Ukraina: Et USA-verk
NRK vil ikke vise meningene til oberst Douglas Macgregor

(3. juli 2022)
NRK er ikke bare "selektiv", NRK sensurerer vekk meninger som ikke passer inn i det offisielle bildet. Derfor vil ikke NRK vise oss intervjuer med den ærlige og frittalende tidligere rådgiveren for Pentagon oberst Douglas MacGregor. Mannen gir oss ubehagelige nyheter om krigen i Ukraina som ikke passer inn og som NRK derfor ikke vil formidle til oss.
Her er noen av påstandene til MacGergor fra intervjuet 21. juni i år som er linket opp nedenfor.

 • Ukraina har i realiteten allerde tapt denne krigen med over med 500 til 1000 drepte hver dag
 • Noen i USA ønsker IKKE at denne krigen skal ta slutt, det kan gi svært farlige konsekvenser (som noen ønsker seg?)
 • Amerikanerne er ikke klar over kostnadene denne krigen medfører, bl.a. å holde liv i det ukrainske statsapparatet og skaffe nye våpen som erstatter dem som er gitt vekk (nye våpen koster mer, dette gjelder også Norge)
 • "Avvikende analyser" blir ikke hørt eller ikke formidlet til beslutningstakerne i USA
 • Krigen kunne vært unngått dersom USA hadde godtatt at Ukraina forble nøytralt
 • MacGregor mener USA startet denne krigen ved sin steile holdning, de ba Zelensky stå imot Russland koste hva det koste vil
 • Denne krigen er det farligste som har skjedd de siste 75 år - INGEN ønsker en full krig i denne delen av Europa
 • USA har heller ikke kapasitet til å føre en landkrig mot Russland i Ukraina

Det er alltlid trist når en statlig nyhetskanal ikke vil vise HELE bildet rundt det som skjer, det minner om land som vi ikke liker å sammenligne oss med. Det må være flaut å være journalist i NRK i disse tider. Sjekk ut youtube med søket https://www.youtube.com/results?search_query=douglas+macgregor og se selv.

Intervju med oberst MacGregor om krigen i Ukraina (nrk.no)


Norge har i realiteten erklært krig mot Russland

(8. juni 2022)
Krigen i Ukraina er blitt en proxy krig mellom USA/NATO og Russland, inititiert av USA/NATO, ført på bakken av soldater opplært av USA/NATO med mange deltakere fra USA/NATO som offisielt ikke kommer derfra, med våpen og utstyr fra USA/NATO, og finansiert av USA/NATO. Målsettingen til USA/NATO er å svekke Russland. Og Norge er med.

Norge har gitt om lag 20 artilleriskyts av typen M109 med utstyr og reservedeler, samt artilleriammunisjon til Ukraina. Dette er i praksis en krigserklæring mot Russland som setter Norge i stor fare og bidrar til å trekke krigen i Ukraina ut i langdrag. Samtidig er det vel ingen som tror i sine villeste fantasier at Russland kan akseptere å tape denne krigen. Og hva som skjer hvis russerne blir presset, kan vi bare spekulere i.

Norge har donert artillerivåpen til Ukraina


Ukrainsk Nato-medlemskap en krigserklæring

(5. juni 2022)
Ola Tunander (professor emeritus i PRIO) har skrevet om sikkerhetspolitikk i 40 år, med bøker som er pensum på universiteter og krigsskoler både i USA og Europa. Hans innlegg fra Klassekampen og Steigan.no er linket opp nedenfor. Her et utdrag:

USA har trent titusentalls ukrainske soldater siden 2015. Siden 2017 har de bygget opp Ukrainas militære infrastruktur til Nato-standard. Alle i Washington visste at det ville føre til krig, men de fortsatte.

I 2021 besluttet USA og Ukraina å gjenerobre Krim og Luhansk-Donetsk. I november opprettet de et «Charter for Strategic Partnership» for å forberede ukrainsk Nato-medlemskap. De visste at det ville føre til krig. I desember flyttet Kiev cirka 100.000 soldater til grensen av Donetsk og Luhansk. Washington ville ha en krig. I april sa forsvarsminister Lloyd Austin at USA ønsker å «svekke Russland».

Det som endelig utløste krigen, var nok den massive ukrainske artilleriilden mot Luhansk og Donetsk som begynte den 16. – 18. februar, og som er beskrevet av OSSE. Lederne for Donetsk og Luhansk ba Putin om hjelp. Dagen etter, den 19. februar, erklærte Zelenskyj at Ukraina ville forlate landets atomvåpenfrie status. Den 18. – 19. februar gjorde USA og Ukraina alt for å få Russland til å invadere. 24. februar sa Putin at situasjonen var uholdbar, Russland måtte sikre ukrainsk nøytralitet.

Ola Tunander: Forstår vi hvor alvorlig denne krigen er?


USA and Ukraine: Video 12 minutes explains it all

(15. mai 2022)
This video is hilarious, still deadly serious and very easy to understand, while explaining how and why the war in Ukraine started and is growing.

This is a "Must see" for everybody.

