OL eller ikke OLNIF sin ledelse skyver medlemsmassen foran seg - feilaktig
(5. sept.) NIF har over 2 millioner medlemmer, og bruker dette for å legitimere sitt FOR-OL standpunkt. Men dette er fusk og fanteri, for de 2 millioner medlemmene er meget delt i synet på OL. Vi ber om at NIF slutter å fuske med tallene. En meningsmåling vil klargjøre dette. At hele NIF sin ledelse er FOR et OL, er jo bare å forvente.

"Han sa først 2,2 mill medlemskap, senere snakket han om 2,2 mill medlemmer. Men mange har flere medlemskap, siden de deltar i forskjellige idretter og forbund. Det reelle antall medlemmer under NIF skal ifølge tidligere avisinnlegg være 1,4 mill med stort og smått. Dersom så 30% av disse sier ja til OL, så har den godeste Inge Andersen bare 420 000 medlemmer i ryggen. Men det høres jo mer imponerende ut med 2,2 millioner." (fra debattforum)

Inge Andersen fusker også med sammenligninger
(6. sept.) Generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, sammenlignet på dirkte TV i går prislappen på et norsk OL i 2022 med Hardangerbrua. Prislappen på Hardangerbrua og et OL-arrangement i Norge er ganske forskjellig, et OL vil koste det offentlige 100 ganger mer enn hva Hardangerbrua kostet. Den egentlige prislappen på Hardangerbrua er 2,5 milliarder. Av dette finansierer det offentlige kun 250 millioner. Resten av beløpet skal dekkes inn av bompenger over broen.
NRK avslører bløffen her ...

Og nå skal OL bli så billig så ...
(4. sept.) OL-pampene (de som blir millionærer på et OL) ser skriften på veggen, og har nå kommet med løsningen. Det minner litt om flyene som ble så reine at himmelen nesten blir bedre der de flyr. For økonomi er vel bare ett av problemene til IOC forat et OL i 2022. De andre problemene heter korrupsjon, grådighet, pampevelde, eksklusvitet, kommersialitet og surfing på første klasse. At idretten finner det vanskelig å bli assosiert med dette er naturlig, men så er det heller ikke breddeidretten som vil ha OL.
Slik foreslår de å kutte OL-kostnadene (osloby)

The most corrupt OL ever ! Det er de som blir rike på OL som aller helst vil ha OL til Norge i 2022. Det er Oslo kommune, det er idrettspampene, det er alle de profesjonelle OL-pusherne, og det er representanter fra næringslivet som det vil regne millioner over i et OL. Men er det virkelig mulig å gjøre OL billigere ? Hvem bestemmer egentlig hva?

Feilinformerer om OL-risikoen
(1. sept. 2014) Da regjeringen trakk sine forbehold mot IOCs Charter, mistet regjeringen kontrollen over OL-kostnadene. Likevel hevder OL-ledelsen i et leserinnlegg til VG 6. august at de «forbeholder seg retten til å si nei» til fordyrende krav fra IOC. Det er det umulig å se spor av, mener jurist Stig Eidissen.
Regjeringen mistet kontrollen over OL-kostnadene i det øyeblikk de trakk sitt forbehold mot IOCs charter (Aftenposten.no)

Nå må de involverte stoppe å svi av millionbeløp i et OL-sirkus som er dødfødt i utgangspunktet. Samtidig er det grunn til å be NRK gjøre sin fremstilling av OL litt mer nyansert enn den er i dag. Man skulle nesten tro at NRK's ensidige sterke ønske om OL skyldes en overdimensjonert sportsredaksjon og ønske om store reklameinntekter. Dermed har rikskringkasteren fått et snev av inhabilitet.


Kulturministeren har driti på draget ...

(6. aug. 2014) Ifølge en artikkel i Nordlys kan det se ut som om vår kulturminister Thorhild Widvey (H) har gitt IOC carte blance til OL i Oslo 2022. Det er Lasse Jangås, kulturredaktør i Nordlys som skriver dette i en lengre artikkel. Han hevder ministeren har gått bak ryggen på folket og "lagt Norge på rygg for IOC" - og det for hele 3 (tre) måneder siden - uten å fortelle det til folket. Slik saken er fremstilt, gir det grunn til alvorlig mistillit til ministeren.

"Jeg snakker om at vi dessverre ikke får stille noen krav til IOC foran Oslo-OL likevel. Ikke ett eneste. At vi bare må godta absolutt alle krav IOC har til oss. At IOC kan mangedoble OL-budsjettet uten at vi har noen ting vi skulle ha sagt."

Hei Thorhild - hvorfor vil du gi IOC både bankkortet og koden? (nordlys.no)

(Vi har bedt kulturministeren kommentere saken i Nordlys, det har hun såvidt vites ikke gjort.)


Massiv reklamekampanje for OL i 2022

Profesjonell kampanje stinker ...
(29. juli 2014) Alle de som vil tjene seg søkkrike på et OL i Oslo i 2022 har nå iverksatt en svær reklamekampanje i alle medier. Dette er den "demokratiske" måten man løser problemer på: Når folk ikke vil ha noe, bruker man masse penger på å klø dem i ørene til de snur.

