USA sin kamp mot varslerne
Storbritannia og rettsaken mot Assange

(25. okt. 2019) The legendary journalist and filmmaker John Pilger speaks on Julian Assange’s latest extradition hearing which he attended. He discusses how Julian appeared at the trial, the bias of the judge against Julian Assange, the lack of mainstream media coverage of Julian’s persecution, his health and conditions in Belmarsh prison, CIA spying on Julian Assange and more!

But this case is not only about Assange. This is about Britain going down the drain, a rough state where justice no longer exists. See the interview with John Pilger here.

John Pilger about Julian Assange’s Extradition Case. "A SHOW TRIAL!"

Norway do not support Julian Assange and consider him as a spy who should be punished. The norwegian spy Frode Berg, however, who was convicted for espionage in Russia after confessing, will get a huge compensation for his "sufferings" because he was caught spying. Some people are better than others.
Mener Norge bør gi Frode Berg erstatning (nrk.no)


Edward Snowden om Trump, privatlivets fred og demokrati

(27. sept. 2019) I forbindelse med publiseringa av hans memoarer ‘Permanent Record’ har varsleren Edward Snowden blitt intervjuet av MSNBCs Brian Williams. Her er hele intervjuet slik det utviklet seg. (klikk på overskriften)


Set Julien Assange free !!!

(6. febr. 2018) Storbritannia har valgt å opprettholde arrestordren mot Julien Assange, angivelig fordi han har brutt vilkårene for prøveløslatelse eller noe slikt.

Nå må nok være nok! Mannen har sittet fem år i husarrest i Equadors ambassade, og britenes iver etter å slikke USA opp i brunøyet bør nå roes ned litt. Det er uverdig å behandle varslere slik, det er uanstendig og utilbørlig.

Mail ambassaden i Oslo og si din mening på UKinNorway@fco.gov.uk

Britisk domstol opprettholder Assanges arrestordre


Edward Snowden at the Estoril conference

Edward Snowden interviewed (3. juni 2017)


Edward Snowden og Ossietzky-prisen

(2. mai 2017) Fordi dette landet ledes av noen forpulte fitter (Erna Solberg, Siv Jensen, Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide), kunne ikke Edward Snowden motta Ossietzky-prisen i Norge. Og når Mohammed ikke kommer til fjellet, må fjellet komme til Mohammed. Derfor måtte Norsk Pen reise til Russland og gi ham prisen der.

See the documentary of Edward Snowden here


Dagbladet ber tynt for Snowden

(16. sept. 2016) Men det hjelper ikke i et land som blir ledet av Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) med støtte av Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (Krf). Lavere enn disse fire kjerringene går det ikke an å synke. Det er flaut, flaut å være norsk.

(19. sept.) Heller ikke Arbeiderpartiet vil gi ly til Edward Snowden. AP tar ikke stilling til enkeltsaker og uttaler seg bare om generelle saker. Et regjeringsskifte til valget vil altså ikke hjelpe Snowden.

La Snowden komme til Norge nå (dagbladet.no)


Total ansvarsfraskrivelse om Snowdens utlevering til USA

(27. juni 2016) Oslo tingrett har avvist et søksmålet fra Edward Snowden. Den amerikanske varsleren ville ha rettslig fastslått at Norge ikke har adgang til å utlevere ham til USA. Søksmål vil først kunne bli aktuelt dersom det kommer en utleveringsbegjæring mot Snowden, noe staten anfører at ennå ikke har skjedd.

Selvfølgelig har det ikke skjedd. Det vil heller ikke skje før Snowden setter sin fot i Norge. Dette vet Staten. Og istedenfor å møte en rettslig henvendelse på en anstendig måte, lager de en catch 22, de skyver hele problemstillingen frem til et tidspunkt der det blir umulig for Snowden å teste den rettslig. Dette er en elegant psykopatisk måte å møte et problem på. Det er alltid trist å se at landets ledelse består av folk med alvorlige psykopatiske tendenser.

