NRK sin agenda
NRK = pudler for Israel

(29. des. 2021)
Natt til 28.desember gikk Israel for andre gang i desember til angrep mot den syriske havnebyen Latakia med bombefly og krysserraketter, med store ødeleggelser som følge. Dette er ifølge Steigan.no den viktigste importveien for mat, medisiner og drivstoff og bombingen er dermed et direkte angrep på livsbetingelsene til Syrias befolkning.

Israel er ikke i krig med Syria, og Israel har etter internasjonal rett ikke anledning til å bombe Syria. Dette gjør bombingen til en forbrytelse mot internasjonal rett.

NRK har nevnt hendelsen i sin nyhets-feed med et par linjer som er kjemisk fri for enhver kritikk av Israel. Dette er bemerkelsesverdig dårlig dekning, tatt alvorligheten av forbrytelsen i betraktning. Når NRK bidrar til å underslå alvoret i angrep mot ett land, men driver åpenbare kampanjer mot andre land som Russland, betyr det at vi har fått et politisk eller ideologisk styrt NRK som ikke lenger kan ha tillit. Når en kjeltringe-nasjon åpenbart bryter internasjonal rett eller konvensjoner, er det NRK sin soleklare plikt å si fra. Så enkelter det egentlig.


Kringkastingsrådet - et supperåd ?

(2. des. 2021)
Seriøse virksomheter håndterer klager som avvik i et profesjonelt system. NRK sin håndtering er direkte useriøs og gir et galt bilde av virkeligheten, og er et hån mot dem som faktisk betaler for gildet. NRK må snarest få på plass et åpent og transparent klagesystem som viser nøyaktig omfanget av klager og hva det klages på.

Det kan være grunn til å mistenke at sketsjen "Supperådet" som Harald Heide Steen har gjort uforglemmelig, var inspirert av Kringkastingsrådet. Uansett kan du se den her:

Supperådet - på Youtube


Historien som NRK, Aftenposten, VG, Dagbladet og faktisk.no ikke vil undersøke

Flyet som droppet feil motor 11. september 2001 ?

(rev. 3. aug. 2021)
   
(Klikk på bildene for å se større versjon)

Flyet som krasjet i det siste tårnet (United Airlines Flight 175 med kode N612UA) var en Boeing 767-222 Ene motoren til dette flyet løsnet fra flyet, seilte tvers igjennom tårnet og ut gjennom veggen på andre siden. Flymotoren landet midt i krysset Church & Murray Street fire kvartaler bortenfor hvor den ble fotografert.

Viser bildene motor fra en 737 ?
En flymekaniker stusset over bildene. Han hevdet anonymt at dette var motor til en Boeing 737, ikke motor til 767. Nyere 737 (maksimum take off weight = 85 tonn) bruker motor av typen CFM56, mens 767-200 (MTOW 142 tonn) bruker vesentlig større motorer. Det er ikke bare snakk om større motor, det er snakk om en helt annen generasjon motor. For en flymekaniker er det like lett å se forskjell på disse motorene som for en Volvo-mekaniker å se forskjell på en motor til Volvo Amazon og Volvo V70. Problemet er å finne en flymekaninger som tør å uttale seg, eller som får lov av sin arbeidsgiver å gjøre det.

Enkelt å verifisere for de store mediene
Det har ingen hensikt for menigmann å undersøke denne saken, for uansett resultat vil det ikke bli tatt seriøst. Men både NRK, Aftenposten, VG, Dagbladet og faktisk.no vil ha "tyngde" nok til å både undersøke, spørre og få svar, og publisere et troverdig resultat. De vil kunne kontakte flyselskap, havarikommisjon og flymekanikere i inn- og utland, kilder som kan stå frem med troverdighet.

Problemet er at de nevnte medier ikke ønsker å undersøke denne saken. De ønsker ikke å fortelle hva slags motor dette kan være, om det er til en Boeing 737 eller 767, det er ikke viktig for dem. I seg selv er denne tausheten konspirasjonsdrivende, akkurat som alle videoene fra Pentagon som ble unndratt fra offentlighet.

Men kanskje det ikke er så rart at saken møtes med øredøvende taushet? For DERSOM det skulle vise seg å være motor til en Boeing 737, ikke til en 767, da faller hele den offisielle versjonen fra 11. september 2001 til bakken som en død fugl. Det samme med videoene fra Pentagon: Dersom de viser en Skywarrior (tomotors jagerfly) malt som passasjerfly, da faller også hele den offisielle versjonen fra 11. september 2001 til bakken.

Vi vil ikke det, vil vi vel?


Kringkastingsrådet - et supperåd ?

(2. des. 2021)
Kringkastingsrådet
er den instans der NRK behandler klager og avvik initiert fra seerne. I bedrifter og organisasjoner er avviksbehandling en viktig og noen steder lovpålagt del av virksomheten der det stilles krav til både system og kvalitet i oppfølgingen.

Kringkastingsrådet stammer fra 1933 og er en hyggelig og sikkert godt betalt og stueren gjeng som samles jevnlig. De får til gjennomlesning alle innmeldte saker, og de tar opp noen av dem på sine møter og tillater at seerne kan følge møtet på nettet.

Mange klagere opplever behandlingen litt som ”å rope i skogen”, det virker tilfeldig hva som plukkes ut for behandling, det gis ingen tilbakemelding, og det uvisst om klagen i det hele tatt blir tatt hensyn til. Det er neppe mange som gidder å følge et mange timer langt møte for å se om ens egen sak blir tatt opp. Og ”statistikken” som foreligger på nettsidene til kringkastingsrådet er ufullstendige, summeriske, utvalgte og redigerte, og den gir ingen informasjon om hvordan kringkastingsrådet stiller seg til klagene. Det er vanskelig å se at NRK kan gjemme seg bak dette systemet og si at alt er i orden.

Jevnlig finner vi røster i media som ønsker nedlagt hele kringkastingsrådet av ulike prinsipielle årsaker. Det blir ikke vurdert her, men det er åpenbart at klagebehandlingen ikke lever opp til det som kan forventes av moderne avviksrapportering og behandling. Det er fristende å spørre seg om kringkastingsrådet i sin tid ga inspirasjon til Harald Heide-Steen jr. sitt kostelige supperåd.
Supperådet - på Youtube

Hva bør vi forvente av et seriøst avvikssystem som kan fylle behovet til lisensbetalerne?

 • Klagen må kunne leveres inn elektronisk (som nå).

 • Ved registrering av klage velges kategori og type og eventuelt andre presise kriterier som vil gi god statistikk over klagene, og gjerne litt info om påklager som f.eks. kjønn, alder og fylke.

 • Påklager må få automatisk tilsendt en link til saken på mail eller SMS som tillater ham å følge behandling av klagen, og info om forventet behandlingstid.

 • Alle seere må gis oversikt over alle klager med dato, kategori, type og eventuelt andre kriterier, både nye og gamle, og må kunne følge behandlingen av dem.

 • Identiske klager kan henvises til behandlingen av en av dem.

 • Det gis adgang til folk å flagge enighet med klage istedenfor å sende inn identiske klager, og en klage der 10 er enige, skal regnes som 10 klager.

 • Noen klager vil være av en slik karakter at de besvares med ”Klagen er registrert” og er dermed en del av statistikken. Enkle klager kan behandles på lavt nivå med generell tilbakemelding, andre løftes til redaksjonell eller juridisk avdeling, og noen må sikkert klargjøres for kringkastingsrådet.

