Doubt about the agenda of USA

There is a new guy in town - and there will be change ... (?)

while Bush was undermining intenational rules of the game:

 • USA undergraver FN
 • USA undergraver den internasjonale straffedomstol
 • USA undergraver Geneve-konvensjonen
 • USA undergraver Ottawa-konvensjonen
 • USA undergraver demokratiet
 • USA raserer elementære menneskerettigheter
 • USA sier nei til ny våpenavtale
 • USA og sukkerindustrien saboterer WHO
 • USA går mot konvensjon for kulturelt mangfold
 • USA er mot forbud mot klasevåpen
Summary in English at the bottom of this pageVi kan takke USA for flyktningene

(20. sept. 2020) De siste 30 årene har Europa sett et massivt flyktningeproblem som har det til felles at det startet med intervensjoner, bombing eller regulær krigføring iscenesatt av USA (evt. med støtte av NATO eller FN).

 • Rundt 2,5 millioner ble drevet på flukt fra Bosnia etter 1991, drepte anslått til 100.000.
 • Irak hadde pr. 2007 rundt 4 millioner flyktninger inkludert 1,9 millioner internt i Irak etter krigene (1991 og 2003) FN-sanksjoner etter 1991 (krevd av USA og Storbritannia) førte i tillegg til at en og en halv million mennesker døde som ellers ville ha vært i live, hvorav en halv million barn, på grunn av mangel på medisiner, rent vann og matmangel. Drepte fra krigen 2003 anslås til 1 million irakere.
 • Fra Afghanistan har verden fått knappe 3 millioner flyktninger etter USA's invasjon i 2001. Tallet over drepte spriker i alle retninger, trolig snakker vi om over en kvart million afghanere.
 • I Libya spriker også tallene over drepte fra 30.000 til en kvart million. Vinnerne av krigen i Libya ble menneskesmuglerne (som støttet USA i opposisjon til Gaddafi), som siden 2011 har hatt en blomstrende næring med å frakte titusener av flyktninger mot Europa i båt. Flylktningehjelpen anslår at 18.000 har forlatt landet, mens internt fordrevne ligger på rundt 200.000 libyere. Hvor mange flyktninger fra Afrika som bruker Libya som transittland er ukjent her, trolig har rundt 45.000 flyktet til Libya, muligens i transitt med Europa som mål.
 • Fra Syria er 13 millioner mennesker drevet på flukt, de fleste til leire i naboland, mange via Tyrkia til Hellas.
Overgrep av USA
Dessverre er de fleste, om ikke alle disse nevnte krigene et overgrep fra USA, og dessverre ser det ut til at USA ved bruk av løgn og bedrag har klart å manipulere NATO og FN takket være elegant utplantet falsk informasjon for å promotere sin egen agenda i konfliktområdene.

Sanksjonene i Irak i 1991 strir mot Genevekonvensjonen som sier at det er forbudt å straffe et folk for ledernes forbrytelser. Krigen USA førte mot Irak i 2003 var basert på egenprodusert løgn. Krigen mot Afghanistan var planlagt minst et halvt år før 11. september 2001, og var trolig også en forbrytelse. Krigen mot Libya var en ren angrepskrig via proxy og henrettelse av landets leder. Norske Wikipedia omtaler dette som en "borgerkrig", så langt fra sannheten som bare USA kan redigere det. Også Syria var en angrepskrig der USA finansierte, trente og utrustet ulike grupperinger som rykket inn i Syria fra landene rundt, drepte offentlige personer og tok folket som gisler.

USA har slik bidratt til å skape en flyktningesituasjon av dimensjoner, som også har rammet Europa og bidratt til store problemer og kostnader. USA har ikke måttet stå til ansvar for sine forbrytelser i strid med folkeretten. Dersom USA nå angriper Iran, blir kaoset fullkomment.


Fy faen, Jens Stoltenberg

(4. sept. 2020) Generalsekretær i NATO Jens Stotenberg går knallhardt ut mot russerne på grunn av forgiftningen av Navalnyj. Samtidig vet vi at Jens Stoltenberg har blitt lurt av amerikanerne før. For da han iverksatte bombing av Libya var det på grunn av falske rykter og snedige løgner, designet og utplassert av USA. Det var med andre ord en terrorhandling og en krigsforbrytelse som han ennå ikke har blitt holdt ansvarlig for.

Nå er det grunn til å mistenke at USA har klart å "snu" verden mot Russland igjen, med målsetting å få stoppet gassrørledningen Nord Stream 2 som USA er så forbanna på. Det er altså ikke utenkelig at Jens Stoltenberg nok en gang ukritisk og lydig lar seg bruke av USA sine løgner.
Mer om USA sine løgner her ...


USA fikk det til: Forgiftningen kan stanse russisk gass til Tyskland

Det er russerne nok en gang, sier stupide vestlige ledere
(3. sept. 2020) Først mislykkes russerne angivelig i å ta livet av Skripal med novitsjok i London. Deretter mislykkes de i å ta livet av Navalnyj i Sibir, for deretter å sende ham til Tyskland slik at de kan bli avslørt i å bruke novitsjok nok en gang, og fordømt nok en gang. "Novitsjok er en signatur på hvem som står bak", ifølge NRK tidligere i dag og sikter utilslørt til Putin. Og et samlet hylekor i vesten påstår at russerne er så dumme at de legger hodet på blokken på dette viset.

Årsaken til drapsforsøket er Nord Stream 2
USA sitt motiv for å forgifte Navalnyj er selvfølgelig å få tyskerne så forbanna at de stopper gassledningen Nord Stream 2 som har vært en torn i øyet på USA i flere år. USA har åpenlyst forsøkt seg med sanksjoner for alle involverte i forsøk på å stoppe gassledningen fra Russland. En beleilig forgiftning er ifølge Röttgen det som skal til for å få tyskerne til å snu.

Det minner litt om den tyrkiske nedskytingen av et russisk jagerfly.
Også her var målsettingen til USA å sette Tyrkia opp mot Russland. Resultatet den gangen ble faktisk det motsatte.

Søkte argumenter
"Det må ha vært russerne, for det skjedde jo i Sibir", ble det sagt på radio. Jasså? USA har ikke agenter i Sibir?
"Storbritannia og USA kan trolig også ha laget novitsjok, men de har ikke bekreftet det. Derfor må det være russerne," igjen ifølge kommentar på NRK. Problemet til NRK er at USA alltid lyger. Det kan definitivt også være amerikanerne.

Sabotasjer og drap er helt i tråd med USA sin framferd verden over
Siden andre verdenskrig har USA sabotert og myrdet hos sine fiender, mest kjent er sabotasjene i det gamle Øst-Tyskland som førte til byggingen av Muren. I nyere tid kan nevnes fordekte aksjoner i Cuba, Venezuela, Iran og Syria som mest kjent. Et lite drapsforsøk føyer seg pent inn i rekken av sabotasjer. Igjen ser vi at Jens Stoltenberg hiver seg på rykter, med hans terrorbombing av Libya basert på rykter, desinformasjon og løgn i friskt minne. Det er desto større grad til å minne om USA sin historie med sabotasjer og drap og løgn for å "forme opinionen", en historie som NRK dessverre lydig har sensurert vekk.

Sirkus Novitsjok i gang igjen (steigan.no)


Demokratene sitt Clinton-problem

(20. juli 2020) Når et angivelig selvmord er utført med mer enn ett skudd mot hodet fra to forskjellige våpen, er det grunn til å være skeptisk til den offisielle dødsårsaken. Hva som egentlig har skjedd får vi aldri vite. Norsk Krigskringkasting derimot viser glansbildet av Bill og Hillary Clinton i endeløse repriser uten å trekke frem likene som ligger i kjølvannet etter dem. Her er de.

Common to all the 89 deaths is the name Clinton


Har 3. verdenskrig allerede startet?

(17. juli 2020) De fire store aktørene på sjakkbrettet er den russiske bjørnen, det muslimske kalifatet, den kinesiske dragen og det amerikanske imperiet. Tredje verdenskrig blir ikke utkjempet med kuler og krutt, men med andre midler på andre slagmarker.

Hva kjennetegner krig i vår tidsalder? Her er en litt tilfeldig liste punkter hvor leseren selv kan hake av for de respektive aktørene og se om det er mulig å konkludere med om tredje verdenskrigen allerede har startet. Norsk Krigskringkasting kommer ikke til å nevne dette.

Mulige elementer i en moderne verdenskrig


Putin ville aldri våget å gå frem slik ...

(9. juni 2020) Disse to videoene sier litt om hvordan amerikansk politi går frem. Det er liten tvil om at dersom russisk politi hadde holdt på slik, ville det blitt rama-skrik i Vesten og sanksjonene mot Russland ville blitt strengere.

Det siktes til politi som går rett i strupen på fredelige demonstranter og banker dem opp.

Trump and the Police Lash Out at the Black Lives Matter Protests
Police: Last Week Tonight with John Oliver (HBO)


USA fortsetter å leke seg med lånte fjær. Når vil boblen briste?

(5. mai 2020) USA har en samlet gjeld på 77 tusen milliarder dollar, herav en nasjonalgjeld på 25 tusen milliarder dollar. Nå vil USA låne ytterligere 3 tusen milliarder dollar for å finansiere redningspakkene etter koronaviruset. Det er forventet at Kina vil fortsette å kjøpe amerikanske statsobligasjoner til tross for Trump sin handelskrig mot Kina.

Vi er gjentatte ganger blitt advart om å lånefinansiere, enten det gjelder privatøkonomi eller flyselskap. Eneste unntaket skal være - ifølge onde tunger - dersom du låner så mye at kreditorene vil gå over lik for å holde deg flytende. USA sin statsgjeld øker og øker, USA fortsetter å krige over evne, de rikeste personer og selskaper i USA betaler ikke skatt, og det er all grunn til å spørre seg: Hvor lenge kan dette vare ?

USAs finansdepartement kommer til å låne 2.999 milliarder dollar fra april til juni
Oversikt over USA's gjeld her


Det var ikke russerne likevel ...

(25. april 2020) "Ubåtjaktene i den svenske skjærgården på 1980-tallet fungerte som psykologisk krigføring, med hensikt å få svenskene til å bli mer fiendtlige mot Sovjetunionen," skriver Terje Alnes i en kronikk på Steigan.no i dag. "Sverige var ikke rammet av sovjetisk aggresjon. Derimot var de utsatt for psykologisk krigføring, initiert av Reagan-administrasjonen, og satt i verk av CIA-sjef William Casey." Det er i ettertid liten tvil at noen har "spilt" media med falsk informasjon. Igjen ser vi at NRK glimrer med sitt fravær om informasjon i denne saken. Er også NRK styrt av CIA ?

Ola Tunander presenterer sin bok "Det svenska ubåtskriget"
Svensk ubåtjakt var del av USA's psykologiske krigføring


USA straffer også korona-varslere

(9. april 2020) Skipssjefen Brett Crozier på hangarskipet USS Theodore Roosevelt ønsket å sende mesteparten av mannskapet på land for å isolere dem og stoppe spredningen av korona-viruset. Men hans anmodning ble sendt "til for mange", og media snappet opp saken. Dermed ble skipssjefen behandlet som kriminell varsler og fikk sparken, helt i tråd med slik USA behandler varslere.

Det triste her er at mens Kina, som kom skjevt ut, ganske snart forsto at full åpenhet var eneste veien å gå, ligger USA noe etter på dette feltet. Derfor kan vi dessverre ikke regne med at det er reell åpenhet i USA i saker som kan være negative for landet. Sannheten for det amerikanske regimet er for vanskelig å stå ved, og har trolig alltid vært det.

Skipssjef på USS Theodore Roosevelt vil isolere mesteparten av mannskapet på land (abcnyheter 31. mars)
Kapteinen som varslet om koronautbrudd på hangarskip fikk sparken (Dagsavisen, 3. april)


IL Stupido Gigante slår til igjen

(12. jan. 2020) USA krever at Iran beklager for at den britiske ambassadøren ble arrestert i forbindelse med en demonstrasjon fordi det strider mot Wien-konvensjonen om diplomatiske forbindelser.

USA vil IKKE beklage at de henrettet en Iransk diplomat i Bagdad, noe som satte verden på kanten av storkrig. Idiotien kjenner ingen grenser.


IL Stupido Gigante

(6. jan. 2020) Trump overgår seg selv. Først utfører han en krigshandling mot Iran i Irak som trolig er i strid med folkeretten. Så sier han til Iran at dersom de reagerer på drapet, vil USA bombe mål i Iran. Irak har fått nok og ber USA og dets alllierte om å forlate landet. IL Stupido Gigante svarer at USA har brukt milliarder på å bygge baser i landet som de invaderte uten gyldig grunn og dermed i strid med folkeretten, - og hvis USA skal ut, må Irak betale for basene!

Det er som om tyskerne etter krigen skulle ha seg betalt for festningsverkene i Norge for å forlate landet. Norske politikere toer sine hender og ser i bakken uten å si et ord, for vi er jo alliert med svineriet. Norske medier sier "Iran sitt svar på henrettelsen vil avgjøre om det blir krig", men det er feil. USA har i praksis allerede startet en krig. Det ER krig, en farlig krig.

Det som er helt sikkert er at dette ikke er NATO sin krig. Det er USA sin krig på oppdrag fra Israel. Den kriminelt destabiliserende kraft i området har i mange, mange år vært USA.


USA: global makt og kontroll er målet

(3. jan. 2020) Se organisasjonskartet fra 2015 til verdens mektigste stat (klikk på overskrift eller figur til h.), støttet av norske politikere hele veien. USA GO THE FUCK HOME !!!!! I denne situasjonen vet Israel, som veldig gjerne vil "ta" Iran, at bare en liten gnist kan få denne kruttønnen til å eksplodere. Det er meget mulig Israel ønsker lage denne gnisten. I så fall har vi et potensiale til WW3. IL Stupido Gigante har i praksis startet en krig. Dersom Iran hevner seg, vil han knuse dem. Irak vil kaste USA ut av landet. IL Stupido Gigante svarer med sanksjoner. Kanskje du bør tenke over hva du bør ha i huset ditt i tilfelle krig?

Høyt spill i Midtøsten: Nå kan alt skje (nrk.no)


USA bøller videre ...

(21. des. 2019) USA har nå vedatt sanksjoner mot alle selskaper som arbeider med oljerørledningen fra Russland til Tyskland. Dermed blandet USA seg ganske grovt inn i Europeiske anliggender på et vis som er særdeles bekymringsfullt. Selv vi i lille Norge bør lure på hvordan USA vil "sanksjonere" mot oljefondet dersom vi ikke gjør som de sier. Trolig har USA gått for langt her, trolig bidrar denne e avgjørelsen til å underminere forholdet mellom USA og Europa.

Den eneste som ikke klarer å fatte dette, er idioten Donald Trump. Han svinger sanksjons-pisken i øst og vest.

USA med sanksjoner mot gassrørledning (nrk.no)


Hva har Joe og Hunter Biden egentlig gjort?

(19. des. 2019) Så har Kongressen bestemt at det skal reises riksrettsak mot Donald Trump. Det kan sikkert være en riktig og klok avgjørelse, selv om den neppe vil føre frem.

Men ingen norske medier vil fortelle oss hva Joe Biden og hans sønn egentlig skal ha gjort som fortjener Donald Trump sin vrede. Det er grunn til å undres: Hvorfor ikke? Er det (igjen) slik at det bare finnes en grøft på ene siden av veien?


USA er involvert i demonstrasjonene i Hongkong

(3. des. 2019) CIA-fronten National Endowment for Democracy (NED) har vært aktiv både for å gjennomføre kuppet i Ukraina i 2014 og dyrke fram naziorganisasjonene der og i å skape gateprostene i Hong Kong. Dette er regimsskiftehæren til USA. I Kiev har de skapt seg et sterkt miljø av kamptrente nazister som tydeligvis kan sendes rundt i verden fra sine gatekamp»akademier». Derfor er det ikke spesielt oppsiktsvekkende at Kina nå har innført sanksjoner mot NED, den Soros-finansierte Human Rights Watch og andre NGOer av samme type. (fra steigan.no) Tidligere har vi hørt at flere av lederne av demonstrasjonenen har vært i USA, her ser det ut som "regimeskiftehæren" settes inn.

Hva gjør ukrainske nazister i Hong Kong? (steigan.no)


Hvorfor ble Berlin-muren BYGGET ?

(9. nov. 2019) I morgen er det 30 år siden Berlin-murens fall, og evenementet feires behørlig. Men ingen spør seg hvorfor muren ble bygget. Er dette et kapittel av vår historie som vi vil feie under teppet? En amerikansk historiker og forfatter William Blum har skrevet om det i boken "America's Deadliest Export: DEMOCRACY". Her er to grunner til at muren ble bygget:

Arbeidskraft
Vesten drev aktiv rekruttering av profesjonelle arbeidere som var utdannet i Øst for kommunistenes regning. Dette førte til alvorlig arbeids- og produksjonskrise i Øst. Derfor skrev New York Times i 1963 etter at muren var et faktum: "Vest Berlin led økonomisk pga. muren med tap av omtrent 60.000 faglærte arbeidere."

Sabotasje
På 50-tallet drev amerikanske kalde krigere en rå kampanje med sabotasje og ødeleggelse i Øst-Tyskland designet for å ødelegge landets økonomi og få administrasjonen til å falle sammen. CIA og andre sivile og militære amerikanske institusjoner rekrutterte, utstyrte, trente og finansierte grupper og individer for å utføre alt fra småkriminalitet til terrorisme, alt for å gjøre livet vanskelig i Øst og svekke folkets støtte til styre og stell.

USA og dets agenter brukte eksplosiver, brannstiftelse, kortslutninger og andre metoder for å skade kraftstasjoner, skipsverft, kanaler, havneanlegg, offentlige bygninger, gassforsyning, kollektivtransport, broer, etc. De sørget for avsporing av godstog som skadet arbeidere, brente 12 vogner på et godstog og ødela trykkluftslanger på andre, brukte syre for å skade viktig fabrikkutstyr, fylte sand i trubinen til en fabrikk for å få den til å stoppe opp, satte fyr på produksjonsutstyr, fikk folk med på å jobbe sakte i fabrikker, drepte 7000 kyr til et cooperativ, tilsatte såpe i melk beregnet på øst-europeiske skoler, og de var i besittelse av contharidin da de ble arrestert, en gift som var tenkt tilsatt i sigaretter for å ta livet av øst-europeiske ledere. Det hele minner litt om Venezuela og andre land der USA holder på.

Det hører med til historien å fortelle at i 1999, 10 år etter at muren falt i 1989, opplyste USA Today at 51% sa de var lykkeligere under kommunismen.


Iran har signert sin dødsdom

(8. sept. 2019) Iran har både inngått en svær avtale med Kina om investeringer i oljesektoren og oljeleveranser lang tid fremover i tid, og de vil gå vekk fra dollar som betalingsmiddel. Vi minnes Saddam Hussein, tidligere USA-alliert, som ville gjøre det samme, landet ble bombet og Saddam Hussein ble henrettet. Og vi minnes Muammar Gaddafi som ville erstatte petrodollar med en gullbasert afrikansk valuta, landet ble bombet og Gaddafi ble myrdet. Uten petrodollar og narkodollar er USA konkurs. Så enkelt er det.

Når Iran nå gjør det samme som Irak og Libya, er dette nok til at USA bomber landet tilbake til steinalderen. Eneste håpet for Iran er at Russland og Kina kan bidra med en forsvarsallianse og forsvarsstyrker (merk: ikke angrepsstyrker) slik at landet kan forsvare seg når (ikke hvis) USA (sammen med alle pudlene) finner "en gyldig grunn" til å angripe. Vi tør ikke tenke på hva en slik "gyldig grunn" kan være, men frykter et falskt angrep med atomvåpen, kanskje mot en utkant i Israel, trolig med et par tusen drepte.

Gigantavtale mellom Kina og Iran ryster den globale oljesektoren


Hvorfor er USA en farlig makt ?

(22. aug. 2019) USA har tatt seg retten til å være en global terror-makt, der det gjelder ett sett regler for USA og ett sett regler for andre stater. Og Norge bifaller blindt, til tross fra advarsler fra andre.

En vellykket hypnotisk forestilling …


Krigen USA - Iran

(20. juli 2019) Det er flere ting vi allerede vet om denne krigen.

 • USA og Israel ønsker krig mot Iran
 • USA uttalte at de ville ha krig mot Iran rett etter 11. september 2001
 • USA har startet kriger ut fra "false flag" hendelser mange ganger før
 • USA kommer til å starte krigen mot Iran ut fra en "false flag" hendelse
 • USA har allerede forsøkt å skape "legitimitet" for krig mot Iran basert på ulike "false flag" hendelser
 • Krigen er allerede planlagt i detalj og kan forventes snarlig
 • Den økonomiske og diplomatiske krigen har allerede startet
 • For USA er det viktig å trekke allierte med inn i krigen for å fordele ansvaret
 • Allierte trekkes inn under andre påskudd ("eskorte", "fredsbevaring", "frigjøring" osv.)
 • Norge er en slik alliert, både AP og de borgerlige vil gripe enhver anledning til ny krig for Israel og USA
Typisk retorikk-eksempel her ....

Prøvde USA å provosere Iran til å skyte ned fly?

(4. juli 2019) 3. juli 2019 fløy et spionfly fra USA to ganger inn over to øyer i Hormuzstredet som er iransk territorium. Flyet hadde skiftet transponderkode til å etterligne et iransk fly på radarer. Det var åpenbart at dette ikke var "et uhell", det var en bevisst og provokativ handling fra USA. På forhånd hadde Donald Trump truet med at "iransk angrep på noe som helst amerikansk vil bli møtt med en stor og overveldende styrke." USA ser fortsatt (pussig nok) behov for å skape seg "en legitim grunn" for å bombe en fiende til helvete. Norske politikere jubler i kor og er klare til å delta i bombingen.

Ville USA ofre egne flygere i en felle for Iran for å skape krig ? (steigan.no)


Påskuddet for å bombe Iran tar form

(13. juni 2019) John Fredriksens selskap Frontline eier «Front Altair», registrert på Marshall-øyene, står i brann i Omanbukta etter å ha blitt truffet av en torpedo eller blitt sabotert på annen måte, skriver NRK med flere. "Hele verden" (og verden det er USA) sier at Iran står bak. Det er klart, vi kan ikke finne oss i at Iran stopper tanktrafikken i den Persiske Gulf, dermed er det klart for å bombe Iran tilbake til steinalderen og ta kontroll over landets oljereserver.
Norskeid oljetanker står i brann i Omanbukta (nrk.no)

Hvem som egentlig fyrte av torpedoen mot det norske skipet, er ikke interessant. «Eg trur ærleg talt at kriseinitiering er verkeleg tøft, og det er svært vanskeleg for meg å sjå korleis USAs president kan få oss inn i krig med Iran,» sa forskingsdirektør Patrick Clawson i 2012. Det nye ordet er "kriseinitiering". USA er selvfølgelig alt for feig til å iscenesette slike handlinger selv, de gjør det gjennom proxy, f.eks. Saudi-Arabia eller Israel eller andre kjøpte krefter. Poenget er ikke hvem som gjør det, men hvem som får skylden for det.
USAs nasjonale tryggingsrådgivar John Bolton forsvarer bruk av bedrag i den militære agenda

For de som måtte lure: Klokken er nå ett minutt på tolv.


Regimeskifte med bruk av sabotasje

(29. mai 2019) Men ikke bare økonomisk sabotasje. Litt sabotasje mot vannverk, kraftverk, infrastruktur (akkurat som USA gjorde i Øst-Berlin som førte til bygging av muren!) er med å gjøre folket "mørt" for regimeskifte - tror USA.

Og mens USA marsjerer frem über alles, holder norske medier og politikere kjeft. Fy faen.


USA utgjør en alvorlig trussel mot verdensfreden

(14. mai 2019) USA forbereder krig mot Iran, det er liten tvil om det. Nå utplasserer USA bombefly og krigsskip i området samtidig som de utallige basene i Midt-Østen kvesser sverdene. Men ennå har ikke USA et legitimt påskudd etter folkeretten for å invadere eller bombe Iran. For Iran har faktisk til det siste oppfylt den atomavtalen som ble inngått, selv et samlet (?) Europa erkjenner dette. Men dette spiller ingen rolle for USA som er utsatt for gedigent press av Israels-lobbyen i USA. Israel vil ha krig.

Så er det store spørsmålet: Hvilket påskudd skal USA lage seg denne gangen? Vi har allerede sett sabotasje mot fire tankskip i området, hvorav ett av dem er norsk. "Iran!" sa USA straks, "Iran må ha vært involvert!" Dessverre var skadene alt for små til å bombe Iran, ingen havarier, ikke noe oljesøl, ingen branner, bare noen små hull i skrogene.
USA mistenker Iran for sabotasjen (nrk.no)
Hvem vil arrangere påskuddet for et angrep på Iran? (steigan.no 15. mai)

Et bedre alternativ er European Song Contest, Melodi Grand Prix i Tel Aviv. En sabotasjeaksjon mot dette, med tap av noen hundre mennesker og fabrikering av "klare bevis", kan gi USA og Vesten det påskuddet de trenger for å bombe Iran tilbake til steinalderen. Hvem vet, kanskje Norge kan bli med og bombe igjen? Et tap på et par hundre mennesker er ingenting mot en slik militær gevinst, for ikke å snakke om oljen. Iran har ikke en sjangse.

(20. mai) "Dersom vi slår Iran, vil landet aldri mer utgjøre en trussel mot USA," sa Donald Trump iflg. NRK-nyhetene i dag. Dermed har han klart å bevise hvilken mester han er av idiotisk retorikk. Her kan du se hvilken trussel Iran er for USA.
Kart som viser hvilken trussel Iran utgjør for USA


USA dreper titusener i Venezuela

(29. april 2019) Når de feigeste og usleste skal erklære krig, gjør de det nå med sanksjoner, med desinformasjon i media, med halve nyheter (bare den ene siden blir gjengitt i NRK), med diplomatiske trekk der alle pudlene stemmer for USA for økonomisk struping av "fienden". I Venezuela dør titusener fordi USA kveler dem økonomisk. Og norske politikere finner det helt all right.

USA-sanksjoner dreper titusener i Venezuela (steigan.no)
USA sine metoder for å få til regimeskifte i Venezuela
USA vil sende 5000 leiesoldater fra Blackwater inn i Venezuela
USAs sadistiske skryteliste om Venezuela (steigan.no)


USA overgår NAZI-Tyskland i ondskap

(15. april 2019) USA har en farlig agenda, med sitt spindelvev festet i hver krok av verden. Uten blygsel, uten hensyn, med et verdisyn som ikke holder mål og med bruk av løgn og bedrag hever regimet seg over lover og regler. Når skal resten av verden våkne opp ???

USAs globale terror
Det går en ondskapens akse gjennom Washington
CIA direktør: Vi løy, vi svindlet, vi stjal (intervju youtube)


Skuespillet om Assange

(11. april 2019) At et land inviterer en fremmed makts politistyrker inn i sin ambassade for å arrestere en person som ikke er statsborger i noen av de to landene, ei har begått noe lovbrudd i noen av de landene, eller noe annet land for den saks skyld er det samme som å si: Det finnes ingen lov, alt er skuespill. Synd for Assange at han ikke er russer og pågrepet i Kinas ambassade, da hadde saken vært på alle forsider hver eneste uke.

Assange arrestert, sviktet av vestlig presse. (les hele saken på Steigan.no)


En ny måte å kuppe på

(27. jan. 2019) Problemet når USA vil intervenere i andre land, fortrinnsvis med olje, er at de må finne en "gyldig grunn" til å gjøre det. Det er nemlig ikke nok ifølge folkeretten at man ikke liker den despoten som styrer denne oljenasjonen. Despoter som derimot IKKE har olje, kan sitte trygt og drepe folket sitt til de stuper.

