Ukraina: 3 millioner ukrainere er fratatt stemmretten

(27. mars 2019) Klikk på overskriften for å lese saken i Bjørn Ditlef Nistad sin blogg
Norske myndigheter har så langt ikke kritisert forholdet.
Det ser ikke ut som at NRK vil nevne denne saken med et ord.
Det skal også være innført restriksjoner for å stemme i Øst-Ukraina, som NRK ikke nevner.

Tallet er trolig høyere enn Nistad sin blogg antyder.
I Russland arbeider mellom 3 og 4 mill. ukrainere, i Donetsk og Luhansk lever det minst 3 millioner ukrainer. Det skulle bli over 6 millioner. I Polen arbeider närmere 4 mill. Ukrainere. Hvilken anledning disse har til å stemme er uklart. Det er også et annet moment, de fleste som reiste ut har gitt opp å få endret noe på forholdene i Ukraina, og kommer neppe til å stemme i valget. I Vesteuropa arbeider det flere millioner ukrainere, både lovlig og ulovlig. Om disse kan eller vil stemme er også uklart. Sannsynllig vil de ikke stemme, de kjenner godt til hva myndighetene i Kiev vil gjöre. Valgresultatet i Ukraina er nok vedtatt av myndighetene for lenge siden.


Stoltenberg støtter nazi i Ukraina

(18. des. 2018) NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møtte 27. november Andriy Parubiy, nå ordfører i Det ukrainske parlamentet. Stoltenberg ga full støtte til Ukraina i den pågående konflikten med Russland i Azov-havet. Ingen norske medier har skrevet om dette møtet som fant sted i NATOs hovedkvarter. Det er vel for pinlig – og for avslørende for en allianse som spenner fra islamittiske mordere i Riyadh til fascister i Kiev, ifølge steigan.no, link vedlagt

Jens Stoltenberg i møte med nazipartiets stifter i Ukraina


Ukraina: En designet krise ?

(26. nov. 2018) Vi ser i disse dager en kraftig eskalering mellom Russland og Ukraina (USA) på Krim. Sjakktrekket til Ukraina var å flytte krigsskip mot området som Russland betrakter som sitt på Krim. Russland sitt trekk var selvfølgelig å ta kontroll over noen skip. Ukraina er i harnisk og ber FN's sikkerhetsråd om et hastemøte. Bak sitter USA som har designet hele herligheten og kjenner til fortsettelsen. Nå skal Ukraina erklære unntakstilstand mens de forbereder neste sjakktrekk. Målsettingen er å tvinge Russland til handlinger som USA og Vesten deretter kan fordømme.

NRK radio hadde i ettermiddag en veldig god analyse av situasjonen og konkluderte med at verken USA eller Russland var interessert i en tilspisset situasjon. Ukraina, derimot, kan tenkes å gjøre nytte av situasjonen for alt den er verdt.

Ukraina vil trolig erklære unntakstilstand (nrk.no)
Aftenposten har en dokumentar om Ukraina her ...


Fra Ukraina følger USA med på alt

(18. des. 2017) Etter at USA fikk gjennomført regimeskifte i Ukraina, har det skjedd pussige ting med internettet der borte. For servere fra Ukraina tråler domener, særlig USA-kritiske domener som dette, med en trafikk som nærmer seg det utrolige. De vil vite om alt som rører på seg, og de vil vite det i samme øyeblikk som det blir lagt ut. Hyggelig for Ukraina at NSA har satt bort mye av dette arbeidet, det gir forhåpentlig også arbeidsplasser.

Vi stoppet trafikken med en tekstfil på øverste nivå på www.hvamenerpartiene.com som heter .htaccess (dot foran)
Order Deny,Allow
Deny from 46.118.121.38
Deny from 46.118.157.50 (osv.)


Meanwhile ... in Ukraine

What is happening i Kiev ? (21. sept. 2017) (Not on the Norwegain news network NRK)


Ukraina: The dictator is rising

(16. mai 2017) Ukrainian President Petro Poroshenko has banned several russian networks serving millions of Ucranians. Two of Ukraine's most popular social networking sites, VKontakte and Odnoklassniki, are to be blocked in the country after Ukrainian President Petro Poroshenko signed an order imposing sweeping sanctions on Russia, including the Mail.ru Group which owns the two platforms.

Well, he is the "good" dictator, put in position by USA and running a proxy war for USA, so it is OK. The West will not protest. The West only protest against The Russians.


Melodi Grand Prix bør avlyses i år

(1. april 2017) Kaoset rundt MGP i Ukraina er nå blitt så tvilsomt at det er grunn til å foreslå at hele evenementet blir avlyst. En melodifest er blitt til en politisk maktkamp i en utstrekning som vi aldri har sett tidligere. Dette er like uverdig som å gjøre idrett til politisk verkstøy.

At MGP trenger en re-vitalisering, en debatt om hva man vil og hvem som vil det, er en annen sak. Slik det ser ut nå, fremstår MGP ganske umusikalsk på mange måter.

Eurovision vil være upolitisk i et land i krig. Det går foreløpig ikke særlig bra (aftenposten.no)
Ukraina trues med å bli kastet ut av Melodi Grand Prix hvis landet ikke tillater Russland å delta i finalen i mai (nrk.no)

Og selvfølgelig, ingen spør om Ukrainas seier i Eurovision 2016 skyldes USA's hacking.