 • Når klage er behandlet, underrettes påklager på mail eller SMS med begrunnet resultat.

 • Siden statistikken genereres automatisk vil seerne hele tiden ha tilgang til en fullstendig statistikk over samtlige innkomne klager og deres status og resultat.

Det er skattebetalerne som betaler for gildet, de fortjener å bli tatt på alvor selv når klagene blir banale som ”Det vises for mye sport”. En seriøs avviksbehandling vil trolig bli godt mottatt av mange tusen seere som klager på noe hvert år, og vil bidra til å rydde vekk mistanken om at NRK underslår klager i sin statistikk. Seriøs avviksbehandling kan også være med å løfte nivået på klagene og bidra til at NRK får et bedre beslutningsgrunnlag til eventuelle endringer.


NRK tier om løgnaktig vitne mot Assange

(8. juli 2021)
I 2013 sto den islandske Wikileaks medarbeideren Sigurdur Thordarson (den gang 20 år) frem og vitnet mot Assange. NRK.no hadde omfattende dekning av saken, hele 3 artikler om denne store begivenheten servert samme dag. Det var bare ett lite problem: saken var ikke sann. Thordarson var en løgner og NRK formidlet løgnen.

Kontaktet FBI for å beskytte meg selv
Slik ville FBI etterforske WikiLeaks fra Island
Innenriksminister: – FBI kom for å etterforske WikiLeaks

Thordarson avslørt som løgner, men media er tause

Så, i juli 2021 skriver to forskjellige medievaktbikkjer, Media Lens og Fairness & Accuracy In Reporting (FAIR), artikler om fullstendig blackout i vanlige nyhetsinstitusjoner om avsløringa fra den islandske avisen Stundin om at en USAs tiltale i saka mot Julian Assange var basert på falskt vitnesbyrd fra den diagnostiserte sosiopat og domfelt barnemishandler Sigurdur Thordarson. FAIRs Alan MacLeod skriver at «fra og med fredag 2. juli har det bokstavelig talt vært null dekning av det i korporasjonsmedier; ikke ett ord i New York Times, Washington Post, CNN, NBC News, Fox News eller NPR.”

Heller ikke NRK omtaler saken med et eneste ord, dette er en nyhet NRK ikke vil at du skal få, fordi denne saken er slutten på USA sin sak mot Julian Assange. Nå har imidlertid NRK en glimrende anledning til å rette opp løgnene sine i akkurat denne ene saken.

Les saken på Steigan.no her


NRK og kvikkleiren

(1. jan. 2021)
Til de som er berørt av kvikkleireskredet i Gredrum må vi si at vi kan ikke kjenne den sorgen slik dere kjenner den, men vi kan likevel føle med dere og ønske dere alt det beste. Samtidig kan det være grunn til å kritisere NRK sin dekning.

For det er en sak å dekke det som har skjedd og oppdatere det som skjer på en god og sakling måte. Men når det begynner å minne om sosialpornografi, er det mulig NRK har gått over en strek. Ved alle ulykker og all elendighet er det en grense mellom god pressedekning og det å tvære og strekke og fråtse i saken. I alle intervjuer går det en grense der det ikke er mer å hente.

Kunsten å si stopp, nå er det nok, nå er alt sagt i denne runden, nå trenger vi ikke høre det flere ganger før neste sending, den kunsten blir lett fraværende når programleder har fått beskjed at de skal kjøre en lang sending på direkten og mangler noe å fylle den med.


Civita-andakt i P2

(15. des. 2020)
Liberalismen møtte ingen motstand i to timer fra klokken 09:03 i P2 i går. P2 brukte ordet "debatt" om sendingen, det var feil, for dette var en "andakt". Her fikk Civita leke seg i fritt spillerom uten en eneste kritisk røst i studio, riktig til å spy av.

USA sitt velsignede Gudgitte demokrati ble hemningsløst lovprist. Redaktøren på dette nettstedet hørte noe av det som ble sagt ved et tilfelle uten å kjenne sammenhengen og skvatt til, kjente at nakkehårene reiste seg. Ikke et ord om kupp. Om interveneringer. Om leiesoldater. Om bomber. Om løgn og bedrag. Om fusk og fanteri. Det var først etterpå jeg forsto at dette var Høymesse av og for liberalisme-menigheten til Civita. Gud hjelpe oss !


NRK sniker inn reklame over alt

(24. des. 2020)
Noen seere skvatt til både julaften og tredje dag da reklame for Norsk Tipping ble annonsert etter en barneforestilling av nøtteknekkersuiten på NRK. Vi ser slik snikreklame - i strid med NRK sin målsetting - dukker opp i stadig flere sammenhenger, selv jula er ikke hellig for NRK.

Tidligere har vi sett hvordan NRK kjører reklame før og etter sportssendinger, og ved å "flytte" dele sendingen og flytte den midtveis fra NRK1 til NRK2, sniker de jammen inn reklame da også.

Partier som utgir seg som å stå for "verdier" som Kristelig folkeparti, og Venstre som har kulturministeren ser ut til å støtte kommersiell reklame-infisering av NRK i strid med regelverket. Spesielt ille burde det være for disse to partiene når annonsering kan føre til økt spilleavhengighet og elendighet. Høyre og Frp forventer vi ikke noe annet av, men for Krf og Venstre er dette å vralte i bunnslammet.

Det er betenkelig at NRK først forsyner seg av skattepengene våre, deretter snikinnfører reklame i strid med vedtekter. Opposisjonen har ikke gitt klare signaler om de ønsker et reklamefritt NRK. Dette er ønskelig før valget i september.


Har NRK problem med Riksrevisjonen ?

Daværende riksrevisor Jørgen Kosmo ønsket se litt på pengeflyten mellom alle selskapene som NRK var involvert i. Det fikk han ikke lov til. NRK handler med mange ulike leverandører og produksjonsselskaper. Om NRK er direkte involvert i dem, eller NRK-ansatte og tidligere ansatte er involvert, vites ikke.

Derimot VET vi at Norsk Tipping og NRK har kaniner sammen, muligens via "produksjonsselskaper" som noen har eierinteresser i. Og det dreier seg trolig om store pengeoverføringer mellom nære venner. NT får både reklameverdien (en halv milliard?) pluss inntekter fra reklamefilmene de leverer NRK. Dette høres ut som en dårlig deal for lisensbetalerne. Kanskje Riksrevisjonen har en jobb å gjøre her likevel?


Sportshyyyyylet

Vi er vant til at sportssendingene bruker en annen stemme enn vanlige reportasjer, med vesentlig høyere volum, men annen tonasjon, og med vanvittige hyl når noe bra skjer. Og når idrettsstjerner blir intervjuet, legger de også volumet og frekvensen i overkant slik at lyden dundrer igjennom eteren.

Det er normalt at decibelene går opp når sporten vises. Det som IKKE er helt greit, er at reklame for sportssendinger mellom andre sendinger bruker samme hylene og samme volumet, vesentlig høyere enn sendingene før og etter. NRK har sikkert økonomisk interesse av at vi ser på sport, men likevel, i land vi liker å sammenligne oss med er det forbudt å ha høyere volum på reklame.

NRK derimot ser ingen problemer med dette, og kommer til å fortsette å vekke og de som har sovnet i TV-stolen med sine avsindige sports hyl.