Vi har sett "false flag" hendelser (Vietnamkrigen), egenproduserte falske bevis (Irak), vikarierende "bevis" (Afghanistan), skudd mot sivile (Ukraina), og løgn og bedrag elegant utplassert via media (Libya). Vi har sett økonomisk krigføring (Russland), diplomatisk krigføring (Nicaragua) og militær krigføring (de fleste).

Nå er det Venezuela sin tur, før USA sammen med Israel skal ta Iran. Venezuela har vært utsatt for regelrett økonomisk krigføring i flere år nå. Det nye denne gangen er at USA "underkjenner" en lovlig valgt president og kjører en massiv mediekampanje som lar oss tro at den "nye og riktige" presidenten er den eneste reelle autoritet. NRK's Anders Magnus sier "Ingen støtter Maduro", noe som er løgn. Alle vestlige land nikker lydig sammen med USA. Nå venter vi bare på det endelige trekket (militært eller finansiert kupp?)

"The Venezuelan electoral system is one of the best in the world"
sa president Carter, mens han i samme åndedrett uttalte at USA har en av de verste valg-prosesser i verden bl.a. fordi de er styrt av penger. Men det var før USA ville ha Venezuela sin olje. I tilfelle du lurer: De norske pudlene (våre politikere) logrer med regimet i USA.

Det er også på sin plass å nevne at selv om Anders Magnus, NRK, sier at INGEN støtter Maduro, er det 8 stater i Organization of American States (OAS) som støtter ham, og 6 som ikke tar stilling. 19 stater stemte slik USA gjorde. Nå ser det ut som om løgnene bereder grunnen for en amerikansk intervensjon i Venezuela.
Fra OAS sin hjemmeside
En analyse fra Venezuela vesentlig forskjellig fra NRK sin ... (fra RT)
Italias statsminister advarer mot utenlandsk intervensjon i Venezuela (steigan.no)


Russer-kampanjen fortsetter

(30. nov. 2018) Tenk deg at et medlem av det største russiske partiet tok ut e-poster som beviste at partiet drev med juks og løgn. Tenk deg at han ga dette stoffet til Wikileaks, som publiserte det. Deretter ble han skutt ned på åpen gate uten å bli ranet. Hvordan ville vi i Vesten reagert?

Vi ville reagert med vantro, og krevd at de ansvarlige russere måtte stå til rette for sine ugjerninger.

Men istedenfor skjer det motsatte. Drapet tillegges ranere, for lekkasjene skylder russerne på amerikanske hackere, og alle russiske politikere som har hatt noe med amerikanere å gjøre blir mistenkeliggjort. Feilen er altså amerikanernes, og fokus fjernes fra det som e-postene beviser av kriminelle handlinger. Ville du kjøpt den der?

Her er forklaringen !
Men russerne er ikke mennesker ...


Another Whistleblower going to jail

(19 okt. 2018) Former FBI-agent Terry Albury is convicted to 4 years in prison for having leaked classified documents. Among the ducuments are classified information how FBI is tapping phones belonging to journalists. As long as it is not the Russians illegally bugging the journalists , we find it OK.

5 Fast Facts You Need to Know about Terry Albury
Secret rules make it pretty easy for the FBI to spy on journalists


How US government meddles in other countries elections

(25. sept. 2018)     Inside US Election Meddling Machine


USA sine endeløse løgner

(25. sept. 2018) Libyakrigen ble startet på grunn av bevisst løgn og bedrag. Historien har hatt litt for mye av det samme. Dette her er ikke nytt eller ukjent stoff, dette vet våre politikere og vår etterretning. Det bør gjøre oss desto mer ukomfortabel.

Her er kortversjonen med et par linjer på hver sak. Om Nicaragua, Harold Pinter, Cuba , Vietnamkrigen, Berlin-muren , USA's invasjonsplaner, 11. september 2001, Afghanistan, Irak, Georgia, Libyakrigen, Syria, gassangrepet, Ukraina, William Blum, mm.

Og så må det jo sies at NRK er forbløffende baktung når det gjelder å stille kritiske spørsmål til disse sakene. Så baktung at NRK ikke lenger er helt troverdig som eneste kilde.

USA sine endeløse løgner - kortversjonen


Heil McCain !!!!

(2. sept. 2018) Han er hyllet som en helt og en statsmann. Selv norske politikere og medier har bistått i hylekoret.

Problemet er at han var en stor kjeltring og krigsforbryter som forhåpentlig kommer til å brenne i helvete.

Det neste nå blir at noen skriver en vakker nekrolog til Adolf Hitler.

Bildet til høyre er faktisk helt riktig.


USA's fire skitne kriger siden år 2000

(14. aug. 2018) General og presidentkandidat Welsley Clark uttalte i 2007 at han i 2001 besøkte Pentagon og fikk vite at USA skulle bombe 7 land. Her skal omtales tre av dem nemlig Irak, Libya og Syria, pluss Afghanistan som allerede var invadert da Wesley Clark fikk sin informasjon. Fire land som er knust og satt flere ti-år tilbake i tid. Fire land som har gitt massiv flyktningeproblematikk for Europa uten at USA har løftet en finger for å hjelpe. Alle har de olje eller ble ønsket brukt til oljerørledninger. To av landene ønsket å gå vekk fra petrodollar før de ble bombet og lederen drept. I tre av landene klarte USA å velte regimet, bare Syria ser ut til å seire så langt, med et enormt økonomisk tap.

Les om USA's fire skitne kriger siden år 2000 her


Lekkasjene i USA: Realpolitikk på høyt nivå

(19. juli 2018)


USA, UK og Israel vil ha storkrig i Midtøsten

(9. april 2018) Nå bruker de "false flag", "fake news", medieløgner, lojalitetspress mot allierte, og Gud vet hva for å finne påskudd som kan "legitimere" og "støtte" en storkrig.

Vi har Skripal-saken i Storbritannia der russerne anklages for å stå bak noe som påfallende ligner på en "false-flag"-operasjon, vi har nytt gassangrep der Assad beleilig får skylden slik at USA kan gå inn og "straffe" uten konsekvenser, og vi har Israel som på egen hånd har sendt raketter mot en syrisk flybase, altså en klar krigshandling mot et annet land. Og nå sitter Trump der og finner ut hvordan han skal "gjengjelde" gass-angrepet.

Verden ledes av forpulte idioter. Når det gjelder hvem som eventuelt kan stå bak en "false-flag" hendelse når det gjelder både gass i Syria og Skripal-saken, fremstår Israel som en klar favoritt, de har ondskapen som skal til, tett etterfulgt av Ukraina som gjerne ser at russerne blir jekket ned et hakk.

Økt fare for storkrig. Professor frykter ytterligere eskalering i Syria (nrk.no)
Fulltreffer !!! Israelsk soldat skyter palestinsk demonstrant på langt hold


10 myter om USA's gjeld

(29. jan. 2018) Videoen på 21 minutter (på engelsk) tar for seg 10 myter om gjelden til USA. Anbefales!

10 Myths About Government Debt (liveleak.com)


14,000 killed in mass shooting in USA in 2017

(3. jan. 2018) With 345 mass shooting incidents (4+ people shot), more than 14,000 people killed and 29,000 injured by gunfire in 2017 alone. The Gun Violence Archive, which defines a mass shooting as four or more people shot in one incident (not including the shooter), reports more than 14,000 people killed and over 29,000 injured in 2017.

Mer info her ...


There is a new whore in town ...

(24. des. 2017) USAs FN-ambassadør Nikki Haley brukte vetoretten i FNs sikkerhetsråd da sikkerhetsrådet tok opp saken om Jerusalem. Når saken kom opp i plenum, forsøkte hun seg med utilslørt utpressing i en forestillingen som var patetisk og latterlig, hun klarte å overgå selv Israel. Tiden er nå overmode å flytte hele FN til Europa. De lydige pudlene som stemte MOT resolusjonen var Guatemala, Honduras, Israel, Marshall Islands, Micronesia, Nauru, Palau, og Togo. Bemerkelsesverdig nok støttet verken Saudi-Arabia eller Qatar sine venner og våpenleverandører i USA.

Trump Managed to Sneak One More World Stage Embarrassment in Before the Buzzer
UN to vote on Jerusalem amid accusations of bullying by Trump


Every Bomb Dropped During The Vietnam War

(22. nov. 2017) This animation was created for “Remembering Vietnam: Twelve Critical Episodes in the Vietnam War” on exhibit through January 6, 2019 at the National Archives Museum in Washington, DC. It draws from National Archives databases of records of U.S. airstrikes on Laos, Cambodia, and North and South Vietnam.

This crime of war has never been brought to justice. Several of the responsibles are still alive. May they burn in hell in all eternity.

See the animation here, and cry your heart out.


USA gir 12 trillioner kroner i skattelette til de rikeste

(17. nov. 2017) 16. november 2017 kl. 20:12 USA vedtar skattereform Representantenes hus i Kongressen har vedtatt en skattereform som ifølge kritikerne vil gi store skattelettelser for USAs rikeste, melder NTB. Ifølge New York Times dreier det seg om skattekutt til en samlet verdi av over 12.000 milliarder kroner. Ganske imponerende gjort av presidenten til et land som har 20 trillioner DOLLAR i gjeld. Siv Jensen og Erna Solberg har litt å strekke seg etter.

NRK finner det verdt et par linjer her ... (nrk.no)
«Det største skattebedrag i historien» sier nobelprisvinneren i økonomi, Paul Krugman (Bjørn Hansen 5. des)


Ondskapens Akse

(22. okt. 2017) 14. sept. 2017 serverte Ny Tid en konspirasjonsteoretisk artikkel om 11. september 2001. Artikkelen har flere gode momenter. Et øyeblikk kunne det se ut som om vi skulle få en saklig og spennende diskusjon rundt noe av det som hendte denne tragiske dagen.

Det fikk vi ikke. Faktisk.no gikk etter mannen istedenfor ballen og drepte enhver videre diskusjon. I tillegg klarte faktisk.no å forfekte syn som var på tvers av den offisielle versjonen på et par områder, trolig på grunn av manglende kompetanse om emnet. Faktisk.no presterte å legge diskusjonen død. Kanskje det var målet deres. Vi skal ikke ha farlige diskusjoner i dette landet.

Nedenfor finner du 30 sider som et apropos til faktisk.no. En del historisk materiale, en del fra New York, og en del lite kjent informasjon. "Ondskapens Akse" er et supplement til boken "9/11 en åpen sak". Dette heftet blir fortløpende oppdatert. Siste revisjon er 26.10 kl. 09:20.

Ondskapens Akse


USA trekker seg fra Unesco

(13. okt. 2017) USA trekker seg fra UNESCO etter at amerikanerne flere ganger har kritisert FN-organisasjonen for å være antiisraelsk. USA sluttet å betale penger til UNESCO etter at organisasjonen anerkjente Palestina i 2011.

There is an axis of evil through Washington.

USA trekker seg fra UNESCO (vg.no)


Hvordan Norge bidro til å knuse Afrika

(20. juli 2017) I denne dokumentaren oppsummerer Johan Galtung mye fra sitt lange liv som fredsarbeider i en alder av 85 år. Oppsiktsvekkende er hans knusende dom over Norges innsats i Libya. Den er så knusende at det burde vært satt ned en uavhengig kommisjon som må kreve at de involverte politikere svarer for seg og får stå til ansvar for sine uhyrlige forbrytelser.

"... de [Afrika] ønsker derfor en felles afrikansk valuta, et afrikansk utviklingsfond, afrikansk utviklingsbank, altså nøyaktig Gaddafis utviklingsprogram, som ble ødelagt ved å bombe hele det systemet i stykker og drepe Gaddafi. Her spilte Norge en hovedrolle i bombingen og var med på å sette Afrika 10 - 20 år tilbake."

Dess mer man hører Johan Galtung, dess mer blir det klart at han aldri vil få Nobels Fredspris. Til det har han pirket for mye i den norske (og amerikanske) politiske selvgodheten.

Johan Galtung - Johan uten land (gå til 34:05 for sitatet over)
Muammar Gaddafis SHOCKING Secret: Why Libya was destroyed (liveleak.com, 11 min)


USA trenger flere slaver

(19. juli 2017) USA trenger flere innvandrere som vil jobbe på slavekontrakter innen bygg og anlegg og hotell og restaurant. "Det er ikke nok amerikanske arbeidere som er kvalifiserte og i stand til å utføre disse jobbene," ifølge sjefen i Department for Homeland Security, John Kelly. Han tar feil, amerikanere ønsker ikke jobbe på slavekontrakter, selv de som er arbeidsløs.

Færre kommer illegalt til USA – bedriftene skriker etter arbeidsfolk (nrk.no)


Hvorfor USA måtte kvitte seg med Gaddafi

(26. juni 2017) Muammar al-Gaddafi ble et problem for USA da han ville gå vekk fra petrodollar over til gullbasert dinar. Tanken var ikke ny, verken for Gaddafi eller Saddam Hussein, og hver gang endte det med amerikanske bomber. Selvfølgelig, med en gjeld på 20 trillioner dollar, kan ikke USA risikere at folk går vekk fra dollar, da er USA konkurs. Svaret er bomber, gjerne med allierte venner med på kjøret.

"We came, we saw, he died!" sa Hillary Clinton om Gaddafi.

The Reason Libya was destroyed (liveleak.com)
The REAL cause of Europe's 'refugee' invasion (Julien Assange)


Diverse videoer

The USA Is Ranked #114 On 2017 Global Peace Index

The results from 2017 are here ... (http://visionofhumanity.org) (5. juni 2017)

Fake protest staged by CNN film crew at London Bridge

CNN filming fake protest at London Bridge terrorist attack (3. juni 2017)
And here is the CNN report for the television ...

Hillary Clinton has gone raving lunatic

It is the fault of all the others ... why she lost the election (3. juni 2017)


USA styres av "shitbags"

(27. mai 2017) Amerikanske medier kjører C-moment i skittkasting for tiden, ut fra "anonyme kilder" og løse rykter, ut fra "etterretningsrapporter" og "sentrale kilder". Bevisene er det verre med, svært lite av det som er "lekket" (fake news?), er bevist. Men innholdet i drittpakkene er så alvorlig at "FBI må etteforske det", for rikets sikkerhets skyld.

At det er slik i USA, forbauser ingen. Det er snart den eneste måten de folkene kan kommunisere på. At NRK og norske medier hiver seg på bølgen med skittkasting, forbauser og forskrekker. For når NRK ukritisk gjengir all driten i USA, klarer NRK å synke like dypt som amerikanske medier. På den ene siden stinker det. På den andre siden må man bare flire av det, nå er det så ille at det bare er komisk. Problemet nå er at man ikke engang kan ta nyheter fra de store selskapene seriøst.


Gassangrepet - et false flag angrep ? Fra fem intervjuer.

(24. april 2017) NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg uttalte på møte i Det hvite hus at NATO har stor forståelse for USA's bombing i Syria etter gassangrepet. Her var ingen synspunkter på at det kunne være en "false flag" operasjon og at bomgingen dermed er en forbrytelse, slik Golf of Tonkin var en false flag operasjon som førte til Vietnamkrigen, og slik masseødeleggelsesvåpen til Saddam Hussein var det som førte til Irak-krigen i 2003.
NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg er (etter ordre!) totalt blottet for å se nyanser i denne saken. Det inngir ikke troverdighet.
I denne artikkelen publiseres synspunkter fra fem intervjuer som Jens Stoltenberg og NRK ikke tør å nevne. Klikk på overskriften for å se.


Det er nok med EN gal despot på denne kloden. Trump.

(11. april 2017) USA sendte i helgen flere krigsskip, som inkluderer hangarskipet Carl Vinson og marinefartøy utstyrt med krysserraketter, i retning Korea-halvøya. Nord-Korea er parat til å reagere mot en hver form for krig ønsket av USA. Hvem er ikke det?

Det går en akse av ondskap gjennom Washington ...

Donald Trump og Nord-Korea: USA sender krigsskip (dagbladet.no)


Er det så ille at amerikanerne og russerne snakker sammen?

Demokratene raser fordi Trump har utnevnt medarbeidere som har snakket med russerne. De vil ikke ha noe slikt.

(5. mars. 2017) Det er liten tvil om at den kalde krigen kom tilbake under Obama. Nå ser vi opprustning på alle kanter, en skjerpet tone, sanksjoner, økte bevillinger til forsvar, kort sagt: en ny omdreining på våpenspiralen. Selv norske politikere og medier kjører USA og NATO's antirusser-kampanje konsekvent og ordrett sitert slik USA vil ha det. Trump har signalisert at han ønsker et godt forhold til russerne. Han har tilsatt folk i sentrale stillinger som kjenner russere og som har etablert et godt forhold til dem. Og dette, mener noen, er hårreisende.

Men er det så ille? Foretrekker du at det er en skarp og uforsonlig tone mellom de to supermaktene, eller vil du gjerne at de snakker sammen og har et godt forhold, kanskje finner en vei ut av kulden sammen? Jeg synes det er flott. Jeg ser gjerne at NRK og våre politikere bifaller vennskap og gode forbindelser mellom USA og Russland, og uttrykker ønske om mer forsoning og normalisering. Jeg tror til og med det vil være i tråd med ønsket til et flertall av nordmenn, om slikt skulle bety noe for noen. Alternativet er så mye dårligere.

Mistanken om at Trumps folk har for tette bånd til den tradisjonelle fienden i øst går ikke bort (vg.no)


Hvem får ikke reise til USA ?

Jo, folk fra land som USA terroriserer.
(30. jan. 2017) Innbyggerne fra sju hovedsakelig muslimske land får ikke innreise i USA. Landene er: Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen. Hva er det som er så pussig med disse landene? Jo, de står alle på USA's terrorliste, dvs. land som USA gjerne utøver terror og krig mot. Tilfeldigheter? Neppe.

Slipper ikke inn i USA med «grønt kort» (nrk.no)

Seks av sju rette !
"US will attack 7 countries in 5 years. Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and Iran." Sitatet er fra offiser i Pentagon til 4 stjerners general Wesley Clark, gjengitt i Clark sitt foredrag fra 2007 ut fra det han fikk høre rett etter 11. sept. 2001 i Pentagon. Han lister opp Libanon, men ikke Jemen, som i disse dager blir bombet med amerikanske våpen av Saudi-Arabia, USA's allierte i djevelskap.

Intervju med 4 stjerners general Wesley Clark, 2007 (youtube)
Apropos hvem som reiser til Jemen ... (nrk.no)


USA - the Master of Fake News !!

(15. jan. 2017) This video shows fake news from big US television companies. Done like this, we may call it organized crime, or organized news! Luckily for USA, norwegian medias only refers to fake news from Russia.

Fake News Compilation (BBC, CNN, FOX, NBC, NYT)


Frekk som faen !

(30. des. 2016) President Obama utviser grenseløst hykleri i kjent amerikans ånd. Vi husker Edward Snowden som avslørte at USA ulovlig hadde hacket seg inn på all elektronisk kommunikasjon over hele verden, og ikke bare avlyttet egne borgerere og andre lands borgere, men også avlyttet statstledere inklusive nære allierte statsledere.

President Obama er den president i USA som har fenglset eller etterlyst flest varslere, og da mener vi dem som avslører kriminelle handlinger utført under presidentens ledelse og vitende. Denne skammelige rekorden er helt uproblematisk for presidenten som vant en fredspris.

Grovest er likevel systematisk henrettelse av folk uten lov og dom. Over 3000 mennesker er president Obama ansvarlig for å ha henrettet, mange av dem sivilie eller folk som bare "var på feil sted på feil tid" da dronen til Obama fløy forbi.

Selv den stygge mannen som ble opplært og urtrustet av CIA fra familien i Saudi-Arabia som er nære venner til George W. Bush fikk Oama henrettet uten lov og dom (om det faktisk var det som skjedde, hvilket betviles). For FBI har tidligere uttalt at de ikke hadde beviser nok for engang å anholde Osama Bin-Laden om de traff ham på gaten i USA, langt mindre henrette ham.

Og en president fra dette landet tar seg den hykleriske frihet å utvise russiske diplomater under påskudd at de skal ha hacket det land i verden som har tatt seg størst ulovlige friheter i andre lands nettverk. Russerne skal ha avslørt ulovlig udemokratisk virksomhet som president Obama helst ville holde hemmelig, handlinger så groteske at det kan ha påvirket valget å få vite sannheten. Det skal vanskelig gjøres for Donald Trump å toppe all denne djevelskapen.

Carl I. Hagen kritiserer Børge Brende for ikke å ha en selvstendig norsk utenrikspolitikk (dagbladet.no)


Det kan bli fred hvis USA / Israel kutter støtten til opprørerne

(29. des. 2016) Det er ikke nok at Syria, Russland og Tyrkia inngår fredsavtale med opprørerne i Syria. USA og Israel må på banen og garantere at de vil slutte å støtte ulike opprørsgrupperingen i Syria, både økonomisk, militært og med mannskaper, en støtte som har til målsetting å velte Assad. Bare da kan det bli fred. Spørsmålet er om USA og Israel er villig til dette eller om de har en annen agenda i området.

ISIS gjør USA / Israel sin skitne jobb?

(28. des. 2016) Denne veldokumenterte artikkelen fra Chicago Post går langt i å si at ISIS er støttet av USA og Israel. Dette er en del av den virkeligheten vi IKKE får servert i norske medier eller fra norske politikere. Artikkelen er mer enn et år gammel, ting kan nok ha endret seg siden da. Konklusjonen er nådeløs: Virkeligheten er ikke alltid slik den ser ut, dersom du går utenfor NRK.

Alarming Evidence Suggests ISIS is Now a US-Israel Proxy Army (Chicagopost.net nov. 6, 2015)
Obama har støttet ISIS
Hillary Clinton forteller hvordan USA bygget opp Al Quida


En krigsforbryter kommer til Norge !!!

(29. okt. 2016) Henry Kissinger kommer til Norge i desember for å delta i et debattforum arrangert av Nobel-instituttet. Dette er mannen som ikke beveger seg utenfor USA uten først å ha fått avklart av sine advokater at han ikke vil bli arrestert og stilt for retten som krigsforbryter.

Og her i Norge er han trygg. Vår statsminister garanterer ham trygghet, i motsetning til Edward Snowden. Vi er venner av amerikanske krigsforbrytere, vi ønsker bare å unngå at varslere og hederlige mennesker med høy etisk standard kommer hit. Kjeltringer er greit.

Henry Kissinger til Oslo (aftenposten.no)

Og hvis du googler countries where kissinger is wanted finner du mye skremmende lesning:
Googleresult: countries where kissinger is wanted


Det forstår ingen andre heller ....

(18. okt. 2016) President Obama stilte på "intervju" hos TV-komikeren Stephen Colbert i «The Late Show», han ble spurt om hvorfor han fikk Nobels Fredspris.
– For å være helt ærlig: Det vet jeg fortsatt ikke, svarer presidenten.
President Barack Obama kan trøste seg med at ingen andre vet det heller.

Obama: - Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor jeg vant Nobels fredspris (aftenposten.no)


Syria: USA frykter at USA-støttede terrorister skal jages ut av Aleppo

(17. okt. 2016) Det er ikke alltid lett å vite hvem som gjør hva og hvorfor. Dette intervjuet som varer 24 minutter kan være interessant for dem som liker andre versjoner enn den offisielle amerikanske (og norske!) versjonen. Intervjuet ligger på Liveleak.com.

Vanessa Beeley on truth about Aleppo and the White Helmet terrorists -Exposing US/UK media lies


Congress makes FBI admit covering up Hillary's lies

(26. sept. 2016) Mange i Norge har ikke fått med seg pågående høring i kongressen i USA der FBI grilles og plukkes i småbiter for sin begredelige håndtering av e-post skandalen rundt Hillary Clinton. Høringen foruten at det vinnes utallinge godbiter av høringen ute på nettet, har hele høringen blitt streamet. Den levner FBI absolutt INGEN tillit. Den levner heller ingen TVIL om hvem FBI ønsker som den neste presidenten i USA.

Videoen opprinnelig lagt ut her er slette, vi har lagt inn en annen. Det er bare å google "James Comey" (direktør for FBI) og eventuelt "Trey Gowdy" - et fantastisk kongressmedlem.


Obama vil skjerme Saudi-Arabia mot rettsforfølging etter 9/11 men både kongressen og senatet ÅPNER for søksmål

SISTE: (28. sept.) Obama la ned veto mot lov som gir adgang til å saksøke Saudi-Arabia. Onsdag stemte Senatet og senere Kongressen for å overkjøre Obama. Og Saudi-Arabia er i harnisk. Nå venter alle på at USA skal offentliggjøre dokumenter om Saudi-Arabia fra 9/11 som hittil er hemmeligholdt.
Senatet overkjører Barack Obamas veto mot ny lov (Dagbladet.no)

(24. sept. 2016) Og hvem skjermer dem? President Obama. Sporene fra 11. september 2001 som peker mot Saudi-Arabia er mange og sterke. Og forholdet mellom USA og Saudi-Arabia var og er slik at Saudi-Arabia kan utføre handlinger USA ikke kan gjøre - på anmodning fra USA. Eksempler på dette er mange.

Saudi-Arabia nå får fullt amnesti i USA for alle sine kriminelle handlinger på grunn av Petro-dollar. Dersom Saudi-Arabia skulle finne på å endre betaling for olje vekk fra dollar, vil USA gå konkurs. Det er Petrodollar som gjør at USA kan holde seg flytende med en gjeld på snart 20 trillioner US$. Onde tunger hevder dette var grunnen til at Irak ble invadert, Saddam Hussein ønsket å gå vekk fra dollar som betalingsmiddel for olje, og det kunne ikke USA leve med. Saudi-Arabia er venner og allierte med USA, og Saudi-Arabia sin terrorinnsats 11. september 2001 var et bestillingsverk.

Og hva er mer naturlig for USA når de blir angrepet av terrorister fra Saudi-Arabia ledet av Osama Bin-Laden fra en søkkrik familie i Saudi-Arabia som har nære forbildelser med USA, enn å angripe og invadere ... Afghanistan???

US can't sue Saudi Arabia for 9/11 because of Petrodollar system (Please listen to the end of this video.)
The Real Reason Iraq, Libya, Syria, Iran and Russia are Demonized and Sanctioned: the American Petrodollar
The USA Attacked Iraq Because Saddam had W$D


Demokratenes korrupsjon i USA (Pay-to-Play)

 • (18. sept. 2016 med forbehold om skrivefeil i navnene) Richard Lobo's kone Karen Lobo ga 716.000 $ til DNC. Deretter utnevnte Obama ham til Direktør for The Internasjonal Broadcasting Burau
 • Pamela Hamamoto betalte DNC 605.000 $ og ble permanent representant for USA i FN i Geneve
 • Gene Harley betalte DNC 605.000 $ og ble utnevnt av Obana til ambassadør i Monaco
 • Christol Nix Heynes betalte DNC 600.000 $ og ble utnevnt av Obama til permanent representant i FN med ambassadørs rang
 • Bruce J. Orec donerte 1,1 million $ til DNC og ble amerikansk amassadør i Finland 2009 - 2015
 • Robert A. Mendell donerte 1,1 million $ til DNC og Obama utnente ham til ambassadør i Luxembourg i 2011
 • Julius Genachowski ga 3,5 millioner $ til DNC og ble formann for FCC (Federal Communications Commission Chairman) fra 2009 til 2013
 • Karol Mason donerte 865.000 $ til DNC og Obama utnevnte henne til Assistant Attorney General for the Office of Justice Programs

Og selvfølgelig, demokratene har ikke funnet det betimelig å imøtegå noen av disse påstandene som ble lekket av Wikileaks. Derimot har de anklaget russerne for å stå bak hackingen, samtidig som den mulige varsleren i DNC Seth Conrad Rich, DNC Voter Expansion Data Director, ble skutt og drept. Vi gratulerer!

Også Obama har bidratt til korrupsjon ... (liveleak.com)
Kongressen forsøker snikinnføre TTP: "They are here to screw you because that is what they are paid to do!"


Colin Powell løfter hykleriet til nye høyder !!!

