Vingene som ikke smeltet

11. september 2001 styrtet angivelig en Boeing 757 223 inn i Pentagon uten å etterlate seg identifiserbart vrakgods.

(15. nov. 2015) Ifølge den offisielle versjonen smeltet hele flyet på grunn av den høye varmen da det eksploderte på vei inn i bygget. Selv begge motorene på 3 x 4 meter som veide 6 tonn hver, laget av titan med smeltepunkt 1668 grader C, skal ha smeltet, det var derfor man ikke fant dem.

Derimot fant man noen vingedeler i aluminium som tydeligvis ikke hadde smeltet. Aluminium har smeltepunkt på 660 grader C. Disse delene ble senere båret vekk godt tildekket av blå pressening.

Vingedelene bør også verifiseres, om de faktisk stammer fra en Boeing. Bildet viser vingedeler som ikke ligner på noe fra Boeing.

Er det mulig at to store vingedeler som avbildet kan overleve et krasj uten å smelte, ja faktisk uten å se svidd ut engang, når hele flyet med flymotorer av titan på de samme vingene angivelig smeltet vekk ?

Den offisielle versjonen ser ut til å være en eneste stor røverhistorie. Det er klart at dersom det kan reises tvil om den offisielle amerikanske versjonen etter 11. september 2001, da har verden et stort problem. Da har ordet "terrorisme" har fått et nytt innhold og historien må skrives om. Da har norske medier og politikere feilet. Da er muslimer gjort til syndebukker og vi har kriget og sanksjonert feil vei.

Det du ser på bildet til høyre er bevis for at USA's offisilelle versjon er løgn.
Men det finnes flere indikasjoner på flyvinger fra et lite fly.

Lite oversiktsbilde fra Pentagon
Samme oversiktsbilde med høy oppløsning
Detalj fra foto. Dette ligner på del av flyvinge til lite fly


NYE FAKTA fra Pentagon 11. september 2001 (3. sept. 2013)

Denne saken bygger på foredraget (se vedlagte video på 3 timer av foredrag med nye bevis og lite kjent fotomateriale) til Barbara Honegger med tittelen Behind the smoke curtain (hva skjedde og hva skjedde ikke i Pentagon) i Seattle's Town Hall Theater 12. januar i år. (Kommer som bok) Flere av Honeggers bevis tilbakeviser påstander lenger nede på denne siden som feile.

Tidslinje for detonasjonene i Pentagon
  • 08:20 American Airlines Flight 77 (Boeing 757 223 med regnr. N644AA) forlater Dulles flyplass i Washington med kurs for Los Angeles

  • 08:54:43 Indianapolis FAA Air Traffic Control fulgte flight 77 og så flyet begynne nedstiging UTEN å svinge tilbake mot øst, og hadde gått ned 6000 fot da transponder ble slått av. (Den offisielle versjonen sier at flyet ikke begynte nedstigning før ETTER at det hadde svingt tilbake, nemlig klokken 09:01 )

  • 09:09:55 Indianapolis Center rapporterte flyet savnet og muligens havarert til FAA for Air Force Search and Rescue (på dette tidspunkt hevder Military ATC at de første gang plukker opp østgående blip som forøvrig aldri er positivt identifisert)

  • 09:16 - 09:26 Barbara Olson (advokat og kommentator for CNN, Fox News mm.) ringer sin mann Ted Olson (United States Solicitor General fra juni 2001 til juli 2004 under George W. Bush) to ganger. (9/11 Commission Report side 9.) Ted Olson hadde ingen grunn til å tvile, for konens telefonnummer kom opp på displayet på hans telefon. (2006: FBI hevder nå at mobiltelefon samtalene aldri har funnet sted, dermed er det eneste konkrete beviset for at dette flyet ble kapret og at det ble brukt tapetkniver kansellert.)

  • 09:27:51 Et militært helikopter ankommer Pentagon og kommer under radar, tar av sekunder før eksplosjonen utenfor kl. 09:32:30

  • 09:30:00 Første eksplosjonen i Wedge two E Ring: Army spesialist April Gallop's armbåndsur stoppet 09:30 av intern kraftig eksplosjon i PC'er på kontorene i Wedge 2. Flere vitner om sterk lukt av cordite.

