Statskanalen NRK

pusher sport, reklame og spillegalskap

 • Sniker inn stadig mer reklame i stadig flere sendinger
 • Lar Norsk Tipping slippe til med gratisreklame verdt 475 millioner kroner årlig
 • Gir uhemmet reklame for det private kommersielle nettstedet nrk.no
Når kulturministren ikke har noe problem med NRK mistenker vi at det skyldes at kulturministeren ikke har noe problem med verdier generelt. For NRK har noen store svin på skogen, og evner ikke rydde opp. Alternativet er sjeldent i verdenssammenheng: En reklamefri statskanal med et bredt tilbud til nasjonen. Det finnes land som har klart det, BBC er et eksempel på det.

Spesielt ille er den pushing av spillegalskap fra Norsk Tipping (som rapporterer til kulturministeren ) vi ser i NRK (som rapporterer til kulturministeren ). At ikke Lotteritilsynet (som rapporterer til kulturministeren ) har bedt kulturministeren stoppe dette er helt uforståelig. Kan det være at noen har for mange hatter på hodet? På godt norsk heter det inhabil. Spillepromoteringen i NRK er utilbørlig, villedende og trolig kriminell. Dessverre er det ingen offentlige instanser som vil ta i denne saken.

Det er et lite vakkert syn å se kulturministeren og kringkastingssjefen vandre hånd i hånd for å utbre et unødvendig pengespill (dagbladet.no)

Faktisk.no vil IKKE faktasjekke NRK

(1. okt. 2020) NRK har fått flengende kritikk av Ship To Gaza Norway som i to helsides annonser i Klassekampen påstår at NRK gir ensidig, tendensiøs og falsk gjengivelse av konflikten mellom Israel og palestinerne på Gaza, ikke minst hvordan de palestinske fiskerne blir trakassert.

HMP tok kontakt med faktisk.no og anmodet om faktasjekk av disse påstandene mot NRK for å vurdere om det er "fake news", og fikk til svar at man "har foreløpig ikke kunnet prioritere denne saken". Dette ser unektelig ut som om faktisk.no ikke vil faktasjekke sine viktigste eiere. I så fall er faktisk.no blitt en instans uten troverdighet der ordet "korrupt" ligger langt fremme på tungen.

Ship To Gaza Norway - les mer her


NRK fortier rettsaken mot Julien Assange

(18. sept. 2020) I går var dag 11 av rettsaken mot Assange i London. Steigan.no gir løpende referat fra rettsaken, mens NRK er pinlig taus. Derimot fråtser NRK i Navalnyj, vi har fått se film fra hotellrommet tatt før rommet ble rengjort, vi har fått se vannflaskene som forgiftet ham som ble beslaglagt som bevismateriale, opptakene har altså skjedd før rommet ble klargjort og må ha skjedd før hotellet ble kjent med at han var blitt syk.

De som filmet må åpenbart ha vært klarsynte og ha handlet på oppdrag fra noen ... Heldigvis spør ikke NRK hvem som filmet, når det ble filmet eller hvorfor det ble filmet.

Assange-høringen – Dag 11 (steigan.no)


NRK fortier systematisk Israels angrep

(16. sept. 2020) Ship To Gaza Norway har i dag en helsides annonse i Klassekampen. Der beklager de at

 • NRKs nyhetsstrøm bare opplyste om 1 av de 1130 dokumenterte tilfellene av israelske kanonbåters angrep på palestinske fiskere
 • Når NRK formidler noe, er det bare den israelske militærledelsens versjon
 • NRK velger heller å følge hver enkelt rakett fra Gaza
 • Av 12 meldinger i 2020 om trefninger mellom Israel og Gaza, hadde 11 israelsk militær. Ingen hadde palestinsk kilde.
 • Når Israel bomber Gaza, er NRK sin versjon at dette er "svar på angrep fra Gaza".
NRK svarer ikke på kritikk, og er derfor påklaget til kringkastingsrådet. Dessverre, må vi si for egen del, er NRK "selektiv" i andre saker enn Isreal og Palestina, og det er bare ett eneste dekkende ord: Politisk motivert sensur. Slik vil NRK gi " hele befolkningen ... tilstrekkelig informasjon til å kunne være aktivt med i demokratiske prosesser." NRK minner mer om stater vi ikke liker å sammeligne oss med.

Ship To Gaza Norway - les mer her

(22. sept) Faktisk.no er anmodet av dette nettstedet å faktasjekke disse påstandene, men "har foreløpig ikke kunnet prioritere denne saken". Det kan se ut som faktisk.no ikke vil faktasjekke en sak der en av eierne er utsatt for en ganske heftig påstand om å drive selektiv og ensidig journalistikk som gir et falsk inntrykk av virkeligheten. Faktisk.no sin holdning minner om journalistikk i land vi ikke liker å sammenligne oss med. Hvordan faktisk.no og NRK kan leve med slike påstander, kan vi bare spekulere i. Det må gjøres oppmerksom på at flere av journalistene i faktisk.no kommer fra NRK.


NRK har moderert språkbruken

(22. aug. 2020) "Aleksej Navalnyj forgiftet" var overskriften over tre sider på tekst-tv i går morges. En time senere var sidene fjernet. Det er godt mulig at Aleksej Navalnyj har blitt forgiftet, men det vet vi ikke. Derfor har nyhetene vært preget av "muligens", "kan" og "kanskje". Slik NRK sine overskifter fremsto, virket det som at han definitivt er forgiftet og at man er rimelig sikre på hvem som har (altså: "muligens kan ha") gjort det. I dag er overskriften moderert: "Aleksej Navalnyj mulig forgiftet."

Aftenposten med innrømmelser om Navalnyj, behøver ikke være Putin

Motstykket til NRK sin russer-dekning er de 89 dødsfallene i kjølvannet av familien Clintons fotspor. Vi kan ikke si at Bill og Hillary Clinton har beordret drept 89 mennesker. Men vi kan si at noen av disse dødfallene er påfallende og særdeles tvilsomme. Eller vi kan gjøre som NRK: si ingenting, de er jo våre venner. Isteden kan vi lange ut mot russerne.

(23. aug) I kveld kjørte NRK nok en episode om Bill Clinton, og denne gangen ble Paula Jones nevnt. Hun var en av dem som overlevde Bill Clinton og fikk 850.000 US$ utbetalt i et utenomrettslig forlik. Det som ikke ble nevnt av NRK var dødsfallene rundt denne saken.

Common to all the 89 deaths is the name Clinton


Radio er b-b-b-billigst på TV

(2. aug. 2020) Det er tydelig at Norsk Krigskringkasting nå sparer penger til sitt nye, flotte nybygg hvor det nå måtte komme. Med det nye sparebluss-konseptet kjører NRK nå radiosendinger direkte på TV, gjerne på begge kanalene samtidig. NRK benytter seg også av utslitte repriser av billige serier, repriser fra gloriøse reportasjer fra kongehus eller fordums presidenter slik at de slipper å kjøre nye og aktuelle TV-produksjoner. Tre for prisen av en er jo flott!

Er det nok å fargelegge studioet til nitimen som et fuglebur for hippier og få reporterne til å vinke fjollet til kamera en gang i blant, for å lage godt TV? Er det et reelt TV-tilbud å kjøre nyhetsmorgen på begge TV-kanalene hver morgen? Svaret er dessverre NEI. Lider NRK av alvorlig agurk-infeksjon eller er det slik NRK tror de vil gi et godt tilbud de som sitter koronafast?


NRK vil at ungene skal se enda mer på TV

(25. juli 2020) Ungene har stort sett eneveldig råderett over NRK 3 (NRK Super). Mange barn er blitt "skjermavhengig", de fungerer ikke uten kontinuerlig stimulans fra en eller annen skjerm, enten det er brett, spill, videoavspiller av barnesanger, PC eller verstingen av de alle: TV. Problemet kjenner mange som steller med barn, men NRK har dessverre ikke helt fått dette med seg.

Derfor reklamerer NRK for at ungene skal se MER på TV. Og sleipingene gjør det ikke på NRK Super, nei, de gjør det på NRK 1 før og etter nyhetssendingene tidlig på kvelden, for nå har foreldrene tatt over fjernstyringen og velger kanal for siste nytt, mens ungene pent må sitte stille. Så kommer reklame for faenskapen på NRK 1 også, flotte nye episoder som de bare MÅ se, helst straks, kanskje med hyl og skrik. Skjermavhengighet er helt greit for NRK, derfor er også reklame for skjermavhengighet greit. Trist at det er så lite kompetanse på unger der i gården.


NRK-journalister spekulerer hemningsløst

(26. mars 2020) "Viruset kan være framprovosert av mennesker" er overskriften, etterfulgt av mye synsing og svada. De kunne like gjerne skrevet: "Viruset kan være Guds straffedom over kapitalismens miljøkriminalitet"

NRK bør nå roe litt ned, istedenfor å kjøre timelange Korona-oppdateringer som fylles med repetisjon av de samme innslagene omatt og omatt, av spekulasjoner, av perifere vinklinger, av intervjuer som intervjueren ikke klarer å se er ferdig halvveis ut i intervjuet osv. osv., burde NRK holdt seg til en 10 minutters oppdatering hver hele time, og bruke resten av tiden til kvalitets-TV.

Viruset kan være framprovosert av mennesker (nrk.no)


Historien om Hongkong slik du aldri får den på NRK

(9. sept. 2019) En sak har alltid flere sider. Forbausende ofte samstemmer NRK med USA sin side, og forbausende ofte har USA sine klør inn i alt som skjer rundt i verden. Søker USA med Hongkong å slå en kile inn i Kina ?

Foredrag av Sara Flounders fra avisen Workers World
CIA-penger bak demonstrasjoner i Hongkong


NRK desinformerer fortsatt om Grace 1

(1. sept. 2019) på Dagsnytt kl. 14:00 i dag gjentok NRK sin desinformasjon (les: Løgn!) om tankbåten Grace 1 som Storbritannia holdt igjen ved Gibraltar fordi man mistenkte oljelasten skulle til Syria, "noe som ville vært et brutt mot EU sine sanksjoner". Men det er nok fremdeles blank løgn, NRK.

Ingen andre skip på vei til Syria er blitt beslaglagt siden unionen først innførte sanksjoner mot landet i 2012. EU har et forbud mot å importere olje fra Syria, ikke eksport, transport eller salg til Syria. Britene holdt igjen tankskipet ulovlig fordi USA ba dem om det, trolig som en liten hilsen til Iran - i strid med EU sine sanksjoner. Konklusjon: Britene er noen kjeltringer, og NRK lyger om Syria, som vanlig.

Samtidig er det grunn til å minne om at amerikanske styrker og deres allierte har invadert og okkupert områder i Syria slik at Syria ikke kan utvinne sin egen olje og få inntekter til å bygge opp landet. Også dette unnlater NRK å fortelle oss, igjen fordi NRK desinformerer i viktige saker.


Bunnen er nådd for NRK ???

(29. aug. 2019) I to dager har NRK nå foret oss med revolverintervjuer av Jonas Gahr Støre. Gudene skal vite at han ikke er spesielt populær på disse sidene, men dette her har blitt for latterlig. For Støre har investert i et fond i en bank som har investert i et selskap som har eierandeler i privat omsorg, noe Støre ikke har visst om.

Normalt er dette "skandaler" som man må lete etter langt oppe i brunøyet til Siv Jensen, men det som virkelig er interessant er hvordan CIA (hvem andre har tilgang til slikt?) behendig lekker dette i media og får full uttelling i NRK sånn i passe tid før valget. (Tips til NRK: følg opp!)

Vi vet at CIA blander seg inn i demokratiske (og udemokratiske) valg verden over, de har vist det selv, og det er all grunn til å tro at CIA ikke ønsker Arbeiderpartiet noe godt så lenge de har Siv Jensen på plass. Gratulerer, NRK, med overkill i en ikke-sak. Dette er det laveste valgkampen har gitt oss så langt.