Russland har invadert Ukraina

(7. jan. 2017) Ifølge ukrainske ambassadøren i Norge på alle TV2's nyhetssendinger i kveld har russerne invadert Ukraina.
Setningen får stå uimotsagt hos TV2.
Vi gratulerer TV2 med falske nyheter nok en gang.


American Conquest by Subversion: Victoria Nuland's Admits Washington Has Spent $5 Billion to "Subvert Ukraine"

(1. aug. 2016) After three visits to Ukraine in five weeks, Victoria Nuland explains (Feb. 2014) that in the past two decades, the United States has spent five Billion dollars ($5,000,000,000) to subvert Ukraine, and assures her listeners that there are prominent businessmen and government officials who support the US project to tear Ukraine away from its historic relationship with Russia and into the US sphere of interest (via "Europe").

Victoria Nuland is the wife of Robert Kagan, leader of the younger generation of "neo-cons". After serving as Hillary Clinton's spokesperson, she is now undersecretary of state for Europe and Eurasia.

See her speach Published on Feb 9, 2014 here (liveleak.com)


Ukraina er misfornøyd med sin nye president

(29. des. 2015) "President Petro Poroshenko is now less popular than his predecessor Viktor Yanukovych was before he was ousted. After more than a year in office, 17% of Ukrainians approve of the job that Poroshenko is doing. This approval rating is down sharply from 47% a few months after his election in May 2014."

Nå er det dessverre slik at President Petro Poroshenko's jobb ikke er å være populær. Hans jobb er å fremme deres interesser som sto bak opptøyene i Kiev og som fikk ham innsatt, nemlig USA. Og med slike venner i ryggen sitter Poroshenko trygt selv om folket har gjennomskuet ham, og selv om det skulle bli en ny folkelig demonstrasjon der folket invaderer parlamentet for å kaste ham.

Ukrainians Disillusioned With Leadership (www.gallup.com)


Børge Brende mangler realitetsorientering

(17. juli 2015) Børge Brende snakker om russiske nedskytinger, sanksjoner, folkerettsbrudd og menneskerettighetsbrudd. Han snakker ikke om det samme fra USA. La oss derfor forsøke å realitetsorientere Børge Brende litt. Russerne er ikke englegutter, for all del. Problemet er bare at det finnes flere djevler der ute. Hvis man bare ser til ene siden, gir man et feil bilde av verden. Og det vil vi vel ikke, Børge Brende - eller er du utstyrt med to høyreføtter?

Børge Brende later som han er rystet over at russerne har intervenert i Krim og deltar i Ukraina. Han nevner ikke med et ord at USA har intervenert i omtrent hvert eneste land i "sitt" nærområde i Sør- og Mellom-Amerika med alle de skitne triksene som står i boken, og deltar nå også i Ukraina (slik russerne gjør) både med penger, mediemanipulasjon, våpen og personell på bakken.

Nedskytinger av fly utført av USA

 • Børge Brende nevner ikke at USA skjøt ned to Libyiske fly i 1981
 • Han nevner ikke at USA skjøt ned et Iransk passkasjerfly i 1988
 • Han nevner ikke at USA skjøt ned ytterlige to libyiske fly i 1989

Man trenger ikke være rakettforsker for å erkjenne at MD17 enten ble skutt ned av Ukrainsk fly for å fyre opp under konflikten, eller ble skutt ned av prorussiske serparatister som trodde det var et Ukrainsk militært fly. Problemet er at "sannheten" ikke lenger er troverdig fordi begge parter kan ha manipulert media og resultatet. USA har dessverre stygge tradisjoner for å få egenproduserte hendelser til å fremstå som utført av motparten for å gi legitimitet til krig.

USA's folkerettsbrudd

 • Sanksjonene mot Irak velsignet av FN der USA var primus motor 1990-2003 var i strid med Genevekonensjonen. Da krigen begynte i 2003, hadde 1,7 millioner under 5 år og over 60 år dødd av sult og medisinmangel
 • USA's invasjon i Irak i 2003 manglet gyldig grunn etter folkeretten, og Norge var med. Rundt 1 million døde ifølge uavhengig byrå.
 • USA's bombing av Libya syv måneder i 2011, også dette velsignet av FN og NATO, og Norge var med, også denne nå antatt å være i strid med folkeretten

USA's brudd på skikk og bruk

 • USA's bruk av tortur i illegale fengsler verden over
 • USA's bruk av utsøkte nye definisjoner av krigsfanger for å hindre dem behandling etter Genevekonvensjonen
 • USA's ulovlige overvåkning av politikere og sivile over hele verden
 • USA's investering av 5 milliarder US$ i "regimeskifte" i Ukraina før revolusjonen i Kiev

USA's internasjonale bidrag siden siste verdenskrig

 • USA har forsøkt eller gjennomført å velte mer enn 50 fremmede regjeringer.
 • USA har blandet seg inn i demokratiske valg i minst 30 land.
 • USA har forsøkt å ta livet av mer enn 50 ledere i andre land.
 • USA har bombet mer enn 30 land sønder og sammen.
 • USA har forsøkt å knuse folkelige eller nasjonalistiske bevegelser mot despoter med utålelige regimer i mer enn 20 land.

