Verdier, klima og politikk

Verdier er ikke det vi sier vi vil gjøre. Det er det vi gjør.

Laveste standard skal gjelde

(11. sept. 2020) Filippinske ansatte har ned mot 35 kroner timen og jobber opp mot 70 timers uke i åtte måneder ombord. "Slavekontrakt," sier Thomas Benson, advokat og partner i Angell Advokatfirma. "Å omtale dette som slavekontrakter er direkte useriøst og en forvrengning av virkeligheten," ifølgeTarjei Kramviken i Hurtigruten. Og det har han sikkert rett i. For dette er vanlig i det slavemarkedet som cruise-skip konkurrerer i. Det er laveste standard som gjelder. Alternativet for de ansatte er ingen jobb og å sulte. Og dette VET Hurtigruten.

Hurtigrutens ekspedisjonsskip lønner filippinere ned mot 35 kroner i timen.

Slik vil høyrekreftene bidra til sunn utvikling i Norge og verden. Stem Høyre !!!


Norges bidrag til Sikkerhetsrådet

(30. juli 2020) Etter at Norge i juni klarte å komme inn i FN's sikkerhetsråd, kan det være grunn til å se på hva slags politikk norske politikere står for når det gjelder kontroverser som Libya og Syria.

Libya: Ola Tunander forteller i boken "Libyakrigen" (anmeldelse nederst her) at den ikke var en krig der folket reiste seg i protest mot en despot som tenkte å gjennomføre folkemord. Dette var en krig nøye planlagt av USA, Storbritannia og Frankrike, gjennomført på bakken bl.a. av tusen spesialsoldater fra Qatar som var væpnet til tennene.

Ryktene om folkemord var løgn, designet for å forlede en hel verden og skaffe legitimitet til en ulovlig krig. Selv FN ble forledet, og vedtok resolusjon 1973 som ikke åpnet for invasjon og okkupasjon av Libya, ei heller å fjerne Muammar al-Gaddafi og hans regime. Den norske bombingen av Libya var derfor i strid med FNs resolusjoner og en kriminell terrorhandling.

Norske politikere har ikke tatt ansvar for terrorbombingen, men har sagt i klartekst at "Vi ville gjort det samme i dag". Det betyr at de igjen vil gå ut over FN sine resolusjoner og bidra til ulovlig krig og drap og regimeskifter.

Syria: Tim Anderson skriver i boka "The Dirty War on Syria" at krigen ikke er en borgerkrig men en angrepskrig der USA har sendt inn grupperinger og leiesoldater via alle omkringliggende land for å få til et regimeskifte. "Selv om enhver krig gjør bruk av løgner og desinformasjon, har den skitne krigen om Syria sett et nivå av massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til." Historikeren Daniele Ganser bekrefter denne fremstillingen.

Norske politikere kaller fortsatt krigen for et folkelig opprør eller borgerkrig og Assad for en despot som gjerne gasser folket sitt. Dermed får USA fortsatt "legitimitet" til å stå bak terror og sanksjoner, de har til og med en liten invasjonstyrke som okkuperer oljeinstallasjoner i Syria slik at Assad nå må importere olje. Norske politikere legger seg flate for USA sin løgnaktige retorikk med sanksjoner som tar livet av folket. Ifølge Steigan.no har de til og med kanalisert 13,5 milliarder "bistands"-kroner til opprørerne i Syria.

Lavmål. Når medlemslandene i FN's sikkerhetsråd står for løgnaktig politikk og støtter kriminell virksomhet, er det ikke særlig håp for fremtiden til FN.


En historiker snakker om dagens verden

(14. juli 2020) Er du interessert i hvordan historien påvirker dagens virkelighet? Daniele Ganser våger å si høyt sammenhenger som vil være vesentlig for vår sivilisasjons fremtid. På sin saklige, elegante, morsomme, nesten barnslige måte å fortelle på, åpner han dører til ny erkjennelse. Daniele Ganser (dr. phil.) er en historiker som er viktig for fremtiden vår, men kanskje farlig for enkelte politikere. Derfor kommer heller ikke Norsk Krigskringkasting til å vise foredrag av mannen.

Foredrag / intervjuer med Daniele Ganser på engelsk


Forrige gang ble kritisk journalistikk om 9/11 henrettet

(rev. 8. juni 2020) 4. september 2017 kom månedsavisen Ny Tid med en kritisk artikkel rundt 11. september 2001. I ingressen kunne vi lese: "Hva var det som ødela World Trade Center 11. september 2001? Mye indikerer at det dreide seg om en kontrollert rivning, mener eksperter." Istedenfor en spennende debatt, tok de mannen istedenfor ballen, og klarte å legge enhver debatt død fortere enn du kan si "sensur". Hva er det som gjør disse spørsmålene så farlige å reise og ulovlig å debattere saklig? Hva har egentlig skjedd med den fjerde statsmakt?

 • WTC1 og 2: Hvorfor ble det funnet hvitglødende stål i ruinene dobbelt så varmt som brannen ?
 • WTC7: Hvorfor kollapset bygget i fritt fall over 8 etasjer, forøvrig tilnærmet i fritt fall ?
 • Pengagon: Hvorfor laget flyet bare et hull på 5 meter i diameter og hva forårsaket en sekundær detonasjon ?
 • Pennsylvania: Hvor ble det av flyet som styrtet i bakken?

Her er spørsmål om 9/11 som de stuerene IKKE vil se


Nasjonalstaten Norge ødelegges

(15. mai 2020) De siste 10 - 20 årene har vi sett hvordan Norge som nasjonalstat er blitt mer og mer avstumpet. For når høyrepolitikere signerer på handelsavtaler som binder fremtidige regjerigner på hender og føtter når det gjelder lønnsvilkår, arbeidsbetingelser, skattegrunnlag, miljøtiltak, restriksjoner mot forurensing, osv., ja da går det på demokratiet løs. Men også på andre områder ser vi at globaliseringen bidrar til å ta ned nasjonalstaten. Her er noe av målsettingen til våre høyrefolk:
 1. Privatisering av gevinstene, sosialisering av tapene
 2. Avvikle offentlig eierskap, selg ut alt til private investors
 3. Alt kan være gjenstand for spekulasjon
 4. Privat profitt foran klima og miljø
 5. Avvikle den suverene staten, globale selskaper skal bestemme
 6. Skattefrihet til de rikeste, skatt er for vanlige folk
 7. Det er greit at ulikhet øker
 8. Vekst er det eneste saliggjørende
 9. Frie mennesker reduseres til lydige forbrukere
 10. Totalovervåkning er bra
 11. All reklame, også politisk reklame og falsk reklame, er bra
 12. Avvikle velferdsstaten, velferd koster for mye
 13. Laveste standard skal gjelde, billige utenlandske arbeidere uten velferd skal velges fremfor norske arbeidere MED velferd
Tiltakene gjennomføres av høyrekreftene representert ved Høyre, Frp, Venstre og Krf, støttet av Arbeiderpartiet der høyrekreftene har kuppet hele ledergruppen. Influencere som Civita og NHO får fri mikrofon hos NRK og bidrar til utviklingen. Meningsmålinger og valg viser at en stor del av folket støtter tiltakene, trolig uten å forstå at de holder på å sage over den greinen de selv sitter på. Kanskje tiden har kommet til at vi bør spørre oss hva slags samfunn egentlig vi vil ha?

