Verdier er ikke det vi sier, men det vi gjør.
Det er ennå håp for amerikansk journalisme

(24. juli 2022)
Denne bokanmeldelsen er skrevet av John Kiriakou, en CIA analytiker og case officer fra 1990 til 2004. Han var den første som snakket åpent om USAs tortur-program “enhanced interrogation techniques” som var iverksatt fra toppen av USAs administrasjon. Kiriakou er den eneste CIA-agenten som havnet i fengsel i forbindelse med tortur programmet, til tross for det faktum at han aldri torturerte noen. Derimot varslet han om denne horrible mishandlingen, og ble straffet for det.

Boka "American Dispatches" av Robert Parry er som en vandring i moderne amerikansk histore med en tur-guide som virkelig vet hva han snakker om, som bryr seg om å få historien riktig, og som vet at hans virkelige rolle er den til en lærer. Over nærmere 700 sider får leseren et friskt, faktabasert, saklig og upolitisk bilde av hva som hendte da noen av de viktigste hendelsene i moderne historie fant sted. Delt i fire deler undersøker den i dybden ulike emner som organisert kriminalitet, narkotika, politikk og medias rolle.

Journalistene som avslørte CIA


Hykleriet kjenner ingen grenser

(24. mai 2021)
USA, NATO og alle pudlene fordømmer Hviterussland i sterke ordelag etter at et passasjerfly fra Ryanair, på vei fra Aten til Vilnius, ble tvunget til å lande i Hviterussland, og den opposisjonelle journalisten Roman Protasevitsj ble pågrepet. Handlingen var ufyselig, men er ikke enestående.

For de samme instansene har helt glemt hva de sa da Bolivias president Evo Morales på vei hjem fra Moskva i juli 2013 ble nektet å fly gjennom luftrom til Spania, Frankrike og Portugal etter ordre fra USA. Flyet måtte lande i Østerrike, der gjennomsøking avkarte at Edward Snowden IKKE var ombord på presidentflyet. Deretter kunne presidenten fortsette reisen hjem, ydmyket og trakassert.

Forøvrig fikk Edward Snowden klare signaler om at han kunne få asyl både i Venezuela og Bolivia dersom en slik søknad skulle komme, mens Erna Solberg var tydelig på at en søknad sendt fra Russland ikke engang ville bli behandlet i Norge. Hun sa at Snowden måtte komme til Norge og søke her, med stor fare for å bli arrestert og utlevert til USA. Den dag i dag ser Erna Solberg på Snowden som en farlig spion, fordi USA har sagt at det skal hun mene.

UD: sjokkerende og totalt uakseptabelt osv.
Bolivian president's jet rerouted amid suspicions Edward Snowden on board


Cubakrisen

(26. febr. 2021 Fra foredraget til Daniele Ganser)
I 1962 begynte russerene å utplassere atomvåpen på Cuba. Bakgrunnen for dette var USA's forsøk på invasjon av Cuba i Grisebukten i aprill 1961. Fidel Castro var overbevist at USA ville forsøke seg med et nytt og større angrep, og allierte seg med russerne.

Russiske atomvåpen så nær USA førte til en dramatisk situasjon for USA med fare for direkte konflikt. Fordi president Kennedy fikk tatt opp alt som skjedde i Det hvite hus, vet vi nøyaktig hvordan han reagerte.

"Det er virkelig crazy det Khrusjtsjov holder på med, han utplasserer atomvåpen på Cuba! De er som om jeg skulle utplassere atomvåpen i Tyrkia!" Presidentens sikkerhetsrådgiver svarte: "Vel, herr president, det har vi allerede gjort!"

For i 1959 utplasserte USA atomvåpen i Tyrkia og Italia, uten at det ble noen "Tyrkia-krise" av den grunn. One rule for them, one rule for us.

Krig er ulovlig! Hør foredrag til historikeren Daniele Ganser her


Dommedagsklokka uendret 100 sekunder før "The End"

(27. jan. 2021)
Klokken 16:00 norsk tid i dag ble det avslørt: Dommedagsklokken blir ikke endret, den står fortsatt på 100 sekunder før midnatt. De som håpet klokken kunne skrus tilbake på grunn av mindre trussel mot menneskeheten, tok feil. Kanskje vi likevel skal se det positive i det: At en verdensomspennende pandemi og utslipp av klimagasser og ressursmisbruk verden over ikke har endret klokken negativt.

Selv om virus og klima-endringer sikkert kan føre til "dommedag", er det større sannsynlighet at krig og atomvåpen vil gjøre det, spesielt i en verden der enkelte nasjoner kriger og blander seg inn verden over under dekke av demokrati og velgjøring.


Oppskrift på økt ulikhet

(22. des. 2020)
En enkelt og genial måte å øke ulikhet i samfunnet er å gi folk lønnstillegg i prosent, og gi dem avgifter i kroner.

Lønnstillegg i prosent gir selvfølgelig størt utbetaling for de som tjener mest. En lønnsøkning på 4 % betyr en uke i syden for hele familien hvis du tjener en million, og en biltur på Toten hvis du tjener 200.000 kroner.

Avgiftsøkning i kroner gir alle, uansett inntekt, samme økning i skatter og avgifter. En "flat" avgiftsøkning på 10.000 kroner er peanuts for en som tjener en million, men nok til å avlive økonomisk en som tjener 200.000 kroner.

Slik regulering av inntekter og avgifter er et effektivt verktøy for å øke ulikhet i landet, og det gjennomføres planmessig, bevisst og målrettet, akkurat som organisert kriminalitet.


Laveste standard skal gjelde

(11. sept. 2020) Filippinske ansatte har ned mot 35 kroner timen og jobber opp mot 70 timers uke i åtte måneder ombord. "Slavekontrakt," sier Thomas Benson, advokat og partner i Angell Advokatfirma. "Å omtale dette som slavekontrakter er direkte useriøst og en forvrengning av virkeligheten," ifølgeTarjei Kramviken i Hurtigruten. Og det har han sikkert rett i. For dette er vanlig i det slavemarkedet som cruise-skip konkurrerer i. Det er laveste standard som gjelder. Alternativet for de ansatte er ingen jobb og å sulte. Og dette VET Hurtigruten.

Hurtigrutens lønner filippinere ned mot 35 kroner i timen.


Norges bidrag til Sikkerhetsrådet

(30. juli 2020) Etter at Norge i juni klarte å komme inn i FN's sikkerhetsråd, kan det være grunn til å se på hva slags politikk norske politikere står for når det gjelder kontroverser som Libya og Syria.

Libya: Ola Tunander forteller i boken "Libyakrigen" (anmeldelse nederst her) at den ikke var en krig der folket reiste seg i protest mot en despot som tenkte å gjennomføre folkemord. Dette var en krig nøye planlagt av USA, Storbritannia og Frankrike, gjennomført på bakken bl.a. av tusen spesialsoldater fra Qatar som var væpnet til tennene.

Ryktene om folkemord var løgn, designet for å forlede en hel verden og skaffe legitimitet til en ulovlig krig. Selv FN ble forledet, og vedtok resolusjon 1973 som ikke åpnet for invasjon og okkupasjon av Libya, ei heller å fjerne Muammar al-Gaddafi og hans regime. Den norske bombingen av Libya var derfor i strid med FNs resolusjoner og en kriminell terrorhandling.

Norske politikere har ikke tatt ansvar for terrorbombingen, men har sagt i klartekst at "Vi ville gjort det samme i dag". Det betyr at de igjen vil gå ut over FN sine resolusjoner og bidra til ulovlig krig og drap og regimeskifter.

Syria: Tim Anderson skriver i boka "The Dirty War on Syria" at krigen ikke er en borgerkrig men en angrepskrig der USA har sendt inn grupperinger og leiesoldater via alle omkringliggende land for å få til et regimeskifte. "Selv om enhver krig gjør bruk av løgner og desinformasjon, har den skitne krigen om Syria sett et nivå av massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til." Historikeren Daniele Ganser bekrefter denne fremstillingen.