  • 09:32:20 To brannmenn som står utenfor brannstasjonen ser et fly komme rett mot dem, den ene kaster seg under en varebil, den andre løper ut til venstre (nord). Flyet eksploderer over heliporten før det treffer Pentagon. Begge brannmennene klarer seg.

  • 09:32:30 Klokke stoppet i brannstasjonen etter kraftig eksplosjon 100 - 150 fot til venstre (nord) for angivelig treffpunkt. Området ved heliporten er bestrødd med vrakrester mens plenen utenfor det offisielle treffstedet er fri for rusk. Vitner har sett et lite hvitt fly med striper. (flere offisielle vitnemål angir kl. 9:32) Et annet vitne får en glassfiberlignende flydel i bilen ned gjennom soltaket som er åpent. På dette tidspunktet er flight 77 hele 5 minutter fra Washington.
  • 09:32:33 Helikopteret kommer tilbake på radar ved Pentagon, flyr retning nord (til venstre)

  • 09:33 Hendelsen i Pentagon trigger flere viktige handlinger, alle dokumentert mht. når de skjedde. Flere av disse er også tidfestet av media. Østfløyen i Det Hvite hus blir evakuert. President Bush blir geleidet vekk fra barneskolen i Florida hvor han har sittet og glodd ut i luften i mange minutter etter meldingen "America is under attack", New York børsen blir stengt

  • 09:33 Major Daniel Caine på Andrews Air Force Base som fikk avslag på å gripe inn straks etter WTC-kræsjene, får nå lov å sende fly i luften av Secret Service.

  • 09:33 Langley AF Base interceptor pilot Dean Eckmann får shoot-down order for ethvert fly som måtte komme innenfor 30 miles av Washington

  • 09:34:11 Svart røyksky begynner å komme opp fra diesel tilhenger (er på film) nær (litt til høyre eller syd for) offisielt treffpunkt

  • 09:37:46 Offisiell kræsjtid Pentagon (men ikke noe seismisk utslag og ikke noen kjent eksplosjon på dette tidspunktet) Publikum og media er på plass, brannfokene jobber, men ingen ser noe fly på dette tidspunkt. Det er heller ikke noe typisk avtrykk etter noe fly slik vi så fra WTC 1 og 2.

  • Samtidig: Lt. col. Steve O'Brien på Hercules C-130 i området anmodes om å holde utkikk, oppdager flyet, identifiserer det som en Boeing 757, forsøker å følge etter det, rapporterer til kontrolltårnet kl. 09:38: "looks like that aircraft crashed into the Pentagon, sir." ifølge 9/11 Commision Report. (Honegger hevder det motsatte i sitt foredrag: at avhør og lydbånd viser at C-130 ikke så hva som skjedde.)

  • 09:43 Kraftig eksplosjon i The Naval Command Center (Lt. Kevin Shaeffer, angivelig eneste overlevende) NB: Usikkert om bildet viser denne eller en annen detonasjon, det som er sikkert er at bildet er tatt etter 09:34:11 og lenge etter den første eksplosjonen ved Heliporten. Bildet viser en kraftig eksplosjon som slår UT av bygget.

  • 09:48 "Another Pentagon Explosion" (Secret Service Log)

  • 10:00 (?) Nok en eksplosjon, og E ring kollapser der Flight 77 angivelig skulle ha truffet, mens media rapporterer det live.

Flere momenter fra foredraget som ikke får spalteplass her:

  • Den umulige flyturen til Flight 77
  • At 95 % av skadene i Pentagon var i 1. etasje og under der et fly kunne truffet
  • Vrakgodset som manglet og 6 tonns flymotorer av titanium som "fordampet"
  • At det ikke var ett, men tre stk. Exit hull innenfor C-ringen, ingen av dem hadde noe noe med fly å gjøre
  • Hvordan amerikansk militær anthrax ble postet datert 11. september
  • At det er umulig at en Boeing kan kappe telefonstolper uten at vingetankene eksploderer
  • At det er umulig at et fly kunne trenge gjennom Wedge 1, den eneste delen av Pentagon som var forsterket og bombesikret
  • og mye mye mer.