(15. sept. 2016) Powell kaller Trump en «nasjonal skam» i e-post. Og mange av oss er helt enig, Trump er ikke helt god. Men Colin Powell er mannen som viste sine løgner for FN og verdenspressen, løgner som han må ha visst var løgner, bilder som viste at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen og måtte bombes.

Dette var påskuddet for en krig som drepte en million irakere.

Er ikke Colin Powell en «nasjonal skam», da er det vanskelig å si hva en «nasjonal skam» er for noe.
Enkelte kjeltringer bør holde sin munn lukket.

Powell kaller Trump en «nasjonal skam» i e-post (Aftenposten.no)


USA kjempet mot seg selv på to fronter i Syria

(1. sept. 2016) Da Tyrkia gikk inn i den syriske grensebyen Jarablus forrige uke, forsikret tyrkiske myndigheter om at det hele skjedde med full støtte fra USA. Tyrkia og USA var sammen om operasjonen. Realiteten ble en annen: USA's allierte kjempet mot hverandre. Det er viktig å forstå at USA har en agenda i Midt-østen slik Aftenposten her avslører og er økonomisk og militært involvert på de merkeligste steder.

Tyrkia og USA sa aksjonen i Syria var et samarbeid. Realiteten var en helt annen (aftenosten.no)


Hvorfor Bernie Sanders burde blitt president

(25. aug. 2016) Kan du tenke deg Donald Trump eller Hillary Clinton kjøre amerikansk legemiddelindustri så hardt som dette ??? Og visste du at legemidler er dyrere i USA enn i andre land? Visste du at mange amerikanere ikke har råd til å kjøpe legemidler i USA? Visste du at man i USA kan kjøpe billig kjøtt og fisk fra hele verden, men ikke billige legemidler?


Clinton Foundation har fått 410 millioner bistand fra Norge. Pay for play?

(24. aug. 2016) Børge Brende har ved flere anledninger overøst stiftelsen til Bill, Hillary og Chelsea Clinton med penger i strid med vanlig norsk praksis, nesten en halv milliard av dine og mine skattepenger. Det meste av pengene skal angivelig ha blitt brukt på administrasjon, reiser, lønninger og bonuser, hevder amerikanske medier. Rundt 10 % av pengene skal ha gått til bistand. Ikke noe problem for Børge Brende, det.

Clinton Foundation fikk 410 millioner bistand fra Norge (dagbladet.no)
Pengedryss over Clinton - i strid med vedtatt politikk (dagbladet.no)


Er å overleve valget blitt demokratenes strategi ?

(22. aug. 2016) Nettet flommer over med ondsinnete rykter om Hillary Clinton sin helsetilstand. Konspirasjonsteorier går ut på at demokratenes målsetting nå er å holde Hillary Clinton på beina til over valget slik at hun (det vil si demokratene) kan vinne valget. Deretter står den nye visepresidenten Timothy Michael «Tim» Kaine (han er bare barnet, født 26. 02. 1958) klar til å overta som president når stolen blir ledig. Å trekke Hillary fra valget nå og kjøre Kaine frem som ukjent presidentkandidat er ikke noe alternativ, derfor forsøker de å holde Hillary oppreist til over valget.

Det ser altså ut som det ikke blir Wikileaks som setter en stopper for Hillary, men en helsetilstand som vestlige medier velvilligst (i følge konspirasjonsteoretikerne) ikke omtaler. Vi vil jo ikke at Trump skal bli president, vil vi vel ?


Common to all the deaths is the name Clinton

(rev. 17. aug. 2016) Mange av dem bar på mørke hemmeligheter, mange ble avskrevet som selvmord selv med flere dødelige skudd i seg, tildels fra flere ulike våpen. Sakene kan verifiseres på nettet, og mange nettsteder har mer om The Clinton Body Count. Noen har utvilsomt dødd en naturlig død, eller begått selvmord. Men det er for mange andre ...

This is the story about the Clinton Body-Count, all the 67 deaths following this family. Larry Nichols, former 10 year accomplice to the Clintons, dropped a bombshell on The Pete Santilli Show when he very calmly admitted that he had murdered people, on command, for Bill and Hillary Clinton. Later he denied this, saying "he was on painkillers".

The Clinton Body Cout. Read and tremble.


Mulig kilde til wikileaks myrdet. 6 døde på 6 uker vekker bekymring.

(10. aug. 2016) Angivelig var Seth Conrad Rich på vei til FBI med informasjon vedr. Clintons presidentkampanje da han ble myrdet i Washington 10. juli i år. Det var knappe to uker før Wikileaks publiserte mailene. Assange uttrykker bekymring, og Wikileaks har utlovet en belønning på US$ 20.000 for informasjon om mordet.

Hillary Clinton Murder List ? Shawn Lucas, Seth Rich, Victor Thorn, Joe Montano, Berta Caceres, John Ashe

Dersom den drepte var varsleren som sendte mailene til Wikileaks (noe russerne fikk skylden for) og som avslørte at "the Democratic National Committee" på utilbørlig vis hadde hindret Bernie Sanders sin demokratiske valgkamp (slik man normalt anklager russerne for), kan det være grunn til å tro at amerikanske myndigheter har fått "ryddet varsleren av veien" (igjen slik man pleier anklage russerne for å gjøre) for å hindre at almenheten får vite noe mer tvilsomt om Hillary Clinton.

Dersom Assange nå går ut og bekrefter at Seth var kilden til Wikileaks, betyr det at han ble drept som følge av lekkasjene. Det betyr også at USA har forsøkt å legge skylden for noe de selv har gjort, på russerne.

DNC email-leaker MURDERED (liveleak.com)
Seth Conrad Rich,a 27-year-old D.C. man who worked for the DNC, killed


CIA har bestemt seg: Hillary blir president !

(9. aug. 2016) Tidligere (tidligere ?) hemmelig CIA-agent Evan McMullin stiller nå som uavhengig republikansk presidentkandidat i USA. Han fikk opprettet en vakker side på Wikipedia i går. Dette fører til flere ting:

 • McMullin blir definitivt ikke blir president, han kommer alt for sent inn i prosessen. Blant annet har fristen for å bli registrert på valglistene gått ut i flere stater.
 • han vil ta viktige stemmer fra Trump, slik at heller ikke Trump blir president
 • dermed blir Hillary president og CIA kan puste lettet ut etter nok et velykket demokratisk valg

Evan McMullin (40) stiller som en uavhengig kandidat og et alternativ til Donald Trump. (aftenposten.no)Finally: It will be a woman !!! A vagina !!!    (5. aug. 2016)

Russerne har skylden !

SKANDALE: FBI etterforsker hackingen, men IKKE at en presidentkandidat er motarbeidet.

(30. juli 2016) Se reportasjen om lekkasjene fra Reality Check her
(26. juli 2016) Etter at Wikileaks la ut e-poster som avslørte hvordan den demokratiske partiledelsen forsøkte å motarbeide Bernie Sanders, er det flere som hevder dette er russernes verk. Det er alltid kjekt å ha noen å skylde på, selv om det denne gangen blir helt bak mål. For russerne er jo kjent for å stå for alt som er stygt og galt i verden, for løgn og fusk og fanteri, mens USA står for demokrati, sannhet, menneskeretter, alt som er godt i verden. Derfor henger det ikke på greip når russerne blir anklaget for å ha avslørt den triste sannheten om USA-demokratenes ugjerninger.

Og demokratene bruker saken for alt den er verdt: Trump samarbeidet med russerne om avsløringene. Trump er venn med Putin ! Det er grunn til å spørre seg: Hvem er det egentlig som er kjeltringene her ???

Anklager Russland for å stå bak lekkasjene, FBI etterforsker hackingen (vg.no)
Reportasje som viser Hillary Clintons manipulasjon med e-postene som IKKE har ført til tiltale


Sorry, Hiroshima !

(May 27. 2016) Somebody has to say it. Obama didn't have the balls.

CIA motto: “Proudly overthrowing the Cuban government since 1959.”

(21. mars 2016) I anledning av at den amerikanske presidenten Barack Obama nå har reist til Cuba, tillater vi oss å trykke den versjonen NRK ALDRI vil omtale, skrevet av den amerikanske historikeren William Blum.

Now what? Did you think that the United States had finally grown up and come to the realization that they could in fact share the same hemisphere as the people of Cuba, accepting Cuban society as unquestioningly as they do that of Canada? The Washington Post (February 18) reported: “In recent weeks, administration officials have made it clear Obama would travel to Cuba only if its government made additional concessions in the areas of human rights, Internet access and market liberalization.”

Imagine if Cuba insisted that the United States make “concessions in the area of human rights”; this could mean the United States pledging to not repeat anything like the following:

 • Invading Cuba in 1961 at the Bay of Pigs.

 • Invading Grenada in 1983 and killing 84 Cubans, mainly construction workers.

 • Blowing up a passenger plane full of Cubans in 1976. (In 1983, the city of Miami held a day in honor of Orlando Bosch, one of the two masterminds behind this awful act; the other perpetrator, Luis Posada, was given lifetime protection in the same city.)

 • Giving Cuban exiles, for their use, the virus which causes African swine fever, forcing the Cuban government to slaughter 500,000 pigs.

 • Infecting Cuban turkeys with a virus which produces the fatal Newcastle disease, resulting in the deaths of 8,000 turkeys.

 • In 1981 an epidemic of dengue hemorrhagic fever swept the island, the first major epidemic of DHF ever in the Americas. The United States had long been experimenting with using dengue fever as a weapon. Cuba asked the United States for a pesticide to eradicate the mosquito involved but were not given it. Over 300,000 cases were reported in Cuba with 158 fatalities.

 • These are but three examples of decades-long CIA chemical and biological warfare (CBW) against Cuba. We must keep in mind that food is a human right (although the United States has repeatedly denied this.

 • Washington maintained a blockade of goods and money entering Cuba that is still going strong, a blockade that President Clinton’s National Security Advisor, Sandy Berger, in 1997 called “the most pervasive sanctions ever imposed on a nation in the history of mankind”.

 • Attempted to assassinate Cuban president Fidel Castro on numerous occasions, not only in Cuba, but in Panama, Dominican Republic and Venezuela.

 • In one scheme after another in recent years, Washington’s Agency for International Development (AID) endeavored to cause dissension in Cuba and/or stir up rebellion, the ultimate goal being regime change.

 • In 1999 a Cuban lawsuit demanded $181.1 billion in US compensation for death and injury suffered by Cuban citizens in four decades “war” by Washington against Cuba. Cuba asked for $30 million in direct compensation for each of the 3,478 people it said were killed by US actions and $15 million each for the 2,099 injured. It also asked for $10 million each for the people killed, and $5 million each for the injured, to repay Cuban society for the costs it has had to assume on their behalf.

Needless to say, the United States has not paid a penny of this.

One of the most common Yankee criticisms of the state of human rights in Cuba has been the arrest of dissidents (although the great majority are quickly released). But many thousands of anti-war and other protesters have been arrested in the United States in recent years, as in every period in American history. During the Occupy Movement, which began in 2011, more than 7,000 people were arrested in about the first year, many were beaten by police and mistreated while in custody, their street displays and libraries smashed to pieces. ; the Occupy movement continued until 2014; thus, the figure of 7,000 is an understatement.)

Moreover, it must be kept in mind that whatever restrictions on civil liberties there may be in Cuba exist within a particular context: The most powerful nation in the history of the world is just 90 miles away and is sworn – vehemently and repeatedly sworn – to overthrowing the Cuban government. If the United States was simply and sincerely concerned with making Cuba a less restrictive society, Washington’s policy would be clear cut:

 • Call off the wolves – the CIA wolves, the AID wolves, the doctor-stealer wolves, the baseball-player-stealer wolves.
 • Publicly and sincerely (if American leaders still remember what this word means) renounce their use of CBW and assassinations. And apologize.
 • Cease the unceasing hypocritical propaganda – about elections, for example. (Yes, it’s true that Cuban elections never feature a Donald Trump or a Hillary Clinton, nor ten billion dollars, nor 24 hours of campaign ads, but is that any reason to write them off?)
 • Pay compensation – a lot of it.
 • Sine qua non – end the God-awful blockade.

Throughout the period of the Cuban revolution, 1959 to the present, Latin America has witnessed a terrible parade of human rights violations – systematic, routine torture; legions of “disappeared” people; government-supported death squads picking off selected individuals; massacres en masse of peasants, students and other groups. The worst perpetrators of these acts during this period have been the military and associated paramilitary squads of El Salvador, Guatemala, Brazil, Argentina, Chile, Colombia, Peru, Mexico, Uruguay, Haiti and Honduras. However, not even Cuba’s worst enemies have made serious charges against the Havana government for any of such violations; and if one further considers education and health care, “both of which,” said President Bill Clinton, “work better [in Cuba] than most other countries” , and both of which are guaranteed by the United Nations “Universal Declaration of Human Rights” and the “European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms”, then it would appear that during the more-than-half century of its revolution, Cuba has enjoyed one of the very best human-rights records in all of Latin America.

But never good enough for American leaders to ever touch upon in any way; the Bill Clinton quote being a rare exception indeed. It’s a tough decision to normalize relations with a country whose police force murders its own innocent civilians on almost a daily basis. But Cuba needs to do it. Maybe they can civilize the Americans a bit, or at least remind them that for more than a century they have been the leading torturers of the world.

Av historiker William Blum (et stykke nede på siden), med kildehenvisninger
Se dokumentaren til Oliver Stone: South of the Border (2009) her


IRAN dømt til å betale erstatning til 9/11 ofrene

(16. mars 2016) 11. september 2001 utførte angivelig terrorister fra Saudi Arabia det største terrorangrepet verden har sett mot USA. Fire av terroristene var fra andre land, ingen var fra Afghanistan, Irak eller Iran. Angrepet ble ledet av Osama Bin-Laden, fra Saudi Arabia. Etter angrepene har USA gjort et par grep:

 • rett etter 9/11 samlet de sammen Bin-Laden familien i USA uten å spørre dem "Hva holder Osama på med for tiden?" og fløy dem ut mens alle andre fly sto på bakken
 • En dommer i USA avviste alle ofrenes krav mot Saudi Arabia om erstatning
 • Sanksjoner ble iverksatt mot diverse land men IKKE mot Saudi Arabia
 • Afghanistan og Irak ble bombet til helvete på grunn av angrepene

Og nå har en dommer i en lavere rettsinnstans dømt IRAN ved fraværsdom til å betale 9/11-ofrene 10,5 milliarder US$ i erstatning.

US Government Blames 9/11 On Iran, Fines Iran $10.5 Billion; Iran Refuses To Pay
Samme sak, fra Bloomberg


USA har lykkes: Venezuela ligger i ruiner

(14. febr. 2016) "Regjeringen har fullstendig mistet all kontroll med prisstigningen og valutaen. Det er trolig for sent å unngå en økonomisk katastrofe i Venezuela", sier Ricardo Hausmann til Aftenposten. Når Saudi-Arabia nekter å kutte oljeproduksjonen og klarer å knekke OPEC, oppnår USA at dets fiender Russland og Venezuela får store problemer økonomisk.

Også flere andre land i verden får problemer økonomisk, inklusive Norge, men det gir USA og Saudi-Arabia fanden i, som de gode "venner" de er. Nå kan vi gratulere USA og Saudi-Arabia med at Venezuela er på vei ned, russerne sliter, den økonomiske krigføringen ser ut til å seire! Vi andre er møkka lei intriger og destabilisering.

I Venezuela kan prisstigningen i år nå over 700 prosent (Aftenposten .no)


Is John Kerry sick in his head ?

(Febr. 6, 2016) On March 2, 2014 US Secretary of State John Kerry condemned Russia’s “incredible act of aggression” in Ukraine. “You just don’t in the 21st century behave in 19th century fashion by invading another country on completely trumped up pretext.”

Iraq 2003 was in the 21st century. The pretext was completely trumped up. Senator John Kerry voted for it. Nice moral authority you have there, John.

On the same occasion, concerning Ukraine, President Obama spoke of “the principle that no country has the right to send in troops to another country unprovoked”. Do our leaders have no memory or do they think we’ve all lost ours?

Anti-Empire Report, February 5, 2016 (William Blum)
Se intervju med John F. Kerry her


USA tried to implement "Regime Change" in Syria (jan. 29, 2016)


"I shall exterminate powerty"

(Jan. 13, 2016) In his speach today, president Barack Obama promised that America would get rid of powerty in the next few years. In fact, the way he will do it will end powerty not only in USA but all over the world. And this is how he will do it:

 • The rich shall begin to pay tax
 • The multinational companies shall begin to pay tax
 • USA will not bomb poor countries any more
 • USA will start supporting democratic regimes

Sorry. Just kidding.


Også USA vil vise hvor høyt de kan pisse

(10. jan. 2016) Om de vil gå så langt som å "demokratisere" (les: bombe) Nord-Korea betviles sterkt, for Nord-Korea har ikke olje. At amerikanerne gjerne vil vise hvor intelligente de tror de er, er helt sikkert. At dette ikke er måten å gjøre det på, er like sikkert.
USA sender B-52 bombefly over Sør-Korea (aftenposten.no)

Sør-Korea oppfører seg som idioter

(8. jan. 2016) ... fordi Nord-Korea har utført en prøvesprengning. Vi har stor forståelse for at USA sine venner og allierte i Sør ikke liker prøvesprengninger. Spørsmålet er om det rettferdiggjør en utrolig idiotisk og provoserende oppførsel. Det må ansees som helt legitimt å skyte høyttalere til slike naboer til helvete.
Sør-Korea skrur på propagandahøyttalere mot nord (nrk.no)


Hva hvis den offisielle amerikanske versjonen fra 9/11 er løgn ?

 • da sitter verdens største terrorister ustraffet i USA
 • da har USA ført to store ulovlige kriger
 • da har USA urettmessig myrdet over en million mennesker i Irak
 • da er Norge alliert med terrorister
 • da er NATO ledet av terrorister og USA må ut av alliansen
 • da har Norge sanksjonert feil vei
 • da må Norge avbryte kjøp av nye amerikanske jagerfly
 • da har norske politikere utvist kriminelt grov uforstand
 • da må verdenshistorien etter 11. september 2001 skrives om

The official 9/11 version must be a lie

(Nov. 21, 2015) There are many proofs that the official 9/11 story is a cock up. Here are links to three photos showing huge difference between the official story and the reality.

Lie no. 1. The Boeing 757 that crashed into Pentagon melted and vaporized
The engines 3 x 4 meters and 6 tons each were not to be found, neither other debris from the crash, because the plane melted and vaporized. Why did these wing-parts (not looking anything like a Boeing at all) not vaporize? The photo on right side is telling us all there is. What looks like another part of a wing at the Pentagon site

  Theory: It was NOT a Boeing 757 that crashed into the Pentagon, it was a 2 engine A3 Skywarrior fighter jet. The plane certainly did not vaporize, as photo should document.

Lie no. 2. The collapses of the Twin Towers were caused by fire
The temperature in the WTC steel did not exceed 700 degrees C, according to the final report, and this is enough to make it weak and slightly red glowing in the dark. So where did this glowing "lava" holding 1350 degrees C come from ?

  Theory: Thermate is reacting with steel in an intense fire, it actually is burning steel like fireworks, making steel drip white glowing and flow like fluid. The huge vertical colomns would require lots of thermate to bring the towers down.

Lie no. 3. Flight 93 crashed into a field in Shanksville, Pennsylvania, and disappeared
The high resolution photo from the site showes absolutely no evidence that a plane crashed, only a small hole in the ground. Can you see a plane on this photo? Zoom in if you like.

  Theory: This photo has the signature from a rocket, a bunkerbuster, probably Depleted Uranium. It detonates forward and the sector of splintered and sooted wood shows where the heat has gone.

The Myth and The Reality, foredrag av professor David Ray Griffin (youtube 1t 45min)
Hidden Secrets about 911 World Trade Centre Attack 2001 (youtube 1t 22min)
BEST 9/11 DOCUMENTARY EVER! (FULL MOVIE youtube)
What is the truth ? What can we believe from the media ?


Hvem står bak forbrytelsene i Paris? (25. nov. 2015 - Pål Steigan sin blogg)


The Anti-Empire Report #140

(4. nov. 2015) Historikeren William Blum, ble født i 1933 og satset opprinnelig på en karriære som hemmelig agent. Desillusjonert av Vietnam-krigen forlot han Department of State i 1967 og opprettet The Washington Free Press, den første alternative avisen i hovedstaden. Han har arbeidet som journalist i ulike land. I sine bøker og artikler har han rettet oppmerksomheten mot CIA-intervensjoner og plot. I denne rapporten setter han søkelyset på Midt-østen.

Are you confused by the Middle East?
Den frie syriske hæren mener amerikanske TOW-raketter gjør dem i stand til å slå tilbake russerne i Syria. (nrk.no)
Men hvor i helvete har de fått tak i amerianske TOW raketter ?


FN fordømmer USAs handelsblokade av Cuba

(27. okt. 2015) Alle medlemslandene i FN stemte for resolusjonen, bortsett fra USA og Israel som stemte mot. FN har fordømt den amerikanske blokaden hvert eneste år siden 1991, men resolusjonene som vedtas er ikke bindende, skriver nrk.no i en rørende bitteliten notis i dag på tre små linjer.

USA er vår allierte og en viktig handelspartner. Israel som ifølge Erna Solberg bryter folkeretten, er en viktig partner. Våre politikere lovpriser USA sitt virke over hele kloden så det er ekkelt å se på og president Barack Obama har til og med fått Nobels Fredspris av våre offisielle ryggslikkere. Disse to landene evner altså ikke å se hvilket faenskap de holder på med i FN. Det er sterkt beklagelig - ikke minst i en tid der USA sier de vil normalisere forholdet til Cuba.Global makt og kontroll er målet

(20. okt. 2015) Se organisasjonskartet til verdens 10 rikeste gamle menn
Og våre politikere har kjøpt den, ukritisk, hele veien.
Hva er det som driver gamle søkkrike menn til slik grenseløs ondskap?


USA sliter i Syria

(12. okt. 2015) For de som liker å høre litt mer enn det Børge Brende klarer å lire av seg, anbefales å gå til youtube.com og søke på "CrossTalk: Targeting All Terrorists" (flere treff enn vedlagte link). President Obama har det vanskelig for tiden. Han skal gå med en fot i hver grøft - samtidig. Børge Brende har det enklere. Han skal bare hoppe når USA sier "hopp!"

CrossTalk: Targeting All Terrorists (debatt på youtube 23 minutter)


Denne helgen (2. aug.) velges USA's neste president

(2. aug. 2015) Bergens Tidende har i dag en sak fra Politiken om utvalgte republikanske presidentkandidater som denne helgen har audiens hos milliardærklubben i USA. 450 milliardærer, alle republikanske gamle menn, skal enes om hvilken republikansk kandidat som skal få 7 milliarder norske kroner i støtte og bli den neste presidenten i USA. De bestemmer hvilken politikk som skal føres i USA og i verden de neste fire årene.

Det såkalte demokratiske valget november 2016 er altså verken demokratisk eller valg, presidenten plukkes ut denne helgen av dem som bestemmer i USA. Selve valget er bare en gedigen farse som skal gi velgerne en illusjon av at USA er et demokrati, la folket leve i villfarelsen at de tror de har noe de skulle sagt. Derfor slipper de det som mange andre land erfarer: bli utsatt for amerikanske Weapons of Mass Democracy under mottoet: "we always come in peace".

Stemmeslugerne (Information.dk)


Historieforfalskning

(23. juni 2015) Under tittelen "Imperiet slår tilbake" bidrar Mikal Hem i Bergens Tidende på side 3 i dag til historieforfalskning. Ikke fordi det artikkelen sier er usant, men fordi den utelater så mye av virkeligheten at det hele blir sørgelig skjevt og fordi artikkelen sett i sammenheng med andre tilsvarende saker minner om en kampanje. Kreativ historieskriving er åpenbart et middel for flere enn Putin, amerikanerne er eksperter i faget, og alt som kommer fra USA kjøper norske media og norske politikere uten å reise noe spørsmål. Det er ganske bemerkelsesverdig.

USA har drept ethvert forsøk på sosialisme
Stillheten er øredøvende om amerikanernes tiltak mot sosialistiske regimer over hele verden siden siste verdenskrig. Ikke en eneste sosialistisk regjering eller bevegelse fra russiske revolusjonen til Cuba, fra Sandinistene i Nicaragua til Salvador, fra China til lille Grenada, fra Chile til Vietnam, ikke en eneste ble tillatt å få stå på egen bein og få fred til å utvikle seg selv. Til og med gamle sosialdemokratier som Guatemala, Iran, Britisk Guiana, Serbia og Haiti måtte bite i støvet til Onkel Sam. Ingen av dem var forelsket i kapitalismen, samtlige søkte en annen måte å ordne seg på, og derfor måtte de dø. Også når Hem nevner Berlin-muren ser han bare til den ene siden.

Dette får vi ikke vite om Berlin-muren
Eksempelvis er det få i Norge som vet at CIA på 50-tallet aktivt bidro med sabotasje i Øst-Berlin og Øst-Tyskland som bidro til beslutningen å bygge Berlin-muren i 1961. Før muren ble bygget, var det tusener av Øst-Berlinere som hver dag reiste til Vest for å jobbe, og mange reiste frem og tilbake for å shoppe. Da muren ble bygget, var det i hovedsak to grunner:

 1. Vesten drev aktiv rekruttering av profesjonelle arbeidere som var utdannet i Øst for kommunistenes regning. Dette førte til alvorlig arbeids- og produksjonskrise i Øst. Derfor skrev New York Times i 1963: "Vest Berlin led økonomisk pga. muren med tap av omtrent 60.000 faglærte arbeidere." I 1999, 10 år etter at muren falt i 1989, opplyste USA Today at 51 % sa de var lykkeligere med kommunismen.

 2. På 50-tallet drev amerikanske kalde krigere en rå kampanje med sabotasje og ødeleggelse i Øst-Tyskland designet for å ødelegge landets økonomi og få administrasjonen til å falle sammen. CIA og andre sivilile og militære US institusjoner rekrutterte, utstyrte, trente og finansierte grupper og individer for å utføre alt fra småkriminalitet til terrorisme, alt for å gjøre livet vanskelig i Øst og svekke folkets støtte til styre og stell.

  USA og dets agenter brukte eksplosiver, brannstiftelse, kortslutninger og andre metoder for å skade kraftstasjoner, skipsverft, kanaler, havneanlegg, offentlige bygninger, gassforsyning, kollektivtransport, broer, etc. De sørget for avsporing av godstog som skadet arbeidere, brente 12 vogner på et godstog og ødela trykkluftslanger på andre, brukte syre for å skade viktig fabrikkutstyr, fylte sand i trubinen til en fabrikk for å få den til å stoppe opp, satte fyr på produksjonsutstyr, fikk folk med på å jobbe sakte i fabrikker, drepte 7000 kyr til et cooperativ, tilsatte såpe i melk beregnet på øst-europeiske skoler, og de var i besittelse av contharidin da de ble arrestert, en gift som var tenkt tilsatt i sigaretter for å ta livet av øst-europeiske ledere. Listen er lang, jeg stopper her.

Ovenstående er hentet fra boken "America's Deadliest Export: DEMOCRACY" av William Blum, amerikansk historiker. De som vil vite om hele den sørgelige historien, ikke bare den parfymerte vestlige versjonen, bør lese boken.


Obama, the Torturist

(7. juni 2015) I 2009 mottok Barack Obama Nobels Fredspris «for hans ekstraordinære forsøk på å styrke internasjonal diplomati og samhandling mellom mennesker». Siden den gang har han fortsatt USA sin terrorisme i andre land, finansiering av opprør og stridigheter, manipulasjon og påvirkning av regimer der han ikke har noe å gjøre, bidrag til destabilisering, systematisk bombing særlig med droner i land der USA ikke har myndighet, og som dette avsnittet handler om: Tortur på et nivå som bare kan karakteriseres som forkastelig. Tiden er moden for å be ham levere fredsprisen tilbake.

