Israel, okkupant og krigsforbryter

Psykopatisk debatt-teknikk, hva du bør kjenne til
Psychopatic debate technique - what you should know before you meet one
Israels anvar - leder i Dagbladet 16. juli 2009Israels annektering av Jordandalen: En lenge varslet forbrytelse

(30. mai 2020) Jordandalen er en juvel, et fantastisk palestinsk jordbruksområde som Israel har siklet etter i mange år. Allerede nå finnes det mange ulovlige israelske bosettinger der. Israel har kunngjort at de 1. juli i år vil annektere Jordan-dalen. Tyveriet er velsignet av Donald Trump og USA, dermed mener Israel å ha "nødvendig internasjonal støtte" til å gjennomføre annekteringen. Men Israel har ingen internasjonal rett til dette.

Det er uforståelig hvordan et folk som har vært utsatt for så mye forfølgelse, myrderier og trakassering nå selv går ut og åpenlyst bryter med alle internasjonale konvensjoner og avtaler og annekterer land i strid med folkeretten. Det er nesten som man kan lure på hvordan Midt-østen ville sett ut i dag dersom Hitler hadde gjort rent bord.

Russlands annektering av Krim skjedde etter et kupp i Ukraina som åpenbart var støttet av USA. Ingen middels oppegående politiker på kloden trodde russerne ville overgi Svartehavs-basen til USA (unnskyld, Ukraina), akkurat som USA ikke har tenkt å gi opp sin annektering av Guantanamobasen på Cuba og Israel ikke vil gi opp sin annektering av Øst-Jerusalem.

Annekteringen av Krim førte som kjent til massiv fordømmelse av Russland, til massiv opprustning også i Norge og til massive sanksjoner mot Russland etter ordre fra USA til tross for at folket på Krim trolig ønsket å fortsette under russisk styre fremfor å være under Ukraina. Tiltakene pågår fortsatt.

Når Israel nå akter å gjennomføre annektering av Jordandalen, får norske politikere et problem. Israel, i motsetning til Russland, er på hvitlisten. De er våre venner og alliert med vår hovedallierte, vi kan på ingen måte fordømme, sanksjonere eller boikotte Israel, det ville vært antisemittisk. Det lengste norske politikere kan gå er å uttrykke "bekymring" overfor Israel, krydret med annet tåkeprat.


Israel vil annektere palestinske områder

(2. mars 2020) Jordandalen har noen av det mest fruktbare områdene som palestinerne rår over. Nå skal Israel velge mellom to statsminister som begge vil annektere Jordandalen i strid med folkeretten. Begge finner dette helt uproblematisk og støttes av USA.

Samtidig minnes vi Russlands "annektering" av Krimhalvøyen med base for Svartehavsflåten. Det fantes vel ikke en eneste oppegående politiker på kloden som trodde at russerne ville gi fra seg dette. Fremdeles lider Russland under USA sine sanksjoner på grunn av Krim. Israel derimot vil ikke få noen problemer med sin annektering av Jordandalen. Hvordan et så plaget folk kan synke så dypt, er bare uforståelig.

To statsministerkandidater vil begge annektere okkuperte palestinske områder (nrk.no)
Bekymret for annektering av Jordandalen (nrk.no)


En kjeltring sier at det er greit at en annen kjeltring kan beholde tyvegodset

(28. jan. 2020) Trump synes det er greit at Israel beholder land som er okkupert og bosatt i strid med FN og folkeretten. To nazi-lignende okkupasjonsmakter som begge gir faen i FN og folkerett, som ikke vet hva ordet "anstendighet" betyr, som begge er kjent for å ta det de vil ha når de vil ha det, har blitt enige om å tegne verdenskartet på nytt slik det behager dem. Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Donald "IL Stupido Gigante" Trump er hjertelig enige. Dypere enn dette kan de ikke synke.

Israel får behalde ulovlege busettingar i ny fredsplan (nrk.no)


SISTE: Saudi-Arabia har gjenopprettet oljeproduksjonen (nrk.no)

(17. sept kl. 20:11) NRK melder følgende: Oljeproduksjonen tilbake for fullt Saudi-Arabias oljeminister opplyser tirsdag kveld at oljeproduksjonen er i normalt drift igjen etter angrepene mot to oljeanlegg i helgen. Det melder Reuters. Angrepene tvang landet til å innstille over halvparten av sin oljeproduksjon.
En time senere heter det på NRK: Halve oljeproduksjonen gjenopptatt.

De som tror det er mulig å bygge opp igjen et oljeraffineri etter brann i løpet av noen dager, må tro om igjen. Dermed kan "terrorhandlingene" være Saudi-Arabia som har svidd av noe olje uten alvorlige skader noe sted. Fake news?

Kan Israel ha stått bak bombingen av oljeraffineriet?

(17. sept. 2019) Vi vet at Israel lenge har forsøkt å få til krig mot Iran. Mange mistenkte Israel for angrepene mot tankskip i den Persiske gulf. Hver gang sier USA automatisk at Iran står bak. Men kan det være grunn til å tro at det er Israel som står bak? Svaret er dessverre JA, det er all grunn til å mistenke at Israel står bak denne ugjerningen. Resultatet i så fall er at Israel kan lykkes i å skape en ny storkrig i Midt-Østen basert på falske hendelser. Det er ikke grunn til å tro at ledelsen i Iran er så dum at de vil utsette landet for storkrig.

Saudi-Arabia vil slå tilbake mot Iran


Norge fordømmer IKKE Israel for angrep på Syria

(3. juli 2019) 30. juni sendte Israel nok en gang avgårde raketter mot Syria, trolig skutt ut fra jagerfly, som bl.a. tok livet av 16 sivile. Vår utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide har såvidt vites verken kommentert eller fordømt forholdet. Det kan se ut som om Israel forsøker starte en ny storkrig i området ved å provosere til gjengjeldelse fra Syria og slik trekke inn USA og Russland og Iran. Israel leker en særdeles farlig lek her, og verdenssamfunnet bør være krystallklar på at dette er uholdbart og forkastelig. Nå må utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide begynne å gjøre jobben sin!

Det er dessverre slik at Norge bare fordømmer USA sine fiender når de gjør noe galt, ikke USA sine venner. Derfor er Norge igjen pinlig taus og utviser grov forakt for alt som heter fredsarbeid. Det eneste som trolig kan få land som Israel til å stoppe provokasjonene er gjennomføring av full boikott av Israel. Bildet er fra rakettangrepet i januar - som heller ikke ble fordømt av Norge.


Why boycott Israel ?

(13. mai 2019) The Eurovision-finale in Tel Aviv is boicotted by many. If you wonder why, you can have a look at the video linked here.

The Irish politician Richard Boyd is challenging the Israeli ambassador, giving him a lecture he will never forget.

Richard Boyd hitting at the Isreali ambassador


Israel fortsetter å skyte raketter mot Damaskus

(12. jan. 2019) Israel er utrettelig når det gjelder forsøk på å destabilisere Syria. Israel har lønnet leiesoldater, støttet grupperinger og bidratt til at arabiske spesialsoldater har kjempet mot Assad. Flere ganger, senest i natt, har Israel sendt raketter inn mot Damaskus, de fleste av dem riktignok destruert av det Syriske forsvaret. Dette er ikke raketter sendt i hytt og pine, dette er raketter som treffer der de skal, designet for maksimal ødeleggelse.

Saken har en annen side. Du har sikkert merket deg hva Israel har gjort hver gang palestinere har sendt raketter i hytt og pine mot Israel. Hevnen har vært nådeløs og dødelig. Hva tror du Israel gjør dersom Syria "hevner" isreaelske raketter? Tror du de vil sitte i ro og si "Det var til pass for oss"?


Israel har bombet flyplassen i Damaskus, Syria i natt

(16. sept. 2018) Den syriske hæren skal ha klart å stoppe flere av rakettene. "Påskuddet" (trolig fake) for angrepet var at det skulle ha kommet våpen til Iranske styrker og til Hizbollah, ifølge den USA-styrte eksilgruppen SOHR. Det må ansees som sannsynlig at angrepet var avklart med, eller initiert av, USA for å hindre utrensking av amerikanskstøttede opprørere i Idlib.

Norge ser selvfølgelig ingen problemer med at Israel angriper et annet land for å bidra til regimeskifte, og det vil selvfølgelig ikke komme kritikk eller sanskjoner mot Israel fra Norge. At den tredje verdenskrig kan begynne etter noe slikt, bekymrer ikke Ine Marie Eriksen Søreide det minste.

Syria anklager Israel for luftangrep mot Damaskus-flyplass (abcnyheter.no)


Israel - en skam for verden

(20. juli 2018) Den arabiske minoriteten i Israel utgjør om lag 1,8 millioner av befolkningen på ni millioner. En ny lov som er vedtatt vil nå i praksis definere dem som annenrangs borgere. Loven uttrykker også Israels rett til å etablere bosettinger på okkupert land, klart i strid med Geneve-konvensjonen.

Hvordan et folk som har blitt utsatt for så store forbrytelser selv kan forbryte seg mot andre, er uforståelig. Israel som stat har nå sunket så lavt etisk og blitt en så negativ faktor i området at man kan fristes til å lure på hvordan Midt-Østen ville sett ut dersom Hitler hadde gjort rent bord.

Israel vedtar kontroversiell lov om jødisk nasjonalstat (nrk.no)
Norsk båt med nødhjelp ulovlig stoppet av Israel (aftenposten.no)
Israels ambassadør raser over bilde av Finn Graff i Dagbladet


Israel is manipulating the Internet

(8. april 2018)
Det er på tide å ønske NRK og andre norske medier velkommen til virkeligheten.

Israel's Internet Censorship War - If Americans Knew (video 14 minutter YouTube)
Her står Fox News og Israels ambassadør sammen om løgn og desinformasjon (liveleak.com)


Israel Über Alles !!!

(30. des. 2017) Statsbudsjettet fikk en morsom liten setning godt bortgjemt: Der sto at Norge «vil boikotte organisasjoner som boikotter Israel for brudd på folkeretten». I klartekst betyr det at når jeg boikotter Israel for deres brudd på folkeretten, vil den norske stat boikotte meg.

Saken er tydeligvis blitt vedtatt, men uten oppmerksomhet i norske medier. At regjeringen vil fjerne statsstøtte til norske organisasjoner som støtter en ikke-voldelig internasjonal menneskerettighetskampanje, er et nytt lavmål for Solbergs regjering og kan ikke ses som noe annet enn et direkte angrep på ytringsfriheten og menneskerettsarbeid i Norge, skriver Eddie Whyte på Nyemeninger.

Netanyahus nyttige idioter (nyemeninger.no)
Knefall for okkupantmakten Israel i UDs budsjett for 2018 (abcnyheter.no)


Jøder i New York protesterer mot at Trump vil flytte ambassaden til Jerusalem

(10. des. 2017) Ortodokse jøder i New York går sterkt imot at Jerusalem skal bli Israel sin hovedstad, og mener det er feil av Trump å anerkjenne byen som hovedstad. Dette er en nyhet som såvidt vi kan se ikke blir nevnt med et ord av NRK.
Ortodokse jøder mot Trump sin promotering av Jerusalem

Trump med bidrag til destabilisering av Midt-Østen

(6. des. 2017) Donald Trump vil flytte USA sin ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem, fordi israelslobbyen gjerne vil det. Med det bidrar han til å føre verden et stort skritt i feil retning. Og norske politikere ser ut til å logre med som lydige bikkjer.

Det offisielle Israel er overlykkelig. For Israel inntok og okkuperte Øst-Jerusalem i 1967 og annekterte Jerusalem i 1980, og de liker selvfølgelig å få medhold for at deres kriminelle handlinger kan aksepteres.

Da russerne annekterte Krim var det forøvrig uten invasjon, men det er jo forskjell på Israel og Russland. Når Israel oppfører seg som bunnslammet i verden, da er vi lykkelige og nikker anerkjennende. Selv Jens Stoltenberg er lykkelig og nikker anerkjennende når sjefen driter seg ut. Men så vil Stoltenberg så gjerne at NATO kan bombe litt mer i Midt-Østen, kanskje med nye norske jagerfly.

USA går baklengs inn i fremtiden, denne gang i Jerusalem
Ortodokse jøder mot Trump sin promotering av Jerusalem


Israel er i krig med Syria. Who care ?

(27. april 2017) Israel angrep en syrisk base nær Damaskus tidlig i morges lokal tid. Dermed er det klart: Israel er i krig med Syria. Eller rettere: USA via Israel er i krig mot Russland via Syria. Dette er den moderne form for krigføring og ansvarsfraskrivelse som kan utvikle seg veldig interessant.

Syria anklager Israel for Damaskus-angrep (aftenposten.no)


Apropos Russlands annektering av Krim

(11. april 2017) Jerusalem ble annektert av Israel i 1980.
Ingen fordømmelse.
Ingen sanksjoner.
Ingen kritikk.
Israel har iverksatt etnisk rensning i Jerusalem.

ISRAEL: Lift the Gaza Blockade (19. mars 2016)

Når skal norske politikere uttrykke sin støtte til FN ???

Israel RASER mot USA etter avstemming i FN

(24. des. 2016) USA har alltid lydig støttet Israel i FN. Denne gangen stemte USA blankt istedenfor å nedlegge veto. Dermed fikk FN vedtatt en resolusjon som krever stans i de ulovlige bosettingene. Israel har allerede kalt tilbake ambassadører fra land som stemte MOT Israel, noe som minner om furtne småbarn. Dette er en avstemming som gir håp om at FN kan bli enige i Midt-Østen, og kanskje skape fred. Men kjeltringstaten Israel bryr seg ikke om FN.

Vi berømmer USA's mot og evne til etisk og prinsipiell tenkning her!
Samtidig har norske politikere vært pinlig tause i denne saken. Politikere som vanligvis bifaller USA, sitter nå musestille og håper at ingen spør dem hva de mener. Det er ganske så patetisk.

FNs sikkerhetsråd sier de israelske bosetningene er ulovlige og krever full byggestans. (nrk.no)
Israel vil ikke rette seg etter FNs krav om å stanse all utvidelse av bosetninger sier Benjamin Netanyahu


Den nye forsvarsministeren i Israel ville fått Hitler til å rødme !

(20. mai 2016) Den kontroversielle politikeren Avigdor Lieberman har blitt spurt om han vil forsvarsminister, ifølge israelske medier. Han har tatt til orde for å invadere Gaza, noen anser han som å være mer ytterliggående enn Donald Trump.

En israelsk soldat skjøt og drepte en såret palestiner som lå nede. Moshe Ya'alon mener dette var en forbrytelse, at soldater må ha et minimum av etisk standard og stå til rette for kriminelle handlinger, mens Avigdor Lieberman ser på soldaten som en helt som tok livet av en fiende. Adolf Hitler ville sikkert vært enig med ham!

Moshe Ya'alon går av som minister, og er sterkt uenig med statsminister Benjamin Netanyahu. (dagbladet.no)
Den høyreorientert e politiker Avigdor Lieberman har blitt spurt om han vil forsvarsminister (aftenposten.no)


Kan Israel sammenlignes med nazistene ?

(18. april 2016) I dag går den svenske boligministeren Mehmet Kaplan av etter avsløring av videoopptak fra 2009 der han sammenlignet Israels behandling av palestinterne med nazistene. Det ansees som antisemittisk å gjøre slike sammenligninger, mener svenskene. Er det mulig det kan være et snev av sannhet i det Kaplan kan ha ment, og at avgangen skyldes en hysterisk overreaksjon?
Svensk minister går av etter Israel-uttalelser (aftgenposten.no)

Hva kan eventuelt sammelignes ?

 • Israel trakasserer palestinerne ved grenseovergangene
 • Israel straffer sivile palestinerne for ugjerninger begått av militante ekstremister
 • Israel okkuperer og stjeler stadig mer palestinsk land
 • Israel jevner palestinske hjem med jorden og jager beboerne vekk fra sitt land
 • Israel skiller naboer og slektninger med en mur
 • Israel knuser den lille militære motstanden som er igjen med overlegen militærmakt
 • Israel evner ikke se at de gjør noe galt eller at noe kan gjøres på en annen måte
 • Israel holder millioner fanget som i en konsentrasjonsleir
 • Israel oppfyller ikke Genevekonvensjonen om behandling av okkuperte folk
 • osv. osv. osv.