En langsom offentlig henrettelse

(21. okt. 2020)
I det følgende forutsettes at Laila Bertheussen er skyldig etter tiltalen, og at gjerningene skyldes hennes problemer og i realiteten er en personlig tragedie. I så fall er minutt for minutt-sendingene på direkten blitt en direkte pinlig affære som minner om langsom offentlig henrettelse.

Det er slutt på korte og konsise og saklige rapporter fra retten. I dag skal statskringkastingen fråtse i elendighet og bistå til løkka er strammet og beina spreller i luften. Denne saken kommer til å gå linen ut i rettsvesenet, avsluttes i Høyesterett og kanskje i EU etter det. Vi får Bertheussen minutt for minutt i flere år til.


NRK formidler det sjukeste sjuke

(18. okt. 2020)
NRK ser det nå som sin jobb å formidle det mest marginale, sjukeste, mest avskyelige og mest spesielle som kan tenkes. Denne gangen henger de opp en mann i kjøttkroger, som et kjempekult sjukt forbillede for dagens unge. Hva blir det neste ?

Det selger sikkert godt. Likevel trodde vi vel egentlig at NRK sin jobb var å formidle noe av det vanlige, alminnelige, balanserte versjoner av slikt som angår vanlige folk. Har NRK bikket over?

Hengte ham opp i kjøttkroker


Faktisk.no vil IKKE faktasjekke NRK

(1. okt. 2020)
NRK har fått flengende kritikk av Ship To Gaza Norway som i to helsides annonser i Klassekampen påstår at NRK gir ensidig, tendensiøs og falsk gjengivelse av konflikten mellom Israel og palestinerne på Gaza, ikke minst hvordan de palestinske fiskerne blir trakassert.

Faktisk.no ble anmodet om faktasjekk av disse påstandene for å vurdere om det er "fake news", og fikk til svar at man "har foreløpig ikke kunnet prioritere denne saken". Dette ser ut som om faktisk.no ikke vil faktasjekke en av sine viktigste eiere.

Ship To Gaza Norway - les mer her


NRK fortier rettsaken mot Julien Assange

(18. sept. 2020)
I går var dag 11 av rettsaken mot Assange i London. Steigan.no gir løpende referat fra rettsaken, mens NRK er taus, pinlig taus.

Derimot fråtser NRK i Navalnyj, vi har fått se film fra hotellrommet tatt før rommet ble rengjort, og vi har fått se vannflaskene som angivelig forgiftet ham som ble beslaglagt som bevismateriale. Opptakene må ha skjedd før rommet ble klargjort og lenge før hotellet ble kjent med at han var blitt syk om kvelden. De som filmet må åpenbart ha handlet på oppdrag fra noen - uten at NRK stiller spørsmål ved det.

Assange-høringen – Dag 11 (steigan.no)


NRK fortier systematisk Israels angrep

(16. sept. 2020)
Ship To Gaza Norway har i dag en helsides annonse i Klassekampen. Der beklager de at

 • NRK opplyste om 1 av de 1130 dokumenterte tilfellene av israelske kanonbåters angrep på palestinske fiskere
 • Når NRK formidler noe, er det bare den israelske militærledelsens versjon
 • NRK velger heller å følge hver enkelt rakett fra Gaza
 • Av 12 meldinger i 2020 om trefninger mellom Israel og Gaza, hadde 11 israelsk militær. Ingen hadde palestinsk kilde.
 • Når Israel bomber Gaza, er NRK sin versjon at dette er "svar på angrep fra Gaza".
NRK svarer ikke på kritikken, og er derfor påklaget til kringkastingsrådet. Slik vil NRK gi " hele befolkningen ... tilstrekkelig informasjon til å kunne være aktivt med i demokratiske prosesser."

Ship To Gaza Norway - les mer her


NRK har moderert språkbruken

(22. aug. 2020)
"Aleksej Navalnyj forgiftet" var overskriften over tre sider på tekst-tv i går morges. En time senere var sidene fjernet. Det er godt mulig at Aleksej Navalnyj har blitt forgiftet, men det vet vi ikke. Derfor har nyhetene vært preget av "muligens", "kan" og "kanskje". I dag er overskriften moderert: "Aleksej Navalnyj mulig forgiftet."

Det behøver ikke være Putin (aftenposten)

Motstykket til NRK sin russer-dekning er de 89 dødsfallene i kjølvannet av familien Clintons fotspor. Vi kan ikke si at Bill og Hillary Clinton har beordret drept 89 mennesker. Men vi kan si at noen av disse dødfallene er påfallende og særdeles tvilsomme. Eller vi kan gjøre som NRK: si ingenting, de er jo våre venner.

Common to all the 89 deaths is the name Clinton


Radio er b-b-billigst på TV

(2. aug. 2020)
Det er tydelig at NRK sparer penger til sitt nye, flotte nybygg. Derfor kjører NRK nå radiosendinger direkte på TV, gjerne på begge kanalene samtidig. NRK benytter seg også av utslitte repriser av billige serier, og repriser fra gloriøse reportasjer fra kongehus eller fordums presidenter slik at de slipper å kjøre nye og aktuelle TV-produksjoner. Tre for prisen av en er jo flott!

Er det nok å fargelegge studioet til nitimen som et fuglebur for hippier og få reporterne til å vinke fjollet til kamera en gang i blant, for å lage godt TV? Er det et reelt TV-tilbud å kjøre nyhetsmorgen på begge TV-kanalene hver morgen? Svaret er NEI, selv i agurktider.


NRK vil at ungene skal se enda mer på TV

(25. juli 2020)
Ungene har stort sett eneveldig råderett over NRK 3 (NRK Super). Mange barn er blitt "skjermavhengig", de fungerer ikke uten kontinuerlig stimulans fra en eller annen skjerm, enten det er brett, spill, videoavspiller av barnesanger, PC eller verstingen av de alle: TV. Problemet kjenner alle som steller seriøst med barn.

NRK reklamerer for at ungene skal se MER på TV. Reklamen vises på NRK 1 før og etter nyhetssendingene tidlig på kvelden. NRK ser det som sitt samfunnsansvar å få barna til å glo litt mer.


Historien om Hongkong

(9. sept. 2019)
En sak har alltid flere sider. Forbausende ofte samstemmer NRK med USA sin side, og forbausende ofte har USA sine klør inn i alt som skjer rundt i verden. Søker USA med Hongkong å slå en kile inn i Kina ?

Foredrag av Sara Flounders fra avisen Workers World
CIA-penger bak demonstrasjoner i Hongkong


NRK desinformerer fortsatt om Grace 1

(1. sept. 2019)
på Dagsnytt kl. 14:00 i dag gjentok NRK sin løgn om tankbåten Grace 1 som Storbritannia holdt igjen ved Gibraltar fordi man mistenkte oljelasten skulle til Syria, "noe som ville vært et brutt mot EU sine sanksjoner". Men det er nok fremdeles blank løgn, NRK.

Ingen andre skip på vei til Syria er blitt beslaglagt siden unionen først innførte sanksjoner mot landet i 2012. EU har et forbud mot å importere olje fra Syria, ikke eksport, transport eller salg til Syria. Britene holdt igjen tankskipet ulovlig fordi USA ba dem om det, trolig som en liten hilsen til Iran - i strid med EU sine sanksjoner. Konklusjon: Britene er noen kjeltringer, og NRK lyger om Syria.


NRK fortier sannheten

(25. aug. 2019)
NRK-plakaten og Vær varsom-plakaten omtaler NRK og medias viktige oppgaver i samfunnet. Dessverre bedriver de selv med undertrykking av sannheten. Og medier som er de første til å hogge til i andre saker, er pinlig taus om utvalgte saker, de tier, tier, tier. Selv kritikken mot dem tier de i hjel.