Den moderne tortur
Under Cheney, George W. Bush og Gonzales fikk vi tilslutt vite om torturmetodene de sto ansvarlig for. Søvn-berøvelse, bruk av hunder, nær drukning, ligge naken på is, elektriske sjokk, anale overgrep med ulike gjenstander, å bli holdt i anstrengende stillinger i timesvis, og 99 andre måter å forestå en fullstendig ydmykelse av mennesker som nazister, japser, spanske inkvisitører og andre kunne ha lært mye av.

Under Obama: Business as usual
1. februar 2009 rapporterte Los Angeles Times : "Under executive orders issued by Obama recently, the CIA still has authority to carry out what are known as renditions, secret abductions and transfers of prisoners to countries taht cooperate with the United States." Den korrekte oversettelsen her for både "cooperate" og "rendition" er "tortur". Rendition innebærer kidnapping og bortføring til hemmelige fengsler i andre land enn USA, land som Litauen, Romania, Egypt, Jordan, Kenya, Somalia, Kosovo eller øyen Diego Garcia i det Indiske hav, for å nevne noen av de kjente tortursentrene som frekventeres av USA. Det er mulig at Kosovo og Diego Garcia der USA har store og hemmelige militærbaser, fortsatt er åpen for tortur, likeså Guantanamo.

The Army Field Manual
President Obama's Executive Order 13491 av 22. januar 2009 inneholder smutthull som innebærer at tortur i land der tortur uansett må regnes med, ikke er forbudt. En annen ordre fra Obama tillater CIA bare å bruke avhørsmetoder i en revidert utgave av Army Field Manual. Her tillates "bare" isolasjon, sanseberøvelse (oppbevaring i mørke uten noe lyd), berøvelse av søvn, innføring av frykt og håpløshet, bruk av medikamenter som endrer mental tilstand, påvirkning av ytre faktorer som temperatur og kanskje lyd, og muligens anstrengende stillinger og "sensory overload" nemlig påvirkning av sanseinntrykk hinsides det et menneske kan takle.

Gjør mot andre som du vil andre skal gjøre mot deg ...
I sitt forsøk på å utbre det amerikanske riket har USA begått - og begår fortsatt - alvorlig totur. Men USA vil selvfølgelig ikke at egne folk skal utsettes for noe av dette selv. Hykleriet rår fortsatt.


Obama beklager når droner tar livet av uskyldige fra Vesten

(23. april 2015) "Som president tar jeg det hele og fulle ansvaret for alle våre terroroperasjoner, inkludert angrepet som tok livet av Warren og Giovanni. På vegne av amerikanske myndigheter vil jeg uttrykke mine dypeste beklagelser til familiene", sa president Barack Obama. Det gjelder selvfølgelig ikke uskyldige pakistanere. USA har ingen rett til å gå inn i noe land og henrette folk uten anklage, rettsak og dom. Det den amerikanske presidenten gjør her er å "ta ansvar" (uten å ta ansvaret og bli stilt for retten !!!) for mord. Å slenge på en beklagelse og kanskje en million dollars til de etterlatte, endrer ikke noe på at dette er mord.

Likevel overgår han sin forgjenger George W. Bush sin totale ansvarfraskrivelse i Abu Ghraib. Der ble all skylden for kriminell amerikansk policy for fangebehandling lagt på menig Lynndie Rana England, selvfølgelig først etter at uhyrlighetene ble lekket til offentligheten.

Dersom russerne gjorde det samme i Kiev (gjerne med å "ta ansvar" etterpå), ville Børge Brende og Erna Solberg gått fullstendig av skaftet.

To vestlige gisler ble drept under et amerikansk droneangrep mot en Al Qaida-base i Pakistan i januar (nrk.no)


Enda en kjeltring sikter mot Det Hvite Hus

Jeb Bush republikansk presidentkandidat
(1. jan. 2015) Det ser ut at Jeb Bush nå sikler etter presidentembedet til valget i 2016.
Les saken på nrk.no her
Det er derfor fristende å se litt på hva denne fyren har av kvalifikasjoner.

Fikset valget i Florida i 2000
Under opptellingen i Florida var det jevnt, og pressekorpset overhørte George W. Bush utbryte: "But he (Jeb Bush) PROMISED me Florida !!!" Bevisene mot Jeb Bush og andre viser at republikanere i statsembeter i Florida sto bak manipulering av lister på en slik måte at mange ikke fikk stemme. Al Gore ville vunnet i Florida, og dermed presidentembedet i USA i 2000, med flere hundre tusen stemmer dersom valget ikke var manipulert. Da omtelling av stemmene viste at George W. Bush kom til å tape valget, fikk GWB stoppet omtellingen ved hjelp av sine venner i Høyesterett. Dette var i strid med amerikansk konstitusjon, da bare Senatet har myndighet til slikt. GWB vant valget med et nødskrik på rundt 500 stemmer da omtellingen ble beordret stoppet.

2000 Presidential Election - dokumentaren om valget i Florida, 50 min.
Foredrag av Greg Palast, journalist i BBC som avslørte valgfusket
Les mer om valgfusket i USA i 2000 og 2004 her

Jeb Bush deltok i 11. september 2001
Midt på natten etter 11. september 2001 dro Jeb Bush og FBI i en C-130 Herkules til "Embry-Riddle flight school" og "Huffman Aviation - Florida flight school" og beslagla og tok med seg filer om Mohammed Atta og andre kaprere. Hvordan visste Jeb Bush hvor han skulle lete bare timer etter angrepene, når listen over mistenkte først forelå fra FBI den 17. september, altså seks dager senere ?


Obama starter enda en krig i strid med FN-pakten

(11. sept. 2014) Fredsprisvinner Barack Obama har lovet det amerikanske folk enda en ny krig i strid med FN-pakten. Denne gangen har han lovet å bombe Syria, som han virkelig har siklet etter å bombe lenge, noe folkeretten og FN-pakten ikke gir ham noen som helst rett til. Men alle vestlige ledere, Børge Brende inklusive, støtter foretaket uten å heve sine kritiske røster.

Les kronikken til Pål Steigan her


Amnesty forsøker igjen å få USA til å sette Manning fri

(2. aug. 2014) One year after Chelsea Manning’s conviction, Amnesty International is still calling on the US government to grant her clemency. Amnesty demands that Chelsea Manning be freed immediately, and for the US government to, “implement a thorough and impartial investigation into the crimes she uncovered.”

Det er imidlertid liten grunn til å forvente at president Obama vil benåde Manning, tatt presidentens aktive forfølgelse av varslere i betraktning, samt hans begredelige innsats i verden forøvrig. Det er alltid trist når hederlige mennesker blir offer for maktovergripere. Det som virkelig er idioti er at Norge har gitt Obama Nobels fredspris - handlingen ble et hån mot alt som har med fred og åpenhet å gjøre. Og vår utenriksminister Børge Brende vil ikke fordømme fengslingen av en varsler, så lenge det ikke er i Russland.

Amnesty renews call on US govt to free Manning
USA: One year after her conviction Chelsea Manning must be released (amnesty.org)


USA-støttet militærdiktatur i Egypt
henretter og dømmer folk som har deltatt i lovlig demokratisk virsomhet.
(23. juni 2014) Den arabiske våren i Egypt går slik USA ønsker det, og det er sikkert kjekt for USA. Den lovlig valgte presidenten er fjernet, de som støttet ham er dømt til døden, og pressefolk som dekket uhyrlighetene er dømt til fengsel i 7 år.

Og Børge Brende nevner ikke USA med et ord.
Derimot er han veldig flink å si "Fy Russland" i det USA-stattete kuppet i Ukraina.
Men det er jo samme sak ...

De tre journalistene fra TV-kanalen Al Jazeera som ble arrestert og fengslet i Kairo i desember, ble i dag dømt til flere års fengsel. Dommen er dårlig nytt for pressefriheten og rettssikkerheten i landet. (nrk.no)


Hva i helvete har Karl Rove å gjøre på Civita ?

(10. juni 2014) Karl Rove var Bush sin store strateg. Han antas å ha vært sentral i planlegging og gjennomføring av George W. Bush sine valgkupp i 2000 og 2004, og han har trolig vært delaktig i planlegging av 11. september 2001 som må ha vært en inside job. Deretter har han vært delaktig i oppryddingen etter 11. september, i løgnene og tildekkingen som fulgte, og i kulissene ved utarbeidelsen "9/11 Commision Report" (av enkelte kalt "9/11 Omission Report" av Omission = utelatelse).

At Civita velger å ta imot denne kjeltringen, viser at nivået til Civita ligger helt nede i bunnslammet.

Sidene 18 - 20 i boka "9/11 en åpen sak" (klikk på ikon oppe til venstre på forsiden) omtaler valgfusket i USA under disse to valgene. Som kjent fikk Bush sine venner i Høyesterett til å stoppe omtellingen i Florida i 2000. Dersom omtellingen hadde fortsatt bare en time mer, ville han tapt valget! Problemet er bare at han samtidig brøt den amerikansk konstitusjonen. Det er bare kongressen som kan gjøre slike vedtak.

Spinndoktoren Karl Rove mener at Hillary Clinton har en hjerneskade (dn.no)
President Obama burde takket nei til fredsprisen (dn.no)


USA har fått en ny fiende, vi gratulerer !

(7. mai 2014) USA har alltid hatt behov for en "ytre fiende", noe å kjempe mot, noe å frykte, noe myndighetene kunne bruke for å piske folket til lydighet og ydmykhet. Jeg ramser opp i fleng:
 • kommunismen
 • atomvåpen
 • narkotika
 • terrorisme
 • Al Qaida ledet av Osama Bin Laden
 • og nå: Russland !!!
Disse punktene har resultert i invasjoner, statskupp, kriger, nyhetsinnslag uten sidestykke, fokusering, pengeforbruk (pengemisbruk) osv. osv. av betydelige dimensjoner. Etter at USA angivelig henrettet Osama Bin Laden (som de ifølge FBI ikke hadde nok bevis til å utstede arrestordre på en gang !) har landet levd i vacuum. Hvem skal de frykte nå ? Svaret kjenner vi: Russland. Den store stygge bjørnen.

USA har investert 5 milliarder dollar i regimeskifte i Ukraina. Det er klart, hvis noen andre hadde gjort noe slikt, hadde vi brukt ordet "terrorisme". Og nå klarer USA å få Russland til å gripe inn i beskjeden målestokk sammenlignet med galskapen USA har utført siden krigen. Amerikanske politikere går, som bestilt, i fistel, godt etterfulgt av norske attpåklatter.

Russland er definitivt USA's (og dermed vår) nye fiende. Og det er grunn til å tro at USA kommer til å holde Russland på fiendeplassen lenge. Hvor reellt det er, kan sikkert diskuteres. Kanskje er det avtalt spill i kulissene ? Uansett har trolig ikke bare USA men også Russland mye å tjene på dette spillet. En ytre fiende er bra, det får fokus vekk fra korrupsjon og tyveri som f.eks. at Pentagon ikke kan gjøre rede for 8500 milliarder dollar av folkets penger. En ytre fiende samler folket mot et felles onde. Det kan være manipulasjonens kunst vi ser her. Deilig, deilig, men farlig, farlig.

Det de frykter mest av alt ... Aristoteles var en farlig fyr ! Tanken at enorm rikdom og demokrati ikke kan leve sammen side om side, er like gammel som historien. Aristoteles gjorde et poeng av at dersom du i et perfekt demokrati har et lite antall veldig rike mennesker, og et stort antall veldig fattige, da vil de fattige bruke sine demokratiske rettigheter til å ta rikdom vekk fra de rike. Dersom Aristoteles levde i dag, ville han trolig blitt erklært som en farlig radikaler. (Noam Chomsky: How the world works)

More about: war is peace freedom is slavery and ignorance is strength


Pentagon kan ikke gjøre rede for 8500 milliarder dollar

(22. febr. 2014) Det akkumulerte beløpet som Pentagon ikke kan gjøre rede for, også kalt Pentagons "black hole", er nå 8,5 trillioner dollar på amerikansk, på norsk 8,5 billioner dollar eller 8500 milliarder dollar. Ingen kan svare på om dette er innkjøp som ikke er levert slik det burde, om det er korrupsjon eller tyveri, om det er overprisete leveringer, osv. osv. osv. Beløpet utgjør halvparten av USA sitt samlete underskudd. Såvidt vi vet er hele beløpet opparbeidet under George W. Bush.

Tiltross for dette astronomiske beløpet, er det ingen høringer, ingen kommisjoner, ingen rettsaker, ingen etterforskning blant de ansvarlige. Det amerikanske folket vet knapt hva det er som har skjedd. Derimot befatter det amerikanske rettsystemet seg med latterlige bagateller i sammenligning. The Corbett Report tar for seg sammenblandingen av offentlige og private interesser i USA.

Obamacare koster til sammenligning rundt 100 milliarder dollar årlig etter hva vi forstår. Ikke rart at republikanerne ønsker fokus rundt Obamacare fremfor Pentagon. Kamanjen er definitivt vellykket.

The Corbett Report - Against Fascism: The Separation of Business and State (video 14 minutter)
"Gjeldsklokken" på www.usdebtclock.org


Americas War on Drugs

Noam Chomsky on "War on Drugs" and Marijuana and Social Cleansing (30. jan. 2014)


Pavekirken vs. kapitalismen

(12. des. 2013) Pave Frans leverer en hardtslående kritikk av den økonomiske dagsordenen, så hardtslående at man nesten kan forvente at kapitalistene blir bannlyst. Kritikere (i USA !) kaller ham for marxist. Ifølge BT refser pave Frans den hemningsløse markedsøkonomien som gjør mennesker til varer som deretter kastes bort. Det gjelder ikke lenger kun utnytting og undertrykking, men noe nytt. Og dette liker ikke USA.

Amerikanerne kaller jo landsdekkende helsetjeneste for "sosialisme", og pavens ytringer kaller de for "marxisme". Ingen retorikk er for sterk når det gjelder å forsvare det amerikanske kapitalistiske systemet sin klamme hånd over verden. Vi andre kan flire av amerikanerne, men det er uansett en tankevekker at den katolske kirkens overhode nå går såpass klart ut mot pengemakten. Kanskje Kirken den Norske vil følge etter paven om fem, seks år når de får tenkt seg litt om ?


Det kommende krakket i USA (Pål Steigan)

(14. nov. 2013) Perioden 2008–2013 den verste femårsperioden i amerikansk økonomisk historie, skriver Pål Steigan i sin veldokumenterte kronikk (klikk på overskriften). Andrew Huszar, tidligere ansvarlige for kjøp av boligobligasjoner mellom 2009 og 2010 for 1250 milliarder dollar, slakter pengetrykkingen til FED. USAs sentralbank Federal Reserve (FED) har i lang tid pøst penger inn i markedet ved storstilte kjøp av bolig- og statsobligasjoner, såkalt quantitative easing, eller kvantitative lettelser som på godt norsk også kalles pengetrykking.

Andrew Huszar slakter pengetrykkingen til Federal Reserve (dn.no)


CIA pøser våpen inn til motstandsbevegelsen i Syria

(9. nov. 2013) A French reporter has provided details on how the CIA, Saudi Arabia, and Jordan have supplied about 600 tons of weapons to the militants fighting the Syrian government this year alone. Many believe that the arms transfers could plague the region for years. This is in contradiction of the 2012 peace plan. Syria is obviosuly part of USA's plan for the world and the weapons will help to keep the region i civil war for years to come.

CIA leading arms deliveries to Syrian opposition (liveleak.com)


SKANDALE: Hvordan demokratiet er blitt manipulert i senatet i USA

(klikk på overskriften og gå litt ned på ny side for å se video fra denne patetiske debatten i Senatet)
(13. okt. 2013) Republikanerne har den 30. september endret spillereglene i Senatet gjeldende fra 1. oktober slik at ikke alle senatorer lenger kan fremlegge forslag om korrigering, det kan bare lederen for republikanerne eller den som han gir fullmakt. Takket være denne endring av regelverket har republikanerne lykkes i å gjennomføre shutdown av USA. Enhver som er tilhenger av demokrati må finne denne saken aldeles horribel. Vi venter i spenning på at NRK og TV2 skal følge opp saken.

Les mer her (daylykos.com)


USA's nære fremtid
sett med konspirasjonsteoretiske øyner

(3. okt. 2013) Ifølge de aller mest ondsinnete, paranoide og konspirasjonsteoretiske kreftene i USA er USA nå på vei mot en totalitær stat. Det gjenstår ennå et par ting sier de, og noen forventer det vil skje allerede i inneværende år. Her er hva de venter på:

 • Luften slippes ut av dollaren, USA sin enorme statsgjeld avskrives, og USA, Mexico og Canada går over til valutaen Amero
 • Samtidig etableres den Nordamerikanske Union av de samme statene.
 • Verden vil se flere store unioner, som tilslutt samles i et verdensherredømme
 • Alle våpnene hos private i USA utgjør et problem for styresmakten, det iverksettes tiltak for å få konfiskert disse, gjerne i forbindelse med (falske) skyte-episoder rundt omkring.
 • Enorme konsentrasjonsleirer er allerede bygget flere steder i USA og klare til å settes i drift.
 • Intelligensiaen og andre som måtte ønske demokrati og rettsstat er allerede blinket ut for internering.
 • Hæren og andre offentlige "tjenester" ansetter folk som har vist at de ikke er redde for å skyte på sivile.
 • Enorme øvelser inne i USA utgjør forberedelsen på dette.
 • Amerikanske media er allerede instruert hvordan begivenhetene skal omtales (dvs. IKKE omtales).


USA's hykleri fortsetter ...

(22. sept. 2013) Nyhetene forteller at USA mener Al Shabaabs aksjon i Nairobi er "motbydelig". Somalia og Kenya er i krig. Og USA får ikke lov til å delta ? At Al Shabaab slår til inne i Kenya er smart strategi. Akkurat som da USA slo til i Afghanistan og Irak. Er det mindre motbydelig når verdens ledende terrororganisasjon med knusende militær overlegenhet slår til mot land som er betydelig tilbakestående? Det er groteskt når et land som til de grader har blod på hendene kaller en mindre aksjon for motbydelig!


Har Israel (og USA) en agenda i Syria ???

(19. sept. 2013) Israels ambassadør til USA uttaler i dag til Jerusalem Post at i valget mellom det sittende syriske regimet og al-Qaida-allierte opprørere, foretrekker Israel al-Qaida. Spørsmålet er hva Israel nå gjør, og har gjort, for å nå sitt mål i Syria. Hele artikkelen fra Reuters blir gjengitt her i en spennende kronikk av Torgeir Salih Holgersen i Dagsavisen Nye Meninger.

Det kan se ut som en samlet verden (inklusive vanlige folk i USA) er så skeptisk til den militære strategien til lederene i USA at ingen tør eller vil tillate at USA går inn og gjør noe som helst noe sted lenger. Mange tror simpelthen ikke mer på det som presenteres som "facts" i nyhetene. Det har vært for mange løgner.

Israel foretrekker al-Qaida (Dagsavisen Nye Meninger)
Noen påstår at gassangrepet kan ha vært en "false flag"-operasjon for å gi USA "rett" til å gripe inn


En fredsprisvinner går til krig

(rev. 4. sept. 2013) USA bruker Assads gassangrep på befolkningen som påskudd for å slå ut alle Assads militærinstallasjoner med raketter og fly. Samtidig hører vi at USA er redd for at de samme kjemikaliene skal falle i opprørernes hender og bli brukt av ekstreme islamister, og USA kan bruke dette som påskudd for å gå inn i Syria med bakkestyrker. Ennå morsommere blir det når vi hører at britene har solgt farlige kjemikalier til Assad etter at borgerkrigen brøt ut.

Vi er forberedt på å slå til når vi måtte velge det (Barack Obama, 31. aug. 2013)
Prime Minister David Cameron must explain why chemical export licences were granted to firms last January


NSA bygger overvåkingsenter av datakommunikasjon i Tyskland

(18. juli 2013) Amerikanske NSA ønsker tydeligvis å utvide sine spionasjeaktiviteter i Tyskland: I Wiesbaden er et nytt high-tech senter bygget av den amerikanske hæren for å overvåke datakommunikasjon i Europa. Tyskland er et sentralt knutepunkt for internettforbindelser i Europa. Også andre amerikanske agenter ønsker gjøre bruk av anlegget. Det sies at tyskerne ikke er så veldig begeistret for tiltaket .... Og NRK nyhetsmorgen tok tilslutt saken opp 29. juli.

Neues NSA-Abhörzentrum: US-Geheimdienst will künftig auch aus Wiesbaden spähen (Der Spiegel)
NSA's spionprogram har millioner av mennesker i kikkerten (Der Spiegel)


Retorikk

(13. juli 2013) Når et uttrykk blir for konfliktfylt, er enkleste måten å omdefinere hele uttrykket slik at det blir spiselig for media. Her er USA en sann mester. Vi andre kaller det for psykopatisk debatt-teknikk som er verdig et fascist-diktatur.

Normal betydning:
Whistleblower (varsler)
Sensur av internett
Nesten-drukning (tortur)
De rikeste tar alt
Ulovlig totalovervåkning
Krig eller støtte til statskupp
Ulovlig krig iht. folkeretten
Krigsfanger
Tortur
USA's betydning
Spion og kriminell
Nettverkshygiene
Waterboarding
Demokrati
Forebyggelse av terror
Demokratiseringsprosess
Operation Iraqi Freedom
Ulovlige stridende
Å "ta vare på" en fange


Nazi-sadisme

(9. juli 2013) Hva gjør USA "for å ta vare på" en ung militær fange som de mener er i psykisk ubalanse ? Jo, de setter han i en knøttliten celle uten vinduer i total isolasjon, og de lar ham fremstå på inspeksjoner naken. Adolf Hitler kunne ikke gjort det bedre. Verden må ta avstand fra og beskyttes for ideologier som aksepterer slike ugjerninger.

FNs spesialrapportør for tortur konkluderte med at Manning var utsatt for en «grusom, umenneskelig og nedbrytende behandling i en overdreven og langvarig isolasjon». Men president Barack Obama hevdet hardnakket at Manning bare ble behandlet slik "av hensyn til sin egen sikkerhet". Man skal vel være en ganske stor idiot for å si noe slikt. Til slutt ble Manning likevel overført til mer normale varetektsforhold.

Få amerikanere er blitt så demonisert av landets myndigheter som spiontiltalte Bradley Manning. Edward Snowden er i ferd med å lide samme skjebne. (Dagbladlet.no)


Internett-sensur i USA

Amerikanske soldater nektes adgang til The Guardian

(30. juni 2013) En talsmann for hæren sier at de har filtrert ut meldinger og innhold som omhandler regjeringens overvåkingsprogram i det de kaller «nettverkshygiene», samt for å forhindre at hemmeligstemplet stoff dukker opp på usikrede deler av datasystemet deres. Samtidig er det klart at USA har systematisk tappet EU-kontorer for informasjon over lang tid. For norsk UD er dette selvfølgelig ikke kritikkverdig, det skjer jo for å «forebygge terror», mens EU raser og truer med å kansellere handelsavtale mellom EU og USA.

Den amerikanske hæren blokkerer adgangen til den britiske avisen The Guardian (nrk.no)
USAs overvåking kan skape trøbbel for handelsavtale med EU (nationen)


Er USA direkte ansvarlig for at Israel ikke vil ha fred ?

(9. jan. 2013) USA får nå ny sjef for CIA og ny forsvarsminister. Likevel er det ingen grunn til å tro at det blir noen endring i holdningene til Israel. Israel har fremdeles en "Washington-lobby" som sitter helt inne i Det Hvite Hus, en samling med mektige, rike, gamle menn. Og du kødder ikke med den gjengen der.

USA gir Israel legitimitet til å fortsette konflikten. Det er liten tvil om at USA's stilltiende velsignelse er en forutsetning for Israel å fortsette å bebygge okkuperte områder i strid med Geneve-konvensjonen, og å behandle palestinerne i strid med internasjonal rett. Israel kan fortsette å ta seg til rette ene og alene fordi USA godkjenner det, akkurat som president Assad kan fortsette å bombe landet sitt sønder og sammen takket være støtten fra Russland, Kina og Iran.

Dette gjør USA medansvarlig i konflikten. Vinner av Nobels Fredspris og president Obama sitter åpenbart mellom barken og veden. Han har ikke noe annet å gjøre enn å lukke øynene til urett og kriminalitet. Slik blir også USA en kriminell aktør i Midt-østen. Og dette er landet vi skal kjøpe nye jagerfly av.


USA sender krigsskip til Middelhavet

(19.nov. 2012) Ifølge TV2.no sender USA tre av sine krigsskip til farvannet øst i Middelhavet for "mulig evakuering av amerikanere fra Israel". Og da er det helt klart ikke palestinere og raketter i hytt og pine fra Gaza de er redd for. Dersom amerikanske borgere vil hjem pga. palestinerne, tar de rutefly hjem. Hva er det egentlig fredsprisvinneren planlegger nå? Er det Iran som skal tas ?

Les saken i tv2.no her


What Barak Obama will NOT do

 • He will not close Guantanamo (the hawks will not let him!)
 • He will not question the crimes of Israel (the Israel lobby in Washington is too strong)
 • He will not submit to the International Court in Haag (there are too many crimes in the closet)
 • He will not appoint a new independent and trustworth commission to forward a second opinion on 9/11 2001.
 • He will not tax the 1 % richest in the USA. (They will not let him.)
 • He will not stop fighting crimes in the street, estimated costs US$ 4 billion a year (which is good)
 • He will not start to fight "crime in the suites", costs about US$ 200 billion a year (which is very bad !)
 • He will not condemn the Tax Havens under american control (Manhattan, New York)
 • He will not set Bradley Manning free (the famous whistleblower who revealed the crimes of USA in Iraq)
(nov. 7. 2012) It is business as usual, the good old american way. God bless America!


It really doesn't matter.

The rich have won. Democracy has lost.

(nov. 4. 2012) The American Dream is already stolen, but the show will go on to make people believe they have a democracy. There is an axis of evil ...

Video: Who Stole the American Dream ?
Economic Terrorism

"The general population doesn't know what's happening, and it doesn't know that it doesn't know." (Noam Chomsky)


Soner livstid for butikktyveri

I California i 2004 var det 360 personer som satt inne på livstid for butikktyverier. (22. jan. 2012) Lover om fengsel etter tre forbrytelser, innføring av minimumsstraffer og slutt på ettergivelse av straff betyr at mange straffedømte i USA får lange fengselsdommer for småforbrytelser. I 1978 var det vel 450.000 i amerikanske fenglser, i 2005 over 2 millioner. Det gir grunn til å spørre hvem som er utilregnelig ...
Kilde: E. Chemerinsky, "Life in prison for shoplifting: cruel and unusual punishment", Human Rights (2004) 31, s. 11 - 13.


Anyone, American or Foreigner, can now be detained by the US military.

(dec. 27. 2011) Military detention means Americans can now be treated no differently than Iraqi or Afghan detainees when they disappear behind the wall of the military chain-of-command. It will not matter what you are guilty of or not guilty of. The United States government and military no longer believe in civilian courts. This should be of concern to all Americans, but for some reason the mainstream media are staying silent. This looks very much like a civilization going down the drain.

Must we permit the US military to detain Americans without trial? (The Guardian)
Update "Free Bradley Manning" 12/6/11: Senate passes military detention of American civilians
"1031, the statement of authority to detain, does apply to American citizens and it designates the world as the battlefield, including the homeland."


Stupid americans ?

Hillary Clinton is critisizing Russia (des. 12. 2011) for not having a free and fair election. And that is remarkable. Not because it is wrong, for an entire world is probably supporting Hillary Clinton in this. But because it is so hypocritical, it is making her look so stupid.

USA is in no right to critisize. And why are leaders in this Godgiven Democracy in no position to critisize? Because ...