Styrker i Øst og Vest

Børge Brende nevner at russerne ruster opp mens NATO har rustet ned. Det er sikkert riktig men snedig formulert. Kanskje Børge Brende vennligst kan være god å liste opp hvilke krigsmaskineri som finnes hhv. i Øst og Vest? Det er nemlig et dramatisk misforhold som gjør at russerne nå ruster opp. Og det er all grunn til å tro at de er vettskremte for USA sine intensjoner i verden.

Krig via mellommenn pågår nå i Ukraina

I Ukraina har vi i dag en krig mellom Russland via prorussiske separatister mot USA via proamerikanske kuppmakere. Det utgjør en stor fare og må stoppes. Dersom man skal bidra til dette, må man være i stand til å se til begge sidene samtidig.


Amerikansk krigsutstyr i Øst-Ukraina

(11. mai 2015) USA er nå inne med kolonner av krigsutstyr i Ukraina
... og amerikanske soldater på bakken i Ukraina


NATO planes land in Kharkov every night

(14. feb. 2015) Onde tunger hevder at amerikanerne ikke bare er inne med rådgivere og penger, de leverer også våpen regelmessig ved bruk av NATO-fly. "At 02:06 AM a NATO Hercules plane landed at the Kharkov airport. According to eyewitnesses, they land at the Kharkov airport every night since February 5th."

NATO planes land in Kharkov every night


USA støttede Ukrainske styrker bomber sykehus, markedsplasser og boligstrøk i Øst-Ukraina. En million sivile jaget på flukt.

(19. jan. 2015, oppdatert 7. febr.) Mens alle raser over at russerne hjelper Øst-Ukraina, er det ikke en kjeft som nevner at Ukraina kriger mot opposisjonen i Øst-Ukraina, sender våpen, personell og utstyr til fronten i Øst og søker utslette eller jage vekk en del av sitt eget folk som opponerer mot kuppregimet i Kiev. Som legitimering for borgerkrigen, holder presidenten opp seks stk. russiske pass på TV, for dem som måtte kjøpe den der. Det hele minner om
episoden i Georgia i 2008 (klikk her og søk på Georgia nede på ny side)
Ønsker USA slutten på Ukraina ? (kronikk på nyemeninger.no 9. febr.)

Men ingen spør

 • hvor mange "rådgivere" og soldater har USA (evt. og NATO) i Ukraina ?
 • hvor mye våpen har de har skipet inn ?
 • hvor mye penger bruker de til å finansiere borgerkrigen i Ukraina ?
Så ser vi at hver gang ukrainske styrker bomber Øst-Ukraina til helvete, sier mediekampanjer at det er Russerne som står bak.
FN bekymret mens kampene fortsetter i Ukraina (aftenbladet.no)

Storbritannias utenriksminister og mester i hykleri Philip Hammond
(8. febr. 2015) langer ut i beste barnehagestil mot Vladimir Putin, og har helt glemt Storbritannias egen deltakelse i krigsforbrytelser mot Irak, både under "olje for mat-programmet" som tok livet av halvannen million mennesker hvorav en halv million barn, og krigen mot Irak fra 2003 som var basert på løgn og fusk og fanteri og dermed i strid med internasjonal rett, som tok livet av en million mennesker. Vi synes ærlig talt Storbritannias utenriksminister bør gå og suge seg et annet sted.
Putin oppfører seg som en tyrann, sier Philip Hammond, uten blygsel (nrk.no)

Utenriksminister Børge Brende beskyldt for å støtte fascisme.
På en opphetet TV-debatt i fjor beskyldte Russland-ekspert Bjørn Nistad vår utenriksminister for å støtte fascisme. Utenriksministeren gikk selvfølgelig i taket, men likevel er EN ting helt sikkert: Børge Brende har ikke reist kritiske tanker mot USA eller mot kuppmakerne i Ukraina. Det ligner veldig på et bestillingsverk fra USA der Børge Brende fremstår som en lydig bikkje, Det ser ut som om Nistad sine meninger nå gjør det vanskelig for ham å få jobb i Norge.

Uhørt at vi har en utenriksminister som støtter fascister (Fra NRK-debatten )
Russlandsekspert mener det ikke er plass til ham i Norge (Dagbladet.no)
Ukrainske styrker arresterer, trakasserer og banker opp journalister (liveleak)

Forsforbomber brukt over Øst-Ukraina ?
(5. febr. 2015) Film viser mulig bruk av hvitt fosfor, et våpen som hevdes forbudt å bruke etter Genevekonvensjonen. Det er som vanlig liten grunn til å tro at det er soldater i Øst Ukraina som beskyter seg selv med fosforbomber. Dermed gjenstår de USA-støttede kuppmakerne i Ukraina som kjeltringer.

Suspected phosphorus shelling over Donetsk (liveleak.com)
Fosforbomber på Wikipedia


Legger USA opp til storkrig i Ukraina ?

(27. des. 2014) Det har vært tydelig at USA har hatt en agenda i Ukraina siden før kuppregimet fikk makten så lettvint. Etter den gang har vi til stadighet blitt forbølffet av den grove retorikken som også norske politikere har bidratt med. Eskaleringen av "krisen" har vært påfallende, og hendelsene har blitt mange og stygge.