Gasskamrene og holocaust kan vi gudsjelov ikke sammenligne, MEN det er liten tvil om at Israel gjerne ser at USA svir av Iran med atombomber. I så fall vil dette bli det nærmeste vi kommer systematisk henrettelse av et folk som kan sammenlignes med nazistenes ugjerninger mot jødene. Dokumentaren nedenfor viser hvordan Israel har klart å "snu" mediebildet og opinionen i USA på en psykopatiske utspekulert måte.

The Occupation Of The American Mind (dokumentar nrk.no)


Irish politician Richard Boyd challenging the Israeli ambassador

(28. mars 2016) Israels ambassadør får så ørene flagrer (video)


Business as usual eller sanksjoner ?

(27. juli 2015) Hykleriets mester Erna Solberg serverte følgende uttalelse 24. mars 2014 like før avreise til toppmøtet i Haag: "Det er klart; land som begår klare brudd på folkeretten kan ikke bare oppleve at det er business as usual fra andre land." Det gjaldt Russland/Ukraina-krisen og kunne se ut som en prinsipiell holdning.

MEN så – knappe to måneder senere – under pressekonferansen i forbindelse med Shimon Peres statsbesøk i mai 2014, viste statsministeren en holdning som var alt annet enn prinsipiell i forhold til land som begår klare folkerettsbrudd.

Med få minutters mellomrom under pressekonferansen, presterte statsminister Solberg på den ene siden å understreke at Norge betrakter den israelske bosettingspolitikken som brudd på folkeretten; for så å varsle at Norge vil styrke handelen med Israel, samt mer samarbeid innen forskning og utvikling.

I tilfellet Israel mener altså statsminister Solberg at folkerettsbrudd skal møtes, ikke bare med business as usual, men faktisk med mer business than usual. Russerne derimot får en kald skulder.

Sakset og lett redigert fra KN på debatt på nyemeninger.no


Gaza er okkupert av Israel iht. FN

(27. juli 2015) I forbindelse med diverse debatter som pågår nå et år etter Israels bombing av Gaza, er det noen som av ulike grunner forsøker å hevde at Israel ikke er en okkupasjonsmakt. Det er feil. Gaza er okkupert territorium. Her er en grei framstilling hentet fra den kommisjonen som undersøkte de folkerettslige sidene av israelsk marines angrep på båten Mavi Marmara i internasjonalt farvann i 2010. Da ble 9 tyrkere om bord i Mavi Marmara drept (enda en døde senere av skadene).

På side 15 i kommisjonens rapport finner du punktene 62 og 63 om akkurat dette, der kommisjonen bl.a. konstaterer (til slutt i punkt 63) at både FNs generalforsamling og Sikkerhetsrådet anser Gaza for å være okkupert territorium

“This is also the case for the Gaza strip, despite the unilateral withdrawal by Israel of the forces from the Gaza Strip in 2005, as the occupation has been confirmed repeatedly since then by the General Assembly and the Security Council. In this context, the Mission notes that occupation continues to the extent to which the occupying power retains effective control”.

Du finner rapporten her (pdf-fil fra FN)


Både Israel og Palestina bør etterforskes for krigsforbrytelser

(9. juli 2015) Det er ett år siden den siste ødeleggende krigen i Gaza. Men la oss ikke glemme alt det andre:

 • Det er seks og et halvt år siden den første av tre kriger Israel har ført mot Gaza siden Hamas tok makten i 2007.
 • Ni og et halvt år siden Hamas vant det siste demokratiske valget i Palestina, for seinere å bli avvist av vestlige politiske ledere.
 • Snart femten år siden den andre Intifadaen brøt ut, som en reaksjon på manglende resultater i fredsprosessen og økende nepotisme og korrupsjon rundt det regjerende Fatah-partiet.
 • Snart tjueto år siden Oslo-avtalen mellom Israel og den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO ble undertegnet utenfor det Hvite Hus i Washington.
 • Drøyt førtiåtte år siden Israel okkuperte Gaza, Vestbredden og Øst Jerusalem.
 • Og sekstisju og et halvt år siden FNs generalforsamling ga sin tilslutning til delingsplanen for det britiske mandatet Palestina.

(03. juli 2015) 8. juli er det ett år siden Israel innledet den militære offensiven «Operation Protective Edge» på Gazastripen, som svar på raketter fra væpnede grupper på den Hamas-styrte enklaven. 41 av de 47 landene i FNs menneskerettighetsråd har stemt for en resolusjon som understreker«behovet for å sikre at alle de som er ansvarlige for brudd på internasjonal humanitærrett og internasjonale menneskerettigheter, holdes ansvarlig». Israel har fordømt resolusjonen som et antiisraelsk manifest. USA stemte selvfølgelig og forventet mot, mens fem land avsto fra å stemme.

Uavhengige FN-etterforskere kom 22. juni med en rapport der det heter at begge parter grupper begikk grove brudd på internasjonal humanitær rett som kan tilsvare krigsforbrytelser under krigen på Gazastripen i fjor. I alt ble 2.251 palestinere drept i militæroffensiven mot Gazastripen, hvorav 1.462 sivile, ifølge tall fra FN. På israelsk side ble 66 soldater og 6 sivile drept i kamphandlinger og palestinske rakettangrep, tilsammen 72 drepte. Det ble altså drept over 30 ganger så mange palestinere, de fleste var sivile.

12.500 hjem på Gaza ble ødelagt, og nå et år etter er gjenoppbyggingen ennå ikke begynt fordi Israel ikke tillater at byggematerialer kommer inn til Gaza. Det finnes egentlig ikke ord for slik oppførsel - det er en skam for menneskeheten.

FN krever straffeforfølgelse av krigen på Gazastripen (Aftenposten.no)


Politikerne i Norge vil ikke anerkjenne Palestina som egen stat.

(29. mai 2015) En eventuell meningsmåling vil trolig vise at politikerne er i utakt med eget folk, som vanlig uten å rødme. Vi kan bare beklage. Samtidig konstaterer vi at selv Vatikanet nå vil gå ut og anerkjenne Palestina som egen stat. Men så er ikke pavekirken diktert av USA.

Vatikanet vil anerkjenne palestinsk stat (bt.no)


Jævla krigsforbyter

(7. mai 2015) Israel tillater 900 nye boliger i omstridt område (nrk.no)


Is Iran in trouble ?

(28. febr. 2015) It is election time in Israel, and Bibi Netanyahu is using the "Iran" word over and over and over again. It reminds us of what happened in Iraq after US leaders started to repeat "Weapons of mass destruction".

Bibi Netanyahu saying "Iran" - Supercut


Politikerne utsetter Palestina-avstemming til 28. mai.

(23. april 2015) Det er bare regjeringen som kan anerkjenne Palestina
Ifølge siste ukens debatter er det avklart at Stortingsflertallet (eller flertallet av folket for de som måtte være interessert i demokrati) IKKE har noe å si i denne saken, fordi det er regjeringen som formulerer norsk utenrikspolitkk. Det betyr at Høyre og Frp og Krf som alle gir faen i demokrati, innsyn, åpenhet og rettsvesen kan stoppe anerkjennelsen av Palestina. Eneste håpet er Arbeiderpartiet etter 2017. Vi får pent vente på regjeringsskifte.

Spørreundersøkelse etterlyses !
Det skulle vært VELDIG morsomt om noen kunne ta en spørreundersøkelse blant folket før 28. mai slik at vi kan se hvor stor (om noen) avstand det er mellom det politikerne vedtar og det folket ønsker.

(13. febr. 2015) Fra komiteens saksordfører Marit Nybakk (A) har vi fått opplyst følgende:
"komiteen har enstemmig vedtatt å utsette avgivelsen av Dok:8 forslaget om Palestina til etter det israelske valget og etter at flere partier har hatt landsmøter". Det fremgår ikke av svaret hva det israelske valget har med norsk politikk for Palestina å gjøre. Uansett betyr dette i klartekst at det ikke vil komme flere utsettelser og at Stortinget får stemme over saken 28. mai 2015.

(12. febr. 2015) 19. jan. 2015 skrev vi: 12. mars kan Stortinget anerkjenne Palestina som egen stat.
Nå er første utsettelsen en realitet. Det blir gjerne slett håndtverk når Israel og USA skal diktere norsk utenrikspolitikk. Det er veldig forståelig at politikerne ønsker holde mer og mer av beslutningsgrunnlaget hemmelig for folket. Dette tåler neppe dagens lys, og er både uanstendig og uansvarlig.

(19. jan. 2015 ) 135 av FN's 193 medlemsland har anerkjent Palestina. Sverige har anerkjent Palestina. Nå venter vi på at Norge skal anerkjenne Palestina etter representantforslag fra Bård Vegar Solhjell og Audun Lysbakken i SV

Saken er til behandling i utenriks- og forsvarskomiteen der den kan få to utfall:
1) den sendes til Stortinget for avstemming der den trolig får flertall den 12. mars (allerede utsatt til 28. mai) , eller
2) den utsettes på ubestemt tid fordi USA og Israel ikke ønsker at det norske Stortinget skal stemme over saken.
I så fall vil datoen under punkt 3 for Debatt og vedtak nede til høyre på siden til Stortinget bli endret. (link under)

Representantforslag om anerkjennelse av Palestina som egen stat - info om avstemming


Jødisk historieforfalskning

(13. jan. 2014) Den jødiske avisa HaMevaser klippet vekk alle kvinnelige ledere fra bildene fra solidaritetsmarsjen etter terroren i Paris. Vi formoder de som er avbildet sender en protest til Israel, dette er jo ganske utilbørlig. Håper avisen er mer troverdige når det gjelder andre sider av verdenshistorien.

Religiøs historieforfalskning (dagbladet.no)


Israel fortsetter å krype rundt i bunnslammet

(4. jan. 2015) Israel vil holde igjen nesten 1 milliard kroner i skattepenger som landet har krevd inn på vegne av palestinerne. Dette som straff for Palestinas søknad om ICC-medlemskap. Israel frykter at Paliestina skal kunne stevne dem for den internasjonale straffedomstolen som Israel og USA ikke er medlem av. Vi forstår dem så godt. De har jo så mye å frykte for.

Israel straffer Palestina for ICC-søknad (aftenposten.no)


SV har fremmet forslag til Stortinget om å anerkjenne Palestina

(30. nov. 2014) 135 av FN's 193 medlemsland har anerkjent Palestina. Sverige har anerkjent Palestina. Nå venter vi på at Norge skal anerkjenne Palestina. I den anledning har SV fremmet forslag om anerkjennelse som nå ligger i køen for avstemming på Stortinget. Nå er det på tide å KREVE at stortingspolitikerne gjør jobben sin. Så får vi se hvor lenge Erna og Siv klarer å trenere dette her.

1. Stortinget ber regjeringen forberede anerkjennelsen av Palestina som egen stat.
2. Stortinget ber regjeringen legge frem for Stortinget hva Norges rolle bør være i fredsprosessen i Midtøsten.

Representantforslaget fra Bård Vegar Solhjell og Audun Lysbakken i SV (stortinget.no)


135 av FN's 193 medlemsland har anerkjent Palestina

(18. nov. 2014) Det er Dagbladets leder som skriver dette i går under overskriften Palestina bør anerkjennes. Tidligere statsminister Kåre Willoch har gått ut og anbefalt slik anerkjennelse. Noen kaller det symbolpolitikk, andre sier det vil bidra til å legge nødvendig press på Israel, uansett er anerkjennelse av Palestina et viktig signal å sende. israel vil sikkert "svare" på sitt vante barnslige vis med å hjemkalle sin ambassadør, men det vil ikke være noe tap for Norge.

Nå er det på tide å KREVE at norske politikere gjør jobben sin.
Dersom Strotinget får et slikt forslag, kan det bli flertall for forslaget selv om Frp (under påskudd Israelsvenn) vil stritte i mot som en geitebukk. Vi venter i spenning. Dagbladet skriver: "Hadde Norge anerkjent Palestina, kunne våre myndigheter protestert kraftigere mot at Israel utestenger Mads Gilbert. Det israelske vedtaket viser at Gaza fortsatt er okkupert selv om israelerne sier det motsatte."


Israels siste desperate trekk: utestenger Mads Gilbert

(14. nov. 2014) "Jeg var bedt av norske myndigheter om å reise ned å fortsette arbeidet i Gaza. Da vi kom til grensestasjonen Erez, fikk jeg beskjed av de israelske soldatene om at jeg ikke fikk reise inn i Gaza. Jeg måtte gjøre vendereis til Norge," sier Gilbert.

Den Israelske ambassaden i Norge har i sakens anledning prestert så mye pisspreik at det har vært pinlig flaut å se på TV. (Ambassadøren ser faktisk ut som han er litt brydd selv.) Det får være grenser hvor mye løgn man skal servere seerne,

Utestengingen er egentlig helt i tråd med det vi forventer av Israel, helt nede i bunnslammet. Ingen sivilisert stat med respekt for seg selv kan akseptere slik handling. Israelsvennen Tybring-Gjedde synes imidlertid det er helt greitt, og sier at det finnes andre konflikter Gilbert kan engasjere seg i. Med dette viser Tybring-Gjedde at han overhodet ikke har forstått hva saken dreier seg om. Og det er jo litt patetisk selv om det ikke er annet å vente derfra.

Israel utestenger Gilbert fra Gaza på livstid (nrk.no)
Tybring-Gjedde om innreisenekt: – Finnes andre konflikter Gilbert kan engasjere seg i (nrk.no)


60 pensjonister reiser til Israel og deltar i hær som utfører folkemord

(14. nov. 2014) Bergens Tidende har i dag en tåredryppende vakker historie om pensjonistene som reiser til Israel for "tjeneste for det israelske forsvaret i år". Ikke et ord om at Israel handler i strid med FN-konvensjonen eller Geneve-konvensjonen, ikke et ord om folkemordet som den Israelske hær har gjennomført mot Gaza, ikke et ord om trakasseringen som Israel daglig utfører mot palestinerne. For det er dette pensjonistene implisitt deltar i, og det er dette BT fremstiller som en misjonsreise.

Heldigvis, PST finner denne formen for ISraelkrigere helt OK.
Reportasjen er dramatisk forskjellig fra BT'omtale av nordmenn som reiste til en annen krig, den i Syria, for å kjempe mot ... ? Ja mot hvem ? Ligger nøkkelen i hvem som er for eller mot USA ? BT skriver som en sann Israelsvenn, men etter å ha bladd over de mange helsidene sitter man igjen med en flau smak i munnen. For dette er ikke lenger kritisk journalistikk. Dette er å pisse Israel opp etter ryggen.

Også Israelske fremmedkrigere må fratas passet og nektes innreisetillatelse
Israelskrigerne kommer i akkurat samme kategori som Syriakrigerne, det er like mye grunn til å frykte fundamentalisme og krigsinnstilling hos begge parter, og det bør være et krav at begge parter behandles med samme mottiltak og varsomhet.

De meldte seg frivillig til Israels hær (bt.no)


Sverige anerkjenner Palestina

(31. okt. 2014) I går gikk Sverige ut og anerkjente Palestina som selvstendig stat etter folkeretten. Som ventet gikk Israels utenriksminister Avigdor Lieberman av skaftet og tilbakekalte Israels ambassadør i Sverige med kommentaren: "Midtøsten er mer komplisert enn et IKEA-møbel". Slik klarte Lieberman å vise hvilken utsøkte idioti som stadig regjerer i Israel. Han behøver forøvrig ikke være redd for at Norge skal gjøre det samme flotte vedtaket som Sverige. Til det har vi alt for veike politikere.

Sverige anerkjenner Palestina (nrk.no)
Det bør også Norge gjøre (dagbladet.no, 6. nov.)


Nå har Israel myrdet minst 1.777 palestinere.

Krigen som dreier seg om Palestina sitt krav å få opphevet boikotten slik at de fritt kan ta inn bygningsmaterialer og medisinsk utstyr med med.