Alle lesere ønskes en riktig god 17. mai, - det kan bli en av de siste som egen nasjonalstat selv om "skinnet" av demokrati og selvstyre og suvernitet sikkert blir ført videre, akkurat som "demokrati" har blitt det i USA.


Retorikk og konsekvens: pelsdyr vs. olje

Norsk oljeutvinning er bra
(24. febr. 2020) Du har hørt den mange ganger: Fordi oljen vi utvinner er så ren og flott, og fordi vi utvinner den så effektivt og klimavennlig, er norsk oljeproduksjon blitt en velsignelse for verden. Dersom Norge skrur igjen kranene, betyr det MER utslipp, DÅRLIGERE olje, VERRE klima fordi andre vil ta over de andelene vi kutter og de vil gjøre det med mye større forurensing. I tillegg blir oljen dyrere.
Med pelsdyr er det motsatt
For pelsdyrene gjelder ikke denne retorikken. Det spiller ingen rolle at pelsdyr i Norge har det bedre enn i andre land, at vi har god kontroll med næringene, at dyrene blir fulgt opp seriøst med både tilsyn og veterinær. Når norsk pelsdyravl forsvinner fra markedet, vil land som Bulgaria og Romaina ta over, land som er kjent for ikke engang å ta skikkelig vare på barna sine. Stakkars pelsdyr.
Er det noen konsekvens her ?
Svaret er selvfølgelig NEI. Her er så mange følelser involvert at enkelte ikke tenker klart. Tanken dyrevernerne ikke vil tenke er hvor mange pelsdyr som kan få det BEDRE dersom pelsdyrdrift flyttes til Norge. Dyrevernerne ønsker å kutte i Norge uansett konsekvenser dette får får pelsdyr totalt. Det kan hende de gjør dyrene en bjørnetjeneste.

Pelsdyr-farsen

Dyrevern-alliansen sin agenda. (11. febr. 2020) Dyrevernere som setter dyr over mennesker har klart å tvinge frem et forbud mot pelsdyr. Dette er første skritt i forbud mot dyrehold, flere er trolig under planlegging. Venstre har presset regjeringspartiene til å støtte avvikling og slik har de fått flertall på Stortinget.

Mattilsynet er ikke troverdig. Det ser ut som at Dyrevernalliansen har klart å infiltrere Mattilsynet på en slik måte at rapporter derfra er fulle av løgn og bedrag og ikke kan tas seriøst. Derfor må forbud mot dyrehold basert på Mattilsynet oppheves og tuftes på bedre og uavhengig grunnlag.

Kortreiste, miljøvennlige varme klær. Pelsdyrnæringen gir oss fantastiske flotte og varme klesplagg som ikke har vært gjenstand for barnearbeid eller miljøkriminalitet i den tredje verden og som er rene naturprodukter. Det er et paradoks at naturens beste klær nå blir forbudt.

Andre deler av markedet vil ta over norsk pelsdyrproduksjon. Norsk "forbud" vil ikke gi mindre etterspørsel etter pels, men vil flytte produksjonen til land med dårligere dyrevelferd. Samme argumentet har vært brukt om olje: Norsk olje forurenser, men mindre enn annen olje med lavere kvalitet og dyrere utvinning. Derfor er det klokt å la næringene fortsette i Norge.

Nedleggelsen blir veltet dersom SP kommer i regjering. Regjeringen klarer ikke å gjennomføre nedleggelsen av pelsdyrnæringen før lenge etter neste valg. Dersom SP kommer i regjering, er det grunn til å tro at hele vedtaket blir reversert.


SKANDALE: Mektige eiere sensurerer betalinger

(14. jan. 2020) Små donasjoner til The Grayzone ble forsinket og avvist av PayPal fordi de omtalte ordet “Iran” i meldinger som berømmet kanalens dekning av USAs konflikt med Iran. Facebook sensurerte samtidig en saklig Grayzone-video som rapporterer om Hizbollah, Iran og Trump. Eierne bak Paypal er de samme som bak Facebook.

Dette er en djevelsk måte å sensurere ytrings- og menings-frihet globalt sett. Nå må norske medier reagere. Det neste blir at du bare får handle hos store kjeder dersom du har "riktig" politisk mening.

PayPal blokkerer The Grayzone når de nevner Iran (steigan.no)
Les saken på The Grayzone her


Why Norway should NOT be member of The Security Council

(May 26. 2019) Norway has so far been spending 12 million NOK promoting its canditature for The Security Council at the UN. This is obviously a prestige project for the Norwegian government. But why should Norway stay out of the Council?

The Security Council has primary responsibility for the maintenance of international peace and security. It has 15 Members, and each Member has one vote. Under the Charter of the United Nations, all Member States are obligated to comply with Council decisions.

So far, Norway has participated in three illegal wars, that means wars executed on false pretexts or on direct lies. The war in Afghanistan was very questioniable. The war in Iraq was a crime where USA produced false evidence of weapons of mass destruction. The war in Libya war based on lies designed by the USA presented via Al Jazeera in Qatar that Gaddafi was starting a genocide.

The war in Syria, where islamic groups or special soldiers were trained, equipped and financed by USA to invade and take the sivilians as hostage, is also verbally supported by the Norwegian government even today. This war has been covered with unprecedented desinformation.

People in North Korea is starving because of american economic santions. In Venezuela up to 40.000 people have died because of the US santions. In Syria USA and terrorist groups have occupied oil producing sites and are denying Syria access to their own oil thus denying Syria resources to rebuild their country after massive damage. And in Iran USA is now imposing hard economic santions to prepare for the war Israel and USA want to execute in Iran if they only can manage to invent a legitimate cause. Also USA is supporting Saudi-Arabia’s war in Yemen and Israels crimes in Palestine.

The Norwegian government have never seriously critizised any of this, which is a shame. On the other hand Norway is uncritically condemning Russia and acting for rearmament along the Russian border, promoting a new Cold War by allowing USA to build radars, exersize, keep personnel, airplanes and weapons on Norwegian soil near the Russian border in spite of the no-base-agreement from 1949.