NRK (med flere) svikter stort om viktig info
USA bryter Genevekonvensjonen i Venezuela - who cares ?


NRK promoterer russisk rulett

(2. juli 2019)
NRK har i dag vist dokumentarfilmen "Free solo" om en ung mann som klatert rett opp en 900 meter høy loddrett granittvegg uten noen form for sikring. Det er både en vakker og prisbelønnet dokumentarfilm, selv om kamerafolkene snur seg vekk av og til fordi de ikke tør se på. Så hvorfor er dette så ille?

En slik "bragd" er galskap, de fleste av hans "kolleger" har falt ned og omkommet for lenge siden. Det eneste forsvarlige er å bruke sikring når du klater i fjellet, som sikkerhetsseler når du kjører bil. Det er uansvarlig av NRK å promotere noe annet enn sikker atferd, uansett hvor den utføres. I dette tilfellet dyrker NRK en regulær selvmordsport av en type vi IKKE ønsker skal bli et forbilde for våre ungdommer.

Fra siden      Ovenfra


Saker NRK IKKE vil vise deg

(16. juni 2019)
NRK ser som sitt oppdrag å beskytte oss fra ubehagelige sannheter. Dette gjelder ikke bare at NRK "prioriterer" den ene siden sitt syn i internasjonale konflikter til de grader at det blir pinlig, men NRK unnlater behendig å nevne ubehagelige sider til vår hovedallierte USA. Derfor vil ikke NRK vise at ...
 • 4 stjerners general og presidentkandidat Wesley Clark fortalte at han i 2001 i Pentagon fikk høre at USA skulle invadere 7 land. "US will attack 7 countries in 5 years. Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and Iran."
  "US will attack 7 countries in 5 years"

 • Mike Pompeo skryter av at de løy, de svindlet, de stjal, da han var CIA-direktør.
  "We lied, we cheated, we stole."

 • John Bolton mener løgner er viktig for den neokonservative bevegelse og forsvarer bruk av løgn og bedrag i militær agenda. John Bolton re-affirms that lies are an asset to the Neoconservative agenda
  John Bolton re-affirms lies

 • Washington vil gjøre motstand («push back») mot Labours Jeremy Corbyn. Mike Pompeo vil gjøre sitt beste for å hindre at han skal gjøre livet vanskeligere for jødene i Storbritannia. Britene finner dette er en absolutt uakseptabel innblanding i Storbritannias demokrati.
  USA vil hindre Corbyn i å bli valgt i Storbritannia

 • USA, Saudi-Arabia og Emiratene har tropper i Syria som støtter SDF (Syrian Democratic Forces). NRK vil fortsatt ikke kalle dette invasjons krig, bare "borgerkrig".
  Saudi-Arabia støtter offisielt terroristgruppen SDF i Syria


NRK hever seg arrogant over kritikk om for mye sport

(31. mars 2019)
Det er sørgelig uproblematisk for NRK å sende sport og gjerne samme type sport på begge kanaler samtidig. Kringkastingsrådet har ganske enkelt sluttet å publisere statistikk over alle klagene. Det mener Kringkastingsrådet er en profesjonell måte å håndtere kritikk på, feie den under teppet.


Historien slik du IKKE får høre den fra NRK

(28. nov. 2018)
Det er ikke nok at det er riktig det du skriver dersom du ikke gir HELE virkeligheten. Her er sider fra vår nære historie som handler om alt det NRK aldri vil fortelle deg, "the dark side of the moon", om terrorens ansikt. Det er mulig dette er historien du IKKE vil like å høre.

Terrorens ansikt
Her er kortversjonen


Norsk desinformasjon fortsetter

(1. nov. 2018)
Det er feil å si at norske politikere og norske medier driver med løgn og fusk og fanteri. For det meste de sier og skriver er sant, kilder kan bekreftes og konklusjone er uimotsigbare.

Det morsomme med uttalelser fra norske politikere og nyheter i norske medier er hva de ikke sier. For eksempel sa ikke utenriksminister Ine Eriksen Søreide et kvekk om Saudi-Arabia etter drapet i ambassaden i Istanbul før det kom en kommentar i Nyemeninger.no der man lurte på om norske politikere hadde gått i koma. Da kom det en særdeles forsiktig og rund formulering fra vår utenriksminister som mest av alt fortalte oss at vi gjerne vil selge mer våpen til Saudi-Arabia som de kan bruke til å knuse folket i Jemen.

Når det gjelder Iran og Russland derimot, er hun tydelig eller rettere: da gjentar hun krystallklart det som USA befaler henne å si.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide reagerer kraftig mot Iran


NRK serverte falske nyheter som ekte

(30. mai 2018)
Vi ble ikke særlig forbauset da NRK serverte nyheten om at en russisk journalist var skutt og drept av mange skudd rett utenfor døren til sin leilighet i Ukraina. Og det var absolutt ingen tvil om hvem som hadde utført drapet: det var russerne. Vi er så vant til det, vi løftet knapt på øyebrynene en gang.

Og så viste det seg at det hele var løgn, konstruert av Ukrainas etterretning for moro skyld, og selvfølgelig blindt og ukritisk gjengitt i NRK som alle andre falske nyheter. Den russiske journalisten Arkadij Babtsjenko, som ble meldt at var drept i Kiev tirsdag, lever uskadd.

Russisk journalist var ikke drept likevel (nrk.no)


NRK har lagt ned NRK2 på dagtid til 18:00

(8. febr. 2018)
NRK kutter sendingene på NRK2 for å "slippe å irritere seerne" når de sender sport på begge kanaler. NRK2 er blitt en reservekanal for sport og ekstra nyhetssendinger. Så får leseren bedømme om dette er et skritt frem eller et skritt tilbake.

Det handler selvfølgelig om å spare penger til nytt NRK-bygg.


Zee mee in ze eyezzz !!!

(27. nov. 2017)
Produsenter har mange smarte triks for å fange sine seere. En våken seer kan gjennomskue mange av dem. Men det er forskjell på kule effekter og skitne triks. Her er noen av de styggeste triksene som viser at TV forsøker å manipulere deg.

 • bruk av hvite bakgrunner så det neste trenger inn gjennom øyelokkene, brukes mye i reklamer
 • programleder går mot kamera mens han snakker, brukes enkelte ganger så mye at det blir komisk
 • ”øyekontakt” vakre mennesker som stirrer deg dypt inn i øynene
 • bruk av et lite handicap gjør at vi legger ned forsvarsmekanismene
 • klipping av scener oftere enn hvert sekund tar ned motstanden hos seeren men brukes sjelden i kommersiell reklame fordi det er så plagsomt
 • lar bildet gå ut av fokus slik at alle på gamlehjemmene lente seg fremover for å se bedre (TV2)
 • uventet snuing av bildet for eksempel at neste scene kommer 90 grader på forrige, en hypnotisk måte å fange oppmerksomheten på
 • overganger mellom scener preget av hakking, risting, forstyrrelser, lydeffekter osv.
 • overganger med kraftige lyseffekter som sporten i NRK
 • bruk av hurtig film, en kjekk måte å få opp pulsen på tilskuerne
 • bruk av symboler som Dagsrevyen sin bruk av ”øye” der seerne sitter og fokuserer midt i sirkelen på skjermen uten å forstå at de gjør det fordi de forsøker å holde et blikk
 • bruk av hurtig og oppjaget musikk, igjen er Dagsrevyen et grelt eksempel
 • bruk av høy lyd som NRK sine vanvittige sportshyl i reklame for sportsendinger


Nikkere vant partilederdebatten

(10. sept. 2017)
Partilederdebatten tok en uventet liten vri sist fredag. For når de to duellene ble vist (Erna Solberg vs. Trygve Slagsvold Vedum 31 minutter ut i sendingen og Siv Jensen vs. Jonas Gahr Støre på 39 minutter) var det to unge herrer som ble vist bak hhv. Erna og Siv som nikket iherdig til alt Erna og Siv sa, mens de ristet på hodet over alt Trygve og Jonas sa. De to nikkerne hadde i tillegg godt lys opp i ansiktet (fra mobilene?) og deres ensidige bidrag var tydelig og sjenerende.