(6. aug. 2014) Siden offensiven startet har minst 1.777 palestinere blitt drept, og rundt 85 prosent av disse er sivile, ifølge FN. Av disse er 393 barn, og 208 kvinner. Minst 66 israelere er blitt drept, av disse er to sivile og resten soldater.
Våpenhvilen utløper fredag morgen. Begge parter skal i forhandlinger i Kairo (vg.no)

(31. juli 2014) Og de gjør det med våpen de har fått fra USA - dermed er USA ansvarlig for drapene dersom vi bruker retorikken fra Ukraina. Kanskje det hadde vært mer humant å innføre gasskammer ??? En ting er sikkert: dette her har ingenting med krig å gjøre. Dette er henrettelser av uskyldige sivile.

Dansk idiot i heftig intervju med Mads Gilbert (youtube)


Israel: Debatt på falske premisser

(24. juli 2014) Israel og Israel-"vennene" vil gjerne at debatten skal dreie seg om 1. Hamas og 2. religion, nærmere bestemt muslimers såkalte hat mot jøder. Men det er en debatt på deres premisser. Det er dessuten falske premisser.
 1. Fordi Hamas oppsto først på 80-tallet, flere tiår etter at Israel ble opprettet. Israel var dessuten med på å støtte Hamas i begynnelsen for å svekke Fatah/PLO. Splitt og hersk.
 2. Fordi konflikten bunner i sionistenes ønske om å opprette en stat for jøder på et territorium med et massivt flertall, 90 %, av ikke-jøder. Vi snakker altså om materielle verdier, ikke religion.
 3. Fordi den jødiske minoriteten og muslimer/arabere stort sett levde i fred med hverandre FØR sionismen oppsto på slutten av 1800-tallet.
For de sionistiske pionerene var stort sett fra (øst) Europa. Theodor Herzl bodde i Wien. Hvorfor skulle de flykte fra jødeforfølgelser i Europa til Palestina hvis det var en fiendtlig, jødehatende(muslimsk) majoritetsbefolkning der? (skrevet av Lars Birkelund, sakset fra Dagsavisen / Nyemeninger)


Måtte Israel brenne i helvete.

(19. juli 2014) Okkupasjonsmakten som mangler respekt for internasjonale konvensjoner, støttet av USA, fornekter seg ikke. Som en Nazi-inspirert makt velter den over landet den har okkupert og knuser hjem, dreper sivile, altødeleggende og demorailiserende. Israel vil ikke ha fred. Israel vil ha mer land, større lebensraum, noe de bare kan få ved å stjele det fra andre. Israels fremferd er skammelig, skammelig, skammelig.


Så er det fastslått: Arafat ble drept

(15. okt. 2013) 9 år etter hans død foreligger resultater av prøvene: Ulike gjenstander gir spor av det radioaktive stoffet polonium. Arafat sovnet i på et sykehus i Paris 11. november 2004 i en alder av 75 år. Han var da blitt akutt syk vel en måned før, og legene kunne ikke forstå hvorfor han døde.

En fransk domstol besluttet i august i fjor å starte drapsetterforskning, etter begjæring fra enken. Hun samtykket da samtidig til at hans levninger skulle hentes opp for å undersøkes, noe som ble gjort. Vi kan bare spekulere i (med rimelig god sikkerhet) hva slags udyr det er som driver politikk på dette nivået.

Fant radioaktivt stoff på Arafats klær (nrk.no)


Israel confiscates humanitarian aid

(22. sept. 2013) European diplomats are holding Israel accountable over an incident where IDF servicemen attacked a EU humanitarian convoy in the West Bank on Friday. So far Tel Aviv has left the scandal in limbo, offering no official explanation for the incident. Can we expect otherwise ?

Read more on Liveleak here
EU diplomats: Israel attack ‘shocking and dangerous’


Israeli Settlers Chop Down Some 1,155 Palestinian Olive Trees in ‘Awarta

(aug. 8, 2013) During the past week, Al-Haq’s documentation revealed continued Israeli settler attacks against Palestinians, their property and their sources of livelihood in the West Bank, including the destruction of olive trees and livestock. On 12 July, settlers in occupied east Hebron uprooted numerous vegetable beds belonging to Palestinian farmer ‘Ata ‘Abdul-Jawad Jabir, justifying their actions by claiming that ‘Ata’s land has been declared ‘State land’ by Israel.


Israeli Forces Arrest a 5 Year Old Palestinian Child
(video 2. aug. 2013) Barnet var antakelig en 5 år gammel militant muslim. Israelske udyr støttet av USA med penger og våpen respekterer ikke barnekonvensjonen. At noen kan synke så lavt.


Israel er allerede involvert i uprovoserte angrep mot Syria (25. juli 2013)


Israel bedriver etnisk rensing, fjerner 30.000 palestinere fra Negev-ørkenen

(24. juli 2013) Det israelske politiets raseringen av en beduin-landsby viser hvor langt staten Israel går for å "judafisere" Negev-regionen. Man skulle jo nesten trodd historien hadde lært Israel å avstå fra etnisk rensing. Kanskje det er som med mobbing: De største mobberne er de som selv har blitt mobbet ... ? (Nok en sak du ikke finner i norske medier ...)

Israel to Ethnically Cleanse 30,000 Palestinians from the Negev Desert to Build Massive Military Base (liveleak.com)


Hvordan skape et påskudd for krig

(14. juli 2013) 23. november 2001 myrdet israelske agenter Hamas-lederen Mahmud Abu Hunud. Ganske riktig, 12 dager senere kom det uungåelige svaret i et samordnet selvmordangrep på Israel. "Den som tok beslutningen om å llikvidere Abu Hunud visste på forhånd at det ville bli prisen," skrev Alex Fisherman, etterretningskommentaror i den israelske avisen Yediot Achronot.

Og slik fikk Sharons styrker påskuddet de trengte for å angripe de okkuperte områdene med uhørt kraft, som nærmest raserte selvstyremyndighetene og Arafats politiske base. Sivile hjem og infrastruktur ble systematisk skutt i filler. (Kilde: John Pilger "Verdens nye herskere") Hvem er det som forsvarer hvem mot hva ? Hvem er forbryteren her ?

Tilbake til vår tid: I nyhetene nå kommer jevnlig noen små forsiktige rapporter om at Israel "intervenerer" i Syria. Særlig mulige våpentransporter fra Russland til den syriske hær (?) blir bombet. Israel utfører disse krigshandlingene ut fra behov om å øke "egen sikkerhet". Og da må det jo være bra.

Israel used Turkish military base to airstrike Syria arms depot
Is Obama Trying to Start Israel-Syria War? (commentarymagazine.com)


Motbydelig av Israel

(9. mai 2013) Israel fortsetter å ta seg til rette på okkuperte områder i strid med Genevekonvensjonen. Det er tragisk når en hel nasjon slik utviser en enestående ondskap. Måtte de brenne i helvete.

Myndighetene i Israel har godkjent bygging av nærmere 300 nye boliger i en bosetning på Vestbredden (bt.no)


Israel håner en hel verden

Har vedtatt flere byggerprosjekter som straff etter FN-vedtak (20. des. 2012) I nyhetene i dag fremkom at Israel nå har vedtatt å bygge 300 bosettinger på palestinsk område. Bosettingene vil vanskeliggjøre en tostatsløsning, og er krystallklart i strid med folkeretten. Isreal gjør dette som straff mot palestinerne etter at de søkte om, og fikk, observatørstatus i FN med overveldende flertall.

Israel markerer sin forakt for den siviliserte verden. Vedtaket har vakt bestyrtelse og forbauselse i mange kretser, og det er grunn til å tro at Israel med dette får en samlet verden mot seg. For dette er ikke en vei til fred. Nå er Israels hovedmålsetting med å holde liv i konflikten å tilrøve seg mer land, mer "Lebensraum", som de ikke er i stand til å få tak i på hederlig vis. Takket være Israels betenkelig sterke innflytelse i Washington har de fått holde på med sin kriminelle virksomhet med full støtte fra USA. Vi andre kan bare beklage.
Israel sier ja til ny by på Vestbredden (aftenposten.no)


Som hevn vil Israel etablere 3000 nye bosettinger

(30. nov. 2012) Som svar på at Palestina tillot seg å søke om og fikk innvilget observatørstatus i FN's generalforsamling, vil Israel ifølge nrk.no etablere 3000 nye ulovlige bosettinger på palestinsk område. Å ta seg til rette på okkupert land er forbudt i henhold til Geneve-konvensjonen.

I tillegg holder Israel tilbake 120 millioner US$ som "straff". (2. des.) Pengene er skattepenger som Israel innkrever på vegne av Palestina, og som tilhører Palestinerne. Det er Guardian som skriver dette. Avstraffelsen som Israel utviser, ville gjort Adolf Hitler stolt. Resten av verden er bare flaue på Israels vegne.

Norge med særdeles forsiktig kritikk (4. des.) Mens flere land i EU fordømmer Israels handlinger på det sterkeste og truer med å trekke hjem diplomater fra Tel Aviv, er Norge særdeles forsiktig og svak i sin kritikk. Utenriksminister Espen Barth Eide står frem på TV som en pusling og sier han syns det er galt det Israel gjør. Her kunne Norge vært mye mer tydelig i sin kritikk og fordømmelse av uakseptabel atferd.

Det riktige nå er å be hele staben i Israelske ambassade i Norge å reise hjem. Disse kjeltringene har ikke noe her i landet å gjøre, og det må være på sin plass å be dem pakke seg hjem der de hører hjemme og heller komme tilbake når landet de representerer er istand til å leve opp til en akseptabel minstestandard iht. internasjonal lov og rett.

Israel varsler 3000 nye bosettinger (nrk.no)
Israel seizes $120m in Palestinian tax revenue over UN vote (guardian)


USA and Israel fucked by the UN

The UN General Assembly voted against USA and Israel. (nov. 30. 2012) The Palestine has now been granted obervartory status in the UN. It is a huge leap for Palestine to be accepted as an independent state, and this will be important for further negotiations for peace in the Middle East.

USA and Israel tried to apply wicked pressure. Israel did as this country always have done, and could not be expected to act otherwise. USA - by some regarded as a civilized state - showed its true face once more, very little impressive indeed. But we notice that the american critisism has been tuned down a little as it came clear they would loose the voting.

Israel may now be brought to the International Court in Haag. As a result of the observatory status, Palestine may now bring Israel to the international court in Haag. Of course, Israel know this very well, this is why they have been scared out of their wits for this day. Israel has no chance in Haag. If charged, its leaders will be convicted for violating international laws, for terror and certainly for not respecting the Geneva Convention.

Congratulations, Palestine. You deserve this very much !!!

I kveld fikk palestinerne oppgradert status i FN. Statsminister Salam Fayyad takker Norge for sin årelange støtte. (nrk.no)


Jøder uten grenser

(19.nov. 2012) I Bergens Tidende 18. november ble utsagn fra Kåre Willoch og Jan Benjamin Rødner (styremedlem i Med Israel For Fred MIFF og medlem av Det Mosaiske Trossamfund) stilt opp mot hverandre. Og et av utsangnene til Rødner forskrekker noe grenseløst.

Gaza er ikke okkupert av Israel = historieforfalskning. På spørsmål om Gaza og Vestbredden er okkupert av Israel svarer han: "Israel har trukket seg helt ut av Gaza som i dag er okkupert av Hamas." Det minner en smule om når nazister sier at Holocaust aldri har funnet sted, et utsagn som faktisk er straffbart i mange land. Kartet nedenfor viser noe av det land som Israel har okkupert ved bruk av sin krigsmaskin. Israel som okkupasjonsmakt er tydeliggjort i disse dager når tanks og tropper står på grensen til Gaza og Israelske myndigheter truer med å skyte palestinerne på havet hvis de ikke er snille. De har jo gjort det før.

Bruker snedig retorikk for å unngå forpliktelser. Når Rødner ikke vil ta ordet okkupasjonsmakt i sin munn, er det fordi ordet forplikter Israel etter Genevekonvensjonen. (Det kan skrives side opp og side ned om de forpliktelsene.) Og Israel, med sitt syn på menneskeverd og sivilisasjon, vil ikke la seg forplikte av internasjonale avtaler. Isarel har behov for mer land. Mer Lebensraum. Og Israel vet akkurat hvor de skal hente landet.

Vakre ord får ikke djevelskapen til å forsvinne. Dessverre for Rødner er det ikke ordene Rødner bruker som gjelder. Det er realitetene. Og realitetene er at Israel er en kynisk, ondsinnet krigsmakt som i mange år har okkupert et land i strid med FN og i strid med Genevekonvensjonen. Og denne djevelskapen skal leve videre takket være grenseløs ondskap av jøder verden over.

Forskjellen på et israelsk barn og et palestinsk barn.
Et barn i Israel som drepes i konflikten hevnes med 20 palestinere.
Barnet i Israel har tilfluktsrom de kan være trygge i. Palestinske barn har ingenting.
Israelske barn kan få legehjelp. Palestinske barn blir behandlet i sykehus som mangler det meste.
Israelske barn blir engstelige av rakettene fra Hamas. Palestinske barn drept og lemlestet av Israelske bomber.
Israelske barn er beskyttet av en av verdens mest avanserte hærer.
Når faren er over, kan Israelske barn gå på en godt utstyrt skole.

Israel kritisert av FN 79 ganger, men har ingen planer om å trekke seg ut av okkuperte områder. (nrk.no)
Psykopatisk debatt-teknikk, hva du bør kjenne til


Israel angriper Gaza for å få fokus vekk fra Arafat ?

Fant spor av polonium-210 på Arafats eiendeler. (18. nov. 2012) Etter at Arafat døde høsten 2004, ble noen av Arafats personlige eiendeler analysert, som klær og tannbørste, som hadde spor av den avdøde presidentens kroppsvæske og blod. Analysene er foretatt av Institut de Radiophysique i sveitsiske Lausanne. "Jeg kan bekrefte at vi målte et uforklarlig høyt nivå av polonium-210 på Arafats eiendeler som inneholdt spor av biologisk væske", uttalte Francois Bochud, direktør ved instuttet i Sveits.

13. november 2012 startet arbeidet med å åpne graven. Samtidig setter Israel igang med omfattende angrep på Gaza. Ifølge Israel fordi Hamas sendte raketter mot Israel, mens Hamas sier de sendte raketter fordi Israelske soldater skjøt og drepte et par palestinere. Uansett hvem som begynte er timingen særdeles god.

Kan israelerne ha forgiftet Arafat ?. Polonium-210 er det samme stoffet som russiske Alexander Litvinenko ble forgiftet med i 2006. Vi vet at Israel systematisk har drept sine fiender, en etter en. Nå gjenstår det å se om de også fikk Arafat drept - eller om Israel klarer å dekke over hele hendelsen med en ny krig.

Palestinske myndigheter har begynt arbeidet med å grave opp liket av PLO-lederen Yassir Arafat. (Dagbladet.no)
Palestinerne har begynt arbeidet med å åpne graven til Yasser Arafat (klartale.no)


Israel og antisemittisme

(3. juni 2012) En undersøkelse viser at mange nordmenn er antisemittiske i holdning. Og det er sterkt å beklage. Vi lever i en verden der alle har samme verdi og samme rett på respekt uansett religion, kjønn, legning eller rase. Det gjelder selvfølgelig også for jøder. Når nordmenn fremstår med et snev av rasisme, sier det egentlig mer om disse nordmennene enn jødene.

Likevel bruker israelere merkelappen "antisemittisme" også der det ikke er berettiget. For vi har sett mange eksempler på kritikk mot Israel, berettiget kritikk for at Israel ikke følger internasjonale konvensjoner og utøver grove krigsforbrytelser. Når israelere svarer på dette med å beskylde kritikerne for å være antisemitter og onde mennesker, bruker de en form for demonisering som vitner om et svært lavt debattnivå. Kanskje enkelte israelere - også i Norge - har grunn til å drive litt selvransakelse ?

I Israel er ingen skyldige Debatttinnlegg i BT 2. juni 2012 av advokat Pål Hadler


Krigen mot Iran nærmer seg ? (8. mars 2012)
Iran har forsøkt å skjule alle spor etter tester av atomvåpen, mener Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) ifølge nrk.no i dag. Men når vi går inn på NRK sin side, finner vi en påfallende likhet med "nyheten" da USA's utenriksminister Powell la frem "bevisene" for at Irak hadde masse-ødeleggelsesvåpen, noe som ga USA "legitimitet" til å invadere Irak og okkupere landet over 10 år med rundt 1 million døde. I ettertid er det klart at dette var en krigsforbrytelse som ingen ønsker straffe USA for, man har da fredspris for slikt må vite.