NRK fortier sannheten

(25. aug. 2019) NRK-plakaten og Vær varsom-plakaten omtaler NRK og medias viktige oppgaver i samfunnet. Dessverre bedriver de selv med undretrykking av sannheten. Og medier som er de første til å hogge til i andre saker, er pinlig taus om utvalgte saker, de tier, tier, tier. Selv kritikken mot dem tier de i hjel.

NRK (med flere) svikter stort om viktig info
USA bryter Genevekonvensjonen i Venezuela Who cares?


NRK promoterer selvmordsport

(2. juli 2019) NRK har i dag kl. 15:33 vist dokumentarfilmen "Free solo" om en ung mann som klatert rett opp en 900 meter høy loddrett granittvegg uten noen form for sikring. Det er både en vakker og prisbelønnet dokumentarfilm, selv om kamerafolkene snur seg vekk av og til fordi de ikke tør se på. Så hvorfor er dette så ille?

En slik "bragd" er galskap, og det må påpekes at de fleste av hans "kolleger" har falt ned for lenge siden. En eller annen gang går det galt alt det som kan gå galt, og man faller ned - med eller uten kamera tilstede. Det som kan berge deg da er å bruke sikring når du klater i fjellet, sikkerhetsseler når du kjører bil. Man vurderer sikkerhet uansett hva man gjør i regi av et selskap for å unngå enhver skade på folk eller gjenstander, dette er ikke bare sunt folkevett, det er påbudt i lov.

Jeg ser gjerne at NRK promoterer sikker atferd, uansett hvor den utføres. I dette tilfellet dyrker NRK en regulær selvmordsport av en type vi IKKE ønsker skal bli et forbilde for våre ungdommer. Dette er utilbørlig grov promotering av uønsket livsstil, så grov at den trolig er kriminell.

Fra siden      Ovenfra


Saker NRK IKKE vil vise deg

(16. juni 2019) Statskanalen NRK ser som sitt oppdrag å beskytte oss fra ubehagelige sannheter. Dette gjelder ikke bare at NRK "prioriterer" den ene siden sitt syn i internasjonale konflikter til de grader at det nærmest blir pinlig, men NRK unnlater å nevne andre ubehagelige sider til vår hovedallierte. Derfor vil ikke NRK vise at ...


NRK hever seg arrogant over kritikk om for mye sport

(31. mars 2019) Det er sørgelig uproblematisk for NRK å sende sport på begge kanaler samtidig. Og kringkastingsrådet har ganske enkelt sluttet å publisere statistikk over alle klagene. Det er jo en profesjonell måte å håndtere kritikk på, feie den under teppet.


Historien slik du IKKE får høre den fra NRK

(28. nov. 2018) Når de store avisene og NRK publiserer noe, er det riktig det de skriver. Problemet er historien som de utelater, det de IKKE vil skrive om, nemlig HELE virkeligheten. Dette skrivet handler om alt det NRK aldri vil fortelle deg, om "the dark side of the moon", om terrorens ansikt.

Det er mulig dette er historien du IKKE vil like å høre.

Terrorens ansikt
Her er kortversjonen


Norsk desinformasjon fortsetter

(1. nov. 2018) Det er feil å si at norske politikere og norske medier driver med løgn og fusk og fanteri. For det meste de sier og skriver er sant, kilder kan bekreftes og konklusjone er uimotsigbare.

Det morsomme med uttalelser fra norske politikere og nyheter i norske medier er hva de ikke sier. For eksempel sa ikke utenriksminister Ine Eriksen Søreide et kvekk om Saudi-Arabia etter drapet i ambassaden i Istanbul før det kom en kommentar i Nyemeninger.no der man lurte på om norske politikere hadde gått i koma. Da kom det en særdeles forsiktig og rund formulering fra vår utenriksminister som mest av alt fortalte oss at vi gjerne vil selge mer våpen til Saudi-Arabia som de kan bruke til å knuse folket i Jemen.

Når det gjelder Iran og Russland derimot, er hun krystallklar, eller rettere: da gjentar hun krystallklart det som USA befaler henne å si.

Det er forståelig at det er sider av vår historie som ønskes holdes skjult for folket. Men nå har det hele gått så langt at det bare er blitt latterlig.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide reagerer kraftig mot Iran


NRK serverte falske nyheter som ekte

(30. mai 2018) Vi ble ikke særlig forbauset da NRK serverte nyheten om at en russisk journalist var skutt og drept av mange skudd rett utenfor døren til sin leilighet i Ukraina. Og det var absolutt ingen tvil om hvem som hadde utført drapet: det var russerne. Vi er så vant til det, vi løftet knapt på øyebrynene en gang.

Og så viste det seg at det hele var løgn, konstruert av Ukrainas etterretning for moro skyld, og selvfølgelig blindt og ukritisk gjengitt i NRK som alle andre falske nyheter. Vi kan bare lure på hva annet ukrainerne har konstruert ... En ting er helt sikkert: Dette her er lite morsomt.

Den russiske journalisten Arkadij Babtsjenko, som ble meldt at var drept i Kiev tirsdag, lever uskadd (nrk.no)


NRK har lagt ned NRK2 på dagtid til 18:00

(8. febr. 2018) NRK kutter sendingene på NRK2 for å "slippe å irritere seerne" når de sender sport på begge kanaler. NRK2 er blitt en reservekanal for sport og ekstra nyhetssendinger. Så får leseren bedømme om dette er et skritt frem eller et skritt tilbake.


For mye sport på NRK ? Klag !!

(10. des. 2017) Synes du NRK viser for mye sport på begge kanalene samtidig? Dersom du klager i dette skjemaet, går klagen til Kringkastingsrådet og kommer med i statistikken om hvorfor folk klager. Dersom du IKKE klager, vil NRK aldri vite hva du mener.

Du kan klage til kringkastingsrådet HER (nrk.no)


Zee mee in ze eyezzz !!!

Når vet du at TV kødder med deg ?

(27. nov. 2017) Produsenter har mange smarte triks for å fange sine seere. En våken seer kan gjennomskue mange av dem. Men det er forskjell på kule effekter og sjenerende og manipulerende skitne triks. Det er viktig at seerne gjenkjenner og forstår når de blir manipulert med. De som synes det har gått for langt kan skru av eller swappe vekk, eller lukke øynene når det blir for ille. Her er noen av de styggeste triksene de bruker:

 • bruk av hvite bakgrunner til å ”skru opp” styrken i budskapet, så sterkt lys at det nesten ikke hjelper å lukke øyet (brukes mye i reklame, budskapet skal bokstavelig talt svi seg inn på netthinnen)

 • programleder går mot kamera mens han snakker (brukes mye i dokumentarer, enkelte ganger så mye at det blir helt komisk)

 • ”øyekontakt” eller stirring inn i kamera, et enkelt triks å holde fast på seeren (vakre kvinner i reklamen som stirrer deg dypt inn i øynene)

 • bruk av et lite handicap (vi legger ned forsvarsmekanismene for en reklamemodell som f.eks. stammer)

 • klipping av scener oftere enn hvert sekund. Et sekund er en grei tommelfingerregel for anstendig klipping. Raskere klipping er visuelt slitsomt og bidrar til å bygge ned motstanden hos seeren (brukes mye i NRK sin internreklame for andre programmer, men brukes sjelden i kommersiell reklame fordi det er så plagsomt)

 • lar bildet gå ut av fokus (TV2 brukte denne mye før, den førte til at alle på gamlehjemmene lente seg fremover for å se bedre ...)

 • uventet snuing av bildet (”in” nå er at neste scene kommer 90 grader på forrige, en hypnotisk måte å fange oppmerksomheten på)

 • overganger mellom scener preget av hakking, risting, forstyrrelser, lydeffekter som svisj, bang eller tromming osv. (sadistisk pisking av seerne?)

 • uforskammete overganger mellom innslagene med kraftige lyseffekter (sporstrevyen sin bruk av flashlys midt i trynet på seerne – eier de ikke folkeskikk eller bare tror de at de er morsomme?)

 • bruk av hurtig film (en kjekk måte å få opp pulsen på tilskuerne)

 • bruk av symboler som seerne forbinder med noe helt annet (Dagsrevyen sin frekke bruk av ”øye”, alle seerne sitter og fokuserer midt i sirkelen på skjermen uten å forstå at de gjør det fordi de forsøker å holde et blikk)

 • bruk av hurtig og oppjaget musikk (Igjen er Dagsrevyen et grelt eksempel)

 • bruk av høy lyd (NRK sine vanvittige sportshyl i reklame for sportsendinger med lydnivå vesentlig over sendingene før og etter)

Oppgave: Hvor mange av disse skitne triksene finner du i introen til Dagsrevyen ?
Dersom du finner denne saken riktig og viktig: Del saken på Facebook !


Ensidige nikkere i partilederdebatten

(10. sept. 2017) Partilederdebatten tok en uventet liten vri sist fredag. For når de to duellene ble vist (Erna Solberg vs. Trygve Slagsvold Vedum 31 minutter ut i sendingen og Siv Jensen vs. Jonas Gahr Støre på 39 minutter) var det to unge herrer som ble vist bak hhv. Erna og Siv som nikket iherdig til alt Erna og Siv sa, mens de ristet på hodet over alt Trygve og Jonas sa. De to nikkerne hadde i tillegg gult flomlys opp i ansiktet, og deres ensidige bidrag var tydelig og sjenerende. Det virket som om det viktigste var å nikke/riste på hodet, mer enn hvorfor de gjorde det, altså å påvirke inntrykket fra duellene. I så fall har vi hatt en utilbørlig tilsnikelse i partilederdebatten.

Saken er påklaget til kringkastingsrådet.

Klikk her for å se bilde fra sendingen i større format
Hele partilederdebatten her (nrk.no)


"Sann nyhet" = nyhet presentert av NRK

(20. juli 2017) Det har vært skrevet så mye om falske nyheter. Her er eksempler på sanne nyheter som NRK har sakset fra MSM:

 • Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen
 • Bombingen av Libya var for å stoppe Gaddafis folkemord
 • Gassangrepet i Syria var utført av Assad
 • USA har ikke utrustet og brukt ISIS for å få fjernet Assad
 • USA har ikke hatt noe med kuppet i Kiev å gjøre
 • Det var russerne som hacket demokratenes mail og lekket den til Wikileaks
 • Hendelsen i Gulf og Tonkin i 1964 som førte til Vietnamkrigen, var ikke "false flag" arrangert av USA


Åpner for reklame på delt TV-skjerm

(29. juni 2017) Medietilsynet åpner nå for at du fra 1. juli kan se TV-innslag på delt skjerm samtidig som reklamen går. Endringen innebærer at skjermen deles når reklameinnslaget kommer, slik at reklame og programinnhold vises samtidig. Reklamedelen skal markeres, slik at det ikke er tvil om hva som er reklame, og hva som er ordinært innhold, ifølge Medietilsynet, skriver Romsdals Budstikke i dag.

I fjor høst åpnet kulturministeren for MER reklame, mengden reklame ble nærmest fordoblet over natten. Og nå skal vi få inn reklame gjennom brunøyet mens vi konsentrerer oss om andre ting, vi skal formes og påvirkes og ensrettes slik at næringer og TV kan tjene mer penger på oss.

Dette er måten å bygge ned et samfunn på. Slik går det når landet ledes av politikere som mangler elementære verdier og har null sans for hva som er viktig. Igjen skraper de i bunnslammet. Har vi virkelig fortjent slike politikere???

Nå åpnes det for TV-reklame på delt skjerm

  Lovendringen er resultat av et forslag fra Kulturdepartementet, som ble vedtatt av Stortinget i mai i år. Forslaget har vært gjennom en høringsprosess som fant sted i 2016. Medietilsynets oppgave er å håndheve de reglene i kringkastingsloven som til enhver tid gjelder, ifølge Medietilsynet 30. juni.