The Peace Researcher Johan Galtung once said that Norway does not have any independent foreign policy, it is only repeating what USA tells them to.

Putting Norway in The Security Council is the same as giving another vote to USA. Norway has no integrity, no independence, it does not have a voice of its own. Norway will never stand up to the USA. This is why Norway should NOT be elected member.


Freedom for Americans

(6. juni 2019) Basically Americans will no longer be free to travel to Cuba, because Cuba is a communist country & therefore its’ people are not free. So now the Trump Administration, in the name of freedom, is taking away Americans' freedom. Make sense?

Trump admin imposes new travel restrictions on Cuba, banning cruise ships (cnn.com)


Ulikheten øker

(21. jan. 2019) Verdens største problem ULIKHET øker i omfang, og det er TO trender som skjer samtidig:

 • De rikeste blir færre, de fattigste flere
 • De rikeste blir rikere, de fattigste fattigere

Dette er resultatet av global kapitalisme og høyrepolitikk, og du vil finne samme resultatet i Norge med vennlig hilsen Erna Solberg og Siv Jensen. NRK har verdiget nyhetene en notis på tekst-TV, og har 22.01 justert tallet til at verdens 26 rikeste eier like mye som den fattigste halvparten på 3,8 milliarder mennesker.
Nyheten hos Oxfam

Dette får selvfølgelig skje fordi korrupte politikere lager skattepolitikken på de rikestes premisser, også i Norge.


Hvordan UK stjal 45000 milliarder $ fra India

(17. des. 2018) Ny forskning fra den anerkjente økonomen Utsa Patnaik retter et knusende slag mot denne fortellingen. På grunnlag av nesten to århundrer med detaljerte data om skatt og handel, beregnet Patnaik at Storbritannia tømte i alt nesten 45 tusen milliarder dollar fra India i perioden 1765 til 1938.

Les saken på steigan.no her ...


Ostehøvelkutt - men ikke for alle

(23. nov. 2018) De blåblå kjører nå "ostehøvelkutt" på 0,5 % hvert år på offentlig administrasjon. Målsettingen er å "få ned kostnadene".

Men politikerne selv kan ikke leve med slike kutt, det går jo ikke an, derfor har Stortinget bevilget Stortingsgruppene et tillegg for neste på på 6,5 %.

One rule for them, one rule for us ! Hykleriet er fullkomment !
Støre har lovet å få slutt på faenskapen dersom han kommer i regjering.


Ikke fan av fagorganisasjoner ???

(10. nov. 2018) Det er ikke noe problem. Da kan du bare levere tilbake

 • lørdags- og søndagsfri
 • overtidsbetaling
 • 8 timers dag
 • barnetrygd og andre trygdeordninger
 • velferdsgoder
 • tariffavtaler
 • oppsigelsesvern
 • ivaretakelse av sikkerhet og arbeidstid
 • lønnsforhandlinger
 • andre goder som fagbevegelsen har kjempet frem

Du er velkommen til Høyre, Frp, Venstre eller Krf som vil avvikle velferdsstaten nådeløst og effektivt, og så kan du eventuelt reise gratis på andre sin kamp for anstendige arbeidsbetingelser.


Facebook Über Alles

(23. mars 2018) Den nye sporten er ikke lenger å samle inn metadata, avlytte det folk kommuniserer, ta opp for å lagre og analysere alt det folk tenker, sier, skriver, deler, søker på nettet. Den nye sporten er å bruke det til å manipulere folkemasser i elegante kampanjer.

For det er ikke bare reklame du får som er skreddersydd til dine ønsker og behov, det er også politiske budskap tilpasset dine politiske meninger, budskap som kan trigge dine følelser og styre dine politiske valg. Massekontroll. Sosiale medier og nyhetsformidlere har en sentral rolle i dette apparatet.

Fremtidens hær er ikke soldater, lært opp og utrustet av militære ledere. Fremtidens hær er folkemasser, trigget av betalte krefter, styrt gjennom media, folk som "vil det selv" fordi noen har brukt millioner av dollars til å overbevise dem om det, folk som kjemper "en edel sak" i en "grasrotbevegelse" fordi "det er riktig".

Facebook - et verktøy for å styre folk
Hvordan manipulere følelsene til folkemasser


Hvordan kan politikerne ødelegge Norge ?

(12. jan. 2018 ) Klikk på bildet for å se dokumentaren på NRK.
  De kan sørge for at de rikeste betaler mindre skatt
  og at multinasjonale selskaper ikke betaler skatt
  De kan sørge for at folk får litt mindre i lønn
  og mye mer i skatter og avgifter
  De kan la folk jobbe litt flere timer i litt flere år
  De kan kutte i sosiale goder
  og i pensjonene til de fattigste
  og kutte i bostøtte
  og trygdeordninger
  De kan bidra til at flere blir ansatt i vikariater
  og at utlendinger får jobbene
  De kan tillate at fisk sendes til Kina for å sløyes
  og at mest mulig blir konkurranseutsatt til lavere betalte folk
  De kan la offentlige anbud gå ut av landet
  De kan la pengene bestemme politikken
  og gi blaffen i "vanlige folk"
  De kan sørge for at kommunene ikke får nok penger til å ansette nok folk


War games (funny!)

(21. jan. 2018) Verdenshistorien oppsummert i en morsom video.


Mellom 400 og 800 millioner blir erstattet av roboter før 2030

(1.des. 2017) Mellom 400 og 800 millioner mennesker kan miste jobbene sine på grunn av automatisering frem mot år 2030. Det viser en ny rapport fra McKinsey, skriver nrk.no i dag. Tidligere har vi påpekt hvordan næringslivet velger billige utenlandske arbeidstakere uten velferd fremfor arbeidstakere med velferd. Nå er også billige arbeidstakere ppå vei ut. Kina ønsker erstatte arbeidere som koster 5 dollar dagen med robot.

Men roboter betaler ikke skatt.
Dette er det ingen som sier høyt. Ikke enda. Skatt i mange land kommer fra arbeidende arbeidere. Og i tråd med at skatt fra multinasjonale selskaper forsinner til Paradiser, sender politikere stadig mer av regningen til arbeiderne. Men hvor skal de få penger å leke seg med når arbeiderne er erstattet med roboter og hele folket står uten arbeid?