Front mellom USA og Russland
USA beskyldes for å ha "investert" 5 milliarder dollar i regimeskifte før kuppet i Kiev. Det nye kuppregimet lener seg tydelig til USA og fremstår som nikkedukker for det amerikanske imperiet. Russerne står på andre siden, og har selvfølgelig tatt grep for å sikre Krim-halvøyen, under dekke av å være et demokratisk grep. Det finnes ingen vestlige politikere som trodde russerne ville gi fra seg Krim uten videre. Nå leker begge parter seg med å åpne og stenge for gass, for strøm, for jernbane, for penger og for mat og den kalde krigen blir kaldere mens folket fryser mer og mer i vinterkulden.

Ulike røster frykter storkrig i Ukraina
Vi har nå en borgerkrig der amerikanskstøttede Ukrainske styrker bomber sine russiskstøttede landsfeller i øst tilbake til steinalderen slik at vanlige folk nå flykter for livet til Russland. Samtidig leker storspillerne sjakk på verdenskartet. Eskaleringen har kommet så langt at det bare skal et lite feiltrinn fra en av sidene før noe eksploderer. Og da snakker vi i verste fall om den tredje verdenskrig. Den måten Norge reagerer på russisk flytrafikk i internasjonalt farvann er ikke bare smakløs, den er farlig. Dette bør Børge Brende og Erna Solberg ha på minnet når de uhemmet gir USA all støtte og fremmer amerikansk retorikk av groveste slaget til våre naboer.

Kanskje på tide å si til alle parter: "Shut the fuck up !"


Erna Solberg støtter kuppregimet i Kiev med 100 millioner kroner

(18. nov.) De blåblå bruker nå 100 millioner kroner av dine og mine skattepenger til å finansiere det USA-støttede regimet i Ukraina. De samme blåblå finner ingen grunn til å reise spørsmål om hvorfor USA skal ha investert 5 milliarder dollar i "regimeskifte" før kuppet i Kiev, trolig i strid med folkeretten. Noen har en agenda som ingen liker å snakke om, og Erna Solberg hiver seg på lasset.
Norsk Ukraina-satsing for flere hundre millioner. (dn.no)

Kiev is feeding the western media pure bullshit.

(17. nov.) Former NATO General Kujat says 'I don't believe in evidence of Russian invasion" on German television. This is one person who would truly know what a proper Russian invasion would look like and he thinks the people of the EU and US are being fed a web of lies. Western media outlets are keeping statements like this from reaching the eyes and ears of citizens. Thankfully we have sites like Liveleak where the truth can be revealed. There is no Russian invasion. Kiev is feeding the western media pure bullshit.
NATO General goes rogue and tells there is no Russian invasions (video liveleak.com)

USA støtter etnisk rensing i Ukraina

(17. nov. 2014) Det USA-støttede kuppregimet driver utstrakt etnisk rensing i Øst-Ukraina. Fremgangsmåten er enkel: De bomber russer-vennlige byer og landsbyer i øst sønder og sammen, uten tanke på om de treffer sivile eller militære mål.
Resultat? De sivile flykter. Til Russland. I hundretusenvis.
Tilbake står et "forent ukrainsk folk" (alle dissidentene er jaget vekk!) som på godt amerikansk demokratisk vis kan gi valgseier til det USA-støttede kuppregimet i Kiev. Men ikke bare det. Kuppregimet, USA og Norge legger skylden for det som skjer på russerne. Vi gratulerer !!!


Retorisk krig mot russerne, og historieforfalskning

(23. oktober 2014) Jan G. Jæger, pensjonert kontreadmiral og tidligere sjef for ubåtvåpenet, har i BA i dag en kronikk med tittelen "Fra tid til annen er det illegale operasjoner fra fremmede ubåter i norsk farvann" der han omtaler svenske ubåt-episoder. Her nevnes russerne flere ganger, amerikanere og engelskmenn blir ikke nevnt.

Forsker ved NUPI og Sjøkrigsskolen Ståle Ulriksen har en kronikk på nrk/ytring med tittelen "Nålejakt i den svenske høystakken". Også han nevner russerne i kronikken sin, ca. 20 ganger, uten å nevne amerikanerne eller engelskmennene med ett ord.

Hvorfor er dette så galt ? Jo, fordi dersom Ola Tunander snakker sant om at amerikansk og britisk forsvarsminister har uttalt at de regelmessig hadde aksjoner i svenske farvann, da farer Jæger og Ulriksen med løgn og fusk og fanteri som grenser til historieforfalskning. Det kan se ut som de nevnte herrer har erklært retorisk krig mot Russland . Derfor bør politikerne snarest på banen og fortelle folket sitt hva som egentlig skjer her i landet, og bekrefte eller avkrefte om det er slik at Norge har erklært retorisk krig mot Russland.

Ola Tunander: Ubåten kan være vestlig

(22. okt.) I et intervju på Dagsrevyen 21. oktober uttalte forskningsprofessor ved institutt for fredsforskning PRIO i Oslo, Ola Tunander, seg om ubåt-episodene i svenske farvann på 80-tallet. Han henviste til tre utredninger: den første i 1983 som slo fast at det var sovjetiske ubåter, den andre i 1995 som slo fast at det ikke fantes bevis for å anta noe som helst, og den siste i 2001 som han selv var med på som fastslo at begge sider (russerne og vestlige) kunne ha interesser av operasjoner i svensk farvann.