 • USA experienced an unjust election in Florida in 2000
 • USA experienced an unjust election in Ohio in 2004
 • The evidence from the coups was destroyed shortly after
 • Most of the American People do not even know that two elections were severely manipulated
 • USA has absolutely no intention to investigate and prosecute those responsible for the crimes
 • American medias do not mention the issues at all, in fact do not allow anyone to question what happened
 • Everybody is looking the other way

Who were behind the crimes? This one is easy. The republican hawks needed a puppet on a string to play president while they were "expanding the American Empire" according to PNAC. They found an alcoholic with a good name: George W. Bush. They sobered him up and made him president - with a lot of help from their friends and several million dollars. In his first year he never left USA, had lots of vacations and spent much of his time playing golf. Meanwhile, The Men In Power: Cheney, Rumsfelt, Wolfowitz and their friends were running the show, implementing two wars that was planned well before George W. Bush became president, not to mention the terror event they used to justify the wars.

Greg Palast, journalist from BBC, was maybe the only one investigating and revealing the crimes behind these elections, but he is a radical and therefore not to be trusted, according to Good Christian Americans. Nevertheless, Palast has made documentaries and written books about the coups in USA in 2000 and 2004.

Will americans ever question crimes within USA ? No, they will not. They would rather invade and bomb other countries on a slight suspicion of crimes. It is much more comfortable to beleave that USA is democratic, just, fair and free. When it is not, we simply close our eyes. And that is really stupid.


The true face of USA

(sept. 17. 2011) Soon the UN will vote for recognition of a Palestinian state. Two countries will vote against: Israel and USA. According to news bulletins, they are putting up a huge pressure against the Palestinians to get them to drop the application, both diplomatic pressure and economic pressure. This time the Palestinians will not give in. The Palestinians will submit a bid for full UN membership at the Security Council on September 23, a move which is certain to be vetoed by the United States

USA will NOT allow Palestine to be member of UN
Thus USA once more will show the evil that is ruling this continent.
No respect for democracy, no respect for UN conventions, no decency in important international matters.
There got to be an axis of evil through Washington.

Palestine UN bid backing refused (Guardian.uk)
Palestinerne til FN tross amerikansk veto (adressa.no)
Støre: Norge vil anerkjenne palestinsk stat (vg.no)

Today Libya has become member of the UN. But they have oil.
(sept. 20. 2011) Today the new transition government in Libya was acknowledged full membership of the UN even before the war supported by NATO is over, before Muammar Gaddafi is removed from power. This in contrast to the Palestinians who have a full administration in place but still are denied membership by the USA and getting no help from the NATO. Well of course, Palestine does not have oil. This hypocrisy must stop. This wickedness must stop.

Barack Obama is an outstanding speaker. But can he be trusted ?
(sept. 21. 2011) We beleave not. He is inconsistent in so many matters, saying one thing, wanting "change" - and not able to implement it. He seems to be tied up by mad republicans. Guantanamo is still there, the wars are still going on, and Israel is still getting its will in the White House. Obama is adressing the UN as an obedient dog of Israel, certainly having everybodys attention. But trust? Not anymore.

A Palestinian state must NOT be left for the Israelis to decide.
After so many years, one should think the world would know that the Israelis cannot and will not solve this conflict. They want land, Palestinian land, and they just steal it in broad daylight. The Geneva Convention is very spesifi: it is NOT allowed to use the land of an invaded state like this. USA is, by following the Israelis wish, contributing to break international conventions. For a lifetime.


Guilty until proven innocent

(may 18. 2011) An entire world is suddenly realizing how the System of Justice is working in the USA. Head of IMF Dominique Strauss-Kahn is suspected for having tried to rape a chamber-maid in a hotel in New York. In the process he is deprieved of all respect and dignity and treated like a miserable crook, handcuffed and not allowed to dress properly. That is not according to public law in many civilised countries, especially when there is no danger to other people. We have all been shocking witnesses to a disgusting treatment.

At least one lie. He is charged for rape, running naked after a chamber maid on 32, locking the door on the inside so she could not escape, according to the story which must be wrong. Have you EVER seen a door to a hotel room that cannot be opened from the inside ? Due to fire security, all hotel rooms MUST be able to open from the inside ALWAYS. And surely, someone who is working there will know this.

Now, he might be guilty or innocent, we still do not know. But what is for certain: This man is destroyed for ever, no matter what verdict he will get. And the conspiratoric thought is whispering: If somebody wanted the man off his job, this might just be the way to do it. And the day after he resigned from his job, he was miraculously released from prison.


Dollaren svekkes

( 25. april 2011)

USA snikdevaluerer dollaren. Investor Peter Warren mener USA taler med to tunger (dn.no)


Koran-brenningen, et bestillingsverk ?

20. mars brente pastorene Terry Jones og Wayne Sapp Koranen. (13. april 2011) Før dette ble de advart av hele det offisielle USA, til og med USA's president Obama snakket med dem og ba dem la være. Likevel fant de det betimelig som gode kristne amerikanere å brenne Koranen. Reaksjonene etter brenningen var minimale. Men så gikk president Karzai i Afghanistan ut og fordømte brenningen i hete ordelag, og da først "eksploderte" det, dvs. vi fikk noen mindre opptøyer og skuddvekslinger, relativt uskyldig i den store sammenheng, men tragisk sett med norske øyne. Hvorfor ga Karzai PR til brenningen ?

Hamid Karzai = USA sin mann. Vi vet han var i USA i 2000 og 2001 for "å få hjelp" til Anti-Taliban bevegelsen. Han dukket opp beleilig etter at USA hadde invadert landet, og ble "valgt" i 2002 og innsatt som president. Selv om han tilsynelatende reiser bust mot USA, er det meget tenkelig at denne mannen er oppdratt, regissert, innsatt, styrt og betalt av USA. Dermed er det fristende å tenke tanken at republikanske hauker i USA som ønsker og behøver muslimer som "felles fiende" kan ha iscenesatt både brenningen i USA og fordømmingen av Karzai for å skape spetakkel. Dersom brenningen er et bestillingsverk, er det noen der ute som ønsker at krigen i Afghanistan skal fortsette.

Terry Jones og Wayne Sapp tente på Koranen, men det var Afghanistans president som sørget for at brannen spredte seg.
Koranbrennerne fengslet i USA (tv2nyhetene 23.april)


Cheney's Plan for World Control

Why the rush for war ? (april 2. 2011) About 2.600 died (Wikipedia: 2.986 in total) in the 9-11 attacks. The attacks lasted less than 2 hours, and posed no threat to the U.S. economy, infrastructure or government. In spite of numerous false alarms, no other terrorist act has occurred in the U.S. since 9-11. By contrast, many CIA-instigated terrorist activities, such as the Contra campaign against the Sandinistas, lasted for years and had disastrous, longterm consequences.

As of Febr. 22, 2006, 2.146 US troops and coalition members have been killed in Afghanistan and Iraq. At least 225.412 Afghani and Iraqi people, including 186.825 civilians, have been directly killed as of nov. 20, 2005 (not including civilians who are dying from lack of food, water, medicine etc.)

Washington did not consider international law. In its rush to war, Washington briskly dismissed

 • Taliban offers to turn over bin Laden to a neutral country
 • Iraqi assurances that it was fully complying with U.N. sactions
 • Iraqi assurances that it had NO weapons of mass destruction
 • the war beeing an unprecendented response to a terrorist attack like this
 • waiting for the U.N. response
 • waiting for NATO to agree

"The Hidden History of 9-11" (edited by Paul Zarembka) on Amazon.com
Read a couple of pages from the book here (pp 257-261)


USA har gjort FN til en dårlig vits.

USA la ned veto mot uttalelse mot Israel i FN i går. (19. febr. 2011) Et enstemmig (bortsett fra USA) sikkerhetsråd stemte for en uttalelse som fordømmer Israels utbygging av bosettinger på palestinsk område i strid med Genever-konvensjonen. USA valgte da å nedlegge veto mot uttalelsen, og har slik bidratt til å gjøre FN-systemet til en vits. Vitsen ble fullkommen 27. februar da sikkerhetsrådet enstemmig (USA inklusive) vedtok en uttalelse mot Gaddafi i Libya.

President Obama bundet på hender og føtter. Vi vet at dette ikke er president Obama sitt verk. Her er det Israel som gjennom den mektige Israel-lobbyen i Washington har påtvunget USA å nedlegge veto. Med andre ord: Israel får nå nedlegge veto når FN's sikkerhetsråd vedtar uttalelser som fordømmer Israels kriminelle handlinger. Vi fordømmer USA's veto på det sterkeste, og håper norske politikere vil gjøre det samme. (I ettertid ser vi at norske politikere ikke finner noe betenkelig i at USA har nedlagt veto. Det er alltid lettest å pisse i medvind.)

FNs sikkerhetsråd stemte fredag over en resolusjon som fordømmer israelske bosetninger på palestinsk okkupert land (nrk.no)


Bush tør ikke lenger reise til den frie verden

Redd for å bli stilt for retten. (10. febr. 2011) For mens USA's ledere ikke kvir seg for å bryte med internasjonal rett, er det fortsatt land i denne verden som respekterer slik rett. Og det er blitt et problem for amerikanerne. Fra gammelt av husker vi Henry Kissinger, som ikke forlater USA uten å ha klarert det med sine advokater. Han riskerer straffeforfølgelse etter Vietnamkrigen. Nå er det George W. Bush sin tur.

Rumsfeld synes det er "utidig". Og han har all grunn til å mene det, fordi Rumsfeldt stiller i samme kategorien som Bush: Han har i en lang karriære neglisjert internasjonale lover og konvensjoner og risikerer samme straffeforfølgelse som Bush. Det er mange av oss som kunne ønske seg en slik rettsak. Nå stikker de holdet mellom beina og holder seg innenfor sin egen rettsløshet.

Donald Rumsfeld advarer mot å straffeforfølge George W Bush i utlandet (nrk.no)


USA er verre stilt enn Hellas

(26. jan. 2011) Det er Dagens Næringsliv som skriver dette i går, og debattsidene under saken viser stort engasjement og mange artige meninger. Samtidig er det å undres over at mange tror det er så lenge til konkursen kommer. For USA er i realiteten konkurs i dag, men de fortsetter å drive "for kreditors regning". Nå er jo ikke USA et land som har hatt problemer med etikken, så det er sikkert helt uproblematisk å holde på slik også.

Hvor er Det Internasjonale Pengefondet (IMF) ? Det som virkelig er bemerkelsesverdig er hva IMF gjør, eller rettere IKKE gjør i sakens anledning. For IMF gjør tilsynelatende ingenting. Vi husker Island? IMF krevde at Island satte opp rentene betydelig, økte skattene, avgiftene, at de fikk skikk på økonomien. I USA? Ingen skatteøkning, spesielt ikke for de rikeste. Ingen renteøkning, rentene er nær null. Ingen avgifter på bensin. Ingen avgifer på bil som i Norge.

Hvorfor forskjellsbehandler IMF land ? Hvorfor går IMF sterkt ut på lille Island, men er kastrert i USA ? Veldig enkelt: land som kan true US dollar tvinges i kne, tvinges til å gjennomføre tiltak, tvinges til å få skikk på økonomien. Men USA selv, der gjelder ingen regler, ingen fornuft, ingen tiltak. Dette er så uansvarlig at en samlet verden burde protestere høylydt. For dette er bevisst vei mot konkurs: få sanert gjelden og komme tilbake med en ny valuta. Så lenge det går, trykker USA dollars som aldri før og bruker dem for det de kan være verdt, takket være store aktører som nytter dollar fortsatt (mafiaen, narkotikakartellene, oljevirksomheten, endel fattige land osv.)

Hvem sitter igjen med dollars når musikken slutter å spille ? Det hele minner litt om en avansert stol-lek. Kina ser hvor det går. De har kjelleren full av dollars, og reiser kloden rundt og kjøper desperat hva det skal være for å og erstatte dollar med varige verdier som kan overleve en dollar-kollaps. Det blir spennende å se hvem som sitter igjen med papirpengene når de ikke lenger er verdt noe. Og det heter dessverre når, ikke hvis.

USA er konkurs innen 2020 (dn.no)
Den islandske regjeringen er enig med Det internasjonale pengefondet (IMF) om en krisepakke for å redde Islands økonomi (nrk.no okt. 2008)
Se USA's gjeld her (US Debt Clock.Org)


American Hypocrisy

(dec. 28. 2010) Mikhail Khodorkovskij is again convicted for economic criminality and USA is critisizing Putin for holding a political trial. This is indeed remarkable. For USA is holding the soldier Bradley Manning in prison, so far without trial, and he will be charged for God knows what crimes for having revealed american crimes of war in Iraq.

In this wicked conutry USA it is more important to conceal crimes than to reveal them. The trial that will convict Bradley Manning to 52 years of prison will be a political trial, no doubt. Just putting this case for a court is an insult against truth and justice. By the way, those who were committing the crimes of war are not charged.

Norske banker pisser den veien USA ber dem, blottet for etikk og evne til selvstendig tenkning.
Foruten at dette trolig er kriminelt, er det fullstendig patetisk og særdeles kritikkverdig.
På årets siste dag går Dagens Næringsliv prisverdig sterkt ut mot atferden (hvor blir det av politikerne ???), se

Oppsiktsvekkende hvor lydige redskaper de norske bankene er for amerikanske myndigheter i angrepet på ytringsfriheten (leder dn.no)


Hva bør vi kunne forvente av en ny 9/11 kommisjon ?

Den gamle kommisjonen hadde mange alvorlig feil:
 • Kommisjonen var ikke Bush-uavhengig. Formannen var Philip D. Zelikov som uten tvil var Bush-administrasjonen sin mann. Dermed ble kommisjonen diskvalifisert til å etterforske forbrytelser gjort av den samme administrasjonen.
 • Vitner ble ikke stevnet for å vitne, de ble ikke brakt inn med makt dersom de ikke stilte, slik som er vanlig i rettsaker i USA. Dermed er mange viktige vitnesbyrd aldri hørt.
 • Vitner kan ha blitt hemmet av "minders" (Executive Branch Representatives) som påvirket vitneavhøringer i en slik grad at det ble påtalt.
 • Vitner ble ikke fritatt fra sin taushetsplikt
 • Det ble ikke foretatt avhør under ed
 • Løgndetektorer ble ikke brukt for å få bekreftet vitneuttalesene
 • Vitner ble ikke lovet straffefrihet for mindre kriminelle handlinger hvis de kunne få dem felt som eventuelt var ansvarlig
Dersom, Gud forby, det var 9/11-kommisjonen sitt mål å dekke over fakta fra 11. september 2001, så kunne nettopp dette være måten å gjøre det på. Så hvordan kan en ny kommisjon avklare de åpne spørsmålene for all fremtid? Det er slett ikke så vanskelig, her er hvordan:
 • Gjør den nye kommisjonen uavhengig av enhver administrasjon eller ethvert parti
 • Gjør den troverdig ved å inkludere kjente skeptiske lærde til å bli med i kommisjonen
 • Autoriser kommisjonen av rettsvesenet til å ta opp bevis , organiser den som endel av det juridiske system
 • Gi kommisjonen myndighet til å stevne vitner, til å bringe dem inn med makt hvis nødvendig
 • La vitner bli fritatt fra eventuell taushetsplikt, gjerne gjort med en offentlig uttalelse av presidenten
 • Forlang at alle vitner under ed
 • Bruk løgndetektorer for å få bekreftet vitnesbyrdene
 • La vitnene få forklare seg fritt uten noen "minders" eller påvirkere tilstede, men gjerne med deres egen representant dersom de ønsker det
 • Lov straffefrihet for mindre kriminelle handlinger dersom de kan vitne mot dem som evt. er på toppen
 • La alle omdiskuterte emner bli tatt alvorlig av kommisjonen slik at ingen åpne spørsmål står igjen
 • Gi vitner beskyttelseslik at ingen blir trakassert eller mister jobbene sine ved å vitne
 • Etabler kanaler for informasjon og følg opp anonyme tips
 • Gi den nye kommisjonen ressurser til å utføre sitt arbeid fritt
Målsettingen må være å få ryddet all tvil av veien for all fremtid. Uansett hvem som kan ha gjort hva: USA kan ikke leve med en kommisjonsrapport etter 11. september 2001 som ikke har full tillit hos folket. På den annen side er muligheten for at republikanere har vært innblandet i krminielle handlinger alt for skrekkelig til at mange vil vite om det eller avdekke det. Kanskje er det bedre å bevare dagens fiendebilde?


USA are NOT banning cluster bombs

(aug. 1. 2010) Most of the civilized world has by now committed themselves not to produce, buy or use cluster bombs. By august 1. Norway and many other countries have destroyed their stock of these weapons worth billions of NOK. Among the uncivilized countries, we find - as always - USA and Israel not willing to give up these terrible weapons.

About cluster bombs (Wikipedia)


Mesterregissørene i USA

(21.12.2009) Ketil Raknes, USA-ekspert og politisk rådgiver i SV skrev i går en kronikk i BT som vi gjengir her i sin helhet. Han peker på hvordan verden beste PR-folk i Det hvite hus berget hele Nobelpris-seansen for Barack Obama. "Nøkkelen til den imponerende snuoperasjonen var en øvelse Det hvite hus behersker bedre enn noen annen institusjon i verden, nemlig total nyhetskontroll."

Vi tror dessverre ikke dette er noen ny-ervervet egenskap. Vi tror dette er en kunst som USA har behersket i flere tiår. 11. september 2001 er et mesterlig bevis på hvordan USA kan dirigere og kontrollere informasjonsflyten i en hel verden. Til og med "9/11 commission report" er et mesterverk i så måte, men så er det også mesterhjerner som står bak den. Så dyktig er de, at enhver som selv her i lille Norge kommer med kritikk av rapporten (uansett mulig berettigelse) blir stemplet som useriøs. Norske medier har lagt seg helt flate for mersterregissørene, så flate at det nesten er ekkelt å se på. Raknes sin kronikk kan imidlertid vanskelig betegnes som noe annet enn seriøs. Den bør gi grunn til ettertanke.

Les hele kronikken fra BT 20.12 herHope is not enough: Barack Obama has a job to do

(Nov. 7. 2009) Barack Obama was appointed The Nobel Peace Prize because of his ability to strech out a hand to all people, to give hope all over the world, hope for peace and understanding and respect.
The announcement from the Norwegian Nobel Committee: The Nobel Peace Prize for 2009
But hope is not enough. Here are some changes Obama must accomplish in his remaining 3 years to deserve the prize he is coming to Oslo to get:

 • Guantanomo must be closed
  The worst thing about Guantanamo is not that people are tortured and treated inhumanly. The worst thing is that USA is giving other countries legitimity to do the same, maybe to american soldiers: For other countries may also call their enemies for "illegitime warriors" and thus avoid following the Geneva Convention. Now USA must take responsibility for the 250 prisoners left, and bring them to USA either for trial or freedom, without trying to push this responsibility over to other nations.

 • USA must withdraw from Iraq
  In the Nurnberg Process, one of the biggest crimes the Hitler regime was accused for, was to invade Poland without reason. Today it seems clear that the Bush administrations invation of Iraq was illegitime, justified by reasons built on lies and conspiracy. Today there is only one thing to do: Get out of Iraq and pay compensation for all the damage done and, yes, leave the oil behind.

 • USA must withdraw from Afghanistan
  Still, in his speaches, Obama tells us that USA is in Afghanistan to "get Osama Bin Laden", who in fact is from Saudi Arabia and was trained by the CIA. If Bin Laden was hiding in Saudi Arabia, USA would never have invaded Saudi Arabia to get anyone - that is for certain. It just so happens that the american camps in Afghanistan are situated where the Oil Pipe is being constructed between The Caspian Sea and The Indian Ocean. The american war in Afghanistan is certainly questionable. See the timeline of the Afghanistan war here

 • Obama must appoint a new 9/11 commission
  Many people all over the world do not beleave the official 9/11 commissions report that was directed by a man close to the Bush administration. It is totally unacceptable for an administration to lead investigations about accusations of serious crimes the same administration might have committed. Now is the time to get a second opinion, to get an independent, trustworthy and throughout investigation using all juridical means, To see why and how, read more here

 • USA must acknowledge The International Court of Justice in Haag
  By supporting the Haag court, USA may demonstrate the beleaf in international institutions and the importance to have a supreme world justice. This might, however, result in charges against George W. Bush, Dick Cheney and Ronald Rumsfeldt for invading Iraq without valid reason.

 • USA must stop supporting the crimes of Israel
  Israel has clearly been breaking the Geneva convention and the UN convention. Israel has also been committing crimes of war against the Palestinian people. Until Barack Obama became president, Israel could continue this behaviour with support from the USA.

 • Will President Obama appoint a new 9/11 commission ? (June 30, 2009)

  Many people all over the world are seriously doubting the 9/11 commission report, they argue that many questions regarding 9/11 are not answered to satisfaction. Why are so many not comfortable with the work of the old commission ? What was wrong with it ? Well, in fact many things were wrong.
  • Tho old commission was not Bush-independent. Its chairman Philip D. Zelikov was close to the Bush administration, making the commission disqualified to investigate accusations of crimes suspected done by the same administration.
  • Witnesses were not subpoened to testify, they were not brought in by by force, thus many important statements were not heard
  • Witnesses might have been intimidated by "minders" (Executive Branch Representatives) who influenced the testimonies
  • Witnesses were not released from their professional obligation to maintain secrecy
  • It was not an obligation to testify under oath
  • Lie detector was not used to verify the testimonies
  • Witnesses were not promised exemption from sentence from minor crimes if they could bring the men responsible on top to justice
  If, God forbid, the work of the 9/11 commission was to cover up unpleasant facts from 9/11, this would certainly be the way to do it. So how could a new commission carry out its mission in a way to clarify the open questions for all times to come? It is not so difficult, here is how to do it:
  • Make the new commission independent from any party or administration
  • Make it trustworthy by including known sceptical scholars to join the commission
  • Authorize it by the court system to take evidence, organize it as part of the juridical system
  • Give the commission autorization to subpoen witnesses to testify, bringing them in by force if necessary
  • Release witnesses from their professional obligation to maintain secrecy where this might be an issue, done by a public statement
  • Demand that all witnesses have to testify under oath
  • Use lie detectors to verify the testimonies
  • Lett all witnesses explain themselves freely with no "minders" present, but with their own representative present if they want to
  • Promise exemption from sentence for minor crimes if they can give testimony against the men on top
  • Make sure that all disputable issues are seriously dealt with, leaving no open questions
  • Give witnesses whistler protection to make sure no one are harrassed or loose their jobs by witnessing
  • Establish channels for information, and follow up important anonymous tips
  • Give the new commission enough rescourses to carry out all the work

  Barack Obama may have no reason to doubt the old 9/11 commission report. Still he might find it very untolerable that so many people all over the world are doubting the execution of justice in the USA, and that many seriously are calling for a "second opinion". There is only one thing to do. That is to make sure that anything possible is done to find the guilty and to make justice happen in a way all people can acknowledge.

  USA cannot live with doubt and unanswered questions in this matter. As a lawyer, President Barack Obama knows what to do and how to do it. The big question is if he dares. The truth just might be more painful than anybody would like to hear.


  Dollaren på vei mot kjelleren ?

  (17. sept. 2009) De siste dagene har vært preget av oppgang. Børsene verden over går opp, gullprisen går til himmels, alle sier at nå er vi over kneiken. Men det er noe som ikke går så godt. Dollaren. Enorme underskudd etter vanvittige krigføringer, rasering av finansinstitusjoner, opptrykk av dollar over en lav sko, og ikke minst forventning om enda mer underskudd for USA, alt dette gjør at tilliten er i ferd med å svekkes.
  Det internasjonale pengefondet (IMF) skal selge unna drøyt 400 tonn av sin gullbeholdning. (dn.no)

  Kina handler som gale, betaler med dollar

  Særlig legger vi merke til at Kina nå bruker sine enorme dollar-reserver til å kjøpe alt som kan kjøpes. Målsettingen kan være å handle mest mulig mens dollaren ennå er verdt noe. Nå lurer mange ikke på om dollaren går i kjelleren, men når den gjør det.

  Valuta-handling ?

  Hvis alt dette er riktig, er det grunn til å forvente et rush mot kronen der folk kjøper kroner med dollar. Dermed kan også Norge oppnå å sitte igjen med masse dollar som ikke lenger er verdt noe. Samtidig må det jo sies at dollaren også for et år siden var like lav som nå, uten at det ble noen krise av den grunn.


  Blackwater utfører "tjenester" i Irak og Afghanistan - utenfor all kontroll (13. august 2009)

  Verken USA eller NATO lar seg lenger underlegge FN, Genevekonvensjoner eller folkeretten. Derfor trenger de strengt tatt ikke hyre inn tvilsomme elementer for å ta seg av de mest skitne jobbene de selv ikke liker å bli assosiert med. Ikke bare har Blackwater tjent enorme summer på lyssky operasjoner, men selv etter at de er stilt for retten i USA etter massakren i Bagdad, og man sa at "nå er det slutt!" - har de fått kontrakter i hundre-millioner-kroners-klassen. Siden Obama kom til makten, har selskapet fått overført mer enn en milliard kroner for "tjenester" i Irak og Afghanistan.

  De er blitt et symbol på privatisering av krig og ser ifølge tidligere ansatte på seg selv som moderne tempelriddere. Nå står de på tiltalebenken i USA.


  There will be a Change ! (14. mai 2009)

  David Ray Griffins foredrag i Norge ikke omtalt med ett ord på TV

  Etter å ha hørt Griffin, lest hans bøker eller sett hans foredrag på Google Video, skal man være ganske frelst og trangsynt republikaner for å si at Cheney, Rumsfeldt og Bush ikke kan ha hatt noe å gjøre med 11. september 2001. Mens Norge har sett en omfattende debatt etter FRITT ORD-prisen, interesserer det media lite at det finnes uforklarlige elementer rundt 11. september 2001. Dermed blir det som kunne vært den viktigste verdidebatten i verden til en "sannhetskamp" som føres av små, suspekte organisasjoner uten medias fokuserende makt.

  Konsekvensene er simpelthen for voldsomme til at man vil snakke om det. Men det kan bli en forandring. Administrasjonen til Barack Obama kan ikke leve med den tvil og usikkerhet som rår. Det kan bli satt ned en ny kommisjon der man stevner vitner til å avlegge forklaring under ed, der det brukes løgndetektor, der man lover straffefrihet i bånn dersom man kan nagle de største bakmennene. Navnene sies allerede høyt: Dick Cheney, Ronald Rumsfeldt, George W. Bush og mange flere.

  For mens rettstaten i USA åpenbart har lidd under Bush, skal vi ikke glemme at president Barack Obama er advokat, attpåtil gift med en advokat. Trolig verken vil eller kan han se gjennom fingrene på at skrekkelige ulovligheter kan ha skjedd på høyt nivå.

  Author Griffin: Obama, special prosecutor best hope for new 9-11 probe
  Foredrag og videoer av Griffin på Google video
  Hevder Cheney og Rumsfeld sto bak 9/11 (universitetsavisa)


  Tilliten til dollar er svekket (14. mai 2009)

  Opparbeidet handelsunderskudd, kriger i Afghanistan og Irak, enorme hjelpepakker i USA, kostbare reformer og fremtidig budsjettunderskudd. Og når løsningen på problemene er å kjøre seddelpressen for fullt, da lyser det rødt mange steder.

  USAs kredittverdighet i fare - kan ha skjebnesvangre følger (dn.no)


  Barack Obama will NOT prosecute those responsible for torture - but does he have a choice? (19. april 2009)

  In Guantanamo and in secret detention camps all over the world, USA is holding prisoners without conviction. Here CIA agents have exposed the prisoners to severe torture. Of course, they don't call it torture, they call it "enhanced interrogation techniques". And the victims are not criminals or prisoners of war, they are "illegal combattants", a brilliant name that the Bush-administration invented, who do not deserve protection by any Geneva Convention. It is not toture drowning a person and then pull him back in the last moment, it is "waterboarding" - and the word almost sounds like fun!