How to understand USA's role in Ukraine
16 Lies the U.S. Tells About the Ukraine War


Odessa 2. mai 2014 – massakren som startet krigen

(9. mai 2022)
 • 2. mai 2014 satte nazistiske pøbler fyr på Fagforeningenes hus i Odessa. Inne i bygningen var et par hundre anti-Maidan-aktivister. Nazistene ville brenne dem levende og sang hånlig om å «grille coloradobiller» (nedsettende navn på russisktalende). Mange av dem som prøvde å komme seg unna flammene ble skutt eller slått i hjel. I alt ble nesten femti mennesker drept av nazipøblene den dagen. Det var den verste nazimassakren etter annen verdenskrig.
  Nazi massakren 2. mai 2014 startet krigen i Ukraina

 • Usikkert hva i denne videoen som er fra 2014 og 2015, noe skal være fra årsdagen til massakren i Odessa. Det som er sikkert, er at dette er pøbler fra ytterste høyre.
  Nazister går amok i Ukraina

 • Mars 2021 bygget Ukraina opp panserstyrker i øst ganske sikkert med bistand fra NATO / USA for å få tilbake full kontroll over øst og ta tilbake Krim. Men russerne kom dem i forkjøpet.

 • 16. februar 2022 startet Ukraina massiv beskytning mot den russiskstøttete opposisjonen i øst, bevitnet av uavhengige observatører. Handlingen var trolig ment å provosere russerne til mottiltak, noe som i så fall lykkes.
  Ukraina startet artilleribeskytningen av Donbas 16. februar 2022

 • 24. februar 2022 gikk Russland inn i Ukraina.


Azov-regimentet har ORDRE om ikke å overgi seg

(5. mai 2022, rev. 10. mai)
Ifølge NRK har Azov-regimentet ORDRE om ikke å overgi seg. Når NRK fremstiller det som at de kjemper fordi de ikke tør å overgi seg av frykt for å bli slaktet, er det løgn. De kjemper fordi de har fått ordre om ikke å overgi seg.

De sivile er nå stort sett hentet ut av Mariopol. Dersom soldatene overgir seg, vil selvfølgelig kamphandlingene avsluttes. Spørsmålet er om de følger ordre om IKKE å overgi seg, eller de står fritt til å overgi seg.

Kvinner og barn er berget, nå er det soldatenes tur


Nazi eller ikke nazi ?

(25. april 2022)
Steigan.no har skrevet mange artikler om nazister i Ukraina og har vært i hardt vær i det siste. Nå når partiet Rødt skal bli stuerent og ikke vet hva godt de kan gjøre for Ukraina og NATO og USA, da er det fy-fy å kalle ukrainere for nazister, det er like før avisen til Steigan blir brent på bålet billedlig talt.

Men steigan.no er vanligvis etterrettelig, oppgir mange gode kilder og har velbegrunnete artikler. Kan virkelig alle 500 sakene være russisk propaganda uten fundament i virkeligheten? Eller gjelder ordtaket "ingen røyk uten ild" også her?

Onde tunger sier at selv i USA finner vi "nazi", ikke bare i bisarre sekter ute på bondelandet, men blant haukene, i eliten, ja selv Det hvite hus skal ha hatt nazi-forbindelser. Kanskje nazi er noe vi finner over alt, akkurat som andre retninger og perversiteter?

Når nazistene begynner å marsjere i takt er det all grunn til å løfte på øyenbrynene.

Søk i Steigan.no på Ukraina + nazi gir treff på 500 artikler


Storbritannia går åpent inn i krigen ?

(19. april 2022)
Storbritannia skal nå sende tunge våpen til Ukraina ifølge NRK.no. "Storbritannia vil sende pansrede rakettkastere til Ukraina i løpet av få dager, skriver avisen The Sun. De 13 tonn tunge rakettkasterne Stormer (se foto) er produsert av selskapet BAE Systems og benytter Starstreak-missiler, som kan brukes til skyte ned lavtflygende fly.Det trengs kun tre personer for å betjene kjøretøyet, ifølge NTB."

Dermed har Storbritannia gått åpent ut som deltaker i krigen mot russerne i Ukraina. Foruten å stille med tunge våpensystemer vil Storbritannia helt sikkert også stille med "rådgivere" og "instruktører" i beste Gladio-stil slik at de kostbare kjøretøyene kan opereres profesjonelt.

Det vi ser nå er en markert eskalering av krigen mellom Russland og USA / NATO i Ukraina som definitivt gir grunn til bekymring. Nå skal kommunismens hærtog i Ukraina knuses, koste hva det koste vil.
Man skal være ganske tett for å tro at å utruste konflikten med mer våpen og soldater skal bidra til raskere fred.

Også Norge har nå markert seg som deltakende part i krigen i Ukraina


USA og Ukraina startet krigen i Ukraina

(10. april 2022)
Det er CovertAction Magazine som skriver dette. Det har følgende tidslinje for Ukraina:

 • okt. 2002: “Full Spectrum Dominance” erklært av Pentagon for å herske over verden
 • jan. 2014: Amerikanske instruktører og rådgivere kommer til Ukraina
 • febr. 2014: President Viktor Yanukovych blir veltet i et blodig kupp
 • mars 2014: Ukraina startet krigen som tok livet av 10.000 russiskspråklige i østlige Ukraina
 • febr. 2015: Våpenhvilen i Minsk ble brutt av Kiev som fortsatte krigen
 • mai 2019: Volodymyr Zelensky ble valgt til president i Ukraina etter falske løfter om fred
 • mai 2019: Amerikanske Rand Corp. think tank utstedte et manifest for å knuse Russland
 • mars 2021: Russiske styrker dukket opp ved den Ukrainske grensen
 • 17. febr. 2022: Ukrainske styrker angrep en barnehage i Donetsk og ga skylden til Donbass separtister
 • 21. febr. 2022: Ukraniske styrker 100-doblet artilleribeskytning mot Donbass over fire dager
 • 21. febr. 2022: Russland støtter uavhengigheten til Donetsk og Luhansk
 • 22. febr. 2022: Donetsk rapporterte etterretning om at Ukraina planla invasjon av Donbass

The United States and Ukraine Started the War—Not Russia

Og for balansens skyld legger vi ved en stureren side med 8 spørsmål og svar fra den alltid like stuerene Helsinforskomiteen.
8 spørsmål og svar om Ukraina fra Den norske Helsingforskomité


Hvorfor er det krig i Ukraina ?