Ansvarsfraskrivelsen er total, og vi er IKKE imponert verken av politikerne eller av rettssystemet.

Oslo tingrett avviser Snowden-søksmål. (nrk.no)


Edward Snowden saksøker Norge

(21. april 2016) Snowden vil gjerne komme til Norge for å ta imot Ossietzkyprisen for 2016 for hans innsats for ytringsfriheten.

Men så langt har han ingen garanti for at han er trygg i Norge, og det er takket være våre politikere. Erna Solberg har ikke klart å være tydelig på at Snowden er en varsler som har gjort verden en enestående, heltemodig tjeneste. Tvert imot ser det ut som hun mener Snowden er en spion som fortjener utlevering til USA.

Når saken nå kommer for retten, er det for å se om våre USA-vennlige politikere skal ha rett, eller om retten fastslår at Snowden er en varsler, en mann som er forfulgt på grunn av sine politisk begrunnete handlinger, og fortjener beskyttelse.

Det er en stor skam for Norge at denne saken må for retten.
Det er derimot liten tvil om hva retten vil komme til.

Edward Snowden saksøker den norske staten for å få rettslig fastslått at Norge ikke har adgang til å utlevere ham til USA. (nrk.no)

Presseforbundet, Redaktørforeningen og Norsk Journalistlag blir partshjelp for Edward Snowden når han saksøker den norske stat for å unngå utlevering til USA. (nrk.no)


Edward Snowden har fått Bjørnson-prisen

(5. sept. 2015) Dessverre kan ikke Edward Snowden komme til Norge og hente den, fordi han ikke vil være trygg i Norge. Enkelte norske politikere liker ikke at Snowden har avslørt USA's kriminelle overvåking av borgere og politikere over hele verden. Enkelte norske politikere liker ikke varslere når de varsler om politikeres overgrep. Det de KUNNE ha sagt er: "Kom til Norge og motta prisen, vi garanterer for din sikkerhet så lenge du er her."

Erna Solberg fremstår som en prinsippløs fjott
Nå har Snowden fått tildelt prisen over intenettet, og levert en tale og et intervju som burde gi Erna Solberg bakoversveis, som langt overgår hennes latterlige holdninger i denne saken. Edward Snowden fremstår som en etisk helstøpt statsmann med krystallklare prinsipielle synspunkter i vanskelige saker, mens Erna Solberg fremstår som prinsippløs latterlig fjott. For det norske folket er det bare flaut, flaut, flaut. Og vi har da virkelig ikke fortjent slike politikere!

Jurister mener utlevering kan være ulovlig. (nrk.no)

Se intervjuet med Edward Snowden her


En verdig fredspriskandidat

(9. des. 2014) Edward Snowden er den vi ville gitt fredsprisen, den vi anser som mest verdig, som har gjort den størtse innsatsen. I en verden der onde krefter i USA styrer utviklingen på alle kontinenter i en ond retning, trenger vi folk som står for sannhet, åpenhet, anstendighet og ærlighet. Snowden viste oss USA's sanne ansikt på flere tragiske områder. Ikke at de vil overvåke terrorister, men at de vil samle inn all elektronisk kommunikasjon av alle slag mellom alle mennesker i alle land. Deretter vil de la dataprogrammer analysere for suspekte mønstre ut fra kriterier vi aldri får vite om.

Snowden ville ikke vært trygg i Norge
Uansett måtte Edward Snowden takket nei til å komme til Norge, fordi han ikke ville vært trygg her hos oss. Norge - verdens fredsnasjon - ledes av folk som ikke forstår hvilken heroisk og viktig innsats Snowden har utført, og til hvilken pris. Når Edward Snowden nå ikke får fredsprisen, sitter vi igjen og kjenner på skammen. Vi turde ikke. Det ble for kontroversielt. Våre venner liker det ikke. Vi har en agenda som ikke gir plass til slikt. Vi gikk for det som var trygt, det som klør politikerne i ørene. Det er en skjebnens ironi at det er nettopp i Russland Snowden er trygg for uverdig forfølging for sine avsløringer av kriminell virksomhet.