Et par minutter i Pentagon ... Try Google translator

(20. sept. 2011) Da flyet kræsjet inn i Pentagon den 11. september 2001 tok det bare et par minutter før FBI hadde samlet inn alle videoer fra alle kameraene som pekte mot Pentagon i hele området. Ingen videoer er frigitt, med ett lite unntak der en snutt viser 5 bilderammer med noe udefinert som eksploderer mot Pentagon. Pentagon har tett i tett med overvåkingskameraer hele veien rundt taket, kanskje så tett som hver 50. meter. Heller ikke herfra er noen videoer frigitt.

Hvorfor er dette et problem ?

  • Dersom FBI ønsket å overbevise om at det var et passasjerfly som kræsjet inn i Pentagon, kunne FBI ganske enkelt frigjort videoer som beviste det. Istedenfor har FBI gjort det motsatte og bidratt til å tåkelegge og lage grobunn for konspirasjonsteorier.

  • Innsamlingen av videoer skjedde bemerkelsesverdig hurtig, fordi jagerfly ennå ikke var sendt på vingene for å avskjære eller skyte ned kaprete fly. Det beordret Secret Service først kl. 09:41, hele 9 minutter etter at Pentagon var truffet og 1 time og 20 minutter etter at den første kapringen var kjent. Noe av det første FBI gjør etter anslaget mot Pentagon er altså å gi ordre om å samle inn videoer på steder som allerede er plukket ut på forhånd.

  • Norge opplevde en tilsvarende kaotisk dag den 22. juli 2011. Ingen skal påstå at det ble gitt klare ordrer om noe som helst et par minutter etter at bomben gikk av i regjeringskvartalet. Det var knapt noen som forsto hva som egentlig skjedde. Det gikk timer før noen sa noe om videoer, og da kom det som en henstilling på TV om at "de som måtte ha noe" måtte være snill og levere det til politiet. FBI-agenter derimot satt klare i bilene sine da det smalt, med topp prioritet å samle inn bevismateriale som deretter ble holdt hemmelig.
Tilsiktet ? Det er veldig vanskelig å se at FBI hadde noen annen agenda enn å sørge for at ingen kunne motbevise at et passasjerfly traff Pentagon. Samtidig er det skremmende å se hvor klare ordre som har foreligget på et tidspunkt man ikke burde forvente ordrer av denne type i det hele tatt. Mange krever nå at FBI frigir videoene fra 11. september slik at alle kan få se hva de inneholder. Det må være anledning til å si at kravet er velbegrunnet uten å bli beskyldt for å være ondsinnet konspirasjonsteoretiker.

Hullet som ikke passer

Hullet i Pentagon ekstremt ulikt hullene i WTC.

Vi har alle World Trade Center brent inn på netthinnen, der to fly kræsjet i hvert sitt tårn for snart 10 år siden. I de bærende ytterveggene var hull som viste hvor vinger, motorer, haleror og flykropp hadde smelt inn i tårnene med enorm kraft, kappet konstruksjoner og etterlatt tydelig avtrykk av fly. Derfor var det så pussig at det ikke fantes noe slikt avtrykk av en Boeing 757 i Pentagon. På ytterveggen i Pentagon fantes ingen avtrykk etter flyvinger, flymotorer eller fra halreror som stakk opp. Til og med glassvinduene var intakte der flyvinger skulle ha smelt inn i bygget.

Et rundt hull brent gjennom 6 vegger. Pentagon fikk imidlertid ett eneste hull som er udiskutabelt. Et vannrett hull var brent tvers gjennom tre av de fem ringblokkene, altså gjennom seks yttervegger av armert betong, det var rundt 5 meter i diameter hele veien.

Det siste hullet kalte de for ”the Exit hole”, utgangshullet, uten at man kunne påvise at noe som helst hadde gått ut gjennom det hullet. Ikke noe fly, ikke noen flymotor, ingenting.

Snuten på en Boeing 757 er like myk som snuten på en VW boble. Den lager ikke et hull tvers igjennom betong. En flymotor kan ha mer kraft, men da skulle det være TO hull, og man skulle finne en svær klump av en flymotorer gjennom siste veggen. Utenfor hullet i Pengagon var det ingen flymotor.

