Israel über alles
Israel bombet flyplassen i Damaskus 10. juni

(12. juni 2022)
Israel viser hvilke krefter som rår når de bomber den internasjonale flyplassen i Damaskus. De kan gjøre det beskyttet og sponset av USA og NATO, helt klart i strid med internasjonal rett. NRK har såvidt vites ikke nevnt hendelsen med ett ord. Man kan bare lure på hvilken reaksjon Israel, for ikke å snakke om NRK, ville kommet med, dersom forholdet var motsatt, at det var Syria som bombet den internasjonale flyplassen i Israel.

Israel bomber den internasjonale flyplassen i Damaskus (steigan.no)


Hvis svenskene oppførte seg som Israel

(16. mai 2021)
Israel med sine 20.000 kvadratkilometer er litt større enn gamle Buskerud fylke, under halvparten av Finnmark fylke. Landet har "utviklet" seg siden siste krig, og snart har israelerne lykkes i sitt mål å feie palestinerne på havet og overta hele landet udelt, et elegant utført ran.

Her er tegnet inn hvordan Norge ville sett ut dersom svenskene oppførte seg slik Israel har gjort. Er det noe rart palestinerne er forbanna ?

Se kart over utviklingen i Israel


Sacked from the Univ. of Sydney for offending Israeli killers

(18. mars 2021)
The sin of Tim Anderson was to criticize the endless Middle East wars, including the ethnic cleansing of Palestine. "The Israel lobby was central to the pressure on university managers. No-one contradicted my excellent work record over 20 years. In the end, all that mattered was ‘offence’ to Israel," according to Tim Anderson.

"A ‘Gaza Casualties’ graphics, demonstrating that most of the more than one thousand Palestinians killed by Israeli forces in a 2014 invasion were civilians, was singled out for its swastika fragment in the background which suggested that, in this racialised massacre, Israeli forces were acting like Nazis," he continues. Read more below. Click slide or here to see bigger version.

We find it quite disturbing that university teachers and journalists are more and more subjugated to owners, politics and lobbyists, and in this case, the power from another state.

Australia’s Federal Court Endorses Academic Censorship
The Israel Lobby at the University of Sydney
NTEU appeals Tim Anderson Federal Court ruling


Israel har blokkert første vaksinen til Gaza

(17. febr. 2021)
Man kan bare lure på hva slags mennesker det er som kan gjøre noe slikt som dette. Men det er klart, dersom de kan bombe Syria ukentlig uten lovlig grunn, dersom de kan bosette Vestbredden i strid med Genevekonvensjoner, dersom de kan annektere Jerusalem, og trakassere og forfølge forsøke å tilintetgjøre et helt folk, da er det å blokkere for vaksineforsendelser ikke noe stort problem.

‘Israel’ blocks entry of first shipment of COVID-19 vaccine into Gaza


Israel går for A- og B-mennesker

(6. febr. 2021)
I en isrealsk lov fra 2018 fremgår at Israel er nasjonalstaten til det jødeiske folket. Det betyr at andre folk som bor i Israel, som to millioner palestinere, ikke tilhører den israelske nasjonalstaten men har lavere status. Staten fremmer utvikling av ulovlige jødiske bosettinger, og ser på hele Jerusalem (som ble ulovlig annektert av Israel) som hovedstaden i Israel.

Den isrealslke forfatteren Avraham Burg kritiserer Israel i et intervju i avisa Haaretz 2. januar. Han aksepterer ikke at du bare tilhører den Israelske nasjonen dersom du har jødisk mor, og at jøder er Guds utvlgte folk. Burg vil ikke lenger tilhøre "herrefolket" i den jødiske nasjonen, ifølge Klassekampen i går.

Dersom vi her i Norge hadde gjort noe lignende og gitt de norske jødene som bor her en annenrangs status, ville det blitt ramaskrik og hyling om antisemittisme og diskriminering i alle medier, helt berettiget. Og hvis russerne hadde funnet på noe slikt, ville vi krevd full stopp i Nord Stream 2 pluss sanksjoner.


Israels annektering : En lenge varslet forbrytelse

(30. mai 2020)
Jordandalen er en juvel, et fantastisk palestinsk jordbruksområde som Israel har siklet etter i mange år. Allerede nå finnes det mange ulovlige israelske bosettinger der. Israel har kunngjort at de 1. juli i år vil annektere Jordan-dalen. Tyveriet er velsignet av Donald Trump og USA, dermed mener Israel å ha "nødvendig internasjonal støtte" til å gjennomføre annekteringen. Men Israel har ingen internasjonal rett til dette.

Russlands annektering av Krim skjedde etter et kupp i Ukraina som var initiert av USA. Ingen middels oppegående politiker på kloden trodde russerne ville overgi Svartehavs-basen til USA (unnskyld, Ukraina), akkurat som USA ikke har tenkt å gi opp sin annektering av Guantanamobasen på Cuba og Israel ikke vil gi opp sin annektering av Øst-Jerusalem.

Annekteringen av Krim førte som kjent til massiv fordømmelse av Russland, til massiv opprustning også i Norge og til massive sanksjoner mot Russland etter ordre fra USA til tross for at folket på Krim trolig ønsket å fortsette under russisk styre fremfor å være under Ukraina. Tiltakene pågår fortsatt.

Når Israel nå akter å gjennomføre annektering av Jordandalen, får norske politikere et problem. Israel, i motsetning til Russland, er på hvitlisten. De er våre venner og alliert med vår hovedallierte, vi kan på ingen måte fordømme, sanksjonere eller boikotte Israel, det ville vært antisemittisk. Det lengste norske politikere kan gå er å uttrykke "bekymring" overfor Israel, krydret med annet tåkeprat.


Israel vil annektere palestinske områder

(2. mars 2020)
Jordandalen har noen av det mest fruktbare områdene som palestinerne rår over. Nå skal Israel velge mellom to statsminister som begge vil annektere Jordandalen i strid med folkeretten. Begge finner dette helt uproblematisk og støttes av USA.

Bekymret for annektering av Jordandalen


Kjeltring støtter kjeltring

(28. jan. 2020)
Trump synes det er greit at Israel beholder land som er okkupert og bosatt i strid med FN og folkeretten. To nazi-lignende okkupasjonsmakter som begge gir faen i FN og folkerett, som ikke vet hva ordet "anstendighet" betyr, som begge er kjent for å ta det de vil ha når de vil ha det, har blitt enige om å tegne verdenskartet på nytt slik det behager dem. Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Donald Trump er hjertelig enige.

Israel får behalde ulovlege busettingar


Dobbeltmoral

(14. okt. 2019)

Dette bildet taler for seg.


SISTE: oljeproduksjonen gjenopprettet

(17. sept. 2019)
Ut på kvelden meldte NRK følgende: Oljeproduksjonen tilbake for fullt Saudi-Arabias oljeminister opplyser tirsdag kveld at oljeproduksjonen er i normalt drift igjen etter angrepene mot to oljeanlegg i helgen. Det melder Reuters. Angrepene tvang landet til å innstille over halvparten av sin oljeproduksjon.
En time senere heter det på NRK: Halve oljeproduksjonen gjenopptatt.

De som tror det er mulig å bygge opp igjen et oljeraffineri etter brann i løpet av noen dager, må tro om igjen. Dermed kan "terrorhandlingene" være Saudi-Arabia som har svidd av noe olje uten alvorlige skader noe sted. Fake news?

Kan Israel ha stått bak bombingen av oljeraffineriet?

Vi vet at Israel lenge har forsøkt å få til krig mot Iran. Mange mistenkte Israel for angrepene mot tankskip i den Persiske gulf. Hver gang sier USA automatisk at Iran står bak. Men kan det være grunn til å tro at det er Israel som står bak? Svaret er dessverre JA, det er all grunn til å mistenke at Israel står bak denne ugjerningen. Resultatet i så fall er at Israel kan lykkes i å skape en ny storkrig i Midt-Østen basert på falske hendelser. Det er ikke grunn til å tro at ledelsen i Iran er så dum at de vil utsette landet for storkrig.