(7. april 2022)
Dette intervjuet med den sveitsiske historikeren og fredsforskeren Dr. Daniele Ganser ble publisert under tittelen “I don’t think we are on the brink of World War III” 11. mars i år.

Ganser er regnet som en autoritet på krig og fred, han har skrevet mange spennende bøker og holdt foredrag mange steder i verden. Vedlagte intervju (link) gir oss viktige synspunkter på krigen i Ukraina og bakgrunnen for den. Her er noen løsrevne setninger:

 • For me, Russia’s invasion of Ukraine is a clear violation of the UN ban on violence and therefore illegal. But the invasion has a history.
 • A dramatic turn in this conflict came when Russia’s President Putin recognized the Luhansk and Donetsk People’s Republics as independent states on 21 February 2022.
 • Putin attempted to get a written guarantee from Biden that Ukraine would never be admitted to NATO in June 2021. But Biden refused.
 • USA stress that Ukraine’s borders must not be violated by Russia, even though they did so themselves in Serbia.
 • I think US interference in Ukraine’s politics is a grave mistake. If Moscow were to interfere in Mexico’s politics and train and arm troops in Mexico on the US border, Washington would not be pleased either.
 • The USA once promised Russia that there would be no eastward expansion of NATO. But then they broke their word. That was a first big mistake.
 • Then, at the NATO summit in Bucharest in April 2008, the USA pushed through that Ukraine and Georgia should become members of NATO. That was a second big mistake.
 • In 2014 the US overthrew the Yanukovych government. That was a third serious mistake that led directly to today’s tensions.
 • In my opinion, it was clearly a US coup to pull Ukraine into NATO.

Hvorfor er det krig i Ukraina ? Intervju med Dr. Ganser

Foredrag på engelsk av Dr. Ganser på Youtube
Bøker (mest på tysk, også flere oversettinger) av Dr. Ganser

NRK skjuler denne delen av virkeligheten for oss, enten det nå er fordi NRK ikke VIL snakke om det eller fordi de ikke kjenner til det. Uansett gjør det NRK til en ensidig propagandakanal for USA og NATO. Det er trolig tilsiktet.


This man is NOT allowed to stop the war

(6. april 2022)
According to retired Pentagon advisor colonel Douglas MacGregor, President Zelenskyj is a Washington-puppet. Now it seems Zelenskyj is NOT allowed by the USA to make peace with the russians. USA wants war and to play it in Ukraine as a proxy war, without american soldiers on the ground (officially), pushing the russians into a corner where they cannot exit.

Ukraine now has access to money, equipent, weapons, ammunition, advisors, instructors, mercenaries, and most of all US intelligence revealing the positions of the russian forces. We are now seeing a huge escalation of the war, and it is reason to fear the worst still has to come. With lots of involvement from USA and NATO, Ukraina think they can win this war. That might mean world war III. Only problem is there will be nothing left of Ukraine. The Ukranian president knows this. Still he will not negotiate for peace.

The refugees will not be back in Ukraine for months, maybe years. All of this because USA and the western leaders did not stick to their promises NOT to expand NATO further east, and because president Zelenskyj never realized his defeat and negotiated a lasting peace with Russia.


  Ukraina er ofret på USAs alter  

(25. mars 2022)
Etter at USA investerte 5 milliarder US$ for å få til et regimeskifte i Ukraina, ble det et skår i gleden at russerne ikke ville overgi Krim med basen for Svartehavsflåten til Ukraina og dermed til USA. USA har sørget for at vi ikke har glemt dette, i motsetning til andre annekteringer.

Opprørerne på Maidan representerte ikke hele folket, og de russiskspråklige i øst nektet å godta regjeringen som USA fikk satt inn etter kuppet i 2014 og som straks ble anerkjent av USA og Vesten. Som straff ble de russiskspråklige trakassert og forfulgt, og de tre millionene (?) som flyktet til Russland mistet stemmeretten som "forrædere", en kjekk måte å å unngå "demokratiske" problemer.

Vesten lovet i 1989, 1990 og 1991 omhyggelig at NATO ikke skulle ekspandere østover, også i referert i hemmeligholdt dokument fra Bonn 6. mars 1991, gjengitt 18. februar 2022 i Der Spiegel, - selvfølgelig aldri referert i norske medier. Russland har alltid vært krystallklar på at ekspansjon østover av NATO i Ukraina ikke var akeptabelt, og når USA ikke gikk med på å holde Ukraina nøytralt, ble krigen et faktum. Russerne har ifølge tidligere forsvarssjef Sverre Diesen slagkraft til å legge hele Ukraina i grus.

Men dette er ikke lenger en krig mellom Russland og Ukraina. Nå pøser USA og NATO og Vesten inn våpen, penger, etterretning og trolig "sivilt" personell til Ukraina på et nivå som viser at USA er part i denne krigen som bare såvidt har begynt. Alternativet er å gi russerne tre ting: 1) nøytralt Ukraina, 2) aksept på at Krim er russisk og 3) selvstyre til Donesk og Luhansk. Ingen av delene vil USA ha noe av. Derfor var Jens Stoltenberg krystallklar i sin avvisning av de russiske kravene, han ville ikke fire en millimeter.