  Two years ago, the International Committee of the Red Cross (ICRC) told us about abuse of detainees who were kept naked in low temperatures for weeks, forced to live in permanent bright light (or total darkness), required to wear nappies, deprived of solid food, blindfolded, shackled, forcibly shaved, and compelled to wear earphones through which loud music was repeatedly played. Additional "procedures" as grasping, slapping, holding, banging against walls, confinement in boxes (sometimes with insects), sleep deprivation, prolonged confinement in "stress positions" and waterboarding were also used. Adolf Hitler would have been proud.

  President Barack Obama has declared that the CIA agents involved shall not be accused - as long as they acted under order. But those giving the orders cannot be accused either. This goes all the way to the top, to former Minister of Defense Ronald Rumsfeldt, former Vice-president Dick Cheney, former Minister of Justice Alberto Gonzales and former President George W. Bush, the leadership of an evil, rotten and arrogant administration. You just cannot prosecute an entire retired administration and all of the CIA.

  God knows how Barack Obama will deal with this cancer in the american society. It is probably worse than he or any of us could ever imagine, and it has been there for a long, long time. However important it is to find and punish these criminals, Obama might have no other alternative than letting them go. The good news are: no more torture. Barack Obama does not accept torture under his administration. He might even give the prisoners protection under the Geneva Convention. The USA is going ethical.

  April 21: It seems President Obama has or will start investigating those responsable for allowing torture, especially former Minister of Justice Alberto Gonzales, according to an intervju in Jordan today.

  April 27: But then the White House sent out a message that they do not want to loose focus on the important work this administration is doing, they do not want to be distracted with the past. Well, of course! We do not want to irritate the criminals, do we? God knows what they might be capable of!

  May 3. CIA-agents are now coming forward telling their story, all pointing at President Bush and Vice-president Cheney. Torture was used to get the link between al Quida and Iraq, called The Requirement , to produce an alibi justifying the invation in Iraq. When CIA told the Bush-administration there was no such link, they were ordered to find it.

  On April 16, 2009, the Department of Justice released four secret memos used by the Bush administration to justify torture
  International Committee of the Red Cross report from Guantanamo
  The Red Cross Torture Report: What It Means By Mark Danner
  Report by the Senate Armed Services Committee on Detainee Treatment


  USA scenarier ( 1. mars 2009)

  Det er jo å håpe at Barack Obama nå klarer å snu finanskrisen, snu den negative utviklinen i USA og kanskje dermed snu utviklingen i verden. Han har en viktig jobb både med økonomi og verdier. Det ser ut som han har folket med seg, at han gjør riktige valg. Kanskje det vil gå over. For alternativene er ganske skremmende:
  • inflasjon i USA fordi det trykkes opp milliarder av nye dollar
  • ekstrem inflasjon, overgang til ny valuta og sanering av all utenlandsgjeld
  • utvikling i retning av natural-husholdning: alle dyrker litt der de kan
  • verden (oljenæringen, mafiaen, land som bruker dollar) kutter ut dollar som valuta
  • USA går konkurs (noen hevder de er i realiteten der i dag)
  • fattige i USA gjør opprør, landet går mot anarki, eventuelt revolusjon og omfordeling
  • USA's enorme antall atomvåpen kommer ut av kontroll


  Barack Obama is re-establishing justice in the world (jan. 25, 2009)

  The very first day in office, he gives important signes to the entire world. Instead of lifting a finger to others, he is beginning with one of the dark sides of his own US of America: the Guantanamo Base prison, holding prisoners without law and justice, without convictions and trials, against all known conventions, under unhuman conditins and even torture. It is very obvious that the President in charge of White House is a lawyer, and his wife is also a lawyer. Here is the essence of President Obamas actions:
  • It is NOT right to call prisoners of war "illegitme warriors" to aviod international conventions
  • Torturing of prisoners will stop now
  • America has to respect the Geneva Convention
  • Guantanamo will be closed down within one year
  • Other suspicious prisons that USA has around the world shall also be closed down
  • Justice according to Americas Constitution shall be applied for everyone
  • The fight against terror shall NOT go on accord with values that USA (is supposed to) stand for

  This might also be a message for Israel stating that ...

  • Israel is an occupying force, occupying Palestinian land and settling illegally in the West Bank
  • The Resolution from UN from 1947 must be respected by Israel
  • Israel has, as an occupying country, an obligation to follow and respect The Geneva Convention
  • Israel cannot harass, punish and kill civilian palestinians
  • Israel cannot execute Hamas leaders in a way that kills civilian palestinian bystanders
  • Israel is RESPONSIBLE for supplying food and medicins and help to the people they occupy

  The President is NOT saying this, at least not yet:

  It is the biggest lie of them all to say that a country has the "right" to defend itself against opposition and recistance from a country it has illegally occupied. Israel has no such right, and so has nobody else. It is the occupied people who have all the right to fight the aggressors and to defend themselves, until the last man.

  Hylningsdikt til Obama


  Når vil USA gå konkurs ? (22. jan. 2009)

  Stadig flere stiller seg dette spørsmålet, senest
  den sveitsiskfødte makroøkonomen Marc Faber (dn.no)

  Faber anslår at den offentlige gjelden i USA vil vokse med hele 2000 milliarder dollar i år, og tror at når USA betaler tilbake gjelden i dollar er dollaren ikke lenger noe verdt. For det er liten tvil om at seddelpressene går for fullt i USA. Noen vil si at dette er som å helle bensin på bålet, andre vil si det er EN måte å løse problemer på som har vært brukt, og brukes fortsatt, mange steder i verden.

  Andre er bekymret fordi krisepakken setter USA i en vanskelig situasjon.
  Redningspakken på 800 milliarder dollar sender USAs gjeld til et nervepirrende nivå (dn.no)

  Spekulasjoner om Amero blir ny valuta i Nord Amerika

  Hvis du søker på google på ordene amero currency får du masse morsomme linker til mer eller mindre (forhåpentligvis mindre!) seriøse sider. Likevel er tanken morsom. Kanskje det finnes en kreativ måte å bli kvitt gjelda på likevel? Den første Amero vi har sett bilde av er preget i Denver i 2007. Hvis det er riktig, har Ameroen har vært planlagt et minst et par år før 2007, og det lukter nok en operasjon (kupp?) planlagt av Bush, Cheney, Rumsfeldt, Rove, Wolfowitz og alle de andre haukene.
  The Amero - North American Currency (intervju på youtube)
    Pågår det største planlagte ranet av et folk i verdenshistorien?
  Bush / Cheney tapte valget. Vant de pengene?


  They must find it difficult ... those who have taken Authority as the Truth rather than Truth as the Authority (Gerald Massey)

  "The United States finally brought down the Sandinista government. It took some years and considerable resistance but relentless economic persecution and 30,000 dead finally undermined the spirit of the Nicaraguan people. They were exhausted and poverty stricken once again. The casinos moved back into the country. Free health and free education were over. Big business returned with a vengeance. 'Democracy' had prevailed. But this 'policy' was by no means restricted to Central America. It was conducted throughout the world. It was never-ending. And it is as if it never happened.

  The United States supported and in many cases engendered every right wing military dictatorship in the world after the end of the Second World War. I refer to Indonesia, Greece, Uruguay, Brazil, Paraguay, Haiti, Turkey, the Philippines, Guatemala, El Salvador, and, of course, Chile. The horror the United States inflicted upon Chile in 1973 can never be purged and can never be forgiven.

  Hundreds of thousands of deaths took place throughout these countries. Did they take place? And are they in all cases attributable to US foreign policy? The answer is yes they did take place and they are attributable to American foreign policy. But you wouldn't know it. ... The crimes of the United States have been systematic, constant, vicious, remorseless, but very few people have actually talked about them. You have to hand it to America. It has exercised a quite clinical manipulation of power worldwide while masquerading as a force for universal good. It's a brilliant, even witty, highly successful act of hypnosis." (Originally written in 1998, From Harold Pinters Nobel Lecture 2005)


  Terroristenes løpegutter (24. nov. 2008)

  Så viser det seg at 15 toppsjefer i de store boligutbyggerfirmaene og i finansielle foretak har tjent over 100 millioner dollar hver på aktiviteter som direkte har medvirket til den finansielle boblen, og den påfølgende krisen: De håvet inn på å lage krise (dn.no)

  Det er sikkert hyggelig for dem, likevel er dette trolig småpenger i et spill der USA totalt kan ha tapt 50.000 milliarder dollar, noe som må være det største ran av et folk noen gang noe sted. Her blir 1,5 milliarder dollar bare veklsepenger, selv om det er hyggelig å få tak i noen syndebukker. Ansvarlig for krisen er trolig den største økonomiske terrorist i verden George W. Bush, president i USA.


  Er USA i ferd med å bli bankerott ??? (4. okt. 2008)

  Det figurerer ulike tall på USA sin utenlandsgjeld. Det siste tallet som ble referert på TV i går var 50.000 milliarder dollar. Krigføringen i Irak, med morsomme historier om flylaster med dollar som det ikke er gjort regnskap for, har en liten del av skylden. Det enorme handelsunderskuddet med Kina har nok større del av skylden. Med slike tall blir en "hjelpepakke" på 700 milliarder dollar bare en vannskvett, for ikke å si en skvett bensin på bålet.

  Johan Galtung spådde rundt 1990 at det amerikanske empiret bare ville ha 15 - 20 år igjen før det gikk i oppløsning. Av 20 kriterier Galtung brukte på et empire som nærmet seg slutten, oppfylte USA 19 av dem. Galtung tenkte neppe på at oppløsningen skulle bli en økonomisk oppløsning, men det ser ut som det er akkurat det som kan skje. USA mangler snart penger til å betale lønninger med. For mange private institusjoner er dette virkeligheten allerede. Mens omsetningen og inntektene går ned, er lånemarkedet tørket ut. Hvem er det som låner bort penger som de ikke tror de får tilbake?

  Det gis snart bare en løsning for president Bush, og det er grunn til å tro at han bruker den: La seddelpressene gå for fullt. Det er bedre med en litt svakere dollar enn ingen dollar i det hele tatt, selv om løsningen som medisin er dokumentert tvilsom.

   


  USA's utenriksminister usedvanlig krass mot Russland i tale i Washington i dag (18. sept. 2008)

  Det var verken diplomatiske ord eller vennskapelige vendinger i Condoleezza Rice sin tale i dag.
  se talen i Dagsrevyen i dag her

  Russlands bøllete oppførsel må stanses, sier Rice, og USA vil ta opp kampen mot Russland i internasjonal politikk hvor og når det måtte være nødvendig. Og igjen peker hun på at invasjonen i Georgia var et kritisk punkt i USA's forhold til Russland.

  Det hun nok en gang IKKE sier er at det var Georgia som invaderte Sør-Ossetia med en hær på 20.000 mann, noe som bare måtte føre til reaksjon fra Russland. Rice og amerikansk etteretning har helt opplagt visst om dette, ikke nødvendigvis fordi de arrangerte det (noe som ikke vil forundre noen i det hele tatt), men fordi de gjennom sin etteretning har sittet og sett invasjonsforsøket live på storskjem i Washington.

  Talen til Condoleezza Rice er utilbørlig, det er simpelthen uhørt med en slik aggressiv fremferd som hun utviser her. Nå virker det som om hun er kåt på å gå til krig mot Russland. Hun legger grobunn for en amerikansk innblanding i Europa som kan føre til destabilisering og en trussel for hele verdensfreden. Dette må stoppe.


  Georgias president løy om krigen, USA fordømte Putin på løgnaktig grunnlag, og de visste det. (16. sept. 2008)

  Dagbladet skriver i dag at NATO-etterretning mener Georgias president Saakasjvili har løyet i sin fremstilling av krigens gang. Nå er stadig flere NATO-land skeptiske til den georgiske presidenten. For det viser seg at det ikke var russerne som begynte. En time før russerne gikk inn i sør-ostesisk territorium begynte det georgiske angrepet på den sør-ossetiske hovedstaden. Georgia hadde da 12.000 soldater langs grensen til Sør-Ossetia.

  Retorikken for Georgia og medlemskap i Nato, og mot Russland er nå kraftig endret. Samtidig lurer vi fortsatt på HVORFOR Georgia har gjort noe så til de grader tåpelig som å starte en krig som involverer Russland, og vi lurer på hvorfor Cheney så aktivt deltar i konflikten. For dette er en konflikt som Cheney kjenner meget godt til, USA's etterretning har fulgt krigen fra før den begynte til etter den var ferdig. Sattelittene har kunnet følge bevegelsene til hver eneste mann. Dette gjør det betimelig å spørre hvorfor USA har vært så kategorisk fordømmende i sin ordbruk. Det er all grunn til å stille spørsmål med den amerikanske agendaen i denne konflikten.
  NATO-etterretning mener Georgias president Mikhail Saakasjvili har løyet i sin framstilling av krigens gang (dagbladet.no)


  Hva er det Dick Cheney holder på med nå ??? (7. sept. 2008)

  Vi har merket oss ordbruken etter Russlands opprydding i Georgia. USA og Nato har brukt uvanlig sterke ord og stilt krav om at russerne skal trekke seg ut. Russerne hevder det var nødvendig å gå inn i de to delstatene i Georgia på grunn av georgisk fremferd mot sivilbefolkningen i de to statene. Den norske utenriksminister har stemt i hylekoret til USA og NATO ukritisk og samstemt med amerikanerne. Det er blitt så ille at han har gitt andre politikere munnkurv.

  USA er trolig involvert i selve konflikten. Russerne hevder at at det er funnet amerikanske pass i stridssonen. I går så vi på TV at amerikansk "nødhjelp" ble avlevert i Georgia fra amerikanske krigsskip. Nødhjelpen skulle være toalettpapir og bleier, mens russerne hevder at det var bomber og ammunisjon forkledd som nødhjelp.

  Det som virkelig bekymrer er Dick Cheney, mannen som er kjent for å sette USA's mest aggressive politikk ut i livet, også kalt "den virkelige presidenten" i USA. Han var i Georgia den 4. september og sørget for penger til videre kamp. Tatt i betraktning USA's forhåndsannonserte kåthet for ny konflikt før presidentvalget i vinter er det grunn til bekymring. Det kan også se ut som krigen er vel forberedt i enkelte medier (se linker under).

  Vi hadde egentlig ventet at USA ville "ta" Iran (utført av Israel) eller Venezuela på grunn av oljen, men nå kan det se ut som storkonflikt i Russlands bakgård er planen. Gud vet hva Cheney vil vinne på det, men noe vinner han, det er helt sikkert. Uansett er det tragisk dersom USA nok en gang iverksetter en konflikt langt borte fra egne rekker med det formål å destabilisere en region som i dag er viktig i maktbalansen i verden. Om USA klarer å gjøre dette gjemt under skjørtet til NATO, er det all grunn til å stille spørsmål om vi er tjent med en slik allianse.

  Cheney: 'Georgia Will Be in Our Alliance'
  Focusing on the Wrong Georgia ?
  Would NATO Defend Narva?


  USA's moderne slaveri: Det sitter 5 ganger så mange i fengsel i USA som i Kina (31. aug. 2008)

  BT hadde en lengre artikkel om amerikanske fengsler. I USA sitter 2,3 millioner mennesker i fengsel. Målsettingen er "å få ned kriminaliteten", noe som sikker har hjulpet. Ordnung muss sein! Ikke uventet ser vi at ikke-hvite og fattige mennesker ofte får strengere reaksjon for mindre forseesler enn sine rike, hvite brødre og søsken.
  Les hele saken i BT her.

  USA har altså 2,3 av sine 303 millioner innbyggere i fengsel. Kina (som USA ikke liker å sammenligne seg med) har 1,6 millioner av sine 1,1 (?) milliarder i fengsel. Prosentene blir for USA = 0,76 % av befolkningen og for Kina 0,15 %. Det er altså over 5 ganger høyere prosentandel av befolkningen i fengsel i USA enn i Kina.

  Ikke bare er disse tallene bekymringsfulle ut fra menneskerettighetsyn. Ikke bare er det å bygge og drive fengsler blitt storindustri i USA som gir viktig sysselsetting. Men alle disse fangene arbeider. De jobber full tid for noen. Amerikanske fengsler er blitt storindustri innen produksjon som noen konsern tjener milliarder av dollar på. Det er blitt den nye tids slaveri, og slaveriet gjelder spesielt ikke-hvite, ikke-rike amerikanere. Verden ser altså nok en gang et organisert slaveri der en gruppe svake mennesker utnyttes kommersielt på det aller groveste. Slaveriet får passere så lenge de ikke tar livet av uskyldige hval.


  George W. Bush and Condoleezza Rice: Shut the fuck up ! (august 17, 2008)

  George W. Bush and Condoleezza Rice are using big words about the situation in Georgia. No secret, Georgia are "the good guys", Russia the bad ones. Indeed, Russia is so bad that Fox news had to cut short a girl and her mother who said Russia was there to liberate them.
  "FOX news, the main mouthpiece of war-monger GW Bush fully backs western-loving Georgia in this current war and rudely cutted off a pro-Russian 12-year-old girl for simply saying the truth.... that GW Bush's Georgian puppets are the main instigators of this war and the ones committing indescriminate civilian attacks in South Ossetia." (liveleak.com, link below)

  Bush demands Russia remove troops from Georgia
  FOX news rudely cutted off a pro-Russian 12-year-old girl for simply saying the truth

  But USA is in no place to say a word. They started a war in Iraq under false pretext (lies !), and they invaded Afghanistan at questionable reasons. The oilpipeline in Afghanistan, and the oil of Iraq may have been the real reasons. Still, it is USA's dark history in South America that is the worst. So bad, they cannot even mention their role in the history books.

  So Bush and Rice, please shut up. Please read the Nobel lecture of Harold Pinter (above on this page). And if you dare tell the truth, tell your children that USA has been and still is the biggest agressor of them all.


  Går Israel / USA til angrep på Iran i september ? (17. juli 2008)

  Rykter og ulike utsagn tyder på det. Cheney er ute etter å få media til å skape support om en slik krig. Trolig er krigen allerede nå planlagt i minste detalj. Vi bare venter på det som skal trigge den. Det blir tre atom-makter som her vil brase sammen. Konsekvensene kan vi bare spekulere i.

  They have “instructions” from the Office of the Vice-President to roll out a campaign for war with Iran in the week after Labor Day (= 1. september)
  AntiWar.com, former CIA officer Ray McGovern states that he believes "a perfect storm seems to be gathering in late summer or early fall"
  John Bolton has predicted that Israel could attack Iran after the November presidential election but before George W Bush's successor is sworn in
  Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund fortjener gehør når han på Frps landsmøte advarer USA mot å bombe Iran

  Mens USAs tidligere amassadør i FN sier krigen vil komme etter valget, men før den nye presidenten er satt inn, er dette nettstedet overbevist om at krigen vil komme før valget. Dermed får Cheney / Bush det påskuddet til å iverksette de emergency-lovene de trenger, og det blir ikke noe valg i USA "på en tid". Hvis det er et snev i våre påstander at Cheney / Bush (med flere) står bak 11. september 2001, kan de ikke tåle at det blir en Demokrat som vinner valget, langt mindre en advokat.

  Det geniale med krigen som kommer, er at det blir "Israel" som går til krig, mens USA bare vil figurere "i kulissene". Hvilken arrangert "hendelse" som vil trigge denne krigen, blir spennende å se. Vi ser en mørk høst i møte. Og selvfølgelig: vi håper vi og Bolton med flere tar feil.


  Dow Jones down to war-level ? (march 18. 2008)

  We remember last time Dow Jones went down to 10 000 points, that was when USA invaded Afghanistan and got the heroin production running - then to invade Iraq. Now it is down to 11 970 points and falling. Will it be Venezuela or Iran this time ?


  Uhørt innblanding i norsk lovgiving fra USA's ambassadør i Norge ( 1. sept. 2007)

  USA's ambassadør i Norge har sendt brev til Norges justismister der han ønsker at Norge skal gå lengre i lovgivningen i kampen mot terror. Aller helst tror vi Whitney ønsker internering av mistenkte uten lov og dom slik USA praktiserer på Guantanamo og andre steder i verden, i strid med alle gjeldende konvensjoner.

  Vår justisminister tilbakeviser initiativet, mens Frp's leder Siv Jensen legger seg flat og spriker med begge beina for USA's ambassadør. Dette er ikke det minste pinlig for Frp, for partiet blir trolig diktert fra de brune kreftene i USA's republikanske parti. Vi mistenker også at det kommer økonomisk støtte til Frp derfra. Om grasrota i Frp er klar over dette, er en helt annen sak.

  Vi kan heller ikke la være å minne om at at det finnes mange ubesvarte forhold etter 11. september 2001 som vitner om at hele terroranslaget kan være planlagt og gjennomført av krefter nær Bush sin administrasjon, kanskje med visepresident Dick Cheney ved roret. Vi synes ambassadør Whitney burde vært blant dem som krever en ny og uavhengig etterforskning etter 11. september, i demokratiets og rettferdighetens ånd. Dersom Norge skal iverksette spesielle tiltak ut fra disse mistankene, må det være å ikke tillate suspekte republikanske elementer å komme inn i landet.


  USA's justisminister er nestemann ned for telling (27. aug. 2007)

  Tidligere har vi sagt farvel til Lewis Libby, Cheney sin tidligere stabssjef, som var førstemann dømt på grunn av løgn etter 11. september 2001. Dette var en løgn han etter all sannsynlighet serverte på vegne av Cheney, noe som kan ha vært grunnen til at han knapt var dømt til fengsel i 2,5 år før Bush benådet ham. Vi har også sagt farvel til Bush sin "mastermind" Carl Rove, mannen som trolig har stått bak Bush sine "valgseire" (les: kupp). Alberto Gonzales ble justisministeren som "tok en spansk en" ved å foreta politisk utrenskning blant statsadvokatene da han sparket 8 av dem. Saken rikosjetterte og traff ham selv i nakken, selv i USA er det grenser for hva man kan gjøre ... Gonzales er mannen som har "æren" for USA's bruk av tortur på Guantanamo og i Irak og i andre ukjente amerikanske fenglser rundt om på kloden, en systematisk tortur utført etter ordre.

  The embattled US attorney general, Alberto Gonzales, has resigned, becoming the latest in a series of top-level departures from the Bush administration


  10 skritt for å oppløse et demokrati og lage et diktatur, gjelder også USA (3. aug. 2007)

  Det er Naomi Wolf som dokumenterer hvordan disse punktene virker i detalj i The Guardian. Oppskriften er benyttet i mange land, og Wolf påstår den langt på vei er implementert i USA.
  1. Skap en felles fiende
  2. Opprett fangeleire
  3. Utnevn en ledende kaste
  4. Sett opp et internt overvåkningssystem
  5. Trakasser frihetsbevegelser
  6. Utfør tilfeldige arrestasjoner og løslatelser
  7. Blink ut nøkkelstillinger i administrasjonen
  8. Kontroller pressen
  9. Gjør uenighet til forræderi
  10. Opphev lovverket
  Fascist America, in 10 easy steps (guardian.co.uk april 24. 2007)


  Hva vil skje i USA fremover ? (18. juli 2007)

  Spørsmålet er betimelig ut fra de siste års nye utvikling etter 11. september 2001. For halvparten av alle amerikanere ønsker en ny, nøytral, åpen, uavhengig og troverdig etterforsknings-kommisjon etter 11. september 2001. Det innebærer også at vitner må kunne stevnes for retten for å vitne under ed, det innebærer bruk av løgndetektor og det innebærer mulighet til å forhandle med folk om straffefrihet for å nagle de ansvarlige på toppen.

  Den forrige 9/11-rapporten var ingen av delene, den ganske enkelt redigerte vekk alle kritiske vitnesbyrd til kommisjonen. Samtidig er det funnet bevis for at det ble brukt eksplosiver i New York 11. september, spesielt takket være World Trade Center 7 som så bemerkelsesverdig "falt ned" om ettermiddagen. Videoene om WTC7 vises ikke på noe amerikansk TV men er tilgjengelig på nettet. Tiltross for streng sensur vokser kravet om at Cheney må stilles for riksrett. Han blir neppe den eneste.

  Også norske politikere og medier har problemer med kritikken mot haukene i USA, så til de grader at selv NRK ikke vil vise dokumentaren Loose Change II - som snart det eneste landet i den frie verden som ikke har vist dokumentaren! Om denne rørende naiviteten skyldes at nøkkelpersoner er godt oppdratt av Forsvarets Høgskole, eller bare skyldes ønske om ikke å få sanneheten på bordet, vites ikke. Norske medier er fortsatt på stadiet at de søker latterliggjøre alle meninger som avviker fra den offisielle. Amerikanske medier derimot har i 2007 (det tok over 5 år!) begynt å omtale og intervjue dem som er kritiske til 9/11-kommisjonens rapport. Dette er en helt ny trend i USA, og det blir meget spennende å se hvor den fører.

  Det som er helt sikkert er at Cheney ikke kommer til å vike plassen som USA's leder (i praksis). Han kommer aldri til å tillate en uavhengig høring. Han kommer aldri til å godkjenne at hans makt blir redusert. Og han kommer aldri i verden til å tillate at han blir stilt for retten etter 11. september 2001. Allerede høsten 2008 er det presidentvalg i USA, og Cheney må ta grep (har begynt å ta grep?) for å sikre seg.

  Hvordan han gjør det? Det finnes allerede unntakslover i bøtter og spann i USA som tilsier at det ikke skal mye til før hele demokratiet er satt tilside og man (Cheney) forsetter å styre etter unntakslover. Det var på nippet at disse lovene ble brukt i 2004. Hva skal til? Terror eller trussel om terror, eller krigstilstand f.eks. ved invasjon av Iran. Slik kan Cheney få kontroll over resten av oljen i midtøsten. Han har allerede kontroll over Irak, og tilfeldigvis (???) er irakerne mer opptatt av å bombe hverandre enn å bombe amerikanerne mens amerikanerne bygger et ti-talls militærbaser i landet og styrer alle oljerikdommene.

  Så vi tror 1) det blir aldri noen ny, nøytral,åpen, uavhengig og troverdig etterforskning etter 11. september 2001, og 2) det blir ikke noe demokratisk presidentvalg i 2008. Det interessante er om resten av verden kan leve med slike perspektiver, i så fall er vår sivilisasjon over på et nytt spor som ingen av oss behøver å være spesielt stolte av.


  Dick Cheney, USA's president i praksis ? (1. juli 2007)

  Dick Cheneys metode er å være nesten først og alltid nest sist på en sak som presidenten avgjør, skriver Halvor Elvik i en kronikk i Dagbladet i går (link under). The Washington Post har intervjuet flere enn 200 kilder om hvordan den hemmelighetsfulle og fordekte Cheney utøver makt. De avdekket at Cheney har hatt avgjørende innflytelse på mange ulike saker.

  Dette nettstedet finner to ting svært påfallende. Under 11. september ble Bush plassert foran verdenspressen på en barneskole nede i Florida. Bush, som den øverste militære leder i USA, er den eneste som kan beordre et sivilt passasjerfly skutt ned. Likevel gikk det 20 minutter (tyve minutter) fra en agent hvisket ham i øret at "USA er under angrep" til han ringte Det Hvite Hus. Han fortsatte programmet og satt LIVE foran kamera på barneskolen mens barna leste, han gjorde ingenting. På dette tidspunkt visste han etter sigende "ingenting", det kunne vært starten på 3. verdenskrig, det kunne vært russerne eller kineserne som kom, men Bush ble sittende rolig foran kamera uten å gjøre noe mens USA ble angrepet.