Saudi-Arabia vil slå tilbake mot Iran


Why boycott Israel ?

(13. mai 2019)
The Eurovision-finale in Tel Aviv is boicotted by many. If you wonder why, you can have a look at the video linked here.

The Irish politician Richard Boyd is challenging the Israeli ambassador, giving him a lecture he will never forget.

Richard Boyd hitting at the Isreali ambassador


Israel bombet flyplassen i Damaskus i natt

(16. sept. 2018)
Den syriske hæren skal ha klart å stoppe flere av rakettene. "Påskuddet" (trolig fake) for angrepet var at det skulle ha kommet våpen til Iranske styrker og til Hizbollah, ifølge den USA-styrte eksilgruppen SOHR. Det må ansees som sannsynlig at angrepet var avklart med, eller initiert av, USA for å hindre utrensking av amerikanskstøttede opprørere i Idlib.

Norge ser selvfølgelig ingen problemer med at Israel angriper et annet land for å bidra til regimeskifte, av den enkle grunn at Norge støtter leiesoldatene som jobber for USA for det samme regimeskiftet. At den tredje verdenskrig kan begynne etter noe slikt, bekymrer ikke Ine Marie Eriksen Søreide det minste.

Israel med luftangrep mot Damaskus-flyplass


Israel synker stadig dypere

(20. juli 2018)
Den arabiske minoriteten i Israel utgjør om lag 1,8 millioner av befolkningen på ni millioner. En ny lov som er vedtatt vil nå i praksis definere dem som annenrangs borgere. Loven uttrykker også Israels rett til å etablere bosettinger på okkupert land, klart i strid med Geneve-konvensjonen.

Hvordan et folk som har blitt utsatt for så store forbrytelser selv kan forbryte seg mot andre, er uforståelig. Israel som stat har nå sunket så lavt etisk og blitt en så negativ faktor i området at man kan fristes til å lure på hvordan Midt-Østen ville sett ut dersom Hitler hadde gjort rent bord.

Israel vedtar jødisk nasjonalstat (nrk.no)
Norsk båt med nødhjelp ulovlig stoppet av Israel
Israels ambassadør raser over karikatur av Finn Graff


Israel manipulerer internettet

(8. april 2018)
Det er på tide å ønske NRK og andre norske medier velkommen til virkeligheten.

Israel's Internet Censorship War - If Americans Knew


Israel Über Alles !!!

(30. des. 2017) Statsbudsjettet fikk en morsom liten setning godt bortgjemt: Der sto at Norge «vil boikotte organisasjoner som boikotter Israel for brudd på folkeretten». I klartekst betyr det at når jeg boikotter Israel for deres brudd på folkeretten, vil den norske stat boikotte meg.

Saken er tydeligvis blitt vedtatt, men uten oppmerksomhet i norske medier. For det er bemerkelsesverdig at regjeringen vil fjerne statsstøtte til norske organisasjoner som støtter en ikke-voldelig internasjonal menneskerettighetskampanje. "Et direkte angrep på ytringsfriheten og menneskerettsarbeid i Norge," skrev Eddie Whyte på Nyemeninger.

Knefall for okkupantmakten Israel i UDs budsjett for 2018


Trump med bidrag til destabilisering av Midt-Østen

(6. des. 2017)
Donald Trump vil flytte USA sin ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem, fordi israelslobbyen gjerne vil det. Med det bidrar han til å føre verden et stort skritt i feil retning. Og norske politikere logrr som lydige bikkjer.

Det offisielle Israel er overlykkelig. For Israel inntok og okkuperte Øst-Jerusalem i 1967 og annekterte Jerusalem i 1980, og de liker selvfølgelig å få medhold for at deres kriminelle handlinger kan aksepteres.

Israel forventer at mange andre land følger etter USA
Ortodokse jøder mot Trump sin promotering av Jerusalem


Israel er i krig med Syria.

(27. april 2017)
Israel angrep en syrisk base nær Damaskus tidlig i morges lokal tid. Dermed er det klart: Israel er i krig med Syria. Eller rettere: USA via Israel er i krig mot Russland via Syria. Dette er den moderne form for krigføring og ansvarsfraskrivelse som kan utvikle seg veldig interessant.

Desember 2020: Israel kjører nærmest ukentlige rakettangrep mot Syria angivelig for å "ta iranske soldater". Russland er hardt inne i Syria på Syria sin side, og krigshandlingene til Israel kan få stygge konsekvenser.


Apropos Russlands annektering av Krim

(11. april 2017)
Jerusalem ble annektert av Israel i 1980.
Ingen fordømmelse.
Ingen sanksjoner.
Ingen kritikk.
Israel har iverksatt etnisk rensning i Jerusalem.

Når skal norske politikere uttrykke sin støtte til FN ???

(24. des. 2016)
Israel RASER mot USA etter avstemming i FN. USA har alltid lydig støttet Israel i FN. Denne gangen stemte USA blankt istedenfor å nedlegge veto. Dermed fikk FN vedtatt en resolusjon som krever stans i de ulovlige bosettingene. Israel har allerede kalt tilbake ambassadører fra land som stemte MOT Israel. Dette er en avstemming som gir håp om at FN kan bli enige i Midt-Østen, og kanskje skape fred.

Vi berømmer USA's mot og evne til etisk og prinsipiell tenkning her! Samtidig har norske politikere vært pinlig tause i denne saken. Politikere som vanligvis bifaller USA, sitter nå musestille og håper at ingen spør dem hva de mener.

FNs sikkerhetsråd krever full byggestans. (nrk.no)
Israel vil ikke rette seg etter FN


Irish politician challenging Israeli ambassador

(28. mars 2016)

Israels ambassadør får så ørene flagrer (video)


Gaza er okkupert av Israel iht. FN

(27. juli 2015) I forbindelse med diverse debatter som pågår nå et år etter Israels bombing av Gaza, er det noen som av ulike grunner forsøker å hevde at Israel ikke er en okkupasjonsmakt. Det er feil. Gaza er okkupert territorium. Her er en grei framstilling hentet fra den kommisjonen som undersøkte de folkerettslige sidene av israelsk marines angrep på båten Mavi Marmara i internasjonalt farvann i 2010. Da ble 9 tyrkere om bord i Mavi Marmara drept (enda en døde senere av skadene).

På side 15 i kommisjonens rapport finner du punktene 62 og 63 om akkurat dette, der kommisjonen bl.a. konstaterer (til slutt i punkt 63) at både FNs generalforsamling og Sikkerhetsrådet anser Gaza for å være okkupert territorium “This is also the case for the Gaza strip, despite the unilateral withdrawal by Israel of the forces from the Gaza Strip in 2005, as the occupation has been confirmed repeatedly since then by the General Assembly and the Security Council. In this context, the Mission notes that occupation continues to the extent to which the occupying power retains effective control”.

Du finner rapporten her (pdf-fil fra FN)


Regjeringen vil ikke anerkjenne Palestina

(29. mai 2015)
En eventuell meningsmåling vil trolig vise at politikerne er i utakt med eget folk, som vanlig uten å rødme. Vi kan bare beklage. Samtidig konstaterer vi at selv Vatikanet nå vil gå ut og anerkjenne Palestina som egen stat. Men så er ikke pavekirken diktert av USA.

Vatikanet vil anerkjenne palestinsk stat (bt.no)


Isreal utvider bosettingene

(7. mai 2015)

Israel tillater 900 nye boliger i omstridt område


Is Iran in trouble ?

(28. febr. 2015) It is election time in Israel, and Bibi Netanyahu is using the "Iran" word over and over and over again. It reminds us of what happened in Iraq after US leaders started to repeat "Weapons of mass destruction".

Bibi Netanyahu saying "Iran" - Supercut


Stortinget nektes å stemme om Palestina av regjeringen

(23. april 2015)
Det er bare regjeringen som kan anerkjenne Palestina. Ifølge siste ukens debatter er det avklart at Stortingsflertallet IKKE har noe å si i denne saken, fordi det er regjeringen som formulerer norsk utenrikspolitkk. Dermed er det klart at saken, som skulle opp til avstemming i Stortinget 28. mai, ikke kommer opp i det hele tatt. Regjeringen ordner dette på kammerset, i tråd med vanlig Israels-vennlighet.