Amerikansk og britisk forsvarsminister uttalte senere at de regelmessig hadde aksjoner i svenske farvann. På 80-tallet ønsket den russiske lederen Andropov at svenskene skulle anvende mer vold (bombe ubåtene opp). Det kan være grunn til å tro at amerikansk eller britisk ubåt også denne gangen forsøker piske opp stemningen i Sverige, kanskje med målsetting å teste svensk beredskap eller få økt forsvarsbusjettene. Fremdeles er dokumenter fra 80-tallet hemmelighetsstemplet. Noen ønsker ikke at sannheten kommer på bordet.

En ting er sikkert: hvis ikke svenskene snart fisker opp noen som snakker russisk uten amerikansk aksent, har de et troverdighetsproblem.


NATO eskalerer krisen i Ukraina. Who's next?

Nå er det alvor! Nå er det et spørsmål om hvilken side som går først over streken og utløser en militær konflikt mellom NATO og Russland (kronikk av Jahn Otto Johansen på Dagsavisen 1. sept. 2014)

(29. aug. 2014) På hastemøte skal NATO nå vurdere om Ukraina kan bli medlem i alliansen. Dette er helt i tråd med den agenda USA har hatt i Ukraina siden før opprøret i Kiev etter at de angivelig hadde investert 5 milliarder dollar i "regimeskifte" i Ukraina. Trolig blir det vår egen tidligere statsminister som kommer til å sette sitt segl på dette medlemskapet, som generalsekretær i NATO. Børge Brende uttaler derimot at det "ikke er aktuelt for Ukraina å bli medlem slik situasjonen er nå".

Norske soldater og tanks er på vei til Latvia
Samtidig som situasjonen mellom Vesten og Russland blir stadig mer spent sender Norge stridsvogner til grensen mellom Latvia og Russland, melder VG. "Det er viktig å understreke at dette er en øvelse. Samtidig er det et svar på det NATO har bedt sine medlemsland om, nemlig å trygge allierte ved økt aktivitet i Baltikum, " sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til VG. Hun sier ikke at denne "øvelsen" i motsetning til andre øvelser ikke synes være forhåndsplanlagt men har "dukket opp" plutselig. Hun ser det åpenbart som sitt kall å fyre opp under den kalde krigen og dra Norge inn i USA sin djevelske verdensomspennende strategi. Vi har allerede tapt omsetning til russerne på rundt 12 milliarder årlig på denne strategien.

Denne måten å bruke "det norske forsvaret" på ville vært utenkelig under "gamle" NATO
altså før det nye strategikonseptet ble tredd ned over ørene på våre politikere uten offentlig debatt eller demokratisk behandling i 1999. Heldigvis, dette er det jo knapt noen som kjenner til og ingen som bryr seg om nå.
Les mer her ...

Stridsvogner og soldater skal delta i en NATO-øvelse i Latvia ved grensen til Russland (nrk.no)
Les saken i VG her.

USA har aldri har funnet seg i noe kokkelimonke i sitt nærområde, vi minnes lille Grenada med 500.000 sjeler som ble invadert da landet ble for sosialistisk. Russland har selvfølgelig samme syn på sitt eget nærområde. Det fantes ikke en eneste oppegående politiker i verden som trodde at Russland ville la Krim-halvøyen falle i hendene på USA. Og det er vel neppe mange av oss som tror Putin vil finne seg i Vestens innblanding rett utenfor stuedøren.

Dette ser ut til å ha blitt en konflikt der det dreier seg om hvem som kan pisse høyest, og vår utenriksminister har tydelig vist at han deltar i konkurransen. Børge Brende har vært hele 4 ganger i Kiev siste året, og man kunne tro konflikten involverte Norge direkte. Dersom Ukraina sitt kuppregime gis medlemskap i NATO, går det trolig mot ny krig. Mediekrigen er allerede i gang, og det er høyst tvilsomt hva man kan godta av "facts" fra noen av sidene.


1500 sivile drept i Øst-Ukraina

Hvem er det som er den store stygge ulven ? (9. aug. 2014)

Les saken på nrk.no (korrigert link)


Malaysian Airlines flight MH17 ble skutt ned

Shit happens! (19. juli 2014) Det er liten tvil om at Malaysian Airlines flight MH17 ble skutt ned, heller ikke særlig tvil om at det var "pro russiske separatister" i Øst-Ukraina som gjorde det. Det er også trolig at separatistene får økonomisk og materiell og personellmessig støtte fra Russland. Nå vil Ukraina og USA og Børge Brende bruke denne tragiske hendelsen for alt den er verdt. Det er ikke første gangen, og heller ikke siste gangen uskyldige sivile blir offer i en konflikt. Dette er noe av det som av og til bare skjer, hvor tragisk det enn er.

Begge sider i konflikten blir spilt av stormaktene. Kuppmakerne i Ukraina støttes økonomisk, med materiell og med "rådgivere" fra USA, trolig i mye større grad enn separatistene. Ulike kilder hevder USA gikk inn med 5 milliarder US$ som "investering i regimeskifte" før kuppet fant sted. I så fall er det en vellykket investering. Å se på kuppet som uttrykk for en representativ og demokratisk bevegelse i hele Ukraina er ganske så enfoldig. Det vi ser er stormaktspolitikk av aller verste slaget.

