SKANDALE:
Det blir aldri forhåndssamtykke ved telefonsalg, takket være Jens Stoltenberg !

 • 1.743.549 nordmenn har reservert seg mot telefonsalg (pr. 7.02.2009)
 • 95% - 99% av folket ønsker ikke bli plaget av telefonselgere
 • Reservasjonsordningen fungerer dårlig, det VET politikerne
 • Forhåndssamtykke for ALL telefonsalg til private er det eneste rette
 • Den nye markedsføringsloven gir ikke anledning til forhåndssamtykke noe sted
(Revidert 08.02.2008) Kampen mot telefonsalg er lang, tragisk, og forgjeves. Telefonsalg har kommet for å bli, Jens Stoltenberg vil ha det slik. Det dreier seg om arbeidsplasser for en serdeles smal næring som Stoltenberg vil beskytte - på tvers av hva hele folket ønsker. Så mye til folket som stemte Stoltenberg inn på Tinget.

Aldri noe sted har vi sett manifestert en slik motsetning mellom folkevilje og politisk beslutning. Og likevel går et samlet Storting inn for å gi faen i folket og lage en ny markedsføringslov fullstendig på næringenes premisser. Dette er ikke noe nytt, det har skjedd i skattepolitikken og det skjer over alt, så hvorfor ikke med telefonsalg? Slik har politikerne gjort ordet "demokrati" til en vits.

Mer om den nye vedtatte markedsføringsloven kan du lese her


Summary in English at the bottom of the page: Politicians in Norway do NOT listen to their people. It is outrageous.Slutt på dyre femsifrede telefonnummer for kundeservice

(30. juni 2017) EU-domstolen har bestemt at selskaper ikke lenger får lov til å bruke kostbare spesialnummer til kundeservice, blant annet femsifrede. Dommen gjelder i Norge, også. Mange har opplevd å bli belastet for store beløp etter at de har kontaktet kundeservice, selv om problemet forbrukerne trengte hjelp med skyldtes en feil fra den næringsdrivende. Denne praksisen oppleves som svært urimelig for kunden, og er ulovlig, understreker forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth i en pressemelding, skriver dinside.no i dag.

Saken er ført frem av EU, ikke av norske politikere. Det er egentlig ganske skammelig for norske politikere. De har igjen utvist manglende evne og vilje til å ivareta norske forbrukere mot pengemakten.

Les mer på dinside.no her


Familie- og kulturkomiteen overkjører regjeringen om telefonsalg

(5. mai 2017) Regjeringen har utarbeidet flere forslag som er designet for å begrense mulighetene for telefonsalg. De har nå blitt behandlet av familie -og kulturkomiteen og fått tommelen ned. Forslaget skal opp i Stortinget senere, men onsdag anbefalte familie- og kulturkomiteen å skrote forslaget, skriver NRK.no.

Familie- og kulturkomiteen har sikkert blitt utsatt for massiv påvirkning av dyktige og overbetalte lobbyister for å komme til dette standpunktet. De har IKKE hørt på folket i dette landet, folket som valgte dem inn i det de vil innbille oss er et demokrati. Folket har ikke noen som taler deres sak til politikerne. Folket inviterer dem ikke på lunsj og middag. Folket støtter ikke valgkampen deres med penger. Men det gjør pengemakten, næringene som lever av å pushe telefonterror. Politikerne gir til og med faen i at det snart er valg.

Vi har dessverre ikke et demokrati lenger her i Norge, vi har fått et korrupt politiker-tyranni.
Det er en skam!

De vil fortsatt ringe – selv om du er reservert (nrk.no)
Og her er alle idiotene i Familie- og kulturkomiteen som ikke vil bli gjenvalgt


Innskjerping MOT telefonsalg

(22. des. 2016) Politikerne vil i god tid før valget få på plass nye regler som vil forhindre at kreative telefonselgere plager oss i utide. Dette er veldig bra, selv om det har tatt grovt lang tid å få på plass. Og selvfølgelig, smale næringer som tjener masse penger på sølet reagerer hysterisk og skjelver i buksene.

Her er noe av det Aftenposten skriver: "Regjeringen vil stramme inn telefonsalg-reglene. Det blir møtt med glede hos forbrukerorganisasjoner, mens næringslivet fortviler. Den viktigste endringen i forslaget, er at næringsdrivende ikke lenger skal kunne drive telefonsalg overfor egne kunder, med mindre kundene har bekreftet at de ønsker det."

Firmaer kan bli nektet å drive med telefonsalg rettet mot egne kunder (aftenposten.no)

Hyggelig at regjeringen evner, etter alle disse årene, å se at regelverket de har laget var så dårlig at det krever innstramming. Kanskje regjeringen vil evne å se det samme når det gjelder uadressert reklame, reklameinnstikk i aviser og gratisaviser?


ENDELIG: Innstramming av uønsket telefonsalg

(30. mai 2016) Regjeringen ønsker stramme inn uønsket telefonsalg slik at bedrifter du er kunde hos ikke kan ringe og plage deg uten at du uttrykkelig har sagt at du ønsker det. I dag er du fritt vilt hos dine leverandører, og dersom du sier "Jeg har reservert meg mot telefonsalg" sier telefonløgnerne at "Her hos oss er du haket av at du ikke har reservert deg".
Høring - forslag til endringer i reglene for telefonsalg (regjeringen.no)

Dette er en FLOTT innskjerpelse av selvfølgelige forbrukerrettigheter, selv om det kommer mange år for sent.
For en gangs skyld vil vi berømme de blåblå for å gjøre noe riktig.

Men næringene liker det ikke. De hevder, ganske ublu løgnaktig, at så mye som 40.000 mennesker kan miste jobben. Man skulle nesten tro at den største næringen i Norge er å ringe til folk som ikke liker å bli oppringt. Vi foreslår at de skifter yrke, og heller begynner å selge narkotika til skolebarn. Det er like etisk riktig.

Bransjeorganisasjonen Nordma frykter at 40 000 arbeidsplasser kan ryke


Telefonterror
(20. nov. 2013) I en fersk undersøkelse fra Statens Institutt for forbruksforskning (SIFO) svarer 70 prosent av dem som allerede har reservert seg at de likevel blir oppringt av selgere. Det er NRK som konkluderer med at å reservere seg mot telefonsalg fungerer svært dårlig. Dette er jo en ti år gammel nyhet, som kommer opp like jevnlig som utenlandske vogntog på glatten hver vinter.