Jødisk historieforfalskning

(13. jan. 2014)
Den jødiske avisa HaMevaser klippet vekk alle kvinnelige ledere fra bildene fra solidaritetsmarsjen etter terroren i Paris. Vi formoder de som er avbildet sender en protest til Israel, dette er jo ganske utilbørlig. Håper avisen er mer troverdige når det gjelder andre sider av verdenshistorien.

Religiøs historieforfalskning (dagbladet.no)


SV har fremmet forslag til Stortinget om å anerkjenne Palestina

(30. nov. 2014)
135 av FN's 193 medlemsland har anerkjent Palestina. Sverige har anerkjent Palestina. Nå venter vi på at Norge skal anerkjenne Palestina. I den anledning har SV fremmet forslag om anerkjennelse som nå ligger i køen for avstemming på Stortinget. Så får vi se hvor lenge Erna og Siv klarer å trenere dette her.

1. Stortinget ber regjeringen forberede anerkjennelsen av Palestina som egen stat.
2. Stortinget ber regjeringen legge frem for Stortinget hva Norges rolle bør være i fredsprosessen i Midtøsten.

Representantforslaget fra SV (stortinget.no)


135 av FN's 193 medlemsland har anerkjent Palestina

(18. nov. 2014)
Det er Dagbladets leder som skriver dette i går under overskriften Palestina bør anerkjennes. Tidligere statsminister Kåre Willoch har gått ut og anbefalt slik anerkjennelse. Noen kaller det symbolpolitikk, andre sier det vil bidra til å legge nødvendig press på Israel, uansett er anerkjennelse av Palestina et viktig signal å sende. israel vil sikkert "svare" på sitt vante barnslige vis med å hjemkalle sin ambassadør, men det vil ikke være noe tap for Norge.

Nå er det på tide å KREVE at norske politikere gjør jobben sin. Dersom Stortinget får et slikt forslag, kan det bli flertall for forslaget


Israel stenger Mads Gilbert ute

(14. nov. 2014)
"Jeg var bedt av norske myndigheter om å reise ned å fortsette arbeidet i Gaza. Da vi kom til grensestasjonen Erez, fikk jeg beskjed av de israelske soldatene om at jeg ikke fikk reise inn i Gaza. Jeg måtte gjøre vendereis til Norge," sier Gilbert.

Den Israelske ambassaden i Norge har i sakens anledning prestert så mye pisspreik at det har vært pinlig flaut å se på TV. (Ambassadøren ser faktisk ut som han er litt brydd selv.) Det får være grenser hvor mye løgn man skal servere seerne.

Israel utestenger Gilbert fra Gaza på livstid (nrk.no)
Tybring-Gjedde slenger med leppa ...


60 pensjonister reiser til Israel og deltar i hær som utfører folkemord

(14. nov. 2014)
Bergens Tidende har i dag en tåredryppende vakker historie om pensjonistene som reiser til Israel for "tjeneste for det israelske forsvaret i år". Ikke et ord om at Israel handler i strid med FN-konvensjonen eller Geneve-konvensjonen, ikke et ord om folkemordet som den Israelske hær har gjennomført mot Gaza, ikke et ord om trakasseringen som Israel daglig utfører mot palestinerne.

PST finner denne formen for Israelkrigere helt OK. Reportasjen er dramatisk forskjellig fra BT'omtale av nordmenn som reiste til en annen krig, den i Syria, for å kjempe mot ... ? Ja mot hvem ? Ligger nøkkelen i hvem som er for eller mot USA ?


Sverige anerkjenner Palestina

(31. okt. 2014)
I går gikk Sverige ut og anerkjente Palestina som selvstendig stat etter folkeretten. Som ventet gikk Israels utenriksminister Avigdor Lieberman av skaftet og tilbakekalte Israels ambassadør i Sverige med kommentaren: "Midtøsten er mer komplisert enn et IKEA-møbel". Slik klarte Lieberman å vise hvilken utsøkte idioti som stadig regjerer i Israel. Han behøver forøvrig ikke være redd for at Norge skal gjøre det samme flotte vedtaket som Sverige. Til det har vi alt for veike politikere.

Sverige anerkjenner Palestina (nrk.no)
Det bør også Norge gjøre (dagbladet.no, 6. nov.)


Nå har Israel myrdet minst 1.777 palestinere.

(6. aug. 2014)
Krigen dreier seg om Palestina sitt krav fritt å få ta inn bygningsmaterialer og medisinsk utstyr.
Siden offensiven startet har minst 1.777 palestinere blitt drept, og rundt 85 prosent av disse er sivile, ifølge FN. Av disse er 393 barn, og 208 kvinner. Minst 66 israelere er blitt drept, av disse er to sivile og resten soldater.

Våpenhvilen utløper, Begge parter skal i forhandlinger


Så er det fastslått: Arafat ble drept

(15. okt. 2013)
9 år etter hans død foreligger resultater av prøvene: Ulike gjenstander gir spor av det radioaktive stoffet polonium. Arafat sovnet i på et sykehus i Paris 11. november 2004 i en alder av 75 år. Han var da blitt akutt syk vel en måned før, og legene kunne ikke forstå hvorfor han døde.

En fransk domstol besluttet i august i fjor å starte drapsetterforskning, etter begjæring fra enken. Hun samtykket da samtidig til at hans levninger skulle hentes opp for å undersøkes, noe som ble gjort.

Fant radioaktivt stoff på Arafats klær (nrk.no)


Israel confiscates humanitarian aid

(22. sept. 2013)
European diplomats are holding Israel accountable over an incident where IDF servicemen attacked a EU humanitarian convoy in the West Bank on Friday. So far Tel Aviv has left the scandal in limbo, offering no official explanation for the incident. Can we expect otherwise ?


Israel bedriver etnisk rensing, fjerner 30.000 palestinere fra Negev-ørkenen

(24. juli 2013) Det israelske politiets raseringen av en beduin-landsby viser hvor langt staten Israel går for å "judafisere" Negev-regionen. Man skulle jo nesten trodd historien hadde lært Israel å avstå fra etnisk rensing. Kanskje det er som med mobbing: De største mobberne er de som selv har blitt mobbet ... ?

Israel to Ethnically Cleanse 30,000 Palestinians (liveleak.com)


Som hevn vil Israel etablere 3000 nye bosettinger

(30. nov. 2012)
3000 ulovlige bosettinger Som svar på at Palestina tillot seg å søke om og fikk innvilget observatørstatus i FN's generalforsamling, vil Israel ifølge nrk.no etablere 3000 nye ulovlige bosettinger på palestinsk område. Å ta seg til rette på okkupert land er forbudt i henhold til Geneve-konvensjonen.

I tillegg holder Israel tilbake 120 millioner US$ som "straff". (2. des.) Pengene er skattepenger som Israel innkrever på vegne av Palestina, og som tilhører Palestinerne. Det er Guardian som skriver dette.

Norge med særdeles forsiktig kritikk (4. des.) Mens flere land i EU fordømmer Israels handlinger på det sterkeste og truer med å trekke hjem diplomater fra Tel Aviv, er Norge særdeles forsiktig og svak i sin kritikk.

Israel varsler 3000 nye bosettinger (nrk.no)
Israel seizes $120m in Palestinian tax revenue (guardian)


USA and Israel fucked by the UN

(nov. 30. 2012)
The UN General Assembly voted against USA and Israel. The Palestine has now been granted obervartory status in the UN. It is a huge leap for Palestine to be accepted as an independent state, and this will be important for further negotiations for peace in the Middle East.

USA and Israel tried to apply wicked pressure. Israel did as this country always have done, and could not be expected to act otherwise. USA - by some regarded as a civilized state - showed its true face once more, very little impressive indeed. But we notice that the american critisism has been tuned down a little as it came clear they would loose the voting.