Det er grunn til å anta at hele opplegget var arrangert på en ganske motbydelig måte. Saken ble påklaget til kringkastingsrådet uten å få tilbakemelding.

Klikk her for å se bilde fra sendingen i større format
Hele partilederdebatten her (nrk.no)


"Sann nyhet" = nyhet presentert av NRK

(20. juli 2017)
Det har vært skrevet så mye om falske nyheter. Her er eksempler på sanne nyheter som NRK har sakset fra MSM:

 • Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen
 • Bombingen av Libya var for å stoppe Gaddafis folkemord
 • Gassangrepet i Syria var utført av Assad
 • USA har ikke utrustet og brukt ISIS for å få fjernet Assad
 • USA har ikke hatt noe med kuppet i Kiev å gjøre
 • Det var russerne som hacket demokratenes mail og lekket den til Wikileaks
 • Hendelsen i Gulf og Tonkin i 1964 som førte til Vietnamkrigen, var ikke "false flag" arrangert av USA


Åpner for reklame på delt TV-skjerm

(29. juni 2017)
Medietilsynet åpner nå for at du fra 1. juli kan se TV-innslag på delt skjerm samtidig som reklamen går. Endringen innebærer at skjermen deles når reklameinnslaget kommer, slik at reklame og programinnhold vises samtidig. Reklamedelen skal markeres, slik at det ikke er tvil om hva som er reklame, og hva som er ordinært innhold, ifølge Medietilsynet, skriver Romsdals Budstikke i dag.

I fjor høst åpnet kulturministeren for MER reklame, mengden reklame ble nærmest fordoblet over natten. Og nå skal vi få inn reklame mens vi konsentrerer oss om andre ting.

Nå åpnes det for TV-reklame på delt skjerm


Og her er programmet for NRK til helgen:

(11. mars 2017)
SPORT, SPORT, SPORT, på begge kanaler, hele helgen.
Kringkastingsrådet fikk 50 klager i fjor på for mye sport. Men det bryr de seg ikke om.

Du kan klage til kringkastingsrådet HER (nrk.no)


Sport på begge kanaler samtidig

(4. mars. 2017)
Så ser vi igjen at NRK kjører sport på begge kanaler hele helgen fra morgen til kveld. De som ikke liker sportsbrølene har ingenting på NRK å gjøre i helgene. Dette er NRK sitt ønske, trolig fordi NRK har reklameinntekter fra sportssendinger og er topptung på sport. Og om lørdagen midt i beste sendetid avbryter de sporten med gratisreklame for Lotto.

NRK fjerner innlegg som viser trakassering i USA

(29. aug. 2016)
Mens link til video som viser at vestlig kledd kvinne i muslimsk land åpenlyst blir trakasserert ikke blir slettet, blir videoer som viser det samme i USA slettet fortere enn du kan si sensur. Er det noen der ute som ikke liker den hele og fulle sannheten? Her er tre videoer av kvinner som går på gaten. Gjett hvem som ikke blir trakassert!!

  Vi fant disse fire rådene for kvinner:
  1. Don't wear skirts.
  2. Don't talk to men.
  3. Don't make eye contact with men.
  4. If possible, don't be a woman.

Vestlig kledd kvinne i Algeri
Vestlig kledd kvinne i New York
Kvinne i New York, først kledd vestlig, deretter kledd i Hijab


NRK's svertekampanje mot Russland fortsetter

(4. mars 2016)
PST-sjefen i Sør-Trøndelag frykter at den pågående militærøvelsen Cold Response i Trøndelag kan være et mål for utenlandske etterretningstjenester, spesielt fra Russland.

Vi gratulerer PST-sjefen i Sør-Trøndelag med innsikten, for slik har det alltid vært under alle militærøvelser i Norge. Det nye er at NRK gir det spalteplass så regelmessig. Pass dere for russerne!

Frykter russisk spionasje i Trøndelag (nrk.no)


NRK og Høyre og AP kvitt en brysom debattant

(3. juni 2015)
Nrk og Høyre og AP (det kommer mye ut på ett) vil ikke ha med Rødt i partilederdebatten eller i valgomaten. Mange er uenig i vedtaket og mener dette vil gjøre debatten fattigere og mindre utfordrende. Demokratiet har jo allerede gått i skogen - så det spiller egentlig liten rolle hvem som er der eller ikke.


NRK trykker konspirasjonsteorier når de går MOT Russland

(29. mai 2015)
NRK.no/Ytring er det statsredigerte debattforumet vi har. Her kan du komme med kronikk dersom du er "innenfor" eller har en fin tittel eller rir bølgen. Øvrige folk henvises til å delta i debattene som styres med en stødig hånd.

NRK har sluppet løs en kronikk som i realiteten er den reneste konspirasjonsteori. Konspirasjonsteorier er jo kjent fra 11. september, og regnet som lite stuerent å trykke eller å omtale. Men for NRK er konspirasjonsteorier forbløffende nok trykkverdige dersom de konspirerer mot Russland. Vi gratulerer !!!

Mordet på Boris Nemtsov (nrk/ytring)


Ugreie effekter i sporten ?

(27. jan. 2015)
NRK sine lys-effekter rundt sportsendingene på TV har nå bikket helt over. Nå gjelder det å fyre av biltser rett i trynet på seerne, kraftige blink, sjenerende lysflash gjerne kombinert med ekkel lyd av kortslutning.

Selv om det er grenser for hvor mye en TV-skjerm kan blende oss, er hendelsene plagsomme og sjenerende og ansees av noen som respektløst. De som lurer på hva som menes, kan klikke her for å se.


NRK utøver sensur

(9. okt. 2013)
NRK vil IKKE vise dokumentarfilm som mener å bevise at WTC7 ble tatt ned med bruk av eksplosiver. Architects and Engineers for 9/11 Truth har laget en dokumentarfilm ”9/11: Experts speak Out”. Her presenteres vitenskapelig funderte bevisanalyser fra fagfolk på en saklig og ryddig måte fra kollapsen til World Trade Center nr. 7.

Dette bygget med 47 etasjer ble ikke truffet av noe fly, men raste ned om ettermiddagen den 11. september 2001 som om det var revet med bruk av eksplosiver. Dokumentarfilmen kan kjøpes på nettet for noen dollar og lastes ned for interesserte. Noen av sakene filmen tar opp er omtalt i avsnittet nedenfor.

NRK ønsker åpenbart ikke å vise ALLE sider av denne saken, bare den offisielt stuerene versjonen.

Se trailer til dokumentarfilmen her.


Når vet du at TV kødder med deg ?