Takk, Edward Snowden !Gjør oss stolte, Jagland!
(21. juni 2014) "Vi er to år unna 80-årsminnet for den modigste tildeling i Fredsprisens historie. Det er på tide å flekse de moralske musklene påny og gi prisen til vår tids Carl von Ossietzky." Kronikk av Svein Egil Omdal i Stavanger Aftenblad om å gi fredsprisen til Edward Snowden, publisert i flere aviser i disse dager. Klikk på overskriften for å lese scannet side fra Bergens Tidende i dag.

Gi Snowden fredsprisen (Dagsavisen leder)


Erna Solberg bør gi asyl til Snowden
(4. jan. 2014) For et par dager siden hadde New York Times og The Guardian lederartikler om at president Obama bør benåde varsleren Edward Snowden. I dag var Dagbladet ute med leder om det samme. Vi stiller oss selvfølgelig bak slike ytringer, men ser det som lite mulig at en nasjon med så mange svin på skogen som USA kan være raus overfor Snowden uansett hvor berettiget det måtte være. Det kan gi rom for mer varsling av udåder, og slikt vil ikke Obama ha noe av.

Derimot kan og bør Erna Solberg sørge for at Snowden tilbys asyl i Norge.
Hittil har Erna Solberg vist at hun ikke helt har forstått hva Snowden har bidratt med, hvor viktig det er, eller hvor lite sannsynlig det er at han vil få en anstendig behandling i USA i likhet med andre kjente varslere. Hun har også liten forståelse at flertallet av det norske folk ønsker gi Snowden asyl i Norge. Norske politikere har opp gjennom tidene hemningsløst forsøkt å pisse USA opp etter ryggen, nå er det på tide å markere en annen holdning, særlig når det gjelder handlinger som er så åpenbart kriminelle og uanstendige som dem Snowden har avslørt. Det gjenstår å se om Solberg foretrekker å tilfredsstille president Obama fremfor folket som har valgt henne inn.

Mer om Edward Snowden her ...


NSA har bakdører til hardware

(30. des. 2013) Det nye nå er at NSA ikke bare tapper "skyen" for data, men også har kodet inn bakdører til produkter fra flere store hardware-leverandører som Cisco og Dell. Det betyr at disker, bokser, enheter som brukes av private og firmaer verden over kan gi ubegrenset tilgang for NSA uten at brukerne er klar over det. Det er grunn til å anta at også Microsoft har gitt NSA adgang til bakdører på alle sine operativsystemer, det vil si at NSA ikke trenger å hacke seg inn men kan ganske enkelt logge seg på din PC eller server.

NSA working with hardware companies like Dell, to install spyware on new computers (liveleak.com)


Gratulerer, Erna Solberg

(19. des. 2013) En offisiell amerikansk rapport slakter NSA sin ulovlige overvåkning og krever denne stoppet. Nå er det i hele verden bare Erna Solberg som ikke mener overvåkningen er ulovlig. Vi gratulerer !!!

Norge er NSAs drømmepartner (dagbladet.no)


USA Overvåket 33 millioner samtaler i Norge på 30 dager

SISTE: Dette er E-tjenesten sin overvåkning som de har delt med USA, og gjelder ikke nordmenn i Norge.
ifølge E-sjef Grandhagen. Utsagnet gjør oss helt beroliget.
Greenwald derimot varsler nye overvåkningsbeviser (vg.no)

(19. nov. 2013) Omsider ser det ut som om norske politikere holder på å fatte at USA's overvåkning i Norge er aldeles hinsidig. Det er en overvåkning i strid med norsk og amerikansk lov, i strid med vanlig folkeskikk og helt utilbørlig. Kanskje norske politikere snart evner å skille mellom "varsler" og "spion" i denne saken, noe de selvfølgelig ville gjort for lenge siden dersom det var Kina som holdt på slik ? Nå venter vi på avsløringene at så omfattende tilgang må ha skjedd med norske operatører og myndigheters vitende.