Israel may now be brought to the International Court in Haag. As a result of the observatory status, Palestine may now bring Israel to the international court in Haag. Of course, Israel know this very well, this is why they have been scared out of their wits for this day. Israel has no chance in Haag. If charged, its leaders will be convicted for violating international laws, for terror and certainly for not respecting the Geneva Convention.

Congratulations, Palestine. You deserve this very much !!!

I kveld fikk palestinerne oppgradert status i FN. (nrk.no)


Israel angriper Gaza for å få fokus vekk fra Arafat ?

Fant spor av polonium-210 på Arafats eiendeler. (18. nov. 2012) Etter at Arafat døde høsten 2004, ble noen av Arafats personlige eiendeler analysert, som klær og tannbørste, som hadde spor av den avdøde presidentens kroppsvæske og blod. Analysene er foretatt av Institut de Radiophysique i sveitsiske Lausanne. "Jeg kan bekrefte at vi målte et uforklarlig høyt nivå av polonium-210 på Arafats eiendeler som inneholdt spor av biologisk væske", uttalte Francois Bochud, direktør ved instuttet i Sveits.

13. november 2012 startet arbeidet med å åpne graven. Samtidig setter Israel igang med omfattende angrep på Gaza. Ifølge Israel fordi Hamas sendte raketter mot Israel, mens Hamas sier de sendte raketter fordi Israelske soldater skjøt og drepte et par palestinere. Uansett hvem som begynte er timingen særdeles god.

Kan israelerne ha forgiftet Arafat ?. Polonium-210 er det samme stoffet som russiske Alexander Litvinenko ble forgiftet med i 2006. Vi vet at Israel systematisk har drept sine fiender, en etter en. Nå gjenstår det å se om de også fikk Arafat drept - eller om Israel klarer å dekke over hele hendelsen med en ny krig.

Har begynt å grave opp liket av Yassir Arafat. (Dagbladet.no)
Har begynt arbeidet med å åpne graven til Arafat (klartale.no)


Israel står bak drap på atomfysikere i Iran

(15. jan. 2012)
Det morsomme er at dersom Iran hadde gjort det samme i Israel (og hevdet sin uskyld), ville Israel sett på det som en terrorhandling som skulle hevnes, eventuelt brukt det som påskudd til å starte krig mot Iran.

Who is next ? Dette er det interessante spørsmålet. Svaret er: neste gruppe som blir henrettet er journalister som er kritiske til Israel og USA sin politikk. For når vi har regimer som henretter folk de ikke liker, da er det bare en nyanse å vurdere hvor langt de skal gå: atomfysikere, uvennlige politikere, kritiske journalister, osv. osv. Det skjer "i det godes interesse", selvfølgelig.


Israel fordømmer Norge fordi Norge tillater palestinsk ambassade

(16. des. 2010)
Israels skam kjenner ingen grenser. Israel fordømmer Norge fordi Norge tillater palestinsk ambassade.


Israel har råtnet innenfra - og viser det så gjerne

(08. mai 2009)

Får ikke gi penger til Gazas proteseverksted av Israel

Hele denne uka har Tromsø-ordfører Arild Hausberg, Ingrid Evertsen fra Berg kommune på Senja og Astrid Eriksen fra ungdomshuset Tvibit i Tromsø ventet på å komme inn i Gaza. I morges kom det endelige avslaget fra Israel:

Avslaget fra høyeste hold i Israel meddelt oss fra ambassade, og det var ingen ankemuligheter. Bagrunnen var at dette ikke var humanitært nok for Israel, men det er jo en prestasjon i seg selv. Vi kommer ned som representanter for det som ble stor norsk innsamlingsaksjon, sier en skuffet Tromsø-ordfører til Dagbladet.

Hadde med seg to millioner kroner (dagbladet.no)

 

Israel har "skutt blink" på barn

TV-dokumentar forleden berettet om to barn som lekte på et tak i Gaza. En drone fyrte av en rakett som tok livet av det ene barnet, og skadet det andre. Det viser seg at disse dronene gjør det mulig å håndplukke blinker via kamera, og at de har en ekstrem nøyaktighet. Dette var ikke noe uhell.

Trolig er det noen perverse mennesker som har moret seg med å plukke ut barn for så å skyte dem i filler. Nå blir det sak mot Israel der anklagen er krigsforbrytelse.

Grove israelske krigsforbrytelser (dagbladet 9. mai)
Rapporten granskingskommisjonen


Israel har et verdi-problem

(15. mars 2009)
Stillheten har senket seg etter Gaza-krigen, grenser er fortsatt stengt eller sterkt kontrollert for nødhjelp, bygningsartikler, mat, drivstoff og mye mer. Israel ser fortsatt på sitt utspill som legitimt, de ser ingen grunn til at de skal underkaste seg Geneve-konvensjonen som regulerer okkupasjon og krigføring.

Det som virkelig bekymrer, er at Israel kan ha havnet i en situasjon der hele verdisystemet har gått i skogen. Istedenfor å fordømme dem for det de har gjort og gjør, kan man spørre seg hvorfor og hvordan de kan finne på å gjøre slikt og attpåtil forsvare det.

Israel har en brist i sine verdier, en alvorlig sykdom, og som andre stater som har okkupert land, har den blitt blind på det øyet. Dersom du kritiserer Israel, er det du som har et problem. Du er blitt antisemittisk. Hvordan et folk som har lidd så uendelig kan fremstå på denne måten mot andre, er uforståelig.


Israels ledere er krigsforbrytere

(25. jan. 2009)
Verden har vært vitne til en grusom krig, så grusom at selv hardbarkete Israels-venner ikke har klart å stille opp i demonstrasjonstog "for" Israel. Samtidig har vi vært vitne til en demoniserende språkbruk fra andre Israels-venner. Overgrep fra krigen i Gaza
 • Israel har brukt bomber med giftig hvitt fosfor (bekreftet), som gir noen fryktelige brannskader på alle som er i nærheten
 • Israel har brukt granater med utarmet uran eller DU-våpen (ikke bekreftet), som gir senskader pga. stråling fra innåndet støv
 • Israel har noen steder systematisk satt en granat i hvert eneste sivile hus
 • Israel har bombet sykehus, skoler, tilfluktsrom, FN's hovedlager for nødhjelp og infrastruktur
 • Israel har nektet journalister å komme inn i Gaza og slik forsøkt å kontrollere media
 • Israel har nektet leger og nødhjelpsarbeidere å komme inn i Gaza
 • Israel har hindret nødhjelp og medisinsk hjelp å komme inn i Gaza
 • Israel har ikke sørget for at folket i Gaza har hatt vann, mat, strøm og trygge steder å søke ly
 • Israel har i stor grad rammet uskyldige sivile


Still krigsforbryterne for retten, sier høyesterettsadvokater

(17. jan. 2009)
Høyesterettsadvokatene Bent Endresen, Kjell M. Brygfjeld og Geir Høin arbeider nå for at det blir laget en politianmeldelse mot alle israelske politikere og militære som kan stilles til ansvar for brudd på folkeretten.

Høyesterettsadvokatene krever at norske myndigheter må ta ansvar for et rettsoppgjør mot de ansvarlige for forbrytelsene som nå pågår i Gaza, rett foran øynene på en maktesløs verden.

Høyesterettsadvokatene tar en juridisk (ikke politisk) vurdering av Israels handlinger i forhold til gjeldende rett. En okkupasjon medfører at Israel er forpliktet til å følge folkerettens krav til beskyttelse av sivilbefolkningen og å avstå fra å tilegne seg deler av de landområdene som er okkupert. Israel hevder de ikke behøver følge Genevekonvensjonen, et standpunkt som er fullstendig uholdbart ifølge Røde Kors' høyeste organer.

