Norske medier velger bort ubehagelige nyheter fra Ukraina

(21. juni 2017) Norske medier velger bort viktige nyheter fra det russiskfiendtlige regimet i Ukraina på et vis som er betenkelig. Tilsynelatende er det slik at drap, vold og trusler som massemedia normalt ville ha omtalt, forties når de rammer motstandere av det russiskfiendtlige Kiev-regimet. Dette er mer enn desinformasjon. Det er rasisme. Er de godt oppdratt av Forsvarets høyskole alle sammen?

Desinformasjon om Ukraina (kronikk i nyemeninger av Bjørn Ditlef Nistad)


GPP fra Bergens Tidende

(13. juni 2017) «Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. ... ».

Hva er det her som ikke går i hop? Her er eiernes intensjon slik vi forstår den:
«Bergens Tidende skal være underlagt pengemakten og høyrekreftene, partipolitisk ensidig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et innskrenket og umenneskelig samfunnssyn. ... ».


Ja takk, begge deler! eller: Nei takk, vi gidder ikke logge inn?

(1. aug. 2016) Det er ikke noe nytt at avisene gjerne vil ha inntekter. Men nå har de fått et problem. De vil gjerne ha inntekter BÅDE fra annonsører OG fra lesere, de sier som Ole Brumm: Ja takk, begge deler! Men det får de ikke. For leserne surfer kjapt over forsidene på flere ulike aviser og gidder knapt abonnere på noen av dem. Selv vi som abonnerer på papiraviser gidder ikke logge oss på vår egen nettavis fordi all lesingen blir logget til en reklameprofil. Istedenfor ser vi på nrk.no, et glitrende nyhetssted uten reklame som våre politikere så gjerne vil ha stoppet, og andre reklamefrie kilder.

Dermed blir ikke annonsørene sett andre stedere enn på førstesiden. For leserne er det ikke noe problem, de fleste viktige nyhetene blir ikke skapt av avisredaksjoner, de er globalt tilgjengelig bare et museklikk unna hos andre medier som stikker av med reklameinntektene. Så kan vi bare lure på hvorfor selskaper gidder å annonsere på sider som er forbeholdt noen få.

Til slutt merker vi oss TV2 som i hver nyhetssending henviser til en fantastisk interessant video på tv2.no. Videoen begynner med reklame, og hele henvisningen er godt betalt for.


Murdoc slår under beltestedet

(7. mai 2015) Robert Murdoc som eier avisen The Sun mener at arbeiderpartiet er sosialistisk pyton mens de konservative kan redde Storbritannia og verden. Derfor tilegnet han i går forsiden i går til en grotesk formidling av sitt syn. Og Murdoc spiller på ALLE strengene samtidig. Han går ikke av veien for ond mobbing for å fremme sine interesser, og vi har sett tilsvarende før. Et lite flatterende bilde av Ed Miliband som spiser en sandwich var ment å latterliggjøre motstanden. Istedenfor støtter britene opp om Ed og poster bilder av seg selv i tilsvarende situasjon med teksten "Je suis Ed".

La oss manipulere istedenfor å informere
"Dette mener avisen" leser vi av og til i ledere, uten at det fremgår hvem "avisen" er. The Sun har tatt den helt ut og viser at privateid media ikke lenger er upartisk, demokratisk, nøytral eller etisk interessert. Media er makt. Makt for de rike. Makt for de som eier, men også for dem som kjøper annonser. Og media har lagt seg langflat for makta og spriker med beina som en annen hore. Til helvete med journalistikken, la oss manipulere istedenfor å informere. Det er ekkelt å se på.

The Suns partsinnlegg har vakt oppsikt de siste dagene. (nrk.no)


Når virkeligheten erstattes av manipulasjon er det fare på ferde

Det er forskjell på kjeltringer. (18. aug. 2011) Storbritannia kjører ungdommene bak opptøyene i London for retten i ekspressfart, og ber rettsystemet jobbe døgnet rundt. En ungdom som "oppfordret til opprør" på sosiale medier fikk 4 (fire) år i fengsel, uten at han engang hadde deltatt i opptøyene selv.

Samtidig minnes vi Tony Blair sin "spindoctor" (mediamanipulator) Alistair Campbell som ble stilt for retten for å ha fremlagt løgn og oppdiktede bevis som førte til Storbritannias inngang i Irak-krigen, du husker kanskje de masse-ødeleggelses-våpnene som ikke fantes. Han klarte å bidra til å få landet med i en krig på falske premisser, men ble frikjent av undersøkelseskommisjonen.

Campbell fikk endret rapporten. "In the runup to the Iraq War Campbell was involved in the preparation and release of the "September Dossier" in September 2002 and the "Iraq Dossier" in February 2003. These documents argued the case for concern over possible weapons of mass destruction (WMDs) in Iraq. Both have been criticized as overstating or distorting the actual intelligence findings. Subsequent investigation revealed that the September Dossier had been altered, on Campbell's orders, to be consistent with a speech given by George W. Bush and statements by other United States officials." ( fra Wikipedia )

Karl Rove kunne skape sin virkelighet. "Sann opplysning er en livsbetingelse for Demokratiet," skriver Forr i sin artikkel i Dagbladet gjengitt nedenfor, "Når den erstattes av manipulasjon er det fare på ferde." Men Forr slutter ikke der. Han omtaler president George W. Bush som ekspert i manipulasjonens kunst. Hans rådgiver Karl Rove sa rett ut at han ikke trengte å studere virkeligheten, han kunne skape den med sin informasjon gjennom mediene.