Flyet som ingen stiller spørsmål om. Og mens til og med norske aviser bringer en relativt edruelig rapportering fra hendelsen og stiller alle de rette spørsmålene mens de rapporterer fra kræsj-området der flydeler og mennesker ligger strødd, minnes vi et annet fly som kræsjet i bakken. Et fly kræsjet i Shanksville, Pennsylvania, den 11. september 2001, uten å etterlate en eneste synlig flydel, uten å etterlate en menneskekropp, et flysete, bagasje, ikke en gang en brann etter 40 tonn jetfuel, ingenting. Bare et beskjedent hull i bakken. Uten at en eneste norsk journalist finner dette problematisk den dag i dag.

Bilde av flydeler i Ukraina
Bilde av flydeler i Shanksville, Pennsylvania

Dn.no's debattforum sensurerer heftig. (22. juli) Det ble forsøkt å publisere disse tankene i debattforumet til dn.no under saken Klare europeiske anklager mot Russland men innlegget ble sensurert vekk. Deretter ble det laget en liten henvisning til en tilsvarende sak på dagsavisen / nye meninger men også denne linken ble for mye for dn.no. Man kan bare lure på hva som er vitsen med et debattforum der man ikke våger vise meningsbrytningene som finnes.

Den konspirasjonsteoretiske versjonen. Ifølge Dagbladet 21. juli skal et ukrainsk jagerfly ha befunnet seg 3 til 5 kilometer fra MH17 da det ble skutt ned. Dette er bare noen ganske få sekunders flytid, og plasserer MH17 vel innenfor rekkevidde av flyets raketter. Dette åpner for spekulasjoner om Ukraina selv kan ha skutt ned flyet, kanskje i tro at det var russisk eller som del av en konspirasjon for å legge skylden på russerne, og det åpner for at separatistene siktet på et jagerfly men skjøt ned feil fly.

"Tilståelsen" som avgjør alt ... NRK skriver om "Ein prorussisk separatist hevdar han fekk beskjed frå sine overordna om at det var dei som skaut ned det malaysiske passasjerflyet, ifølgje ei italiensk avis." De av oss som husker "tilståelsesvideoen" til Osama Bin Laden der en person som ikke ligner på Bin Laden i det hele tatt erkjenner sin skyld, for deretter "å glemme" videoen i fjellet et sted der amerikanske soldater fant den, kjenner nakkehårene reise seg etter NRK sitt oppslag. For dette er så dumt at det ikke henger på greip.
Trudde me skulle slåst mot fallskjermsoldatar (nrk.no)


Civita deltar i mediekrigen om Ukraina

(29. juni 2014) I sin kronikk i VG 31/5, Den autoritære impuls, makter ikke prosjektleder i Civita Bård Larsen å forstå hvorfor det finnes mennesker i Norge som er kritiske til Ukrainas nye regjering. Det kan se ut som Civita tar på seg amerikanske skylapper og forsøker fremstille sitt smale virkeligehetssyn som det eneste rette. Hvilken agenda er det egentlig tenketanken og påvirkeren Civita har ?

På Dagsavisen/Nyemeninger har Joakim Møllersen kommentert Civitas innlegg på en måte som lar oss forstå den fulle bredden av de indre stridighetene i Ukraina for dem som måtte ønske å se litt mer enn Civitas filtrerte verdensbilde. Det må gi grunn til bekymring når Norge støtter og er med å finansierer kuppregimer på syltynt grunnlag. Samme sted har Bjørn Nistad kommentert NRK sin ensidige dekning der NRK ikke engang kommenterer kuppregimets mulige bruk av fosforbomber mot befolkningen i øst-Ukraina.

Den blinde fascistiske flekken (Joakim Møllersen)


Hvorfor skal Obama bruke 1 milliard dollar i Øst-Europa ?

(3. juni 2014) President Obama has announced a plan to invest $1 billion in stepping up its military presence in Eastern Europe amid the Ukrainian crisis. The White House will send more troops and equipment to the region to “reaffirm” its commitment to NATO allies.

Speaking at a news conference in Warsaw, Obama said America was stepping up its partnership with countries in Eastern Europe with a view to bolstering security. The moves are aimed at upping the pressure on Russia, which Washington has accused of inciting unrest in Ukraine.

In line with the plans, Obama will ask Congress to provide up to $1 billion to finance the deployment of more troops and equipment.

"Under this effort, and with the support of Congress, the United States will preposition more equipment in Europe," Obama said at the Polish capital's Belweder Palace.

Obama pledges $1bn US Tax for more troops, military drills in E. Europe (liveleak.com)


Ukraina-rouletten fortsetter

(2. mai 2014) De Udemokratiske fascistiske USA-støttete kuppmakerne som inntok Kiev uten støtte fra hele folket, har nå satt igang en militæroffensiv mot byen Slavjansk der de Pro-russiske separatistene har overtaket. De Udemokratiske fascistiske USA-støttete kuppmakerne ønsker ikke lokalt valg fordi det kan føre til at de Pro-russiske separatistene vinner makt som de i dag ikke lenger har. Faren er stor for at de Pro-russiske separatistene ønsker føre Slavjansk ut av Ukraina og bort fra ledelsen til de Udemokratiske fascistiske USA-støttete kuppmakerne, og dermed splitte Ukraina ytterligere opp.

Vi husker hvordan det gikk på Krim.
Her vant de Pro-russiske separatistene en brakseier i demokratisk valg om de ønsket Krim skulle tilhøre Ukraina eller Russland. De Pro-russiske separatistene la deretter Krim under Russland tiltross for protestene fra de Udemokratiske fascistiske USA-støttete kuppmakerne.