 • Israel er okkupant og plikter å etterleve Genevekonvensjonen
 • Isreals brudd på konvensjonen overgår andre forbrytelser som har ført til internasjonal straffeforfølgelse
 • Sammenhengende kollektiv avstraffelse av det palestinske folk over mange år, i strid med Genevekonvensjonen art. 33
 • Brudd på Genevekonvesjonens forbud mot å overta land i okkuperte områder
 • "Utenrettslige henrettelser" av angivelig terrorister (og politisk valgte ledere) har også rammet uskyldige forbipasserende
 • Brudd på konvensjonens krav om å beskytte sivilbefolkning, spesielt sårede, syke, barn og gravide
 • Israel har brutt plikten til å sørge for fritt lelide for legemidler osv. til sårete, og til å beskytte sykehus
 • Israel har systematisk brutt plikten å sørge for tilstrekkelig med legemidler og matvarer til den okkupert befolkningen


Israel bomber sykehus og og lager med nødhjelp

(15. jan. 2009)
Elendigheten vil ingen ende ta, og det siste snev av respekt vi hadde for et folk som gjennomgikk ufattelige lidelser under krigen er vekke. Har de ikke lært noen ting? Nå syns vi de oppfører seg som udyr.

Fordømmer angrepet mot FN på det sterkeste
Israel hits UN refugee agency in Gaza


Bruker Israel utarmet uran i Gaza ?

(13. jan. 2009)
Bildene NRK TV viste i dag kl. 21:00 viser detonering av det som må være DU-granater. Dette er granater med utarmet uran (depleted uranim) som Israel også har brukt i Libanon.

Dette er ammuisjon som skytes ut fra stridsvogner. Detonasjonen brenner uran med en særdeles høy temperatur som skjærer seg som en kniv gjennom absolutt alt. Senskader er deformerte barn og andre stråleskader etter støv over tid.

Se mer om utarmet uran her


Uhørt retorikk fra Israels president Shimon Peres på TV i dag

(6. jan. 2009)
På nyhetene idag har Israels Shimon Peres fremmet følgende utsagn: "Grunnen til at så mange palestinske barn blir skadet og så få israelske barn, er at Israel tar bedre vare på barna sine." Vi finner dette aldeles uhørt.

Det er nok riktig at israelske barn blir varslet før bombene faller, at de har bomerom å oppsøke, at de har lys og varme, mat og drikke og alle de medisiner de behøver. For når palestinske barn ikke har dette, er det fordi Israel har sørget for at de ikke får ha det og fordi Israel bomber palestinerne til helvete.


Israel slapp 4,6 millioner klasebomber over Libanon etter våpenhvilen

Mens en samlet verden nå går inn for at klasevåpen skal forbys og destrueres, mot USA, Israels og Kinas stemmer, har det fremkommet en sak i media som vi ikke har vært klar over. De siste 72 timene før våpenhvilen trådte i kraft mellom Israel og Libanon etter krigen i 2006, og etter at man var enige om å inngå våpenhvile, slapp Israel 4,6 millioner klasebomber over det sørlige Libanon. Feilraten på 25 % medfører at det ligger en million klasebomber strødd utover landsbyene som fortsatt tar livet av folk. Det er av Jody Williams (fredsprisvinner) som skriver dette i en kronikk i Dagbladet i går. Noen av klasebombene som ble brukt var amerikanske bomber som stammer helt tilbake til Vietnamkrigen.

Denne uhyrlige forbrytelsen bidro til å øke innsatsen for å forby klasebomber. Avtalen om forbud mot klaseammunisjon som ble underskrevet for et par dager siden, er nok en seier for menneskeheten, mener

Nok en seier (kronikk av Jody Williams)


Israel slakter sivile palestinere, får kritikk

(2. mars 2008)
Hamas har fortsatt å skyte raketter mot Israel, de har skremt mange og tatt livet av en israeler. Derfor har Israel satt igang en regelrett nedslakting av sivile palestinere. Kvinner og barn er drept og skadet, og Egypt har måttet åpne grensene slik at skadde skal kunne hjelpes.

Det er i strid med alle kjente konvensjoner å slakte ned sivile som avstraffelse på militære handlinger.


Gaza er gjort til en konsentrasjonsleir

(21. jan. 2008)
Nå har Gaza-stripen blitt en konsentrasjonsleir. Det eneste som mangler er gasskamrene, tyskerbrakkene og sjæferhundene. Til gjengjeld har de murene, gjerdene, grensepostene og et umenneskelig regime av et "herrefolk" som viser hvor langt ned et tidligere plaget folk kan synke bare på en generasjon.

Nå er grensene til Gaza stengt. Ikke bare for folk, men for drivstoff til aggregatene som lager strøm til sykehusene, for medisiner til syke, for transport for å skaffe legehjelp, for mat og for bistand. Det kan være en større humanitær katastrofe som nå er i ferd med å utspille seg i Gaza.


Israel straffer sivile på Gaza ved å kutte strømmen

(28. okt. 2007)
Dagbladet forteller i dag om hvordan Israel nå kutter strømmen til Gaza hver gang en palestinsk rakett treffer Israel. Dette rammer sykehus, ventilasjonsanlegg, vannverk og kloakkanlegg foruten selvfølgelig husholdinger til 1,5 millioner mennesker. Etter planen skal strømmen kuttes først i 15 minutter, deretter lengre og lengre tid for hvert angrep.

Tyskerne var konsekvent med å la uskyldige sivile få lide for ethvert angrep mot tyske okkupasjonsstyrker under krigen. Dette førte selvfølgelig ikke til mindre motstand eller færre aksjoner, bare til mer unødig lidelse. Israel har lært av tyskerne. La uskyldige sivile få svi. Og la resten av verden se hvilke verdier som rår.


Oljefondet finansierer Israels okkupasjon og bygging av muren

(23. juli 2007)
Oljefondet går til å finansiere Israels okkupasjon og bygging av muren . Det betyr at Israel kan bygge bosetninger og fortsette okkupasjonspolitikken sin, og det er uakseptabelt, sier AUF-leder Martin Henriksen til NRK. Likevel vurderer ikke etikkrådet å stanse denne typen investeringer, som faller utenfor rådets mandat. Det er opp til regjeringen å vurdere hvilke stater oljefondet skal investere i.

Oljefondet finansierer Israels okkupasjon (dagbladet.no)


Free Mordechai Vanunu

( 2. juli 2007)
Så har Mordechai Vanunu blitt fengslet igjen, fordi han har snakket med journalister. Mordechai Vanunu har to ønsker her i livet: komme seg vekk fra Israel og få leve et fritt liv. Ingen av delene vil israelske myndigheter gi ham, tvert imot ønsker de holde ham enten i fengsel eller i husarrest.


Israel har brukt klasebomber i Libanon

(23. aug 2006)
Israel har brukt klasebomber i Libanon, og har ødelagt unødvendig infrastruktur. Nå er Israel beskyldt for krigsforbrytelser både ved at Israels hær har knust Libanon og dessuten brukt klasebomber som nå tar livet av sivile og skaper redsel og sinne hos flyktninger som kommer tilbake.

Strikes on civilian buildings and structures went beyond "collateral damage" and amounted to indiscriminate and disproportionate attacks under the Geneva conventions on the laws of war (The Guardian)

Disproportionate attacks under the Geneva conventions
Unexploded cluster bombs prompt fear and fury


NRK siteree Israelske kilder ukritisk

(5. aug 2006)
Det er påfallende hvor ofte NRK har brukt ordet "militante" når de skildrer Israels myrderier i Midtøsten. "I aksjonen tok Israel livet av 5 militante palestinere ..." osv.

Vel, her er resultatet fra krigen i Libanon slik Israel ønsker å fremstille det:
Israel har tatt livet av 150 militante Hamas-tilhengere, 78 militante barn, 127 militante husmødre, 30 militante jordbruksarbeidere, et par militante FN-soldater, noen militante Røde-Kors sjåfører, for ikke å glemme militante flyktninger og andre militante sivile. Videre har Israel bombet i filler militante boligkomplekser, militante broer, det meste av alt militant veinett, noen militante TV-stasjoner og flere militante mobiltelefon-sendere.


Israelske terror-organisasjoner får Hamas til å blekne

(01. aug. 2006)
Dette debattinnlegget i BT i dag tar for seg de militante jødiske terrororganisasjoner Lehi/Stern (Israel freedom fighters) som en tid ble ledet av Yitzhak Shamir (senere Israels statsminister), og Irgun som en tid ble ledet av Menachem Begin (senere Israels statsminister).