Problemet er inkompetente og korrupte politikere. Når telefonterroren har fått leve og trives i Norge, skyldes det politikeres ønske om å ivareta smale næringer til venner og bekjente, og ivaretal NHO og LO sine ønsker om arbeidsplasser og omsetning, fremfor å ivareta folk flest. Folket blir som vanlig ikke hørt, uansett hvor ille det er. Det er ikke bare trist når politikerne ikke finner det betimelig å ivareta det folket som har stemt dem inn på tinget, det er faktisk ganske grovt. De rødgrønne har tråkket på folket i denne saken i 8 år, og de blåblå kommer til å fortsette på samme begredelige kurs.

Å reservere seg mot telefonsalg fungerer svært dårlig, viser en ny undersøkelse.


Helvetes telefonselgere
(24. okt. 2013) BT har en artikkel om telefonsalg over to helsider idag. Vi konkluderer enkelt og kort slik: Reservasjon mot telefonsalg fungerer ikke, og mesteparten av folket ønsker ikke å bli plaget av telefonselgere. Dersom det ble stilt krav til forhåndssamtykke ved telefonsalg, ville næringen bli lagt ned over natten.

Krav om forhåndssamtykke avvises av politikerne. 10 års kamp mot telefonsalg har ikke gitt resultater. Det er for mange store og tunge interesser med sine kontakter og penger inn mot politikerne som får gjennomslag for sine ønsker på bekostning av folket (som har valgt de samme politikerne inn). Money talks, og vanlige folk har dessverre ikke lenger noen som representerer dem på Tinget med mindre de betaler PR-selskaper for å gjøre det.

Forakt for folket. Politikernes innbitte forakt for folket i denne saken har vært enestående, og kommer til å vedvare. Politikerne mangler nødvendig verdisyn og gangsyn, og i realiteten er demokratiet lagt ned. Heldigvis for politikerne bekymrer ikke dette dem det aller ringeste.


Her kan du slå opp nummer til telefonselgere

(11. april 2013) Mens gulesider.no bare forteller at det nummeret du slår opp "... brukes til markedsundersøkelser og/eller telefonsalg ..." UTEN å oppgi mer informasjon om hvem det er, kan du slå opp nummeret på telefonterror.no og få vite hvem som ringer deg selv om du har reservert deg i Brønnøysund. Gulesider sin bemerkelseverdige interesse i å verne om kjeltringene er patetisk, likeså våre korrupte politikeres manglende vilje til å slå ned på kjeltringer som bryter loven.

www.telefonterror.no


Piratpartiet vil ha slutt på plagsomt telefonsalg

Man skal bare bli oppringt når det er gitt forhåndssamtykke til det.

(28. sept. 2012) Forslaget som ligger på bordet nå høres ganske enkelt slik ut:
"Telefonsalg (inklusiv opinionsundersøkelser som ikke blir offentliggjort og markedsundersøkelser) rettet mot private tillates bare når det er gitt forhåndssamtykke. Opinionsundersøkelser som blir offentliggjort tillates hvis det oppgis når og hvor offentliggjøring finner sted. "

Les hele saken her


Telefonsalg og politiker-idioti.
(22. juli 2012) SIPO gjorde i april i år en undersøkelse som viser at 81 % av de som ble oppringt av telefonselgere hadde reservert seg for telefonsalg. (BT 22. juli) Reservasjon virker altså ikke - noe alle vi som ikke er politikere har forstått for lenge siden. Men for politikerne er det viktig at næringer kan reklamere for hva som helst, når som helst, hvor som helst og hvordan som helst, selv om verden trenger det motsatte.

Korrupte politikere lar dårlig ordning fortsette. Ordningen med "reservasjon" er en dårlig ordning som er iscenesatt av korrupte politikere, om ikke korrupte i vanlige forstand (økonomiske gjenytelser), så korrupte for å ivareta "næringene" til venner og bekjente på bekostning av folket som har valgt dem inn.

Næringene er fredet i mange år til. Derfor tar ikke (unnskyld) idiotene de grep som må tas og får slutt på faenskapen. Først i 2014 skal et makkverk av en markedsføringlov "evalueres" og så går det sikkert mange år til. Vi garanterer at det partiet som går ut med forbud mot telefonsalg unntatt der det er gitt forhåndssamtykke, vil få mange titusener ekstra stemmer. Om AP er for arrogant til å gjøre dette, finnes det kanskje andre partier som bryr seg om folket ??? Vi har sendt forespørselen videre til Frp som i noen saker påstår de representerer folkemeningen.

Mer om markedsføringsloven her


Intermedia as bryr seg ikke om reservasjon mot telefonsalg (19. mars 2012)

Sigbjørn Rivelsrud på telefon 41 91 98 88 mail sigbjorn@rubrikk.no er ansvarlig for domenene inmed.no og rubrikk.no. Selskapene i Møllergata står som verstingselskaper både i omtale på nettet og hos forbrukerrådet. Dessverre er ulovlig telefonsalg til folk som har reservert seg ikke særlig problematisk for useriøse aktører, takket være politikere som ikke er interessert i folkets beste. I årevis har de laget lovregler som ivaretar "næringene" (les: kjeltringene!) og gitt blaffen i folket.

Forakt for folket. Noen sier vi har de politikerne vi fortjener, men nei, dette her fortjener vi virkelig ikke. Dette er nemlig å utvise grov forakt for folket og folkemeningen, det er både utilbørlig og skammelig og uanstendig. Heldigvis for politikerne er de ikke ansvarlige for det de gjør. Snart er det valg, men ingen partier ønsker endre på galskapen. Det sier litt.

Forbrukerrådet har fått 90 klager på Intermedia AS fra forbrukere som har registrert seg mot telefonsalg
Plagsomme selgere fra Intermedia AS/rubrikk.no (samme adresse, samme organisasjon)


Plages du av automatiske oppringinger fra InFact AS ? (23. febr. 2010)

På grunn av inkompetente politikere og et pill råttent næringsliv hjelper det ikke at du har reservert deg mot å bli plaget av telefonselgere. Nå er selgerne blitt automatisert, og tillater seg å ringe enhver som også har reservert seg. Hva kan du gjøre med det?