Norske politikere kaller fortsatt krigen for et folkelig opprør eller borgerkrig og Assad for en despot som gjerne gasser folket sitt. Dermed får USA fortsatt "legitimitet" til å stå bak terror og sanksjoner, de har til og med en liten invasjonstyrke som okkuperer oljeinstallasjoner i Syria slik at Assad nå må importere olje. Norske politikere legger seg flate for USA sin løgnaktige retorikk med sanksjoner som tar livet av folket. Ifølge Steigan.no har de til og med kanalisert 13,5 milliarder "bistands"-kroner til opprørerne i Syria.

Lavmål. Når medlemslandene i FN's sikkerhetsråd står for løgnaktig politikk og støtter kriminell virksomhet, er det ikke særlig håp for fremtiden til FN.


En historiker snakker om dagens verden

(14. juli 2020) Er du interessert i hvordan historien påvirker dagens virkelighet? Daniele Ganser våger å si høyt sammenhenger som vil være vesentlig for vår sivilisasjons fremtid. På sin saklige, elegante, morsomme, nesten barnslige måte å fortelle på, åpner han dører til ny erkjennelse. Daniele Ganser (dr. phil.) er en historiker som er viktig for fremtiden vår, men kanskje farlig for enkelte politikere. Derfor kommer heller ikke Norsk Krigskringkasting til å vise foredrag av mannen.

Foredrag / intervjuer med Daniele Ganser på engelsk


Forrige gang ble kritisk journalistikk om 9/11 henrettet

(rev. 8. juni 2020) 4. september 2017 kom månedsavisen Ny Tid med en kritisk artikkel rundt 11. september 2001. I ingressen kunne vi lese: "Hva var det som ødela World Trade Center 11. september 2001? Mye indikerer at det dreide seg om en kontrollert rivning, mener eksperter." Istedenfor en spennende debatt, tok de mannen istedenfor ballen, og klarte å legge enhver debatt død fortere enn du kan si "sensur". Hva er det som gjør disse spørsmålene så farlige å reise og ulovlig å debattere saklig? Hva har egentlig skjedd med den fjerde statsmakt?

 • WTC1 og 2: Hvorfor ble det funnet hvitglødende stål i ruinene dobbelt så varmt som brannen ?
 • WTC7: Hvorfor kollapset bygget i fritt fall over 8 etasjer, forøvrig tilnærmet i fritt fall ?
 • Pengagon: Hvorfor laget flyet bare et hull på 5 meter i diameter og hva forårsaket en sekundær detonasjon ?
 • Pennsylvania: Hvor ble det av flyet som styrtet i bakken?

Her er spørsmål om 9/11 som de stuerene IKKE vil se


Nasjonalstaten Norge ødelegges

(15. mai 2020) De siste 10 - 20 årene har vi sett hvordan Norge som nasjonalstat er blitt mer og mer avstumpet. For når høyrepolitikere signerer på handelsavtaler som binder fremtidige regjerigner på hender og føtter når det gjelder lønnsvilkår, arbeidsbetingelser, skattegrunnlag, miljøtiltak, restriksjoner mot forurensing, osv., ja da går det på demokratiet løs. Men også på andre områder ser vi at globaliseringen bidrar til å ta ned nasjonalstaten. Her er noe av målsettingen til våre høyrefolk:
 1. Privatisering av gevinstene, sosialisering av tapene
 2. Avvikle offentlig eierskap, selg ut alt til private investors
 3. Alt kan være gjenstand for spekulasjon
 4. Privat profitt foran klima og miljø
 5. Avvikle den suverene staten, globale selskaper skal bestemme
 6. Skattefrihet til de rikeste, skatt er for vanlige folk
 7. Det er greit at ulikhet øker
 8. Vekst er det eneste saliggjørende
 9. Frie mennesker reduseres til lydige forbrukere
 10. Totalovervåkning er bra
 11. All reklame, også politisk reklame og falsk reklame, er bra
 12. Avvikle velferdsstaten, velferd koster for mye
 13. Laveste standard skal gjelde, billige utenlandske arbeidere uten velferd skal velges fremfor norske arbeidere MED velferd
Tiltakene gjennomføres av høyrekreftene representert ved Høyre, Frp, Venstre og Krf, støttet av Arbeiderpartiet der høyrekreftene har kuppet hele ledergruppen. Influencere som Civita og NHO får fri mikrofon hos NRK og bidrar til utviklingen. Meningsmålinger og valg viser at en stor del av folket støtter tiltakene, trolig uten å forstå at de holder på å sage over den greinen de selv sitter på. Kanskje tiden har kommet til at vi bør spørre oss hva slags samfunn egentlig vi vil ha?


Retorikk og konsekvens: pelsdyr vs. olje

Norsk oljeutvinning er bra
(24. febr. 2020) Du har hørt den mange ganger: Fordi oljen vi utvinner er så ren og flott, og fordi vi utvinner den så effektivt og klimavennlig, er norsk oljeproduksjon blitt en velsignelse for verden. Dersom Norge skrur igjen kranene, betyr det MER utslipp, DÅRLIGERE olje, VERRE klima fordi andre vil ta over de andelene vi kutter og de vil gjøre det med mye større forurensing. I tillegg blir oljen dyrere.
Med pelsdyr er det motsatt
For pelsdyrene gjelder ikke denne retorikken. Det spiller ingen rolle at pelsdyr i Norge har det bedre enn i andre land, at vi har god kontroll med næringene, at dyrene blir fulgt opp seriøst med både tilsyn og veterinær. Når norsk pelsdyravl forsvinner fra markedet, vil land som Bulgaria og Romaina ta over, land som er kjent for ikke engang å ta skikkelig vare på barna sine. Stakkars pelsdyr.
Er det noen konsekvens her ?
Svaret er selvfølgelig NEI. Her er så mange følelser involvert at enkelte ikke tenker klart. Tanken dyrevernerne ikke vil tenke er hvor mange pelsdyr som kan få det BEDRE dersom pelsdyrdrift flyttes til Norge. Dyrevernerne ønsker å kutte i Norge uansett konsekvenser dette får får pelsdyr totalt. Det kan hende de gjør dyrene en bjørnetjeneste.


Pelsdyr-farsen

Dyrevern-alliansen sin agenda. (11. febr. 2020) Dyrevernere som setter dyr over mennesker har klart å tvinge frem et forbud mot pelsdyr. Dette er første skritt i forbud mot dyrehold, flere er trolig under planlegging. Venstre har presset regjeringspartiene til å støtte avvikling og slik har de fått flertall på Stortinget.

Mattilsynet er ikke troverdig. Det ser ut som at Dyrevernalliansen har klart å infiltrere Mattilsynet på en slik måte at rapporter derfra er fulle av løgn og bedrag og ikke kan tas seriøst. Derfor må forbud mot dyrehold basert på Mattilsynet oppheves og tuftes på bedre og uavhengig grunnlag.

Kortreiste, miljøvennlige varme klær. Pelsdyrnæringen gir oss fantastiske flotte og varme klesplagg som ikke har vært gjenstand for barnearbeid eller miljøkriminalitet i den tredje verden og som er rene naturprodukter. Det er et paradoks at naturens beste klær nå blir forbudt.

Andre deler av markedet vil ta over norsk pelsdyrproduksjon. Norsk "forbud" vil ikke gi mindre etterspørsel etter pels, men vil flytte produksjonen til land med dårligere dyrevelferd. Samme argumentet har vært brukt om olje: Norsk olje forurenser, men mindre enn annen olje med lavere kvalitet og dyrere utvinning. Derfor er det klokt å la næringene fortsette i Norge.