Så er det på'an igjen. Det er lenge siden vi presenterte at man på verdens børser nå gambler på krig mot Iran denne gangen, i inneværende år, trolig innen september. Nå kan det se ut som propagandaapparatet og løgnene er i sving igjen, alt for å gi "legitimitet" for Israel og dets allierte USA til å gjennomføre ny krigsforbrytelse. For det er dessverre slik at det ikke er lov å invadere et land fordi man ikke liker regimet i landet. Derfor viser man nå "ugjenkallelige fotobevis" for at Iran tester atomvåpen - akkurat slik man gjorde før invasjonen av Irak. Til og med ordbruken minner: "Mulig" nuclear testsite, "mistenkelig", "ser ut som" osv. osv. Best å ta de, bare for å være sikker.

Les hele saken på nrk.no her
Krigsdans igjen. Har USA og Israel virkelig tenkt seg på tokt i Iran ? (Frank Rossavik blogg 28. mars 2012)


Israel holder på å skaffe seg legitimitet til å starte krig mot Iran

Identifiserer terrorhandlinger som iranske før røyken har lagt seg.
(14. febr. 2011) Vi har sett det før, og vi skal se det igjen. Det er nemlig forbudt iht. internasjonal rett å starte krig mot et land "uten gyldig grunn". Derfor skaffer man seg en grunn. Amerikanere beskyldes for å ha skapt grunnlaget for invasjon av Irak og Afghanistan ved å planlegge og gjennomføre 11. september 2001 på en måte som la skylden på muslimske terrorister.

Ikke på grunn av dette, men på grunn av egenfabrikerte løgner om masseødeleggelsevåpen, var USA's invasjon av Irak åpenbart en krigsforbrytelse som alle vestlige land nå bemerkelsesverdig nok lukker øynene for. Invasjonen av Afghanistan hører trolig hjemme i samme kategori. Nå beskylder flere Israel for å gjøre det samme: med bruk av løgn, falske aksjoner og manipulasjon av medier forsøker Israel å skape legitimitet for krig. Dessverre er det ikke nok legitimitet ikke å like et folks ledere.

Bomber: Israel holder Iran ansvarlig, men iranerne avviser anklagene.


Trolig Israel som står bak systematiske drap på atomfysikere i Iran

(15. jan. 2012) Det er ingen grunn til å tro annet enn at det er Israel som står bak drapene på atomfysikere i Iran, selv om Israel "bedyrer" noe annet. Det morsomme er at dersom Iran hadde gjort det samme i Israel (og hevdet sin uskyld), ville Israel sett på det som en terrorhandling som skulle hevnes, eventuelt brukt det som påskudd til å starte krig mot Iran. Handlingene gir Iran et godt påskudd til å avstraffe de antatte skyldige - på en måte som bare bidrar til å øke muligheten for krig i området. Hvis Israel eller USA tror at de kan få stabilitet i området ved å henrette intelligensiaen i Iran, tar de skammelig feil. Samtidig er det morsomt å merke seg at pr. definisjon er terror = angrep på USA og Israel, mens tilsvarende handlinger som Israel og USA gjør pr. definisjon IKKE er terror - det er "selvforsvar", handlinger i det godes tjeneste, utbredelse av et Gudgitt demokrati.

Who is next ? Dette er det interessante spørsmålet. Svaret er: neste gruppe som blir henrettet er journalister som er kritiske til Israel og USA sin politikk. For når vi har regimer som henretter folk de ikke liker, da er det bare en nyanse å vurdere hvor langt de skal gå: atomfysikere, uvennlige politikere, kritiske journalister, osv. osv. Det skjer "i det godes interesse", selvfølgelig. Drapene viser hvilket lavmål de står på, og er et trist tegn på en sivilisajon i forfall. Vi har sett det i Russland der plagsomme journalister er ryddet av veien, det nye nå er at det gjøres åpenlyst i andre land enn eget.

Vesten benytter seg av hemmelige drapsoppdrag for å forsinke atomprogrammet, hevder ekspert (nettavisen.no)


Markedet begynner å ta høyde for krig med Iran

(13. des. 2011) Det kan se ut som oljemarkedene i verden nå begynner å kalkulere inn konsekvenser av en mulig krig med stopp i oljeproduksjon og oljeleveranser i Persiagulfen innen utgangen av neste år. Med andre ord: Israel (les: Isreael og USA) begynner å bli klar til å invadere og slå ut Iran. Dette kan bli skittent. Samtidig kan det se ut som USA har begynt rekognisering til krigen ved hjelp av droner. Det kan være grunn til å tro at USA må vente til de får valgt en ny republikansk president før de kan starte krigen mot Iran.

Ekstreme veddemål i oljemarkedet: store beløp satses på at det vil bli ekstreme utslag i oljeprisen. (dn.no)
Iran nekter å gi tilbake det amerikanske droneflyet de tok kontroll over forrige helg, og mener USA bør si unnskyld for å ha krenket iransk luftrom. (nrk.no)


The Israelis are boarding ships in international waters.

(nov. 4. 2011) Well, of course they are. They have never respected international rules and conventions so far.
why should they bother to start now ?

Israel boards protest boats taking medical aid to Gaza (BBC)


Israel and USA: A disgrace for humanity

(july 3. 2011) Greece do not only have problems with its economy and IMF. It has problems with Israel and USA because activists are using Greek ports on their way to Gaza. So Israel and USA are putting on unfair pressure to get Greek authorities to stop the vessels. They certainly do not mind Israels crimes of war, its breach of the Geneva Conventions, and the massive unethical behavior from Israelis against the palestinian people. So USA and Israel are forcing Greece to act as a collaborator stopping a legitimate international protest demonstration.

Israel and its ally USA do not want Gaza to receive building materials, educational equipment, health care equipment and other important goods to make living easier. That is not only sad. It is a disgrace for humanity. Still it is good for the rest of the world to be shown very clearly who are the bad people lacking decency and values. These are states we do not want to be compared with, states whose politicians do not deserve any peace price.


Israel forsøker å fremstå som mindre kjeltringaktig

(4. febr. 2011) Israel føler behov for å gjøre noe med sitt "image". Allerhelst ønsker de å få vasket vekk de blodrøde flekkene fra sitt rykte, og fremstå som from, snill og menneskevennlig. Det de virkelig frykter er selvfølgelig en omfattende boikott pga. sine krigsforbrytelser og brudd på FN-konvensjoner og Geneve-konvensjoner. Men norske PR-byråer sier nei, de finner det for problematisk for sitt eget rykte å representere Israel til å tjene disse skitne pengene.

Norske PR-byråer er antisemittiske og jødefiendtlige. Når norske PR-byråer ikke vil ta i Israel med ildtang, skyldes det ikke at Israel oppfører seg som kjeltringer. Det skyldes at norske PR-byråer er antisemittiske og jødefiendtlige, endel av den verdensomspennende mobbing av Israel som finner sted - ifølge Israel.

Norske PR-byråer sier nei til Israel (dn.no)


Israel fordømmer Norge fordi Norge tillater palestinsk ambassade

Frekkheten kjenner ingen grenser. (16. des. 2010)
(Israel is condemning Norway for allowing Palestinian embassy in Oslo. Israels rudeness don't see any end. They should be ashamed.)


Israel can NOT make peace

(dec. 4, 2010) The last 20 yeas, civilized countries have tried to contribute to making peace in the Middle East. Now it is clear: Israel will not and cannot make peace. The israeli politicians and the settlers coming from all over the world are lacking the capacity, the intelligence and the ethics needed to make peace. They have demonstrated total lack of intention to follow international conventions in a criminal way.

The only thing they are really good at, is stealing land from others pretending it is their own. Peace is not an option, they "need" the land as Lebensraum, and there is no other way they can get it than take it. With USA as a miserable ally, they can go on and on making the Middle East the most dangerous place in the world. If we ever get a nuclear war, this is where we have leaders mad enough to start it. Israel is certainly preparing the ground for it.

Dec. 8, 2010: Today President Obama annonunced that he is giving up the request to stop the settlement. USA's initiatives in the "peace process" is so far a huge fiasco - as there is absolutely no will for peace in Israel, and no will in USA to force Israel. It also seems the israelis are beyond psychiatric help.


Israel is lying, openly !

(june 6. 2010) They said the convoy with help for Gaza could be sent via Israel, that there was no need to provoke the blokade because Gaza would get the stuff anyway.
That is a bloody lie. Israel is still holding back Norwergian medical aid, paid by norwegian taxpayers money, since december 2009. The sad conclution is clear: Israel will NOT send aid to Gaza, and we need to break the blocade even with use of violence. Hopefully the Norwegian Prime Minister will tell the Israeli ambassador to pack his bag and not return until he has a short term plan for distributing the Norwegian medical supply that Israel is sabotaging and holding back. This is a disgrace for humanity.
We need a complete boicott of Israel NOW.

Expressions:
Friend of Israel = someone who is always right and denies that Israel can do anything wrong
Norwegian Press = anti-Semites who do anything to undermine the divine state of Israel
Anti-Semite = any person critisizing Israel in any way possible
The Weak Party = Israel, that is always beeing critisized by brainwashed comunists, socialists and other ignorants
Injustice = Something that is executed by everybody else and never by Israel
Human rights = Does apply on everybody else except Gods Chosen People Israel
Terror = Something palestinians are doing, while Israel is only defending itself against terror from others, or preserving the Peace
Neutral and objective information = any information that give Israel right with no reservation
The State of Israel = The perfect state superior to criticism in any way

The Israeli Tragedy

 • Israel is discriminating non-jews in a way that is very similar to the anti-Semitic victimization the jews themselves have experienced
 • Israel is punishing innocent civilians in a way jews have been punished
 • Israel is killing innocent civilians in a way jews have been killed, though not the same quantity and a little more elegant
 • Israel is breaking international rules that they would not tolereate to be broken on themselves
 • Israel is lacking the same self-critisism that they accuse others to have lacked in israeli questions
 • Israel is showing the same psychopatic attitude as the jews once have suffered under

Why there will be no peace ?

Beacause Israel does not possess the ability, the capacity, the desire, the capability to peace. Israel knows how to revenge, how to punish, how to penalize, how to suppress, how to tyrannize. Not only will there be no peace, there will be more war, more misery, more deaths in the year to come. It is sad, and there is nothing an entire world will do to stop it. This is the work of the Devil himself, strongly supported and kept growing by a rotten American government.

And, byt the way, if you're american and supporting the wrong side, you'll loose your job!


Berettiget jødehat ? (15. mars 2010)

Hovedsak i dag er at jødiske barn mobbes av muslimske barn. Igjen lar voksne sin egen konflikt og sitt eget trangsyn bli barnas konflikt. Det er like tragisk hver gang, for mobbing (av barn og voksne) er både galt og dumt. Samtidig bor vi i et land hvor tyskerhatet fremdeles ulmer enkelte steder. Det er ingen tvil om at tyskerne under og etter krigen hadde en lav stjerne. Heldigvis, for barna har dette gått over nå.

Hvem er så de største krigshisserne av jøder og muslimer? Man kan saktens lure. Men spørsmålet er i utgangspunktet feil. For folk er forskjellige. Jøder er forskjellige, muslimer er forskjellige. Hvis vi hadde lært dem å kjenne, ville vi sett at de er like forskjellige som nordmenn. Derfor er det galt å mobbe og fordømme mennesker som vi ikke kjenner. Derimot kan vi gjerne fordømme handlingene. Vi kan fordømme muren, krigsforbrytelsene, brudd på internasjonale konvensjoner og brudd på folkeretten, vi kan fordømme trusler om flere tilfeller som 11. september, fordømme undertrykking av kvinner og homofile, fordømme krav om hijab osv. Vi kan fordømme stigmatisering og destruktive holdninger på begge sider.

Og hvis vi vil vise verden at vi virkelig er lavmåls primitive, kan vi skufle gørret vårt over på barna og la dem arve en konflikt de ikke har bedt om eller behøver, enten vi er kristne, jøder eller muslimer.


Israel one year after: a shame for humanity! (Dec. 27. 2009)

After the terrible war one year ago Israel is still keeping Gaza under its feet. No supplies, no medicins, no help, no open borders. A land that is occupying another land is supposed to follow the Geneva convention. Israel does not, and it seems this haunted nation lack the ability to do so. People in Gaza are still living in tents without hope. It is a shame, not only for Isarel, but for humanity itself.

Israel has been vicious and remorseless in its war against the palestinians, and the war one year ago showed how Israeli forces systematically destroyed palestinian homes and even killing children playing on the roofs, using remote controlled drones, just for the fun of it.

Hopefully one day the Israeli criminals of wars will be captured and put before justice, in the same way that nazi criminals have been chased and captured after the second world war. Israelis have no carte blanche for violence and murders. This search for war-criminals has begun many places.

Tzipi Livni arrest warrant prompts Israeli government travel 'ban'. No senior officials to visit UK until matter resolved
Domstol i London sendte ut arrestordre for Tzipi Livni for krigsforbrytelser i forbindelse med krigen i Gaza. Hun avlyste turen til England.
Storbritannias utenriksminister David Miliband lover å rydde opp (= unnta israelske krigsforbrytere fra loven ?)Israel über alles (26. sept. 2009)

Hva har Israel felles med nazistene ?
Ingen av dem er i stand til å skille rett fra galt, til å lytte til andres meninger, til å følge internasjonale konvensjoner eller internasjonal folkeskikk. Begge er patologisk fastsementert i gale holdninger som ikke lar seg endre av noen. Derfor har begge utført krigsforbrytelser og folkemord, men bare nazistene er dømt for det.

Palsetinerne er i denne sammenheng like lite medansvarlige for krigsforbrytelser som nordmennene var det mot tyskerne under krigen. Når man er ulovlig okkupert, har man lov å forsvare seg - til siste mann. At en okkupasjonsmakt utøver sin hevn mot uskyldige sivile er galt etter internasjonal rett. Så kan man diskutere om det juridisk sett er mer krigsforbrytelse å ta livet av 6 millioner jøder eller 5 millioner vietnamesere eller 1 million irakere - enn det er å ta livet av 1500 palestinere.

Lebensraum og bosettinger
Historien er like gammel som menneskeheten: Når noen ikke har penger selv til å kjøpe land for å bosette seg, når noen finner et sted der de heller vil bo, når de er sterkere enn dem som allerede bor der og de mangler nødvendig etisk ballast, ja da tar de seg til rette og forsyner seg av annen manns eiendom. Vi som bor i en rettsstat slipper å oppleve at andre røver eiendommen vår eller tar seg til rette inne på vår eiendom. Men hvis rettsstaten slutter der landets grenser slutter, da skjer røveri og voldtekt.

Røveriet ser litt bedre ut hvis man sier "Det er GUD som har gitt oss dette landet", den er like gammel som religionene. Den overstyrer gjeldende rett, tillater overgrep og er med å redusere eventuelt dårlig samvittighet for overgriperne. Når man har tatt en flott eiendom fra andre og bodd på den i mange år, når man har plantet og dyrket og høstet, bygget og pusset opp og grodd fast, ja da vil man jo ikke tillate at noen skal komme og si: Reis tilbake dit dere kom fra, dette er vårt land som dere ulovlig har annektert !

Kritikere er ondsinnete
Og når noen så reiser kritikk for røveri av andres land, for krigsforbrytelser eller for ikke å etterleve internasjonale konvensjoner kan man si: De som kritiserer er ondsinnete, de er intolerante og antisemittiske og konspiratoriske og historieløse og ... ja, vi burde egentlig skamme oss som kommer med slik kritikk. Når all kritikk konsekvent oppfattes som feilaktig og usaklig, da slipper man gjøre noe med den, da slipper man å føle seg pinlig berørt, da slipper man å se seg selv i speilet.