Roboter kan «stjele» 800 millioner jobber


Oljefondet investerer uetisk

(19. okt. 2017) De israelske selskapene kastes ut av det danske investeringsporteføljen som følge av «finansiering av bosetninger, utnyttelse av naturressurser og etablering av infrastruktur for telekommunikasjon i de okkuperte områdene», skriver nrk.no, og føyer til: Det norske oljefondet, Statens Pensjonsfond Utland, er medeiere i alle de fire selskapene som nå svartelistes av Sampension. Det

Oljefondet investerer i israelske banker, dansk pensjonsfond svartelister dem


Oppskrift på økt ulikhet: krone-tillegg vs. prosent-tillegg

(7. okt. 2017) Arbeidstakerne i Norge vil ha lønnsoppgjøret i prosent, ikke i kroner. Tenk det forskjellen om alle kunne få 10.000 kroner i tillegg på lønnen eller om de kunne få 4 % tillegg. Lavtlønte ville valgt kronetillegget, mens de høytlønte vil ha det i prosent. 4 % av en million er 40.000 kroner. Med prosentoppgjør får de lavtlønte mindre og mindre å rutte med sammenlignet med de høytlønte. Og det er de høytlønte som bestemmer.

Når det gjelder skatter avgifter er det motsatt.
Mange avgifter rammer alle helt likt. Og denne gangen synes de rikeste at det er helt flott når skatter og avgifter ikke rammer i prosent, ikke er avhengig av størrelsen på inntekten eller formuen. Mekanikken for ulikhet er den samme.

En "flat" økning i skatter eller avgifter eller gebyrer på 10.000 kroner rammer dem som har minst inntekt veldig sterkt, mens de med høy inntekt knapt merker økningen. Dermed fører denne typen skatter og avgifter til høyere ulikhet og større fattigdom, akkurat som prosentvise lønnsoppgjør. De fattigste blir utsatt for dobbelt økt ulikhet: Både når det gjelder lønn og avgifter.

Slik regulering av inntekter og avgifter gjøres i Norge, er det et effektivt verktøy for å øke ulikhet i landet. Det kan se ut som det noen steder gjøres helt bevisst, nesten som organisert kriminalitet. Årsaken synes helt klar: Massiv egoisme og ønske om større ulikhet.


Valg 2017: Spørsmålene som ikke ble besvart

(15. aug. 2017) De politiske partiene vil ikke blir konfrontert med disse spørsmålene, for svarene deres holder ikke vann. Verdiene de står for er så elendige og stinker så fælt at de ikke engang tør å svare på disse spørsmålene. De vrir seg vekk, snakker rundt, kommer med svada, hvis de er riktig frekk snakker de heller om "verdier". Svaret på alle disse spørsmålene er for de fleste partiene: NEI

Vil partiet innføre krav om forhåndssamtykke for utdeling av uadressert reklame, reklameinnstikk og gratisaviser til husholdningene?
Endring til forhåndssamtykke kan redusere papirmengden som deles ut med 100.000 tonn som transporteres fem ganger på veiene. Miljøgevinsten er 200.000 tonn CO2 og 1 million trær årlig, foruten redusert trafikk.

Vil partiet forby reklame for alle slags spill og plassere gambling "under disken" slik det er gjort med tobakk og alkohol?
Spillegalskapen er nå tilbake til nivået i 2005 da politikerne måtte ta grep. Forbud mot massiv markedsføring for Norsk Tipping og utenlandske spill kan redusere rekruttering av nye spillere i alle medier.

Vil partiet fjerne rentefradrag unntatt for primærbolig med gjeld inntil f.eks. 5 millioner?
Rentefradrag for "vanlige folk" ser vi på som et godt tiltak. Dersom vi setter 5 millioner som grense, vil landet få inn 10 milliarder ekstra fra dem med de dyreste boligene.

Mener partiet at Edward Snowden burde få asyl i Norge?
Noen ser på Snowden som en helt, andre ser på ham som en kjeltring i tråd med USA's mening. Flere politikere vil ikke engang si hva de mener, de gjemmer seg bak byråkratiet.

Vil partiet gjøre NRK reklamefri?
Flere land har reklamefri statskanal. Her i Norge ser vi mer og mer reklame sniker seg inn på fjernsynsskjermen, uten at noen ser noen prinsipielle problemer av den grunn. Penger er penger.

Vil partiet slutte å belønne folk som reiser med taxfree?
Forurensning fra reising og fly i høye luftlag er et problem. Reising belønnes, særlig flyreiser, på bekostning av dem som blir hjemme.

Vil partiet at medlemskap i trossamfunn skal hakes av via selvangivelse eller Altinn?
Ulike "listesaker" har gitt problemer for flere menigheter. Dersom avhaking skjedde via selvangivelse eller Altinn, ville misbruket opphøre.

Vil partiet at bedervelige matvarer skal pålegges å ha datomerking så tydelig at alle kan lese det?
Datomerking med liten skrift og godt bortgjemt på varen, gjør at folk uten perfekt syn ikke kan kontrollere om bedervelig mat har gått ut på dato.

Vil partiet at alle innbyggerne i landet skal få betale samme pris for samme vare?
Hva du betaler er avhengig av hvor du er fagorganisert, hvor du er medlem, hvilket kort du har, i hvilken grad du tillater selskapene å spore hva du handler, hvilke personopplysniger du er villig til å dele. Rabatter kan være fra 10 til 30 %. De ressurssterke får rabatt, de svake betaler regningen.

Vil partiet at multinasjonale selskaper med drift i Norge skal betale skatt til Norge?
Omtrent samtlige kjente, store selskaper som driver i Norge betaler ikke skatt til Norge. EU forsøker nå å ta grep for å stoppe unnaluringen. Norske politikere er påfallende tause.

Grunnen til at vi ikke får svar på disse spørsmålene, er at politikerne er korrupte, tar mer hensyn til sine venner enn til velgerne, de mangler elementære verdier og de gir blanke faen i folket som stemmer dem inn. Med media som ikke bryr seg om å stille vanskelige spørsmål, får politikerne en lett vei gjennom valget.


NHO vil kutte i formuesskatten til de rikeste for å redusere forskjellene mellom folk

(8. august 2017) NHO vil gi skattelette til de rikeste fordi det vil redusere forskjellene. NHO-sjef Kristin Skogen Lund lover nå at dersom de rikeste nå får mer skattelette, vil de plutselig ansette flere folk. Skatteletten de siste fire årene har jo bare gått til å gjøre de rikeste rikere, ikke til å ansette flere. Vi må bare få lov å gratulere NHO-sjef Kristin Skogen Lund med retorikken, vi forstår at hun har blitt desperat. Dette er Høyrepolitikk på sitt verste.

Les saken i Aftenposten her  The Truth about Seth Rich

  (17. mai 2017 ) (Not on the NRK) This video (35 minutes, click heading!) goes through all the strange events and possible cover ups in this tragic case. It is now evident that Seth Rich was in contact with Wikileaks before he was killed.