  Hvem satt i Det Hvite Hus og styrte showet? Visepresident Dick Cheney. Da Bush seinere måtte vitne foran 9/11-kommisjonen forlangte han å ha med seg, ja nettopp, Dick Cheney. Dette gir alene selvfølgelig ikke grunnlag til å anklage verken Bush eller Cheney, men hvis det er slik som mange nå hevder at 11. september ble styrt innenfra, så er det ingen tvil om at Cheney satt sentralt i organiseringen og var den som ledet operasjonen i Det Hvite Hus. Vi tror Bush var "utplassert" i Florida sammen med pressen nettopp for ikke å gjøre noe som helst, slik at Cheney fikk jobbe i fred. En av jobbene til Cheney var å sørge for at F-16 jagerfly fra St. Andrews flybase 5 minutter fra Washington ikke kom på vingene før siste flyet hadde kræsjet inn i Pentagon 1 time og ett kvarter etter at første kapring var et faktum. Vi tror og håper tiden nærmer seg at Cheney og de andre ansvarlige for 11. september 2001 vil bli avslørt og stilt for retten.

  Førstemann som er dømt for løgn etter 11. september er Cheneys daværende stabssjef Lewis Libby, som fikk en kvart million dollar i bot og 2,5 års fengsel, se mer her. Men så fjernet Bush (Cheney?) fengselsstraffen med et pennestrøk 3. juli 2007 slik at Lewis går fri.

  Mannen bak (dagbladet.no)  Det går en ondskapens akse gjennom Washington ...

  Harold Pinter var en svak, syk mann i rullestol som avleverte et Nobel-foredrag som gnistret. USA fikk så ørene flagret. De få som kjenner sakene han referer til, sier seg enig. Er det grunn til å tro at USA har skiftet kurs siden da? Er det grunn til å tro at USA nå støtter demokrati, rettferdighet, menneskeretter, frihet, likhet og brorskap?

  Dette nettstedet, i likhet med ganske mange andre, stiller spørsmål med 11. september 2001 etter alt som har kommet frem de siste to årene. Ut fra de fakta som foreligger, er det i hvert fall ikke mulig å utelukke at 11. september var en inside job. Noen fakta vitner om at det ha vært en inside job. Dette nettstedet er av en slik oppfatning.

  Hvis 11. september var arrangert av haukene i og rundt det hvite hus, gjør det forbrytelsen denne dagen enda større, enda mer grotesk, enda mer ond. Det må stilles spørsmål om dette skal få konsekvenser for det politiske og økonomiske samkvem man har med USA. For ingen av oss vil støtte terrorister.

  Og haukene - det er oss ...  Hørt:

  Tror du president Bush kommer til å stoppe despoten Mugabe ?
  Næh.
  Hvorfor ikke ?
  Ingen olje !


  USA - landet der ytringsfriheten er en bløff (14. april 2007)

  På nyhetskanalen forleden var en historie om en klasseforstander i USA som ba elevene finne klipp om krigen i Irak i forskjellige aviser. Resultatet ble en stand med plakater som reflekterte ulike syn. Men da rektor oppdaget dette, mått alle syn som avvek fra den offisielle amerikanske versjonen fjernes. USA er landet som bare tåler "den rette" versjonen av historien. Sieg heil.


  President Bush og hans nærmeste er hevet over all etterforskning (24. mars 2007)

  USAs justisminister Alberto Gonzalez godkjente planer om å avskjedige åtte føderale dommere, ifølge nye dokumenter. Gonzalez har til nå nektet å ha vært involvert i saken. President Bush har imidlertid nektet å la sine nærmeste medarbeidere vitne under ed. Hvis verken Kongressen eller Bush slakker på kravene, kan striden til slutt havne i høyesterett. skriver VG. Vi minner om at amerikansk høyesterett er politisk valgt, der sitter Bush sine venner som hjalp ham å stadfeste valget i Florida som var fikset av hans bror Jeb Bush og dennes medarbeider Katherine Harris. Og det er klart, en president som ikke tåler dagens lys, kan heller ikke godta at hans sverdslagere blir stilt for retten.
  Dokumenter knytter Gonzales til sparking av dommere (vg.no)


  USAs sterke Israel-lobby (28. febr. 2007)

  Trass i at jøder utgjør bare 3 % av USAs befolkning, har de over tid kontrollert ca. 60 % av valgkamppenger til demokratene. (Linken kom først på plass 14. mars, beklager!)
  Ensidig amerikansk støtte til Israel kan videreføres så lenge Israel-lobbyen har avgjørende innflytelse både blant demokrater og republikanere. (aftenposten.no)

  Det er heller ingen tvil om at Israel-lobbyen satt sentralt i alle råd og beslutningsprosesser før, under og etter 11. september 2001. Hvilken rolle har den egentlig hatt ?


  Det går AKKURAT slik USA vil i Irak - men andre media vil ikke omtale det! (rev. 13. jan. 2006)

  • USA har kontroll med hele Iraks oljeproduksjon
  • USA har kontroll med hele Iraks oljeeksport
  • USA har kontroll med alle Iraks oljeinntekter
  • USA har kontroll med alle Iraks investeringer
  Hva mer kan USA ønske seg ? Det går nøyaktig slik USA har planlagt før de gikk inn i Irak.
  Bush planned Iraq 'regime change' before becoming President
  The president's real goal in Iraq

  Vi vet at de ikke gikk inn for å frigjøre folket fra "despoten" Saddam Hussein og innføre Demokratiet. De hevdet de gikk inn fordi det var sammenheng mellom Saddam Hussein og Osasma Bin Laden, men det var blank løgn og resultat av Bush-administrasjonens ondsinnete propaganda. De hevdet de gikk inn fordi Irak hadde masseødeleggelsesvåpen og forsøkte fabrikere beviser for dette. Det var også blank løgn. Det var bare på grunn av oljen at USA invaderte Irak.

  Når Bush-administrasjonen forsøker å fremstille Irak-krigen som feilslått, er dette nok en blank løgn, men en nødvendig løgn fordi sannheten er enda mer uholdbar.
  Det går bra for USA i Irak. USA har både fått olje og berget økonomien. Hvis araberner nå bare holder seg til å drepe hverandre - og media ikke stiller spørsmål ved oljen - blir alt helt perfekt.
  Den irakiske regjeringen skal godkjenne ny oljelov. Loven tar sikte på å få utenlandske selskaper inn igjen, etter at oljeindustrien ble nasjonalisert i 1975

  31. jan. 2007: Professor i petroleumsøkonomi ved Handelshøyskolen BI, Øystein Nordeng, mener den nye loven er skreddersydd for amerikanske interesser. - Amerikanske rådgivere er i alle irakiske departementer, og har vetorett, sier Nordeng til Nettavisen. - Etter min mening er dette nærmest et ran av Iraks olje. De har sentralisert forhandlingsretten, sier han.
  Irak-ambassadør møtte Statoil (na24.no)

  What Bush seeks in Iraq is not freedom or democracy but "stability" - a government of any shape or form that will deliver the goods. As the Independent wryly noted in its Sunday story, Dick Cheney himself revealed the true goal of the war back in 1999, in a speech he gave when he was still CEO of Halliburton. "Where is the oil going to come from" to slake the world's ever-growing thirst, asked Cheney, who then answered his own question: "The Middle East, with two-thirds of the world's oil and the lowest cost, is still where the prize ultimately lies."
  New Oil Law Means Victory in Iraq for Bush

  Det er bemerkelsesverdig at ingen norske medier tar opp denne vinklingen. Kanskje det blir for problematisk å implisere at USA allerede før 11. september 2001 hadde interne føringer hvordan man kunne sikre seg kontroll med oljen i midtøsten, at krigen mot Irak ble planlagt allerede før George W. Bush kuppet presidentvalget høsten år 2000, og at det foreligger sterke beviser på at 11. september 2001 har vært en inside job, særdeles godt planlagt og gjennomført.

  Vi ønsker ikke vite om slik ondskap. I tillegg kan det være grunn til å tro at de største mediene i Norge er godt oppdratt av Forsvarets Høyskole og ikke vil bidra til at det fokuseres på negative sider av vår store allierte i Vest. Det kan nesten se ut som Bush skal slippe fra det han har gjort og det han fremdeles gjør. Da er det enklere å omtale dagens telefakser fra desken, eller ri "bølgen" og gå etter Valla eller Helen Bjørnøy.


  USA mot resten av verden: Denne gangen går de mot konvensjon for kulturelt mangfold (27. des. 2006)

  USA har ikke tenkt å gi seg, ser det ut som. Og de som tror USA blir flau av slik mediedekning og velger å besinne seg, tar feil, USA gjør bare det som er best for USA. Derimot vil mange tro at Israel har litt mer snev av anstendighet. Men Israel pisser i samme retning som USA. Dessuten er Gud på USA sin side og alt er rett som USA gjør. Sieg Heil?

  Denne gangen er det BT under overskriften "USA mot resten av verden" som tar for seg ratifiseringen av konvensjonen for kulturelt mangfold. I oktober 2005 ble konvensjonsteksten vedtatt i generalkonferansen i UNESCO, FNs organisasjon for utdannelse, vitenskap og kultur. 148 land stemte for, fire avsto og to – USA og Israel – stemte imot. Av økonomiske grunner.

  UNESCO har vedtatt en konvensjon om å verne og fremme et mangfold av kulturuttrykk. Men hvor effektiv blir den når USA sier nei? (bt.no)


  Verden puster ut: Men er Bushismen virkelig død ? (13. nov. 2006)

  Dagbladets leder koster på seg en hel side etter at republikanerne tapte begge husene i USA. Overskriften: "Verden puster ut - En både skadefro og skadeskutt verden gleder seg over bushismens død" griner mot oss, og lenger nede ser vi: Dette er begynnelsen til slutten for et seks års mareritt for verden, slo den største gruppa i EU-parlamentet - sosialistene - fast etter at valgresultatet ble klart."

  En både skadefro og skadeskutt verden gleder seg over bushismens død (dagbladet.no)

  Vi tror ikke Bushismen er død. Om Bush aldri har tenkt en selvstendig tanke i hele sitt liv, vil de som holder ham i strengene ikke gi opp. Cheney, Rumsfeldt, Rove, Perle, Wolfowich og resten av haukene i Washington har spilt for høyt til å gi seg nå. De tåler simpelthen ikke en ny og uhildet etterforskning etter 11. september 2001. Det handler ikke lenger bare om penger og makt. Det handler om å overleve.

  Hvordan de gjør det? Kanskje med en liten atombombe et usentralt sted i USA eller i Israel der de gir Iran skylden. Det er allerede unntakslover nok tilstede i USA til at demokratiet kan settes til side ved slike kriser. De har god tid før neste presidentvalg til både å planlegge og gjennomføre det de ønsker - om de ikke finner en høvelig presidentkandidat som kan føre "arven" videre.


  Går USA mot fascisme ?

  (Video 1t 21min) David Ray Griffin: 911 and the American Empire
  Her er boken du ikke vil like å lese om olje, narkotika og 911: Crossing the Rubicon, av Michael C. Ruppert
  14 kjennetegn på fascisme


  USA og sukkerindustrien saboterer WHO (7. nov. 2006)

  Dokumentaren på TV i går viste anstrengelsene til World Healt Organisation i kampen mot overvekt, den store epidemien som rammer hele verden. Spesielt antas at det enorme sukkerinntaket som finnes i søtsaker og drikkevarer er årsak til denne overvekten som rammer alt fra små barn til gamle. Sukkersyke som tidligere rammet noen få, eldre mennesker, rammer i dag en stor del av befolkningen. Derfor har WHO arbeidet for å få redusert sukkerforbruket til 10% av energiinntaket, fra nærmere 30% i dag.

  Men det vil ikke sukkerindustrien, selvfølgelig, og sukkerindustrien sponser det korrupte styret i USA med persident Bush som øverste nikkedukke. Derfor fikk WHO grei beskjed at enten la de forslaget vekk, eller så ville USA stoppe all støtte til WHO, og det er snakk om flere hundrede millioner dollar årlig. Forslaget ble stoppet, og USA har nok en gang bidratt til en litt mindre god verden.

  Sugar industry threatens to scupper WHO (the Guardian April 21, 2003)


  USA fortsetter å sabotere internasjonale avtaler: sier NEI til ny våpenavtale (28. okt. 2006)

  USA stemte som eneste land mot FN-forslaget om ny internasjonal avtale om våpenhandel. Det er et beklagelig faktum at USA de siste årene har avstått fra å inngå en rekke internasjonale avtaler.

  Likevel er det gledelig at hele 139 land stemte FOR en avtale som kunne gitt kontroll med internasjonal våpenhandel. Både Russland og Kina stemte blankt da saken var oppe til votering, skriver Dagbladet i dag.


  The myth of fair elections in America (7. sept. 2006)

  The debacle surrounding the Republican victory in 2000 demonstrated to the world that America's electoral process is wide open to abuse. But as Paul Harris discovers, the system has actually worsened since then. One person, one vote. Count the totals. The one with the most wins. The beauty of democracy is its simplicity and its inherent fairness. It equalises everyone, even as it empowers everyone. What could go wrong? In America, it turns out, quite a lot.

  Paul Harris in The Guardian


  Who's next? (3. sept. 2006)

  Finally the Hisbollah was disarmed by Israel (and USA), an important first step in The Middle East. What happens then?
  • Will USA take Iran? Venezuela?
  • Will there be another "terror-attack" orchestrated by the Bush-administration?
  • Will USA detonate an atomic bomb somewhere, blaming some extreme militant islamic terror organisation?
  • Will Cheney & Rumsfeld get Bush "killed" as an excuse to extend the empire according to their wishes?
  We know it is all about the american administrations believing in GOD: Gold, Oil and Drugs.
  And we know things are going to get very, very serious.
  So who is next?


  USA is openly financing Israels war, supplying Israel with weapons and blocking for UN resolutions against Israel

  The war Israel is fighting, is acknowledged by USA in every aspect. Israel bombing Red-Cross ambulances or UN posts does not alter this support. Now USA is blocking a statement in the UN comdemning Israels direct killing of UN soldiers. You could well imagine this is USA fighting a war using US money and US weapon with Israeli troops.

  We will NOT be surprised if this war against Hamas is the first step on a war against Iran.

  And Norway will buy fighter-planes from the USA spending some 30 billion kroner? It is outrageous.


  USA og Wal-Mart, USA's ambassadør Benson K. Withney har gått over streken (24. juni 2006)

  USA's ambassadør Benson K. Withney refser Norge og varsler reaksjoner på at Statens pensjonsfond (oljefondet) har trukket seg ut av den amerikanske butikkjeden Wal-Mart. "Investeringene bør ikke styres av politikk, men av komersielle regler", sa ambassadøren.

  Bakgrunnen for å trekke ut Wal-Mart av fondets portefølje er grove og systematiske brudd på menneskerettigheter og arbeidstakerrettigheter i tråd med tilrådingen fra Etikkrådet som blant annet viser til elendige og helseskadelige arbeidsforhold, bruk av barnearbeidskraft, kvinnediskriminiering og hindring av fargorganisering.

  I den grad USA ønsker å reagere på det uttalte grunnlag, demonstrerer landet i beste fall en manglende forståelse for hva som er politikk og hva som er etikk. (fra Dagbladets leder i går)


  USA og Bush-asministrasjonen er friskmeldt (25. jan. 2006)

  Så er det endelig fastslått etter nasjonale og internasjonale undersøkelser:
  • CIA har IKKE drevet ulovlige flyginger rundt om i verden
  • På disse flygningene har de slettes IKKE hatt med seg kidnappete fanger uten noen rettigheter
  • Fangene er IKKE transportert til hemmelige fengsler rundt om kring
  • I fengslene er fangene IKKE blitt torturert eller mishandlet i strid med gjendende konvensjoner og menneskerettigheter
  • Fangene er slettes ikke behandlet i strid med USA's eget lovverk
  • Guantanamo? Det finnes ikke noe Guantanamo!
  og siden vi nå først er i siget:
  • Bush vant ikke valget i 2000 ved bruk av fusk
  • Bush hadde INGEN forhåndskunnskap han hadde lagt tilside om at terroraksjon var ventet 11. september 2001
  • Bush løy IKKE til det amerikanske folk (og resten av verden) da ha begrunnet krigen i Irak
  • Bush og hans gode og nære venner har IKKE fått stor fortjeneste etter krigen i Irak
  • USA har en sunn og frisk økonomi
   

  Bush godtar (motstridende) lov mot tortur - men vil det endre USA's praksis? ( 16. des. 2005 )

  For tilliten til USA er nå helt fraværende når det gjelder fangebehandling. Dick Cheney kaller tortur for "uortodokse avhørsmetoder" - når det er utført av amerikanere. Vi vet hva han mener om tortur når det er utført av arabere. 2005 ble året for omtale av hemmelige amerikanske fengsler rundt om i verden, og om CIA som flyr verden rundt med "hemmelige" fly og henter uregistrerte (kidnappete?) fanger som ikke har noen status som verken fange eller krigsfange. Fra før har vi kjente fengsler som Guantanamo - som heller ikke fremstår som en hvit stjerne i USA's flagg.

  Røde Kors og Amnesty raser, og arrogansen til Bush-administrasjonen synes ingen ende å ta. Til tross for dette tar Bush og Condolezza Rice sjarmoffensiver rundt om i verden og forsøker å bille oss inn at det ikke er så galt som avisene sider, og at kampen mot terror er viktig. Så viktig at menneskerettigheter og rettsamfunn må settes tilside. Da er det snublende nært å bruke ordet "diktatur".

  Vi tror ikke lovverket vil endre praksis noe steder. Her mangler det en fundamental respekt for menneskeverdet hos ledelsen, og vi minnes Johan Galtung fom for 5 år siden sa: "Jeg tipper det går mellom 15 og 20 år til USA går i oppløsning". Han hadde laget en "sjekkliste" på 10 kriterier for herredømmer som kan forventes å gå i oppløsning, og USA scoret høyt på de fleste - så høyt at det ga grunn til bekymring. Med den ledelses-kultur som George W. Bush jr. har stått for, har situasjonen ikke blitt noe bedre.


  Harold Pinter, som vant Nobels litteraturpris, kaller Bush og Blair for krigsforbrytere ( 8. des. 2005)

  Harold Pinter holdt sitt nobels-foredrag på video. Rammet av strupekreft i en alder av 75 år, var han ikke istand til å møte opp og hente prisen selv. Men det var ikke en syk, gammel mann vi så på skjermen, det var en kraftfull prinsippfast og uredd forfatter som ikke stakk under en stol hva han mente.

  Og i en verden full av løgner og mediatriksing blir man stille når Pinter kaller tortur for tortur, krigsforbrytere for krigsforbrytere - også når det treffer representanter for "gode kristelige verdier" som Bush og Blair.

  Read Harold Pinters entire Nobel Lecture here


  Bush har moderert seg betraktelig (2. des. 2005)

  I forbindelse med verdens AIDS-dag kunne vi igjen se president George W. Bush uttale seg om bistand til den 3. verden. Og som vanlig ytret han hvor viktig det var å fokusere på avholdenhet. Men så - mirakel av alle mirakler - føyde han til: ".. og riktig bruk av kondom ".

  Dette er helt nye toner fra Bush, et tegn på at den "kristelige fundamentalisten" har veket plassen for en mer realitetsorientert president. Nå er det jo ikke helt sikkert hva Bush mente med "riktig" bruk av kondom - om han sikter til korrekt teknisk bruk som hindrer overføring av sykdommer, eller om han mener riktig bruk av kondom er bruk i heteroseksuelle forhold mellom ektefolk. Tvilen får komme ham til gode.


  Taliban Airlines ? (8. okt. 2005)

  32 år gamle Lorrie Heasley hadde på seg en t-skjorte som gjorde narr av president George W. Bush og visepresident Dick Cheney. Derfor ble hun kastet av flyet til Southwest Airlines, iflg. Dagbladet. Bush og Cheney må være stolte av Southwest Airlines som slik stopper annerledes tenkende og ytrende mennesker.

  Hetset Bush - kastet av flyet (dagbladet.no)


  Underordnet soldat får alt ansvaret - overordnete går fri etter fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengselet (01. okt. 2005)

  Saken har allerede versert lenge i retten og i media, nå har dommen falt: Lynndie England (22) fikk tre års fengsel for fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengselet. Vi frykter det er noen oppover i systemet som praktiserer skremmende ansvarsfraskrivelse.

  Lynndie, derimot, skylder på eks-kjæresten. (VG.no)


  The invincible four:

  Disse 4 har hver for seg et rulleblad og en rolle i vår samtid som kan gjøre de fleste betenkt. Vi minnes dokumentaren "The Corporation" som fikk mange til å miste troen på ledelsen i store multinasjonale selskaper. Gjengen ovenfor må fremstå som den ultimate ledelse av et slikt selskap.  tegning: Martin Rowson
   

  Bush var fast bestemt på krig i Irak uansett hva som måtte finnes av terrorister og masseødeleggelsesvåpen ( 27. juni 2005 )

  Hemmelig Irak-memo kan bli farlig for Bush, dagbladet.no
  The secret Downing Street memo (sunday times)
  Downing Street Memos
  Bush planla krigen lenge før 11. september 2001


  Terrorist søker asyl i USA - og får det trolig! ( 4. juni 2005 )

  Dette er en historie om amerikansk hykleri som fordømmer og bekjemper terrorisme verden over, unntatt der de selv er involvert og forårsaker terrorismen. Venezuela har bedt om å få Posada Carriles utlevert for å kunne stille ham for retten etter et bombeangrep på et cubansk fly i 1976 som krevde 73 menneskeliv. Det ser ut som om USA vil ta ham under sine vinger for samme handling. For Posada Carriles var CIA-agent og handlet etter ordre fra nettopp USA.

  Bush administration forced to detain Posada Carriles
  Eksilcubaner pågrepet i USA - les saken i VG.no 17. mai 2005
  Cuba bryter med Panama - fra dagbladet.no august 2004


  US backed illegal prewar Iraqi oil deals ( 17. mai 2005 )

  The United States administration turned a blind eye to extensive sanctions-busting in the prewar sale of Iraqi oil, according to a new Senate investigation.

  In fact, the Senate report found that US oil purchases accounted for 52% of the kickbacks paid to the regime in return for sales of cheap oil - more than the rest of the world put together. "The United States was not only aware of Iraqi oil sales which violated UN sanctions and provided the bulk of the illicit money Saddam Hussein obtained from circumventing UN sanctions," the report said. "On occasion, the United States actually facilitated the illicit oil sales.

  Read story in The Guardian here


  Bush går imot bruk av kondomer for u-land, anbefaler avholdenhet, i strid med all sunn praksis og fornuft ( 16. mai 2005 )

  Vi skulle tro det var Paven selv som talte, men så viser det seg at det er presidenten i et vestlig sivilisert land som nå bringer videre budskapet diktert av dem som holder ham i tømme: kondomer er ute, avholdenhet er inne.

  Budskapet passer sikkert godt inn i en "kristelig" ramme der "gode amerikanske verdier" er vesentlige. En hel verden som jobber med å bekjempe AIDS spesielt i Afrika, er rystet over at noen finner det forsvarlig IKKE å bruke ALLE tenkelige virkemidler i kampen mot AIDS-katastrofen. Vel - USA's president kan. Også her finner han det betimelig å bekjempe vanlig sunn fornuft.

  Så har Paven funnet sin likemann, eller kanskje vi skal si likemenn - for dette lukter The Fellowship Foundation, og vi bare venter på at Bondevik skal gi sin tilslutning.

  I den virkelige verden er ikke avholdenhet et realistisk virkemiddel, hvor mye man enn måtte ønske det, og bruk av kondom er vesentlig for å bekjempe sykdom og død. De som sier noe annet står på Ødeleggeren sin side, og Bush er en av dem.

  5 HIB-studenter støtter Nelson Mandelas kamp mot HIV og AIDS med 10 kondomvettregler ( 10. juni 2005 )

  Det begynte som en vanlig prosjektoppgave. Nå reiser de fem HiB-studentene til Tromsø for å støtte Nelson Mandelas kamp mot hiv og aids med ti ferske kondomvettregler. Det hele begynte som en prosjektoppgave i modulen helsefremmende og forebyggende arbeid. Gruppen valgte å fokusere på hiv og aids, og bestemte seg for at de ville prøve å lage en brosjyre. Kanskje president George W. Bush kan ha noe å lære av gruppen ?

  Støtter Mandela med kondomvettregler (bt.no)


  Forgive and forget ? ( 2. april 2005 )

  Journalist Georg Øvsthus i BT skriver i dag en lang artikkel som ser ut til å konkludere med at nok er nok, USA har gjort mye galt men nå må verden gå videre. Og Bush hadde jo litt rett og har jo gjort litt bra tross alt, selv i Irak og i Israel, sier Øvsthus. Derfor kan kritikerne nå be Bush om unnskyldning.

  Les hele saken i BT.no her

  Vi tror dette er en litt enfoldig vinkling. Selv om Bush nå forsøker å fremstå som en statsmann som vil samle verden, er vi ikke i tvil om at han har hatt og har en agenda som han forsatt følger. USA tar seg rett der de ikke har rett.

  I Midtøsten har USA aktivt gjort det mulig for Israel å snu ryggen til FN-resolusjoner i en generasjon. At det nå ser ut til å bli fred er utmerket, men Bush og Sharon har ennå ikke fortalt verden hvor langt inn i Palestina de har tenkt å sette Israels grenser. At grensene kommer langt inn i Palestina er det liten tvil om uansett hva FN og resten av verden måtte mene om det. Likevel er det kanskje en pris verdt å betale for fred?

  At krigen i Irak var under planlegging før 11. september 2001 har aldri vært noe problem for Bush, og om påskuddene har endret seg flere ganger underveis, er målet like hellig: olje og penger. Det vi lurer på nå er hvem som er nestemann. Venezuela har allerede uttrykt stor angst for å bli "demokratisert", likeså ligger Iran tynt an nå. Begge er tilfeldigvis også store oljenasjoner. Andre udemokratiske og tyranniske samfunn som vi gjerne betegner som "fattige" kan slappe helt av, de vil ikke bli utsatt for noen demokratisering eller av-tyrannisering av USA.

  Irak ser ut til å bli demokratisert på et vis, og det er jo fint og bra. Men det har jo hele tiden handlet om olje og store penger, og gjør det fortsatt. Dersom USA ville demokratisere behøver de ikke se til sin "fiende" Irak eller til sin gode venn og allierte Saudi Arabia. De kan bare ta en titt i sin egen bakgård. Demokratiet i USA har lenge vært en vits, det eneste vakre som henger igjen er navnet, helst med "Gods own" foran.

  USA har en ny "hær" som arbeider for seg: den heter Verdensbank, pengefond og handelsorganisasjoner. Også her mistenker vi USA for å ha en agenda som ikke handler om å demokratisere eller hjelpe de svakeste. Her er problematikken så økonomisk kompleks og juridisk finurlig at ingen av oss kan se hva som er rett og hva som er galt eller hvor det bærer avsted, heller ikke norske statsledere. Da er det enklere å ønske Wolfowitz velkommen i Verdensbanken. Hva det nå er han vil der.


  Hvitt hus, hvite løgner ( 25. mars 2005 )

  Hvordan kontrollere nyhetene? Lag dem selv, skriver Andreas Wiese i Dagbladet i dag. Du kan stole på nyhetene: President George W. Bush har kjøpt dem. Han sikter til Bush-administrasjonens bruk av en "journalist" med falsk navn "Jeff Gannon" som foruten å få tilgang til pressekonferanser i det hvite hus hadde et par tvilsomme nettsteder der han bl.a. har lagt ut et vakkert bilde av seg selv.

  Det morsomme med denne saken er at Secret Service sier at de ikke visste at de hadde en falsk journalist med falsk navn i rekkene til de sikkerhetsklarerte journalistene i hele 2 (to) år. Og fra Det hvite hus sier de at det slettes ikke var meningen at "Jeff" skulle slippe til med "snille" spørsmål til presidenten i vanskelige saker og at hele saken var en glipp. Vel, vel, vel. Nevnte vi at "Jeff" ble sponset av republikanere?

