"Sugar-Daddy" bannlyst i Belgia

(28. sept. 2017) Norsk hallik-selskap som forsøker å forurense Europa med prostitusjon nektet å annonsere i Belgia.

Norwegian dating website ad banned in Brussels


Ny måte å annonsere på

(11. april 2015) YouTube setter inn reklamesnutter før og etter videoene som vises der. Mange ønsker seg et reklamefritt YouTube, og nå kan de få det. For 10 US$ kan du slippe reklameplakaten i for- og bakkant av din favorittkattevideo.

Uante muligheter ...

  • Tenk deg et TV2 abonnement der man for 100 kroner måneden kan slippe reklame.
  • Eller NRK abonnement der man for 50 kroner måneden kan slippe sport.
  • Eller isbilene som kjører rundt i nabolaget og plager helvete av oss: for 100 kroner uken får vi være i fred.
  • Telefonabonnement for 100 kroner ekstra i måneden for å slippe telefonselgere.
  • Betale Posten 100 kroner måneden ekstra for å slippe uadressert reklame og annet søppel.
  • Betale Avinor 10 % ekstra på billettprisen for å slippe å bli neddynget av reklame på flyplassene.

Det minner litt om mafiaen i New York: For 1000 dollar skal vi la være å knuse butikken din.
Snart kan du betale deg unna reklamen på YouTube (nrk beta)


Reklamens forurensning

(5. jan. 2015) Reklame har blitt en altoverskyggende del av vår hverdag. Verdier måles i hvilket reklamepotensiale noe har. Ingen stiller spørsmålstegn med hvor skadelig reklamen egentlig kan være. Men noen der ute fremstiller det onde som godt og det gode som ondt, og tjener masse penger på det!

Vi forurenser på alle områder.
Vi lever i en verden der klimagasser slippes ut i atmosfæren, der fly slipper ut CO2 og sot i høye luftlag og der avfall og gifter spres i naturen. Mat er genetisk manipulert og tilsatt ulike stoffer for smak, farge eller holdbarhet. Uvettig bruk av antibiotika i dyrehold bidrar til resistente bakterier. Radioaktive utslipp siden siste verdenskrig har noe av æren for økte antall krefttilfeller. Narkotika, nikotin, alkohol og andre rusgifter infiserer alle land og fører til enorme skader. Kriger, terror og tortur fremstilles som vakre korstog i Demokratiets og Guds tjeneste.

Men en forurensning bryr vi oss ikke om ...
Og midt oppe i all denne avsindige galskapen er det en forurensning det ikke snakkes om. En forurensning som ikke nevnes i media eller på gaten, som ikke diskuteres i debattforumer. En forurensning som ikke tas opp i internasjonale fora, som ikke følges opp med politisk strategi, som (med noen unntak) ikke søkes regulert eller fjernet. Det siktes til reklame.

Alt som ikke er forbudt, er tillatt.
Du kan reklamere for hva som helst, hvor som helst, når som helst, hvordan som helst. Det investeres trolig for over hundre milliarder dollar i reklame verden over hvert eneste år. Pengene er en sikker investering, dette er penger noen får tilbake i mangfold. Reklamen er blitt en akseptert del av vår hverdag over alt, selv hjemme i stuen, noe vi ikke lenger kan skjerme oss for. I USA ser næringslivet på reklame som en rettighet, de som søker å begrense reklamen er en trussel for ytringsfriheten og demokratiet.

Fremstiller det onde som godt.
Reklame er investering i atferdsendring, det er pushing av holdninger, av budskap, av vaner og uvaner, det er manipulering av mennesker i stor skala. Og det gjøres kynisk, hensynsløst, gjerne for farlige vaner eller giftige stoffer der de enkelte land ennå ikke har lagt ned forbud. Innen kommersiell og politisk reklame finner du verdens dyktigste manipulatorer, de som kan fremstille sannheten som løgn og løgn som sannhet, det gode som ondt og det onde som godt.

Målet er mer profitt.
Reklamen har en eneste målsetting: Å tjene mer penger. Noen ønsker å tjene enda mer penger på å få deg til å kjøpe, bruke, velge, gjøre, like, tenke, mene og stemme akkurat det de forteller deg. Jo yngre, jo bedre: pushingen begynner gjerne med små barn i barnehage, barneskole eller på barne-TV. De vil ha alle pengene dine. Hele livet.