  If Seth Rich leaked the DNC emails, then there was no Russian hack and the entire Russian narrative is fake.
  The US intelligence cannot allow this to happen. And they are sitting on all sides of the table.

  FBI is investigating the murder of Seth Rich. FBI has control over his laptop that can prove his contact with Wikileaks and thereby that Rich was the source for the DNC leaks, NOT the russians. And finally, FBI has told us for certain that it was the russians who were responsible for the DNC-leaks according to their investigation. Now it is too late for them to turn around and tell the truth. Now they are creating a reality according to their lies. Maybe even one of the agencies was responsible for killing Seth Rich.

  So we cannot expect an unbiased and independent investigation of the murder of Seth Rich. We may expect a cover up. The only problem for FBI is that Wikileaks will prove them false.

  If Seth Rich leaked the DNC emails, then that means there was no Russian hack. No Russian hack means this entire Russian narrative is fake. (Fox)
  Mer om saken (10 sekunder reklame for bitcoin først)


Norge boikotter nedrustningsforhandlinger

(2. april 2017) Norske politikere pisser den veien USA forteller. Det gjør de også når hele verden vil ha i gang nedrustningsavtaler for atomvåpen, men USA ikke vil det. Aftenposten skriver: Norge var ikke med da 132 FN-land denne uken møttes i New York for å forhandle frem et forbud mot atomvåpen. Det vil få konsekvenser for Norge at de ikke deltar, sier en høystående utenlandsk diplomat til Aftenposten.

I beste fall er norsk boikott tegn på misforstått solidaritet og støtte til en av verdens mest aggressive og utagerende krigsmakter. I verste fall er det idioti på tvers av folkevilje som bør møtes med regimeskifte og rettsforfølgelse, slik vi gjør med terrorister.

Norge boikotter forhandlingene (aftenposten.no)


Imagine ... love !
(6. mars 2016) This important video is dedicated all those who want peace on earth.
Sorry to say, norwegian politicians are NOT among them.


Diego Fusaro: How capitalism uses immigrants, the reserve army of the unemployed
(19.02.2017 - video 4 minutter 30 sek. med italiensk tale og engelske bunntekster)


Stortinget = dobbeltmoralens høyborg ???

Miljøsatsingen til regjeringen inklusive Krf og Venstre, begynner å se mer og mer latterlig ut. Ikke på grunn av det de gjør, men på grunn av det de IKKE gjør.

(5. des. 2016) Indonesias president har utstedt en ny regulering som innebærer at brann og annen aktivitet i torvmyrer blir forbudt. Dette vil bidra til å hindre klimagassutslipp i stor skala. Torvmyrenes enorme karbonlagre er anslått til å tilsvare drøyt 3500 år med norske klimagassutslipp.

Reguleringen i Indonesia skal stanse både konvertering av torvmyrene til palmeoljeplantasjer, og annet landbruk og aktiviteter som ødelegger torvmyrene. Forbudet vil omfatte all torvmyr. Til dette skal Norge bidra med inntil 6 milliarder kroner.

Men i Norge derimot fortsetter galskapen som før. I Norge blir torvmyrer ødelagt og CO2 sluppet ut. Og ikke en kjeft i regjeringen bryr seg. Nede i torva på Jødahlsmåsan ligger det karbon, mye karbon. Tilsvarende så mye som 293.000 tonn CO2. Nå skal torva tas ut av Felleskjøpet og selges som plantejord, og det betyr at karbonet som ligger fanget nede i myra snart slippes ut i atmosfæren.

Indonesias president forbyr å ødelegge torvmyrer (regjeringen.no)
Regjeringen ødelegger en myr, mens den reparerer nabomyren (aftenposten.no)


Statoil sitt raffineri ble "tatt ned" av IT-folk i India

(28. okt. 2016) NRK forteller om Statoil som har outscourset IT-drift til India fordi det er billigere. Nå viser det seg at indere har kommet inn bak brannmur på Mongstad der de ikke hadde noe å gjøre, og nesten skapt en milliard-katastrofe.

Uten å se på sikkerhets-aspektet, er det imponerende at en norsk statsbedrift går så langt i å slippe å betale pensjoner, velferdsordninger, HMS, kompetanseoppbygging og skatt til Norge. Dette er veien å gå for å legge ned velferdsstaten !

.... men billige er de !!! (nrk.no)

Det er klart at når Statoil er med å ta ned norske verdier og norske interesser, da må Staten som er eiere sette ned foten og si at dette må ta slutt !!!


Fri flyt av arbeidskraft truer velferd. Brexit fører til endring.

(4. aug. 2016) En av årsakene til Brexit var at at britenes nei var et klart nei til arbeidsinnvandringen fra EU-landene. Grunnen er at de mente dette fører til trygdeturisme og et press på landets sosialsystem. Det er bemerkelsesverdig at norske politikere ikke har sett det samme. For det er ødeleggende for et lands velferd når politikerne tillater bruk av arbeidskraft som ikke har slik velferd. Det er fristende å anta at det for norske politikere har vært viktig å bidra til å rive grunnen vekk under velferdsstaten.

Omstridte planer diskuteres i EU (aftenposten.no)
Tre måter å avvikle velferdsstaten på ...


Tre måter å avvikle velferdsstaten

(29. okt. 2015) Det finnes flere måter vi kan ødelegge det som våre forfedre har bygget opp av trygdeordninger, sikkerhet, pensjonsrettigheter, ferie, arbeidsbetingelser, lønnsvilkår, fagorganisering, permisjon ved barnefødsler, skole og utdannelse, sykelønn, og mye, mye mer. For er det noe vi vet, er det at alt dette koster penger, masse penger. Og nettopp derfor betaler de fleste av oss skatt.

Vi har også noen prinsipper i dette landet. Alle skal delta etter evne. Arbeid for alle. Skatt for alle. Skatt etter evne. Alle er like for loven. Alle har samme rettigheter og plikter. Ingen skal diskrimineres. Og så videre. Men det er noen der ute som jobber for å få slutt på velferdsstaten. Her er tre metoder på hvordan de har begynt å avvikle velferdsstaten.

1) De rikeste som leker seg gjennom sine selskaper betaler ikke skatt.
Ved å innføre forskjellige skatteregler for vanlige folk og for de aller rikeste som leker seg gjennom sine selskaper, har vi fått til at vanlige folk skattes for sine inntekter, mens de rikeste bare skattes for det overskuddet de måtte ha igjen i selskapet ved årets slutt, og overskudd er som kjent veldig lett å unngå. Dersom vanlige folk skulle betale skatt etter overskuddet de hadde igjen ved årets slutt, ja da ville det ikke blitt mye skatt fra dem heller. Dette er hovedforskjellen i beskatning av vanlige folk og rike.