USA og NATO har ønsket seg krig, og de har fått det, riktignok gjennom stedfortredere (foreløpig). USA har fremstått som en dyktig sjakkspiller i Ukraina over 10 år, og har full kontroll på spillet. De neste trekkene er allerede planlagt i detalj. Målet er å ta rotta på Russland med all sin olje og gass en gang for alle. Sjakk matt.

Taperen i denne krigen mellom USA og Russland er Ukraina. Et land blir lagt i grus, uten folk, uten infrastruktur, uten fremtid. Alt for å unngå et nøytralt Ukraina slik det var lovet.


Zelenskyj instruert av PR-firma ?

(24. mars 2022)
Det kan være grunn til å tro at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som oberst Douglas MacGregor betegner som en "puppet" styrt av Washington, er regissert og instruert av PR-firmaet Hill and Knowlton, et av de største PR-firmaene i USA og kanskje det mest brukte for å pynte på USAs involvering i kriger og regimeskifter. Det var dette firmaet som ga USA "legitim" grunn til den første Irak-krigen, basert på løgn.

Dersom informasjonen skulle vise seg å være korrekt, var NRK Urix sin reportasje i går ikke bare villedende, men direkte løgnaktig informasjon.

En av dagene skal Zelenskyj tale til det norske Storting, og det er grunn til å anta at intet øye kommer til å være tørt. Det eneste vi vet helt sikkert, er at fred ikke er på tale, han har fått beskjed om ikke å vike en tomme for russerne, om så bare ruinene ligger igjen etter Ukraina. Og Zelenskyj gjør som han får beskjed om.

F. William Engdahl serverte 24. mars en spennende versjon om Ukraina på Derimot.no som gjør krigen litt logisk likevel.

Dreier Ukraina-krigen seg om noe helt annet enn vi blir fortalt? (derimot.no)
F. William Engdahl (Wikipedia)


Ukraina: NOT on the NRK

(17. mars 2022)
Den første timen av denne sendingen fra 15. mars 2022 er et intervju med oberst Douglas MacGregor. Her får vi servert en militær virkelighet som NRK ikke engang tør å fortelle oss at eksisterer.

Dersom du ønsker å se hva Ukraina-krigen egentlig handler om, er dette videoen for deg. Og det er uhyre trist at NRK ikke tør/vil vise dette viktige innslaget. I USA derimot er MacGregor blitt en røst mange lytter til. Så det er håp.

Former top Pentagon advisor Col. Doug Macgregor on Russia-Ukraine war


Hvorfor vil ikke NRK sende intervjuer med oberst Douglas Macgregor? Fordi han sier sannheten?

(7. mars 2022)
NRK ser ut til å utelate røster som ikke passer inn i NRK sitt bilde av Ukraina, også når dette er kvalifiserte personer som blir intervjuet av både FOX News og medlemmer av kongressen. Den pensjonerte amerikanske Pentagonrådgiveren oberst Douglas Macgregor gir synspunkter som definitivt angår oss alle.

Her er linket opp et intervju av FOX News på 4 minutter som er uhyre interessant og litt sjokkerende.

FOX intervjuer oberst Macgregor (Youtube)
Et intervju rett før krigen (Youtube)


Krig er noe dritt !

(4. mars 2022)
En hel verden føler med Ukraina som har blitt voldtatt av den store bjørnen. Det er forakt, kritikk, sanksjoner, boikott og fordømmelse av Putin, mens Ukraina nyter en eksepsjonell medfølelse, støtte, giverglede av penger, våpen og utstyr, og landegrenser er åpnet verden over for et folk som lider.

”En krig vi ikke har sett maken til siden andre verdenskrig”, sier statsledere og føyer til med lav røst: ”i Europa.” For ja, vi har sett flere fryktelige kriger siden andre verdenskrig. Men vi har aldri sett maken til fordømmelse av den angripende makt.

USAs kriger mot Libya 2011, Irak i 2003, Afghanistan i 2001 og Nord-Vietnam i 1964 er eksempler på fryktelige kriger. Felles for disse krigene er at de ble ”legitimert” med falske hendelser, falske beviser, med løgn og bedrag. Og fordi vi alle blindt godtok løgnene bak krigene, slapp USA unna kritikk, fordømmelse og sanksjoner slik Russland opplever nå. Tvert i mot, som Harold Pinter sa i sitt Nobel-foredrag i 2005, har USA ”… utøvd en ganske klinisk manipulering av makt over hele verden mens det har utgitt seg for å styrke det universelt beste. Det er en strålende, til og med vittig, meget vellykket hypnose!”

Dersom NATO og vestlige statsledere hadde stått ved sine løfter i 1989, 1990 og 1991 om ikke å la NATO ekspandere østover, ville dagens krig i Ukraina aldri ha funnet sted.

Likheten med Cubakrisen i 1962 er slående, da USA satte ned foten og nesten trykket på atom-knappen fordi russerne ville utplassere atomvåpen på Cuba "rett utenfor stuedøren til USA". Det som ikke kom frem den gangen, var at USA allerede i 1959 hadde utplassert atomvåpen i Tyrkia og Italia, altså rett utenfor stuedøren til Sovjetsamveldet.

NATO og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil ikke vike en tomme for russernes krav til tross for at Russland har våpenkraft nok til å legge hele Ukraina i grus. Vesten gir råd, penger, våpen og bistand og bidrar til å pøse bensin på bålet. Man kan nesten tro at målet ikke er å slukke brannen, men å få den til å brenne sterkere og lengre. Zelenskyj fremstår som en uovertruffen og uslåelig lederskikkelse, som en filmhelt, som om han var drillet av et dyktig amerikansk PR-byrå, noe han trolig er.