Erna Solberg mener Snowden burde varslet internt. Hvilken planet bor hun på ?
Hvis Erna Solberg virkelig tror at Snowden kunne nådd frem med varsling internt om USA's ulovlige etterretning mot sivile i USA, mot sivile i Europa, og mot organisasjoner og regjeringer over hele verden, ja da er hun mer enfoldig enn det en statsminister bør være. Amerikanske varslere risikerer "tvangsmedisinering", livstid i fengsel, uverdige rettsaker og uventet død.

Samtidig registrerer dette lille og ubetydelige nettstedet at amerikanerne laster ned sidene kontinuerlig og følger med på alt som skjer her. Hva er de egentlig redde for ? At vi skal bevise hvordan 9/11 var en inside job ? Det behøver de isåfall ikke bekymre seg for, norske aviser er immune mot slike historier.

USA overvåket 33 millioner norske mobilsamtaler ila. 30 dager (nrk.no)
Snowden og Solberg - glitrende kronikk av Morten Strøksnes i BT


NSA og GCHQ har også overvåket OPEC og Petrobras
(12. nov. 2013) Fresh revelations by American whistleblower Edward Snowden; the US National Security Agency (NSA) and Britain's Government Communications Headquarters (GCHQ) have been spying on the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC. The revelations were published in the German newspaper Der Spiegel. The report says the NSA and the GCHQ have thoroughly infiltrated OPEC’s computer systems. The NSA has already been shown to be spying on Brazil’s energy firm Petrobras as part of its massive spying operations. OPEC has twelve members and is dedicated to coordinating the policies of the oil-exporting countries.

NSA, GCHQ spying on oil exporting countries (liveleak.com)


Erna Solberg fremstår en smule latterlig i Snowden-saken

Snowden og Solberg - glitrende kronikk av Morten Strøksnes i BT

(9. nov. 2013) Det er tydelig at Erna Solberg IKKE har forstått konsekvensene av hva Edward Snowden har avslørt, mens Morten Strøksnes helt tydelig har forstått det i kronikken med ingressen "Om det brenner, klager man ikke på brannvarsleren". Kronikken i BT i dag er "hilarious", på norsk et sted mellom vanvittig og morsom, og glitrende godt skrevet. Klikk på overskriften og se selv.


USA og avlyttingen: Skandalen eskalerer

Obama har godkjent overvåkning av Merkel
(27. okt. 2013) Avisen Bild an Sonntak skriver at Obama i 2010 personlig godkjente spionasje mot Merkel, og viser til kilder i den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA. Kildene hevder at NSA-sjefen Keith Alexander fortalte Obama om avlyttingen, og at Det hvite hus senere skal ha bedt om en omfattende mappe på Merkel fordi Obama ikke har stolt helt på Merkel.
USAs president Barack Obama ville vite alt om Angela Merkel og godkjente avlyttingen av henne (nrk.no)

Tyskland og Brasil fører an i en FN-resolusjon mot overvåkning
(26. okt. 2013) Brazil and Germany are spearheading efforts at the United Nations to protect the privacy of electronic communications in the wake of the Edward Snowden revelations and allegations of mass US spying. Although non-binding, the resolution would be one of the strongest condemnations of US snooping to date.
Brazil and Germany lead calls for UN resolution on internet privacy (theguardian.com)

USA advarer om at flere avsløringer vil komme (!)
(25. okt. 2013) Det er Washington Post som skriver dette i dag. Snowden har dokumenter som avslører deres samarbeid med USA sin etterretning. USA frykter nå at alle disse forholdene vil bli offentliggjort. De vet tydeligvis at de har mange lik i lasten. Det neste blir vel at USA forteller hva de har gjort før Snowden rekker å avsløre det.
Officials alert foreign services that Snowden has documents on their cooperation with U.S. (washingtonpost.com)