Og her er programmet for NRK til helgen:

(11. mars 2017) SPORT, SPORT, SPORT, på begge kanaler, hele helgen.

Kringkastingsrådet fikk 50 klager i fjor på for mye sport. Men det bryr de seg ikke om.
Du kan klage til kringkastingsrådet HER (nrk.no)


For deg som vil betale for reklamesøppel

(29. jan. 2017) Hvis du betaler rundt 5.300 kroner året kan du få 23 kanaler med reklamesøppel. RiksTV sin genistrek er ikke "reklamefinansiert TV". Det er å både ha reklamefinansiert TV og få deg til å betale for det! Slik tjener de penger på søppelet i begge ender. Og etter at våre evnesvake politikere i fjor ga frislepp på reklametid på TV er betingelsene endret uten at prisen er endret. Nå er det reklamesøppel hele tiden på alle kanaler. Kulturministeren er overlykkelig, for henne betyr reklame det samme som kultur, stakkars arme sjel.

Så lenge du finner deg i det, vil de fortsette.
Spar penger, si opp abonnementet på reklamesøppel, nok er nok!
Vi sparte nesten 8.000 kroner året på å kutte RiksTV og en avis full av reklameinnstikk.


Sport til folket

(4. mars. 2017) Så ser vi igjen at NRK kjører sport på begge kanaler hele helgen fra morgen til kveld. De som ikke liker sportsbrølene har ingenting på NRK å gjøre i helgene. Dette er NRK sitt ønske, fordi NRK har reklameinntekter fra sportssendinger og er topptung på sport. Og om lørdagen midt i beste sendetid avbryter de sporten med gratisreklame for Lotto. Du vet, den som har 7 millioner mot 1 sjangse for at du IKKE vinner.

Dette er kulturministeren sitt ønske, fordi hun ikke har peiling på hva hun holder på med. (bortsett fra at hun får inntektene fra Lotto, er generalforsamling for NRK og for Norsk Tipping, altså TRIPPELT inhabil !) Kanskje hun bør ta sport intravenøst?


NRK Ytring fjerner debattinnlegg som viser trakassering i USA

(29. aug. 2016) Mens link til video som viser at vestlig kledd kvinne i muslimsk land åpenlyst blir trakasserert ikke blir slettet, blir videoer som viser det samme i USA slettet fortere enn du kan si sensur. Er det noen der ute som ikke liker den hele og fulle sannheten? Her er tre videoer av kvinner som går på gaten. Gjett hvem som ikke blir trakassert!!

  Vi fant disse fire rådene for kvinner:
  1. Don't wear skirts.
  2. Don't talk to men.
  3. Don't make eye contact with men.
  4. If possible, don't be a woman.

Vestlig kledd kvinne i Algeri
Vestlig kledd kvinne i New York
Kvinne i New York, først kledd vestlig, deretter kledd i Hijab


NRK's svertekampanje mot Russland fortsetter

(4. mars 2016) PST-sjefen i Sør-Trøndelag frykter at den pågående militærøvelsen Cold Response i Trøndelag kan være et mål for utenlandske etterretningstjenester, spesielt fra Russland. Vi gratulerer PST-sjefen i Sør-Trøndelag med innsikten, for slik har det alltid vært under alle militærøvelser i Norge. Det nye er at NRK gir det spalteplass så regelmessig. Pass dere for russerne!

Frykter russisk spionasje i Trøndelag (nrk.no)


Nysgjerrighetens endelikt

Den hele og fulle sannheten? (15. febr. 2016) Fra en artikkel i BT 8. februar kan det se ut som om aviser og TV alltid gjengir den hele og fulle sannheten og ikke noe annet enn sannheten, mens resten av internett formidler konspirasjonsteorier og annen løgn, tildels mot profitt. Dette er dessverre ikke er helt sant, men det nekter BT og NRK/ytring å publisere.

Eller bare halve sannheten? Eksempelvis siterer aviser og TV gjerne USA’s utenriksminister John Kerry som fordømmer Russlands “incredible act of aggression” i Ukraina. “You just don’t in the 21st century behave in 19th century fashion by invading another country on completely trumped up pretext.” Men ingen nevner at Irak i 2003 var i det 21. århundre og at påskuddet for invasjonen der var fullstendig oppdiktet.

Den offisielle versjonen. Media plasserer enhver som reiser spørsmål om 11. september 2001 i gruppen ”konspirasjonsteoretikere”, gjerne litt gale sådanne. Eksempelvis sier den offisielle rapporten om kollapsen til tårnene i New York at temperaturen i stålet ble opp til 700 grader Celcius (side 184), det er svakt rødglødene i mørket. Så høy temperatur er nok til å svekke stålet, gjøre det mykt, og kan dermed forårsake en kollaps. Så langt er alle enige.

Det vanskelige spørsmålet. Men i grunnen under tårnene fant ryddemannskapene ”lavastrømmer av flytende stål”. Vi ble vist bilder av hvitglødende dryppende stål som ble gravet opp fra grunnen en uke etter kollapsen, som fra en smie. Temperaturen kan, ifølge fysikken, leses direkte av fargen på stålet, og ”hvitdryppende” blir rundt 1350 grader Celsius. Jeg spurte noen av landets fremste branningeniører hvordan en brann på 700 grader kunne få stål til å bli hvitglødende, men det hadde de ikke svar på. Hvis jeg stiller samme spørsmålet på nettet blir jeg kalt konspirasjonsteoretiker, og hvis jeg stiller det i BT eller i andre medier blir jeg kontant avvist. Er det galt å stille slike spørsmål? Eller er det svarene vi ikke ønsker å høre?

Hva er journalistenes oppgave? Journalister skal være nysgjerrige, de skal utfordre, lage kritiske reportasjer og stille vanskelige spørsmål. De skal ikke ta det de får "ovenfra" og presenterer det uimotsagt slik som mange medier praktiserer i dag.

Og hva er VÅR oppgave? Selvfølgelig skal vi være kritiske. Vi skal være kritiske til ALT vi får servert, også det som står i BT og serveres på NRK. For noe av det kan være halve sannheter, noe av det kan være betalt for, noe kan være del av særdeles godt organiserte kampanjer som har til hensikt å manipulere folkemeningen. Vi har sett det gjort før og vi vil se det igjen. Det blir for dumt å komme 15 år etterpå og si at krigen var basert på egenprodusert løgn og at vi burde visst bedre. Det eneste som blir ennå dummere er å komme 15 år etterpå og ikke vedstå seg noe.


Under-rapportering vs. over-rapportering

(12. nov. 2015) Det var helt uproblematisk for regjeringen å finne skattelette i størrelsesorden 13 milliarder kroner til de rikeste, men de hyler over seg for å finne 9 milliarder til flyktninger, penger som faktisk vil komme rett inn i sirkulasjon i Norge igjen og fungere som en sunn stimulans i trange tider - i motsetning til skatteletten til de rikeste som ikke har noen dokumenterbar effekt.

I flyktningesaken vil regjeringen hive seg rundt og gjøre noe. Men når multinasjonale selskaper lurer unna 40 - 60 milliarder i skatt hvert år, da sitter de og hekker på fingeren og sier "hysj, hysj, kanskje ikke noen legger merke til det!"

Hva forteller dette oss om media, om aviser, om journalister og ikke minst om NRK ? Vi har noe vi kan kalle over-rapportering og noe vi kan kalle under-rapportering. Over-rapportering er som å kaste et par kjøttbein etter en gjeng kjøtere, de kaster seg over det uten å ense noe annet i verden. Under-rapportering er å stikke hodet dypt ned i sanden og si "Jeg kan ikke se noe problem, altså er det ikke noe problem!"

Det er på tide at NRK, Dagavisen, Dagbladet, Aftenposten og FOLKET nå går hen og AVKREVER våre politikere en skikkelig forklaring med handlingsplan i kampen mot internprising. For dette her går bare ikke an. (se mer i saken under denne)


NRK og Høyre (og AP?) kvitt en brysom debattant

(3. juni 2015) Nrk og Høyre (det kommer mye ut på ett) vil ikke ha med Rødt i partilederdebatten (og muligens vil heller ikke AP ha Rødt der). Mange er uenig i vedtaket og mener dette vil gjøre debatten fattigere og mindre utfordrende. Demokratiet har jo allerede gått til helvete - så det spiller egentlig liten rolle hvem som er der eller ikke.

NRK vil ikke ha med Rødt i partilederdebatten og den nasjonale valgomaten. Men de klarer ikke å forklare hvorfor (aftenposten.no)


NRK trykker konspirasjonsteorier, men bare dersom de går MOT Russland

(29. mai 2015) NRK.no/Ytring er det statsredigerte debattforumet vi har. Her kan du komme med kronikk dersom du er "innenfor" eller har en fin tittel eller rir bølgen. Øvrige folk henvises til å delta i debattene som styres med en stødig hånd.

NRK har sluppet løs en kronikk som i realiteten er den reneste konspirasjonsteori, slikt som er forbeholdt tvilsomme nettsteder som hvamenerpartiene.com. Konspirasjonsteorier er jo kjent fra 11. september, og regnet som lite stuerent å trykke eller å omtale. Men for NRK er konspirasjonsteorier forbløffende nok trykkverdige dersom de konspirerer mot Russland. Vi gratulerer NRK !!!

Mordet på Boris Nemtsov (Det var Putin !) (nrk/ytring)


Jasså, døkk sit og glor ?

(3. mars 2015) Det udødelige sitatet til Kjell Aukrust bruker jeg om alt som har med NRK-sport å gjøre. For sport er viktig, det er høylydt, det får sendetid på alle kanaler til alle tider, sport promoteres mellom alle programmer og oppsummeres i etterkant, det lages show med utøvere og analyser av profesjonelle synsere og Gud vet hva. Når reporterne hyler til gullmedaljen og får orgasme i halsen, da brøler vi med: "JAAAA !!!" innimellom øl og pizza. Det er godt å høre til blant mange, å rope i kor. Men er sport blitt et rusmiddel som tar fokus vekk fra viktige saker? Opium for folket?

NRK vil at du skal sitte ned og glo på NRK sport
NRK vil IKKE at du slår av, går ut en tur, hører på fuglesang, ser på naturen, kjenner på vær og vind, blir andpusten, forbrenner litt, kommer i form, får det bra. Nei, sitt ned og glo, takk! Tenk om NRK i pausene ikke reklamerte for sport men for å få folket ut i naturen? Ut å bevege seg? Visste du at det er umulig å være deprimert i en kropp som har det bra?

Godt betalte og særdeles profesjonelle utøvere.
De presenteres som guder! De hylles som guder. De stulles og stelles som guder og tilbes som guder. De har et appart rundt seg som er guder verdig. Vi kjedelige, grå, "vanlige folk", som ikke klarer løpe mer enn 100 meter før vi er tom for luft, kanskje trenger vi litt flere guder i hverdagen som kan sprite oss opp litt Noen unge, pene, muskuløse, sexy, smilende, vellykkete, velkledde og velpresterende guder som kan vise oss dødelige at vi verken er unge eller pene, at sixpack'en er erstattet med bilring, at vi totalt mangler sportslige prestasjoner ... eller ??? Kanskje vi er vakre, verdifulle, flotte, gode mennesker på vår egen unike måte som trenger å lære at det kan være viktigere å oppleve ting selv? At vår lykke ikke henger sammen med noen broileres prestasjoner på en skjerm, men vår egen erfaring?