Erfaringene fra Gilbert og Fosse har blitt bok: "Øyne i Gaza"
Legene Erik Fosse og Mads Gilbert reiste inn i Gaza nyttårsaften 2009. De jobbet sammen med palestinske kollegaer på Al-Shifa-sykehuset under den 22 dager lange israelske militæroffensiven. Pressen fikk ikke slippe inn i Gaza, Fosse og Gilbert var blant de få vestlige øyenvitnene til grusomhetene som skjedde. Det de opplevde har blitt til bok. Og hva sier israelerne til denne boken? At det er ondsinnet antisemittisme uten rot i virkeligheten. Hva annet kan de si?

Gaza-legene har skrevet en bok som er en utdypning av hva vi allerede vet om krigen (aftenposten.no)
Israelsk debatt-teknikk
(Foto oppe til høyre: ISMAIL ZAYDAH/REUTERS)Israel har råtnet innenfra - og viser det så gjerne (08. mai 2009)

Får ikke gi penger til Gazas proteseverksted av Israel

Hele denne uka har Tromsø-ordfører Arild Hausberg, Ingrid Evertsen fra Berg kommune på Senja og Astrid Eriksen fra ungdomshuset Tvibit i Tromsø ventet på å komme inn i Gaza. I morges kom det endelige avslaget fra Israel:

Avslaget fra høyeste hold i Israel meddelt oss fra ambassade, og det var ingen ankemuligheter. Bagrunnen var at dette ikke var humanitært nok for Israel, men det er jo en prestasjon i seg selv. Vi kommer ned som representanter for det som ble stor norsk innsamlingsaksjon, sier en skuffet Tromsø-ordfører til Dagbladet.

Hadde med seg to millioner kroner (dagbladet.no)

 

Israel har "skutt blink" på barn

TV-dokumentar forleden berettet om to barn som lekte på et tak i Gaza. En drone fyrte av en rakett som tok livet av det ene barnet, og skadet det andre. Det viser seg at disse dronene gjør det mulig å håndplukke blinker via kamera, og at de har en ekstrem nøyaktighet. Dette var ikke noe uhell.

Trolig er det noen perverse mennesker som har moret seg med å plukke ut barn for så å skyte dem i filler. Nå blir det sak mot Israel der anklagen er krigsforbrytelse.

Reportasjen fra NRK Brennpunkt (nrk.no)
Grove israelske krigsforbrytelser (dagbladet 9. mai)
Rapporten granskingskommisjonen


Israel har et verdi-problem (15. mars 2009)

Stillheten har senket seg etter Gaza-krigen, grenser er fortsatt stengt eller sterkt kontrollert for nødhjelp, bygningsartikler, mat, drivstoff og mye mer. Israel ser fortsatt på sitt utspill som legitimt, de ser ingen grunn til at de skal underkaste seg Geneve-konvensjonen som regulerer okkupasjon og krigføring. Og det kan man selvfølgelig ha mange meninger om.

Det som virkelig bekymrer, er at Israel kan ha havnet i en situasjon der hele verdisystemet har gått i skogen. Istedenfor å fordømme dem for det de har gjort og gjør, kan man spørre seg hvorfor og hvordan de kan finne på å gjøre slikt og attpåtil forsvare det.

Israel er en viktig makt i midtøsten, en atom-makt med et sterkt forsvar. Israel er også en mektig kraft i USA der Israels-lobbyen er sterk nok til å kjøre Barack Obama i kne. Slik får Israel ryggdekning til å fortsette sitt løp uansett hvor ille det er og uansett hva resten av verden sier. Nå er Israel troendes til et angrep på Iran uten å blunke hvis de finner det tjenlig. Dersom Bush satt ved makten, kunne det kanskje tenkes at de hadde blitt oppfordret til det.

Israel har en alvorlig brist i sine verdier, en alvorlig sykdom, og som andre stater som har okkupert land, har den blitt blind på det øyet. Dersom du kritiserer Israel, er det du som har et problem. Du er blitt antisemittisk. Israels defekte verdisystem er den største trusselen mot freden i midtøsten i dag og levner ikke noe håp for fremtiden.


Israels militære og sivile ledere er krigsforbrytere (25. jan. 2009)

Verden har vært vitne til en grusom krig, så grusom at selv hardbarkete Israels-venner ikke har klart å stille opp i demonstrasjonstog "for" Israel. Samtidig har vi vært vitne til en demoniserende språkbruk fra andre Israels-venner, en språkbruk som bygger på psykopatiske teknikker, som har blitt så grotesk at det har nærmet seg det komiske (ref. Siv Jensen og Anita Apletun Sæle). For Israels brudd på folkeretten, Genevekonvensjonen, og anstendig sivilsert atferd har blitt godt dokumentert de siste ukene, tiltross for at Israel på en desperat og uverdig måte har forsøkt å kontrollere media, og det er vanskelig selv for Israelsvenner å si noe annet.

Det er klart at krigen har to sider. På den ene siden har Hamas sendt en bråte raketter i hytt og pine mot Israel som har skremt vannet av gamle og unge innenfor rekkevidde av rakettene. På den annen side har Israel bombet Gaza bokstavelig talt til helvete, med rundt 1400 døde og 5000 sårete, tildels alvorlig. Hevnen har vært brutal, nådeløs, overhodet ikke i samsvar med tapene Israel har hatt (ca. 4 sivile og 7 militære), den har rammet sivile i stor grad og vært fullstendig i strid med alle gjeldende konvensjoner. Det kan se ut som om Israel har benyttet de siste par ukene med Israelsvennlig Bush-regime til å slå ut med håret, idet man antar at det blir en endring under president Barack Obama.

Overgrep fra krigen i Gaza

 • Israel har brukt bomber med giftig hvitt fosfor (bekreftet), som gir noen fryktelige brannskader på alle som er i nærheten
 • Israel har brukt granater med utarmet uran eller DU-våpen (ikke bekreftet), som gir senskader pga. stråling fra innåndet støv
 • Israel har noen steder systematisk satt en granat i hvert eneste sivile hus
 • Israel har bombet sykehus, skoler, tilfluktsrom, FN's hovedlager for nødhjelp og infrastruktur
 • Israel har nektet journalister å komme inn i Gaza og slik forsøkt å kontrollere media
 • Israel har nektet leger og nødhjelpsarbeidere å komme inn i Gaza
 • Israel har hindret nødhjelp og medisinsk hjelp å komme inn i Gaza
 • Israel har ikke sørget for at folket i Gaza har hatt vann, mat, strøm og trygge steder å søke ly
 • Israel har i stor grad rammet uskyldige sivile

Overgrep generelt

 • Israel bryter FN-konvensjonen fra 1947, og fortsetter å neglisjere denne uten blygsel
 • lsrael er en okkupant-makt. Israel okkuperer Palestinsk land.
 • Som okkupant-makt er Israel pliktig å følge Genevekonvensjonens bestemmelser
 • lsrael har iverksatt betydelige bosettinger på okkupert område i strid med Genevekonvensjonen
 • Israel hevder "rett til å forsvare seg", men Israel har ingen slik rett overfor et folk det ulovlig okkuperer.
 • lsrael har ikke sørget for at palestinerne har fått nødvendige forsyninger i strid med Genevekonvensjonen
 • Israel har systematisk trakassert palestinere på grenseovergangen, bl.a. ved å nekte gravide kvinner adgang til sykehus
 • Israel har systematisk henrettet Hamas-ledere på en slik måte at sivile palestinere har blitt drept
 • Israel har bedrevet systematisk avstraffelse av sivile i strid med folkeretten
Resten av den siviliserte verden har nå mulighet til å gi noen klare budskap, spesielt om gyldigheten av FN-konvensjoner og Geneve-konkvensjoner. Derfor må krigsforbrytnere tiltales og stilles for retten, enten det er rettsinstanser innenfor de enkelte land, den internasjonale straffedomstolen eller egne rettskommisjoner nasjonale, europeiske eller internasjonale. Israel vil ikke være i stand til å se galskapen i sin fremferd mot en nasjon det okkuperer før en samlet verden gir signaler om at krigsforbrytelser er uakseptable, uansett hvor de finner sted eller hvem som utfører dem. Hvis verden IKKE gjør dette, betyr det å undergrave mye av det verdigrunnlaget som vår sivilisasjon bygger på, eller det som måtte være igjen av dette verdigrunnlaget. Dette her er ikke politikk, dette er juss. Det blir derfor viktig å flytte denne oppgaven fra politikere som vil "kompromisse" med verdier og begreper, til juridisk ekspertise som kan klare å skjære igjennom og fortelle hva som er gjeldende lov og rett.


Still krigsforbryterne for retten, sier tre norske høyesterettsadvokater (17. jan. 2009)

Høyesterettsadvokatene Bent Endresen, Kjell M. Brygfjeld og Geir Høin arbeider nå for at det blir laget en politianmeldelse mot alle israelske politikere og militære som kan stilles til ansvar for brudd på folkeretten. Det er BT som skriver dette i dag i et debattinnlegg på side 37.

Høyesterettsadvokatene tar en juridisk (ikke politisk) vurdering av Israels handlinger i forhold til gjeldende rett. En okkupasjon medfører at Israel er forpliktet til å følge folkerettens krav til beskyttelse av sivilbefolkningen og å avstå fra å tilegne seg deler av de landområdene som er okkupert. Israel hevder de ikke behøver følge Genevekonvensjonen, et standpunkt som er fullstendig uholdbart ifølge Røde Kors' høyeste organer.

 • Israel er okkupant og plikter å etterleve Genevekonvensjonen
 • Isreals brudd på konvensjonen overgår andre forbrytelser som har ført til internasjonal straffeforfølgelse
 • Sammenhengende kollektiv avstraffelse av det palestinske folk over mange år, i strid med Genevekonvensjonen art. 33
 • Brudd på Genevekonvesjonens forbud mot å overta land i okkuperte områder
 • "Utenrettslige henrettelser" av angivelig terrorister (og politisk valgte ledere) har også rammet uskyldige forbipasserende
 • Brudd på konvensjonens krav om å beskytte sivilbefolkning, spesielt sårede, syke, barn og gravide
 • Israel har brutt plikten til å sørge for fritt lelide for legemidler osv. til sårete, og til å beskytte sykehus
 • Israel har systematisk brutt plikten å sørge for tilstrekkelig med legemidler og matvarer til den okkupert befolkningen
Høyesterettsadvokatene krever at norske myndigheter må ta ansvar for et rettsoppgjør mot de ansvarlige for forbrytelsene som nå pågår i Gaza, rett foran øynene på en maktesløs verden. Hvamenerpartiene.com støtter dette kravet fullt ut. Loven skal være lik for alle, og vi har sett tilsvarende straffeforfølgelse der Norge birar aktivt på Balkan, i Afrika og andre steder i verden hvor uhyrligheter har blitt begått, tildels mindre alvorlige overgrep enn vi i dag ser i Gaza.


Og nå bomber de israelske udyrene sykehus og og hovedlager med nødhjelpsutstyr !!! (15. jan. 2009)

Elendigheten vil ingen ende ta, og det siste snev av respekt vi hadde for et folk som gjennomgikk ufattelige lidelser under krigen er vekke. Har de ikke lært noen ting? Nå syns vi de oppfører seg som udyr.

Fordømmer FN-angrepet på det sterkeste (dagbladet.no)
Israel hits UN refugee agency in Gaza (se video med reportasje fra The Guardian)


Det ser ut som Israel bruker DU-ammunisjon (utarmet uran) i Gaza (13. jan. 2009)

Bildene NRK TV viste i dag kl. 21:00 viser detonering av det som må være DU-granater. Dette er granater med utarmet uran (depleted uranim) som Israel også har brukt i Libanon. Granatene er kjent for å gi stygge ettervirkninger på grunn av stråling og forurenset støv. Det blir lett for verdenssamfunnet å verifisere dette, det er bare å gå på detonasjonsområdene med utstyr som måler radioaktivitet. Dermed har Israel nok en gang vist at de ikke lar noen midler være ubrukt, at de ikke tar noe hensyn til sivibefolkningen og at Israel er en krigsforbryter-stat på linje med andre stater de ikke liker å bli sammenlignet med. Vi håper Israel vil bli stilt ansvarlig for sine ugjerninger.

Dette er ammuisjon som skytes ut fra stridsvogner. (Her har det stått at Norge har slike våpen for 1,8 milliarder kroner, det er helt feil. Norge har klasevåpen for 1,8 milliarder kroner. Det vites ikke om Norge har DU-ammunisjon på lager.) Detonasjonen brenner uran med en særdeles høy temperatur som skjærer seg som en kniv gjennom absolutt alt.

Bildet er fra NRK nett-TV, se nyhetsendingen her
Se mer om utarmet uran herSiv Jensens skivebom (8. jan. 2009)

Det var rørende å høre Siv Jensen støtte Israel og dets venner utenfor Stortinget i dag. Hun sa at hun var imot krig, og minnet om den gang Norge var i krig og hvor fælt det var å bli angrepet, Men så bikket hun. For så fortalte hun hvor fælt det var for Israel å bli angrepet av raketter. Og det er jo fælt å bli skremt av raketter. Så fælt at man kan myrde mange hundre sivile, såre tusenvis, bombe militære og sivile mål sønder og sammen, og stenge for livsnødvendige forsyninger.

Om vi husker rett, var det Tyskland som okkuperte Norge og det er Israel som okkuperer palestinsk land i strid med FN-resolusjoner. Norsk motstandskamp mot tyskerne likte tyskerne dårlig, og palestinsk motstandskamp mot israelerne liker israelerne dårlig. Tyskerne og israelerne har det til felles at de på en ulovlig og utibørlig måte har straffet folket i et ulovlig okkupert land for sin berettigete motstandskamp. Det eneste Siv Jensen har klart å vise i dag er at hun har større medfølelse for okkupantene enn de okkuperte.


Uhørt retorikk fra Israels president Shimon Peres på TV i dag (6. januar 2009)

På nyhetene idag har Israels Shimon Peres fremmet følgende utsagn: "Grunnen til at så mange palestinske barn blir skadet og så få israelske barn, er at Israel tar bedre vare på barna sine." Vi finner dette aldeles uhørt. Det er nok riktig at israelske barn blir varslet før bombene faller, at de har bomerom å oppsøke, at de har lys og varme, mat og drikke og alle de medisiner de behøver. For når palestinske barn ikke har dette, er det fordi Israel har sørget for at de ikke får ha det og fordi Israel holder på å bombe palestinerne til helvete. Dette har ikke med "å ta bedre vare på", og det vet Peres meget godt.

Også i Norge konstaterer vi at Israelsvennene bruker en svært demoniserende karakteristikk om alle som ikke er enige med dem.


VI KREVER FULL BOIKOTT AV ISRAEL (2. jan. 2009)

The biggest lie of them all: A country has NOT the "right" to defend itself against opposition and recistance from a country it has illegally occupied. It is the occupied people who have all the right to fight the aggressors and to defend themselves, until the last man.

Definitions: Hamas-terrorist = palestinian male age 16 to 45 years.
Human shield terrorists hide behind = palestinian children, old people and women.


Time for the UN to "undo" Israel ? (28. dec. 2008)

On November 29, 1947, United Nations approved the UN Partition Plan dividing the Palestine into two states, one Arab and one Jewish. Jerusalem was to be designated an international city – a corpus separatum – administered by the UN to avoid conflict over its status. The Jewish community accepted the plan, but the Arab League and Arab Higher Committee rejected it. In May 14. 1948 Israel declared its independence, and after the victory of the next war, Israel also expanded the borders far more than the UN's plan. Since then, Israel have been in continous conflicts with all its neigbours and the result is tragedy, maybe the worst still to come as Israel has weapons of mass destruction.

Now we ask if time has come for the UN to reconsider Israel, and make another ruling to cancel the one in 1947. The people of Israel has clearly demonstrated that there are no willing of peace, no willing to stop the terror and harrasment of civil Palestinian people. Even worse, it might seem that Israel is lacking the human capacity and ability to stop this madness. Israel is still "expanding", they are taking the land of others like thieves in broad daylight, and they are escalating the conflict like Hitlers need for more "Lebensraum". Things have gone too far. UN must put Israel under administration to stop the inhumane actions in the region.