Send dem en tung, ufrankert konvolutt
Selvfølgelig uten å oppgi avsender. Postadressen til InFact er:
InFact AS
PB 5187, MAJORSTUEN
0302 OSLO


Nytt krav om forhåndssamtykke ved telefonsalg (17. nov. 2009)

Denne gangen er det en 87 år gammel mann som har blitt lurt av telefonselgere. Realiteten er at mange mennesker i dette landet ikke klarer å reservere seg mot telefonsalg eller reklame i postkassen. "Vi må få den motsatte ordningen med forhåndssamtykke," bønnfalt datteren på radio i dag.

Men politikerne vil heller at smale næringer skal få ture frem som nå både når det gjelder telefonsalg og uadressert reklame tiltross for de skader det medfører. Vi har ikke ord for hvor arrogant og slett vi finner slik politikk.


Telefonterror.no (16. okt. 2009)

Ja, det er kommet et nettsted der du kan sjekke opp de telefonnumrene som ringer og plager deg i tide og utide, selv om du har reservert deg mot telefonsalg. Og mens du slår opp kan du jo lure på hva slags åndsfriske politikere det er vi har i dette landet som praktiserer en politikk som ikke respekterer privatlivet til folk. Det har vi lurt på siden 2003, og vi har bare en eneste konklusjon: Slik politikk er en skam for sivilisasjonen. Et samlet folk er tjent med at det kreves forhåndssamtykke for telefonsalg, markedsundersøkeler og meningsmålinger som ikke blir offentliggjort. Men politikerne vil heller ta vare på smale næringer som tjener millionbeløp på å plage deg ...

Nettstedet heter teleonterror.no


Når det "ikke er dekning hos folket" for politikken (27. sept. 2009)

Det er Dagbladets leder som skriver i dag at Arbeiderpartiet må revudere sin innvandringspolitikk fordi "det ikke er dekning hos folket" til en liberal politikk. Og vi stusser litt. For vi vet at mellom 95 % og 99 % av folket ikke ønsker å bli forstyrret av telefonselgere. Likevel har de rødgrønne IKKE gitt folket anledning til forhåndssamtykke, men ivaretatt smale næringer som tjener millionbeløp på å ringe til folk som ikke ønsker bli oppringt.

Vår konklusjon er klar: Arbeiderpartiet bryr seg lite om hva det er dekning for eller ikke dekning for, og utviser klar forakt for folket på en utrolig arrogant måte - med mindre det finnes et annet parti som faktisk bryr seg. Selv om det hjelper lite vedr. telefonsalg å stemme på et annet parti (de er alle like lite interessert i hva folket mener om saken), kan man gjøre som mange av våre lesere på disse sidene gjør: Stemme noe annet enn Arbeiderpartiet. Nå har de fått fire år til på Tinget. Vil de omsider virkelig se hva "det er dekning hos folket" for å gjøre? Svaret er: Nei, no way baby!Blir det forhåndssamtykke ved telefonsalg? (25.nov. 2007)

Kampen mot telefonsalg har engasjert leserne mest

Loggen vår viser hvilke sider som får flest treff og hvilke søkeord leserne bruker for å komme dit. Siste halve året har telefonsalg ligget på topp. Før dette var det saken med spilleautomatene som var mest sett. Både næringer og enkelte politikere følger med her.

1.605.068 har reservert seg mot telefonsalg

Pr. idag har 1.605.068 nordmenn reservert seg mot telefonsalg. Dette viser et eksepsjonelt høyt engasjement, og vi hevder at mellom 95% og 99% av alle nordmenn er imot telefonsalg. Det er utilbørlig hvis Stortinget går mot et samlet folk i denne saken.
   
Ny markedsføringslov legges frem våren 2008

Etter at lov som forbyr telefonsalg er trenert og sabotert av Arbeiderpartiet siden år 2000, legges ny lov omsider frem for Stortinget til våren. Vi forventer følgende lov:

 • det kreves forhåndssamtykke for telefonselgere å ringe opp private
 • også når inntekter av salget går til gode formål
 • det kreves forhåndssamtykke på markedsundersøkelser
 • det kreves forhåndssamtykke på meningsmålinger som ikke garanteres offentliggjort
 • det behøves IKKE forhåndssamtykke på meningsmålinger som offentliggjøres
Dessverre, vi får det neppe. Jens har gode venner i de smale næringene som lever fett av telefonsalg. Hvis politikerne går imot folket enda en gang i denne saken, skyldes det fortsatt korrupsjon, kameraderi og pampevelde - og en grenseløs forakt for folket.
Forakter du folket ditt?


Her kan du selv se utviklingen på Brønnøysund siden 17.11.2007 - det er tankevekkende!

Og her kan du reservere deg eller endre din reservasjon (du må oppgi fødselsnummer til Brønnøysund)

Forbrukerombud Bjørn-Erik Thon ønsker forbud mot telefonsalg med unntak for "veldedige og humanitære" organisasjoner. Hvorfor unntak? (7. juli 2007)

Han går ut i Dagbladet i dag med et innlegg som er ment å støtte forbrukerne mot regjeringens håpløse tiltak. Men så kommer godbiten: Han ønsker unntak fra forbudet for "gode formål". Og vi spør oss: Hvorfor i all verden vil han ha unntak ??? Vi har i automatsaken sett hvor dårlig det går når prinsipiell politikk skal lefle med "gode formål" - resultatet ble en katastrofe og et folkehelseproblem.

Når 92% av befolkningen ifølge forbrukerombudet (eller mellom 95% og 99% ifølge hvamenerpartiene.com) er i mot å bli forstyrret av telefonselgere i heimen, gjelder det ALLE telefonselgere, også der en bitte liten prosent av inntektene går til "gode formål". Problemet til forbrukerombudet er pr. definisjon at dersom han jobber på tvers av forbrukerne, må han se til å finne seg en annen jobb.