Nedleggelsen blir veltet dersom SP kommer i regjering. Regjeringen klarer ikke å gjennomføre nedleggelsen av pelsdyrnæringen før lenge etter neste valg. Dersom SP kommer i regjering, er det grunn til å tro at hele vedtaket blir reversert.


Mektige eiere sensurerer betalinger

(14. jan. 2020) Små donasjoner til The Grayzone ble forsinket og avvist av PayPal fordi de omtalte ordet “Iran” i meldinger som berømmet kanalens dekning av USAs konflikt med Iran. Facebook sensurerte samtidig en saklig Grayzone-video som rapporterer om Hizbollah, Iran og Trump. Eierne bak Paypal er de samme som bak Facebook.

Dette er en djevelsk måte å sensurere ytrings- og menings-frihet globalt sett. Nå må norske medier reagere. Det neste blir at du bare får handle hos store kjeder dersom du har "riktig" politisk mening.

PayPal blokkerer The Grayzone når de nevner Iran (steigan.no)
Les saken på The Grayzone her


Freedom for Americans

(6. juni 2019) Basically Americans will no longer be free to travel to Cuba, because Cuba is a communist country & therefore its’ people are not free. So now the Trump Administration, in the name of freedom, is taking away Americans' freedom. Make sense?

Trump admin imposes new travel restrictions on Cuba (cnn.com)


Ulikheten øker

(21. jan. 2019) Verdens største problem ULIKHET øker i omfang, og det er TO trender som skjer samtidig:

 • De rikeste blir færre, de fattigste flere
 • De rikeste blir rikere, de fattigste fattigere

Dette er resultatet av global kapitalisme og høyrepolitikk, og du vil finne samme resultatet i Norge med vennlig hilsen Erna Solberg og Siv Jensen. NRK har verdiget nyhetene en notis på tekst-TV, og har 22.01 justert tallet til at verdens 26 rikeste eier like mye som den fattigste halvparten på 3,8 milliarder mennesker.
Nyheten hos Oxfam

Dette får selvfølgelig skje fordi korrupte politikere lager skattepolitikken på de rikestes premisser, også i Norge.


Hvordan UK stjal 45000 milliarder $ fra India

(17. des. 2018) Ny forskning fra den anerkjente økonomen Utsa Patnaik retter et knusende slag mot denne fortellingen. På grunnlag av nesten to århundrer med detaljerte data om skatt og handel, beregnet Patnaik at Storbritannia tømte i alt nesten 45 tusen milliarder dollar fra India i perioden 1765 til 1938.

Les saken på steigan.no her ...


Ostehøvelkutt - men ikke for alle

(23. nov. 2018) De blåblå kjører nå "ostehøvelkutt" på 0,5 % hvert år på offentlig administrasjon. Målsettingen er å "få ned kostnadene".

Men politikerne selv kan ikke leve med slike kutt, det går jo ikke an, derfor har Stortinget bevilget Stortingsgruppene et tillegg for neste på på 6,5 %.

One rule for them, one rule for us ! Hykleriet er fullkomment !
Støre har lovet å få slutt på faenskapen dersom han kommer i regjering.


Ikke fan av fagorganisasjoner ???

(10. nov. 2018) Det er ikke noe problem. Da kan du bare levere tilbake

 • lørdags- og søndagsfri
 • overtidsbetaling
 • 8 timers dag
 • barnetrygd og andre trygdeordninger
 • velferdsgoder
 • tariffavtaler
 • oppsigelsesvern
 • ivaretakelse av sikkerhet og arbeidstid
 • lønnsforhandlinger
 • andre goder som fagbevegelsen har kjempet frem

Du er velkommen til Høyre, Frp, Venstre eller Krf som vil avvikle velferdsstaten nådeløst og effektivt, og så kan du eventuelt reise gratis på andre sin kamp for anstendige arbeidsbetingelser.


Facebook Über Alles

(23. mars 2018) Den nye sporten er ikke lenger å samle inn metadata, avlytte det folk kommuniserer, ta opp for å lagre og analysere alt det folk tenker, sier, skriver, deler, søker på nettet. Den nye sporten er å bruke det til å manipulere folkemasser i elegante kampanjer.

For det er ikke bare reklame du får som er skreddersydd til dine ønsker og behov, det er også politiske budskap tilpasset dine politiske meninger, budskap som kan trigge dine følelser og styre dine politiske valg. Massekontroll. Sosiale medier og nyhetsformidlere har en sentral rolle i dette apparatet.

Fremtidens hær er ikke soldater, lært opp og utrustet av militære ledere. Fremtidens hær er folkemasser, trigget av betalte krefter, styrt gjennom media, folk som "vil det selv" fordi noen har brukt millioner av dollars til å overbevise dem om det, folk som kjemper "en edel sak" i en "grasrotbevegelse" fordi "det er riktig".

Facebook - et verktøy for å styre folk
Hvordan manipulere følelsene til folkemasser


Hvordan kan politikerne ødelegge Norge ?

(12. jan. 2018 ) Dokumentaren som har blitt vist et par ganger, er ikke lenger tilgjengelig på NRK
  De kan sørge for at de rikeste betaler mindre skatt
  og at multinasjonale selskaper ikke betaler skatt
  De kan sørge for at folk får litt mindre i lønn
  og mye mer i skatter og avgifter
  De kan la folk jobbe litt flere timer i litt flere år
  De kan kutte i sosiale goder
  og i pensjonene til de fattigste
  og kutte i bostøtte
  og trygdeordninger
  De kan bidra til at flere blir ansatt i vikariater
  og at utlendinger får jobbene
  De kan tillate at fisk sendes til Kina for å sløyes
  og at mest mulig blir konkurranseutsatt til lavere betalte folk
  De kan la offentlige anbud gå ut av landet
  De kan la pengene bestemme politikken
  og gi blaffen i "vanlige folk"
  De kan sørge for at kommunene ikke får nok penger til å ansette nok folk


War games (funny!)

(21. jan. 2018) Verdenshistorien oppsummert i en morsom video.


Mellom 400 og 800 millioner blir erstattet av roboter før 2030

(1.des. 2017) Mellom 400 og 800 millioner mennesker kan miste jobbene sine på grunn av automatisering frem mot år 2030. Det viser en ny rapport fra McKinsey, skriver nrk.no i dag. Tidligere har vi påpekt hvordan næringslivet velger billige utenlandske arbeidstakere uten velferd fremfor arbeidstakere med velferd. Nå er også billige arbeidstakere ppå vei ut. Kina ønsker erstatte arbeidere som koster 5 dollar dagen med robot.

Men roboter betaler ikke skatt.
Dette er det ingen som sier høyt. Ikke enda. Skatt i mange land kommer fra arbeidende arbeidere. Og i tråd med at skatt fra multinasjonale selskaper forsinner til Paradiser, sender politikere stadig mer av regningen til arbeiderne. Men hvor skal de få penger å leke seg med når arbeiderne er erstattet med roboter og hele folket står uten arbeid?

Roboter kan «stjele» 800 millioner jobber


Oljefondet investerer uetisk

(19. okt. 2017) De israelske selskapene kastes ut av det danske investeringsporteføljen som følge av «finansiering av bosetninger, utnyttelse av naturressurser og etablering av infrastruktur for telekommunikasjon i de okkuperte områdene», skriver nrk.no, og føyer til: Det norske oljefondet, Statens Pensjonsfond Utland, er medeiere i alle de fire selskapene som nå svartelistes av Sampension. Det

Oljefondet investerer i israelske banker, danskene svartelister dem


Valg 2017: Spørsmålene som ikke ble besvart

(15. aug. 2017) De politiske partiene vil ikke blir konfrontert med disse spørsmålene, for svarene deres holder ikke vann. Verdiene de står for er så elendige og stinker så fælt at de ikke engang tør å svare på disse spørsmålene. De vrir seg vekk, snakker rundt, kommer med svada, hvis de er riktig frekk snakker de heller om "verdier". Svaret på alle disse spørsmålene er for de fleste partiene: NEI

Vil partiet innføre krav om forhåndssamtykke for utdeling av uadressert reklame, reklameinnstikk og gratisaviser til husholdningene?
Endring til forhåndssamtykke kan redusere papirmengden som deles ut med 100.000 tonn som transporteres fem ganger på veiene. Miljøgevinsten er 200.000 tonn CO2 og 1 million trær årlig, foruten redusert trafikk.