Det samme gjelder for moms, en avgift som bare rammer sluttbrukerne, altså vanlige folk. De rikestes selskaper får tilbake momsen. Og når man både får bruke penger det ikke er betalt skatt for og får tilbake momsen, da får man dobbelt så mye varer og tjenester som lønnsmottakerne for samme beløpet. Slik kan man bygge opp svære formuer med penger det aldri er betalt skatt for, formuer som selvfølgelig må kunne arves av neste generasjon uten at de betaler arveavgift.

Jeg presiserer at det siktes her til selskaper uten ansatte, designet for å ta imot inntekter, aksjeutbytte, eiendom og annen formue utelukkende i den hensikt å få skatt og moms til å forsvinne. Jeg sikter ikke til seriøse selskaper med ansatte. Det er viktig at man klarer skille mellom disse to gruppene, noe politikerne bemerkelsesverdig nok ikke ønsker.

2) Multinasjonale virksomheter flytter overskudd til Paradis
Enten det heter internfakturering, internprising, interne lån eller skatteavtaler er realiteten det samme: Multinasjonale selskaper flytter skattbart overskudd til skatteparadiser via (lovlig) regnskapsmessig triksing, og selskapene får på mirakuløst vis underskudd her i Norge og dermed ikke noe overskudd å beskatte. Det fine med paradisene er at selskapene ikke skatter der heller.

Når skatten forsvinner, havner regningen hos vanlige folk, for Statsbudsjettet må jo gå opp vet du. For Norge betyr internprisingen trolig 40 - 60 milliarder i tapt skatt årlig, for utviklingsland er det en katastrofe som hindrer dem muligheten å kunne utvikle seg. De taper ti ganger mer skatt på triksingen enn de mottar i bistand, og fattigdommen gjør at noen av dem flykter til Europa og Norge.

3) Istedenfor dyr norsk arbeidskraft, bruker vi billige utlendinger uten velferd.
Private selskaper, kommuner, fylker og Staten setter ut svære ordrer hvert år. Det heter "anbud" og "konkurranseutsetting", og det er om å gjøre å finne den billigste løsningen. Det betyr som oftest at jobben havner hos utenlandske selskaper eller selskaper som bruker utenlandske underleverandører som har det til felles at de ikke har kostbare velferdsordninger (se øverst). En ting er at det billigste ikke alltid viser seg å være det beste, det skal jeg ikke ta opp her. En annen sak er at når man velger billige anbud med arbeidere uten velferd, er man faktisk med å trekke pluggen ut av velferdsstaten vår.

Dette er ikke rettferdig konkurranse, det er konkurranse på ulike vilkår, som av og til involverer slavekontrakter eller svart arbeid. Prisen for billige anbud, er at norske fagarbeidere sendes gå på trygd istedenfor å gjøre jobbene selv. Hvis man tar dette med i anbudsberegningen, blir det veldig dårlig samfunnsøkonomi totalt sett.

Byggebransjen mener regjeringen styrer mot økt arbeidsledighet. Anbudskontrakter går til utenlandske selskaper fordi kontraktene rett og slett er for store for norske aktører.

Avvikle velferdsstaten på under 10 år
Dersom disse teknikkene følges slik vi nå er i gang, skal det være mulig å avvikle hele velferdsstaten i Norge på under ti år. Når skatteinntektene forsvinner både for stat og kommuner, må det kuttes i bånn. Det vil gi grunn til å avslutte sykelønnsordninger og gratis helsestell, gratis skole og utdanning, avvikle pensjon og trygd, og dra inn fridager her og der. Vi må bli konkurransedyktige, heter det, vi må senke oss ned på laveste standard hos våre konkurrenter.

Og for riktig å sementere avviklingen av velferdsstaten for all fremtid, inngår vi irreversible handelsavtaler og allianser som forhindrer at fremtidig demokratisk folkevalgte får anledning til å tette igjen hullene eller gjeninnføre velferdsstaten. Det synes å være "bred politisk enighet" om dette dersom man ikke spør folket.

Heleren i boblejakke


Også Telenor bidrar til nedbygging av norsk IT-kompetanse

(28. april 2016) Utenlandske IT-utviklere får oppdrag for rundt 30 milliarder kroner årlig. Viktig kompetanse og store penger forsvinner ut av Norge til land som India og Ukraina. Dette må jo være en politisk utfordring for en regjering som skryter av at "aldri har så få jobber gått til utlendinger".

Slik overtar utenlandske IT-selskap norske jobber (nrk.no)


Grovt av NIF, her må det ryddes opp !!!

(15. april 2016) "Etter massiv kritikk har Tom Tvedt og resten av idrettsstyret vedtatt å legge alle reiserekningar på bordet, men berre for sin eigen periode. Det betyr at tidlegare utgifter blir verande hemmelege." skriver NRK.no i dag. Og det er uhyrlig lesing. For NIF flyr med lånte fjær. De får penger av - og rapporterer til - kulturministeren. Pengene kommer fra deg og meg.
Men de vil ikke ha åpenhet for andre perioder enn siste styre.
Innsynet skal vi først få 1. januar i 2017, og det skal gjelde fra juni 2015.
Dette lukter drit lang vei.

Løsningen: sett dem under administrasjon asap !

 • Enten må NIF ydmykt legge frem de bilag som kulturministeren og pressen ber om NÅ
 • eller NIF må pålegges revisjon fra uavhengig revisorfirma for de siste tre regnskapsår
 • eller Økokrim må ta over saken og avklare for oss at her ikke pågår misligheter.

Tom Tvedt "bøyer seg" for kulturminstaren (nrk.no)
Idrettskonsernet - NIF opptrer som et lukket konsern full av forretningshemmeligheter. (nrk/ytring)


The American Spring

(Febr. 3, 2016) There is a new wind blowing over the U.S. of A. Bernie Sanders is fighting to be the next president, and he is doing well. This could mean:

 • tax for the rich
 • control with the money institutions
 • less inequality
 • health care for everyone
 • the arriving of the welfare state
 • real democracy

They call him a socialist. Now the american people want change. Real change. Can we expect an american spring ?


Über - og et kappløp mot bunnen

(30. jan. 2016) BT har en glitrende kronikk i dag som viser hvordan NHO og Høyre gjerne vil støtte Über i sitt forsøk på å avvikle velferdsstaten. Ordet "delingsøkonomi" er helt feil, dette dreier seg om et kapitalistisk fremstøt for å få arbeidere til å jobbe uten arbeidsavtaler, uten fast inntekt, uten regulert arbeidstid, uten sykepenger, sosiale goder eller feriepenger samtidig som man trekker pluggen ut av en næring som allerede har dette. Det er slik politikk vi ikke trenger i nedganstider.