Vi lanserer derfor det eneste alternativet til forbrukerombudet: Totalforbud mot telefonsalg UNNTATT der folk har gitt forhåndssamtykke. Så får man heller gjøre det mulig å gi forhåndssamtykke til alle "gode formål" generelt. Og hvorfor er regjeringen vettskremt for et slikt tiltak? Jo, fordi vennene deres i telemarketing-bransjen og i organisasjonene frykter at de vil tape penger på det. Hva folk flest mener, spiller ingen rolle. Leve demokratiet !!!


Landet skriker etter arbeidskraft, og vi har over 50.000 som driver uønsket arbeid uten at politikerne løfter en finger (19. juni 2007)

Telemarketingselskapene liker å si at de har 25.000 ansatte på full tid rundt i landet. Til å produsere og distribuere uadressert reklame, reklameinnstikk og gratisaviser til folk som ikke ønsker ta imot det går det sikkert like mange. Dermed har vi 50.000 sysselsatt i "søppelindustri" som jobber mot folkets interesser og representerer en destruktiv og miljøfiendtlig virksomhet.

Problemet er at disse dyktige og kvalifiserte menneskene behøves andre steder i samfunnet. Landet skriker etter god arbeidskraft, men politikerne evner ikke gjøre koblingen. Istedenfor svinger politikerne etter næringenes interesser og gir blaffen i folk, demorkrati, verdier og ressurser. Slik vil de bidra til å destruere fremtiden. Er det noe håp? Neppe.


Forakter barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem folket som valgte henne inn på Tinget? (17. juni 2007)

Mens vi venter på at den nye markedsføringsloven skal legges frem for Stortinget til høsten, kom Karita Bekkemellem på TV i går og kunngjorde nye endringer for telefonsalg. Det kan se ut som et stunt tatt helt ut av markedsføringslovens sammenheng, men det kan også være at hun har sett lyset og vil legge dette stuntet inn i den nye markedsføringsloven og at dette er en "før-valg-lekkasje" om det. Hun vil gjøre to ting:
 • det blir totalforbudt å ringe og plage folk i helgene, og næringen får helgefri
 • alle inngåtte telefonsalg-avtaler må bekreftes skriftlig, det betyr at telefonselger må sende en avtale til kunden som kunden signerer og sender tilbake
Begge deler er jo positivt og bra, akkurat som når Giske skal løse spilleproblemet med å forby spilling om natten og ved å tette seddelsprekken. Å bruke signerte avtaler er ypperlig, slike avtaler vil trolig torpedere alle useriøse aktører og flere av de seriøse. Vi tipper at 95% av alle disse avtalene går rett i søpla fordi vi vet at folk har en utrolig evne til ikke å gjøre noe som helst. Faktisk hadde vi heller ventet oss en "bok-klubb-versjon", at kundene fikk angre-avtale i posten som de kunne sende inn dersom de ønsket å gå fra avtalen. Slik kunne neglisjering gå i telemarketingselskapets favør. Det er jo denne tankegangen som gjør at Posten i dag deler ut over 50.000 tonn uadressert reklame til folk som ikke ønsker det, fordi mange ikke gidder reservere seg. Og det er den samme ministeren som er ansvarlig for miljøgalskapen.

Så hvorfor er vi ikke imponert over Karita Bekkemellem sitt utspill om telefonsalg i går?

Jo, fordi hun nok en gang gir blanke faen i folket. Hun neglisjerer det faktum at mellom 95 og 99 % av velgerne hennes ikke ønsker å bli forstyrret av telefonselgere i det hele tatt. Slik neglisjering er fullstendig utilbørlig. Hun må gjerne gi telefonselgerne helgefri, og det er ypperlig at hun foreslår skriftlig avtale, men mest av alt er det bare en eneste ting hun kan gjøre dersom hun har et snev av verdier og anstendighet i jobben sin: Hun kan i tillegg til de gårsdagens to gode tiltak kreve forhåndssamtykke ved telefonsalg, slik at vanlige folk ikke blir oppringt uten at de ønsker det. Alt annet er å utvise grov forakt for folket. Så enkelt er det.

Karita Bekkemellems forslag om å stoppe telefonsalg i helgene er langt fra er godt nok, mener forbrukerombud Bjørn Erik Thon (dagbladet.no 18.06)


Telemarketing er en dypt kriminell vekstindustri, ifølge Günter Wallraff (27. mai 2007)

Denne gangen har Günter Wallraff gått undercover i telemarketingbransjen i Tyskland. Og i en stor reportasje i Dagbladet i går kom resultatet. Wallraff omtaler telemarketingbransjen som "en dypt kriminell vekstindustri".

For her trikses, lures, lyges, pushes og lokkes det, og det ut over alle støvelskaft. De Call-centerne som Wallraff besøkte har ingen moral, ingen etikk, ingen verdier som et samfunn kan leve med. Bransjen vil selvfølgelig si at slik er det ikke her i Norge, men vi er ikke i tvil om at det alt for mange steder i denne bransjen fokuseres mer på å tjene penger på bekostning av "kundene", enn etikk og moral. For det handler om å tjene penger. Intet salg, inngen penger, ingen lønn. Så enkelt er det.

Hittil har telemarketingbransjen i Norge blitt beskyttet til det bemerkelsesverdige av våre politikere. Til høsten skal det komme en ny markedsføringslov. Frem til da kan du jo lure på om politikerne har tenkt å lytte til folket denne gangen.


Panic in needle park: telemarketing-bransjen er opprørt over krav til forhåndsgodkjenning av telefonsalg (10. juli 2006)

Bransjeforeningen til Telemarketing er opprørt - ny lov vil stille krav til forhåndsgodkjenning av telefonsalg. For det går mot forhåndssamtykke ved telefonsalg - i tråd med en enstemmig nasjons ønske! Det politikerne har forstått er at 1.369.563 (en million trehundrede og sekti ni tusen personer) har reservert seg mot telefonsalg. Dette er bare toppen av isfjellet - vi antar at mellom 95% og 99% av folket krever forhåndsgodkjenning for telefonsalg. Og med dette mener de fleste også telefonsalg fra veldedige organisasjoner, fra aviser, fra annonsører osv. osv. osv. Det kan se ut som noen politikere ønsker unntak for telefonsalg der veldedige formål mottar 10% av omsetningen, dette er såfall klart i strid med folkets ønske.