Vil partiet forby reklame for alle slags spill og plassere gambling "under disken" slik det er gjort med tobakk og alkohol?
Spillegalskapen er nå tilbake til nivået i 2005 da politikerne måtte ta grep. Forbud mot massiv markedsføring for Norsk Tipping og utenlandske spill kan redusere rekruttering av nye spillere i alle medier.

Vil partiet fjerne rentefradrag unntatt for primærbolig med gjeld inntil f.eks. 5 millioner?
Rentefradrag for "vanlige folk" ser vi på som et godt tiltak. Dersom vi setter 5 millioner som grense, vil landet få inn 10 milliarder ekstra fra dem med de dyreste boligene.

Mener partiet at Edward Snowden burde få asyl i Norge?
Noen ser på Snowden som en helt, andre ser på ham som en kjeltring i tråd med USA's mening. Flere politikere vil ikke engang si hva de mener, de gjemmer seg bak byråkratiet.

Vil partiet gjøre NRK reklamefri?
Flere land har reklamefri statskanal. Her i Norge ser vi mer og mer reklame sniker seg inn på fjernsynsskjermen, uten at noen ser noen prinsipielle problemer av den grunn. Penger er penger.

Vil partiet slutte å belønne folk som reiser med taxfree?
Forurensning fra reising og fly i høye luftlag er et problem. Reising belønnes, særlig flyreiser, på bekostning av dem som blir hjemme.

Vil partiet at medlemskap i trossamfunn skal hakes av via selvangivelse eller Altinn?
Ulike "listesaker" har gitt problemer for flere menigheter. Dersom avhaking skjedde via selvangivelse eller Altinn, ville misbruket opphøre.

Vil partiet at bedervelige matvarer skal pålegges å ha datomerking så tydelig at alle kan lese det?
Datomerking med liten skrift og godt bortgjemt på varen, gjør at folk uten perfekt syn ikke kan kontrollere om bedervelig mat har gått ut på dato.

Vil partiet at alle innbyggerne i landet skal få betale samme pris for samme vare?
Hva du betaler er avhengig av hvor du er fagorganisert, hvor du er medlem, hvilket kort du har, i hvilken grad du tillater selskapene å spore hva du handler, hvilke personopplysniger du er villig til å dele. Rabatter kan være fra 10 til 30 %. De ressurssterke får rabatt, de svake betaler regningen.

Vil partiet at multinasjonale selskaper med drift i Norge skal betale skatt til Norge?
Omtrent samtlige kjente, store selskaper som driver i Norge betaler ikke skatt til Norge. EU forsøker nå å ta grep for å stoppe unnaluringen. Norske politikere er påfallende tause.

Grunnen til at vi ikke får svar på disse spørsmålene, er at politikerne er korrupte, tar mer hensyn til sine venner enn til velgerne, de mangler elementære verdier og de gir blanke faen i folket som stemmer dem inn. Med media som ikke bryr seg om å stille vanskelige spørsmål, får politikerne en lett vei gjennom valget.


NHO vil kutte i formuesskatten til de rikeste for å redusere forskjellene mellom folk

(8. august 2017) NHO vil gi skattelette til de rikeste fordi det vil redusere forskjellene. NHO-sjef Kristin Skogen Lund lover nå at dersom de rikeste nå får mer skattelette, vil de plutselig ansette flere folk. Skatteletten de siste fire årene har jo bare gått til å gjøre de rikeste rikere, ikke til å ansette flere. Vi må bare få lov å gratulere NHO-sjef Kristin Skogen Lund med retorikken, vi forstår at hun har blitt desperat. Dette er Høyrepolitikk på sitt verste.

Les saken i Aftenposten her  The Truth about Seth Rich

  (17. mai 2017 ) (Not on the NRK) This video (35 minutes, click heading!) goes through all the strange events and possible cover ups in this tragic case. It is now evident that Seth Rich was in contact with Wikileaks before he was killed.

  If Seth Rich leaked the DNC emails, then there was no Russian hack and the entire Russian narrative is fake.
  The US intelligence cannot allow this to happen. And they are sitting on all sides of the table.

  FBI is investigating the murder of Seth Rich. FBI has control over his laptop that can prove his contact with Wikileaks and thereby that Rich was the source for the DNC leaks, NOT the russians. And finally, FBI has told us for certain that it was the russians who were responsible for the DNC-leaks according to their investigation. Now it is too late for them to turn around and tell the truth. Now they are creating a reality according to their lies. Maybe even one of the agencies was responsible for killing Seth Rich.

  So we cannot expect an unbiased and independent investigation of the murder of Seth Rich. We may expect a cover up. The only problem for FBI is that Wikileaks will prove them false.

  If Seth Rich leaked the DNC emails, then that means there was no Russian hack. No Russian hack means this entire Russian narrative is fake. (Fox)
  Mer om saken (10 sekunder reklame for bitcoin først)


Norge boikotter nedrustningsforhandlinger

(2. april 2017) Norske politikere pisser den veien USA forteller. Det gjør de også når hele verden vil ha i gang nedrustningsavtaler for atomvåpen, men USA ikke vil det. Aftenposten skriver: Norge var ikke med da 132 FN-land denne uken møttes i New York for å forhandle frem et forbud mot atomvåpen. Det vil få konsekvenser for Norge at de ikke deltar, sier en høystående utenlandsk diplomat til Aftenposten.

I beste fall er norsk boikott tegn på misforstått solidaritet og støtte til en av verdens mest aggressive og utagerende krigsmakter. I verste fall er det idioti på tvers av folkevilje som bør møtes med regimeskifte og rettsforfølgelse, slik vi gjør med terrorister.

Norge boikotter forhandlingene (aftenposten.no)


Imagine ... love !
(6. mars 2016) This important video is dedicated all those who want peace on earth.
Sorry to say, norwegian politicians are NOT among them.


Diego Fusaro: How capitalism uses immigrants, the reserve army of the unemployed
(19.02.2017 - video 4 minutter 30 sek. med italiensk tale og engelske bunntekster)


Stortinget = dobbeltmoralens høyborg ???

Miljøsatsingen til regjeringen inklusive Krf og Venstre, begynner å se mer og mer latterlig ut. Ikke på grunn av det de gjør, men på grunn av det de IKKE gjør.

(5. des. 2016) Indonesias president har utstedt en ny regulering som innebærer at brann og annen aktivitet i torvmyrer blir forbudt. Dette vil bidra til å hindre klimagassutslipp i stor skala. Torvmyrenes enorme karbonlagre er anslått til å tilsvare drøyt 3500 år med norske klimagassutslipp.

Reguleringen i Indonesia skal stanse både konvertering av torvmyrene til palmeoljeplantasjer, og annet landbruk og aktiviteter som ødelegger torvmyrene. Forbudet vil omfatte all torvmyr. Til dette skal Norge bidra med inntil 6 milliarder kroner.

Men i Norge derimot fortsetter galskapen som før. I Norge blir torvmyrer ødelagt og CO2 sluppet ut. Og ikke en kjeft i regjeringen bryr seg. Nede i torva på Jødahlsmåsan ligger det karbon, mye karbon. Tilsvarende så mye som 293.000 tonn CO2. Nå skal torva tas ut av Felleskjøpet og selges som plantejord, og det betyr at karbonet som ligger fanget nede i myra snart slippes ut i atmosfæren.