Israel slapp 4,6 millioner klasebomber over sørlige Libanon i 2006 etter enighet om våpenhvile (2. mars 2008)

Mens en samlet verden nå går inn for at klasevåpen skal forbys og destrueres, mot USA, Israels og Kinas stemmer, har det fremkommet en sak i media som vi ikke har vært klar over. De siste 72 timene før våpenhvilen trådte i kraft mellom Israel og Libanon etter krigen i 2006, og etter at man var enige om å inngå våpenhvile, slapp Israel 4,6 millioner klasebomber over det sørlige Libanon. Feilraten på 25 % medfører at det ligger en million klasebomber strødd utover landsbyene som fortsatt tar livet av folk. Det er av Jody Williams (fredsprisvinner) som skriver dette i en kronikk i Dagbladet i går. Noen av klasebombene som ble brukt var amerikanske bomber som stammer helt tilbake til Vietnamkrigen.

Denne uhyrlige forbrytelsen bidro til å øke innsatsen for å forby klasebomber.

Avtalen om forbud mot klaseammunisjon som ble underskrevet for et par dager siden, er nok en seier for menneskeheten, mener Jody Williams (wikipedia) som vant Nobels fredspris i 1997 for kampen mot landminder.

Nok en seier (kronikk av Jody Williams)


Israel slakter sivile palestinere, får kritikk (2. mars 2008)

Hamas har fortsatt å skyte raketter mot Israel, de har skremt mange og tatt livet av en israeler. Derfor har Israel satt igang en regelrett nedslakting av sivile palestinere. Kvinner og barn er drept og skadet, og Egypt har måttet åpne grensene slik at skadde skal kunne hjelpes.

Det er i strid med alle kjente konvensjoner å slakte ned sivile som avstraffelse på militære handlinger. At avstraffelsen ikke står i forhold med handlingen det aksjoneres på, gjør ikke saken bedre.


Hamas har skutt seg selv i foten og ødelagt palestinernes sak (28. febr. 2008)

Historien rundt karikaturtegningene av profeten Muhammed har vært en stor belastning for verdens oppfatning av muslimer spesielt og arabere generelt. Det handler ikke bare om respekt for profeten, det handler om sentrale verdier som ytringsfrihet, frihet til å kritisere, og noen tar med i samme åndedraget frihet for kvinner til å være likeverdige med menn, religionsfrihet og politisk frihet. Det kan se ut som Islam ennå tillater svært lite av alt dette, og det skremmer og bekymrer.

Når man er fanatisk eller fundamentalistisk er det normalt lite rom til å skifte mening og se en sak fra flere sider. Dette viser også enkelte norske "kristne" som slik blir et utrolig dårlig eksempel for enkelte muslimer.

Når Hamas nå får ansvaret for å påvirke barn til å ta livet av dansker, er dette foruten å være totalt forkastelig og uholdbart, også et selvmål av dimensjoner. Palestinerne har normalt hatt bred støtte i Norge, og mange ser på konflikten som Israels ansvar. Når dette nå er i ferd med å endres, må Hamas ta ansvaret. For denne typen barne-TV vil vi bare ikke ha, denne typen innstilling holder bare ikke.

Hamas' barne-TV oppfordrer til drap på dansker (Vårt Land)Israel har befestet sin stilling som nazi-regime og har gjort Gaza til en konsentrasjonsleir

21. januar 2008
Nå har Gaza-stripen blitt en konsentrasjonsleir. Det eneste som mangler er gasskamrene, tyskerbrakkene og sjæferhundene. Til gjengjeld har de murene, gjerdene, grensepostene og et umenneskelig regime av et "herrefolk" som viser hvor langt ned et tidligere plaget folk kan synke bare på en generasjon. Man skulle kanskje trodd at en nasjon som selv har vært påført unevnelige lidelser kunne gjort det bedre enn Israel i dag.

Nå er grensene til Gaza stengt. Ikke bare for folk, men for drivstoff til aggregatene som lager strøm til sykehusene, for medisiner til syke, for transport for å skaffe legehjelp, for mat og for bistand. Situasjonen er fullstendig uakseptabel, og det er den sterke nasjonen som må ta ansvar for de tvangstiltak den påfører befolkningen i det som nå må kalles for en konsentrasjonsleir. Det kan være en større humanitær katastrofe som nå er i ferd med å utspille seg i Gaza.

28. oktober 2007
Dagbladet forteller i dag om hvordan Israel nå kutter strømmen til Gaza hver gang en palestinsk rakett treffer Israel. Dette rammer sykehus, ventilasjonsanlegg, vannverk og kloakkanlegg foruten selvfølgelig husholdinger til 1,5 millioner mennesker. Etter planen skal strømmen kuttes først i 15 minutter, deretter lengre og lengre tid for hvert angrep. Vi tror Goebbels ville vært stolt av slik kollektiv avstraffelse. Tyskerne var konsekvent med å la uskyldige sivile få lide for ethvert angrep mot tyske okkupasjonsstyrker under krigen. Dette førte selvfølgelig ikke til mindre motstand eller færre aksjoner, bare til mer unødig lidelse.

Israel har lært av tyskerne. La uskyldige sivile få svi. Og la resten av verden se hvilke verdier som rår.
At slik straff er i strid med folkeretten er heller ikke noe problem for viseforsvarsminister Matan Vilnai. For amerikanerne har lært ham at folkerett og konvensjoner er for pingler.
Vi skal ikke være bekymret for at sivilisasjonen tar over med det første.


Oljefondet går til å finansiere Israels okkupasjon og bygging av muren ( 23. juli 2007 )

Det betyr at Israel kan bygge bosetninger og fortsette okkupasjonspolitikken sin, og det er uakseptabelt, sier AUF-leder Martin Henriksen til NRK. Likevel vurderer ikke etikkrådet å stanse denne typen investeringer, som faller utenfor rådets mandat. Det er opp til regjeringen å vurdere hvilke stater oljefondet skal investere i.
Oljefondet finansierer Israels okkupasjon (dagbladet.no)


Free Mordechai Vanunu !!!!!!!!!!! ( 2. juli 2007 )

Så har Mordechai Vanunu blitt fengslet igjen, fordi han har snakket med journalister. Mordechai Vanunu har to ønsker her i livet: komme seg vekk fra Israel og få leve et fritt liv. Ingen av delene vil israelske myndigheter gi ham, tvert imot ønsker de holde ham enten i fengsel eller i husarrest. Dette er uverdig, uanstendig og umenneskelig, og viser et verdisyn som ikke holder mål. Israel har nå bare en ting å gjøre: Sette Mordechai Vanunu fri, virkelig fri.


Det går en dumskapens akse gjennom fremskrittspartiet ( 4. sept 2006 )

For når Siv Jensen går så langt i sin omfavnelse av Israel og dets krigsforbrytelser så til de grader blindet for enhver sunn kritisk sans, da lurer vi på hvem hun egentlig representerer. Vi tror ikke det er det norske folket, og vi tror ikke det er Frp's velgere. Vi tror vi må over "dammen". Synspunktene (som Siv Jensen og Karl I. Hagen stadig gjentar) minner om et godt betalt bestillingsverk.

Vi er helt enig når Siv Jensen siterer Bush og sier: De skyldige etter terroren 11. september skal finnes og stilles til ansvar. Men vi er redd for at hun - og mange med henne - ser feil vei. For det finnes etterhvert så mange forhold som peker på at terroranslaget 11. september kan ha vært satt i scene av Bush-administrasjonen med Dick Cheney og Donald Rumsfeld i spissen, at det etterhvert er grunn til å dempe kritikken og polariseringen av "kristne", "jøder" og "muslimer". Det er dette Siv Jensen ikke har sett ennå. Det er derfor godt og riktig sagt av utenriksministeren når han sier "det går en dumskapens akse gjennom fremskrittspartiet".

Vi tror, som David Ray Griffin sier i sitt foredrag fra Wisconsin universitet om 11. september 2001 at nå er tiden for at jøder, muslimer og kristne går sammen nettopp for å fremtvinge en objektiv og skikkelig undersøkelse av 11. september 2001. For dersom 911 virkelig ER satt i scene av Bush-administrasjonen, da er målet nettopp å skape en slik polarisering som Siv Jensen har gjort seg til talsmann for. Alle som tror på en Gud, enten det er jøder, muslimer eller kristne, som tror på verdier, rettferdighet, kjærlighet, medmenneskelighet, en verden der ulike mennesker kan bo sammen i gjensidig respekt, må gjøre alt som står i deres makt for å hindre at verdensbildet blir manipulert av noe som kan være en ondskap uten sidestykke i historien.


Hvordan det går når en reporter stikker hodet i et vepsebol: Sky intevjuer Galloway om Israel og Libanon (2. sept 2006)

En sak har alltid to sider - her er begge to fra Libanon-krigen - og i denne fantastiske videosnutten er det en pro-israelsk Sky-reporter i Jerusalem som får gjennomgå.
(video 5 min) George Galloway has spoken out in support of Lebanon, saying he believes Hizbollah is justified in attacking Israel (new.sky.com)


Krigsforbrytelser: Israel har brukt klasebomber i Libanon, og har ødelagt unødvendig infrastruktur (23. aug 2006)

En nasjon som har vært utsatt for utilbørlige krigsmidler kvir seg visst ikke for å bruke dem mot andre. Nå er Israel beskyldt for krigsforbrytelser både ved at Israels hær har knust Libanon noe så aldeles hinsidig, og dessuten brukt klasebomber som nå tar livet av sivile. Med fare for å bli kalt antisemmittisk sier vi: Vi er ikke imponert!

Strikes on civilian buildings and structures went beyond "collateral damage" and amounted to indiscriminate and disproportionate attacks under the Geneva conventions on the laws of war
Unexploded cluster bombs prompt fear and fury in returning refugees


NRK mistenkes for å sitere Israelske kilder ukritisk (5. aug 2006)

Det er påfallende hvor ofte NRK har brukt ordet "militante" når de skildrer Israels myrderier i Midtøsten. "I aksjonen tok Israel livet av 5 militante palestinere ..." osv.

Vel, her er resultatet fra krigen i Libanon slik Israel ønsker å fremstille det:
Israel har tatt livet av 150 militante Hamas-tilhengere, 78 militante barn, 127 militante husmødre, 30 militante jordbruksarbeidere, et par militante FN-soldater, noen militante Røde-Kors sjåfører, for ikke å glemme militante flyktninger og andre militante sivile. Videre har Israel bombet i filler militante boligkomplekser, militante broer, det meste av alt militant veinett, noen militante TV-stasjoner og flere militante mobiltelefon-sendere.


Terrorister i Det hellige land: Israelske terror-organisasjoner får Hamas til å blekne ... (01. aug. 2006)

Dette debattinnlegget i BT i dag tar for seg de militante jødiske terrororganisasjoner Lehi/Stern (Israel freedom fighters) som en tid ble ledet av Yitzhak Shamir (senere Israels statsminister), og Irgun som en tid ble ledet av Menachem Begin (senere Israels statsminister).

Gruppene sto for terrororhandlinger, utpressinger, bombeattentater og henrettelser både rettet mot offentlige og private mål, bl.a. terroristattentat mot hotell Kong David i Jerusalem der 91 mennesker ble drept – hvorav 41 palestinere, 28 briter og 17 jøder. Irgun hevdet å ha drept 374 palestinere, briter og jøder i forskjellige attentater i 1946. I september 1949, (etter at Israel var godkjent av FN), drepte Irgun-gruppen FN-diplomaten Grev Folke Bernadotte og hans assistent André Serot, i et bilattentat i Jerusalem. De som fremstiller Israel som et uskyldig offerlam er særdeles naive eller utrolig uvitende eller begge deler.

Les hele artikkelen i BT.no her
The UN Report Prepared in 1948 for Ralphe Bunche, New UN Commissioner to Palestine
Washington Report, May/June 2006, pages 14-15: Hamas: A Pale Image of the Jewish Irgun And Lehi Gangs


FRP vil at vi skal lære om terror av Israel (30. juni 2006)

Israel har god erfaring i å håndtere terrorisme og terrorister. Dette vil FRP at Norge skal dra nytte av, og foreslår at norsk antiterrorvirksomhet får høste av Israels erfaring.

Vi er helt enig, her har Israel MYE å tilføre oss:

 • hvordan å okkupere andre sitt land
 • hvordan å neglisjere FNs resolusjoner
 • hvordan å trakassere en sivilbefolkning
 • hvordan å bidra til at konflikter eskaleres
 • hvordan å knuse en lovlig demokratisk valgt regjering
 • hvordan å kalle all berettiget kritikk for antisemittisme
 • hvordan å straffe mange uskyldige sivile for noen få ekstreme sin terror
Vi tror Goebbels ville vært stolt av Israel dersom det ennå var liv i den gamle djevelen.
Det er godt at FRP så klart forteller hva slags samfunn de ønsker i god tid før neste valg.
Samtidig lurer vi på hvem det egentlig er som finansierer FRP.Boikott av Israel = antisemittisme ???

Nok en gang kommer boikott av varer fra Israel på dagsorden. Noen mener dette kan sende et viktig signal til Israel om at landet okkuperer jord fra et annet land ulovlig uten å ville gjøre noe som helst for å få slutt på ulovlighetene.

Men det er med kritikk av Israel som med kritikk av Karl I. Hagen: Det når ikke inn. For Israel er blottet for evne til selvkritikk i dette spørsmålet - akkurat som Karl I. Hagen i andre spørsmål. Det er nemlig alle de andre som tar feil. Og ikke bare det. Spørsmål om boikott er en antisemittisk handling, det er tegn på jødeforfølgelse og jødefiendtlighet med et snev av nazisme og ukristelighet.

Hvem vet, kanskje boikott også er en anti-amerikansk handling. USA har jo tatt Israel under sine vinger og er den direkte årsak i at Israel så lenge har kunnet sabotere FN's resolusjoner.

Og da er det jo ikke håp. For Israel.


Boikott? Norske forbrukere marker sin uenighet med israeske regjeringens politikk ved ikke å kjøpe israelske varer ( 10. jan. 2006)

Med fare for å virke antisemittisk og med fare for å la den norske regjerings politikk bli uklar, er det mange medlemmer i ulike organisasjoner og mange enkeltindivider i Norge som har sluttet å kjøpe Israelske varer. Israel eksporterer frukt til EU for en halv milliard kroner årlig - mye av det dyrket på ulovlig okkupert land. Norge har en betydelig våpenhandel med Israel, og det kan være grunn til å frykte at norske våpen brukes mot palestinere.

Tilsvarende boikott bidro til å få slutt på apartheid-regimet i Sør-Afrika. Forholdene i Israel er trolig ennå mer fastlåst enn de var i Sør-Afrika, likevel er det grunn til å tro at en forbrukerboikott vil bli lagt merke til både i Israel og i USA. Om det vil hjelpe, gjenstår å se. Vi tror fremtidens Midt-østen kart allererde ligger ferdig tegnet i Washington, og at det er lite resten av verden kan gjøre for å endre dette.

Samtidig legges merke til at en samlet opposisjon nå fisker i rørt vann og presenterer fremlegg til Stortinget som ikke hører hjemme der verken pga. innhold eller rent prinsipielt. Noe av debatt-teknikken til opposisjonen minner om det vi så før valget, som ble sterkt kritisert som lite renslig i en undersøkelse i Dagbladet siste uken før valget i fjor høst. Slik debatt-teknikk gir ikke tiltro.


På høy tid at Norge fordømmer Israels brudd på FN's resolusjoner, sier Kåre Willoch (H) ( 6. jan. 2006)

Etter Kristin Halvorsens tråkk i salaten der hun oppfordret til boikott av Israelske varer, har det kommet flere nyanser i media. Her er noen av dem:

Kåre Willoch (H) mener det er en illusjon at Norge skal spille noen meklerrolle i Midtøsten. Denne rollen har hindret Norge å ta et klart standpunkjt i forhold til Isarel. Tiden er overmoden for at Norge fordømmer Israels brudd på FN's resolusjoner, sier Willoch til Dagbladet i dag.

Bjørn Jacobsen (SV) fremhever at Isarel er en okkupasjonsmakt som bryter flest FN-resolusjoner. Han ønsker legge press på Israel, og mener det er helt klart at SV går inn for forbrukerboikott av Israel.