  "The American media is now being forced to confront the possibility that Gannon, whose real name is James Guckert, was simply a Republican plant, used by officials, including President George W Bush, to ask easy questions in difficult press conferences. 'The idea of having a mole in the White House press corp is amazing, but that's what it looks like,' said Jack Lule, a journalism professor at Lehigh University."

  heter det bl.a. i artikkelen i The Guardian som du kan lese her

  Men denne høyst pinlige saken er dessverre ikke den eneste. Det viser seg at Bush-administrasjonen har brukt halvannen milliard på å "lage" nyheter de siste fire år. Nå blir det granskning.
  Les saken hos Michael Moore her


  Venezuelas president Hugo Chavez tror USA planlegger attentat mot ham (21.febr. 2005)

  Venezuela er en enorm oljeprodusent, og er medlem av Opec. Landet eksporterer 1,5 millioner fat olje daglig til USA - et nivå nesten på linje med Saudi-Arabias eksport. Chavez ble utsatt for et kuppforsøk i april 2002. Han anklager USA for å være delaktige i forsøket på å styrte ham.
  Les saken i nrk.no her

  Is Venezuela the next country Bush will "democratize" ? (17. okt. 2004)

  According to journalist Greg Palsast, Bush has already turned his eyes at Venezuela. This is also a country that - in certain american eyes - desperately might need "democratizing". The link below will lead you to articles on this matter. By the way, did we mention Venezuela has oil? Lots of it!
  Columns - Latin America, by Greg Palast

  The Fox News Channel - makes Communism Propaganda look like a Fairy Tale (dec. 15. 2004)

  The Norwegian television audience lost more of their virginity some days ago watching a documentary regarding the Murdoc owned TV-channel Fox. Where one used to find journalism and ethics, today there are twisted news, erranous propaganda, prejudiced attitudes and hidden agendas running the errands of the republican conservative right wing. Strange to see this kind of actions in a country known for its "democracy", "free and objective press" and support of "Christian Values".

  "The poster-boy on the Fox News Channel is Bill O'Reilly. O'Reilly's programs, one is actually called Talking Points, are catastrophically successful in ripping apart complex issues into short bursts of high-volumed banter. The O'Reilly Factor, one of the highest rated "news" programs on cable television, is about as intellectual as a screaming match between two drunks," according to turnoffyourtv.com.

  Goebbels said: "If you repeat a lie often enough, people will start belive in it." And they do believe. In fact, it is scaring to see how easy it is to manipulate huge crowds in a civilized country. Here are some of the results:

  Heavy viewers of the Fox News Channel are nearly four times as likely to hold demonstrably untrue positions about the war in Iraq as media consumers who rely on National Public Radio or the Public Broadcasting System, according to a study released this week by a research center affiliated with the University of Maryland's School of Public Affairs.


  Read entire report from The Program on International Policy Attidudes (PIPA) here
  or "Why Fox News Channel Is An Industry Joke" here
  And now americans may buy a device blocking Fox News


  Kirkerådets leder vil ikke ha import av amerikanske verdier (21. nov. 2004)

  Kirkerådets leder Thor Bjarne Bore vil ikke ha import av amerikanske verdier. Han var i USA den siste uken før presidentvalget og gjorde seg noen refleksjoner som han delte med Kirkemøtet. Der ble det snakket mye om kristne verdier og moral i forbindelse med abort, homofile ekteskap og kristendom i skolen, men lite om menneskeverd, forvalteransvar, rettferdighet for fattige og undertrykte, sa Bore til Kirkemøtet.

  En teologisk professor fra Fuller Theological Seminary har pekt på at den nedadgående aborttrenden fra 90-tallet er snudd under Bush, at det nå er færre nye ekteskap og flere aborter. Forandringen tilskriver han de siste årenes økning i ledigheten, at minimumslønningene ikke har fulgt inflasjonen, og at 5,2 millioner flere amerikanere er uten helseforsikring. ”To av tre kvinner som aborterer sier at de ikke har råd til å bære frem barnet”, sa professoren i følge Bore.

  Les hele saken i Norge Idag her


  Tenk om Bondevik hadde vært Bush (8. nov. 2004)

  Tenk om Bondevik ...
  • fortalte at vi hadde en fiende som var svært farlig for oss og andre land, men at dette ikke var sant og han visste dette var å lyve for nasjonen
  • sendte vår hær til et fremmed land uten å ha folkerettslig forankring, mot FNs vilje
  • trosset et internasjonalt oppnevnt observatørkorps krystallklare råd og rapporter
  • førte oss inn i en krig der fanger ble torturert, misbrukt og ydmyket i strid med gjeldende konvensjoner
  • hadde egne økonomiske og politiske interesser i både våpen- og oljeindustrien, fokuserte på inntekter til selskaper der han selv og hans nære bekjente hadde store eierinteresser, mens han utad sa at han fokuserte på kristne verdier
  ... hva ville vi ment da?

  (fritt etter et debattinnlegg i BT 7. nov)


  General Assembly calls for end to US embargo against Cuba (31. okt. 2004)

  For the 13th year in a row, the United Nations General Assembly today overwhelmingly approved a resolution calling for an end to the 40-year-old commercial, economic and financial embargo by the United States against Cuba and objecting to laws and regulations compelling third countries to adhere to it.

  The resolution passed with a vote of 179 in favour, four - the Marshall Islands, the United States, Israel and Palau - against and the Federated States of Micronesia abstaining.

  US Ambassador Oliver Garza told the Assembly the resolution was trying to blame the United States for "the failed economic policies of the communist regime in Cuba" and to divert attention from the Caribbean island's human rights record.
  (Linker funker ikke lenger)


  Amnesty kritiserer USA (27. okt. 2004)

  Amnesty International går i en krass rapport ut mot USAs forhold til menneskerettighetene. Gruppen anklager amerikanerne for dobbeltmoral blant annet når det gjelder bruk av tortur. Krigsmentaliteten som regjeringen tilegnet seg, ble ikke fulgt opp med et tilsvarende engasjement for reglene som gjelder i krig. Grunnleggende menneskerettighetsprinsipper er vraket, heter det i rapporten som skal offentliggjøres onsdag.

  Les hele saken på nrk.no her


  "The World According To George W. Bush" (16.sept 2004)

  NRK TV viste dokumentarfilmen "The World According To George W. Bush" to ganger for et par uker siden. Filmen er laget av William Carel, Flash film, i samarbeid med France 2.

  Hva skal vi med skrekk-filmer og thrillere når vi har slike dokumentarfilmer? Heldigvis ble begge visningene så sent at barn og ungdom var gått til sengs. NRK unnlot også klokelig å gi forhåndsreklame slik at færrest mulig skulle se filmen og ta skade av den.

  Den religiøse høyrefløyen og haukene

  George W. Bush så lyset, fikk kallet, sluttet å drikke og ble plassert i presidentstolen ved hjelp av et valgkupp. Hans kall er å fremme et Bibelsk verdensbilde gjennom USA's politikk. De som hvisker ham i øret er den religiøse høyrefløyen som støtter Israel, er mot muslimer og taler Israel's sak. Grunnleggeren av Moral Majority, Jerry Falwell, har orden på verdensbildet sitt og la skylden for 11. september på hedninger, homoseksuelle og lesbiske. Han mener Mohammed var en terrorist.

  Israel er tett integrert i USA's politikk, det sies at staten Israel får bedre behandling enn andre amerikanske stater. Israel har en mektig lobby i Washington som det lyttes til og som sitter der beslutninger treffes.

  Angrepet på Irak var planlagt før 11. september 2001

  Allerede i 1998 ble det uttalt at å styrte Saddam Hussein var i USA's interesser. Mange var de som ville knuse Hussein pga. Israel, men de manglet påskuddet. Det ansees av mange som dårlig politikk å ta et land uten videre. Allerede 12. september ble det uttalt at tiden nå var moden til å fjerne Saddam, det var bare å legge skylden for terrorangrepet på Irak. Slik sett var 11. september en gave som noen klarte å utnytte maksimalt for å fremme sine interesser. 17. september på presidentens ranch ble det skissert et plott for å knuse Irak.

  Også O'Neill avslører i sin bok at krigen var planlagt FØR 11. september.

  The missing link

  Problemet var at man hadde intet grunnlag for å si at Irak var ansvarlig, at Saddam Hussein sto bak. Hva gjør man da? Jo, i alle talene blandet man sammen og linket Bin Laden - Saddam Hussein og 11. september. Richard Perle (Israels mann i Washington) sa det endatil direkte på TV, altså han løy. Vi husker Bush sin tale der han snakker om atomvåpen, nervegass, amtrax og masseødeleggelsesvåpen: "an axis of evil" - ondskapens akse. Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen NÅ, og han var klar eller ville bli klar på kort tid til å bruke dem.

  Presidentens menn gikk så langt at de trakk konklusjonen, deretter søkte etter etteretning som kunne bygge opp under den og støtte den. Hvis ikke slik etteretning kunne finnes, gikk man til løgn. Denne velorganiserte propaganda ville imponert Hitler, Gøring og Goebbels, sistevnte sa at dersom man gjentar en løgn ofte nok, vil folk tro den. Han hadde rett.

  Presidenten skremte vettet av det amerikanske folk, ja av verdensopinionen, med sine taler som beskrev Saddams trussel. Problemet måtte håndteres nå, og han fikk støtte.

  (Som en sann USA-venn og Israel-venn gikk også den norske regjeringen ut med støtte, aksept og soldater i Bush sitt felttog mot Saddam. Og Bush har brukt oss som alibi for alt det er verd. Så skulle man kanskje tro at noen flere av våre politikere i ettertid vil gå ut og si at det vi gjorde, og det USA gjorde, var galt. red.anm)

  Besværlige våpeninspektører

  Bush påsto at våpeninspektørene hadde sagt at det var grunnlag for å hevde at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen. Dette var løgn, FN-inspektørene hadde derimot IKKE funnet noe slikt. Bush sin løsning ble å sende hjem FN-inspektørene og trekke Blix i tvil. Det ble igangsatt en heftig bakvaskelseskampanje mot Blix. Dette var helt nødvendig, for dersom amerkanerne hadde trodd på Blix kunne det ikke bli noen krig. Derfor var de nødt til IKKE å tro på Blix. Problemet med krig er at grunnlaget for en krig ikke er en mistanke, men bevis.

  Kjøpet av anriket uran fra Niger - nok et falsum

  Joseph Wilson, amerikansk diplomat, ble sendt til Afrika for å finne bevis på at det hadde forekommet en handel med Irak som kunne gjøre dem i stand til å produsere atomvåpen. Hans konkluderte med at det var lite trolig en slik handel noen sinne hadde funnet sted. Oppdragsgiver var visepresident Cheney, og Wilson gikk igjennom denne rapporten sammen med Cheney og Bush.

  Etter dette går Bush ut i en tale og sier at rapporten BEKREFTER at Irak har kjøpt uran - alstå en direkte løgn i strid med Wilsons rapport - til Wilsons store forbløffelse. Formålet var å skape frykt.

  En krig uten grunnlag, basert på antakelser, ikke bevis

  Joe Wilson hevdet Bush gikk til krig mot Bagdad fordi han ville tegne Midtøsten-kartet påny. Og det skjedde nesten uten motstand i USA. Unntaket var Robert Byrd (85), eldste medlem av senatet som holdt en flammende tale til senatet man sent vil glemme: "Det er uhørt at USA skal angripe en stat fordi den KAN utgjøre en trussel, dette er en radikal vri på 'selvforsvar'." David Kay (CIA) fant heller ingen våpen i Irak. Han kom hjem og og presenterte sin rapport der det fremgår at de ikke fant noen masseødeleggelsesvåpen. Likevel går Bush ut etterpå og sier i sin tale til nasjonen 20, januar 2004 at det fremgår av Kay sin rapport at han FANT masseødeleggelsesvåpen.

  Dagen etter sa Kay opp sin stilling, basert på Bush sin løgnaktige bruk av hans materiale. Utenriksminster Powell viste sine flotte bilder for FN av svære lastebiler som etter sigende kjørte rundt med masseødeleggelsesvåpen - mens inspektørene som fikk tilgang til etteretningen, aldri fant noe som helst. Det var ingen holdepunkter for at Saddam bygget opp våpenlagre. Kay sa: "Vi gikk til krig av feil årsak, på basis av bedrag og feilgrep. Å gå til forebyggende angrep hver gang det finnes en trussel er en vanvittig ide."

  Først ETTER krigen har CIA gått ut og sagt at "vi kan ha overvurdert trusselen".

  Venner og bekjente - eller tyver og kjeltringer ?

  Dokumentarfilen viser noe som er nytt i amerikansk politikk: Presidenten, visepresidenten og deres menn (og kvinner) er alle aktører i selskaper som har tjent milliarder på denne krigen. Dokumentaren fremstiller dem som en liten men godt organisert mafia der ordet "habilitet" ikke eksisterer.

  Sentralt i dette bildet står Saudi Arabia, en stat som kjøper dem som trengs for å oppnå det de vil. Som ved en skjebnens ironi (får vi håpe) satt Osama Bin Ladens bror, sjef for The Bin Laden Group" i møte i Carlysle i New York samtidig som flyene raste inn i Twin Towers og i Pentagon. Dagen etter terroranslaget ble Bin Ladens familiemedlemmer i USA samlet sammen og fløyet til Saudi Arabia - det eneste flyet som fikk ta av i USA etter terroranslaget. Det motsatte hadde jo vært naturlig: å holde dem tilbake og ta dem inn til avhør - og deretter la dem reise hjem. Onde tunger hevder haukene i Washington brukte Irak som en avledning til Saudi Arabia-problemet.

  Det ser ut som det hele handler om penger, olje og profitt. Og det ser ut som om noen sentrale mennesker dirigerer hele businessen. At et land er bombet tilbake noen ti-år, eller at et tusentall amerikanere er drept, er kostnader man må regne med.

  Dokumentarfilmen tar bort den siste rest av tiltro man kan ha hatt til den sittende presidenten og hans hauker.


  Sitat fra Pentagon-planleggere fra noen år tilbake

  "The de facto role of the United States Armed Forces will be to keep the world safe for our economy and open to our cultural assault. To those ends, we will do a fair amount of killing." (ifølge Johan Galtungs kronikk i Dagbladet 25. juli 2004)

  Hva kan USA gjøre for å få tilbake sin posisjon i verdenssamfunnet etter bruk av tortur mot fanger? ( 5. juli 2004)

  Richard A. Wilson, leder for menneskerettighetsinstituttet ved Universitetet i Connecticut, har i Dagbladet 5. juli en kronikk om tortur og terror der han bl.a. skriver:

  USA er for øyeblikket uten styring i sin internasjonale kamp mot terrorisme, med stadig færre allierte. Hvis USA skal komme på skinnene igjen, må følgende tiltak settes i verk:

  • forsvarsminister Donald Rumsfeld, øverste militære leder i Irak, ledelsen i justisdepartementets avdeling for juridisk rådgivning og alle andre ansvarlige som har forsømt seg i tjenesten eller har undergravd USAs menneskerettighetsforpliktelser under krigføring må få sparken
  • Guantanamobasen må stenges umiddelbart
  • Det bør opprettes en tilsynskommisjon under Kongressen, som skal overvåke behandlingen av krigsfanger
  • Den nye justisministeren må gi soldatene klar beskjed om at de ikke bare kan peke oppover i rekkene. En ordre om å bruke tortur fritar dem ikke for strafferettslig ansvar, et prinsipp som ble fastslått under Nürnbergprosessen
  • USA må ta opp igjen sine folkerettslige forpliktelser og spesielt rette seg etter FN-konvensjonen mot tortur av 1984 som gjør det klart at "ingen unntakelse overhodet, det være seg krigstilstand eller trussel om krig, indre politisk uro eller noen annen offentlig krise, kan påberopes som rettferdiggjøring av tortur".

  USA undergraver FN (16. april 2004)

  Resultatet av Sharons visitt til Washington denne uke ble at George W. Bush kunngjorde sin støtte til Sharons plan om å opprettholde (permanent annektere) deler av de ulovlig okkuperte områdene.

  I dagbladet i dag skriver Line Fransson: "Det er ikke bare palestinerne som er totalt ydmyket og umyndiggjort av Bush og Sharon. EU, FN, Russland og den arabiske verden sitter maktesløse på sidelinja og ser at UTS og Israel raserer de utallige FN-resolusjonene og internasjonale avtalene som er inngått for å skape fred mellom isarelere og palestinere. Tidl. statssekretær i UD Raymond Johansen kaller dette et hån mot FN og et brudd på folkeretten. Tyveri av land skal nå gi evig eiendomsrett for de ulovlige okkupantene av andres jord.

  Dagbladets leder (17.april 2004) kaller Bush sin støtte til Sharon for "Veikart til krig".

  Det var ikke dette FN og verdenssamfunnet trengte nå for å få fred i området nå.


  USA undergraver den internasjonale straffedomstol (28. aug 2003)

  I motsetning til Norge, har den sittende amerikanske regjering tatt tydelig avstand fra den internasjonale straffedomstolen og nekter en hver form for støtte eller samarbeid med denne. Landet har innført en egen lovgivning som forbyr offentlig ansatte ethvert samarbeid med domstolen, slik som vitneutsagn eller å gi innsyn i dokumenter.

  se hele brevet fra genrealsekretær Petter Eide, Amnesty International Norge, til Bondevik


  USA undergraver Geneve-konvensjonen (25. mars 2003)

  Fengelet på Guantanamo Bay på Cuba, hvor fortsatt nærmere 600 mennesker holdes fanget uten lov og dom bryter ikke mindre enn 15 artikler i den tredje Geneve-konvensjonen. Se egen sak på dette nettstedet.

  Les hele saken her (Guardian)


  USA undergraver Ottawa-konvensjonen (01. mars 2004)

  Norge beklager USAs landminepolitikk (fra Bergens Tidende) "Statsminister Kjell Magne Bondevik beklager den amerikanske beslutningen om å fortsette produksjon og bruk av landminder på ubestemt tid. USA's president George W. Bush kunngjorde fredag at han fraviker tidligere president Bill Clintons linje om å slutte seg til den såkalte Ottawa-konvensjonens forbud mot produksjon og blruk av landminer i 2006.

  - Dette er nedslående og sender et veldig uheldig og negativt signal. Vi hadde forventet at USA ville slutte seg til konvensjonen i løpet av 2006. Regjeringen beklager at presidenten nå har endret målsetting, sier Bondevik til NTB."


  USA undergraver demokratiet (2000)

  Nasjonen som synes ha som uselvisk prinsipp å innføre demokratisk styresett i ulike deler av verden med tvang, har selv sine svin på skogen. Annet sted tar dette nettstedet for seg fiksingen av valget i Florida i 2000 som avgjorde presidentvalget.

  Det skal være nytt presidentvalg til høsten/vinteren 2004. Det er grunn til å anmode FN å har internasjonale observartører tilstede for å kontrollere at valget ikke blir fikset og for å evt. godkjenne et valgresultat som demoraktisk legitimt.


  Har Bush har fått verden til å hate USA ? ( 2. mars 2004)

  I forbindelse med den forestående valgkamp ble en amerikaner intervjuet på nyhetene i TV i kveld. Han var bekymret og mente at takket være politikken til George W. Bush er det flere i verden nå enn noensinne tidligere som hater USA.

  Problematisk norsk utenrikspolitikk ? (29.okt. 2003)

  Vi har soldater i Irak. USAs ambassadør til Nato, Nicholas Burns, oppfordrer via Dagbladet Norge til å sende flere soldater til Afghanistan.
  Men burde det være problematisk for Norge å krige sammen med et land som ignorerer internasjonal rett ?

  Vi støtter opp om en nasjon som til de grader snakker om å demontere en del av de internasjonale kjørereglene.
  Får USA det som de vil, havner norske styrker i de urolige sørøstlige delene av Afghanistan.


  Michael Moore har gitt ofrene i Irak-krigen et ansikt (klikk på bildet)


  Boikotte USA ??? (28. april 2004)

  UN REsolutions the US has worked Against:

  • The Kyoto agreement to reduce the global emission of CO2 and other greenhousese gases.
  • The agreement against the testing of nuclear weapons.
  • The ABM (anti ballistic missile) agreement through development of a rocket shield.
  • The agreement against the use of landmines.
  • The agreement to reduce the availability of handguns.
  • The International Court of Justice at The Hague.
  Welcome to BoycottUSA

  Kuppet i Chile 1970 - et verk av CIA

  Fra boken til Greg Palast "The Best Democracy Money Can Buy" har vi scannet 7 sider som omtaler dette statskuppet. Dersom det han skriver er i nærheten av å være riktig, er dette et skremmende eksempel på hvordan USA har latt seg lede av multinasjonale selskaper uten tanke for andre folks suverenitet. Dessverre tror vi dette bare er ett av mange eksempler.

  Intet land som kaller seg demokratisk eller sivilisert kan være bekjent av slike handlinger.

  Word dokument 275 KB med 7 sider scannet tekst


  Guerres secrètes - dokumentarserie om CIA

  NRK viste i høst (2003) den franske dokumentarserien om CIA: Guerres secrètes (Hemmelige kriger) over tre episoder. Mens seerne satt lamslått, forklarte tidligere CIA-direktører og medarbeidere hvordan USA gikk inn i andre land og skapte kaos og kupp for å få et regime som bedre støttet amerikanske interesser i landet. President Kennedy sa at han ville ta en grundig opprydding i CIA. En månde etterpå var han død.

  Plutselig ble det helt klart for oss seere hvorfor USA aldri kan bli medlem av noen internasjonal straffedomstol. I serien fremstår andre krigsforbrytere som hyggelige barnehage-onkler sammelignet med makthavere i USA. (Serien, som ble solgt på DVD, er ikke å oppdrive hos franske Arte-TV.)

  Hvor ble det av debattene ?

  Vi har på alle TV-kanaler redaksjoner som står klar å kaste seg over aktuelle tema i ulike debattprogrammer som bikkjer er klar til å kaste seg over kjøttbein. Etter CIA-serien regnet noen seere med at det ville komme flere slike debatter:

  • debatt om hvordan USA har gått inn og endret historien i mange land
  • debatt om hvilken agenda USA har rundt om i verden i dag
  • debatt om hvordan Norge bør forholde seg til USA
  • debatt om i hvilken grad Norge bør la sin utenlandsformue bli styrt i USA
  Men ingen debatter kom, ingen redaksjoner tok opp tråden, bare stille - påfallende stille. Man skulle nesten tro alle kanalene var oppdratt av forsvarets høyskoler. Er det virkelig ingen som er interssert i å debattere hvorhen verden kunne vært idag uten USA's inngripen? Eller å debattere hvordan USA forholder seg til internasjonale avtaler og organisasjoner? Eller å debattere fremtiden til et land som USA? Om det er trygt å la våre sparepenger ligge der?

  Kissinger har fått amnesti - i USA ! (Dagbladet 24. des. 2003)

  Kissinger drar ikke lenger utenlands uten først å ha diskutert dette grundig med sine advokater. Årsaken er frykt for å bli arrestert som krigsforbryter etter alle de tvilsomme internasjonale aksjonene han har stått bak.

  Det er enkelte ganger vi lurer på om det er mulig å tilbake-kalle en fredspris. Red.anm.


  Bush snakker usant (Dagbladet 10.jan. 2004)

  (Fra Dagbladets leder) "Det ser dessverre ut til at president George W. Bush snakket usant da han brukte masseødeleggelsesvåpnenen i Irak som begrunnelse for å gå til invasjon i landet ... USA trekker nå ut fire hundre inspektører fra sitt store inspektørkorps. I stillhet."

  Oooops, det kan visst se ut som om USA dessverre ved en aldri så liten feil har tabbet seg ut her ?

  Nei, den der kjøper vi ikke i det hele tatt. Vi har så stor tillit til USA's etterretning, ledende rådgivere og evne til å simulere alle tenkelige og utenkelige situasjoner at vi ikke tror dette er riktig. Vi tror USA har visst NØYAKTIG hva de gjorde ABSOLUTT hele tiden, og at Bush har kjørt det mediaopplegget som var nødvendig for å få den støtten som var nødvendig da det var nødvendig. Når verden nå ser at mediaopplegget var ikke annet enn nettopp et opplegg, er selve slaget om Irak over og vunnet. Nå er verden opptatt med andre ting, som å gjenoppbygge Irak og ta del i ny business der.

  Som andre har uttalt tidligere: Dette handler om olje, verken mer eller mindre. Dersom Irak ikke hadde hatt olje, ville vi i dag ikke sett en eneste amerikansk soldat i landet. Ei heller en norsk, for den saks skyld, men det er et annet trist kapittel.

  Bush Planla krig lenge før 11. september (VG 11. jan. 2004)

  Paul O'Neill - finansminsteren som fikk sparken av George W. Bush i 2002 - sier at krigen mot Irak ble planlagt lenge før 11. september 2001. I programmet 60 minutes forteller den tidligere finansministeren at Bush bare dager etter at han ble innsatt som president, i januar 2001, begynte å planlegge et angrep på Irak. Påstandene slår bena under det som til nå har vært den offisielle versjonen om krigen: At det var terroraksjonene 11. september 2001 som fikk Bush til å kaste blikket på Saddam Hussein, og at krigsplanene kom på bordet åtte måneder senere.

  Les hele artikkelen her

  Visste Bush om mulighet for attentat-planer før 11. september 2001 ?

  Ulike kilder hevder i ettertid at Bush-administrasjonen fikk mange rapporter fra forskjellige tjenesteveier om at "noe" var på gang før 11. september 2001. Likevel ble ingen handling iverksatt. Dette åpner for muligheten å forestille seg at Bush-administrasjonen var klar over og "ventet" på et lite terroranslag som kunne gi dem det nødvendige påskudd til å angripe Irak, en olje-nasjon som Bush lenge hadde siklet etter.

  Hvis dette er tilfellet, må omfanget av terroranslagene ha kommet som et sjokk ingen i verden var forberedt på. Uansett om han visste noe på forhånd eller ikke: Bush fikk det påskuddet han trengte for å ta Irak, riktignok etter å ha pyntet på fakta.


  Summary in english: What is the agenda of the USA under president Bush ?

  It seems that the Bush administration is undermining the UN, the International Court of Justice in Haag, the Geneva convention, the Ottawa convention, and finally the sacred democracy in Gods Own Country USA. Now Bush is stating with one tongue the fight against HIV and AIDS by all means - while stating with his other tongue that he will NOT support the use of condoms in Africa, this beeing the voice of the Destructor.

  There has been too many incidents. The coup in 2000 where Bush unjustfully was elected president with a little help from his friends is only one of them. USA giving humanitary aid to poor countries demanding a promise they never will hand over american citizens to the International Court of Justice in Haag is another. Giving Israel Carte Blance and money to continue occupying Palestinian land opposed to the UN charter is a third. All the lies fabricated at the White House or coming from Republican sources, directed through different channels seems worse than the Russian Communist Propaganda we used to know during the cold war. It is a very bad sign indeed when government has to lie to its people.

  The Iraq war is one such example. Different agencies have reported having sent intelligence to the Administration that something was going on prior to september 11. 2001. We simply do not beleave these reports were not taken seriously. So can we 100% exclude that Bush and his men knew something was going to happen? That they even might having wanted something to happen in order to get the legitimity needed to get control over the oil in Iraq ? We are not quite sure. According to Paul O'Neill, the minster of finance who was sacked by George W. Bush in 2002, the Iraq war was planned well before september 11. 2001. They just lacked the good reason to go on. Was sept. 11. it?

  The lies around the war are better documented. We now know there was no connection between Saddam Hussein and sept. 11, that Iraq did not have mass destruction weapons, and there was no link between Osama Bin Laden and Saddam Hussein. Why then, are we not happy a tyrannic despot like Saddam Hussein was removed? Sure we are, but there was no legitmity for USA to do it. And we know other despots are never removed living in countries that do not possess oil. And this, we beleave, reveals the final suspicion: Was the Iraq war all about oil and money?

  Who are the men behind all this? We beleave that George W. Bush is only a puppet on a string, that he is run by very powerful men behind the scenes. Pearl might be one, another is Wolfowitz, president to be of the World Bank, also members of the Fellowship Foundation might be involved in this sacred crusade on Iraq. Probably we'll have to look at those making huge profits of the war situated close to the president.