Indonesias president forbyr å ødelegge torvmyrer (regjeringen.no)
Regjeringen ødelegger en myr, mens den reparerer nabomyren (aftenposten.no)


Statoil sitt raffineri ble "tatt ned" av IT-folk i India

(28. okt. 2016) NRK forteller om Statoil som har outscourset IT-drift til India fordi det er billigere. Nå viser det seg at indere har kommet inn bak brannmur på Mongstad der de ikke hadde noe å gjøre, og nesten skapt en milliard-katastrofe.

Uten å se på sikkerhets-aspektet, er det imponerende at en norsk statsbedrift går så langt i å slippe å betale pensjoner, velferdsordninger, HMS, kompetanseoppbygging og skatt til Norge. Dette er veien å gå for å legge ned velferdsstaten !

.... men billige er de !!! (nrk.no)

Det er klart at når Statoil er med å ta ned norske verdier og norske interesser, da må Staten som er eiere sette ned foten og si at dette må ta slutt !!!


Fri flyt av arbeidskraft truer velferd. Brexit fører til endring.

(4. aug. 2016) En av årsakene til Brexit var at at britenes nei var et klart nei til arbeidsinnvandringen fra EU-landene. Grunnen er at de mente dette fører til trygdeturisme og et press på landets sosialsystem. Det er bemerkelsesverdig at norske politikere ikke har sett det samme. For det er ødeleggende for et lands velferd når politikerne tillater bruk av arbeidskraft som ikke har slik velferd. Det er fristende å anta at det for norske politikere har vært viktig å bidra til å rive grunnen vekk under velferdsstaten.

Omstridte planer diskuteres i EU (aftenposten.no)
Tre måter å avvikle velferdsstaten på ...


Tre måter å avvikle velferdsstaten

(29. okt. 2015) Det finnes flere måter vi kan ødelegge det som våre forfedre har bygget opp av trygdeordninger, sikkerhet, pensjonsrettigheter, ferie, arbeidsbetingelser, lønnsvilkår, fagorganisering, permisjon ved barnefødsler, skole og utdannelse, sykelønn, og mye, mye mer. For er det noe vi vet, er det at alt dette koster penger, masse penger. Og nettopp derfor betaler de fleste av oss skatt.

Vi har også noen prinsipper i dette landet. Alle skal delta etter evne. Arbeid for alle. Skatt for alle. Skatt etter evne. Alle er like for loven. Alle har samme rettigheter og plikter. Ingen skal diskrimineres. Og så videre. Men det er noen der ute som jobber for å få slutt på velferdsstaten. Her er tre metoder på hvordan de har begynt å avvikle velferdsstaten.

1) De rikeste som leker seg gjennom sine selskaper betaler ikke skatt.
Ved å innføre forskjellige skatteregler for vanlige folk og for de aller rikeste som leker seg gjennom sine selskaper, har vi fått til at vanlige folk skattes for sine inntekter, mens de rikeste bare skattes for det overskuddet de måtte ha igjen i selskapet ved årets slutt, og overskudd er som kjent veldig lett å unngå. Dersom vanlige folk skulle betale skatt etter overskuddet de hadde igjen ved årets slutt, ja da ville det ikke blitt mye skatt fra dem heller. Dette er hovedforskjellen i beskatning av vanlige folk og rike.

Det samme gjelder for moms, en avgift som bare rammer sluttbrukerne, altså vanlige folk. De rikestes selskaper får tilbake momsen. Og når man både får bruke penger det ikke er betalt skatt for og får tilbake momsen, da får man dobbelt så mye varer og tjenester som lønnsmottakerne for samme beløpet. Slik kan man bygge opp svære formuer med penger det aldri er betalt skatt for, formuer som selvfølgelig må kunne arves av neste generasjon uten at de betaler arveavgift.

Jeg presiserer at det siktes her til selskaper uten ansatte, designet for å ta imot inntekter, aksjeutbytte, eiendom og annen formue utelukkende i den hensikt å få skatt og moms til å forsvinne. Jeg sikter ikke til seriøse selskaper med ansatte. Det er viktig at man klarer skille mellom disse to gruppene, noe politikerne bemerkelsesverdig nok ikke ønsker.

2) Multinasjonale virksomheter flytter overskudd til Paradis
Enten det heter internfakturering, internprising, interne lån eller skatteavtaler er realiteten det samme: Multinasjonale selskaper flytter skattbart overskudd til skatteparadiser via (lovlig) regnskapsmessig triksing, og selskapene får på mirakuløst vis underskudd her i Norge og dermed ikke noe overskudd å beskatte. Det fine med paradisene er at selskapene ikke skatter der heller.

Når skatten forsvinner, havner regningen hos vanlige folk, for Statsbudsjettet må jo gå opp vet du. For Norge betyr internprisingen trolig 40 - 60 milliarder i tapt skatt årlig, for utviklingsland er det en katastrofe som hindrer dem muligheten å kunne utvikle seg. De taper ti ganger mer skatt på triksingen enn de mottar i bistand, og fattigdommen gjør at noen av dem flykter til Europa og Norge.

3) Istedenfor dyr norsk arbeidskraft, bruker vi billige utlendinger uten velferd.
Private selskaper, kommuner, fylker og Staten setter ut svære ordrer hvert år. Det heter "anbud" og "konkurranseutsetting", og det er om å gjøre å finne den billigste løsningen. Det betyr som oftest at jobben havner hos utenlandske selskaper eller selskaper som bruker utenlandske underleverandører som har det til felles at de ikke har kostbare velferdsordninger (se øverst). En ting er at det billigste ikke alltid viser seg å være det beste, det skal jeg ikke ta opp her. En annen sak er at når man velger billige anbud med arbeidere uten velferd, er man faktisk med å trekke pluggen ut av velferdsstaten vår.

Dette er ikke rettferdig konkurranse, det er konkurranse på ulike vilkår, som av og til involverer slavekontrakter eller svart arbeid. Prisen for billige anbud, er at norske fagarbeidere sendes gå på trygd istedenfor å gjøre jobbene selv. Hvis man tar dette med i anbudsberegningen, blir det veldig dårlig samfunnsøkonomi totalt sett.

Byggebransjen mener regjeringen styrer mot økt arbeidsledighet. Anbudskontrakter går til utenlandske selskaper fordi kontraktene rett og slett er for store for norske aktører.

Avvikle velferdsstaten på under 10 år
Dersom disse teknikkene følges slik vi nå er i gang, skal det være mulig å avvikle hele velferdsstaten i Norge på under ti år. Når skatteinntektene forsvinner både for stat og kommuner, må det kuttes i bånn. Det vil gi grunn til å avslutte sykelønnsordninger og gratis helsestell, gratis skole og utdanning, avvikle pensjon og trygd, og dra inn fridager her og der. Vi må bli konkurransedyktige, heter det, vi må senke oss ned på laveste standard hos våre konkurrenter.

Og for riktig å sementere avviklingen av velferdsstaten for all fremtid, inngår vi irreversible handelsavtaler og allianser som forhindrer at fremtidig demokratisk folkevalgte får anledning til å tette igjen hullene eller gjeninnføre velferdsstaten. Det synes å være "bred politisk enighet" om dette dersom man ikke spør folket.

Heleren i boblejakke


Også Telenor bidrar til nedbygging av norsk IT-kompetanse

(28. april 2016) Utenlandske IT-utviklere får oppdrag for rundt 30 milliarder kroner årlig. Viktig kompetanse og store penger forsvinner ut av Norge til land som India og Ukraina. Dette må jo være en politisk utfordring for en regjering som skryter av at "aldri har så få jobber gått til utlendinger".

Slik overtar utenlandske IT-selskap norske jobber (nrk.no)


Grovt av NIF, her må det ryddes opp !!!