(13. april 2013)
TV handler ikke bare om å formidle, det handler om å ”fange” seerne på ulike måter. Og for å få til dette, finnes et utall virkemidler. Noen av dem er tvilsomme, noen av dem er sleipe, andre kan være ”in” og ”hot” og ”kul”. Mange av dem søker å rive ned din motstand mot budskapet.

 • mange kjappe klipp etterhverandre, ett sekund eller kortere
 • bruk av unødig voldsomme overganger mellom scener
 • bruk av strobelys eller flashy effekter
 • justering ut og inn av fokus
 • brå zooming inn eller ut
 • den klassiske reporteren som alltid nærmer seg
 • uventet bruk av TV-skjermen (mindre format, flere vinduer)
 • uventet bruk av hurtig eller langsom visning
 • uventet bruk som av ”gammel” film med striper og opphakket
 • heftig bruk av repetisjon av sjokkerende klipp
 • heftige lydeffekter som ikke har noe i programmet å gjøre
 • brå og plutselig overgang til reklame
 • åpenlys eller skjult reklame (for varer eller meninger)

Som TV-seer har du to muligheter: Den ene er å lene deg tilbake og ”bli tatt”, den andre er å protestere og skru av eller swappe vekk. Selv NRK forsøker å bli så kul at det drypper av dem, på måter som noen seere finner så plagsomme at de skrur vekk eller lukker øynene. Vi liker ikke at folk kaster søppel inn i hagen vår. Men er det greit at TV kaster søppel inn i stuene våre ? Kan vi kreve et snev av anstendighet i bruk av effekter på TV ?


RiksTV: Få folk til å BETALE for å se reklame

(29.nov. 2012)
Det nye bakkenettet er for det meste reklamefinansiert. Normalt er reklame gratis. Her har de klart det kunststykke å få folk til å betale for å se på reklame for rundt 5.000 kroner året i tillegg til 2.000 kroner i lisensavgift. Hvis du swapper vekk fra reklamen kan det bli dyrere, sier reklamekanalene, og viser riset bak speilet.

Skjermen fylles av aggressiv, villedende, atferdsendrende reklame langt over smertegrensen. Det de VIRKELIG er redd for er at du slår av TV'en. Men kanskje det er klokt? Nyte stillheten. Finn frem en bok. Les en avis. Gå en tur. Se ut vinduet. Tenk på noe annet enn TV vil tvinge deg til å tenke på. Dette er det ultimate virkemiddel du har som forbruker: å skru av.

Ta livet tilbake! Skru av!


TV og dens varige skadevirkninger ?

(12. febr. 2012)
Hva er det TV egentlig vil med oss ? TV har blitt en viktig del av livene våre, enten vi liker det eller ikke. I svarene du gir til spørsmålene nedenfor må det sikkert differensieres mellom reklame-TV og reklamefritt TV.
 • Hva tror du TV egentlig vil med deg ?
 • Hva er strategien eller målsettingen bak kanalene ?
 • Hvilke forskjellige virkemidler bruker TV for å oppnå sine mål ?
 • Om det er forskjell: Hvilke kanaler bruker hvilke virkemidler ?
 • Hva kan TV sitt budskap bety på lang sikt for deg som seer ?
 • Hva gjør kanalen for at du ikke skal swappe vekk ?
 • Hva klarer TV å endre i ditt liv som har betydning for deg ?
 • Hva får TV deg til å gjøre eller til å bli ?
 • Hva bidrar TV til at du IKKE gjør eller blir ?
 • Er det riktig å si at man blir det man ser på ?
Tenk deg en verden der TV har ubegrenset makt og innflytelse over deg og alle andre, en verden der TV er styrt av penger og makt. Hva slags verden er dette ?


NRK sprer historieforfalskning

(12. jan. 2012) For et par dager siden deltok noen av våre borgerlige nikkedukker i innslag om Irak-krigen på dagsnytt 18. Her ble det samstemt messet at 100.000 (hundrede tusen) mennesker var drept i Irak. Det er jo løgn. Dersom NRK hadde tillatt tilsvarende fusk med tallene på jøder som ble henrettet under siste verdenskrig, ville det blitt ramaskrik og øyeblikkelig korreksjon.

En norsk fagmilitær som kommenterte krigens første dager i Irak, sa at minst 150.000 var drept av den massive bombingen i Bagdad den aller første uken av krigen.

De uavhengige britiske byrået ORB (Opinion Research Business) estimerer at rundt en million mennesker er drept i Irak. Vi vet også at 90% av de drepte i Irak og Afghanistan er sivile, den høyeste andel sivile noensinne i store kriger. Tallet er ekstremt avvikende fra de "offisielle amerikanske tallene". ORB har - i motstening til amerikanerne - dokumentert sin metodikk og beregning ganske grundig, og har - i motsetning til amerikanerne - ingen interesse i å pynte på tallene verken den ene eller andre veien.

Man burde forventet noe riktigere tallangivelse på NRK, og en korrigering når feil blir avslørt. Men NRK tier, akkurat som NRK tier om at USA sin Irak-krig er en åpenbar forbrytelse mot menneskeheten basert på løgn og falske, egenproduserte "bevis".

ORB sine tall fra Irak (wikipedia)


Opium for folket ...

NRK sin fotballgalskap ser ut til å bre om seg i den grad at det nærmer seg religion eller avgudsdyrkelse. Derfor lanserer vi de 10 bud for NRK her:

 1. Du skal ikke dyrke annen sport enn fotball
 2. Du skal ikke snakke negativt om ditt lag
 3. Du skal se på kamp hver helg
 4. Du skal hedre dine fotballhelter
 5. Du skal ikke bidra til å ødelegge fotballens rykte
 6. Du skal ikke bryte med ditt fotballag
 7. Du skal ikke la andre interesser ta fotballens plass
 8. Du skal ikke referere usant fra kampene
 9. Du skal ikke begjære andre fotballag enn ditt eget
 10. Du skal ikke begjære andre lags fotballspillere, eller trenere eller noen som hører andre lag til


NRK prioriterer sport foran Libya og Kina

(19. mars 2011)
I går lovet NRK 10 minutters ekstra nyhetssendinger kl. 09:00, 10:00 og 11:00 på grunn av viktige begivenheter i Libya og Kina. Og noen blant oss trodde faktisk det skulle komme gode og grundige oppdateriger derfra. Vi tok feil. Kl. 10:05 ble det satt rett tilbake til Birkebeinerløpet, dagens viktige (for NRK) begivenhet.


Nrk.no har blitt reklamefritt

(31. okt. 2010)
Den 15. september 2010 skjedde det noe i stillhet som ingen trodde var mulig: nrk.no ble reklamefritt. Det er bemerkelsesverdig, og første gangen en statlig eiet institusjon frivillig legger vekk inntekter. Dermed har nrk.no blitt flyttet fra bånn til topp i vår liste over nettaviser

Dette nettstedet har kjempet for reklamefrihet på nrk.no i litt over to år. Og nå har det blitt det ! Vi gratulerer nrk.no med øverste plass blant våre nettaviser.


La oss få SLIPPE å høre mer om Mullah Krekar

(14. mai 2010)
NRK overdekker alt som har med denne kontroversielle mullah'en å gjøre. Og, for å være ærlig, det interesserer midt i brunøyet. NRK, PLEASE, vær så snill og dropp den fyren, la oss slippe å få tværet mer om ham! Dere behøver jo ikke ta ethvert kjøttbein som noen hiver etter dere !!!!