Det handler om penger.
NRK finner det betimelig å forsyne seg grovt av lisenspengene til sport, og med den mengden sport NRK fremviser kan det være grunn til å anta at NRK er særdeles topptung på sport. Min påstand er at vi får mer sport enn vi fortjener. I gamle dager tok NRK penger fra idrettsarrangemeter for å stille med folk og "promotere". I dag får NRK penger fra "sponsorer" som før og etter sending sier at de "støtter" sendingen. Er det blitt mer lønnsomt for NRK å produsere sport enn å produsere andre aktuelle saker? Og så mistenker jeg at det finnes masse lure små produksjonsselskaper med ex-NRK folk som selger tjenester til sine tidligere kolleger over en lav sko. Det er lett å bli litt konspiratorisk og tro at det er noen der ute som smører hverandre.

Hva ønsker egentlig seerne?
Jeg for min del er ikke sport-på-TV-interessert, selv om jeg er aktivt medlem av Norges Idrettsforbund. Jeg ser ikke på sportssøndag før Dagsrevyen, jeg ser ikke på samme sporten i Dagsrevyen eller Sportsrevyen like etterpå. Jeg synes det er en fornærmelse at jeg må se sport for å få med værmeldingen på TV. De som er sportsinteressert og oppegående trenger ikke se samme sporten tre ganger på rad. De er oppdatert etter å ha glodd på sportskanaler hele dagen allerede.

Det kunne være fristende å få vite om NRK har uavhengige og profesjonelle data som viser at vi seere gjerne vil at NRK kutter i dagsnyttsendinger og dokumentarer og viser så mye sport. Jeg betviler det. I så fall er NRK i utakt med seg selv, og det bør NRK finne problematisk.


NRK promoterer ekstrem islam

(25. feb. 2015) NRK har i dag gitt åpen mikrofon til Norges galeste og mest ekstreme muslim, Mulla Krekar (som liker å utgi seg som mulla men ikke er det) fikk stå frem og spre sin edder og galle helt fritt i kjent stil.

Hele sceansen var motbydelig og fullstendig unødvendig.
Det er på tide å diskutere om NRK skal være mikrofonstativ for terrorister.

"I kveld valgte flaggskipet i norsk nyhetsformidling, Dagsrevyen, å rydde de første tretten minuttene til mulla Krekars siste utspill. Det er enormt lang tid til Dagsrevyen å være. Ingen statsminister kan drømme om noe tilsvarende. Knapt noen andre heller."
Les kronikken til Harald Stanghelle i Aftenposten her


NRK går langt over streken

(27. jan. 2015) NRK sine lys-effekter rundt sportsendingene på TV har nå bikket helt over. Nå gjelder det å fyre av biltser rett i trynet på seerne, kraftige blink, sjenerende lysflash gjerne kombinert med ekkel lyd av kortslutning. Selv om det er grenser for hvor mye en TV-skjerm kan blinde oss, er hendelsene plagsomme og sjenerende og uønsket hos noen. De som lurer på hva som menes, kan klikke her for å se.

Før sporten begynte med dette tullet, har vi sett tilsvarende tendenser til ubehagelige lys-effekter foran andre programmer på NRK. Ideen kan NRK ha stjålet fra filmen Taken. Nå har det gått så langt at noen av oss swapper vekk fra NRK straks det nærmer seg noe som kan ha med sport å gjøre. Man kan trolig være alvorlig bekymret for seere med epilepsi.

Dette er ikke bare uskyldig moro. Det er uhøflig, uforskammet, dumt og respektløst. Det er godt mulig NRK sine kreative designere ikke vet bedre, eller ikke forstår bedre, eller bare mangler folkeskikk. Om de evner å snu, gjenstår å se.


NRK utøver sensur
vil IKKE vise dokumentarfilm som beviser at WTC7 ble tatt ned med bruk av eksplosiver

(9. okt. 2013) Architects and Engineers for 9/11 Truth har laget en dokumentarfilm ”9/11: Experts speak Out”. Her presenteres vitenskapelig funderte bevisanalyser fra fagfolk på en saklig og ryddig måte fra kollapsen til World Trade Center nr. 7. Dette bygget på 190 meter med 47 etasjer ble ikke truffet av noe fly, men raste ned om ettermiddagen den 11. september 2001 som om det var revet med bruk av eksplosiver. NRK vil ikke vise dokumentaren og vil ikke gi seerne mulighet til å få innsyn i disse analysene. Dokumentarfilmen kan kjøpes på nettet for noen dollar og lastes ned for interesserte. Noen av sakene filmen tar opp er omtalt i avsnittet nedenfor.

Se trailer til dokumentarfilmen her.


Når vet du at TV kødder med deg ?

(13. april 2013) TV handler ikke bare om å formidle, det handler om å ”fange” seerne på ulike måter, ofte ut fra målsettingen at seerne ikke skal swappe vekk men bli værende og se på reklamen som kommer. Og for å få til dette, finnes et utall virkemidler. Noen av dem er tvilsomme, noen av dem er sleipe, andre kan være ”in” og ”hot” og ”kul”. Alle har de til felles at de vil noe annet med deg enn det selve TV-programmet vil formidle, effektene har en annen agenda.
 • mange kjappe klipp etterhverandre, ett sekund eller kortere
 • bruk av unødig voldsomme overganger mellom scener
 • bruk av strobelys eller flashy effekter
 • justering ut og inn av fokus
 • brå zooming inn eller ut
 • den klassiske reporteren som alltid nærmer seg
 • uventet bruk av TV-skjermen (mindre format, flere vinduer)
 • uventet bruk av hurtig eller langsom visning
 • uventet bruk som av ”gammel” film med striper og opphakket
 • heftig bruk av repetisjon av sjokkerende klipp
 • heftige lydeffekter som ikke har noe i programmet å gjøre
 • brå og plutselig overgang til reklame
 • åpenlys eller skjult reklame (for varer eller meninger)
Det handler om å få makten over deg slik at du senker din motstand og skrur av din kritiske sans. Det kan gjøres på en uskyldig og ”kunstnerisk” måte, men ofte med tvilsom målsetting og bruk av tvilsomme midler som minner om hjernevask. Som TV-seer har du to muligheter: Den ene er å lene deg tilbake og ”bli tatt”, den andre er å protestere og skru av eller swappe vekk.

To kanaler som gjør uhemmet bruk av mange av disse effektene er Discovery og National Geographic. Men også kjedelige NRK forsøker å bli ”kuuul” på måter som noen seere finner så plagsomme at de skrur vekk, selv uten at det handler om å promotere sport eller Norsk Tipping.

Vi liker ikke at folk kaster søppel inn i hagen vår. Men holder TV på å kaste søppel inn i stuene våre ? Kan vi kreve et snev av anstendighet i bruk av effekter på TV ? Det er dette det handler om. Og forbrukermakten er redusert til å velge å skru av når det blir for ille, selv om det ikke er like lett for alle.


Det de frykter mest av alt: at du slår av

Genialt: Få folk til å betale for å se reklame ... (29.nov. 2012) Det nye bakkenettet er for det meste reklamefinansiert. Det geniale er at de får folk til å betale for å ha kanaler med reklame, noe som normalt er gratis. Dermed har Staten oppnådd det kunststykke at folk flest nå betaler rundt 5.000 kroner året istedenfor 2.000 kroner i lisensavgift.

Riset bak speilet: hvis du swapper vekk fra reklamen kan det bli dyrere ... sier reklamekanalene. Skjermen fylles av aggressiv, villedende, atferdsendrende reklame langt over smertegrensen, og når folk swapper vekk i stedenfor å se på svineriet, sier aktørene at du må passe deg, for hvis mange swapper vekk fra reklamen må du betale mer penger.

Det de VIRKELIG er redd for er at du slår av TV'en. Når du har tatt en swapperunde og fått reklame eller annet søl på alle kanalene, er tiden inne for å skru av for en stund. Nyte stillheten. Finn frem en bok. Les en avis. Gå en tur. Se ut vinduet. Tenk på noe annet enn skjermen. Og relkame-aktørene skjelver i buksen. De kan jo ikke true deg med å betale mer når du skrur av !

Den ENESTE du kan gjøre som forbruker er å skru av. Når det blir for mye reklame for ofte, når det blir for dumt eller for aggressivt, når aktørene ikke forstår at nok er nok og grensen er nådd, da er det bare EN ting som hjelper: skru av. For en halvtime, for en time, for en kveld. Det er det eneste språket de forstår, det er det eneste maktmiddelet du har for å hjelpe dem til å roe ned reklamepresset til et anstendig nivå. Ta tilbake kvelden! Skru av!


TV: En sterk forurenser med varige skadevirkninger ?

Med forurensning tenker vi på DDT, PCB, nitrogenoksyder og CO2.
(12. febr. 2012) Vi tenker ikke på manipulasjon av holdninger og verdier, promotering av massekonsum. Vi tenker ikke på sosial forurensning, at kritisk sans og selvstendig tenkning blir tilintetgjort, eller at individualiteten trues. Er det grunn til å tenke annerledes?

Hva er det TV egentlig vil med oss ? TV har utvilsomt blitt en viktig del av livene våre, enten vi liker det eller ikke. Istedenfor å antyde hvordan, overlates det her til leseren å reflektere over dette. I svarene til spørsmålene nedenfor må det sikkert differensieres mellom reklame-TV og reklamefritt TV. Spørsmålene tar som utgangspunkt at TV vil noe, og at TV har en metode eller strategi for å oppnå det.

 • Hva tror du TV egentlig vil med deg ?
 • Hva er strategien eller målsettingen bak kanalene ?
 • Hvilke forskjellige virkemidler bruker TV for å oppnå sine mål ?
 • Om det er forskjell: Hvilke kanaler bruker gjerne hvilke virkemidler ?
 • Hva kan TV sitt budskap bety på lang sikt for deg som seer ?
 • Hva gjør kanalen for at du ikke skal swappe vekk ?
 • Hva klarer TV å endre i ditt liv som har betydning for deg ?
 • Hva får TV deg til å gjøre eller til å bli ?
 • Hva bidrar TV til at du IKKE gjør eller blir ?
Hva er "varige skadevirkninger" ?
Vi blir det vi gjør, sier noen, ut fra tanken at dersom man bruker tid på noe, blir man god til det. Dersom du bruker 10 minutter hver dag på å lære et nytt språk, blir du rimelig god på to år enten du vil eller ikke, enten du er motivert eller ikke. Kanskje man kan si: Vi blir det vi ser på ? Tenk deg en verden der TV har ubegrenset makt og innflytelse over deg og alle andre, en verden der TV er styrt av penger og makt. Hva slags verden er dette ?


NRK sprer historieforfalskning

(12. jan. 2012) For et par dager siden deltok noen av våre borgerlige nikkedukker i innslag om Irak-krigen på dagsnytt 18. Her ble det samstemt messet at 100.000 (hundrede tusen) mennesker var drept i Irak. Og det er forbannet løgn og fusk og fanteri. NRK har ikke villet kommentere episoden. Dersom NRK hadde tillatt tilsvarende fusk med tallene på jøder som ble henrettet under siste verdenskrig, vet vi alle vi hva reaksjonene ville blitt.

150.000 irakere døde den første uken pga. massiv bombing. De av oss som husker tilbake, erindrer en norsk fagmilitær som kommenterte krigens første dager i Irak. Han sa at man kunne anta at minst 150.000 var drept av den massive bombingen i Bagdad bare den aller første uken av krigen. Hvordan nikkedukkene får dette tallet til å krympe til 100.000 etter ti års krig kan vi bare lure på.

Minst 1 million døde. De uavhengige britiske byrået ORB (Opinion Research Business) estimerer totalt 1.220.580 drepte i Irak. Vi vet også at 90% av de drepte i Irak og Afghanistan er sivile, den høyeste andel sivile noensinne i store kriger. Tallet er ekstremt avvikende fra de "offisielle amerikanske tallene". ORB har - i motstening til amerikanerne - dokumentert sin metodikk og beregning ganske grundig, og har - i motsetning til amerikanerne - ingen interesse i å pynte på tallene verken den ene eller andre veien.