(15. april 2016) "Etter massiv kritikk har Tom Tvedt og resten av idrettsstyret vedtatt å legge alle reiserekningar på bordet, men berre for sin eigen periode. Det betyr at tidlegare utgifter blir verande hemmelege." skriver NRK.no i dag. Og det er uhyrlig lesing. For NIF flyr med lånte fjær. De får penger av - og rapporterer til - kulturministeren. Pengene kommer fra deg og meg.
Men de vil ikke ha åpenhet for andre perioder enn siste styre.
Innsynet skal vi først få 1. januar i 2017, og det skal gjelde fra juni 2015.
Dette lukter drit lang vei.

Løsningen: sett dem under administrasjon asap !

 • Enten må NIF ydmykt legge frem de bilag som kulturministeren og pressen ber om NÅ
 • eller NIF må pålegges revisjon fra uavhengig revisorfirma for de siste tre regnskapsår
 • eller Økokrim må ta over saken og avklare for oss at her ikke pågår misligheter.

Tom Tvedt "bøyer seg" for kulturminstaren (nrk.no)
Idrettskonsernet - NIF opptrer som et lukket konsern full av forretningshemmeligheter. (nrk/ytring)


Den amerikanske våren ?

(3. febr. 2016) En ny vind blåser over USA. Bernie Sanders kjemper for å bli den neste presidenten, og han ligger godt an! Det kan bety ....:

 • skatt for de rike
 • kontroll med penge-institusjonene
 • mindre ulikhet
 • helsevesen for alle
 • begynnelsen på en velferdsstat
 • reellt demokrati

De kaller ham sosialist. Nå vil det amerikanske folket ha forandring. Virkelig forandring. Kan vi vente oss en amerikansk vår ?


Über - og et kappløp mot bunnen

(30. jan. 2016) BT har en glitrende kronikk i dag som viser hvordan NHO og Høyre gjerne vil støtte Über i sitt forsøk på å avvikle velferdsstaten. Ordet "delingsøkonomi" er helt feil, dette dreier seg om et kapitalistisk fremstøt for å få arbeidere til å jobbe uten arbeidsavtaler, uten fast inntekt, uten regulert arbeidstid, uten sykepenger, sosiale goder eller feriepenger samtidig som man trekker pluggen ut av en næring som allerede har dette. Det er slik politikk vi ikke trenger i nedganstider.

Kort sagt samfunnsmessig og politisk kriminell virksomhet av det styggeste slaget. Takk, NHO og Høyre.
Uber er ikke delingsøkonomi (bt.no)

Og så har vi fått vite at Über stikker av med 25 % av inntektene til sjåførene og at Skatteetaten vil følge opp regnskapene slik at sjåførene betaler skatt på inntektene. Men inntektene til Über vil selvfølgelig ikke bli beskattet.


Samfunnsfiendtlig innkjøpspolitikk

(20. okt. 2015) Vi ser stadig at selskaper, kommuner, fylkeskommuner og Staten kjører store oppdrag til utlendinger som ikke har velferdsordninger, trygdeordninger, arbeidsforhold, lønnsvilkår, pensjonsordninger osv. fordi de tror det er billigere. Så viser det seg at billig ofte blir dyrt likevel. En annen sak er at dette bidrar til å bygge ned det norske velferdssamfunnet på en kriminell måte. Denne typen innkjøp må sidestilles med landssvik. Men det er klart, dersom man veldig gjerne vil legge ned velferdsstaten, er dette måten å gjøre det på.

Tabbe å bygge Goliat-plattformen i Sør-Korea (nrk.no)


Terror i perspektiv

 • 77 drept og rundt 100 såret av Anders Behring Breivik i 2011
 • 2.251 drepte palestinere hvorav 1.462 sivile, over 10.000 såret hvorav 3.374 barn av hvilke over 1.000 ble permanent handicappet. Israel la 12.500 palestinske hjem i ruiner i 2014
 • 2.993 døde under terrorangrepene i USA 11. september 2001
 • 8.000 gutter og menn myrdet i Srebrenica av bosniskserbiske militærstyrker under kommando av general Ratko Mladic i 1995. USA og vesten kaller det folkemord.
 • 360.000 drept hvorav 240.000 døde "noe tid" senere, da USA slapp to atombomber over Hiroshima og Nagasaki i 1945 . I tillegg fikk mange senskader.
 • 900.000 (ca.) tutsier og moderate hutuer drept i det afrikanske landet Rwanda i 1994
 • 1.000.000 ble drept i USA sin krig mot Irak som startet 2003 som la Irak (som allerede var på bommen etter 13 år med drepende sanksjoner) fullstendig i ruiner.
 • 1.200.000 (ca) kristne armenere myrdet i Tyrkia 1915-1917. USA og vesten kaller det ikke for folkemord fordi Tyrkia er NATO-medlem og kan derfor ikke ha utført folkemord.
 • 1.700.000 under 5 år og over 60 år døde av sult og medisinmangel i løpet av de 14 år FN kjørte sanksjoner mot Irak etter ordre fra USA og Storbritannia 1996-2003.
 • 3.000.000 (ca.) drept under Vietnamkrigen, hvorav 2.220.000 - 3.250.000 sivile, 1955-1975
 • 10.000.000 (ca.) ble drept under holocaust hvorav ca. 6 millioner jøder, ca. 400 000 sigøynere og 250 000 funksjonshemmede og homofile i perioden 1938-1945.
 • 16.000.000 sivile og stridende ble drept under første verdenskrig 1914-1918
 • 33.000.000 indianere (ca) av 37 millioner døde i syd- mellom- og nord-Amerika av sykdommer påført av den hvite mann. Noen hundre tusen ble drept. Fra 1492.
 • 60.000.000 drept under andre verdenskrig inkludert holocaust, strategisk bombing og bruk av atombomber. Den dødeligste konflikten i historien.


De beste løgnene fra 2014

(10. jan. 2015) Sakset og redigert, fra TKN på nyemeninger.no
 1. USA og Vesten respekterer Folkeretten
 2. USA og Vesten har en høyverdig moral og edle vedier som man må eksportere til resten av verden
 3. USA respekterer menneskerettighetene
 4. USA respekterer alltid utfallet av demokratiske valg i andre land.
 5. Vestlige politikere og vestlig main.stream media formidler alltid sannheten om verden og Vestens humane massedrap og intervensjoner
 6. Nato og USA sikrer fred og stabilitet i Europa og resten av verden med sin aggressive krigføring der terror ,ustabiltet , død og lidelse er resiultatet.
 7. Vestlige politikere er sannferdige, ærlige og humane idealister når de dreper i Guds og fredens navn
 8. Vestlige politikere har alltid rett i sin kritikk av andre og er selv ufeilbarlig
 9. Israel er et demokrati

Aldri har en så grov korrupsjonssak blitt dysset ned så fort

(26. nov. 2014) Vimpelcoms utbetalinger på 600 millioner kroner til det Gibraltar-baserte selskapet Takilant som kobles til diktatordatter Gulnara Karimova var klarert med amerikanske advokater og innenfor amerikanske regler (Vimpelcom er børsnotert i USA, red. anm.) Det har næringsminister Monica Mæland fått forsikringer om fra Telenors ledelse og styre i Norge - skriver dn.no. Dermed er det ihvertfall avklart at alle visste hva som skjedde før det skjedde, og godkjente det. Vi gratulerer !
Ingen garanti for at ulovlige handlinger ikke har funnet sted (dn.no)

( 8. des.) Nå kan det se ut som om man forsøker ALT for at korrupsjonen skal gå sin vei. Det gjør den selvfølgelig ikke, alle de som må ha visst om hva som skjedde har fortsatt et problem. Baksaas kunne like gjerne blitt.
Baksaas trekker seg fra Vimpelcom-styret. (dn.no)


Legemiddelselskapene setter profitt over å redde liv

(14. des. 2013)
Verdensmonopol. De store legemiddelselskapenes verdensmonopol på livgivende medisiner fremkommer i dokumentarfilmen "Fire in the blood" som NRK har vist (ikke lenger tilgjengelig på NRK).