Russerne har allerede tapt krigen i media fordi de ikke skaffet seg en falsk men udiskutabel legitimitet til å krige slik USA gjorde i Libya, Irak, Afghanistan og Vietnam, kriger som er akkurat like onde, triste og håpløse som krigen i Ukraina, kriger som fortjener de samme fordømmelser. Historien ser bort fra dette, og media vil ikke ta i det. Forskjellen er dramatisk!


NATO har brutt løftet om ikke å ekspandere mot øst

(28. febr. 2022)
Steigan.no siterer en sak fra det tyske magasinet Der Spiegel (bak betalingsmur) som har offentliggjort et tidligere hemmelig dokument fra 1991 som gjør det helt klart at NATO lovte Russland å ikke ekspandere østover.

Dokumentet skildrer samtalene mellom høytstående tjenestemenn fra USA, Storbritannia, Frankrike og Forbundsrepublikken Tyskland (FRG) i Bonn 6. mars 1991.

Ifølge avisa gir det bevis for at de vestlige statene var enige i at medlemskap for østeuropeiske stater i alliansen var uakseptabelt, noe som betyr at Russlands nåværende klager med NATOs utvidelse østover er fullstendig berettiget. NRK og Faktisk.no ønsker ikke å omtale denne saken.

Neuer Aktenfund von 1991 stützt russischen Vorwurf
NATO lovte Russland å ikke ekspandere østover

Kronikker av Ola Tunander i PRIO:

Søvngjengerens vei til krig (Klassekampen 20. januar)
Selvbestemmelsens grenser (Klassekampen 9. febr.)

Er det så enkelt at dersom NATO aksepterer at Ukraina skal være fri for militære allianser og at regionene Donesk og Luhansk kan være selvstendige, så er krigen over ???

Det er motbydelig å se hvor gjerne Vesten fordømmer Russland for kriminelle handlinger, men lar være å fordømme USA for verre kriminelle handlinger

(22. febr. 2022) Vestlige politikere og medier synes å ha glemt Cuba-krisen etter at USA forsøkte en ulovlig invason i Grisebukten og allerede hadde utplassert atomvåpen i Tyrkia og Italia. De har også glemt påskuddet USA fant på for Vietnamkrigen, invasjonen i Afghanistan, Irak, Libya og Syria. De har glemt at USA "investerte" 5 milliarder US Dollars i regimeskifte i Ukraina. Og de har glemt hvordan de selv anerkjente opprørerne i Kiev som legitim regjering straks etter at de hadde brutt seg inn i parlamentet og hengt på seg slips.

For langversjonen, les de 50 første sidene av boka "20 år etter", link ovenfor her.

Urix: Dette kan være veiene til fred i Ukraina (nrk.no)
Is It Too Late to Avert a War with Russia?


Ukraina: 3 millioner ukrainere er fratatt stemmretten

(27. mars 2019)
Norske myndigheter har ikke kritisert forholdet.
NRK vil vil nevne saken med et ord.
Det skal også være innført restriksjoner for å stemme i Øst-Ukraina, som NRK ikke vil nevne.

I Russland arbeider mellom 3 og 4 mill. ukrainere, i Donetsk og Luhansk lever det minst 3 millioner ukrainer. Det skulle bli over 6 millioner. I Polen arbeider närmere 4 mill. Ukrainere. Det som er vanilg i den siviliserte verden er at borgere som bor utenlands også tillates å stemme, f.eks. i ambassader eller på konsulater.

Et stort antall utflyttede ukrainere er nektet å stemme i "det demokratiske ukrainske valget". Årsaken er åpenbar: De er uenige med den innsatte ledelsen og innebærer en fare for at denne kan tape valget. Trolig er resultatet i Ukraina fra det kommende valget avklart av myndighetene for lenge siden.


Stoltenberg støtter nazi i Ukraina

(18. des. 2018)
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møtte 27. november Andriy Parubiy, nå ordfører i Det ukrainske parlamentet. Stoltenberg ga full støtte til Ukraina i den pågående konflikten med Russland i Azov-havet.

Ingen norske medier har skrevet om dette møtet som fant sted i NATOs hovedkvarter. Det er vel for pinlig – og for avslørende for en allianse som spenner fra islamittiske mordere i Riyadh til fascister i Kiev, ifølge steigan.no, link vedlagt

Jens Stoltenberg i møte med nazipartiets stifter i Ukraina


Ukraina: En designet krise ?

(26. nov. 2018)
Vi ser i disse dager en kraftig eskalering mellom Russland og Ukraina (USA) på Krim. Sjakktrekket til Ukraina var å flytte krigsskip mot området som Russland betrakter som sitt på Krim. Russland sitt trekk var selvfølgelig å ta kontroll over noen skip. Ukraina er i harnisk og ber FN's sikkerhetsråd om et hastemøte. Bak sitter USA som har designet hele herligheten og kjenner til fortsettelsen. Nå skal Ukraina erklære unntakstilstand mens de forbereder neste sjakktrekk. Målsettingen er å tvinge Russland til handlinger som USA og Vesten deretter kan fordømme.

NRK radio hadde i ettermiddag en god analyse av situasjonen og konkluderte med at verken USA eller Russland var interessert i en tilspisset situasjon. Ukraina, derimot, kan tenkes å gjøre nytte av situasjonen for alt den er verdt.