Vi bør kunne forvente noe bedre av NRK. Dersom NRK sine medarbeidere ikke ensidig er oppdratt av Forsvarets Høyskole, bør det være grunn til å forvente en anelse kritisk sans og vilje til å søke etter sannhet i disse sakene. Men NRK tier, akkurat som NRK tier om at USA sin Irak-krig er en klar forbrytelse mot menneskeheten fordi amerikanerne ikke hadde en "gyldig grunn" til å starte krigen - noe som kreves iht. internasjonal rett. Det samme kan trolig gjelde krigen i Afghanistan, og Norge har altså deltatt i dem begge to. Er det derfor løgnen blir stående ?

Les mer om ORB sine tall fra Irak her (wikipedia)


Opium for folket ...

Den nye religionen. (8. okt. 2011) Mens kirkene står tomme, bortsett fra en håndfull gamle damer som trofast møter opp hver søndag, er fotballarenaene stappfulle av entusiastiske og tiljublende folkemasser. De som ikke har tid å møte på kamp, stiller foran TV og får med seg alle høydepuntene på flere kanaler samtidig, mens sportsreporterne roper som om de skulle ha orgasme i halsen. I etterkant diskuteres alle detaljer av kampene, fotballen gir innpass i samtalene rundt lunsjbordet.

Hemningsløs tilbedelse. Vi finner alle elementer av tilbedelse her. Sang, felleskap både i seier og tap, kontakt med andre, emosjonelle høydepunkter, engasjement, kort sagt: alt som hører til en anstendig religionstilbedelse finner du igjen i fotball. Det mangler bare de 10 bud:

 1. Du skal ikke dyrke annen sport enn fotball
 2. Du skal ikke snakke negativt om ditt lag
 3. Du skal se på kamp hver helg
 4. Du skal hedre dine fotballhelter
 5. Du skal ikke bidra til å ødelegge fotballens rykte
 6. Du skal ikke bryte med ditt fotballag
 7. Du skal ikke la andre interesser ta fotballens plass
 8. Du skal ikke referere usant fra kampene
 9. Du skal ikke begjære andre fotballag enn ditt eget
 10. Du skal ikke begjære andre lags fotballspillere, eller trenere eller noen som hører andre lag til
NRK er den nye "statskirken". NRK promoterer heftig denne religionen. NRK sørger for at høymessene kommer inn i hvert hjem i landet, også til de som ikke er interessert. NRK har en bråte mennesker som bare jobber for å formidle sport i sin alminnelighet og fotball i særdeleshet, NRK bruker svære summer på å ta opp, kommentere, og distribuere kamper uansett tid på døgnet eller sted i verden. NRK promoterer også Norsk Tipping gratis, som gjør at du kan gamble på kamper og kanskje vinne millioner. Og NRK pusher denne religionen med en kraft og et volum som ingen religion tidligere har opplevet i dette landet.

Hvordan NRK bidrar til å spre sport. NRK TV er lagt opp slik at alle de som vil se værmelding, må først se på sport. Du har ikke noe valg, bortsett fra å se på Svensk TV som sender ypperlige værmeldinger uten å påtvinge folk sport først. Og mens radio om morgene har separate nyhetssendinger og gir alternativ til morgenandakten, er sportsnyhetene felles for dem begge. Du skal ikke få lov å swappe vekk fra sport! Selv søndagsrevyen som kommer rett før sportsrevyen tar med sportsnyheter som de interesserte likevel får to minutter etterpå. Iherdige reklamesnutter for fotball vises eller spilles mellom hvert program både på TV og radio, og løgnen i budskapet sklir langsomt inn: "Livet er bedre, morsommere, lykkeligere for de som er interessert i fotball." Vi savner bare strategien fra Coca Cola der de viste mennesker i alle aldre som holdt rundt hverandre eller tok på hverandre, mens de (lykkelig!) drakk Cola. Reklame virker, reklame endrer atferd, og NRK sin satsing viser det.

Opium - fra hva ? Reklameinntektene spøker i bakgrunnen i all sport, også i NRK. Noen er villig til å bruke veldig mye penger på sport ikke fordi de bryr seg om sport men fordi det selger reklamefokus på varer og tjenester. Det morsomme med reklame og fotball er ikke det som pushes, men det som pushes vekk fra. Hva er det de IKKE vil vi skal gjøre? Hva skal vi IKKE skal bruke tiden på ? Er det noen konspiratoriske mennesker som ønsker at vi skal bruke energien på sport og fotball istedenfor på annet viktig? Det dreier seg om livsstil i et forbrukersamfunn. For det er jammen ikke lett å ikke være interessert i fotball, da er du ikke verdt mye.

Og vi vil jo ikke skille oss ut, vil vi? Brød og sjokokolade var tittelen på en vanvittig film om en italiensk fremmedarbeider i Sveits som ble lei av undertrykking og trakassering. Tilslutt farget han håret og mustasjen blondt, ikledde seg full tyrolerhabitt og gikk på bar der det bare vanket sveitsere - uten å skille seg ut. Skjebnen ville at det var fotballkamp på TV, Italia mot Sveits. Og etter å ha forestilt seg vellykket som sveitser en stund, gikk italienerne hen og laget en fantastisk scoring. Mannen brølte til - som eneste i hele lokalet. Neste scene viser hvordan han ble kastet ut av lokalet.


NRK prioriterer sport foran Libya og Kina

(19. mars 2011) I går lovet NRK 10 minutters ekstra nyhetssendinger kl. 09:00, 10:00 og 11:00 på grunn av viktige begivenheter i Libya og Kina. Og noen blant oss trodde faktisk det skulle komme gode oppdateriger derfra. Vi tok feil. Kl. 10:05 ble det satt rett tilbake til Birkebeinerløpet, dagens viktige (for NRK) begivenhet. Det er visst greitt for NRK å love en ting, og levere en annen. Slik kan det gå når uforholdsmessig mye av lisenspengene går til sport.


NRK er "topptung" på sport. Men har de evne til endring?

En tilbakemelding fra seerne. (9. jan.2010) Vår uhøytidelige og lite representative spørreundersøkelser avslørt STOR utilfredshet med hvordan NRK pusher sport. Spesielt to forhold var det enighet om:
 • Det er unødvendig å vise sport i Dagsrevyen 5 minutter før samme sporten vises i Sportsrevyen om søndagene
 • Det er ikke ønskelig å vise sport på NRK1 og NRK2 samtidig
Etter at vi tok opp dette første gangen, har vi fått signaler fra seere som ikke får med seg værmeldingen på NRK av den enkle grunn at NRK alltid sender sport før værmeldingen, og da swapper de vekk. Andre svar viser tydelige at mange syns det er for mye sport på NRK, vi oppsummerer slik:
 • Det vises for mye sport
 • Helgen er blitt sport-infisert
 • Folk swapper vekk fra sport
Hvorfor er det så viktig for NRK å vise sport?
Det handler trolig om penger. Tidligere har det kommet frem i media at NRK får penger for å dekke sportssendinger. De samme sportsendingene er i tillegg ofte reklamefinansierte, foruten at hele sportsarrangementet er en eneste stor reklame-seanse. Det kan også se ut som NRK eier "produksjonsselskaper" som lager og selger reportasjer til NRK, med en pengeflyt som antakelig ikke tåler dagens lys. Hvis dette er tilfelle, har vi en betenkelig korrupt tilstand i NRK som noen må ta fatt i.

Er NRK for arrogant til å ta fatt i problemet?
Ja, det kan ha blitt et problem. Spesielt latterlig er det når NRK viser samme sporten først i Dagsrevyen, og deretter i Sportsrevyen 5 minutter etterpå om søndagene. Det kan nesten se ut som NRK ikke har fått med seg at det nå finnes betydelig antall sportskanaler der de interesserte kan fråtse i sport hele døgnet. Med andre ord behøver ikke NRK å fremstå som en sportskanal selv i helgene. NRK skal ta vare på ALLE seerne, ikke bare noen få, og antakelig har dette nå gått så langt at det er på kanten av konsesjonsbetingelsene dersom NRK ikke var statlig. NRK må ta grep - hvis de evner det - og gjøre det nå.


NRK sin agenda: Sport, spill og nynorsk

(13. nov. 2010) NRK liker sikkert å si at de ikke har noen spesiell agenda på disse punktene. Likevel kan man spørre seg om hva i all verden det er NRK holder på med ut fra gjeldende praksis. Nedenfor kan du se hva vi mener.

NRK kjører 10 ganger mer sport enn for 10 år siden
Tallet er tatt ut av luften, men det er å anta at en seriøs undersøkelse av en uke i år og en uke for 10 år siden vil vise at NRK nå kjører minst 10 ganger mer sport på radio og TV. NRK har med andre ord fått en særdeles topptung sportsredaksjon, og det bør være grunnlag for NRK å kutte kostnader i flere 100-millioners-klassen bare med å fjerne unødvendig sportsdekning. De siste årene har vi også fått sport i radio, i hver eneste nyhetssending, gjerne på alle kanaler samtidig. Du kan ikke lenger swappe deg vekk fra sporten. Det eneste du kan gjøre som forbruker som NRK er vettskremt for er å swappe deg vekk fra NRK.

Nå kan vi jo lure på om det i et bakkenett med 8 dedikerte sportskanaler er behov for så omfattende sportsdekning på NRK sine "vanlige" kanaler, gjerne på NRK1 og NRK2 samtidig slik at ikke seerne får noe annet valg enn sport. Er det virkelig påkrevet om søndagene å vise sportsnyheter i Dagsrevyen når de skal vises mer utførlig i programmet etterpå som heter Sportsrevyen ? De som virkelig er sportsinteresserte ser ikke på NRK likevel - de ser på sportskanaler. Men for NRK er det påkrevet å sende sport. I noen tilfeller får de til og med betalt for produksjon av sendingene. Her er store penger involvert. Og som alltid: Money talks!
Agenda: NRK vil at du skal se mer på sport.

Reklame for sport mellom sendingene
Og for riktig å "tenne" deg som tilhører, kjører NRK omfattende reklameinnslag for sportssendinger på radio og TV, særlig sportssendinger som involverer Norsk Tipping på en eller annen måte. I andre land er det lovregler som sier at reklameinnslag ikke skal ha høyere volum enn de sendingene de kommer innimellom. Norske politikere sier "det er ikke noe problem i Norge" og vil ikke lage slike regler. Derfor kan du oppleve å sitte og halvsove foran TV'en og bli vekket av et avsindig sportsbrøøøøøøl som reklame for en sportsending som kommer.
Agenda: NRK promoterer sportssendinger aktivt.

Gratisreklame for Norsk Tipping verdt en halv milliard kroner årlig
NRK promoterer ikke hvilket som helst spill, bare de "gode og uskyldige" fra Norsk Tipping. Og det i en så stor grad at Riksrevisjonen burde se litt mer på pengeflyten mellom de to selskapene. Her er underliggende selskaper representert med enorm omsetning utenfor riksrevisjonens kontroll, og det kan ikke være utenkelig om det foregår venne-tjenester og sammenblanding av roller i mange millioner klassen som takk for NRK sin innsats. For dine lisenspenger.

 • Hvorfor er det så viktig for NRK å promotere Norsk Tipping?
 • Hvorfor er det så viktig å la NT fremstå som godartet, uskyldig, ja nærmest underholdende?
 • Hvorfor får seerne sitte igjen med forståelsen at det er mulig å vinne, når det ikke er mulig?
 • Hvorfor får NT gratis sendetid verdt en halv milliard kroner?
Agenda: NRK vil at du skal bidra til økt omsetning for Norsk Tipping.

NRK kjemper nynorskens sak
NRK er tungt involvert i å fremme det nynorske målføre. Derfor har NRK et eget nynorsk mediesenter, og er etter hva vi forstår involvert i distriksthøyskolen i Volda. På nettstedet til mediesenteret skrytes det slik: "Vi har lært opp 60 nynorskpraktikantar sidan starten i 2004. Per 05. 11. 2010 har 75 % av dei heil- eller deltidsarbeid i media, 38 av dei i NRK. Tjue har fast arbeid, seksten av dei i NRK, elles er dei tilkallingsvikarar eller vikarar." Det er en kvalifikasjon i NRK at du snakker nynorsk.