Også i Norge har vi forskning i verdensklasse både når det gjelder medisiner og vaksiner, forskning som utføres på sykehus, i stiftelser og på utdanningsinstitusjoner. Forskere i Norge bidrar trolig med resultater som ender opp som patenter hos store amerikanske legemiddelfirmaer som kan ta 200.000 kroner for en kreftbehandling som koster under1000 kroner å produsere eller å ta 100.000 kroner for en årsdose HIV-medisin som koster 500 kroner å produsere.

Vi reiser følgende spørsmål:

 1. Er det riktig at man kan ha verdenspatent og verdensmonopol på livreddende medisiner ?
 2. skal forskningsresultater ved norske forskningsinstitusjoner og sykehus selges til legemiddelselskaper som utelukkende ønsker maksimal profitt ?
 3. Bør siviliserte kristne nasjoner bryte med de drepende og destruktive patentreglene som finnes ?


Verdens siste frie rettsinstans er blitt korrupt ???

(17. juni 2013) Den internasjonale krigsforbryterdomstolen i Haag har den siste tiden omgjort domfellelser til frikjennelser for flere kjente krigsforbrytere. Det er BT som på side 18 i dag gjengir en artikkel fra danske Politiken. Følgende er så langt blitt frikjent: Ante Gotovina, Mladen Markac, Momcilo Persic og Jovica Stansic. Artikkelen i BT ligger ikke på nettet ennå.

Ifølge artikkelen kan det være land som USA og Israel som står bak presset mot dommerne i Haag. Begge disse landene etterlever en praksis som ikke tåler dagens lys etter en rettferdig prosess i Haag. Eksempelvis vet vi at Henry Kissinger ikke reiser utenlands uten å ha klarert med sine advokater at det er "trygt" (dvs. han ikke kan bli arrestert i det landet han besøker for krigsforbrytelser han har begått).

Serbias tidligere etterretningssjef frikjent i Haag (folkebladet.no)


Stillheten, en ressurs

(2. mai 2013)
Noe støy må vi leve med. Vårt samfunn blir påvirket av støy fra ulike kilder. Anleggsarbeid, veistøy, flystøy, osv. er vanskelig å unngå. Mye hagearbeid skjer ved bruk av motorverktøy. TV-støy fra reklameeksponering er en uungåelig del av livet for mange. Siste mote er å oppleve naturen med øreplugger som spiller popmusikk eller radio.

Stillhet positivt for helse og trivsel. Stortingsmelding nr. 8 fra 1999-2000 har et lite avsnitt om å forebygge og redusere de støyproblemer som gir negative helse- og trivselseffekter.

Noen av oss liker å kunne trekke seg tilbake i heimen etter en travel dag og puste ut, nyte stillheten, sitte i hagen og høre på fuglesang eller vinden som puster i trærne, å nyte rekreasjonen og freden. en i mange boligområder er virkeligheten litt annerledes:

 • Ungdommer som kjører på fri eksos på lette motorsyker uten eksosanlegg pg terroriserer enkelte nabolag
 • Hundehold og bikkjeglam kan også være plagsomt i enkelte boligstrøk
 • Isbilene som bruker bjeller, musikk eller fløyting for å selge is
 • Flaggliner som hamrer mot flaggstanger av stål i vinden

Skal folk ha rett til å slippe å bli plaget slik ? Politikerne sier trolig ja hvis du spør dem. Men i praktiske vedtak er de veike og fraskriver seg ansvar. Unødvendig støy har blitt en del av hverdagen enten vi liker det eller ei.


Større ulikhet gir forskjell i levealder

Den hvite underklassen i USA lever kortere. (27. sept. 2012) Ifølge BT i går, viser en ny undersøkelse et stadig mer klassedelt USA. Men klassedelingen går ikke bare på penger og utdannelse, men også på levealder. Forskjellen i forventet levealder på hvite menn med grunnskole og dem med videregående skole er nå blitt 13 år, nemlig hhv. 67,5 år til 80,4 år. For kvinner 73,5 år og 83,9 år. Den gode nyheten er at det nå er færre mennesker i gruppen uten utdannelse.


Statoil har etablert nytt skille i Norge

(10. juli 2012)
For nå får Statoil aksept på at det er greitt å ha ett pensjonssystem for lederne og et annet dårligere for de ansatte. Frem til nå, har normen i norske bedrifter vært ett felles pensjonssytem for alle ansatte. Statsbedriften Statoil bidrar altså til økt ulikhet og har markert seg som en useriøs aktør i det norske arbeidsmarkedet.


Likere fordeling er bedre for ALLE

Boken Ulikhetens pris (The Spirit level) er en forskningsrapport som sprer sitt interessante budskap verden rundt. (25.02.2012) Boken tar for seg en serie forskningsresultater og presenterer dem på lett tilgjengelig norsk språk. Alle undersøkelser, teknikker, utvelgelser og metoder er dokumentert. Alle kilder henvises til. Entydige forskningsresultater er så gode at de kan forutsi (predikere) resultatet til andre undersøkelser.

Skandinavia ligger godt an. Blant landene boken har undersøkt, ligger USA på topp i ulikhet og på topp med alle de skadevirkningene denne ulikheten medfører. Japan og de skandinaviske landene er blant landene med minst ulikhet og som scorer best på alle kriterier.

Økonomisk vekst betyr ikke økt velferd. Undersøkelser viser at for de rike landene har økonomisk vekst og økning i gjennomsnittsinntekt sluttet å bidra til økt velferd. Det er altså andre ting enn økonomi som må til dersom vi vil ha det bedre.

Samfunn med likhet er bedre enn samfunn med ulikhet.

 • folk i likere samfunn lever lenger
 • færre barn dør i likere samfunn
 • folk bruker i mindre grad narkotika i likere samfunn
 • barn gjør det bedre på skolen i likere samfunn
 • ulike samfunn er hardere, og putter flere i fengsel
 • fedme er mindre utbredt i likere samfunn
 • det er mer sosial mobilitet i likere samfunn
 • folk stoler mer på hverandre i likere samfunn
 • det er færre drap i likere samfunn
 • barn opplever mindre vold i likere samfunn
 • tenåringsfødsler er mer sjelden i likere samfunn
 • Unicef sine mål for velvære oppnås bedre i likere samfunn
 • likere samfunn bruker mer penger til U-hjelp
 • ulike samfunn bidrar til mer konsum og klimautstlipp
Ikke bare er likere samfunn bedre enn ulike samfunn, men de er bedre for hele befolkningen på alle ulike nivå på alle disse kriteriene. Derfor sparer likere samfunn mangfoldige milliarder i skadereduksjon, behandling og forebygging sammelignet med ulike samfunn. Folk har det bedre, på alle måter og i alle lag av folket i likere samfunn.

Gjør rikdommen oss fattigere? Over 90 % av amerikanerne sier at de vil foretrekke å leve i et samfunn med en inntektsfordeling som eksisterer i Sverige. Den britiske statsministeren David cameron uttalte i 2009 at boken "viser at blant de rikeste landene, er det de mest ulike som gjør det dårligst når det gjelder nesten alle indikatorer på kvalitet i livet".

Norge har fått økt ulikhet de siste 7 årene I Norge er skatteregler endret slik at de rikeste får tilført enorme beløp. Vanlige folk betaler for gildet mens milliardærene bare blir feitere og feit

Equalitytrust jobber for økt likhet i UK.


En gresk tragedie ...

(5. nov. 2011 ++)
Tragedien kunne vært unngått. "Dersom G20-alndene ikke hadde brutt deres løfte om kampen mot skatteparadisene, kunne den Greske krisen vært unngått," sa korrupsjonsjegeren Eva Joly den 5. november 2011.