Ukraina vil trolig erklære unntakstilstand (nrk.no)


Fra Ukraina følger USA med på alt

(18. des. 2017)
Etter at USA fikk gjennomført regimeskifte i Ukraina, har det skjedd pussige ting med internettet der borte. For servere fra Ukraina tråler domener, særlig USA-kritiske domener, med en trafikk som nærmer seg det utrolige. De vil vite om alt som rører på seg, og de vil vite det i samme øyeblikk som det blir lagt ut, og de samler inn ALT. Hyggelig for Ukraina at NSA har satt bort mye av dette arbeidet, det gir gode arbeidsplasser.


Ukraina: The dictator is rising

(16. mai 2017)
Ukrainian President Petro Poroshenko has banned several russian networks serving millions of Ucranians. Two of Ukraine's most popular social networking sites, VKontakte and Odnoklassniki, are to be blocked in the country after Ukrainian President Petro Poroshenko signed an order imposing sweeping sanctions on Russia, including the Mail.ru Group which owns the two platforms.

Well, he is the "good" dictator, put in position by USA and running a proxy war for USA, so it is OK. The West will not protest. The West only protest against The Russians.


Melodi Grand Prix bør avlyses i år

(1. april 2017)
Kaoset rundt MGP i Ukraina er nå blitt så tvilsomt at det er grunn til å foreslå at hele evenementet blir avlyst. En melodifest er blitt til en politisk maktkamp i en utstrekning som vi aldri har sett tidligere. Dette er like uverdig som å gjøre idrett til politisk verkstøy.

At MGP trenger en re-vitalisering, en debatt om hva man vil og hvem som vil det, er en annen sak. Slik det ser ut nå, fremstår MGP ganske umusikalsk på mange måter.

Ukraina kastes ut av Melodi Grand Prix hvis landet ikke tillater Russland å delta

Og selvfølgelig, ingen spør om Ukrainas seier i Eurovision 2016 skyldes USA's hacking. USA er kjent for sin hacking av vestlige politikere og valg verden over, å "plukke en vinner" som passer, er ikke noe problem.


Ukrainsk ambassadør med falske nyheter på TV2

(7. jan. 2017)
Ifølge ukrainske ambassadøren i Norge på alle TV2's nyhetssendinger i kveld har russerne invadert Ukraina.
Setningen får stå uimotsagt hos TV2.
Vi gratulerer TV2 med falske nyheter nok en gang.


USA brukte 5 milliarder US$ på regimeskifte i Ukraina

(1. aug. 2016)
American Conquest by Subversion: Victoria Nuland's Admits Washington Has Spent $5 Billion to "Subvert Ukraine". After three visits to Ukraine in five weeks, Victoria Nuland explains (Feb. 2014) that in the past two decades, the United States has spent five Billion dollars ($5,000,000,000) to subvert Ukraine, and assures her listeners that there are prominent businessmen and government officials who support the US project to tear Ukraine away from its historic relationship with Russia and into the US sphere of interest (via "Europe").

Victoria Nuland is the wife of Robert Kagan, leader of the younger generation of "neo-cons". After serving as Hillary Clinton's spokesperson, she is now undersecretary of state for Europe and Eurasia.

Speach from Feb 9, 2014 (liveleak.com)


Ukraina er misfornøyd med sin nye president

(29. des. 2015)
"President Petro Poroshenko is now less popular than his predecessor Viktor Yanukovych was before he was ousted. After more than a year in office, 17% of Ukrainians approve of the job that Poroshenko is doing. This approval rating is down sharply from 47% a few months after his election in May 2014."

Nå er det dessverre slik at President Petro Poroshenko's jobb ikke er å være populær. Hans jobb er å fremme deres interesser som sto bak opptøyene i Kiev og som fikk ham innsatt, nemlig USA. Og med slike venner i ryggen sitter Poroshenko trygt selv om folket har gjennomskuet ham.

Ukrainians Disillusioned With Leadership (www.gallup.com)


MH17 skutt ned over Ukraina

(17. juli 2015)
I dag er det ett år siden MH17 ble skutt ned over Ukraina. Mens begge sider uttalere seg ganske bombastisk om hva som har skjedd, er det fortsatt flere muligheter.
 • Ukrainske flygeledere sendte MH17 inn i krigsområdet med hensikt
 • Russiske soldater kan ha skutt ned flyet ved en feil
 • Russiske soldater kan ha skutt etter et ukrainsk jagerfly som angivelig fløy i skyggen fra MD17
 • Øst-ukrainske soldater kan ha skutt ned flyet med russisk materiell
 • Et ukrainsk jagerfly kan ha skutt ned flyet for å legge skylden på russerne

I krig kan man trygt si at shit happens. Det har skjedd før og det vil skje siden. Det har nesten skjedd med atomvåpen.

Nedskytinger av fly utført av USA

 • USA skjøt ned to Libyiske fly i 1981
 • USA skjøt ned et Iransk passkasjerfly i 1988
 • USA skjøt ned ytterlige to libyiske fly i 1989


NATO planes land in Kharkov every night

(14. feb. 2015) Onde tunger hevder at amerikanerne ikke bare er inne med rådgivere og penger, de leverer også våpen regelmessig ved bruk av NATO-fly. "At 02:06 AM a NATO Hercules plane landed at the Kharkov airport. According to eyewitnesses, they land at the Kharkov airport every night since February 5th."


Ukrainere bomber sykehus, markedsplasser og boligstrøk i Øst

(19. jan. 2015)
Mens alle raser over at russerne hjelper Øst-Ukraina, er det ikke en kjeft som nevner at Ukraina kriger mot opposisjonen i Øst-Ukraina, sender våpen, personell og utstyr til fronten i Øst og søker utslette eller jage vekk en del av sitt eget folk som opponerer mot kuppregimet i Kiev.