Våre politikere har for lenge siden stukket hodet i sanden over det faktum at bare 10% av det norske folket bruker nynorsk og ønsker nynorsk. De vil ikke engang med ildtang ta i regelverket som på en uhyrlig udemokratisk måte bestemmer målføret i fylker. Og Målsaka sine forkjempere kvir seg ikke for utpressing og skeiv fordeling så lenge det tjener deres egen sak.
Agenda: NRK vil fremme bruk av nynorsk uansett hva seerne ønsker.


nrk.no har blitt reklamefritt !!!

(31. okt. 2010) Den 15. september 2010 skjedde det noe i stillhet som ingen trodde var mulig: nrk.no ble reklamefritt. nrk.no fremtstår nå UTEN reklame av noe slag. Det er bemerkelsesverdig, og første gangen en statlig eiet institusjon frivillig legger vekk inntekter. Dermed har nrk.no blitt flyttet fra bånn til topp i vår liste over nettaviser (du finner link på forsiden),

Dette skrev vi for litt over to år siden: Hva kunne www.nrk.no vært? Det kunne vært Norges fremste nyhetsportal med spennende linker til andre nyhetsmedier i Norge og verden. Det kunne vært et flott, raskt, oversiktlig REKLAMEFRITT nettsted for folket.

Og nå har det blitt det ! Vi gratulerer nrk.no med øverste plass blant våre nettaviser. Samtidig utfordrer vi Avinor til å ta tilsvarende grep på sine flyplasser. Flyplassene fremstår aldeles ufyselig overlesset med reklame. Her har Avinor noe å lære, bare at de ikke evner å forstå problemstillingen. Det eneste de forstår er å grafse til seg reklamepenger. Stakkars. Kanskje samferdselsministeren kunne tatt en prat med kulturministeren om "verdier" ???


NRK: La oss få SLIPPE å høre mer om Mullah Krekar

(14. mai 2010) NRK overdekker alt som har med den kontroversielle mullah'en å gjøre. Og, for å være ærlig, det interesserer midt i brunøyet. NRK, PLEASE, vær så snill og dropp den fyren, la oss slippe å få tværet mer om ham! Nyheten er uinteressant, avlegs, myglet, venter bare på å bli utvist. Slutt å fornærme seerne med å late som om han er viktig eller interessant. Slutt å løpe mullah'ens ærend, slutt å gi ham rampelys som han ikke fortjener. Dere behøver jo ikke ta ethvert kjøttbein som noen hiver etter dere !!!!


NRK viser sitt sanne ansikt under OL

(24. febr. 2010) For vi mener (med noe usikkerhet!) å ha registrert at NRK gjerne kutter på nyhetssendingene under OL, hvis det passer med "viktige" (reklamefinansierte) øvelser eller andre viktige sportsbegivenheter fra OL. Vi som husker den tiden Dagsrevyen var hellig og alltid ble servert på sekundet er egentlig litt imponert over denne prioriteringen.

Greitt, NRK kutter på nyhetene og tilpasser viktig sport. Hva er det så NRK IKKE kutter? Jo, Lotto-trekninger, Keno, sendinger fra Norsk Tipping som villedende gir inntrykk at at vi kan vinne noe. Lurer du på hva det kan komme av at NRK kutter viktige nyhetssendinger, men ikke kutter sendinger fra Norsk Tipping som de etter sigende ikke får betalt for? I så fall er du ikke den eneste. Dette stinker lang vei.


Keno på NRK holder folket for narr !! (11. febr. 2010)

Vi husker da Giske snik-innførte Keno uten verken å spørre folket eller politikerne på en tid det var politisk riktig å fjerne spilleautomater. Da sa han at det var ikke så farlig, for NRK kjørte det så seint på kvelden og det var bare på NRK 2. Jada. Og ganske riktig, nå er det på NRK 1 i beste sendetid. Norsk Tipping tar seg til og med den frihet å si at du kan bli Keno-millionær hver dag! Både Giske og Norsk Tipping er noen store løgnere. Og begge har samme motiv: PENGER, nemlig dine penger.

Vi spør: hva slags politikere er det som vil ha spilleautomater inn i hver eneste heim? Hvorfor tillater de villedende reklame? Hvorfor holder de folket for narr? Her er svaret:

Kulturministeren er ikke bare kulturminister. Hun er også sjef for Norsk Tipping, og som sjef for Norsk Tipping vil hun gjerne ha god omsetning, selv om inntektene kommer fra spilleavhengige. Men så er hun også sjef for NRK TV. Og det gir masse spennende muligheter! For da kan hun forære NT sendetid fra NRK verdt millioner av kroner for riktig å fyre opp under spilleavhengigheten.

Husk at det ikke er så lett når man går med en fot i hver grøft - samtidig. Og når man attpåtil er blottet for anstendighet, seriøsitet, verdier og respekt for folket, ja da går det som med Keno: Spill kjøres inn i hver heim, og til helvete med konsekvensene. Det er å beklage. Det eneste du kan gjøre er å swappe vekk fra NRK. Og velge en annen kulturminister hvis det skulle dukke opp et bedre alternativ.


Høyre: Vi trenger et reklamefritt lokomotiv på nett (31. jan. 2010)

Høyres mediepolitiske talsmann Olemic Thommessen i Høyre vil ha slutt på NRK's reklameinntekter på nett. Dermed reiser Høyre påny prinsippdebatten om NRK's torverdighet, lisensfinansiering og konkurranseskjevhet. Det er flott at denne debatten kommer, og det er morsomt at det ikke er Arbeiderpartiet eller de rødgrønne som evner å reise den. For diverse kulturministre under AP har helt tydelig hatt så mange hatter på hodet at de har gått med en fot i hver grøft - samtidig.

NRK's gullrekke = kvalitet, bredde og reklamefrihet

Reklamen på NRK's nettsider er en tilsniking som er med å undergrave hele gullrekka. Situasjonen til NRK er problematisk på mange måter. Høyres utspill kan nok skyldes ønske om at reklameinntektene skal gå til private selskaper fremfor NRK, likevel setter Høyre ord på det som mange av oss kjenner på: NRK tråkker over på mange områder, og det må ta slutt. Det blir spennende å se når vi får en kulturminister som evner å rydde opp og tenke helhetlig og prinsipielt.


Surfing på TV (25. jan. 2010)

Som forbruker i et land der politikerne ikke lytter til folket, har du ETT ENESTE virkemiddel når du kommer til TV-kanaler fulle av sport, spill og reklame, eller nett-avis-sider som er så overlesset av reklame at det ikke går an å scrolle nedover. Swapp vekk. Det eneste reklame-pusherne frykter, er at folk slår av.

Nå koster det 2000 i lisens + 3000 for riksTV, og Staten hanker inn store penger. Men ikke bare det, og her kommer det morsomme: Nå betaler du for å utsette deg for reklame. Stort sett er de siste 5 minutter før hver hele og halve time stappfulle av reklame på alle 20 kanalene. Her er oppskriften på surfing:

 • Når det du ser på blir avbrutt av reklame, swapp vekk. Du finner trolig noe bedre et annet sted.
 • VIKTIG: før du starter å swappe: slå av lyden. Mye av reklamen vil manipulere deg med lyd.
 • Mange kanaler har bare en målsetting: Få deg til å se reklamen. Swapp vekk.
 • Noen programmer er så syltynne at de bruker flimring, tilbakespoling, slow motion for å holde på deg. Swapp vekk.
 • Når du kommer til ny kanal: du ser fort hvis det er reklame kanalen viser, swapp videre.
 • NRK sine kanaler er fulle av svulstig egenreklame, skru av lyden også her og swapp vekk.
 • Når det bare er fyllekalk på alle kanaler, skru av TV'en. Nyt stillheten. Les en bok. Gå en tur. Get a life!
 • NRK kjører sportsfredag, sportslørdag og sportssøndag foruten tallrike sportssendinger pga. reklame. Swapp vekk.
 • For NRK er sport = penger. Derfor reklamerer NRK spesielt for sport, gjerne med svært høyt lydvolum. Swapp vekk.
 • Med Tipping, Lotto, Vikinglotto og Keno vil NRK (kulturministeren) at du skal bli spilleavhengig. Swapp vekk.
 • Og lurer du på hvorfor vi nordmenn betaler 5000 kroner året for å få servert reklame, sport, spillegalskap og annet søppel på 20 kanaler? Det er fordi vi lever i et fattig land. Ikke på kroner, men på politikere. Trøst deg: Næringene elsker det.


  NRK er blitt raving lunatic sportsgal (17. mars 2009)

  Ikke bare er sportshelger blitt "standard" i NRK på alle TV-kanalene og gjerne også radio samtidig, nå har NRK statskanalen også begynt å sende fotballkamper på lørdagskveldene på familiekanalen. Reaksjonene har vært betydelige. Folk har ringt, mailet, skrevet og SMS'et inn sine klager til NRK i en skala som selv NRK sjeldent opplever.

  Ikke at vi tror NRK tar poenget. For NRK lever godt av reklameinntektene på sportssendingene. I tillegg har NRK en særdeles topptung og velutrustet sportsredaksjon som må få noe å gjøre på. Vi har til og med sett eksempler på at NRK-journalister har spurt folk i sportsredaksjoenen om det sendes for mye sport. "Nei, heller for lite," svarer de smilende (eller leende på radio), uimotsagt på NRK vet du. Vi mistenker at noen får prosenter av tippeligaen (Omsetning = 1,3 milliarder kroner årlig).

  NRK promoterer sport mellom hver eneste sending som om det var dop. Ikke bare det, men de svulstige egenreklamene for sport holder et lydnivå som nesten kan vekke døde, ihvertfall vekke de av oss som småslumrer foran TV'en etter middag. Når sportshyyyyyyyyylet runger, er det for seint å hive seg på fjernkontrollen og skru av, da har du definitivt blitt vekket. Og har du lagt merke til hvordan sportsgutta snakker? Det er like latterlig stereotypt som prestene i kirken, men med høyere volum og annen trykksetting. Dette er de lært opp til. Dette er tøft. Dette selger. Selger reklame.

  Nå skrur folk av NRK, seerne velger andre kanaler, vi har fått nok. Dermed har seerne klart å løfte saken helt til topps internt i NRK. For de har fortsatt noe som heter "ledelse" der i huset, en ledelse som på ingen måte kan finne seg i at folk velger vekk NRK. Kanskje det er noen der oppe med beslutningsmyndighet som ser behovet for at det ikke skal sendes sport på begge kanalene samtidig. Kanskje det er noen som er at sportsgalskapen har fått gå alt for langt. Kanskje de ser at det (ennå) finnes mange i dette landet som ikke er sportsidioter.

  Vi håper. Ikke mye, men litt.


  Kulturminister Giske vil ha mer reklame på TV (8. jan. 2008)

  Mannen har jo solgt sjela si for noen gullmynter tidligere (spilleautomatene) og har tydelig vist hvordan vitet og verdiene går ut når pengene kommer inn. Reaksjonene etter dagens medieutspill har vært massive. For når kulturministeren vil bytte ut kultur med kommers, ja da er løpet kjørt.

  Vi summerer opp reaksjonene slik: Snart er det valg på ny kulturminister.

  Her er Giske sin versjon av en reklamefri statskanal:

  • Sport, masse sport (sporten er jo reklamefinansiert vet du!), gjerne på flere kanaler samtidig slik at folket ikke får noe valg
  • Daglige doser av Lotto, Vikinglotto, Tipping og Keno (her får NRK ikke inntekter, men husk at Giske er generalforsamling for Norsk Tipping også!)
  • Trav, fotball, mer trav, mer fotball, og mer promotering av travspill og tipping
  • Mellom hver eneste programpost reklameres uhemmet for nrk.no På nrk.no sendes masse reklame som gir flotte inntekter til ... ?