En annen sak er markedsundersøkelser og opinionsundersøkelser som departementet ønsker tillatt. Markedsundersøkelser er undersøkelser knyttet til produkter, kjøpevaner og respons på annonsekampanjer mm. Dette er også klart en sak som bør avkreves forhåndssamtykke. Opinionsundersøkelser derimot er legitime undersøkelser som fortsatt kan tillates.

Næringene mener overgang til forhåndssamtykke kan bety sanering av næringene, og har selvfølgelig gått i fistel. Vi tillater oss å være litt kynisk og si at i dagens arbeidsmarked er det meget positivt at vi får 25000 nye oppegående, dyktige arbeissøkere til å søke på alle de ledige jobbene som finnes. Vi konstaterer at folk ikke er interessert i tjenestene deres, og ser det helt som selvfølgelig at de derfor må finne seg noe annet å gjøre.

Ifølge NRK.no skal ny markedsføringslov sendes ut på høring mandag, det skal innføres et forbud mot telefonsalg dersom det ikke er innhentet forhåndsgodkjenning
Høringsnotatet og forslag til ny lovtekst finner du her, en pdf-fil på 13 MB. Aktuelle sider er 98 til 118
Her er opptak av en engelskmann som fikk nok av telefonselgere ...
Les våre kommentarer til den nye markedsføringsloven her


Dårlig utkast til ny markedsføringslov for regulering av telefonsalg og uadressert reklame (11.juli 2006)

Barne- og Likestillingsdepartementet går i små skritt - som vanlig - fordi de har som målsetting at folk fortsatt skal utsettes for mest mulig reklame. Her er det som må gjøres:
 • Forhåndssamtykke ved telefonsalg må gjelde også der "gode formål" får 10% av inntekten
 • Markedsundersøkelser må betraktes som telefonsalg og avkreves forhåndssamtykke, opinionsundersøkelser kan tillates fortsatt
 • Uadressert reklame må tillates distribuert bare der det foreligger forhåndssamtykke (dette er ikke engang foreslått i høringsnotatet, men vi har mailet dept. og krevd at det blir tatt med)
 • Reklameaviser (gratisaviser) er reklame og må betraktes som reklame, og må tillates bare der det foreligger forhåndssamtykke
 • Innstikk i aviser er reklame som forbrukerne må kunne fri seg fra (hvordan ?)
 • Reklame må begrenses i offentlig virksomhet og i offentlige rom (eksempel: NRK sine hjemmesider og Avinor sine flyplasser) og i byrommene

Departementet går for full rulle ennå en gang - det betyr ingen avgjørelse i overskuelig fremtid ( 12. mai 2006 )

Fra Informasjonsrådgiver i Barne-og likestillingsdepartementet har vi fått denne kommentaren:

"For tiden er markedsføringsloven gjenstand for revidering og det tas sikte på å sende et høringsnotat på alminnelig høring sommeren 2006. Telefonsalg og hvilke vurderinger som blir gjort mht. gjeldende bestemmelser vil være en del av høringsnotatet.

Notatet vil bli offentliggjort på våre hjemmesider så snart det foreligger.

Departementet vil legge vekt på å få frem alle interesser og fakta i spørsmålene som tas opp slik at det kan foreligge et godt beslutningsgrunnlag. Det er avholdt møter med bransjen og forbrukerrepresentanter underveis i prosessen. Etter den siste tidens medieoppslag om telefonsalg er det også mange som har kommet med konstruktive synspunkter som vil bli vurdert. Høringsrunden vil i tillegg kunne belyse problemstillingen ytterligere."

Slik gjør departementet når det vil illustrere at idiotiene ikke kjenner noen grenser. Samtidig er det en elegant måte å få feid av banen SV sitt krav om forhåndsgodkjenning - i hvert fall for en stund. Vi minner om at mellom 95% og 99% av det norske folket ønsker forhåndsgodkjenning ved telefonsalg. Også denne gangen er vi overbevist om at departementet IKKE vil høre på et overveldende flertall av folket. Forakten for demokratiet er trolig like stor som forrige gang man skulle "gjøre noe" med telefonsalget i 2000.

Resultatet av "høringene" blir ganske sikkert et generelt krav om forhåndsgodkjenning UNNTATT der 10% av inntektene går til veldedige organisasjoner. Folk skal fortsatt bli krenket i sitt eget hjem av politikere som ivaretar smale interesser (venner og bekjente?) foran folk flest. Det er en skam.


Hva i all verden er det egentlig Karita Bekkemellom (AP) vil gjøre med telefonsalget ??? ( 23. april 2006 )

Karita Bekkemellom er uklar. Flere ganger siste uken har familieministeren kommet med utspill om å "gjøre noe" med telefonsalget, og nå vil hun "utrede" dette nærmere. Dette lukter lefling med pengepusherne lang vei (noen av dem har hun i sine egne rekker), det lukter nye høringer, nye forskningsrapporter og laaaaaang tid.

SV derimot er klar, like klar som de var for 6 måneder siden før de fikk makt til å gjøre noe med det: Telefonsalg til private skal bare tillates der det er gitt forhåndssamtykke. Folk bør kunne bruke Brønnøysund-registrene positivt til å gi samtykke bare til telefonselgere fra veldedige formål eller til telefonsalg generelt.

Folket er helt klar. Når over 1 million har tatt bryet med å reservere seg, er dette alene bevis på at mellom 95 og 99% av folket er imot telefonsalg, at mellom 95 og 99% ønsker telefonsalg kun der det er gitt samtykke til det på forhånd. Det fine med reservasjon er at så få gidder å gjøre det. Folk har viktigere ting å ta seg til. Dette vet næringene. Dette vet politikerne. Derfor kan de bruke "reservering" til å gi et skinn av "demokrati" - og faenskapen (unnskyld: inntektene) bare fortsetter som før.

Det handler om respekt. For dersom regjeringen har grunnleggende respekt for folk, setter den i verk krav om forhåndsgodkjenning øyeblikkelig.

Dersom regjeringen mangler denne respekten, kan den heller ivareta en meget smal bransje som tjener svære penger på å ta folk på senga i heimen. AP tok opp saken med telefonsalg i 2000 - til hele folkets glede. Men så sies det at A-pressen ga klar beskjed om at de trengte fortsatt telefonsalg fordi de også tjente penger på det. Lovforslaget ble plutsetlig lagt på is uten noen god forklaring på hvorfor. Saken ble en skamplett for AP, like stor skamplett som EU-kua i sin tid. Bergens Tidende eier heller ikke skam i denne saken, en leder i går viser at BT fortsatt ønsker tjene penger på telefonsalg uansett hva folk vil.