Bemerkelsesverdig støtte fra USA og Vesten.
De Udemokratiske fascistiske USA-støttete kuppmakerne hadde knapt brutt seg inn i regjeringskontorene i Kiev og hengt på seg slips før de fikk støtte av USA og Vesten som representativ legitim demokratisk valgt regjering. De Pro-russiske separatistene har etter dette kjempet en innbitt kamp for at deres stemme også skal bli hørt, nå altså mot våpenmakt fra de Udemokratiske fascistiske USA-støttete kuppmakerne. Det er forventet at den russiske hæren vil støtte De Pro-russiske separatistene mot de Udemokratiske fascistiske USA-støttete kuppmakerne. Om det bare medfører lokal støtte eller at russerne rykker inn og avsetter de Udemokratiske fascistiske USA-støttete kuppmakerne vites ikke.

Her ser vi hvordan De Pro-russiske separatistene nedkjemper militærkolonne fra De Udemokratiske fascistiske USA-støttete kuppmakerne


USA go home !

(26. april 2014) Det nye uttrykket til USA og TV2: Pro-russiske separatister.
TV2 klarte å bruke uttrykket 8 ganger i EN reportasje. Latterlig !!!
Er det bedre med Udemokratiske fascistiske USA-støttete kuppmakere?

Børge Brende en krigshisser  |   USA - terrorstaten


Tyrkia sto bak nervegassen i Syria

En konspirasjonsteori som ble til fakta ? (24. april)

Gassen kom fra et NATO-land
(10, april 2014) Det skal nå være fastslått at nervegassen som ble brukt mot sivile i Syria stammer fra NATO-landet Tyrkia. Det var ikke president Assad, men USA-støttede opprørerne som er ansvarlige for gassangrepet. NATO-landet USA ville gjerne bruke hendelsen som påskudd for å ta Assad, men fordi en samlet verden anså muligheten for en "false-flag"-operasjon, måtte de amerikanske generalene roe seg ned. Det må være grunn til å anta at amerikansk etterretning både kjente til og arrangerte hele gassangrepet.

Minner om Anthrax-angrepene i Washington
Vi husker alle at i kjølvannet av 11. september dukket det opp hvitt pulver i postkassene til flere senatorer som var imot The Patriot Act. Det har viste seg i ettertid at det ikke var terrorister som var ute og lekte seg, men amerikanske miltbrannbakterier produsert på forsvarsanlegg i USA med en entydig genetisk signatur, og helt åpenbart distribuert av amerikanske hemmelige tjenester for å få senatorene til å snu, noe de lyktes med. Så får vi se om Egypt, Libya, Syria, Ukraina og Georgia er en del av det samme skitne sjakkspillet.

Hersh: Turkey behind Syria sarin attack
Tyrkia bak gassangrepet i Syria (Dagsavisen/nyemeninger)
Bakgrunnsstoff:
Barack Obama did not tell the whole story ...
CIA leading arms deliveries to Syrian opposition (liveleak.com)


Did the U.S. Carry Out a Ukrainian Coup? (link til video)
(6. mars 2013: intervju med journalist Robert Perry 15 minutter)
Her er spørsmålene NRK ikke vil stille vår utenriksminister Børge Brende :
 1. Er Janukovitsj Ukrainas lovlig valgte president, valgt av et flertall av hele det Ukrainske folket i 2010 ? JA
 2. Er det riktig at Janukovitsj gikk med på å fremskynde nytt valg da opptøyene startet ? JA
 3. Er det demokratisk når en minoritet i et land kaster en demokratisk valgt president ? NEI
 4. Kan man si at det nye styret representerer flertallet av folket i Ukraina og er demokratisk ? NEI
 5. Er det demokratisk når USA har investert 5 milliarder dollar for å skifte ut regimet i Ukraina ? NEI
 6. Brukes Ukraina i et politisk spill av vestlige ledere, Børge Brende inklusive ? JA
 7. USA anser kupp-regjeringen som demokratisk folkevalgt og representativ. BULLSHIT


USA har investert 5 milliarder dollar i regimeskifte i Ukraina

(20. febr. 2014) Denne kronikken til Steigan er temmelig forskjellig fra det inntrykket NRK gir. Hvis Pål Steigan har rett, driver NRK med nyhetsforfalskning. Samtidig er det jo fristende å spørre seg hva USA ville gjort dersom en fremmed stat investerte 5 milliarder dollar i regimeskifte i USA.

Les Pål Steigans kronikk på Dagsavisen/Nyemeninger her ...
Ved å støtte den ukrainske opposisjonens forsøk på statskupp må vestlige ledere påta seg ansvaret ... (aftenposten)
Sannhet og løgn om Ukraina


Storbritannia vil IKKE skjerpe tonen mot Russland

(5. mars 2014) NRK nyheter meldte i dag at Storbritannia ikke vil innføre handelsrestriksjoner eller innstramminger mot Russland. Et av de største skatteparadisene i verden heter jo London City, og det viser seg at russere har så enormt store midler stukket vekk og investert i London at det kan påvirke britisk økonomi dersom russerne trekker seg vekk. At pengene skyldes tyveri, korrupsjon eller underslag fra Russland, er britene revnende likegyldige til. Penger er penger, så lenge kriminaliteten ikke er begått i Storbritannia. Og vi vil jo ikke at børsen i London skal svekkes av slikt.