Gruppene sto for terrororhandlinger, utpressinger, bombeattentater og henrettelser både rettet mot offentlige og private mål, bl.a. terroristattentat mot hotell Kong David i Jerusalem der 91 mennesker ble drept – hvorav 41 palestinere, 28 briter og 17 jøder. Irgun hevdet å ha drept 374 palestinere, briter og jøder i forskjellige attentater i 1946. I september 1949, (etter at Israel var godkjent av FN), drepte Irgun-gruppen FN-diplomaten Grev Folke Bernadotte og hans assistent André Serot, i et bilattentat i Jerusalem.

De som fremstiller Israel som et uskyldig offerlam er særdeles naive eller utrolig uvitende eller begge deler.


FRP vil at vi skal lære terror av Israel

(30. juni 2006)
Israel har god erfaring i å håndtere terrorisme og terrorister. Dette vil FRP at Norge skal dra nytte av, og foreslår at norsk antiterrorvirksomhet får høste av Israels erfaring. Vi er helt enig, her har Israel MYE å tilføre oss:

 • hvordan å okkupere andre sitt land
 • hvordan å neglisjere FNs resolusjoner
 • hvordan å trakassere en sivilbefolkning
 • hvordan å bidra til at konflikter eskaleres
 • hvordan å knuse en lovlig demokratisk valgt regjering
 • hvordan å kalle all berettiget kritikk for antisemittisme
 • hvordan å straffe mange uskyldige sivile for noen få ekstreme sin terror

Vi tror Goebbels ville vært stolt av Israel. Det er godt at FRP så klart forteller hva slags samfunn de ønsker i god tid før neste valg.


Boikott av Israel

( 10. jan. 2006)
Norske forbrukere marker sin uenighet med israeske regjeringens politikk ved ikke å kjøpe israelske varer. Mange medlemmer i ulike organisasjoner og mange enkeltindivider i Norge har sluttet å kjøpe Israelske varer. Israel eksporterer frukt til EU for en halv milliard kroner årlig - mye av det dyrket på ulovlig okkupert land. Norge har en betydelig våpenhandel med Israel, og det kan være grunn til å frykte at norske våpen brukes mot palestinere.

Tilsvarende boikott bidro til å få slutt på apartheid-regimet i Sør-Afrika. Forholdene i Israel er trolig ennå mer fastlåst enn de var i Sør-Afrika, likevel er det grunn til å tro at en forbrukerboikott vil bli lagt merke til både i Israel og i USA.


Willoch fordømmer Israels brudd på FN's resolusjoner

( 6. jan. 2006)
Etter Kristin Halvorsens tråkk i salaten der hun oppfordret til boikott av Israelske varer, har det kommet flere nyanser i media. Her er noen av dem:

Kåre Willoch (H) mener det er en illusjon at Norge skal spille noen meklerrolle i Midtøsten. Denne rollen har hindret Norge å ta et klart standpunkjt i forhold til Isarel. Tiden er overmoden for at Norge fordømmer Israels brudd på FN's resolusjoner, sier Willoch til Dagbladet i dag.

Bjørn Jacobsen (SV) fremhever at Isarel er en okkupasjonsmakt som bryter flest FN-resolusjoner. Han ønsker legge press på Israel, og mener det er helt klart at SV går inn for forbrukerboikott av Israel.

Utenriksminister Gahr Støre's brannslukking i går etter Kristin Halvorsens utspill tok en slik vending at man nå knapt kan forvente at Norge vil uttrykke noen kritikk mot Israel de neste 4 årene.

Israels ambassade finner det mer betenkelig at noen ikke vil kjøpe Israelske varer enn at Israel bryter FN's resolusjoner.


Israel, tungtvann fra Norge og Uskylden

(10. des. 2005) I en tid der er komite nedsatt av det norske Stortinget har gitt Nobels Fredspris til Atomenergikommisjonen IAEA, er det pussig å registrere at det blir "avslørt" at norske styresmakter visste om at Isael fikk tungtvann for å bygge ut sitt atomvåpenprogram.

For dette var noe vi trodde alle regnet med, det var bare spørsmål om når det ville bli frigitt. Israel har hatt en særstilling i enkelte norske hjerter, og noe som har ført til flere ukritiske politiske beslutninger av en art vi håper vi ser mindre til nå. Vel - nå er det alment kjent. So what?


Et Israel slik Skriften har forutsagt ?

( 17. april 2005)
Et debattinnlegg i BT i dag av Per Einar Sønnesyn tar for seg følgende problematikk:
Når noen hevder at "jødene er tilbake i det lovede land nøyaktig slik Skriften har forutsagt" kan man stille spørsmål med hvor nøyaktig de leser Bibelen.

Det er lett å bruke Gud og Bibel-sitater enten man er Guds utvalgte folk (Israel?), Guds utvalgte kapitalister (Fellowship Foundation?) eller Guds utvalgte krigere (Jihad?). Bibelen rommer et utall meninger som brukt selektivt kan gi de pussigste utslag og synes å "støtte" de mest ekstreme meninger.


Mordechai Vanunu får ikke asyl i Norge

( 16. april 2005)
Erna Solberg vil ikke la Mordechai Vanunu få asyl i Norge fordi det kan støte Israel. Det er lettere å pisse sine alliansepartnere opp etter ryggen enn å ta prinsipielt riktige og viktige standpunkt. Derfor vil ikke Erna Solberg gi Mordechai Vanunu asyl i Norge, til en mann som er forfulgt og undertrykket i sitt hjemland. Det vil ikke ta seg godt ut i Israel for Norges rolle i fredsprosessen, og vi vil da ikke at Israelerne skal tro vi er kritiske til overtramp mot Vanunu ?


USA støtter israelske bosettinger på okkupert område

(27. mars 2005)
USA mener Israel bør få beholde en rekke store bosettinger på den okkuperte Vestbredden som del av en fredsavtale med palestinerne. I et intervju med israelsk radio søndag fastholdt USAs utenriksminister Condoleezza Rice at Israel har amerikanernes støtte i dette spørsmålet, slik president George W. Bush proklamerte for et knapt år siden. Støtten til bosettingene bryter med en flere år lang amerikansk politikk, skriver nrk.no i dag.


Øyenvitnet som ikke fikk reise fra Gaza

(11. febr. 2005)
Palestinsk journalist som har skrevet for Morgenbladet ble nektet å reise til Norge av Israelske myndigheter. I Norge skulle han bl.a. delta på et kurs for internasjonale krigskorrespondenter på Journalisthøyskolen i Oslo, han skulle møte kolleger, oversettere, forlag, organisasjoner som Norsk Folkehjelp og Rådet for psykisk helse.

Siste del av oppholdet var han invitert til Trondheim. Han skulle delta på møter ved Lærerhøgskolen og Universitetet (NTNU), treffe Nobelprisvinneren Wangari Maathai og være hovedtaler på to arrangementer ved den internasjonale studentfestivalen ISFiT. Her skulle han forelese om utdanning under okkupasjon – og medier i konfliktområder.


Sharon pinlig berørt av Bondevik

(14. febr. 2005)
Bondevik spurte Sharon om hvorfor Israel fortsatt holder palestinske institusjoner i Øst-Jerusalem stengt. Bondevik klaget også over delingsmuren som er oppført i strid med rettsavgjørelse i den internasjonale domstolen i Haag.

Det er senere kommet frem at de som var tilstede på møtet med Sharon ikke oppfattet sakene som problematiske, det kan være grunn til å tro at avisen Haaretz har en egen agenda i denne saken.

Les saken i VG.no her


Hotellet til Signe Marie og Ali er beslaglagt av Israel

(13. febr. 2005)
Myndighetene bruker Cliff Hotell som en juridisk prøvestein. Får de rettens medhold, vil det åpne for en rekke konfiskeringer av palestinsk eiendom, sier advokaten Shlomo Lecker som fører saken. Statsminister Bondevik som i dag møter sin kollega Ariel Sharon, reagerer på den israelske behandlingen av ekteparet.