NSA har overvåket 35 statsledere
(24. okt. 2013) De viser til et hemmeligstemplet NSA-dokument fra varsler Edward Snowden, som viser at NSA oppfordrer blant annet Det hvite hus og Pentagon til å dele statslederes telefonnummer med NSA, så de kan legge dem til i sine overvåkningssystemer. Dokumentet fra 2006 viser ifølge avisen at en amerikansk statsansatt delte over 200 telefonnumre til 35 ulike statsledere med NSA.
Ikke bare Tysklands Angela Merkel som har blitt avlyttet, ifølge britisk avis (dagbladet.no)

NSA's overvåkning tas opp på EU-toppmøte. EU raser ...
(24. okt. 2013) Planen var at EU-toppene skulle diskutere digital økonomi, innovasjon og tjenester. Men etter at den franske avisen Le Monde sist helg avslørte at NSA kan ha tyvlyttet på 70,3 millioner franske telefonsamtaler i løpet av en måned, kokte det over i Paris. Både forretningsfolk, poliitkere og terrormistenkte skal ha vært mål for avlyttingen.
Overvåkingssaken kaster skygger over EU-toppmøte (aftenposten.no)

Også tyskerne raser
(23. okt. 2013) Da det ble kjent at NSA over lang tid kan ha avlyttet Angela Merkels mobiltelefon ringte hun i dag Obama og gjorde det klart at slike metoder er hun sterk motstander av og finner det totalt uakseptabelt.
Tyskland: – USA kan ha avlyttet Merkel (nrk.no)

Frankrike raser over NSA
(21. okt. 2013) USAs ambssadør i Paris måtte mandag møte i fransk UD for å svare på anklager om at amerikansk etterretning har drevet massiv overvåking av telefonsamtaler på fransk jord.
Frankrike raser mot amerikansk overvåking (harstad tidende)

Britene starter stor høring om masse-overvåkning
(17. okt. 2013) I kjølvannet av Edward Snowdens avsløringer, har britiske parlamentet nå startet en undersøkelse som skal finne ut omfanget av den ulovlige overvåkningen gjennomført av amerikanske og britiske hemmelige tjenester. Ulike programmer har samlet inn (og samler inn fortsatt) enorme mengder data fra millioner av mennesker, data som i ettertid behandles og gjennomsøkes etter spesifikke ord og uttrykk. En del av denne undersøkelsen vil bli gjennomført i full offentlighet.
Intelligence inquiry begun after Edward Snowden leaks and Guardian revelations on GCHQ and NSA personal data sharing (theguardian)

Men Norge er hjertelig fornøyd med NSA og USA ?
Norske politikere ser ingen grunn til å gjennomføre noen slik undersøkelse som britene gjør, selv om vi vet at de hemmelige tjenester har sine ledninger plugget inn i alle store kommunikasjonspunkter i Norge og at det har vært stor utveksling av data med USA. Videre har USA helt klart tatt seg godt tilrette mange steder uten norsk vitende. I gamle dager hadde etteretningen egne kontorer i alle Telenor sine viktige sentraler, i dag rekker det med en pålogging eller hacking på en server for å fjernovervåke trafikken. Mens norske politkere ser på slik overvåking som godartet, ser britene, franskmennene og tyskerne på det som en uting. Egentlig en pussig nyanse mellom ikke helt ulike demokratier ...
Skei Grande: - Norge har tatt for lett på avlytting (dn.no 23.10)


Kan Edward Snowden få asyl i EU ?
(25. okt. 2013) Flere stiller seg spørsmålet nå etter at EU helt åpenbart setter pris på at grov og omfattende overvåkning av sivile og statsledere er avslørt. Dette ville aldri kommet på bordet uten Snowdens bevis, og det ville trolig fortsatt uhemmet. (Andre medier inkl. NRK har seinere antydet at dette kan bli en mulighet, spesielt for Tyskland)