120 milliarder Euro stukket vekk. "Vi vet at det er 120 milliarder Euro fra Hellas stukket vekk i sveitsiske banker, penger som det ikke er betalt skatt for. Dersom dette beløpet var beskattet med 40 % ville dette gitt den greske regjeringen 48 milliarder Euro. Det ville utgjort en stor forskjell," ifølge Eva Joly.

G20 representerer dem som ikke vil betale skatt. Enten vi snakker om Hellas, Italia, USA eller Storbritannia. G20 søker å utnytte vanlige folk og røve dem for deres andel av verdens goder. De sier: Ikke legg skatter på de rikeste. Kutt heller lønninger og pensjoner og velferdsordninger til vanlige folk. Pengene de stjal fra Hellas er trygge.

Toppen av isfjellet. Men det er flere land som sliter med at penger stikkes vekk i Paradis uten at det betales skatt for dem. Portugal, Italia, Hellas og Spania, fire av de fem såkalte PIIGS-landene, har samme problem. Felles for dem alle er at problemet er under-kommunisert, dette er noe man ikke liker å snakke høyt om.

La oss lage et overslag over skatteunndragelse i disse 4 landene og for Europa. Merk at vi her har forutsatt at Hellas er representativ i forhold til folketallet, derfor må tallene tas med en stor klype salt. Likevel får vi svimlende beløp, som dersom de ble beskattet ville snudd landene fra minus til pluss.


Problemet: De 1 % rikeste betaler ikke skatt

Skatt er for vanlige folk

Januar 2019: Justerte tall fra Oxfam anslår at verdens 26 rikeste eier like mye som den fattigste halvparten på 3,8 milliarder mennesker. I USA ber noen av de rikeste patriotene om at skattene økes for dem med innekter over 1 million US$.

Se patrioticmillionaires.org

Skatteregler laget av de rikeste, for de rikeste. Ja, vi har det i Norge også. Det er de rikeste som bestemmer, og politikerne gjør som de får beskjed om: De lager skatteregler på de rikestes premisser og "vanlige folks" bekostning, og det uten at politikerne har kompetanse til det de vedtar eller ser konsekvensene av det.

De sanne ordene er korrusjon, ondskap, røveri. Det gjøres så enkelt og genialt: De rikeste som leker seg gjennom sine selskaper får et annet sett skatteregler å forholde seg til enn vanlige folk. Profitt gis til de rikeste, tapene dekkes av vanlige folk.

USA: 140 rike ber om å sette opp skattene for nasjonens skyld


Håpet som brast.

(16. okt. 2011 ++)
USA's ferske president Barack Obama fikk fredsprisen uten å ha gjort noe, bare fordi han ga oss håp. Og så viste det seg at håpet brast, han kunne snakke for seg men klarte ikke å utrette noe. Aldri har så mange varslere av kriminelle handlinger blitt forfulgt som under Obama.

Occupy Wall Street Movement. Bevegelsen ga håp om endring, spesielt i kampen mot økonomisk urett i USA, men ble særdeles elegant brakt til taushet uten bruk av vold.

Etter finanskrisen fikk USA en ny administrasjon ledet av en president som kunne få gråstein til å grine. Barak Obama sa at han ville ha forandring. Men løsningen på finanskrisen ble som vi alltid ser det: Sosialisering av tapene, privatisering av gevinstene. Og de ansvarlige for finanskrisen fikk fortsette i nye, ledende stillinger i det amerikanske regimet.

Bonusutbetalingene varer ved. I 2009, mens arbeidsledigheten i USA nådde nye høyder, utbetalte Morgan Stanley sine ansatte over 14 milliarder US$ i bonus. Goldman Sachs betalte ut over 16 milliarder US$. I 2010 ble bonusene enda større. Pengene kom i stor del fra "redningspakkene" fra staten.

Dokumentarfilmen "Inside job" tar for seg finanskrisen i 2008, hvordan det skjedde og hva som er blitt resultatet i USA. Filmen er laget av Charles Ferguson og er belønnet med Academy Award i 2010 som beste dokumentarfilm.

I dag skylder USA 27 billioner dollar. Det er 27 tusen milliarder dollar eller på amerikansk 27 trillioner dollar, en gjeld som startet med George W. Bush i år 2000. Istedenfor å "tjene" seg oljefond, har amerikanerne printet oljefond, paller med dollar, et luftslott som snart eksploderer.

Det ble ingen forandring. Barack Obama sitt ettermæle er ingenting. Han går ut i historien som en bløff, mannen som kunne snakke men ikke handle, han som fikk fredsprisen uten å ha gjort noe, og som etterpå aldri gjorde noe.


Verden har en verdikrise

(6. mars 2010 ++)
Det er mangel på verdier som vil ta livet av oss, ikke klimaet. Ødelagt klima og miljø følger av dårlige verdier. Vi må gå til årsakene, ikke til symptomene. Vi må gå på folk som egoistisk, kynisk, nådeløst og brutalt utnytter folk, miljø og ressurser rundt seg på en måte som gir økt profitt. Dette er i realiteten forbrytelser mot menneskeheten, mot alle oss andre

Økt ulikhet. Et resultat av et globalt sykt verdisystem er økt ulikhet, at 1 % av de rikeste tjener mer enn halvparten av verdens fattige og at de og deres selskaper står for omtrent all forurensning. Dette årtusenet har vist et massivt røveri av folkets midler, ikke minst i USA der enorme verdier er flyttet over på få hender.

Demokratiet som gikk tapt. Demokrati verden over er som en truet, rødmerket art. Men istedenfor å verne om den, beskytte den, dyrke den og fremme den, er det mektige høyrekrefter som søker å svekke demokratiet for egen vinnings skyld, og det på en måte som ikke kan reverseres.

Krig er konsekvens av dårlige verdier. Krig om olje, om vann, om gull, om narkotika, om religion, krig for å flytte fokus vekk fra egen kriminalitet, krig for å berge egen økonomi, krig for å tjene penger på krigsutstyr.

James McMurtry: We can't make it here anymore (youtube)


Klimaendringene er tegn på en syk verden

(24. juli 2007 ++)
Medisinen har lært oss at det viktigste er ikke å behandle symptomene på en sykdom, men årsaken. Hvis en person har vondt i magen, feber og mange hvite blodlegemer, gir vi ikke smertestillende, feberdempende eller skifter blod. Da tar vi blindtarmen.

Så hva er det som feiler oss? Vi har et sykt verdisystem. Vi fremmer og opprettholder verdier som menneskeheten ikke kan overleve med. Vi har utnyttet og utbyttet, misbrukt, manipulert, drevet rovdrift på dyr og mennesker og mineraler. Vi har alltid søkt billigste løsning uten hensyn til forurensing, arbeideres velferd eller bærekraft.

Det kapitalistiske systemet har vist oss at det ikke er egnet verken til å forvalte natur, klima eller mennesker. Derfor er høyrekreftene lite troverdige når de nå forsøker fremstå som stuerene og løsningsorienterte.

Å anerkjenne symptomene rundt oss er en forutsetning for å forstå at vi har en sykdom. Neste skritt er å se på, analysere, forstå og ikke minst kurere sykdommen som gir alle disse symptomene vi ikke liker. Da, og bare da, kan vi bygge en sivilisasjon for fremtiden.

Kuren vil bety endringerer som store og politisk mektige krefter vil tape masse penger på. Det er derfor ingen grunn å tiltro politikere reell vilje til å gjennomføre de nødvendige endringer som må til. Alternativet til kuren er at vi venter til naturen selv trer endringene ned over hodene våre når elendigheten er kommet for langt til å kureres. Det kan bety slutten på vår sivilisasjon slik vi kjenner den i dag.