Libyakrigen: Bruken av retorikk og bedrag for å ødelegge en stat
Innbyggerne i Libya fikk gratis strøm

(26. des. 2021)
Hvordan var forholdene i Libya før NATO og Norge lot bombene regne over landet?

  • I Libya var det gratis helsevesen
  • Utdannelse, som også kunne tas i utlandet, var gratis
  • Strøm var gratis
  • Folk som giftet seg fikk en stor pengestøtte for å etablere seg
  • Gjennomsnittlig levealder var i underkant av 80 år
  • Barnedødeligheten var lav
  • En betydelig lavere andel av befolkningen levde under fattigdomsgrensen enn i mange land, også europeiske land.
  • Noe av landets rikdom kom den jevne innbygger til gode
  • Libya ble regnet som den første velferdsstaten i Afrika

Kan det være at Norge har noe å lære av velferdsstaten Libya som vi var med å rive ned og destabilisere ? Til dette vil Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum rive seg i håret og rope: "Nei! Nei! Nei!" De får følge av resten av det borgerlige hylekoret på Stortinget.


To terrorister

(21. juli 2020) Den 22. juli 2011 fyrte en terrorist av en bombe og tok livet av 77 uskyldige mennesker i Norge. Han sitter nå vel bevart bak lås og slå, og blir der lenge. Han heter Anders Behring Breivik.

Samme våren fyrte en annen terrorist av 569 bomber og var med å ta livet av rundt 30.000 uskyldige mennesker i Libya. Han går nå fri og hylles som en hedersmann. Han heter Jens Stoltenberg.

Krigen i Libya startet ut fra rykte om at Muammar Gaddafi hadde hentet inn afrikanske leiesoldater for å massakrere sitt eget folk, og at han kom til å gjennomføre et folkemord. Ryktene var designet av USA og utplassert av Gaddafi sine fiender via USA sine venner i Qatar, bl.a. El Jazeera.

Ryktene var løgn og bedrag, designet for å forlede en hel verden og skaffe legitimitet til å starte en ulovlig krig og derfor en forbrytelse. Selv FN ble forledet, og vedtok resolusjon 1973 som ikke åpnet for invasjon og okkupasjon av Libya, ei heller å fjerne Muammar al-Gaddafi og hans regime.

Den militære tilstedeværelsen brøt med FN-resolusjon nummer 1973. Regimeendring var ikke en del av FN-mandatet og det uttalte målet for operasjonen. Det beste landet i Afrika ble permanent ødelagt og destabilisert og satt generasjoner tilbake i tid. Bombingen var derfor en terrorhandling og Jens Stoltenberg er en terrorist. Ingen har blitt stilt til ansvar for Norges ulovlige bombing av Libya i 2011, derimot fikk Jens Stoltenberg stillingen som generalsekretær i NATO etter forbrytelsen.

Les om krigen i Libya på Store Norske Leksikon

NRK skriver at det er livsviktig at vi minnes 22. juli. Det er feil, det er livsviktig å minns begge terrorhandlingene i 2011, at vi aldri glemmer ofrene og ødeleggelsen og flyktningestrømmen etter bombingen som Norge utførte i Libya. Det kan Norsk Krigskringkasting bidra med.


Gullrøveriet fra Libya

2001: (12. mars 2019) Det første store mulige gullrøveriet var fra kjelleren i World Trade Center. I sikre hvelv var stablet tonnevis med gull. Noe gull fant de lastet inn i en varebil som var forlatt i en av tunnellene under Tårnene, trolig evakuert da tårnene kollapset. Hvor alt gullet er nå, vites ikke.

2003: Irak var nestemann, Saddam Hussein hadde snakket om å gå vekk fra petrodollar over til en gullbasert valuta for alt oljesalg. Dette er noe USA ikke kan leve med, fordi det betyr at dollaren er ferdig. Av statistikkene over gullreserver ser det ikke ut til at USA klarte å slå kloen i Irak sitt gull.