Kort sagt samfunnsmessig og politisk kriminell virksomhet av det styggeste slaget. Takk, NHO og Høyre.
Uber er ikke delingsøkonomi (bt.no)

Og så har vi fått vite at Über stikker av med 25 % av inntektene til sjåførene og at Skatteetaten vil følge opp regnskapene slik at sjåførene betaler skatt på inntektene. Men inntektene til Über vil selvfølgelig ikke bli beskattet.


62 personer eier like mye som den fattigste halvdelen av jordas befolkning
(20.01.2016) (klikk på overskriften for å lese dagsavisens leder) Mens de 62 rikeste ifølge rapporten har økt sin formue med 40 prosent over fem år, har den fattigste halvdelen blitt 40 prosent fattigere i samme periode. Det som virkelig skremmer, er at media og politikere gjør dette her til en IKKE-sak. Andre mindre vesentlige ting kjøres på forsider i dagesvis og avstedkommer politikeres kommentarer og annet tullprat.

DETTE HER ER NOE AV DET VIKTIGSTE VI KAN TA FATT I - hvis det ikke allerede er for seint. Og det handler om groteske og latterlige skatteregler, både nasjonalt og internasjonalt, regler laget av de rikeste, på de rikestes premisser og de fattigstes bekostning. Regelverket er laget av inkompetente og/eller korrupte politikere som ikke bryr seg om konsekvensene av den galskapen de vedtar.


Ulikhetene i USA øker (13. des. 2015 Aftenposten.no)


Samfunnsfiendtlig innkjøpspolitikk

(20. okt. 2015) Vi ser stadig at selskaper, kommuner, fylkeskommuner og Staten kjører store oppdrag til utlendinger som ikke har velferdsordninger, trygdeordninger, arbeidsforhold, lønnsvilkår, pensjonsordninger osv. fordi de tror det er billigere. Så viser det seg at billig ofte blir dyrt likevel. En annen sak er at dette bidrar til å bygge ned det norske velferdssamfunnet på en kriminell måte. Denne typen innkjøp må sidestilles med landssvik. Men det er klart, dersom man veldig gjerne vil legge ned velferdsstaten, er dette måten å gjøre det på.

Tabbe å bygge Goliat-plattformen i Sør-Korea (nrk.no)


Hva kan gjøres for å redusere ulikhet i Norge ?

(15. okt. 2015)
Det store problemet er at de rikeste betaler nesten ikke skatt.
Det er DRAMATISK forskjell i skatteregler for lønnsmottakere for dem som kan leke seg gjennom sine selskaper. Dette gjør at du som eiendomsbaron kan klare å bli milliardær på en generasjon, men som lønnsmottaker sliter hele livet økonomisk.

De som leker seg gjennom selskaper betaler bare skatt av evt. overskudd.
Når de rikeste putter inntekter, formuer, eiendommer, aksjeutbytte osv. inn i selskaper, klarer de enkelt å unngå skatt. For en bedrift skattes ikke av inntektene sine, men av overskuddet ved årets slutt. Å ikke få overskudd er det enkleste i verden. Tenk deg om du som lønnsmottaker bare skulle betale skatt av det du evt. hadde til overs ved årets slutt? Da skulle det ikke blitt mye skatt i dette landet.

De som leker seg gjennom selskaper får dobbelt så mye igjen for pengene
En lønnsmottaker trekkes skatt på inntekt og betaler moms på utgifter. En bedrift kan å bruke penger som ikke er beskattet og får tilbake momsen. Det betyr at dersom du pusser opp et hus som eies av ditt selskap, får du dobbelt så mye varer og tjenester som en lønnsmottaker for samme beløpet.

Politikerne er unnfallende og mediene inkompetente
At folk finner seg i galskapen, skyldes trolig at politikerne bevisst unnlater å ta den opp og at mediene ikke har kompetanse til å omtale det. Begge deler er tragisk. Resultatet er at Norge har 70.000 AS uten ansatte (2012) som omsetter for 500 milliarder årlig (2010) hvorav veldig mange utelukkende er konstruert for å få skatt, formue og moms til å forsvinne.

Selskapsskatten er i ferde med å forsvinne helt
Vi har ett problem til. Når selskaper blir "multinasjonale" (selges ut), mister Norge skattepengene på grunn av internfakturering, internprising eller internlåning. Noen av disse utsalgene skjer trolig med samme eiere i kulissene, nå uten skatt. Og regningen? Den sendes til vanlige folk, lønnsmottakere, og det må kuttes i bånn for å få budsjettet til å gå opp.

Sviket overfor "vanlige folk"
Galskapen skyldes at skatteregler er laget på de rikestes premisser og vanlige folks bekostning. Det er innført av politikere som ikke har kompetanse eller forutsetning til å se konsekvensene av reglene de vedtar. Sosialdemokratene har så langt sviktet landet. Folket har ingen som taler deres sak. Og de blå forsøker ikke bare å røve mer og mer til de rikeste, de forsøker inngå handelsavtaler som gjør røveriet permanent og irreversibelt. Derfor øker ulikheten, og den vil fortsette å øke.

Løsningen er enkel:
Få vekk moms (gjelder jo bare sluttbrukerne) og erstatt den med en beskjeden oms (omsetningsavgift i alle ledd, også for selskaper som opererer i Norge)
Skatt for alle ! Ikke minst beskatt formuer og arv av formuer som er bygget opp pga. skattefrihet etter morsomme skatteregler.
Politikk er ikke prat. Det er handling. Politikere, sett i gang og handle !!!!!

Oxford-professor Anthony Atkinsons siste bok «Ulikhet – hva kan gjøres»
I en kronikk på nyemeninger.no skriver Marte Gerhardsen i dag om Atkinson - en anerkjent økonom som ofte kalles ulikhetsforskningens far. Han foreslår i sin siste bok tiltak som garanterte minstelønnsjobber, garantiarv, bedre skattesystem, regler for eierskap, osv. Problemet kan være at uansett hva han foreslår, vil det gå ut over de få som eier mest, og derfor bli nedkjempet.