Det er politikk. Bush sa det så fint: De som ikke er med oss er mot oss. AP har i forbausende mange saker markert at de er imot folket. Denne forakten for folkemeningen er blitt et problem for AP på meningsmålingene, folk har gått lei. Det hjelper ikke å ha gode hensikter når regjeringen og folket trekker hver sin vei. Det morsomme er at Frp (sist vi spurte før valget) er FOR telefonsalg og MOT å kreve forhåndsgodkjenning. Her har regjeringen en ypperlig sak der den kan vise at den tar vare på verdiene til folk flest i motsetning til Frp. Heller ikke dette har de oppdaget, utrolig nok.

Det er enkelt for AP å sabotere folket denne gangen også. Det er bare å gjøre saken til et svært inngrep i masse lover, slik at hele prosessen tar en 3 - 4 år, kanskje med EU-rettsaker i tillegg. Alternativt kan det gjøres et lite grep i en liten lov, og få den gjennom på kort tid i Stortinget.

Vel, det er et håp i denne saken selv om politikernes mangler grunnleggende verdier. De politiske partiene får nemlig ikke direkte inntekter av telefonsalg slik de gjør av spilleautomatene.


Svenskene vil stramme kraftig inn på reglene for telefonsalg etter at kunder er blitt lurt (18. okt. 2005)

Bakgrunnen er en strøm av klager fra kunder som føler seg lurt, skriver BT i dag. Derfor vil forbrukermyndigheten Konsumentverket ha et lovfestet krav om at avtaler om kjøp er ugyldige inntil det er inngått en skriftlig avtale. Dermed vil svenskene få slutt på at intetanende kunder svarer "ja" etter å ha blitt snakket trill rundt av sleipe telefonseleger, eller at de svarer "ja" uten å vite hva de egentlig svarer på. Mange telefonselgere jobber på provisjon, og ledes derfor til å opptre pågående eller direkte aggressivt. Det er ingen grunn til å tro at forholdene er annerledes i Norge. I Norge har mange imidlertid forventet en ny lovregel at telefonsalg bare skal skje der det positivt er gitt forhåndssamtykke til det. Likevel kan det være grunn også for norske myndigheter å se nærmere på det svenskene gjør: kreve en skriftlig avtale før den er gyldig, selvfølgelig i tillegg til forhåndsgodkjenning.

Hittil kan det imidlertid synes som om norske myndigheter er mer opptatt av å sikre telefonselgerne enn folket.

Vil stramme inn på telefonsalg i Sverige
Les hele artikkelen på svensk her


Forbud mot telefonsalg er forventet til høsten, med unntak av humanitære organisasjoner. Hvorfor unntak? ( 1. sept. 2005 )

BT skriver under overskrifen Telefonselgere går tøffere tider i møte en artikkel der det fremgår at man forventer et forbud mot telefonsalg blir vedtatt til høsten. Selv familieminster Laila Dåvøy ser nå at det er behov for strengere regler, og vi må bare gratulere. Men, og det er et men som det så vellykket har vært med spilleautomatene, med unntak av humanitære organisasjoner som skal få fortsette som før, sier BT. Vi forstår ikke hvorfor BT liker å bruke ordet FORBUD. For loven vil trolig kreve forhåndsgodkjenning , som i praksis trolig vil eliminere 95% av telefonsalget til private.

Det ser ut som det er greitt for enkelte politikere å gi sine venner sær-regler og sær-fordeler og slik innføre ulikhet for loven. Dette signaliserer at politikerne ikke har forstått problemet i det hele tatt. For hvorfor i all verden skal det være greitt å plage folk i heimen dersom 10 øre av hver krone man klarer å hanke inn går til veldedighet?

Det finnes bare en løsning som respekterer folks ønsker i denne saken: Å Kreve forhåndsgodkjenning for telefonsalg til private. Og det må gjennomføres likt for alle. Nå. Derimot ser vi mulighet for at folk gir sitt forhånds-samtykke spesifikt for telefonselgere der 10% av inntekten går til humanitære organisasjoner og / eller for andre telefonselgere. Dette vil ivareta respekten for folkemeningen og gi folk mulighet til å styre sitt eget privatliv.

Det morsomme er at apparatet er på plass. Brønnøysundregistrene er klare, det er bare å endre premissene for registeret: at det blir et register for telefonselgerne over hvem de har lov å ringe til. Ved å gjøre det direkte straffbart å ringe til noen som ikke har godkjent det, kan dette overholdes.


SV fremmer lovforslag for Stortinget i dag, krever forhåndsgodkjenning ved telefonsalg (27. april 2005)

Forslaget er historisk, tatt i betraktning av at det forrige lovforslaget fra AP (1999 - 2000?) ble trukket av uklare grunner. Onde tunger sier det var A-pressen som ga klar beskjed til sine politikere at de ikke skulle tukle med telefonsalget.

Dermed ser det ut til at forhåndsgodkjenning kan bli et prinsipp som kan regulere der næringer ønsker en fot inn i privatlivet til folk. Et vedtak om forhåndsgodkjenning vil være helt i tråd med folkemeningen - og vi ser ikke at lobbyister skal greie å trenere eller få droppet saken. Det er bemerkelsesverdig at Kristelig Folkeparti aldri har reist denne verdisaken. Men nå får de anledning til å markere sine verdier i en sak som er viktig for folket i god tid før valget ... om de ikke heller vil følge Mammon.