2011: Libya hadde 144 tonn gull, rundt 26 tonn forsvant brått høsten 2011. 2020: Det morsomme er at gullet nå ser ut til å være tilbake på nøyaktig samme nivå som før krigen. Det er noen som har levert tilbake 26 tonn gull.
Libya's gull: The Corbett Report
Statistikk over Libyas gull
USA ut av Syria - med 40 tonn stjålet gull


Stoltenberg og Støre anmeldt for krigsforbrytelser

(12. febr. 2019)
Så har det skjedd som bare måtte komme: Rettferdigheten kan skje fyllest. Anmelder er Lars-Hovard Widding. I ettertid er internettsiden til Widding lagt ned, og det antas at anmeldelsen har fordunstet.

Den britiske utenrikskomiteens rapport om Libya-krigen overses i Norge: en forklarer at våre allierte på bakken var libyske islamister med bånd til Al Qaida. (Ola Tunander)

Den britiske utenrikskomiteens rapport


Nei, faktisk.no har aldri omtalt terrorbombingen av Libya

(18. jan. 2019)
Professor emeritus Ola Tunander har i sin bok "Libyakrigen" vist hvordan Libyakrigen var basert på elegant designet og utplassert løgn. Det gjør krigen til en forbrytelse og terrorhandling selv om den ble støttet av FN og Norge. De ansvarlige har så langt gått fri, selv om Tunander har avslørt hvem som står bak, hvordan det er gjort, hvem som profiterte på krigen og hvorfor den ble iverksatt og kaoset i kjølvannet av den.

Fasktisk.no er oppfordret til å skrive om hva som faktisk skjedde. Så langt har de ikke villet gjøre det. Dermed får desinformasjonen i den norske versjonen fortsette å leve videre og en forbrytelse blir ikke påtalt, politikerne kan fortsette å gjemme seg bak utsagn som "alle trodde at", "ut fra den informasjon vi hadde", "det virket riktig den gang", og "jeg ville gjort det samme i dag". Anders Behring Breivik kunne ikke sagt det bedre. Dette må være det laveste faktisk.no har sunket hittil.


AP vil ha hemmelighetskremmeri om Libya

(11. jan. 2019)
Rødts Bjørnar Moxnes foreslo stortingsdebatt om Libya, men ble nedstemt av bl.a. Anniken Huitfeldt (AP) som sa at dette fortjener en "skikkelig behandling". Denne "skikkelige" behandlingen skal foregå i et lukket forum, uten Rødt, kun med de partiene som stemte for krigen. Bukken skal altså passe havresekken nok en gang, og kritiske spørsmål skal vi ikke ha noe av.

Samtidig minner jeg om boka "Libyakrigen" av Ola Tunander som forteller hvem som sto bak, hvordan krigen ble planlagt og gjennomført, hvem som utførte det, hvem som finansierte det og hvorfor Lilbya måtte ødelegges og Gaddafi drepes. Boken er såvidt jeg vet ikke nevnt av NRK, i tråd med NRK sin policy i farlige saker: Man viser bare EN side av saken.


Er Jens Stoltenberg en terrorist ?

(24. des. 2018)
Nå i ettertid vet vi at Libyakrigen var basert på løgn og desinformasjon, og det er klart at krigen var en eneste stor terrorhandling som får Anders Behring Breivik sin virksomhet til å blekne i sammenligning. NRK og de store avisene omtaler ikke denne her, for denne gangen kan de ikke skylde på russerne. Tausheten har blitt pinlig, ensidigheten latterlig, falskheten overdøvende tydelig.

FN og NATO ble misbrukt av USA og dets venner for å støtte en opposisjon og velte et regime som tross alt ledet det fremste landet i Afrika. Nå er det kaos tilbake, destabilisering rår, og alle de skyldige har - som vanlig - gått fri. Nå er det ikke noe nytt at USA lyger. De lyger ALLTID.

For Norge sin del er det daværende statsminister Jens Stoltenberg som har ansvaret. Men det ser ikke ut som han vil ta det, og ingen krever at han blir stilt til ansvar for sine ugjerninger. Tvert imot kan han ha blitt belønnet med toppjobb i NATO for sin delaktighet i terror.

Det vedlagte skrivet (link under) utdyper hvorfor Libyakrigen var en planlagt og ondsinnet terrorhandling, og saken skal få avslutte 2018 her på Hvamenerpartiene.com. Alle lesere ønskes en God Jul og et Godt Nytt År.