Større versjon av "The Exit Hole" her

Enestående flyging av en som ikke kunne fly!
Flight 77 ble angivelig kapret av den arabiske terroristen Hani Hanjour som ikke ble ansett skikket til å fly landingsrunde med en Cessna.

Mye kan sies om flight 77, det mest bemerkelsesverdige skjer når Hani Hanjour angivelig ser Pentagon rett foran seg. Han lar være å dytte stikka frem og stupe inn i bygget i en helt kurant manøver. Istedenfor flyr han forbi Pentagon slik at bygget forsvinner ut av syne fra kapteinsplassen nede og bak til høyre.

I kraftig nedstigning og høy fart tar han en brilliant 270 graders høyresving med flyet i nær 90 grader krengning som trekker 3 – 4, kanskje 5 G, nå med Pentagon skjult bak flytaket i cockpit, for så i akkurat rette sekund å rette opp flyet og ramme Pentagon vannrett så lavt at snuten traff 2. etasje uten at flymotorene berørte plenen utenfor.

Radaroperatørene som så manøvren var sikre på at de hadde et militært jagerfly på skjermen. Sivile piloter hevder det kanskje finnes et titalls piloter i verden som kan være istand til å fly en Boeing 757 slik, under forutsetning at flyet ikke får high speed stall eller at ikke noe dataprogram tar over og iverksetter trygg flyging.

En ting er helt sikkert: Hani Hanjour var ikke i nærheten av å ha kompetanse til å fly en slik sving. Trolig tillater ikke en Boeing 757 å bli flydd slik heller.

Ikke noe synlig vrakgods fra en Boeing 757.
Og så traff flyet Pentagon med en detonasjon som fikk folk til å søle morgenkaffen i fanget 3 kilometer unna, et smell med en sjokkbølge helt ulik kræsjene i New York. Utenfor bygget fant man ingen synlige flydeler som kunne minne om et flykræsj. Man fant heller ingen flymotorer, hjulsett eller vingedeler som kunne høre til en Boeing 757, eller 60 tonn vrakgods etter flyet. For andre gang i historien, og på samme dag, hadde et fly forsvunnet uten å legge igjen spor.

Derimot fant man flydeler som kan stamme fra et A3 Skywarrior jagerfly eller en drone, flydeler som mange betviler kan stamme fra en Boeing 757 på grunn av størrelsen. En liten turbindel, noen små felger og et par vingedeler. Foto av dem ligger på internettet.

Alle videoer beslaglagt på noen minutter.
Pentagon har videokameraer plassert tett i tett hele veien rundt. Ingen videofilmer derfra er offentliggjort. Flere bygninger i nabolaget hadde videokameraer som dekket begivenheten. Alle data fra disse opptakene ble samlet inn og konfiskert av FBI bare minutter etter kræsjet. Dette i seg selv var bemerkelsesverdig hurtig gjort, fordi jagerfly ennå ikke var sendt på vingene for å avskjære eller skyte ned kaprete fly. Det beordret Secret Service først kl. 09:41, 9 minutter etter at Pentagon var truffet og 1 time og 20 minutter etter at den første kapringen var kjent.

Man kan tape en krig på 1 time og 20 minutter.
Normalt tar det et par minutter å scramble jagerfly på vingene ved problemer i luftrommet i USA, og det skjer jevnlig. 1 time og 20 minutter er seint nok til å tape tredje verdenskrig - og det i USA's best bevoktede luftrom i et land som sies å ha verdens beste forsvar.

Ble Pentagon truffet av en A3-skywarrior?

A3 Skywarrior er et lite tomotors jagerfly som kan bære raketter av typen "Bunker-buster", raketter som ved bruk av utarmet uran skjærer rett gjennom betong som om det var smør. Noen tror Pentagon ble truffet av en fjernstyrt A3 Skywarrior som fyrte av en rakett like før den traff bygget.

Dette vil i så fall forklare detonasjonen, hullet gjennom Pentagon og vrakdelene. Det vil også forklare den krappe svingen i høy fart under nedstigning til Pentagon.

Det er fullt mulig å gjøre et slikt fly fjernstyrt.

Og igjen synes det grunn til å fastslå at den offisielle versjonen ikke er den hele og fulle sannheten.