Les hele saken på BT.no her


Forbud mot telefonsalg gikk nesten igjennom i 2000

"Som forbrukerminister er jeg opptatt av det sterke - og stadig økende - kommersielle presset barn, ungdom og voksne utsettes for. Reklame eller markedsføring i en eller annen form dukker opp i så å si alle hverdagslivets sammenhenger; i media, i offentlige rom – ja til og med i skolen. Må det være slik ? Det er tid for å ta en debatt om grensene for reklame og kommersielle ytringer."
Les hva barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim skrev i 2000

"I Ot.prp. nr. 62 uttaler departementet at den beste forbrukerbeskyttelsen vil oppnås ved at det stilles krav til forbrukerens forutgående samtykke før telefonmarkedsføring kan finne sted."
Høringsnotat om endringer i markedsføringsloven fra 2000

Datatilsynets årsmelding fra 2004 oversendt moderniseringsministeriet 11. februar 2005
der det bl.a. står:

  "På bakgrunn av dette vil Datatilsynet se nærmere på reservasjonsordningen. En av ideene som har vært tuftet i den forbindelse er at den direkte markedsføringen kan baseres på fohåndssamtykke og ikke reservasjon. Det vil altså si at man må foreta en aktiv handling for å få markedsføringshenvendelser, i motsetning til i dag der man selv aktivt må be om å ikke få det.
Tanken om forhåndsgodkjenning er altså ikke ny, den er bare sabotert av våre politikere.

Bergens Tidendes leder ber for sin syke mor (29. april 2005)

På lederplass skriver BT i dag bl.a.: "Telefonsalg er imidlertid en viktig del av levebrødet til mange ideelle organisasjoner ... et forbud kan påføre organisasjonene milliontap. Derfor bør politikerne tenke seg godt om før de vedtar en lov som forbyr alle å drive med denne type virksomhet." Annet sted i avisen forstår vi at også BT vil få store tap ved slikt forbud.

Til dette er mye å si:

 • For det første er det ikke snakk om å forby telefonsalg, det er snakk om å tillate det bare der det er ønsket. Det er en stor forskjell.
 • For det andre er trolig mellom 95% og 99% av folket i mot telefonsalg. At hele 1 million mennesker har tatt bryet med å reservere seg viser hvilken formidabel motstand det er mot telefonsalg. Å lytte til dem kalles demokrati.
 • For det tredje vet vi at mange tjener penger på suspekt virksomhet, f.eks. salg av narkotika. Det er selvfølgelig ikke noe argument for å fortsette virksomheten.
 • Saken har også en verdimessig side. Skal det være fritt frem å dytte alt mulig på folk som ikke reserverer seg, eller skal det kreves forhåndsgodkjenning? EU har tvunget igjennom krav om forhåndsgodkjenning for reklamemail, tilsvarende krav for uadressert reklame vil spare 55 tusen tonn ikke-resirkulerbart papir årlig. Det er lett å se bort fra verdier når man selv tjener penger på faenskapen.
Det ser ut som BT's leder har mistet gangsynet fullstendig i denne saken i frykt for å miste egen profitt. Slikt er trist. Men dette er nok en gang begynnelsen på hylekoret som vi sist så for 5 år siden da AP ville fremme tilsvarende lov. Den gang seiret pengene over verdiene.


En million nordmenn har reservert seg, 99,5% av dem er mot telefonsalg. Men politikerne nekter å ta signalet. (7. des. 2004)

En bompengeaksjon utenfor Bergen som berørte 20.000 mennesker klarte å få 350 innbyggere til å klippe ut en avisannonse og sende den inn for å registrere seg som motstander av bompenger tilsvarende en måndeslønn. Dette ble ansett som relativt bra respons.

Når en million av landets 5 millioner innbyggere reserverer seg mot telefonsalg sier det ikke bare noe om hva folk synes om telefonsalg. Det sier mye om hva folk synes om politikerne i dette landet.

Det sier litt om den reinspikka idiotien vi ser våre politikere legger for dagen. Selv for en som ikke er uerfaren i bannskap, er det vanskelig å finne sterke nok ord.

Her evner de ikke ta et klart signal fra en million innbyggere og gjør det som må gjøres. Det er greitt nok at politikerne kan mangle kompetanse på mange områder, men når de i tillegg er døve og blinde og fullstendig blottet for et minimum av anstendige verdier, ja da er det ikke håp for dem - eller for oss.

Les hele saken på Brønnøysundregistrene her

Løsningen:  Telefonsalg til private bare der det er gitt skriftlig forhåndsgodkjenning.


SV's landsmøte krever forhåndsgodkjenning for telefonsalg ! ( 1. april 2005 )

I kveld skjedde det: Magnar Bergo la frem forslaget i landsmøtesalen der SV går fra "nei takk til ja takk" på telefonsalg. Istedenfor at man må reservere seg, må man registrere seg for å motta reklame per telefon. Stor applaus, stor støtte. Dermed er det første stort skritt i retning av lovfestet forhåndsgodkjenning tatt. Trolig vil ordningen foruten telefonsalg også favne uadressert og adressert reklame. SV's klare verdisyn her kan bli nok en spiker i kisten til Krf ved valget til høsten. Saken bør gå enstemmig igjennom på Stortinget og være avklart før nyttår.


Amerikanerne kan kjøpe en dings som hjelper dem mot telemarketing for US$ 12,95 (29. mars 2005)

Dette må jo være en stor artikkel for det norske anti-telefonsalg-markedet: 100 kroner x 2 millioner husstander gir en netto profitt på mange milliarder kroner - helt i tråd med Høyre og Krf's verdifulle ånd!
Telenor, hvor er du?

Anti-telemarketing-device for det amerikanere som er lei av junk-oppringinger


Folket er møkka lei av reklame (16. mars 2005)

En undersøkelse fra Statens institutt for forbruksforskning, SIFO, viser at 90 prosent av forbrukerne irriterer seg over telefonsalg. Det er misnøyen med reklame i avisene som har økt mest de siste åra. Nesten like mange ergrer seg over reklamen på TV som postkassereklamen.

Les hele saken på nrk.no her


Telefon-salg er blitt landeplage (7. nov. 2004)

Selv om 1 million nordmenn har reservert seg mot telefon-salg har «stueterroren» nærmest eksplodert i omfang. Du blir tilbudt alt fra tran til parabolantenner på hjemmetelefonen. I år vil telefonsalget av varer, tjenester og lodd/støtte til humanitære organisasjoner bli på rundt en milliard kroner, i følge Norsk Direktemarkedsføringsforening (Nordma).

Mens det tidligere var ideelle organisasjoner som ringte folk hjemme på kveldstid for å be om støtte, har nå alle slags kommersielle aktører tatt i bruk metoden som på bransjespråket kalles telemarketing. 967 000 nordmenn har sett seg grådig lei på telefonsalg og har reservert seg mot denne typen henvendelser. Likevel opplever mange at de fortsatt blir kontaktet.