Terrorens ansikt


Jens, du lyver om Libya !

(15. sept. 2018)
På Dagsrevyen i går, slapp Jens Stoltenberg til med ren løgn om Libya uten å bli motsagt. "Vi visste at det å IKKE ta en beslutning også hadde vært en dramatisk beslutning fordi da hadde vi risikert å være vitne til at verdenssamfunnet var passive til at Gaddafi-regimet fortsatte overgrepene og drapene på sivile i Libya," sa han.

Det var bare ett problem. Gaddafi-regimet drev ikke overgrep og drap på sivile. Det var opprørstyrkene fra Qatar, finasiert, utrustet og trent av USA som bedrev overgrep og drap. Men fordi et USA-støttet propaganda-apparat som serverte planlagt løgn og desinformasjon klarte å bedra verden, trodde "verdenssamfunnet" at et folkemord holdt på å skje. Vi VET i dag at USA, Storbritannia og Frankrike VISSTE at dette var retorikk og løgn.

Når Jens Stoltenberg gjentar at "Vedaket om å bombe mål i Libya var riktig", lyger han også. Vedtaket var ut fra det vi vet nå helt galt, Libyakrigen ble en ren terrorhandling. Dersom "verdenssamfunnet" ønsket å beskytte sivile liv, burde de stoppet opprørerne. Men det ville ikke "verdenssamfunnet" fordi man ønsket et regimeskifte, å knuse Libya.

Også NRK og avisene løy om Libya. Det ga krig

(13. sept. 2018) Så er det endelig fastslått. NRK, TV2, Aftenposten, Bergens Tidende, de store avisene, de løy om Libya. De sa at Gaddafi drev med folkemord. Han måtte stoppes før vi fikk et nytt Rwanda! De serverte oss retorikk bare fra den ene siden i konflikten. Desinformasjonen fra USA fløt fritt og uimotsagt (man sier ikke imot USA!) og løgnene førte til norsk deltakelse i en krig som i ettertid viste seg å bli en eneste kriminell terrorhandling.

«Hvis Irak krigen var ulovlig, som den var slik Kofi Annan sier, hva var da bombingen i Libya, som gikk lenger enn mandatet som FNs sikkerhetsråd ga. En krig som hele den norske offentligheten tiljublet. Nå stille som i graven. Ikke et eneste forsøk på å sette ting i perspektiv under dekning av Nato toppmøtet. Kun propaganda i norsk presse, neste like ille som propagandaen fra russisk presse mot 'vesten'» (Thorbjørn Jagland 12. juli 2016)


Divsere meninger om Libyakrigen

(13. sept. 2018)

Libya-krig basert på fake news, og Dagbladet var verst (resett.no)
Jens Stoltenberg ville bombet Libya igjen (nrk.no)
Rødt var imot Libyakrigen. Fikk ikke være med da rapporten ble lagt frem (aftenposten.no)
Istedenfor våpenhvile og fredsforhandlinger, startet NATO bombingen. De ville ha Gaddafi drept.
Finnes det flik av vilje til å lære? (kronikk av Løkeland Stai i Dagsavisen)
På 75 prosent av bombetoktene måtte piloten selv finne noe å bombe (nrk.no)
En god oppsummering i dn.no datert 10. sept.
Terrorens ansikt: Jens Stoltenberg (kronikk av Reidar Kaarbø i Dagsavisen)

Petersenutvalget sin rapport om Libya


Libyakrigen

(26. aug. 2018)
Vi husker alle den fryktelige terroren i 2011. Nei, jeg sikter ikke til én liten bombe i regjeringskvartalet og 77 drepte. Jeg sikter til 588 bomber og delaktighet i opp til 30.000 drepte.