NRK viser sitt sanne ansikt under OL

(24. febr. 2010) Under OL ser vi at NRK gjerne kutter på nyhetene hvis det passer med "viktige" (reklamefinansierte) øvelser eller andre viktige sportsbegivenheter fra OL.

Greitt, NRK kutter på nyhetene og tilpasser viktig sport. Hva er det så NRK IKKE kutter? Jo, Lotto-trekninger, Keno, sendinger fra Norsk Tipping som villedende gir inntrykk at at vi kan vinne noe. Dette lukter litt "fishy" for å si det pent.


Kulturministeren er trippelt inhabil

(11. febr. 2010)
Vi minnes da Giske snik-innførte Keno uten verken å spørre folket eller politikerne. Norsk Tipping tar seg til og med den frihet å si at du kan bli Keno-millionær hver dag. Både Giske og Norsk Tipping er noen store løgnere. Og begge har samme motiv: PENGER, nemlig dine penger.

Vi spør: hva slags politikere er det som vil ha spilleautomater inn i hver eneste heim? Hvorfor tillater de villedende reklame? Hvorfor holder de folket for narr? Her er de enkle svaret: Kulturministeren er trippelt inhabil. Han får blodpengene fra Norsk Tipping som han fordeler til "gode formål", han er også generalforsamling for NT og bidrar til nye spill og mer spill, og han er generalforsamling for NRK som bidrar til å promotere spill.


Høyre: Vi trenger et reklamefritt lokomotiv på nett

(31. jan. 2010)
Høyres mediepolitiske talsmann Olemic Thommessen i Høyre vil ha slutt på NRK's reklameinntekter på nettstedet nrk.no. Dermed reiser Høyre påny prinsippdebatten om NRK's torverdighet, lisensfinansiering og konkurransevridning. Utspillet er et skudd i ryggen på politikken til diverse kulturministre under AP.


NRK er blitt fullstendig sportsgal

(17. mars 2009)
Sportshelger har blitt "standard" i NRK på alle TV-kanalene og gjerne også radio samtidig, nå har NRK statskanalen også begynt å sende fotballkamper på lørdagskveldene på familiekanalen. Reaksjonene har vært betydelige. Folk har ringt, mailet, skrevet og SMS'et inn sine klager til NRK i en skala som selv NRK sjeldent opplever. NRK ser ikke ut til å ta hintet.

NRK har en særdeles topptung og velutrustet sportsredaksjon som må få noe å gjøre på. De synes det sendes for lite sport. Er det noen der som får prosenter av tippeligaen (Omsetning = 1,3 milliarder kroner årlig)? NRK promoterer også sport mellom hver eneste sending som om det var dop, gjerne med et lydnivå som nesten kan vekke døde. Og har du lagt merke til hvordan sportsgutta snakker? Det er like stereotypt som prestene i kirken.


Kulturminister Giske vil ha mer reklame på TV

(8. jan. 2008)
Dagens nyhet fra kulturminister Giske er at han ønsker seg mer reklame på NRK TV. Fra før av har vi allerede
 • Reklamefinansiert sport, gjerne på flere kanaler samtidig slik at folk ikke kan velge bort sporten
 • Daglige doser av Lotto, Vikinglotto, Tipping og Keno
 • Trav, fotball og mer promotering av fotball og tipping
 • Mellom hver eneste programpost reklameres uhemmet for nrk.no


Dokumentarfilmen om Harvey Milk

(27. nov. 2008)
27. november 1978 ble han skutt og drept, den homofile borgermesteren i San Fransisco. Nå kommer det spillefilm om Harvey Milk, om hva han sto for og hvordan han ble drept 27. november 1978. Men dette er ikke den første filmen om Harvey Milk.

Mark Isham laget en flott dokumentarfilm om Milk i 1984 "The Times of Harvey Milk" som fikk pris som beste dokumentarfilm. Ansvarlig for dokumentarfilmer den gang, Ada Houg, hun nektet å la statskanalen vise dokumentarfilmen. NRK har heller ikke vist den siden, til tross for at anledningene kommer jevnlig hvert 10. år.


NRK har begynt å kjøre reklame på radio

(11. august 2008)
NRK sender allerede betydelig reklame på TV, det nye er nå at de også har begynt å sende reklame på radio. De har "adgang til det" ut fra det regelverket som hittil bare har vært praktisert for TV, sier de.


NRK.no invaderer PC'en din uten samtykke

(11. juni 2008)
Siste nytt i pushing av reklame fra nrk.no: Du går inn på siden, og en av reklame-annonsene på siden presenterer sitt budskap gjennom høyttalerne på din PC uten at du engang har klikket på annonsen eller tilkjennegitt at du ønsker høre noen reklame. Slik invaderer nrk.no din private sfære, slik ønsker nrk.no å selge mer reklamekroner. Og dette finner NRK ganske morsomt.


NRK går glipp av 400 millioner kroner i lisens hvert år

(13. des. 2007)
Når det er 1 810 000 som betaler lisens i Norge og vi har 2 000 000 husstander, betyr det at 190.000 husstander ikke betaler lisens. NRK får inn 3,8 milliarder kroner (1810000 * 2100), og betaler trolig 50 millioner kroner bare for innkrevingen. Dermed kan NRK få 450 millioner kroner mer å rutte med dersom hver husstand fikk en lisensavgiften over skatteseddelen. Dette kunne gitt NRK råd til et reklamefritt NRK og et reklamefritt www.nrk.no, Idag har vi ingen av delene. Alternativt kunne lisensavgiften blitt redusert med 10% (Gud forby!).


NRK gjør heimen til en risikosone for folk med spilleproblemer

(3. des. 2007)
3 av 4 (73%) mener at NRK gjør heimen til en risikosone for folk med spilleproblemer. Ennå flere (88%) mener NRK bidrar til at mange folk spiller mer. mens 98% mener NRK bidrar til høyere omsetning for Norsk Tipping. Stortinget ser ut til å finne seg i dette løpet.

NRK gir Norsk Tipping mye gratis sendetid 88 % er enige
NRK gir deg inntrykk av at det går an å vinne i Lotto 83 % er enige
Vinnersjangsene er store i Lotto 95 % er uenige
NRK bidrar til høyere omsetning for Norsk Tipping 98 % er enige
NRK bidrar til at mange folk spiller mer 88 % er enige
Det er bra at man kan spille via NRK 71 % er uenige
NRK gjør heimen til en risikosone for folk med spilleproblemer 73 % er enige


Nyheter på mobil UTEN reklame

(21. nov. 2007)
Ja, det er mulig. Utrolig nok. Det finnes et reklame-hull i NRK. Det heter nyheter på mobil. NRK vet (utrolig nok!) at det ikke er plass til BÅDE reklame OG nyheter på en mobiltelefon. Og fordi sidene er vanlige internettsider, kan du laste dem opp på din PC uten reklame. Og pengene til å utvikle herligheten har de talentfullt tatt fra reklamen på www.nrk.no.

(sidene fra mobilportalen fungerer ikke lenger ...)


Vi lever i et fattig land

(17. nov. 2007)
Mange andre land klarer å levere reklamefrie nettsteder for nyheter, aktualiteter, og krinkasting. Selv nyhetssidene til Google er frie for reklame. Dette klarer ikke NRK. I en krisesituasjon kan myndighetene bare glemme nrk som informasjonskanal på smale linjer, de lar seg simpelthen ikke åpne.