Les saken i Dagbladet.no her

Reportasjen i Dagbladet unnlater å nevne følgende momenter:
 • Dagens ordning er korrupt, fordi partier som hevder de står for "verdier" ser vekk fra ønsket til folk flest for å ivareta økonomiske interesser til næringer som gir ørlite overskudd av virksomheten til kristelige og ideelle organisasjoner. Lovforslaget om å forby telefonsalg unntatt der det er forhåndsgodkjent ble etter sigende plutselig lagt på is av Arbeiderpartiet grunnet trykk fra A-pressen, dette er aldri blitt dementert.
 • Krav om forhåndsgodkjenning kan mye bedre ivareta forbrukernes interesser (det kan være at de som trenger det mest reserverer seg minst). Dette vil bli en postitiv reservering i motsetning til dagens system som er en negativ reservering.
 • Dagens ordning er udemokratisk, ganske enkelt fordi folk flest ville ønsket en positiv reservering fremfor dagens ordning. Det er en skam at folk må aktivt gjøre noe i en drøss registre for å slippe å bli plaget i heimen. Hvorfor lager ikke Dagbladet en solid forbrukerundersøkelse?
 • Dersom man mener noe som helst med "verdier" er det ingen annen løsning enn forhåndsgodkjenning i slike saker (telefonsalg, uadressert reklame, adressert reklame o.l.) Dette handler om respekt for folk, hvis politikerne mangler dette bør de skifte jobb.
 • For salgspåvirkning via e-mail og fax kreves forhåndsgodkjenning takket være krav om EU-tilpasning. Det er pussig at vi må UT av landet for å finne praktisering verdier. Her er ikke "legning" godt nok.
Redaktøren, hvamenerpartiene.com


Stadig flere klager på telefonsalg (18.juni 2003)

Antall klager på telefonselgere er de siste månedene blitt fordoblet, og jusstudenter må nå hjelpe til for å få unna sakene, skriver nettavisen til nrk (Else Merete Guntveit og Reidar Jensen) på http://www.nrk.no/nyheter/okonomi/2846771.html

"Datatilsynet drukner i klager fra folk som er lei av telefonselgere. Antallet klager er mer enn doblet på få måneder, selv om stadig flere reserverer seg mot slikt salg i Brønnøysundregisteret. Nesten en halv million nordmenn har reservert seg mot telefonsalg, men får likevel henvendelser. Dette har ført til en klagestorm, og jusstudenter hjelper nå til med å få unna alle sakene. Særlig det siste kvartalet er det kommet svært mange klager.

Det finnes eksempler på at folk som reserverte seg for to år siden har fått opptil fire henvendelser fra samme organisasjon på en og samme dag, slik at de til slutt måtte ha hjelp fra Datatilsynet for å reservere seg."

Konklusjonen er grei: Reservasjonsordningen fungerer ikke slik den skal. I tillegg har den prinsipielle sider som er betenkelige, nemlig at man skal måtte reservere seg for markedskreftene i det private rom. Det burde absolutt vært motsatt: at det private rom var hellig, men at de som ønsker kan åpne for markedskreftene ved å tillate slikt i et register.
red.


Flere sier nei til telefonsalg (27.februar 2003)

" Reservasjonsregisteret ble satt i drift fra nyttår 2001. Siden da har over 380 000 personer bedt om å slippe å få adressert reklame i posten og bli oppringt av telefonselgere. Etter et par medieoppslag nylig, vokste registeret med 3 200 personer bare over natta." ... skriver nettstedet til Reservasjonsregisteret på http://www.brreg.no/nyheter/2003/02/reservasjon.html


Kjapp brukerundersøkelse (14. januar 2002)

"Om lag 96 prosent av leserne synes at telefonselgere er plagsomme, viste en avstemning vi hadde, hvor mer enn 9000 lesere hittil har svart."
skriver Dagbladets nettsted


Forbrukerombudets retningslinjer (februar 2002)

for telefonsalg finner du et sted her (sidene er lagt om slik at vår direkte link ikke kan brukes)


Summary in english: Between 95% and 99% of the people want Telemarketing only when allowed in advance.
The Politicians have so far been ignoring this

The left wing party SV proposed to change the laws regarding Telemarketing on april 27. 2005. A new law will cause riots among the representatives in the government because it will allow telemarketing only where an explicit wish for receiving these calls exists in advance. This is the opposite of the law of today.

Little Norway has some 5 million habitants. Over 1 million of us have bothered to guard against telemarketing by phone, by internet or by SMS - even though it does not help very much. Assuming most peole have more important things to do, this huge number clearly proves that most norwegians are opposed to beeing disturbed in their homes by aggressive salesmen. In comparison only 7% have guarded against unadressed brochures delivered by the post. Now you might think this message would go through to our government. Well think again! Instead they state very arrogantly: "See, the law is actually working!"

Why are they all so afraid of this new law? The answer is simple: Even though a huge number did guard against telemarketing, the opposite is worse: Only beeing allowed to call those that in advance have stated a wish to be disturbed by telemarketing - this number will be very close to zero indeed. Todays law may be ignored, the new law may not. End of business.

There was even a law proposal by the Labour Party some 4 or 5 years ago trying to ban telemarketing, but evil voices whisper that the Labour Press called their friends in the Party and told them to stop fumbling with this law. They needed to continue to make money on telemarketing themselves. So the law was put on ice without a word and is still there. Nor the Christian Democratics ruling today wants to change the law. Some christian associations get a lot of money from telemarketing, and their friends in government care more for these than for the majority of the people.

This is big business making lots of money. So they are buying lobbyists trying (and succeding!) to influence the government. There will be a battle, huge forces are behind those not wanting change. Politicians biggest problem now is "values" - because they use this word in their programs. (Well, they have to, don't they?) They simply cannot ignore an entire unanimous nation and rule in favour of some friends, can they?

Well, they can.

The statements above was written in april 2005. This was added july 10.th 2006:
A new law will be sent out on hearing on monday, and it is supposed to ban telemarketing where NOT allowed in advance. If so, this is a huge victory for this web-site. Already, the organisations of telemarketing have gone crazy.