Hvilke penger ?
Idretten vil ikke si hvilke penger de bruker, men det mistenkes at mye til syvende og sist kommer fra det offentlig (dine skattepenger) eller fra Norsk Tipping via tippemidlene.

Bør kulturministeren komme på banen ?
Dette minner sterkt om urederlig spill og urent trav, verdier som idretten normalt ikke er bekjent av. Eller på godt norsk: det stinker. Det er ikke på denne måten vi ønsker å få avgjort viktige saker i samfunnet, det er ikke de smale interessene med flest penger som skal påvirke beslutningen. Det er en åpen og rederlig debatt i fellesskapet.


Oslo en av tre byer som er igjen til OL-2022

(7. juli 2014) Idrettspampene og proffidretten og alle som blir rike på OL jubler. Men søknaden mangler demokratisk fundament og Norge er tatt bokstavelig talt på senga i en farse av en søke-prosess der alle de andre kanditatene har trukket seg. Det bør Norge også gjøre. Å trumfe igjennom dette pengesluket bare for at noen skal bli rike på det, er for dumt. Som Frp sier: det er nok av gode ting å bruke så mye penger på.

Oslo Kommune, pampene i Norges idrettsforbund og OL-pampene er dem som nå fronter OL-2022 i Oslo, som bruker millionbeløp for "å snu folkemeningen" og lage en fest som vil gjøre dem alle rike.


Idrettsfest eller farse. Når er det nok ?

(3. febr. 2014) OL i Sotsji koster alene mer enn alle andre vinter-OL til sammen. Det arrangeres i et land preget av brudd på menneskerettigheter, under et styre som støtter krefter vi ikke liker å sammenligne oss med. Ansvarlig for lekene er en gjeng helkrorrupte gamlinger som sitter på alle rettigheter i all evighet. Når er det på tide å si stopp ?

Hva er idrett og fest egentlig ?
Takket være et NRK som er særdeles topptung på sport, som sender, markedsfører og pusher sport til den store gullmedalje, tror vi at alt i verden er bra så lenge det dreier seg om sport. Å kritisere blir som å kritisere kirken for å være ukristelig, noe den faktisk er, men som ingen liker å si høyt. Samtidig sitter det endel feite menn som tjener alt for mye penger på proffidrett og sponsing. Når folk sier "nei til OL", svarer de med "vi må sette inn krefter (penger) for å snu folkemeningen".

Idrett er ikke bare en prestasjons-dyrking langt ut over det som er normalt og sunt, det dreier seg om penger. Det er noen som sponser arrangementene, noen som gjerne betaler for at de vises og omtales på TV, noen som vil selge eller påvirke oss på områder som slettes ikke har med sport å gjøre.

Markedsverdien = hvor mange er det som ser på ?
Det dreier seg ikke om kvalitet, ikke om resultater, ikke om hvor flotte prestasjoner vi har, det dreier seg utelukkende om hvor mange som ser på. Super Bowl i USA sees på av en halv milliard mennesker. Som markedsføringsarena er det unikt, og prisene er deretter. Hva aktørene gjør på banen spiller egentlig ingen rolle.

Hva slags idrettsfester er det egentlig vi vil ha ?

  • Ønsker vi arrangementer så kostbare at de nær sagt kunne bidratt til å redusere sulten i verden ?
  • Ønsker vi elitekamp som ligger så høyt at alle vi andre hører til i sofaen i sammenligning ?
  • Ønsker vi komersielle mediebegivenheter som utelukkende vil pushe konsum ?
  • Ønsker vi fester arrangert av helkorrupte gamle gubber som sitter med all makt i all evighet ?
Nei, nei, nei og nei.
Hvis dette er svarene, er det på tide å sette seg ned og stikke fingeren i jorden. Da er det på tide å finne ut hva vi ønsker satse på nasjonalt og internasjonalt. Kanskje NIF sin ledelse i Norge bør vurderes ut fra pengeinteresser og pengebruk, kanskje NRK bør vurderes ut fra prioriteringer, interesser i produksjonsselskaper, pengebruk osv. Kanskje det er på tide å ha som målsetting at grasroten skal ha det morsomt, at folket skal bli sunt og friskt, at idrett skal være glede og moro, ikke pengebruk, korrupsjon, markedsmakt og konsum.


NRK viser sitt sanne ansikt under OL

(24. febr. 2010) For vi mener (med noe usikkerhet!) å ha registrert at NRK gjerne kutter på nyhetssendingene under OL, hvis det passer med "viktige" (reklamefinansierte) øvelser eller andre viktige sportsbegivenheter fra OL. Vi som husker den tiden Dagsrevyen var hellig og alltid ble servert på sekundet er egentlig litt imponert over denne prioriteringen.

Greitt, NRK kutter på nyhetene og tilpasser viktig sport. Hva er det så NRK IKKE kutter? Jo, Lotto-trekninger, Keno, sendinger fra Norsk Tipping som villedende gir inntrykk at at vi kan vinne noe. Lurer du på hva det kan komme av at NRK kutter viktige nyhetssendinger, men ikke kutter sendinger fra Norsk Tipping som de etter sigende ikke får betalt for? I så fall er du ikke den eneste. Dette stinker lang vei.