Reklamen former deg som menneske.
Reklamen kan være åpen og direkte eller fordekt og manipulativ, den kan skjules i en film som produktplassering, den kan skinne igjennom som holdninger, den kan hviske deg i øret eller pirre deg mellom beina. Den kan fremstå som en nyhet i media som vi alle tror på, den viser deg hva du skal gjøre uten at du tenker over det. Den kan være aggressiv, truende, lokkende, vittig, den bruker alle de skitne triksene som står i boka. Den former deg som en klump av leire uten at du vet om det.

Reklamen finnes overalt.
Du finner reklamen over alt. På TV, i aviser, blader, filmer, postere og plakater som forurenser flyplasser og byer. Snart kan du ifølge SAS fly gratis dersom du utsetter deg for reklame underveis og lar deg manipulere. Ikke fordi de vil være snill og la deg fly billig, men fordi noen vet at de får igjen investeringen pga. økt omsetning. Reklamen korrumperer de kuleste og mest populære unge menneskene ved at motehus tilbyr dem gratis klær for å skape trender som du og jeg skal følge, de uniformerer oss utvendig og innvendig på en snedig og effektiv måte.

Reklamen er destruktiv av natur.
Konsekvensene og skadevirkningene er i ferd med å bli massive verden over. Fysisk eller psykisk avhengighet av stoffer som i dag aldri ville blitt tillatt introdusert. Gambling hinsides det folk klarer å takle økonomisk. Matvaner som fører til overforbruk og overvekt. Livsstilsykdommer. Masseforbruk, massekonsum. Unødvendige ting som er produsert på begrensede ressurser og knapp energi, ting som vi kan klare oss godt uten eller som globalt burde vært prioritert langt ned på listen. Og selvfølgelig en utnytting og utbytting av folk og miljø og natur som fører til ødeleggelse og disharmoni og forfall verden over.

Også norske politikere er korrupte.
Heldigvis for dem som dirigerer oss er politikerne kjøpt og betalt, også i Norge. Politikerne gjør gjerne sine rike venner en tjeneste når de i strid med folkeviljen tillater mer uhemmet og uregulert bruk av påvirkning, ja de kjøper tjenestene selv når de har behov for å gjøre en god sak av et råttent eple. Strategisk bevissthet om forurensningen av reklame er like fjernt for verdens politikere som ønsket om direkte demokrati. Pengene bestemmer. Selv de rødgrønne la seg flate for næringene og vedtok et makkverk av en markedsføringslov helt på næringenes premisser. Forakten for folket ser ingen grenser selv for sosialdemokrater.

Hva slags verden vil du ha ?
I verden slik den har blitt er jeg glad jeg slipper å ha ansvar for å bringe frem barn og barnebarn. Jeg tror vi går feil vei. Jeg er mer redd for skadevirkningen fra reklamen enn fra atomkraftverkene. Kanskje på tide å stoppe opp og spørre: Hva slags verden vil vi egentlig ha ?


Fotballfans synes det er for mye reklame på TV2

(7. juli 2010) Det er NRK radio som melder i dag at fotballfans er irriterte over for mye reklame i disse fotball-VM tider.
Kanskje det er på tide med en liten realitetsorientering:
Det er ikke for fotballens skyld TV2 viser fotball, det er for å pushe reklame til fotballentusiaster.
Dette har fotballfansen nå oppdaget. Vi gratulerer.


Ads by Google ... forurenser hele internettet

(24. mars 2010) Poenget med et nettsted er ikke å informere. Det er ikke å spre kunnskap. Det er ikke å dele bilder, videoer, underholde, glede, inspirere, provosere. Poenget er å selge reklame. Det er lenge siden de fant på vinduer som poppet opp her og der - inntil Microsoft lot oss stoppe det. Nå har det dukket opp nye muligheter. For hver person som klikker seg inn på ditt nettsted kan du tjene noen øre hvis du selger sjelen din til Google.

Vedlagte eksempel er fra et sted man kan legge ut filmsnutter. Så legger Google reklame oppå snuttene - selv om dette ikke var intensjonen til dem som la dem ut. Google vet at det ikke er reklamen seerne søker, det er videoene. For at folk ikke skal klikke vekk reklamen med en gang, vises den ikke før det er gått et par sekunder slik at du nesten blir lurt til å tro at den ikke er der.

Her ser vi at Google er med å strekke verden i feil retning. Aller helst vil de sikkert legge reklame over hvert eneste foto som ligger på internett. Og du kan være sikker på at noen sitter og forsker på akkurat dette. Tenk hvilken mulighet !!!

Men hva gjør man ikke for penger.
Google er blitt en pest og en plage !!!