Forsforbomber brukt over Øst-Ukraina

(5. febr. 2015)
Film viser bruk av hvitt fosfor, et våpen som hevdes forbudt å bruke etter Genevekonvensjonen. Det er som vanlig liten grunn til å tro at det er soldater i Øst Ukraina som beskyter seg selv med fosforbomber. Dermed gjenstår de USA-støttede kuppmakerne i Ukraina som ansvarlige.

Fosforbomber på Wikipedia


Erna Solberg støtter kuppregimet i Kiev med 100 millioner kroner

(18. nov.)
De blåblå bruker nå 100 millioner kroner av dine og mine skattepenger til å finansiere det USA-initierte regimet i Ukraina. De samme blåblå finner ingen grunn til å reise spørsmål om hvorfor USA skal ha investert 5 milliarder dollar i "regimeskifte" før kuppet i Kiev.


1500 sivile drept i Øst-Ukraina

(9. aug. 2014)
Hvem er det som er den store stygge ulven ?

Les saken på nrk.no (korrigert link)


Civita deltar i mediekrigen om Ukraina

(29. juni 2014)
Prosjektleder i Civita Bård Larsen kan ikke forstå hvorfor det finnes mennesker i Norge som er kritiske til Ukrainas nye regjering. Civita tar på seg amerikanske skylapper og forsøker fremstille sitt smale virkeligehetssyn som det eneste rette. Hvilken agenda er det egentlig tenketanken og påvirkeren Civita har ?

På Dagsavisen/Nyemeninger har Joakim Møllersen kommentert Civitas innlegg på en måte som lar oss forstå den fulle bredden av de indre stridighetene i Ukraina for dem som måtte ønske å se litt mer enn Civitas filtrerte verdensbilde. Det må gi grunn til bekymring når Norge støtter og er med å finansierer kuppregimer.

Civita ser ut til å ha agenda om Ukraina
Den blinde fascistiske flekken


Hvorfor skal Obama bruke 1 milliard dollar i Øst-Europa ?

(3. juni 2014)
President Obama has announced a plan to invest $1 billion in stepping up its military presence in Eastern Europe amid the Ukrainian crisis. The White House will send more troops and equipment to the region to “reaffirm” its commitment to NATO allies.

Speaking at a news conference in Warsaw, Obama said America was stepping up its partnership with countries in Eastern Europe with a view to bolstering security. The moves are aimed at upping the pressure on Russia, which Washington has accused of inciting unrest in Ukraine.

In line with the plans, Obama will ask Congress to provide up to $1 billion to finance the deployment of more troops and equipment.

"Under this effort, and with the support of Congress, the United States will preposition more equipment in Europe," Obama said at the Polish capital's Belweder Palace.


USA go home !

(26. april 2014)
Det nye uttrykket til USA og TV2 er Pro-russiske separatister.
TV2 klarte å bruke uttrykket 8 ganger i EN reportasje.
Er det bedre med Udemokratiske fascistiske USA-støttete kuppmakere?


Et planlagt regimeskifte

I januar 2021 inntok flere ti-tusen (noen sa 100.000) Trump-tilhengere plassen foran Capitol, mange av dem brøt seg inn i parlamentet, der de senere ble kastet ut og stilt til ansvar.

I 2014 inntok demonstranter i Kiev parlamentet, hengte på seg slips og ble straks anerkjent som lovlig regjering av USA og Norge.

Demonstrasjonene i Kiev mot en korrupt president hadde vart lenge, men noe av det som påskyndet maktovertakelsen, var skarpskyttere på hustak som plaffet ned folk.

Ola Tunader skriver i sin bok "Libyakrigen" at slike handlinger er en måte å snu verdensopinionen på, og kan ha vært initiert av dem som ønsket regimeskifte - og han sikter til USA.

Det har vist seg i ettertid at de 100.000 som demonstrerte i Kiev ikke var representative for landets 41 millioner innbyggere, noen hevder demonstrasjonen var ledet og designet av høyrekrefter med klare politiske målsettinger.


USA sto bak kuppet i Ukraina

(6. mars 2014)
Nedenfor finner du et intervju med journalist Robert Perry (15 minutter)
Her er spørsmålene NRK ikke vil stille vår utenriksminister Børge Brende :

 1. Er Janukovitsj Ukrainas lovlig valgte president, valgt av et flertall av hele det Ukrainske folket i 2010 ? JA
 2. Er det riktig at Janukovitsj gikk med på å fremskynde nytt valg da opptøyene startet ? JA
 3. Er det demokratisk når en minoritet i et land kaster en demokratisk valgt president ? NEI
 4. Kan man si at det nye styret representerer flertallet av folket i Ukraina og er demokratisk ? NEI
 5. Er det demokratisk når USA har investert 5 milliarder dollar for å skifte ut regimet i Ukraina ? NEI
 6. Brukes Ukraina i et politisk spill av vestlige ledere ? JA
Did the U.S. Carry Out a Ukrainian Coup?


USA har investert 5 milliarder dollar i regimeskifte i Ukraina

(20. febr. 2014)
Det er jo fristende å spørre seg hva USA ville gjort dersom en fremmed stat investerte 5 milliarder dollar i regimeskifte i USA.

Les Pål Steigans kronikk i Dagsavisen her ...


Storbritannia vil IKKE skjerpe tonen mot Russland

(5. mars 2014)
NRK nyheter meldte i dag at Storbritannia ikke vil innføre handelsrestriksjoner eller innstramminger mot Russland. Et av de største skatteparadisene i verden heter jo London City, og det viser seg at russere har så enormt store midler stukket vekk og investert i London at det kan påvirke britisk økonomi dersom russerne trekker seg vekk.