Libyakrigen var nøye planlagt - av USA, Storbritannia og Frankrike
I ettertid kan vi med sikkerhet si at Libyakrigen ikke var resultat av ”den arabiske våren”, det var ikke en krig der folket reiste seg i protest mot en despot som bedrev folkemord. Dette var en krig nøye planlagt av USA, Storbritannia og Frankrike, gjennomført på bakken bl.a. av tusen spesialsoldater fra Qatar, de var væpnet til tennene og svært mobile i sine nye Toyota pickuper. De gikk sammen med opposisjonen rett i strupen på Libyas militære fra dag 1 med ett eneste mål: å tvinge Gaddafi i kamp og få avsatt Gaddafi.

FN forledet til å tro på Gadaffis folkemord
Historiene om at Gaddafi importerte afrikanske leiesoldater og brukte egne fly for å slakte sivile, var ikke bare løgn. Det var omhyggelig designet desinformasjon, profesjonelt presentert for å overbevise FN og opinionen at NATO måtte intervenere og at Muammar Gaddafi måtte fjernes – før et nytt folkemord fant sted.

Løgnaktig retorikk og bedrag fikk NATO og Norge til å delta
Boken ”Libyakrigen” av professor emeritus Ola Tunander dokumenterer hvem, hvordan og hvorfor. Han forteller hvordan alle de store mediehusene, inkludert norske aviser og NRK, ensidig dekket denne krigen. Løgnaktig retorikk og bedrag fikk NATO og Norge til å løpe ærendet til opposisjonen og bombe det mest velstående landet i Afrika 20 år tilbake. De tok livet av kanskje 30.000 libyere. Dersom NATO skulle ønsket å beskytte sivile, var det de væpnete opprørene NATO skulle stoppet.

Minner om Syria ...
Det hele minner om Syria. Boken ”The Dirty War on Syria” av høyskolelærer Tim Anderson, beretter at mye av det samme skjedde i Syria. USA finansierte, trente og utrustet islamistiske grupper og leiesoldater bl.a. gjennom Qatar, Emiratene og Tyrkia. De reiste inn i byer og landsbyer, drepte offentlige tjenestemenn og tok folket som gisler. Norske medier fremstiller Syria fortsatt som en borgerkrig, som et ”folkelig opprør”. Tim Anderson kaller dette ”massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til”.

Hillary Clinton sin krig
Arkitekten bak heter USA. USA har designet kriger som riktig klør oss i ørene, som fremstiller det gode som ondt og det onde som godt, slik at vi ikke bare kjøper retorikken men blir med på leken enten det er i Afghanistan, Irak, Libya eller Syria, fire kriger som har skapt et massivt flyktningproblem. Libyakrigen, også kalt Hillary Clinton sin krig, var ifølge Tunander en eneste stor forbrytelse. USA, sammen med Storbritannia og Frankrike, er ansvarlig for en elegant designet og prikkfritt gjennomført forbrytelse og terrorhandling mot det libyske folket ut fra egne motiver.

Krigen ble en katastrofe for folket i Libya
Tunander dokumenterer hvordan krigen i Libya ble en katastrofe for landet og folket og regionen. Men USA har oppnådd sine mål: Muammar Gaddafi ble drept og Libya knust og permanent destabilisert. Nå står Iran for tur, i henhold til en plan fra 2001.

USA, vår allierte er en kriminell terrorstat
Dersom det er sant at USA invaderte Irak legitimert av egenprodusert løgn, at USA bombet Libya basert på retorikk og bedrageri, og at USA har skapt krigen i Syria ut fra omfattende desinformasjon, ja da har vi et problem. Da er USA, vår allierte, en kriminell terrorstat som forbryter seg mot menneskeheten og som bryter internasjonal rett.

Jens Stoltenberg - ansvarlig for terror
Det nytter ikke å komme etterpå og si ”Oops, vi tok visst feil” eller ”Vi ble forledet av alle de andre”. Man starter bare ikke bombing og massemord uten å vite hva man holder på med. Her må norske politikere med Jens Stoltenberg i spissen stilles til ansvar for terror og mord, akkurat som Anders Behring Breivik ble det.

Petersen-rapporten er i trykken
Høyres Jan Petersen leder et utvalg som har laget en rapport om Norges deltakelse i Libyakrigen, den er nå sendt til trykkeriet og blir snart klar til offentliggjøring. Dersom denne fraviker fra boken til Ola Tunander, vil kommisjonen ha et problem.