  NRK og dokumentarfilmen om Harvey Milk (27. november 2008)

  For 30 år siden ble han skutt og drept, den homofile borgermesteren i San Fransisco. Nå kommer det film om Harvey Milk, hva han sto for og hvordan han ble drept 27. november 1978. Men dette er ikke den første filmen om Harvey Milk. Mark Isham laget en flott dokumentarfilm om Milk i 1984 "The Times of Harvey Milk" som fikk pris som beste dokumentarfilm. Derfor trodde noen at den ville bli vist på statskanalen NRK. Men NRK ville ikke vise dokumentarfilmen tiltross for noe påtrykk, og NRK har heller ikke gjort det siden selv om anledningene kommer jevnlig hvert 10. år. Nå er anledningen her påny, og NRK har muligheten igjen til å formidle en virkelighet NRK har underslått til nå.

  Harvey Milk (wikipedia)


  Så har NRK begynt å kjøre reklame på radioen også (11. august 2008)

  NRK sender allerede betydelig reklame på TV, det nye er nå at de også har begynt å sende reklame på radio. De har "adgang til det" ut fra det regelverket som hittil bare har vært praktisert for TV, sier de. Det skjer selvfølgelig ikke fordi Norge er et fattig land. De som sier noe slikt, lyger så det renner av dem. Norge har utmerket god råd til å ha en reklamefri statskanal både for radio og TV og for nettstedet til disse. Problemet ligger et helt annet sted.

  Vi har nemlig politiker i dette landet som har et forkvaklet verdisyn, som ikke ser poenget med reklamefri radio og TV. Hvis kulturminister Trond Giske sto på barrikaden og kjempet for verdier og reklamefrihet, ville vi fått det. Han gjør det motsatte. Målet er å få en gjennomkommersialisert nasjon der alt dirigeres via reklame. Målet er å få idioti satt i system slik vi ser det i enkelte land vi ikke ønsker å sammenligne oss med.

  Dette er å synke svært dypt, og det er absolutt ikke å fiske etter stemmer til valget i 2009. Det tragiske er at de rødgrønne her er på linje med en bråte verdiløse kolleger i andre partier. Hva du stemmer til valget spiller trolig ingen rolle. Du får verdiløshet uansett. Til og med hos de "kristelige".
  Godt valg!


  NRK.no invaderer PC'en din. Nå er det tid for BOIKOTT av nrk.no (11. juni 2008)

  Siste nytt i pushing av reklame fra "statskanalen" (vel, den er jo privat, men utgir seg som statskanal): Du går inn på siden, og en av reklame-annonsene på siden presenterer sitt budskap gjennom høyttalerne på din PC uten at du engang har klikket på annonsen eller tilkjennegitt at du ønsker høre noen reklame. Slik invaderer nrk.no din private sfære, slik ønsker nrk.no å selge mer reklamekroner.

  Og statskanalen NRK som ledes av ukulturministeren? De har jo ikke lov til å reklamere. Denne regelen har de brilliant omgått ved å reklamere uhemmet for nrk.no mellom hver programpost. På nrk.no sender de all reklamen sin.

  Når man er kulturminister og fullstendig blottet for alt som heter verdisyn og evne til prinsipell tenkning, da får slikt passere. Da er det penger som teller. Penger, penger, penger. Reklame = penger! Hver gang du klikker deg inn på nrk.no renner det reklamekroner inn til det private selskapet som driver stedet. Som forbruker er det bare EN ting du kan gjøre hvis du ikke setter pris på faenskapen: BOIKOTT nrk.no.


  NRK går glipp av 400 millioner kroner i lisens hvert år (13. des. 2007)

  Når det er 1 810 000 som betaler lisens i Norge og vi har 2 000 000 husstander, betyr det at 190.000 husstander ikke betaler lisens. NRK får inn 3,8 milliarder kroner (1810000 * 2100), og betaler trolig 50 millioner kroner bare for innkrevingen. Dermed kan NRK få 450 millioner kroner mer å rutte med dersom hver husstand fikk en lisensavgiften over skatteseddelen. Dette kunne gitt NRK råd til et reklamefritt NRK og et reklamefritt www.nrk.no, Idag har vi ingen av delene. Alternativt kunne lisensavgiften blitt redusert med 10% (Gud forby!).

  Nå er ikke husstand noe skatteobjekt i Norge, derfor måtte de 4,2 milliardene trolig blitt fordelt mellom alle som betaler skatt i dette landet inklusive firmaer, og dermed ville beløpet for hver enkelt blitt litt annerledes.
  Ved utgangen av 2006 var antall lisensbetalere 1 810 000 (nrk.no)


  Ny skandale for Giske: 3 av 4 mener at NRK gjør heimen til en RISIKOSONE for folk med spilleproblemer (3. des. 2007)

  På vår useriøse spørreundersøkelse svarer nesten 3 av 4 (73%) at NRK gjør heimen til en risikosone for folk med spilleproblemer. Ennå flere (88%) mener NRK bidrar til at mange folk spiller mer. mens 98% mener NRK bidrar til høyere omsetning for Norsk Tipping. Hvis denne tendensen holder seg, er svarene en ny skandale i fanget på kulturministrer Trond Giske. Imidlertid bryr han seg ikke om hva folk mener, eller hva politikere mener for den saks skyld. Giske kommer ikke til å endre noe før noen i ettertid kan bevise at skaden har skjedd. Det er med beklagelse vi konstaterer at Stortinget finner seg i dette løpet. (tallene under er revidert pr. 9. des. kl. 19:00)

  NRK gir Norsk Tipping mye gratis sendetid 88 % er enige
  NRK gir deg inntrykk av at det går an å vinne i Lotto 83 % er enige
  Vinnersjangsene er store i Lotto 95 % er uenige
  NRK bidrar til høyere omsetning for Norsk Tipping 98 % er enige
  NRK bidrar til at mange folk spiller mer 88 % er enige
  Det er bra at man kan spille via NRK 71 % er uenige
  NRK gjør heimen til en risikosone for folk med spilleproblemer 73 % er enige


  Avstemmingen er avsluttet og erstattet av en miljø/klima spørring.  HER kan du lese nyheter på NRK uten å bli plaget av reklame. (21. nov. 2007)

  Ja, det er mulig. Utrolig nok. For selv om NRK ikke forstår at det finnes nordmenn i Norge på smale linjer, og i utlandet på dårlige linjer, og selv om NRK prioriterer reklame fremfor nyheter, finnes det et hull i NRK. Det heter nyheter på mobil. NRK vet (utrolig nok!) at det ikke er plass til BÅDE reklame OG nyheter på en mobiltelefon. Og fordi sidene er vanlige internettsider, kan du laste dem opp på din PC uten reklame. Og pengene til å utvikle herligheten har de talentfullt tatt fra reklamen på www.nrk.no.

  Vel, kanskje ikke helt, for noen av linkene fungerer ikke (ihvertfall ikke på PC), og noen steder spør den om du vil lagre siden istedenfor å vise den. Men går du på linken under vil du kunne lese nyheter!

  HER er eneste stedet du kan få nyheter fra NRK uten reklame - på mobil-nytt !!!  NRK PUSHER REKLAME via nettstedet www.nrk.no
  www.nrk.no er IKKE NRK (17. nov. 2007)

  Hva gjør du når Stortinget sier at du er Statskanal og ikke har lov å pushe reklame? Jo, du oppretter et selskap som ligner, der sender du MASSE reklame.

  Det er NRK Activum AS som driver nettstedet www.nrk.no (selv om navnet eies av NRK). Nettstedet er tett integrert med NRK, men reklamen viser NRK Activum AS sin innsats. Ingen annen organisasjon vi vet om har skilt ut driften av sitt domene i et eget selskap.

  NRK pusher ikke reklame, NRK pusher nrk.no som igjen pusher reklame. Slik har kulturminsteren lurt Stortinget og Folket. Smart, hva? (Unntatt reklame for spill hos Norsk Tipping, det pusher NRK direkte.)

     

  Vi lever i et fattig land

  NRK Activum AS har en eneste målsetting: å tjene penger på reklame.

  PÅ grunn av reklame lar www.nrk.no seg ikke åpne via mobilt modem. I en krisesituasjon kan myndighetene bare glemme nrk som informasjonskanal på smale linjer. Giske har heldigvis ingen problemer med dette. Vi henvises til andre kanaler som nettstedet til BBC eller the Guardian eller nyhetssammendrag på Google news.

  Look to Norway? Det krever både politisk mot og et klart verdisyn å kjøre reklamefrihet. Det krever kulturell rikdom og økonomisk frihet. Vi har ingen av delene. Inntil nylig har vi latt spilleavhengige finansiere veldedige organisasjoner. Reklame blir bare peanuts i sammenligning.


  Kan noe stoppe ham?

  Er det virkelig SLIK vi ønsker statskanalen skal fremstå på nettet? Eller er det slik Giske ønsker det?


  NRK-plakaten, internettreklame, verdier og hykleri (13. nov. 2007)

  Kulturdepartementet har lagt ut sin ambisiøse NRK plakat som har mye riktig og bra i seg. For NRK skal være ikke-kommersiell sier de. De skal ikke ha "spesielle salgsfremmde henvisninger til konsernets kommersielle tjenester og produkter". Det siktes sikkert her til henvisninger til Internettsidene som er smekk fulle av reklame: dette blir det nå slutt på. Samtidig lurer vi på hvordan NRK kan være ikke-komersiell når konsernet åpenbart har kommersielle tjenester og produkter.

  Aha, kanskje det er allmennkringkastingstilbudet som skal være ikke-kommersielt, mens resten (?) kan være det? NRK sine sportssendinger er definitivt kommersielle, men de er jo ikke allmenne, de er for spesielt interesserte. Og for å hindre at folk swopper vekk fra sporten, kjører de pinadø sport på begge kanalene hele helgen, for da blir det reklameinntekter!

  NRK kan ha reklame på Internett, med unntak for nettsider for barn og ungdom. Du har lov til å svindle og lure og manipulere vanlige folk, men ikke barn og ungdom. Og det er jo fint! Samtidig kan vi ikke forstå hvordan barn og ungdom skal klikke seg inn på sine reklamefrie sider uten å gå innom en helsikes masse reklame på nrk.no sin forside.

  Giske skal ha et kompliment: Han har klart kunststykket å levere en relativt god NRK-plakat samtidig som han går med en fot i hver grøft. (Dette har bare Bondevik klart bedre før ham.) Giske har tidligere vist hvor han står når det gjelder penger og inntekter vs. verdier og etikk. Her gjør han det i realiteten igjen. Konklusjonen er: Vi lever i et fattig land.


  Utilbørlig politikk: Giske bruker NRK for å flytte spillegalskapen inn i stua til folk (10. oktober 2007)

  Da spilleautomatene regjerte som verst, oppdaget vi at det ble helseskadelig for mange yrkessjåfører å bevege seg på bensinstasjoner. Mange av dem utviklet spilleavhengighet. For andre ble det en risikosport å gå rundt på kjøpesentre. Kommuneopprøret mot spilleautomater ønsket fjerne automatene fra nærmiljøet slik at det ikke ble helseskadelig for vanlige folk å ferdes der. I tillegg kom kostnadene kommunene fikk når mennesker ble ruinert og havnet på trygd.

  Så ble automatene fjernet, spilleomsetningen har sunket dramatisk, henvendelsene til hjelpeapparatet har sunket dramatisk og Norge ble et litt bedre sted å leve en liten stund. Men Giske hadde flere planer, og nå er planene lansert trolig helt uten at Stortinget har fått uttale seg.

