på Gadaffis folkemord
Historiene om at Gaddafi importerte afrikanske leiesoldater og brukte egne fly for å slakte sivile, var ikke bare løgn. Det var omhyggelig designet desinformasjon, profesjonelt presentert for å overbevise FN og opinionen at NATO måtte intervenere og at Muammar Gaddafi måtte fjernes – før et nytt folkemord fant sted.

Løgnaktig retorikk og bedrag fikk NATO og Norge til å delta
Boken ”Libyakrigen” av professor emeritus Ola Tunander dokumenterer hvem, hvordan og hvorfor. Han forteller hvordan alle de store mediehusene, inkludert norske aviser og NRK, ensidig dekket denne krigen. Løgnaktig retorikk og bedrag fikk NATO og Norge til å løpe ærendet til opposisjonen og bombe det mest velstående landet i Afrika 20 år tilbake. De tok livet av kanskje 30.000 libyere. Dersom NATO skulle ønsket å beskytte sivile, var det de væpnete opprørene NATO skulle stoppet.

Minner om Syria ...
Det hele minner om Syria. Boken ”The Dirty War on Syria” av høyskolelærer Tim Anderson, beretter at mye av det samme skjedde i Syria. USA finansierte, trente og utrustet islamistiske grupper og leiesoldater bl.a. gjennom Qatar, Emiratene og Tyrkia. De reiste inn i byer og landsbyer, drepte offentlige tjenestemenn og tok folket som gisler. Norske medier fremstiller Syria fortsatt som en borgerkrig, som et ”folkelig opprør”. Tim Anderson kaller dette ”massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til”.

Hillary Clinton sin krig
Arkitekten bak heter USA. USA har designet kriger som riktig klør oss i ørene, som fremstiller det gode som ondt og det onde som godt, slik at vi ikke bare kjøper retorikken men blir med på leken enten det er i Afghanistan, Irak, Libya eller Syria, fire kriger som har skapt et massivt flyktningproblem. Libyakrigen, også kalt Hillary Clinton sin krig, var ifølge Tunander en eneste stor forbrytelse. USA, sammen med Storbritannia og Frankrike, er ansvarlig for en elegant designet og prikkfritt gjennomført forbrytelse og terrorhandling mot det libyske folket ut fra egne motiver.

Krigen ble en katastrofe for folket i Libya
Tunander dokumenterer hvordan krigen i Libya ble en katastrofe for landet og folket og regionen. Men USA har oppnådd sine mål: Muammar Gaddafi ble drept og Libya knust og permanent destabilisert. Nå står Iran for tur, i henhold til en plan fra 2001.

USA, vår allierte, en kriminell terrorstat
Dersom det er sant at USA invaderte Irak legitimert av egenprodusert løgn, at USA bombet Libya basert på retorikk og bedrageri, og at USA har skapt krigen i Syria ut fra omfattende desinformasjon, ja da har vi et problem. Da er USA, vår allierte, en kriminell terrorstat som forbryter seg mot menneskeheten og som bryter internasjonal rett.

Jens Stoltenberg - ansvarlig for terror
Det nytter ikke å komme etterpå og si ”Oops, vi tok visst feil” eller ”Vi ble forledet av alle de andre”. Man starter bare ikke bombing og massemord uten å vite hva man holder på med. Her må norske politikere med Jens Stoltenberg i spissen stilles til ansvar for terror og mord, akkurat som Anders Behring Breivik ble det.

Petersen-rapporten er i trykken
Høyres Jan Petersen leder et utvalg som har laget en rapport om Norges deltakelse i Libyakrigen, den er nå sendt til trykkeriet og blir snart klar til offentliggjøring. Dersom denne fraviker fra boken til Ola Tunander, vil kommisjonen ha et problem.