Når vil USA / NATO gå til krig mot Tyrkia ?

(14. aug. 2016) Det synes mer og mer klart at det var USA / NATO som sto for nedskytingen av et russisk Su-24 i november i fjor, og at USA / NATO sto bak det mislykkete kuppforsøket 15. juli. Begge hendelsene har involvert USA / NATO-basen Incirlik Air Base, og begge har involvert vestlig etterretning. Og selvfølgelig, begge hendelsene har utløst et hav av løgner fra USA.

USA / NATO kan ikke se på at de "mister" Tyrkia

Tyrkia har en av de største armeene i NATO etter USA, og Incirlik Air Base er strategisk svært viktig for USA. Dersom basen nå blir lagt ned av Erdogan og Tyrkia vender seg vekk fra NATO, blir det et slag som verken USA eller NATO kan leve med. Det er altså grunn til å forvente at "noe" kommer til å skje, og det snart. Om det "bare" blir likvidasjon av Erdogan eller om det blir full krig, gjenstår å se. Et nytt kuppforsøk ansees utelukket. Og som vanlig når USA bidrar til regimeskifte: De har allerede klar en ny "demokratisk valgt" president. Han heter Fethullah Gulen, og er ferdig dressert til å ta over.


Hva er det egentlig som skjer i Tyrkia ???

(4. aug. 2016) Kuppforsøket 15. juli etterlater mange åpne spørsmål. Men det finnes flere. Vi husker 24. november i fjor da et russisk kampfly av typen Su-24 såvidt krenket en flik av Tyrkisk luftrom og ble skutt rett ned. Hva er det som skjer?

Turkey Coup - Timeline. Explanation of the Coup in Turkey and the CIA Plan to overthrow Erdogan

Incirlik Air Base står sentralt
Incirlik Air Base brukes av Tyrkia og USA og NATO. Ifølge Aftenposten er det lagret 50 atomvåpen på basen, våpen som er fullstendig under amerikansk kontroll. Basen huser 2500 amerikanske soldater, og det er liten tvil at basen er viktig for USA's strategiske interesser i området.

Hvem sto bak nedskytingen av en russisk Su-24 i fjor ?
Det var to jagerfly fra Incirlik Air Base som sto for nedskytingen. Slikt skjer aldri uten krystallklare ordrer i forkant. Noen ville at et russisk fly skulle skytes ned. Spørsmålet er hvem. Willy Wimmer, tidligere visepresident for Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) hevder USA og NATO sto i kulissene.

Dette var en svært uvanlig hendelse av mange grunner.

 • Grensekrenkelser av fly i fredstid stoppes normalt ved å varsle via flykontrollen
 • Alternativt kan fremmed fly tvinges til å lande
 • Det er i strid med NATO’s retningslinjer uten videre å skyte ned fly som krenker et luftrom.
 • Det er ikke enkelt å finne og skyte ned et jagerfly fra himmelen. Man trenger posisjon og kurs til målet, og kan få det med en AWACS
 • Det ble angivelig sendt to amerikanske AWACS på vingene denne dagen, ett fra Kypros og ett fra Saudi Arabia
 • F-16 flyene kan ha fått målangivelse fra disse flyene
 • Nedskytingen av Su-24 kan derfor ha skjedd etter samarbeid med NATO / USA
 • Erdogan sier i ettertid at det aldri var hans ønske å skyte ned Su-24
 • Det kan av flere grunner ha vært viktig for USA å forsøke å ødelegge forholdet mellom Tyrkia og Russland
 • I så fall lykkes nesten USA i dette, men nå er Putig og Erdogan blitt venner igjen

Hvem sto bak kuppforsøket 15. juli i år ?
Igjen er Incirlik Air Base sentral i begivenhetene. Igjen spiller F16-fly en rolle, spørsmålet er om de er under amerikansk eller tyrkisk kommando.

 • Jagerfly fra Incirlik Air Base sto for bombingen av parlamentets bygninger i Ankara
 • Flybasens ledelse og flygerne er nå fengslet
 • USA liker å si at Erdogan sto bak kuppforsøket som et "false flag" forsøk på utrensking i styre og stell
 • Erdogan hevder USA sto bak kuppforsøket og at USA ønsker Erdogan erstattet med Fethullah Gulen
 • Fethullah Gulen, en tidligere imam og gammel alliert av Erdogan, bor i eksil i USA og nektes utlevert av amerikanerne
Fethullah Gulen har mange støttespillere i Tyrkia. Har promotert en moderat politisk islam. Mange i politiet, etterretning, justis-sektoren og påtalemyndigheten støtter ham ifølge VG. Pål Steigan har laget en analyse av kuppet som er meget leseverdig.

Det er klart, DERSOM amerikanerne nok en gang har blandet seg inn i et lands indre anliggenheter, og ikke et hvilket som helst land, men et demokrati og et NATO-medlem som søker å bli EU-medlem, da er det ganske uhyrlig. Imidlertid kan vi ikke forvente kritikk fra norsk hold rundt slike handlinger. Vi kritiserer bare russere.

Og DERSOM Erdogan nå har tatt kontroll over basen og arrestert USA sine støttespillere, er situasjonen uhyre delikat. USA vil ikke sitte stille og se på at de mister en viktig base i Tyrkia akkurat slik Russland ikke ville sitte stille og se at basen på Krim falt i fremmede hender, selv om USA (i motsetning til russerne) kan greie seg uten denne basen.


"Erdogan har en penis som en illeluktende tyrkisk rullekebab"

(12. april 2016) Det er en tysk komiker som har sagt dette i Tyskland, og han risikerer å bli stilt for retten fordi tyskerne ikke har lov å fleipe med utenlandske statsoverhoder, uansett hvor håpløse de er. Dette er jo ytringsfrihet på sitt beste.

Tysk komiker fornærmet Tyrkias president - i Tyskland. Risikerer fengselsstraff (aftenposten.no)
Nederlandsk/tyrkisk journalist pågrepet i Tyrkia etter å ha skrevet kritisk om landets president Erdogan. (nrk.no)