  Nå skal spillingen inn i heimen. Nå skal heimen bli en faresone for spill. Det "seriøse" selskapet Norsk Tipping (der Giske er generalforsamling) skal stå for spillene som gjøres tilgjengelig på statskanalen NRK (der Giske også er generalforsamling). Siden NRK ikke har lov til å selge kommersiell sendetid, er det grunn til å tro at NRK-Giske har gitt vekk sendetid til Norsk-Tipping-Giske helt gratis. Og dette synes kulturminister-Giske er helt greitt, for da kan Norsk Tipping få tilbake de inntektene de tapte fra spilleavhengige da spilleautomatene ble fjernet. Det er jo dette som er målsettingen til Giske og Norsk Tipping? Lotteritilsynet, som ligger under kulturminister Trond Giske, har ingen innvendinger.

  Giske og Norsk Tipping vil ikke at heimen skal være en spillefri sone.

  Finnes det noen andre politikere der ute som er uenig med Giske ??? I så fall skal de få både spalteplass og stemmer fra hvamenerpartiene.com.
  For dette er politisk og verdimessig søppelpolitikk av aller verste klasse.
  Et statsmonopol eller en politiker bør ikke ha anledning til å ta seg til rette i stua til folk på denne måten.

  Fra automater til kasino på NRK (dagbladet.no)
  Pengespela undergrev NRK: NRK vinn kanskje sjåarar, men dei taper truverde meiner fleire medieforskarar (bt.no)
  Politikere sterkt kritiske til nytt spill på NRK (bt.no) - men de har neppe baller til å gjøre noe med det


  Unicef må betale NRK 6,5 millioner, Norsk Tipping får sendetid verdt 475 millioner gratis (19. okt. 2007)

  NRK synes ikke det er "riktig" at Unicef skal få gratis sending til TV-aksjonen. Derfor sender NRK regning på 6,5 millioner kroner. Norsk Tipping får derimot ingen regning, det er helt greitt at NT sender gratis. NRKs tv-sjef, Arne Helsingen, sier spørsmålet om hvem som skal betale dukker opp hvert år, og han understreker at NRK «stiller både kanaltid og fronter aksjonen gjennom oppkjøringer på tv». Noe av det kanalen bidrar med er en reportasje med Nils og Ronny fra Jamaica.

  Det er ikke gratis å samle inn penger til hivsmittede barn. Pengene UNICEF får inn søndag går blant annet til å finansiere tv-sendingen på NRK (dagbladet.no)


  Hvorfor NRK sponser Norsk Tipping med 475 millioner kroner? Fordi "Norsk Tipping sine programmer er så underholdende ... " (15. okt. 2007)

  Kulturminister Trond Giske synes det er greitt at NRK (generalforsamling = Trond Giske) tillater Norsk Tipping (generalforsamling = Trond Giske) å sende programmer med reklameverdi 475 millioner kroner helt gratis "fordi programmene er så underholdende". Ja, enfoldigheten har ingen grenser. Vi hørte dette argumentet igjen under debatten da Norsk Tipping vil inn i heimen til folk med mer spillegalskap gjennom NRK TV.

  Vi har sagt det før, og vi kan si det igjen: Gi gratis sendetid til et hvilket som helst konsern verdt 475 millioner kroner i året, og seerne er garantert et se-verdig, underholdende, morsomt kvalitetsprogram. Gjerne et program med noen pene, smilende halvidioter som forsøker lulle deg til å tro at du kan vinne i Lotto, eller annen reklame for Volvo, Libero, Nescafe, Telenor eller Nokia pakket inn i førsteklasses underholdning.

  I mens kan du bare spekulere på hvorfor kulturminister Trond Giske forfordeler Norsk tipping der Trond Giske er generalforsamling i statskanalen NRK der Trond Giske er generalforsamling. Slik bidrar kulturministeren til å nedbygge en reklamefri statskanal på en måte som er enestående i et sosialdemokrati. Det er trist hver gang vi ser at en politiker mangler verdier, ambisjoner, prinsipper i tråd med "folkesjela". Men "money talks" - her er nok et eksempel på at korrupsjonen og pampeveldet har slått igjennom i det norske samfunnet på bekostning av folket. Trist at Eva Joly ser andre veien.


  www.nrk.no må ikke forveksles med statskanalen NRK (22. sept. 2007)

  For mens domene-navnet nrk.no eies av NRK, er det et annet selskap som eier selskapet bak nrk.no og driver nettstedet nrk.no. Dermed slipper de tenke å NRK's statutter om reklamefrihet, og de slipper å stå til rette for Staten som er eier av NRK.

  Det er NRK Activum AS som driver nettstedet www.nrk.no - og de har gjort det svært vanskelig for vanlige folk å se at dette ikke er NRK. Nettstedet er tett integrert i NRK sin virksomhet. I styret sitter Tore Olaf Rimmereid som er adm. og finansdirektør i NRK AS, Trygve Holtskog som er konsernsjef i Expert ASA, Merete Simonsen som er markedsdirektør i ICA Norge, Olav Sandnes, Chief Financial Officer (CFO) Funcom Oslo AS og Tordis Aavatsmark, programsjef i NRK. Aksjeselskapet har en eneste målsetting: å tjene penger. Nettstedet finansieres ikke av lisenspenger, men av reklame.

  www.nrk.no pusher blekkhus og andre produkter til de grader at nettstedet ikke lenger lar seg åpne på smale linjer. Det betyr at dersom du skal sjekke nyheter via mobilt modem, må du gå til andre kilder, f.eks. til nettstedet til BBC . Foruten å være reklamefri, har BBC en verdensomspennende nyhetsoppdatering på en rask portal som er lett å finne frem i.

  Det geniale med nrk.no er at nettstedet får ubegrenset gratisreklame av fjernsyn og radio. Nesten mellom hver programpost sies det at "du kan gå til nrk.no og se mer om dette". På TV viser de ofte "klipp" fra sidene til nrk.no, og da viser de ikke at sidene er fulle av reklame. Slik unngår NRK politikernes krav om reklamefrihet. NRK pusher ikke reklame, NRK pusher nrk.no som igjen pusher reklame. Og det er juridisk et helt annet selskap. Slik tjener nrk.no masse penger, slik har kulturminsteren lurt Stortinget og Folket. Smart, hva?

  Hva kunne www.nrk.no vært? Det kunne vært Norges fremste nyhetsportal med spennende linker til andre nyhetsmedier i Norge og verden. Det kunne vært et flott, raskt, oversiktlig REKLAMEFRITT nettsted for folket. Vi beklager sterkt at kulturministeren ikke ser det slik, men isteden tillater at NRK rir på flere hester som trekker i forskjellig retning samtidig. Samtidig konstaterer vi at alle NRK's ansatte som jobber med nyheter slik blir satt til sides. Det er trist.


  Pga. mye reklame og bruk av tung grafikk,
  kan ikke nrk.no brukes på tynne linjer eller mobilt modem.

  Nordmenn i utlandet og på reise henvises
  til andre nyhetskilder som BBC og Google.


  NRK gir gratisreklame til Norsk Tipping og bidrar slik til spillegalskap (22. sept. 2007)

  Norsk Tipping sender hver uke flere programmer på NRK fjernsyn som omhandler ulike spill og trekninger. Programmene bidrar til å promotere spilleavhengighet, og er i utgangspunktet villedende og derfor useriøse. Reklameverdien til disse sendingene er beregnet til å utgjøre 475 millioner kroner årlig.

  For dette er penger NRK ikke får. Norsk Tipping leverer programmene ferdigtapet og helt gratis til NRK, som sender dem, fortsatt helt gratis, fordi programmene "har en så stor verdi for TV-publikum", dette er "underholdning". NRK har som kjent ikke lov verken til å sende reklame av denne typen eller ta reklameinntekter for slike programmer. NRK har derimot lov til å sende ikke-reklame gratis. Ved å kalle sendingene for ikke-reklame lar altså NRK en privat spilleaktør i maredet få lov til å sende sine "kvalitets-programmer" gratis.

  Reklamesendinger vil alltid ha høy kvalitet, da man her bruker maksimalt av ressurser på alle fagområder som lyd, bilde, lys, komposisjon, manuskript, fremføring, klipping osv. Derfor kan vi love at hvis NRK gir bort gratis reklametid verdt 475 millioner kroner til et hvilket som helst annet selskap, så vil NRK motta kvalitetsprogrammer som publikum vil finne både severdig og underholdende. Når NRK slipper til en aktør på grunn av "underholdningsverdien" er det tegn på alvorlig forskjellsbehandling og feilvurdering.

  Inhabilitet er normalt preget av direkte slektskap eller direkte inntekt av beslutninger som fattes. Men inhabilitet oppstår også når man har flere hatter på hodet og sitter på begge sider av bordet. Kulturminister Trond Giske er generalforsamling i NRK. Men han er også generalforsamling i Norsk Tipping. Det er derfor påfallende at Norsk Tipping får sende programmer som anslås å ha en reklameverdi på 475 millioner kroner gratis på NRK TV. Dette stinker lang vei.

  For hver lottomillionær har vi 50 ruinerte ...


  Du vinner ikke i Lotto.
  Du taper. GARANTERT.


  NRK pusher reklame i stadig flere sendinger (22. sept. 2007)

  Vi er så vant til reklame rundt sportsendingene til NRK at vi nesten ikke reagerer på det. Det skal være slik. Det er prisen for å få sport. NRK har nå så mange og så lange sportsendinger at man kunne tro de prioriterte denne typen sendinger foran andre sendinger nettopp på grunn av reklamen. Målsettingen med reklame i NRK er slik vi forstår det å kunne finansiere produksjoner av en type som ellers ikke kunne blitt produsert.

  Men så ser vi at NRK også sniker inn reklame i sendinger som definitivt er selvbærende. Det siktes til festforestillinger i Oslo Spektrum rundt Nobels Fredspris, sendinger som sendes over hele verden og sees av kanskje flere hundre millioner mennesker. Dette er sendinger som bør gi NRK betydelige inntekter. Men også her finner NRK det opportunt å putte inn reklame for norske seere. Slik bidrar NRK til å flytte grenser, og snart er det ikke et menneske igjen i Norge som er imot reklame. Det er kanskje NRK sin målsetting?

  Aggressiv egenreklame mellom sendingene

  En annen sak er at NRK har skrudd opp aggressiviteten på intern promotering av programmer, på en slik måte at "overgangen" til vanlig kommersiell reklame (når/hvis dette kommer) vil bli nærmest umerkelig. Egenreklamen har alle kjennetegn på "god reklame": Høyt volum, hyppig klipping med max. 1 sekund pr. scene, full fart og overdreven bruk av flashy visuelle effekter. Så aggressiv er denne egenreklamen blitt at mange nå sitter klar med hånden på fjernkontrollen for å slå av lyden når et program er ferdig. NRK kan ha misforstått hva det vil si å bli invitert inn i stuen til folk ...


  NRK tøyer grenser under fredspris-konserten (11. des. 2004)

  Norge er i en unik situasjon som har landsdekkende reklamefritt TV. Dette er helt klart en "pain in the ass" for mange politikere og reklamebyrå som er meget for "konkurranseutsetting", ensretting og kommersialisering, og det er liten tvil om at mange av dem har som målsetting å fjerne denne reklamefriheten.

  Samtidig har NRK fått lov å bli sponset i endel kostbare sendinger for å bidra nettopp til at disse sendingene kan produseres og sendes. Så ser vi at Nobels fredspriskonsert på TV startet med å vise en uvanlig lang liste "sponsorer". Og vi spør oss: Hvorfor det?

  Er det nødvendig å sponse en forestilling som blir utsolgt på 1 time og som vises for 450 millioner mennesker over hele verden?

  Vårt svar er NEI, dette er et evenement som bør gå med enormt overskudd. Det kvalifiserer derfor IKKE til å bryte med regelen om reklamefrihet, og er et overgrep begått av NRK mot seerne som betaler lisensen til NRK.