Sannhet og løgn om Ukraina

Publisert 25 februar på Dagsavisen/nye meninger
av Bjørn Nistad, Doktor i russisk historie

Det sies så mye løgnaktig om begivenhetene i Ukraina at sannhet fremstår som løgn og løgn som sannhet. I et forsøk på å formidle en del grunnleggende fakta har jeg tillatt meg å skrive følgende punktvise oppsummering av det ukrainske dramaet.

 1. Viktor Janukovitsj er Ukrainas lovlige president. Alle, EU, USA, Russland og alle andre, godkjente valget av Janukovitsj til ukrainsk president i 2010.

 2. Økningen i Janukovitsj’ makt som president etter at han var blitt valgt til ukrainsk statsoverhode, som er en av anklagene som har blitt rettet mot ham, skjedde med tilslutning fra et flertall i parlamentet og konstitusjonsdomstolen.

 3. Janukovitsj tok selv initiativ til at Ukraina skulle innlede forhandlinger med EU. Hensikten var utvilsomt å få de vestorienterte velgerne i Vest-Ukraina til i takknemlighet å stemme på ham ved presidentvalget i 2015 (samtidig som han regnet med at folk i Øst-Ukraina uansett ville stemme på ham).

 4. Skal Ukrainas umoderne industri og landbruk klare seg i konkurransen med EU-land, vil Ukraina trenge mange titalls milliarder euro og dollar i hjelp og lån. EU hadde intet å tilby. Ukrainsk tilknytning til EU ville dessuten ha tvunget Russland til å innføre handelshindringer mot Ukraina for å beskytte sitt eget næringsliv. Mesteparten av Ukrainas eksport går til Russland. I motsetning til EU tilbød Russland flere titalls milliarder dollar i form av billig gass, oppkjøp av statsobligasjoner, lån med mer.

 5. Hadde EU tilbudt Ukraina en avtale som kunne ha holdt ukrainsk økonomi flytende til over presidentvalget i 2015, ville pragmatikeren Janukovitsj uten betenkninger ha underskrevet en slik avtale.

 6. Protestaksjonene på Maidan i Kiev var ingen spontan folkereisning mot en upopulær president, men en godt planlagt aksjon. Noen har betalt for at titusener av mennesker i månedsvis har kunnet protestere mot sitt hjemlands lovlig valgte president og regjering, mat og innkvartering for demonstrantene med mer. Hvem disse noen er, om de er ukrainske oligarker, utenlandske etterretningstjenester eller begge deler, er pr i dag uklart.

 7. At vestlige ledere og politikere drar til Kiev for å støtte opprør mot en lovlig valgt president og regjering er uhørt og et soleklart brudd på folkeretten.

 8. I ethvert land ville den type forsøk på regimeendring demonstrantene på Maidan prøvde å frembringe ha blitt slått ned ved hjelp av politi og eventuelt også soldater.

 9. Vestlige politikere og massemedia ignorerte det betydelige høyreekstremistiske, for ikke å si fascistiske, innslaget blant demonstrantene som var tydelig helt fra opprøret på Maidan begynte.

 10. De siste ukene har høyreekstremister tatt over offentlige bygninger, politistasjoner og militærbaser i Vest-Ukraina. Samtidig har både president Janukovitsj’ parti, Regionspartiet, og kommunistpartiet blitt forbudt i Vest-Ukraina. Det har også kommet meldinger om trakassering av jøder i Vest-Ukraina. Vestlige massemedier fortsatte å beskrive det pågående statskuppet i Ukraina som en demokratisk folkerevolusjon mot en diktatorisk president.

 11. Som svar på at bevæpnede medlemmer av opposisjonen forsøkte å besette presidentpalasset, regjeringskontorer og lignende gav Janukovitsj ordre om å bruke militærmakt mot opposisjonen. Relatert til det pågående væpnede kuppforsøket var regimet oppsiktsvekkende tilbakeholdende med å bruke makt mot opprørerne. Faktisk ble det drept og skadet omtrent like mange politifolk som opprørere.

 12. I den grad Janukovitsj kan lastes for noe, må det være at han ikke på et tidligere tidspunkt satte inn politi og soldater for å slå ned opprørsforsøket og dermed utleverte Ukraina til ekstremister.

 13. For å hindre at Ukraina knytter seg til Russland er vestlige ledere åpenbart villige til å føre landet til randen av statlig sammenbrudd og borgerkrig.

 14. Hvordan Øst-Ukraina vil reagere på statskuppet som nå har funnet sted i det sentrale Ukraina, er uklart. Likeledes er det uklart hvordan Russland vil reagere. Blant de nye makthaverne i Kiev finnes det krefter som åpent går inn for ikke bare å utrydde russisk språk og kultur, men også å fordrive etniske russere. At russiske myndigheter passivt skulle gjøre seg til tilskuere til voldelige overgrep mot etniske russere og russisktalende i Ukraina virker lite sannsynlig.

 15. Ved å støtte opprøret mot Ukrainas lovlige president, Viktor Janukovitsj, har Vesten ikke bare skapt en farlig presidens for opprør mot lovlige myndigheter i andre land, men også utstedt en blankofullmakt til nedrivning av den ukrainske staten. Hvordan skal Vesten, eller opprørsregjeringen i Kiev, kunne argumentere mot at Øst-Ukraina og Krim løsriver seg fra resten av Ukraina?