15. april 2010: LiveLeak har fjernet Google-annonser fra videoene


Nytt amerikansk lovforslag vil stoppe logging av dine internettvaner til reklameformål (22. mars 2007)

En amerikansk politiker forsøker å stoppe at nettselskaper henter inne informasjon om hva du og jeg søker på. Lykkes han, kan det stoppe individrettet reklame over hele nettet. Google, AOL, Microsoft og Yahoo noterer hva enkeltpersoner søker etter på deres nettsider. Informasjonen kan bli solgt til selskaper som bruker den til å skreddersy reklame etter hver enkelt kundes preferanser.

Et amerikansk lovforslag kan sette stopper for individuell nettreklame (konsulentguiden.no)


Grov ubalanse i reklamens budskap (16. september 2007)

Vi liker å si at når media debatterer en sak, fremstiller den saken balansert med alle syn representert. Dette er ikke helt sant.

Hvis 1 prest i Hallingdal mener AIDS er Guds straffedom over homofile og 2000 prester mener det motsatte, er det gærningen i Hallingdal som får flere sider i Dagbladet. Når NRK tilslutt skal ta "debatten" på en "saklig" måte, inviterer de ham til studio, sammen med 1 av de 2000 prestene som mener det motsatte. Dermed tror NRK at de har balanse i budskapet, og glemmer at 1:2000 er blitt 50% - 50%. Slik forvrenger både Dagbladet og NRK sannheten, og det selger godt. Politiske debatter regner de fleste av oss for å være allsidige og uten "dreining" i favør av ett synspunkt.

Hva så med reklamen? Den spyr ut sine milliard-kampanjer i alle media til alle tider, den frister oss med filmsnutter av ypperlig kvalitet, med budskap som klør i ørene og med små hvite løgner så elegant fremsatt at vi faktisk går hen og kjøper produktene. Ingen sier imot, ingen kjører kampanjer imot, sannheten formes like dyktig som Goebbels bidro til sitt rikes løgner.

Dette nettstedet har kjempet for å få slutt på at Norsk Tipping annonserer på en måte som gjør at folk tror de kan vinne i Lotto. Man vinner ikke, man taper. Men selv våre politikere ønsker ikke noen slik begrensning på Norsk Tipping, ikke minst fordi noe av pengene går til offentlige og "gode" formål. Det er heller ingen grunn til å tro at politikerne vil bli aktive i sin kamp mot reklamen generelt. Skitne penger er også penger, skitne arbeidsplasser er også arbeidsplasser. Dermed må vi bare leve med ubalanse i media der reklamen fritt får fremstille sin løgn uimotsagt og fritt. For det er i tråd med den verden våre politikere ønsker seg, og det er i samsvar med den verden de har fått: en verden der menneskelige verdier går i søpla og der miljø og klima går rett vest ...


Unødvendig konsum en trussel mot vår verden (16. september 2007)

Politikerne forsøker å innføre ekstra-avgifter på bilkjøring, som ikke vil føre til at mindre av verdens olje blir produsert og forbrent. Tiltaket er altså miljømessig fullstendig meningsløst. Derimot finnes det mange tiltak som kan motvirke vår rovdrift på alle mulige ressurser og vårt ekstreme og unødvendige forbruk. Dette er tiltak som vil bedre miljøet globalt. Ett eksempel er å redusere burk av vann på flasker, en næring som har tatt godt av men som ikke bidrar til noe som helst annet enn forbruk og forurensning.

Reklamen søker å fokusere og dirigere oss til ytterligere konsum, ytterligere ressursforbruk, ytterligere utpining av den kloden vi lever på. Hvorfor? Fordi noen tjener penger på alt det vi konsumerer. Det finnes mange andre områder vi kan bidra til en bedre verden enn å slutte å drikke vann på flasker. Klesbransjen lever stort sett av å selge klær vi ikke behøver og nesten ikke bruker. Matbransjen liker å sende råvarer til Kina for å få tilbake ferdig produkt, også her uten den helt store miljøprofilen.

En bærekraftig utvikling vil kreve en annen politikk. Men en slik politikk blir upopulær. Svære og mektige økonomiske og politiske krefter vil ikke finne seg i at politikerne piller dem på nesen og iverksetter tiltak som reduserer forbruket i verden. Og de har penger og makt til å gå helt inn på kontoret til politikerne og fortelle dem hvor viktig det er at akkurat denne næringen ikke får noen begrensning på seg. Politikerne kan her velge å beslutte i forkant - eller de kan vente til krav om beslutninger blir tredd ned over hodene deres. Hadde det ikke vært flott med politikere som førte an i verdier og miljø?