Utenriksminister Gahr Støre's brannslukking i går etter Kristin Halvorsens utspill tok en slik vending at man nå knapt kan forvente at Norge vil uttrykke noen kritikk mot Israel de neste 4 årene. For Norge er Israels venner. I tykt og tynt, på godt og ondt. Og da spiller sikkert ikke flerfoldige brudd på FN's resolusjoner noen særlig rolle?

Israels ambassade finner det mer betenkelig at noen ikke vil kjøpe Israelske varer enn at Israel bryter FN's resolusjoner, ja, vi er faktisk i tvil om ambassaden i det hele tatt ser at Israel bryter noen resolusjoner. For vi gir israelerne rett i at snakk om boikott var et dumt utspill av finansministeren som vi alle kunne vært foruten, og finansministeren har i kveld lagt seg flat og bedt om unnskyldning. Vil Israels ambassade noensinne innrømme at landet bryter FN-resolusjoner, og legge seg flat for kritikken? Det tror vi aldri.

Midtøsten-ekspert Nils Butenshøn raser mot Støre. I UD's brev til Israel skriver utenriksministeren at "Norge støtter aktivt Israels rett til å leve i fred og sikkerhet innenfor forsvarbare grenser". Begrepet forsvarbare grenser brukes i Israels argumentasjon mot å trekke seg tilbake til grensen fra tida før okkupasjonen av Vestbredden, Gaza og Golanhøydene i 1967. Ved å skrive dette brevet har norge plassert seg i en rolle der vi aktivt må støtte en politikk som er dypt i strid med folkeretten og menneskerettighetene. Tonen i brevene viser en servilitet som går på bekostning av regjeringesn integritet, sier Butenschøn i Dagbladet 7.jan.


Israel, tungtvann fra Norge og Uskylden ( 10. des. 2005)

I en tid der er komite nedsatt av det norske Stortinget har gitt Nobels Fredspris til Atomenergikommisjonen IAEA, er det pussig å registrere at det blir "avslørt" at norske styresmakter visste om at Isael fikk tungtvann for å bygge ut sitt atomvåpenprogram.

For dette var noe vi trodde alle regnet med, det var bare spørsmål om når det ville bli frigitt. Israel har hatt en særstilling i enkelte norske hjerter, og noe som har ført til flere ukritiske politiske beslutninger av en art vi håper vi ser mindre til nå. Vel - nå er det alment kjent. So what?

Den Arabiske Liga ber fredsprisvinnar Mohamed ElBaradei og IAEA om å granske den norske atomhandelen med Israel
Israel har aldri offisielt innrømmet å ha atomvåpen


Et Israel slik Skriften har forutsagt ? ( 17. april 2005)

Et debattinnlegg i BT i dag av Per Einar Sønnesyn tar for seg følgende problematikk:
Når noen hevder at "jødene er tilbake i det lovede land nøyaktig slik Skriften har forutsagt" kan man stille spørsmål med hvor nøyaktig de leser Bibelen. Dersom det siktes til profeten Esekiel 47, 13 om "jødisk herredømme over hele Israel (fra Egyptens elv til den store elven Frat)" er det lett å ikke ta med resten av kapitlet v. 21-23 der det bl.a. står at Israelsfolket skal dele landet med de andre som er bosatt i landet, og gi dem de samme rettene som innfødte isrealitter, og la dem få ha sin odel.

Andre steder står det at det er som Guds lydige folk Israel får løftet. Er de ulydige og faller fra, skal de også miste landet.

Hvamenerpartiene tror det er lett å bruke Gud og Bibel-sitater enten man er Guds utvalgte folk (Israel?), Guds utvalgte kapitalister (Fellowship Foundation?) eller Guds utvalgte krigere (Jihad?). Bibelen rommer et utall meninger som brukt selektivt kan gi de pussigste utslag og synes å "støtte" de mest ekstreme meninger - noe regimer verden over har nyttet til fulle for å legitimere ugjerninger for sitt folk og for verden rundt seg, og noe enkelte nordmenn gjerne drar nytte av fortsatt.


Erna Solberg vil ikke la Mordechai Vanunu få asyl i Norge fordi det kan støte Israel ( 16. april 2005)

Det er lettere å pisse sine alliansepartnere opp etter ryggen enn å ta prinsipielt riktige og viktige standpunkt. Derfor vil ikke Erna Solberg gi Mordechai Vanunu asyl i Norge, til en mann som er forfulgt og undertrykket i sitt hjemland. Det vil ikke ta seg godt ut i Israel for Norges rolle i fredsprosessen, og vi vil da ikke at Israelerne skal tro vi er kritiske til overtramp mot Vanunu ?

Samtidig registrerer vi hennnes optimisme i fredsprosessen: som om Norge har noen stor innflytelse her. Det tror vi ikke noe på, vi tror det er USA som sammen med Israel dikterer og har diktert progresjonen i fredsprosessen. Denne progresjonen har til nå vært svært beskjeden ikke minst takket være USA. Vi sier:

free Mordechai Vanunu


USA støtter israelske bosettinger på okkupert område (27. mars 2005)

USA mener Israel bør få beholde en rekke store bosettinger på den okkuperte Vestbredden som del av en fredsavtale med palestinerne. I et intervju med israelsk radio søndag fastholdt USAs utenriksminister Condoleezza Rice at Israel har amerikanernes støtte i dette spørsmålet, slik president George W. Bush proklamerte for et knapt år siden. Støtten til bosettingene bryter med en flere år lang amerikansk politikk, skriver nrk.no i dag.

Dette er jo ikke noe nytt, da det er takket være støtte fra USA at Israel har kunnet ta seg til rette slik landet har gjort i strid med FN's resolusjoner og i strid med alminnelig folkesikk. Vi er ikke i tvil om at både USA og Israel i lang tid har hatt en agenda i midtøsten.

Les hele saken på nrk.no


Israel utvider bosettinger, bryter fredsplanen ( 25. mars 2005)

Israel bryter fredsplanen ved å utvide bosettingene på den okkuperte Vestbredden, mener EU's utenrikspolitiske koordinator Javier Solana. Han uttrykker bekymring opver den israelske beslutningen om å tillate at bosettingen Maale Adumim blir utvidet.

Også i Talia Sasson viser flyfotos utvidelse av bosettinger. Om dette skriver The Guardian:

"Aerial photographs by Israel's defence ministry have provided fresh evidence that the government is continuing its rapid expansion of Jewish settlements in the West Bank despite public statements to the contrary."

Les saken her i the Guardian
Israel gives go-ahead to 3,500 West Bank homes (the Guardian)

Israel har begynt tilbakelevering av okkupert land (17. mars 2005)

Det ser ut til at prosessen for varig fred er seriøst igang på begge sider.
Saken oppdateres fortløpende her i the Guardian

Regjeringen godkjente Gaza-plan (21. febr. 2005)

Den israelske regjeringen godkjente søndag statsminister Ariel Sharons plan for tilbaketrekking fra Gazastripen.

Israel frees 500 Palestinian prisoners (21. febr. 2005)

Israel today made its largest mass release of Palestinian prisoners in nearly a decade in a gesture meant to bolster the ceasefire deal with Palestinian president, Mahmoud Abbas.
See more in the Guardian


Øyenvitnet som ikke fikk reise fra Gaza (11. febr. 2005)

Palestinsk journalist som har skrevet for Morgenbladet ble nektet å reise til Norge av Israelske myndigheter. I Norge skulle han bl.a. delta på et kurs for internasjonale krigskorrespondenter på Journalisthøyskolen i Oslo, han skulle møte kolleger, oversettere, forlag, organisasjoner som Norsk Folkehjelp og Rådet for psykisk helse. Siste del av oppholdet var han invitert til Trondheim. Han skulle delta på møter ved Lærerhøgskolen og Universitetet (NTNU), treffe Nobelprisvinneren Wangari Maathai og være hovedtaler på to arrangementer ved den internasjonale studentfestivalen ISFiT. Her skulle han forelese om utdanning under okkupasjon – og medier i konfliktområder.


Sharon pinlig berørt av Bondevik (14. febr. 2005)

Bondevik spurte Sharon om hvorfor Israel fortsatt holder palestinske institusjoner i Øst-Jerusalem stengt (se omtale i egen sak under denne). Bondevik klaget også over delingsmuren som er oppført i strid med rettsavgjørelse i den internasjonale domstolen i Haag.

Det er senere kommet frem at de som var tilstede på møtet med Sharon ikke oppfattet sakene som problematiske, det kan være grunn til å tro at avisen Haaretz har en egen agenda i denne saken.
Les saken i VG.no her


Hotellet til Signe Marie og Ali er beslaglagt av Israel (13. febr. 2005)

Myndighetene bruker Cliff Hotell som en juridisk prøvestein. Får de rettens medhold, vil det åpne for en rekke konfiskeringer av palestinsk eiendom, sier advokaten Shlomo Lecker som fører saken. Statsminister Bondevik som i dag møter sin kollega Ariel Sharon, reagerer på den israelske behandlingen av ekteparet.
Les saken i Dagbladet.no her


Israel akter å fortsette utbyggingen av bosettinger på okkupert område (17. aug. 2004)

Nyhetene i dag (17.aug 2004) melder at Israel akter å fortsette utbyggingen av bosettinger på okkupert område og vil bygge 1000 nye boliger tiltross for at dette strider mot Veikart for fred, konvensjoner, løfter og folkeskikk. Norske politikere uttrykker sin misbilligelse over tiltaket.

Grensen er nådd for lenge siden. Dersom dette hadde vært et vilket som helst annet land ville det internasjonale samfunnet satt ned foten for lenge siden. For Israel har alt kunnet passere alt for lenge, nå må siviliserte land ta ansvar og markere at den slags oppførsel ikke lenger går an.

Vi oppfordrer derfor til full boikott av Israel umiddelbart, ikke bare stopp i import av forsvarsutstyr, men full boikott av alle produkter fra Israel. Dersom mange nok land gjør dette, er det en mulighet (liten, men en mulighet) at Israel vil se at de ikke er alene i verden og ikke kan skralte og valte med internasjonal rett som de vil.
http://www.boikottisrael.no/

At USA støtter Israels utvidelse av bosettingene på okkupert palestinsk land finner vi bare tragisk. Hva er det egentlig USA vil i midtøsten ?


Vanunu arrestert igjen - ville til Fødselskirken og be (24. des. 2004)

Den israelske atomteknikeren Mordechai Vanunu ble arrestert julaften, da han forsøkte å reise til Betlehem. Vanunu, som har konvertert til kristendommen, ble ifølge israelsk politi pågrepet fordi han har brutt reiserestriksjonene han er pålagt. Han ble sluppet fri igjen 25. desember etter et døgn i varetekt.

Hvamenerpartiene.com finner slike handlinger uverdig en stat som fremstiller seg som sivilisert.

Les saken i NRK.no her


Selv avisa Vårt Land beskyldes for å være antisemittisk (16. des. 2004)

Uriely, som bor i Norge og er leder av Norsk Israel Senter (NIS), påstår at journalist Johannes Morken er «avisens mest antisemittiske reporter». Både Erez Uriely og kona Rachel Suissa ble i november ekskludert fra Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.

Les saken i Vårt Land her


Mordechai Vanunu trakasseres fortsatt av Israelske myndigheter (12. nov. 2004)

Etter full soning 18 år i fengsel og uten å bli sluppet fri etter 12 års soning som forventet, lever atomteknikeren et liv nærmest i husarrest i Israel. Han ble kidnappet og dømt i 1986 fordi han hadde fortalt om Israels atomvåpenprogram.

For et par dager siden ble han arrestert påny da mellom 30 og 50 bevæpnete politifolk slo til der han bor. I går ble han løslatt etter kort tids varetekt. Vi kan bare spekulere i hvorfor Israel fortsatt finner det påkrevet å begrense hans frihet. Trolig har Israel flere svin på skogen som de ikke ønsker skal bli offentlig kjent.


Anita Apeltun Sæle ble ikke nominert til sikker andreplass i Hordaland (13.nov.2004)

Hun fikk bare en tredjedel av stemmene og tapte nominasjon til sikker plass på Stortinget. Kanskje det finnes en Gud likevel?

Anita Apeltun Sæle vil ha bort kritikk om muren fra Krfs valgprogram (6. nov. 2004)

Bergens Tidende skriver i dag at Anita Apeltun Sæle har advart programutvalget i Krf. Dette stiller seg kritisk til at Israel bygger mur på Vestbredden. Hun ber programutvalget med Knut Arild Hareide i spissen stryke setningen som fordømmer muren.

Anita Apeltun Sæle har tidligere fremstilt seg som mer bekjennende kristen enn andre nominerte i Hordaland og som mer "sann" Israelsvenn enn sine kolleger. Mener hun med dette at hun er uenig med Haag-domstolen, FN og Israels høyesterett som alle fordømmer muren og krever den fjernet?

Men hun har fått gjennomslag, Høybråten har adoptert tanken som "en del av vårt kristne grunnlag" og fått fjernet setningen fra programmet. Det er litt uklart hva slags verdier Krf egentlig forfekter i denne saken nå, men dette minner stygt om hykleri.

"Ved å fjerne Israels mur fra partiprogrammet, er freden gjenopprettet i Krf. Så enkelt kan man altså sikre fred. Noen bør straks fortelle Ariel Sharon om denne fredsløsningen." (leder i BT 9. nov. 2004)


Israel kan bli en pariastat, er på kollisjonskurs med EU (15. okt. 2004)

skriver Bergens Tidende idag etter NTB
"Israel er på full kollisjonskurs med EU og kan ende opp som en pariastat på linje med Sør-Afrika under apartheid, konkluderer Israels UD i en intern rapport.

Rapporten spår at EU får økt internasjonal innflytelse de kommende ti årene, på bekostning av den innflytelse Israels hovedallierte USA har i dag. Dette kan komme til å "skade Israels in teresser" og føre Israel "på full kollisjonskurs med EU" heter det i rapporten.

Les saken i The Guardian her


Israel ønsker "lebensraum", ikke fred, og får solid støtte av USA

Men USA og Israel er i utakt med resten av verden

Israels støtte fra gamle politisk og religiøst allierte - med unntak av George W. Bush - svinner hen i forbauselse og forskrekkelse over landets fremferd. Vi er overbevist om at Israels agenda dreier seg om "lebensraum" - ikke om fred. I så fall er muren, utbygging av bosettinger på okkuperte palestinsk område og uvillighet til å følge FN-resolusjoner helt forståelig og i tråd med regimer som vi antar Israel IKKE ønsker å sammenligne seg med, regimer kjent for

 • invasjon og okkupasjon av annen manns land
 • bruk av konsentrasjonsleire for etniske eller religiøse grupper
 • å behandle folk ydmykende og fornedrende
 • å gjengjelde motstand ved å straffe sivile og ødelegge deres eiendom
 • systematisk avliving av motstandere av regimet uten lov og dom
 • bruk av propaganda-apparat for å "snu" virkeligheten i egen favør
Eksempel på slik sammenligning

Israel må forsvare seg mot terror. Men all terror har sin årsak. Det er nemlig noe som gjør folk så desperat at de kan finne på slike forferdelige terrorhandlinger som dem Israel er utsatt for. Det er dette Israel ikke klarer å gripe. Alliansen med USA har bare bidratt til å forsterke galskapen, ikke redusere den.

Samtidig ser vi tegn på at det offisielle Israel blir stadig mer psykotisk (behandlingstrengende) i sin debattform. Her finnes tilsynelatende ingen nyanser, ingen evne til å ta kritikk, ingen evne til å se saken fra andre sider, ingen vilje til imøtekommelse, ingen evne til å se at det trengs behandling. Israel velger å se alle andre med avvikende syn (og dette er etterhvert blitt ganske mange) som antisemitter, jødehatere, motstandere av staten Israel, ondsinnete og vranglærte. Det er skremmende at en atom-makt viser så kraftige tegn på alvorlig helseskade.


Haag-domstolen og ”muren” (27. august 2004)

Ole Kristian Fauchald, førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett, UiO hadde 15. august en glitrende kronikk i Dagbladet med denne tittel.