Han får IKKE asyl i Norge. Norske politikere kommer aldri til å gi Snowden asyl, for de er mer opptatt av å logre for USA enn å tenke prinsipielt og selvstendig. Derimot ønsker trolig et flertall av det norske folket at Snowden bør tilbys asyl i Norge, men folkets mening teller jo som kjent ikke lengre. USA's tilsvarende grove virksomhet i Norge heter heller ikke overvåkning, det heter samarbeid.


God Save The Idiots

(aug. 20, 2013) Britain has demonstrated how it will respekt illegal actions against national and international laws. We now know, thanks to Edward Snowden, how USA has implemented illegal surveillance all over the world. Instead of monitoring only suspected people, they collect all data available from everyone and analyze it later. When it became clear foreign embassies and EU-offices were bugged, some civilized states (yes, there are still some left!) protested heavily.

But Britain is obedient to the USA. So what does Britain do? As David Miranda who is Glenn Greenwald's partner was passing in transit at Heathrow, he was stopped, interrogated and his laptop and mobile was confiscated. Glenn Greenwald is the Guradian journalist who received material from Edward Snowden. But it goes on. British Intelligence popped up at The Guardian and demanded the material from Snowden either destructed or handed over to the Intelligence. The Guardian has now destructed two PC's with material from Snowden, thus destroying material of evidence of criminal acts done by USA. Guardian tried in vain trying to explain that this material is already spread to journals all over the world.

We don't want to hear of American crimes ! We only want to hear of crimes from China, Syria, Korea, Egypt, Libya, Greece (at least som of it), etc. etc. This is the official British (and Norwegian, sorry to say) policy to law and order. And the only way to stop the truth, is to silence the whistleblowers and stop the press. We say it again: God save the fucking idiots !

Guardian told to destroy NSA files for national security, says Clegg
David Miranda detention: White House was given 'heads-up'
David Miranda, schedule 7 and the danger that all reporters now face

SISTE: Jagland krever Guardian-svar fra britene (Aftenposten.no)


VG laaaaaangt ute på viddene

(17. aug. 2013) VG's leder beklager idag at Snowden flyktet til Russland, fordi "vi har fortsatt en så stor tro på det amerikanske systemet og USAs evne til å rydde opp i sine problemer, at vi tror Snowden ville ha fått en rettferdig rettergang ..." Hvor VG har vært siste årene vites ikke, men vi hilser gjerne til VG's leder fra

  • Bradley Manning (holdt uten lov og dom i over tre år under torturlignende forhold, nå er en farse av en militær-rettsak i gang, har fått 35 år fengsel for å ha varslet om USA's krigsforbrytelser i Irak),
  • Valerie Plame Wilson (outet av Bush-administrasjonen som CIA agent fordi hennes mann avslørte at Irak ikke hadde masseødeleggelsesvåpen. Lewis Libby, George W. Bush sin stabssjef, ble dømt til 2,5 år i fengsel for handlingen men ble benådet av nettopp George W. Bush før han måtte sone - såvidt vites eneste domfellelsen etter 9/11 ),
  • Susan Lindauer (CIA-asset, avslørte at USA gikk til krig mot Irak uten grunn, fengslet og truet med "tvangsmedisinering" til hun holdt kjeft),
  • Julian Assange (ønskes utlevert for å ha publisert hemmelig materiale, får trolig livstid),
  • Barry Jennings (Deputy Director of Emergency Services i WTC7 og nøkkelvitne til detonasjoner den 11. september 2001, død og trolig drept dager før NIST-rapport ble offentliggjort som hevder det ikke var noen detonasjoner der),
  • Michael Hastings (journalist som førte til general Stanley McChrystal's lite ærefulle avskjed, død under tvilsomme omstendigheter, trolig drept ved at bilens computer ble hacket)
Edward Snowden vet han ville fått livstid trolig i en tilsvarende farse av en rettsak som Bradley Manning opplever i disse dager. Det er ganske imponerende at VG kan se på USA som en rettstat. Kanskje Orwells 1984 er et idealsamfunn for VG ?