Les saken i Dagbladet.no her


Fortsetter utbyggingen av bosettinger på okkupert område

(17. aug. 2004)
Nyhetene i dag melder at Israel akter å fortsette utbyggingen av bosettinger på okkupert område og vil bygge 1000 nye boliger tiltross for at dette strider mot Veikart for fred, konvensjoner, løfter og folkeskikk. Norske politikere uttrykker sin misbilligelse over tiltaket.

Grensen er nådd for lenge siden. Dersom dette hadde vært et vilket som helst annet land ville det internasjonale samfunnet satt ned foten for lenge siden. For Israel har alt kunnet passere alt for lenge, nå må siviliserte land ta ansvar og markere at den slags oppførsel ikke lenger går an.

Vi oppfordrer derfor til full boikott av Israel umiddelbart, ikke bare stopp i import av forsvarsutstyr, men full boikott av alle produkter fra Israel. Dersom mange nok land gjør dette, er det en mulighet (liten, men en mulighet) at Israel vil se at de ikke er alene i verden og ikke kan skralte og valte med internasjonal rett som de vil.

http://www.boikottisrael.no/


Vanunu arrestert igjen - ville til Fødselskirken og be

(24. des. 2004)
Den israelske atomteknikeren Mordechai Vanunu ble arrestert julaften, da han forsøkte å reise til Betlehem. Vanunu, som har konvertert til kristendommen, ble ifølge israelsk politi pågrepet fordi han har brutt reiserestriksjonene han er pålagt. Han ble sluppet fri igjen 25. desember etter et døgn i varetekt.


Selv avisa Vårt Land beskyldes for å være antisemittisk

(16. des. 2004)
Uriely, som bor i Norge og er leder av Norsk Israel Senter (NIS), påstår at journalist Johannes Morken er «avisens mest antisemittiske reporter». Både Erez Uriely og kona Rachel Suissa ble i november ekskludert fra Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.


Mordechai Vanunu trakasseres fortsatt av Israelske myndigheter

(12. nov. 2004)
Etter full soning 18 år i fengsel og uten å bli sluppet fri etter 12 års soning som forventet, lever atomteknikeren et liv nærmest i husarrest i Israel. Han ble kidnappet og dømt i 1986 fordi han hadde fortalt om Israels atomvåpenprogram.

For et par dager siden ble han arrestert påny da mellom 30 og 50 bevæpnete politifolk slo til der han bor. Trolig har Israel flere svin på skogen som de ikke ønsker skal bli offentlig kjent.


Anita Apeltun Sæle vil ha bort kritikk om muren fra Krfs valgprogram

(6. nov. 2004)
Bergens Tidende skriver i dag at Anita Apeltun Sæle har advart programutvalget i Krf. Dette stiller seg kritisk til at Israel bygger mur på Vestbredden. Hun ber programutvalget med Knut Arild Hareide i spissen stryke setningen som fordømmer muren.

Anita Apeltun Sæle har tidligere fremstilt seg som mer bekjennende kristen enn andre nominerte i Hordaland og som mer "sann" Israelsvenn enn sine kolleger. Mener hun med dette at hun er uenig med Haag-domstolen, FN og Israels høyesterett som alle fordømmer muren og krever den fjernet?


Israel kan bli en pariastat, er på kollisjonskurs med EU

(15. okt. 2004)
skriver Bergens Tidende idag. "Israel er på full kollisjonskurs med EU og kan ende opp som en pariastat på linje med Sør-Afrika under apartheid, konkluderer Israels UD i en intern rapport.

Rapporten spår at EU får økt internasjonal innflytelse de kommende ti årene, på bekostning av den innflytelse Israels hovedallierte USA har i dag. Dette kan komme til å "skade Israels in teresser" og føre Israel "på full kollisjonskurs med EU" heter det i rapporten.

Les saken i The Guardian her


Haag-domstolen og ”muren”

(27. august 2004)
Ole Kristian Fauchald, førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett, UiO hadde 15. august en glitrende kronikk i Dagbladet med denne tittel.

"... Domstolen kom til at muren er en krenkelse av palestinernes rett til selvbestemmelse og til fri bevegelse. Den vil innebære en reell annektering av land. Det påpekes at i områder som vil ligge mellom Israel og muren bor det 320.000 israelske nybyggere og 237.000 palestinere, og at ytterligere 160.000 palestinere vil bli innesperret i enklaver. Israelere vil stå fritt til å slå seg ned i områdene mellom Israel og muren, mens palestinere som bor der kun har fått midlertidige oppholdstillatelser. Muren har allerede ført til endringer av befolkningssammensetningen i disse områdene. ..."

Kronikken til Fauchald (word dokument)


Halleråker vil på Stortinget

(31. juli 2004)
Generalsekretær Karl Johan Halleråker fra Indremisjonsforbundet lanserer seg selv som "israelsvenn" som vil inn på Stortinget. Her skal han ivareta sunne, kristelige interesser, kristelig livssyn og være en sann venn av Israel.

Etter det vi forstår mener han at FN tar feil når FN-resolusjon krever muren fjernet fra palestinsk område, at den Internasjonale domstolen i Haag tar feil når de sier Israel har bygget muren ulovlig på palestinsk område og må fjerne den, og at Israels høyesterett tar feil når den gir kjennelse som krever at muren flyttes tilbake mot grensen til Israel. Israel vil ikke bøye seg for noen av disse instansene - og det vil etter det vi forstår heller ikke Halleråker. Slik vil han representere det norske folket på Stortinget.


FN resolusjon krever muren fjernet, USA stemte mot

(22. juli 2004)
Mot seks stemmer, hvorav ikke uventet USA sin stemme var en av de seks, vedtok FN en resolusjon som krever at Israel fjerner muren fra palestinske områder. Israel har gitt klart til uttrykk at de ikke akter å rette seg etter denne FN-resolusjonen heller.


Haagdomstolen erklærer muren ulovlig, den må fjernes

(9. juli 2004)
Muren som Israel har bygget på palestinsk område er ulovlig og må fjernes iflg. lekkasjer fra den internasjonale domstolen i Haag i dag. Kjennelsen er ventet offentliggjort senere i dag. Fra Israel har allerede kommet uttalelser om at man ikke har tenkt å rette seg etter domstolen.

Les mer fra The Guardian her


Israels høyesterett erklærer plassering av muren for ulovlig

(1. juli 2004)
Det foreligger kjennelse fra Israels høyesterett som krever at muren flyttes tilbake mot grensen til Israel. Mellom Israel og Gaza er muren bygget tildels langt inn på palestinsk område. Dette må nå rives, og muren må plasseres på grensen til tross for at dette vil gi redusert sikkerhet.


Israel boikotter Haag-domstolen

(23.febr. 2004) Israel har bestemt seg for å boikotte Haag-domstolens behandling av den israelske muren på Vestbredden. Det opplyser statsministerens kontor.

Bakgrunn til muren, fra NRK.no"Operasjon Regnbue"

(30.mai 2004)
"Operasjon Regnbue" kalte Israel det da 600 palestinske hjem på Gaza-stripen revet av Israelske soldater Regnbue-symbolet er et internasjonalt symbol for mangfold og solidaritet. Vi ber Israel slutte å tilsmusse slike edle symboler med sin politikk.


Hemmelig nettverk skal bedre Israels omdømme

(24.april 2004)
Den Israelske ambassade har mobilisert alle åpne og skjulte krefter for å bedre sitt frynsete rykte. Det er opprette et nettverk i Norge som aktivt arbeider på alle nivå for dette. Nettverket er dels åpent, dels består det av folk som ikke vil stå frem i media.

Det er forståelig at Israel gjør noe aktivt nå, Israel kan neppe synke stort dypere i mangel på internasjonal anerkjennelse (med unntak av sin trofaste venn USA). Imidlertid tror vi det er andre tiltak som må til for at Israel skal vinne tilbake sin goodwill. Følge FN-konvensjoner er en av dem, tiltak til å redusere volds- og hevn-spiralen er en annen.