"... Domstolen kom til at muren er en krenkelse av palestinernes rett til selvbestemmelse og til fri bevegelse. Den vil innebære en reell annektering av land. Det påpekes at i områder som vil ligge mellom Israel og muren bor det 320.000 israelske nybyggere og 237.000 palestinere, og at ytterligere 160.000 palestinere vil bli innesperret i enklaver. Israelere vil stå fritt til å slå seg ned i områdene mellom Israel og muren, mens palestinere som bor der kun har fått midlertidige oppholdstillatelser. Muren har allerede ført til endringer av befolkningssammensetningen i disse områdene. ..."

Les hele kronikken fra Dagbladet: Haag-domstolen og ”muren” (word dokument)


Karl Johan Halleråker fra Indremisjonsforbundet vil på Stortinget (31. juli 2004)

Generalsekretær Karl Johan Halleråker fra Indremisjonsforbundet lanserer seg selv som "israelsvenn" som vil inn på Stortinget. Her skal han ivareta sunne, kristelige interesser, kristelig livssyn og være en sann venn av Israel.

Etter det vi forstår mener han at FN tar feil når FN-resolusjon krever muren fjernet fra palestinsk område, at den Internasjonale domstolen i Haag tar feil når de sier Israel har bygget muren ulovlig på palestinsk område og må fjerne den, og at Israels høyesterett tar feil når den gir kjennelse som krever at muren flyttes tilbake mot grensen til Israel. Israel vil ikke bøye seg for noen av disse instansene - og det vil etter det vi forstår heller ikke Halleråker. Slik vil han representere det norske folket på Stortinget.


Psykopatisk debatt-teknikk kjennetegnes ved ...

 • bruk av slagord og sitater
 • manglende evne til å gå saklig inn på motargumenter
 • et argument møtes med et helt annet motargument
 • et argument møtes med å karakterisere motparten
 • bruk av doble budkskap

FN resolusjon krever muren fjernet, USA stemte mot ( 22. juli 2004)

Mot seks stemmer, hvorav ikke uventet USA sin stemme var en av de seks, vedtok FN en resolusjon som krever at Israel fjerner muren fra palestinske områder. Israel har gitt klart til uttrykk at de ikke akter å rette seg etter denne FN-resolusjonen heller.

Haagdomstolen erklærer muren ulovlig, den må fjernes ( 9. juli 2004)

Muren som Israel har bygget på palestinsk område er ulovlig og må fjernes iflg. lekkasjer fra den internasjonale domstolen i Haag i dag. Kjennelsen er ventet offentliggjort senere i dag. Fra Israel har allerede kommet uttalelser om at man ikke har tenkt å rette seg etter domstolen.

Les mer fra The Guardian her


Israels høyesterett erklærer plassering av muren for ulovlig ( 1. juli 2004)

Det foreligger kjennelse fra Israels høyesterett som krever at muren flyttes tilbake mot grensen til Israel. Mellom Israel og Gaza er muren bygget tildels langt inn på palestinsk område. Dette må nå rives, og muren må plasseres på grensen til tross for at dette vil gi redusert sikkerhet.

Israel boikotter Haag-domstolen (behandling starter 23.febr. 2004)

Israel har bestemt seg for å boikotte Haag-domstolens behandling av den israelske muren på Vestbredden. Det opplyser statsministerens kontor.

Les hele historien her på NRK.no
Bakgrunn til muren, fra NRK.no


SV og senterpartiet ønsker våpenboikott av Israel (29.mai 2004)

SV og Senterpartiet ønsker våpenboikott av Israel idet man antar at dette er eneste språket landet forstår. De mener at Norge bør samordne en boikott av Israel med EU melder dagsnytt radio i dag. Utspillet kan trolig tolkes som misnøye med den utydelighet regjeringen viser i saken. Samtidig har vi forståelse for Bondevik idet det jo ikke er lett å gå med en fot i hver grøft samtidig.

Bondevik og Petersen kritiseres av Dagbladets leder (26. mai 2004)

Statsministeren og utenriksministeren får i Dagbladets leder i dag flengende kritikk for sin utydelighet og unnfallenhet i kritikken mot Israel. Kritikken rettes i lys av Kåre Willoch's besøk i Palestina i disse dager.

"... Men han (Willoch) snakker med en autoritet og et engasjement som står i sterk kontrast til unnfallenheten til både statsminister Kjell Magne Bondevik og utenriksminister Jan Petersen. Forskjellen mellom dem og WIlloch i forholdet til konflikten i Midtøsten, er at Willoch holder fast ved de sentrale prinsipper i folkeretten, menneskerettserklæringen og FN-pakten. ..."

"... Vi mener at statsminister Kjell Magne Bondevik representerer Norge på en dårlig og direkte skadelig måte ved at han ikke klart og tydelig har stilt seg bak de samme prinsippene som Kåre Willoch forsvarer, og selv gitt ansikt og ord til Norges Offisielle protest mot Sharon-regjeringens overgrep i Gaza og på Vestbredden. Verken Bondevik eller Petersen har stått frem som kraftfulle forsvarere av folkerettslige prinsipper som alle små land og folkegrupper i verden er avhengige av blir respektert av sterke militære makter."


Israel har bestemt seg for systematisk å avrette alle palestinske ledere ... (24. mars 2004)


"Operasjon Regnbue": 600 palestinske hjem på Gaza-stripen revet av Israelske soldater (30.mai 2004)

Regnbue-symbolet er et internasjonalt symbol for mangfold og solidaritet. Vi ber Israel slutte å tilsmusse slike edle symboler med sin politikk.

Delvis hemmelig nettverk skal forsøke å bedre Israels omdømme (24.april 2004)

Den Israelske ambassade har mobilisert alle åpne og skjulte krefter for å bedre sitt frynsete rykte. Det er opprette et nettverk i Norge som aktivt arbeider på alle nivå for dette. Nettverket er dels åpent, dels består det av folk som ikke vil stå frem i media. Det åpne arbeidet skjer særlig gjennom frikirkelige menigheter som har tradisjon for at alt Israel gjør er godt, og der pengene sitter løst.

Vi konstaterer litt skremt at noen av dem som offentlig går ut i debatten og forsvarer Israel ikke er i stand til å ta noe annet standpunkt uansett dokumentasjon eller argumentasjon. Slik debatt blir et vitnesbyrd over hvor låst og umulig situasjonen faktisk er.

Det er forståelig at Israel gjør noe aktivt nå, Israel kan neppe synke stort dypere i mangel på internasjonal anerkjennelse (med unntak av sin trofaste venn USA). Imidlertid tror vi det er andre tiltak som må til for at Israel skal vinne tilbake sin goodwill. Følge FN-konvensjoner er en av dem, tiltak til å redusere volds- og hevn-spiralen er en annen. Vi registrerer uten tvil at Israel velger motsatte vei, bl.a. med henrettelse av palestinske ledere. Når en samlet verden kaller dette "veikart til krig" bør det ringe en bjelle hos de mest fanatiske tilhengerne. Så gjenstår å se om en "kampanje" kan greie å rette på Israels omdømme.

Bussen på Youngstorget (28. mai 2004)

Redaktøren av dette nettstedet tilbrakte en stund i går foran en utbombet buss transportert helt fra Israel for å vinne støtte og sympati. Bussen er et tydelig spor på hvordan terror rammer, og man kan levende godt forestille seg hvordan uskyldige sivile er påført store lidelser.

Samtidig ble det filosofert rundt hvordan man ville reagert dersom eget land var okkupert, dersom kolleger ble trakassert ved gresepasseringer, dersom barn ble skutt fordi de kastet stein mot okkupantene, dersom foreldres og venners hus ble jevnet med jorden fordi slekt eller venner kjempet mot overmakten, dersom folk ble holdt i konsentrasjonsleir-lignende innehegninger uten mulighet til å få et anstendig liv, dersom overmakten ignorerte FNs konvensjoner og en hel verdens fordømmelse.

Tankene rundt dette ga mer uro enn bussen. Det er nemlig noe som gjør folk så desperat at de kan finne på slike forferdelige terrorhandlinger. Det er dette Israel ikke klarer å gripe. Lenger fremme på Youngstorget står en stein fra nullpunktet i Hiroshima med teksten: "Måtte dette aldri skje igjen". Lærer vi aldri ?


A Warning To Those Who Dare To Criticize Israel In The Land Of Free Speech (28. april 2004)

Behold Mary Robinson, former president of Ireland, former UN High Commissioner for Human Rights, would-be graduation commencement speaker at Emory University in the United States. She has made a big mistake. She dared to criticise Israel. She suggested--horror of horrors--that "the root cause of the Arab- Israeli conflict is the occupation". Now whoah there a moment, Mary! "Occupation"? Isn't that a little bit anti-Israeli?

Read article here


Reaksjoner på Sharon og Bush sin plan (16.april 2004)

Resultatet av Sharons visitt til Washington denne uke ble at George W. Bush kunngjorde sin støtte til Sharons plan om å opprettholde (permanent annektere) deler av de ulovlig okkuperte områdene. En verden har reist seg i protest mot denne støtten.
Reaction from press to George Bush's endorsement of Ariel Sharon's plan (Guardian 15.april 2004)
Se flere artikler her (Guardian 17.april 2004)

Historikk

Tidslinje for konflikten (Fellesutvalget for Palestina)

Kristne mot okkupasjonen

KFUM og KFUK pressemelding om resolusjon: Israel ut av okkuperte områder (13.jan 2003)

En krig om vann ?

Mesteparten av grunnvannet i de okkuperte områdene finnes i områder kontrollert av israelske bosettere. (Aftenposten 24.juni 1999)

Forskjellen i krigsmoral mellom Israel og PLO slik Israel ser det


Det er Israel og USA som sitter på nøkkelen til konflikten

Israel er utvilsomt palestinerne økonomisk, militært og alliansemessig overlegent. Derfor mener vi ressursene for å få til en varig fred er å finne hos Israel i større grad enn hos palestinerne. Dessverre kan det se ut til at Sharon har valgt en volds-spiral med økt gjengjeldelse og en politikk som har bidratt til å øke volden og terroren i området. Om dette er tilsiktet eller utilsiktet politikk er uklart. Vi tror ikke palestinerne har nøkkelen til konflikten. De ser på seg selv som et okkupert, ydmyket og undertrykt folk som kjemper for et liv som en nasjon. I dag synes vilje til å løse konflikten i stor grad fraværende i begge leirer.

USA reduserer støtten til Israel - ubetydelig ( 26.nov. 2003)

USA har redusert sin planlagte lånegaranti fra 9 milliarder dollar til 8,7 milliarder dollar ifølge nyheten i dag.

Uten USA sitt samtykke kunne neppe Israel latt være å respektere FN-resolusjoner og drive med agressiv bosetting på Palestinsk land. Her sender USA et bitte lite kritisk signal - på grensen av det ubetydelige men dog et signal - om at Israel nå må skjerpe seg, - i hvert fall litt.

Signalet er så svakt at man kan spørre seg om det heller er rettet til verdensopinionen (se hvor vi fordømmer det Israel gjør!) enn til Israel. USA kan sitte med løsningen - hvis de vil - til konflikten i Midt-Østen. Men da må det brukes sterkere lut enn skarve 0,3 milliarder dollar.


Jødisk parlamentariker beskylder Sharon for barbari ( The Guardian, 17. april 2002 )

"Vi må spørre hvordan vi selv ville føle det hvis vi hadde vært okkupert i 35 år av en fremmed makt som nektet oss de mest elementære menneskerettigheter og anstendige leveforhold." sa den erfarne arbeiderpartiparlamentarikeren og prominente jødiske politiker, Gerald Kaufman i det britiske underhuset i går

I et følelsesladet innlegg, hvor han beskrev seg selv som en livslang venn av Israel, sa den tidligere skygge-utenriksministeren: "Sharon har gitt sine tropper ordre om å bruke barbariske metoder mot palestinerne. ... det er på tide å minne Sharon om at Davidsstjernen tilhører alle jøder og ikke bare hans motbydelige regjering. Hans handlinger farger Davidsstjernen med blod. Det jødiske folket, hvis gave til sivilisert diskurs inkluderer Einstein og Epstein, blir nå symbolisert over hele verden gjennom den storskrytende bøllen Ariel Sharon, en krigsforbryter innblandet i drapene på palestinere i Sabra og Shatilla leirene og nå igjen involvert i å drepe palestinere."
Les hele historien her


Sharon får karftig kritikk fra sine egne ( Dagbladet, 29.nov. 2003)

"27 piloter og ekspiloter, fire etteretningssjefer, soldater og offiserer: De har fått nok av Ariel Sharons jernhåndpolitikk mot palestinerne. ... Pilotene skrev i høst et brev hvor de "nekter å ta del i flyvåpenents angrep på sivile befolkningsområder". Brevet skapte sjokkbølger i det israelske samfunnet. ... "Vi var et intelligent folk som bygde opp et sterkt land - selv om mange ville drepe oss. Nå er vi i ferd med å miste hodet. Vi er blitt Goliat. Hvordan har vi kommet hit? Vi er akkurat som dem hvis vi dreper for å hvene. Vi skal ikke være slik, sukker 39 årige Josehp Sendik."


Sharon er en krigsforbryter ( 11. juli 2003)

"Sharon er en krigsforbryter. Han var ansvarlig og han var til stede da nesten 2.000 mennesker ble massakrert i flyktningleirene i Sabra og Chatila i 1982. Jeg så massakren med mine egne øyne, sier Witsøe". (Artikkelen i Dagsavisen er flyttet)


Riv skammens mur (10.nov. 2003)

Kåre Willoch kaller Israelpolitikken til partifelle Jan Petersen «en flukt fra virkeligheten». Willoch frontet aksjonen for å rive ned muren Israel bygger på de palestinske områdene. Sammen med LOs internasjonale sekretær, Ingunn Yssen, og kapellan Marit Skjeggestad i Ris menighet i Oslo, fordømte Willoch byggingen av «skammens mur». (Artikkelen i Dagsavisen er flyttet)


Norge har kjøpt våpen fra Israel for 136 millioner kroner ( 8.nov. 2003)

Denne uka ble det lagt ut en melding på internettsidene til Forsvarsdepartementet som så langt har fått bli liggende i stillhet. I meldingen opplyses det om at forsvarets avtaler om anskaffelser fra israelske produsenter og underleverandører beløper seg til 136,2 millioner kroner etter at Forsvaret har fått fullmakt til nok et innkjøp fra Israel til en verdi av 510.000 kroner.
Les hele historien i Klassekampen her


FN-resolusjoner

181, FN-resolusjon (delingsplanen)
Delingsplanen av 29.11.1947.

194, vedtatt av Generalforsamlingen desember 1948
som fokuserer på spørsmålet om flyktninger og deres rett til å returnere; Den gir palestinske flyktninger rett til å motta kompensasjon eller å vende tilbake til hjemmene de flyktet fra, eller rettere sagt ble fordrevet fra i 1948. I det som i dag er Israel. Dette er også i samsvar med FNs menneskerettighetserklæring.

242, vedtatt av Sikkerhetsrådet 22 november 1967
som fokuserer på tilbaketrekking av israelske styrker fra de okkuperte områdene; Vi minner om at opphavet til konflikten ligger i Israels okkupasjon av de palestinske områdene på vestbredden av Jordan og i Gaza. Israel har derfor et ansvar for å bringe konflikten til opphør gjennom å betingelsesløst trekke seg ut av de okkuperte områdene, jmf. FN-resolusjon 242.

425, FN-resolusjon
Nærvær av FN-styrker på grensen skal gi beskyttelse for den israelske befolkningen.

1397, vedtatt av Sikkerhetsrådet 12 mars 2002
som krever iverksetting av Mitchell-rapporten; stadfester visjonen om en ”to-stat” løsning i regionen; fokuserer på nødvendigheten av sikkerhet for sivile og respekt for internasjonal lov; Resolusjonen er historisk fordi FN for første gong stør opprettinga av ein palestinsk stat og «bekreftar visjonen om eit område der to statar, Israel og Palestina, lever side om side innan trygge og godkjende grenser».

1402, vedtatt av Sikkerhetsrådet 30 mars 2002
som fokuserer på våpenhvile og tilbaketrekkning av israelske tropper fra palestinske byer;

1403, vedtatt av Sikkerhetsrådet 4 april 2002
som på ny stadfester Resolusjon 1402;