Her er treff du får på google på us concentration camps 2013
eller på amerikansk: National Emergency Centers Establishments


Vi krever at Norge gir asyl til Snowden

(3. aug. 2013) Mens norsk byråkrati har avvist asylsøknaden til Edward Snowden uten engang å behandle den på en anstendig måte, og mens våre norske politikere i en valgkamp forsøker å la være å ta navnet Snowden i sin munn, vil Hvamenerpartiene.com nå KREVE en seriøs behandling av asylsøknaden til Snowden. Dersom det er slik at 75 % av folket mener asylsøknaden hans er dårlig behandlet og at nesten 90 % mener at Snowden må få asyl i Norge, da er det faen ta politikernes PLIKT å ta dette på alvor. Den feige holdningen vi har sett hittil hører hjemme i regimer vi ikke liker å sammenligne oss med.

Norge bør gi Snowden asyl (aftenposten.no 3. juli)
Pressemelding: Piratpartiet krever at Norge gir asyl til Edward Snowden (13. juli)

Kjapp spørreundersøkelse: si din mening om Edward Snowden her
Resultatene finner du under menyvalget AVSTEMMINGER samme sted. Selv om tallmateriale er minimalt, ser vi en interessant trend ajour pr. 5. aug.:


Carl von Ossietzky, varsleren som fikk fredsprisen i 1936

(16. juli 2013) Ossietzky, en radikal tysk passifist, varslet verdenssamfunnet om Tysklands militære opprustning på 1920-tallet i strid med Versailles-traktaten, en opprustning som han mente ville sette freden i fare. For dette ble han anklaget for landsforræderi og fenglslet til sin død. Mange sammenligner Ossietzky med Bradley Manning og Edward Snowden. Handlingene deres og anklagene mot dem er forbausende lik dem til Ossietzky, og samfunnet de avslører er på flere måter like råttent som Tyskland på 1920- og 30-tallet. Ossietzky fikk fredsprisen for 1935 i 1936, en utdeling som var så kontroversiell at stortingsrepresentanter i komiteen tidlig trakk seg ut for at ikke Stortinget skulle få "skylden". Det kan se ut som dagens politikere helt har glemt denne tildelingen og prinsippene som lå bak.

Så ser vi at også Edward Snowden (i enkelte medier sammen med Bradley Manning og Julien Assange) er blitt nominerte til Nobels Fredspris. Den vil de i motsetning til Ossietzky selvfølgelig ikke få, fordi det er politisk ukorrekt å gi dem det.

Ossietzky's liv og historie (wikipedia)
Snowden nominert til fredsprisen. Har åpnet øynene til verden. (Dagbladet.no)


Edward Snowden: Pinlig norsk unnfallenhet

(3. juli 2013) Norges behandling - eller mangel på behandling - av asylsøknaden til Edward Snowden blir mer og mer pinlig for hver dag som går. Unnfallenheten, tafattheten, mangel på prinsipell tenkning og mangel på evne til raus behandling ut fra menneskerettighetserklæringen gjør at norske politikere og det byråkrati de instruerer fremstår som patetiske nikkedukker for USA. Og USA på sin side fremstår mer og mer som en fascistisk stat.

Vi krever en seriøs behandling av asylsøknaden til Edward Snowden !!!!!

og for de av oss som vil stemme på et parti som vil gi asyl til Snowden: Etter hva vi forstår er det bare Piratpartiet og Rødt som går inn for asyl til Snowden. Dette kan jo være kjekt å ha avklart i god tid før valget ...

Regjeringens tåkeprat om Snowden (nrk/ytring)