Bussen på Youngstorget

(28. mai 2004)
En utbombet buss var transportert helt fra Israel til Youngstorget i Oslo for å vinne støtte og sympati. Bussen er et tydelig spor på hvordan terror rammer, og man kan levende godt forestille seg hvordan uskyldige sivile er påført store lidelser.

Samtidig ble det filosofert rundt hvordan man ville reagert dersom eget land var okkupert, dersom kolleger ble trakassert ved gresepasseringer, dersom barn ble skutt fordi de kastet stein mot okkupantene, dersom foreldres og venners hus ble jevnet med jorden fordi slekt eller venner kjempet mot overmakten, dersom folk ble holdt i konsentrasjonsleir-lignende innehegninger uten mulighet til å få et anstendig liv, dersom overmakten ignorerte FNs konvensjoner og en hel verdens fordømmelse.

Det er dette Israel ikke klarer å gripe. Tankene rundt dette ga mer uro enn bussen. Det er nemlig noe som gjør folk så desperat at de kan finne på slike forferdelige terrorhandlinger. Lenger fremme på Youngstorget står en stein fra nullpunktet i Hiroshima med teksten: "Måtte dette aldri skje igjen". Lærer vi aldri ?


A Warning To Those Who Dare To Criticize Israel

(28. april 2004)
Behold Mary Robinson, former president of Ireland, former UN High Commissioner for Human Rights, would-be graduation commencement speaker at Emory University in the United States. She has made a big mistake. She dared to criticise Israel. She suggested--horror of horrors--that "the root cause of the Arab- Israeli conflict is the occupation". Now whoah there a moment, Mary! "Occupation"? Isn't that a little bit anti-Israeli?

Read article here


Reaksjoner på Sharon og Bush sin plan

(16.april 2004)
Resultatet av Sharons visitt til Washington denne uke ble at George W. Bush kunngjorde sin støtte til Sharons plan om å opprettholde (permanent annektere) deler av de ulovlig okkuperte områdene. Mesteparten av grunnvannet i de okkuperte områdene finnes i områder kontrollert av israelske bosettere. En verden har reist seg i protest mot denne støtten.

Reaction to George Bush's endorsement of Ariel Sharon's plan


Forskjellig krigsmoral

Forskjellen i krigsmoral mellom Israel og PLO slik Israel ser det.


USA reduserer støtten til Israel - ubetydelig

(26.nov. 2003)
USA har redusert sin planlagte lånegaranti fra 9 milliarder dollar til 8,7 milliarder dollar ifølge nyheten i dag.

Uten USA sitt samtykke kunne neppe Israel latt være å respektere FN-resolusjoner og drive med agressiv bosetting på Palestinsk land. Her sender USA et bitte lite kritisk signal - på grensen av det ubetydelige men dog et signal - om at Israel nå må skjerpe seg, - i hvert fall litt.


Jødisk parlamentariker beskylder Sharon for barbari

(17. april 2002 )
"Vi må spørre hvordan vi selv ville føle det hvis vi hadde vært okkupert i 35 år av en fremmed makt som nektet oss de mest elementære menneskerettigheter og anstendige leveforhold." sa den erfarne arbeiderpartiparlamentarikeren og prominente jødiske politiker, Gerald Kaufman i det britiske underhuset i går

I et følelsesladet innlegg, hvor han beskrev seg selv som en livslang venn av Israel, sa den tidligere skygge-utenriksministeren: "Sharon har gitt sine tropper ordre om å bruke barbariske metoder mot palestinerne. ... det er på tide å minne Sharon om at Davidsstjernen tilhører alle jøder og ikke bare hans motbydelige regjering. Hans handlinger farger Davidsstjernen med blod. Det jødiske folket, hvis gave til sivilisert diskurs inkluderer Einstein og Epstein, blir nå symbolisert over hele verden gjennom den storskrytende bøllen Ariel Sharon, en krigsforbryter innblandet i drapene på palestinere i Sabra og Shatilla leirene og nå igjen involvert i å drepe palestinere," ifølge The Guardian


Sharon får karftig kritikk fra sine egne

(29.nov. 2003)
"27 piloter og ekspiloter, fire etteretningssjefer, soldater og offiserer: De har fått nok av Ariel Sharons jernhåndpolitikk mot palestinerne. Pilotene skrev i høst et brev hvor de "nekter å ta del i flyvåpenents angrep på sivile befolkningsområder". Brevet skapte sjokkbølger i det israelske samfunnet.

"Vi var et intelligent folk som bygde opp et sterkt land - selv om mange ville drepe oss. Nå er vi i ferd med å miste hodet. Vi er blitt Goliat. Hvordan har vi kommet hit? Vi er akkurat som dem hvis vi dreper for å hvene. Vi skal ikke være slik, sukker 39 årige Josehp Sendik," ifølge Dagbladet.


Sharon er en krigsforbryter

(11. juli 2003)
"Sharon er en krigsforbryter. Han var ansvarlig og han var til stede da nesten 2.000 mennesker ble massakrert i flyktningleirene i Sabra og Chatila i 1982. Jeg så massakren med mine egne øyne, sier Witsøe" i Dagsavisen.


Riv skammens mur

(10.nov. 2003)
Kåre Willoch kaller Israelpolitikken til partifelle Jan Petersen «en flukt fra virkeligheten». Willoch frontet aksjonen for å rive ned muren Israel bygger på de palestinske områdene. Sammen med LOs internasjonale sekretær, Ingunn Yssen, og kapellan Marit Skjeggestad i Ris menighet i Oslo, fordømte Willoch byggingen av «skammens mur» ifølge Dagsavisen. v

Norge har kjøpt våpen fra Israel for 136 millioner kroner

(8.nov. 2003)

Denne uka ble det lagt ut en melding på internettsidene til Forsvarsdepartementet som så langt har fått bli liggende i stillhet. I meldingen opplyses det om at forsvarets avtaler om anskaffelser fra israelske produsenter og underleverandører beløper seg til 136,2 millioner kroner etter at Forsvaret har fått fullmakt til nok et innkjøp fra Israel til en verdi av 510.000 kroner.


FN-resolusjoner

181, FN-resolusjon (delingsplanen)
Delingsplanen av 29.11.1947.

194, vedtatt av Generalforsamlingen desember 1948
som fokuserer på spørsmålet om flyktninger og deres rett til å returnere; Den gir palestinske flyktninger rett til å motta kompensasjon eller å vende tilbake til hjemmene de flyktet fra, eller rettere sagt ble fordrevet fra i 1948. I det som i dag er Israel. Dette er også i samsvar med FNs menneskerettighetserklæring.

242, vedtatt av Sikkerhetsrådet 22 november 1967
som fokuserer på tilbaketrekking av israelske styrker fra de okkuperte områdene; Vi minner om at opphavet til konflikten ligger i Israels okkupasjon av de palestinske områdene på vestbredden av Jordan og i Gaza. Israel har derfor et ansvar for å bringe konflikten til opphør gjennom å betingelsesløst trekke seg ut av de okkuperte områdene, jmf. FN-resolusjon 242.

425, FN-resolusjon
Nærvær av FN-styrker på grensen skal gi beskyttelse for den israelske befolkningen.

1397, vedtatt av Sikkerhetsrådet 12 mars 2002
som krever iverksetting av Mitchell-rapporten; stadfester visjonen om en ”to-stat” løsning i regionen; fokuserer på nødvendigheten av sikkerhet for sivile og respekt for internasjonal lov; Resolusjonen er historisk fordi FN for første gong stør opprettinga av ein palestinsk stat og «bekreftar visjonen om eit område der to statar, Israel og Palestina, lever side om side innan trygge og godkjende grenser».

1402, vedtatt av Sikkerhetsrådet 30 mars 2002
som fokuserer på våpenhvile og tilbaketrekkning av israelske tropper fra palestinske byer;

1403, vedtatt av Sikkerhetsrådet 4 april 2002
som på ny stadfester Resolusjon 1402;

xbsyhmpz