Look to Norway? Det krever både politisk mot og et klart verdisyn å kjøre reklamefrihet. Det krever kulturell rikdom og økonomisk frihet. Vi har visst ingen av delene.


NRK-plakaten om reklame

(13. nov. 2007)
Kulturdepartementet har lagt ut sin ambisiøse NRK plakat som har mye riktig og bra i seg. or NRK skal være ikke-kommersiell sier de. NRK skal ikke ha "spesielle salgsfremmde henvisninger til konsernets kommersielle tjenester og produkter". Det siktes sikkert her til henvisninger til Internettsidene som er smekk fulle av reklame, dette blir det nå slutt på. Hvordan NRK kan være ikke-komersiell når konsernet åpenbart har kommersielle tjenester og produkter?

NRK sine sportssendinger er definitivt kommersielle, men de er jo ikke allmenne, de er for spesielt interesserte. Og for å hindre at folk swopper vekk fra sporten, kjører de sport på begge kanalene hele helgen, det gir reklameinntekter!

NRK kan ha reklame på Internett, med unntak for nettsider for barn og ungdom. Du har lov til å svindle og lure og manipulere vanlige folk, men ikke barn og ungdom. Men barn og ungdom må gå innom masse reklame på nrk.no sin forside for å klikke seg inn på sine reklamefrie sider.

NRK sin ambisiøse NRK plakat


NRK flytter spillegalskapen inn i stua til folk

(10. oktober 2007)
Da de farlige spilleautomatene fjernet viste det seg at Giske hadde flere planer, som er lansert uten at Stortinget har fått uttale seg.

Nå skal spillingen inn i heimen. Nå skal heimen bli en risikosone for spill. Nå skal folk kunne hektes på spilling fra sofaen foran TV'en. Barn, unge og eldre, ingen skal skjermes. Er det riktig at et statsmonopol har anledning til å ta seg til rette i stua til folk på denne måten?


UNCEF må betale 6,5 milioner for TV-aksjonen

(19. okt. 2007)
NRK synes ikke det er "riktig" at Unicef skal få gratis sending til TV-aksjonen. Derfor sender NRK regning på 6,5 millioner kroner for dugnadsinnsatsen sin. NRKs tv-sjef, Arne Helsingen, sier spørsmålet om hvem som skal betale dukker opp hvert år, og han understreker at NRK «stiller både kanaltid og fronter aksjonen gjennom oppkjøringer på tv». Det er ikke gratis å samle inn penger til hivsmittede barn. Noe av Pengene UNICEF får inn søndag går derfor til å finansiere NRK.


nrk.no er ikke statskanalen NRK

(22. sept. 2007)
For mens domene-navnet nrk.no eies av NRK, er det et annet selskap som eier selskapet bak nrk.no og driver nettstedet nrk.no. Dermed slipper de tenke å NRK's statutter om reklamefrihet, og de slipper å stå til rette for Staten som er eier av NRK.

Det er NRK Activum AS som driver nettstedet www.nrk.no - og de har gjort det svært vanskelig for vanlige folk å se at dette ikke er NRK. Nettstedet er tett integrert i NRK sin virksomhet. Aksjeselskapet har en eneste målsetting: å tjene penger. Nettstedet finansieres ikke av lisenspenger, men av reklame.

I styret sitter Tore Olaf Rimmereid som er finansdirektør i NRK AS, Trygve Holtskog, konsernsjef i Expert ASA, Merete Simonsen som er markedsdirektør i ICA Norge, Olav Sandnes, Chief Financial Officer (CFO) Funcom Oslo AS og Tordis Aavatsmark, programsjef i NRK.

www.nrk.no pusher så mye reklame at nettstedet ikke lenger lar seg åpne på smale linjer. Det betyr at dersom du skal sjekke nyheter via mobilt modem, må du gå til andre kilder som f.eks. news.bbc.co.uk foruten å være reklamefri, har BBC en verdensomspennende nyhetsoppdatering på en rask portal som er lett å finne frem i.

Det geniale med nrk.no er at nettstedet får ubegrenset gratisreklame i fjernsyn og radio. Nesten mellom hver programpost sies det at "du kan gå til nrk.no og se mer om dette". På TV viser de ofte "klipp" fra sidene til nrk.no der reklamen ikke fremgår, slik unngår NRK politikernes krav om reklamefrihet. Altså: NRK pusher ikke reklame, NRK pusher nrk.no som igjen pusher reklame.


Gir NRK gratisreklame til NT verdt en halv milliard ?

(22. sept. 2007)
Norsk Tipping sender hver uke flere programmer på NRK fjernsyn som omhandler ulike spill og trekninger. Programmene bidrar til å promotere spilleavhengighet på en grovt utilbørlig måte. Vinnersjangsene er statistisk sett fraværende, reklamen er derfor villedende og derfor useriøs. Reklameverdien til disse sendingene er beregnet til å utgjøre 475 millioner kroner årlig.

"Tjenesten" skal være gratis. Norsk Tipping leverer programmene ferdigtapet og helt gratis til NRK, som sender dem, fortsatt helt gratis, fordi programmene "har en så stor verdi for TV-publikum", dette er "underholdning". NRK har som kjent ikke lov verken til å sende reklame av denne typen eller ta reklameinntekter for slike programmer. NRK lar altså en privat spilleaktør i maredet få sende sine "kvalitets-programmer" gratis.

Kulturminister Trond Giske er generalforsamling i NRK. Men han er også generalforsamling i NT.. Og som kulturminister nyter han godt av NT sine merinntekter som han selv fordeler. Dette stinker lang vei.


NRK pusher reklame i stadig flere sendinger

(22. sept. 2007)
NRK har nå så mange og så lange sportsendinger at man kunne tro de prioriterte denne typen sendinger foran andre sendinger nettopp på grunn av reklamen.

Men så ser vi at NRK også sniker inn reklame i sendinger som definitivt er selvbærende. Det siktes til festforestillinger i Oslo Spektrum rundt Nobels Fredspris, sendinger som selges over hele verden og sees av kanskje flere hundre millioner mennesker. Dette er sendinger som bør gi NRK betydelige inntekter. Men også her finner NRK det opportunt å putte inn reklame for norske seere.


Aggressiv egenreklame

NRK har skrudd opp aggressiviteten på intern promotering og egenreklame av programmer. Dette gjøres på en slik måte at eventuell "overgange" til vanlig kommersiell reklame (når/hvis dette kommer) vil bli nærmest umerkelig. Er dette hensikten med den?

Egenreklamen har alle kjennetegn på "god reklame": Høyt volum, hyppig klipping med max. 1 sekund pr. scene, full fart og overdreven bruk av flashy visuelle effekter. Så aggressiv er denne egenreklamen blitt at mange nå sitter klar med hånden på fjernkontrollen for å slå av lyden når et program er ferdig. NRK kan ha misforstått hva det vil si å bli invitert inn i stuen til folk ...


Fredspriskonsert brukes til å vise reklame i NRK

(11. des. 2004)
Norge er i en unik situasjon som har landsdekkende reklamefritt TV. Så ser vi at Nobels fredspriskonsert på TV startet med å vise en uvanlig lang liste "sponsorer". Hvorfor det?

Er det nødvendig å sponse en forestilling som blir utsolgt på 1 time og som vises for 450 millioner mennesker over hele verden? Svaret er trolig NEI, dette er et evenement som bør gå med enormt overskudd. Hvis det ikke kvalifiserer til å bryte med regelen om reklamefrihet, er det et overgrep mot seerne som betaler lisensen til NRK.