Om pengene skyldes tyveri, korrupsjon eller underslag fra Russland, er britene revnende likegyldige til. Penger er penger, så lenge kriminaliteten ikke er begått i Storbritannia. Og vi vil jo ikke at børsen i London skal svekkes av slikt.


Sannhet og løgn om Ukraina

(25 febr. 2014)
av Bjørn Nistad, Doktor i russisk historie

Det sies så mye løgnaktig om begivenhetene i Ukraina at sannhet fremstår som løgn og løgn som sannhet. I et forsøk på å formidle en del grunnleggende fakta har jeg tillatt meg å skrive følgende punktvise oppsummering av det ukrainske dramaet.

 1. Viktor Janukovitsj er Ukrainas lovlige president. Alle, EU, USA, Russland og alle andre, godkjente valget av Janukovitsj til ukrainsk president i 2010.

 2. Økningen i Janukovitsj’ makt som president etter at han var blitt valgt til ukrainsk statsoverhode, som er en av anklagene som har blitt rettet mot ham, skjedde med tilslutning fra et flertall i parlamentet og konstitusjonsdomstolen.

 3. Janukovitsj tok selv initiativ til at Ukraina skulle innlede forhandlinger med EU. Hensikten var utvilsomt å få de vestorienterte velgerne i Vest-Ukraina til i takknemlighet å stemme på ham ved presidentvalget i 2015 (samtidig som han regnet med at folk i Øst-Ukraina uansett ville stemme på ham).

 4. Skal Ukrainas umoderne industri og landbruk klare seg i konkurransen med EU-land, vil Ukraina trenge mange titalls milliarder euro og dollar i hjelp og lån. EU hadde intet å tilby. Ukrainsk tilknytning til EU ville dessuten ha tvunget Russland til å innføre handelshindringer mot Ukraina for å beskytte sitt eget næringsliv. Mesteparten av Ukrainas eksport går til Russland. I motsetning til EU tilbød Russland flere titalls milliarder dollar i form av billig gass, oppkjøp av statsobligasjoner, lån med mer.

 5. Hadde EU tilbudt Ukraina en avtale som kunne ha holdt ukrainsk økonomi flytende til over presidentvalget i 2015, ville pragmatikeren Janukovitsj uten betenkninger ha underskrevet en slik avtale.

 6. Protestaksjonene på Maidan i Kiev var ingen spontan folkereisning mot en upopulær president, men en godt planlagt aksjon. Noen har betalt for at titusener av mennesker i månedsvis har kunnet protestere mot sitt hjemlands lovlig valgte president og regjering, mat og innkvartering for demonstrantene med mer. Hvem disse noen er, om de er ukrainske oligarker, utenlandske etterretningstjenester eller begge deler, er pr i dag uklart.

 7. At vestlige ledere og politikere drar til Kiev for å støtte opprør mot en lovlig valgt president og regjering er uhørt og et soleklart brudd på folkeretten.

 8. I ethvert land ville den type forsøk på regimeendring demonstrantene på Maidan prøvde å frembringe ha blitt slått ned ved hjelp av politi og eventuelt også soldater.

 9. Vestlige politikere og massemedia ignorerte det betydelige høyreekstremistiske, for ikke å si fascistiske, innslaget blant demonstrantene som var tydelig helt fra opprøret på Maidan begynte.

 10. De siste ukene har høyreekstremister tatt over offentlige bygninger, politistasjoner og militærbaser i Vest-Ukraina. Samtidig har både president Janukovitsj’ parti, Regionspartiet, og kommunistpartiet blitt forbudt i Vest-Ukraina. Det har også kommet meldinger om trakassering av jøder i Vest-Ukraina. Vestlige massemedier fortsatte å beskrive det pågående statskuppet i Ukraina som en demokratisk folkerevolusjon mot en diktatorisk president.

 11. Som svar på at bevæpnede medlemmer av opposisjonen forsøkte å besette presidentpalasset, regjeringskontorer og lignende gav Janukovitsj ordre om å bruke militærmakt mot opposisjonen. Relatert til det pågående væpnede kuppforsøket var regimet oppsiktsvekkende tilbakeholdende med å bruke makt mot opprørerne. Faktisk ble det drept og skadet omtrent like mange politifolk som opprørere.

 12. I den grad Janukovitsj kan lastes for noe, må det være at han ikke på et tidligere tidspunkt satte inn politi og soldater for å slå ned opprørsforsøket og dermed utleverte Ukraina til ekstremister.

 13. For å hindre at Ukraina knytter seg til Russland er vestlige ledere åpenbart villige til å føre landet til randen av statlig sammenbrudd og borgerkrig.

 14. Hvordan Øst-Ukraina vil reagere på statskuppet som nå har funnet sted i det sentrale Ukraina, er uklart. Likeledes er det uklart hvordan Russland vil reagere. Blant de nye makthaverne i Kiev finnes det krefter som åpent går inn for ikke bare å utrydde russisk språk og kultur, men også å fordrive etniske russere. At russiske myndigheter passivt skulle gjøre seg til tilskuere til voldelige overgrep mot etniske russere og russisktalende i Ukraina virker lite sannsynlig.

 15. Ved å støtte opprøret mot Ukrainas lovlige president, Viktor Janukovitsj, har Vesten ikke bare skapt en farlig presidens for opprør mot lovlige myndigheter i andre land, men også utstedt en blankofullmakt til nedrivning av den ukrainske staten. Hvordan skal Vesten, eller opprørsregjeringen i Kiev, kunne argumentere mot at Øst-Ukraina og Krim løsriver seg fra resten av Ukraina?