Philip David Zelikow, den største mesteren i løgn av dem alle. Det Forr ikke nevner, er at mannen som satt bak "The 9/11 Commission Report" var Philip David Zelikow. Hans spesialfelt var "Public Myths", han er mesteren over alle mestre når det gjelder manipulasjon av et folk. Han var Bush-administrasjonen sin mann og sørget for at den samme administrasjonen ble frikjent for ulovlige og kritikkverdige handlinger rundt 11. september. Bin Laden kom med en uttalelse at han IKKE sto bak 11. september, fordi det ville vært i strid med Koranen å drepe uskyldige kvinner og barn. USA klarte å få sensurert vekk dette innslaget over nesten hele kloden ved å si at "det inneholdt et skjult budskap til terrorister".

Cheney, en mann med agenda og makt til å gjennomføre den. I motsetning til Forr skal vi ikke beskylde George W. Bush for å være en mester i noe som helst. Dick Cheney derimot er ikke bare mester, han er også ideolog og hadde store planer for seg selv og USA. Ingen tilfeldighet at han rådde grunnen alene i Det Hvite Hus og hadde kommandoen den 11. september 2001 mens president Bush satt utplassert på en skole et sted ute i Florida og ikke gjorde noen ting, direkte på TV foran hele pressekobbelet.

3000 døde på to timer ble til over en million døde i to kriger over 10 år, brilliant rettferdiggjort av de dyktigste spindoktorer verden har sett. Og vi kjøpte den, alle sammen.

Konstruert virkelighet (Dagbladet, Gudleif Forr)
Cheney's Plan for World Control from "The Hidden History of 9-11"Hjernevaskerne har tatt over verden

Ingenting er hellig lenger

Hjernevaskerne har en hovedmålsetting: Bidra til å selge varer og tjenester, bidra til at DU bruker pengene dine slik DE vil. Hjernevask er blitt den nye, store primærnæringen i verden.

Hjernevaskerne bruker alle områder av livet - og mange områder blir i dag verdsatt bare ut fra hvilket påvirkningspotensiale det har

 • aviser, blader
 • plakater, bygnigner, alle blikkfang
 • radio, TV, reklame i posten
 • det offentlige rom, flyplasser, bussen, byen
 • fotball, idrett, kultur, begivenheter
 • "gratistilbud" som telefon, skolebøker osv. med innlagt påvirkning
 • Internett
 • osv. osv. osv.
Budskapene er laget slik at de ikke trenger din HELE fokus. Dersom du leser nyhetene nederst på reklamskjermen, får hjernen din med seg alt som skjer over. Budskapet er så brilliant at selv periferisynet er tilstrekkelig for å formidle det.

Foruten hva vi skal kjøpe og hvilke ting vi skal ha rundt oss, er hjernevaskerne i stand til å

 • bestemme hva barna våre skal spise og hvor mye de skal veie
 • fortelle oss hva vi skal mene om politikk
 • forme vår moral: hva som er rett og galt
 • forme vår estetikk: hva som er pent og stygt
 • forme oss som lydige meningsfeller og borgere - eller konsumenter
Vi lever under det hellige, Gudgitte prinsipp at alt som ikke er forbudt, er tillatt. Politikerne ser ingen problemer med at verden langsomt og sikkert er blitt voldtatt, ja de bifaller det fordi noen av inntektene kommer til dem.


Det dreier seg om makt og penger mot ryggesløse politikere - og næringer som ikke vil finne seg i begrensninger (29. april 2006)

Forbrukernes ønske om forhåndsgodkjennelse ved telefonsalg og uadressert reklame vil aldri komme igjennom uten kamp. For det er svære penger og mektige krefter som driver disse virksomhetene, og de har som målsetting å komme inn på alle områder i livet til folk. De finner seg ikke i å bli utestengt eller regulert vekk.

Fordi det er mye makt og mye penger, vil politikerne og media bli utsatt for et gedigent press og lobbying som vanlige folk på ingen måte kan måle seg med. Presset vil komme gjennom alle tenkelige kanaler, også gjennom venner og bekjente til våre politikere. Venner og bekjente er en betydelig maktfaktor i Norge, en faktor "vanlige folk" ikke rår over.

KONKLUSJON
Telefonsalg vil fortsette som før. Distribusjon av uadressert reklame vil fortsette som før. Spilleautomatene vil fortsette som før. Flyplassene vil fortsette å være overhengt med reklame. Politikerne vil fortsette å utvise total mangel på verdier og respekt for vanlige folk, også politikere fra Frp når de danner regjering ved neste valg, uansett hvor mye de liker å si det motsatte.


TV-reklame gir overvektige barn

TV-titting og reklame for fettrike menyer på restauranter jobber godt sammen for å øke andelen overvektige barn, viser to separate studier. Barn i store deler av verden inntar for mye av usunn mat og drikke. Dette skyldes for en stor del reklamepåvirkning. Internasjonale kjøreregler for markedsføring av mat og drikke til barn blir en kamp mot sterke økonomiske krefter.

Studiene anbefalte å sette en grense for hvor mye reklame man kan rette mot barn
Usunn reklame rettet mot barn (dagbladet.no 01.06.2006)
Antall overvektige skolebarn i EU øker med 400.000 i året (nrk.no 15.03.2005)