Terror i perspektiv

 • 77 drept og rundt 100 såret av Anders Behring Breivik i 2011
 • 2.251 drepte palestinere hvorav 1.462 sivile, over 10.000 såret hvorav 3.374 barn av hvilke over 1.000 ble permanent handicappet. Israel la 12.500 palestinske hjem i ruiner i 2014
 • 2.993 døde under terrorangrepene i USA 11. september 2001
 • 8.000 gutter og menn myrdet i Srebrenica av bosniskserbiske militærstyrker under kommando av general Ratko Mladic i 1995. USA og vesten kaller det folkemord.
 • 360.000 drept hvorav 240.000 døde "noe tid" senere, da USA slapp to atombomber over Hiroshima og Nagasaki i 1945 . I tillegg fikk mange senskader.
 • 900.000 (ca.) tutsier og moderate hutuer drept i det afrikanske landet Rwanda i 1994
 • 1.000.000 ble drept i USA sin krig mot Irak som startet 2003 som la Irak (som allerede var på bommen etter 13 år med drepende sanksjoner) fullstendig i ruiner.
 • 1.200.000 (ca) kristne armenere myrdet i Tyrkia 1915-1917. USA og vesten kaller det ikke for folkemord fordi Tyrkia er NATO-medlem og kan derfor ikke ha utført folkemord.
 • 1.700.000 under 5 år og over 60 år døde av sult og medisinmangel i løpet av de 14 år FN kjørte sanksjoner mot Irak etter ordre fra USA og Storbritannia 1996-2003.
 • 3.000.000 (ca.) drept under Vietnamkrigen, hvorav 2.220.000 - 3.250.000 sivile, 1955-1975
 • 10.000.000 (ca.) ble drept under holocaust hvorav ca. 6 millioner jøder, ca. 400 000 sigøynere og 250 000 funksjonshemmede og homofile i perioden 1938-1945.
 • 16.000.000 sivile og stridende ble drept under første verdenskrig 1914-1918
 • 33.000.000 indianere (ca) av 37 millioner døde i syd- mellom- og nord-Amerika av sykdommer påført av den hvite mann. Noen hundre tusen ble drept av conquistadorene. Fra 1492.
 • 60.000.000 drept under andre verdenskrig inkludert holocaust, strategisk bombing og bruk av atombomber. Den dødeligste konflikten i historien.


Hvordan bygge ned velferdssamfunnet Norge

(29. juni 2015) Ingen tvil, vi har det godt og trygt i dette landet. Vi kan få barn og beholde jobb pga. gode permisjonsregler, vi har barnehage, barnetrygd, fri skolegang, utdanning og gratis helsestell. Vi har trygdeordninger som sikrer for det meste, pensjonsordninger for trygg alderdom, god lønn, godt arbeidsmiljø og gode arbeidsavtaler. Vi har mat som er fri for sykdommer og gifter, vi er forsikret for mye, og vi har en rettstat som bygger på lover og regler istedenfor korrupsjon og kameraderi. Vi får alle del i godene.

Alt dette koster penger, masse penger.
Derfor betaler de fleste av oss dobbelt med skatter og avgifter slik at vi kan opprettholde og ivareta denne velferden. (Noen unngår riktignok skatt ved å leke seg gjennom sine selskaper og surfe på et helt annet sett skatteregler enn lønnsmottakere. Derfor overfører vi rundt 100 milliarder kroner årlig til de rikeste. Men det er en annen sak.) Derfor forstår nordmenn at vi må betale litt ekstra for godene. Derfor koster en norsk arbeidskraft mer enn arbeidskraft fra mange andre nasjoner. Selvfølgelig gjør den det.

Selvfølgelig taper norsk arbeidskraft ved konkurranseutsetting
På grunn av godene vi har oppnådd, blir nordmannen dyr arbeidskraft sammenlignet med mange andre land. Vi kan ikke konkurrere med dårlig betalte arbeidere fra land uten rettigheter på slavekontrakter i Norge. Ved "konkurranseutsetting" går oppdrag etter oppdrag til selskaper fra lavkostland. Selvfølgelig gjør de det, for det konkurreres på helt ulike vilkår.

Norske fregatter bygges billigere i Spania, sykepleiere på norske sykehus får vi billigere fra Filippinene, og elektrikere fra Øst-Europa som "vant et anbud" på sykehus i Bergen, har beviselig jobbet på slavekontrakter. Selv den norske staten flytter kontorer til skatteparadiser for å unngå skatt som den norske staten har vedtatt. Man må jo være konkurransedyktig, sier de.

Hva er løsningen? Felles laveste standard?
Skal manglende evne til å konkurrere på pris møtes ved å senke standarden her i Norge, kutte i velferdsordninger, gi dårligere lønn, dårligere arbeidsvilkår, lengre arbeidstid, høyere pensjonsalder, mindre pensjon, større egenandeler, flere avgifter, osv? Dette signaliserer NHO uten blygsel, godt støttet av politikere fra Høyre og Frp. (Selvfølgelig ønsker de ikke miste egne rettigheter eller gode betingelser.) Når de måler verdier i samfunnet, er det bare laveste kostnad som gjelder, og til helvete med alle andre kostnadsdrivende verdier.

Resultatet er slavekontrakter, fremmedarbeidere som bor i etasjekøyer i en kjeller, utnytting, utbytting, profitt, og trolig dårligere kvalitet på alt arbeid som utføres fordi man alltid får det man betaler for. (Og samtidig ser vi at noen skummer fløten og blir mye, mye rikere. Men igjen er det en helt annen sak.)

Hvor har politikerne fått mandat til å legge ned velferdssamfunnet?
Dersom nedbyggingen av verdiene i landet er politisk villet, betyr det at politikerne tror de har mandat til det. Da gir det mening at nordmenn kjøres på arbeidsledighet mens alle større prosjekter i landet utføres av billigere utlendinger. Og da må det spørres: Hvor i all verden er det politikerne tror de har fått dette mandatet fra ?

Hva ønsker dagens innbyggere i Norge ?
Skal vi finne oss i at vi mister viktige statlige oppdrag i Norge fordi "vi er blitt for dyr" sammenlignet med arbeidskraft fra mindre utviklede land? Skal vi finne oss i at Staten bruker penger på å sette nordmenn på trygd og la billigere utlendinger gjøre jobben? Eller skal vi instruere politikerne og fortelle dem hvor skapet skal stå? For dersom politikerne nå ønsker å bygge ned det som generasjoner har bygget opp, da har vi en mismatch vi ikke kan leve med. Da bør folket bytte ut politikerne eller eventuelt finne frem guillotinen.


Ytringer vs. krenkelser

Du skal ikke krenke ...
(16. jan. 2015) Etter siste ukers tragiske terrorhandlinger, er det helt klart at frie ytringer står mot det å bli krenket. Noen hevder at når folk kan bli krenket, da bør vi la være å ytre oss. Hvis det krenker muslimer å se profeten tegnet, skal vi la være å tegne ham. Tanken er besnærende. Hvorfor er den så feil ?

Det er alltid noen som blir krenket av noe.
Nesten uansett hva vi gjør, sier eller tegner, er det noen av verdens 5 milliarder mennesker som blir krenket av det. Og det verste er at noen til og med blir krenket hvis vi ikke gjør, ikke sier eller ikke tegner det. Men er dette vårt problem som ytrer, eller deres problem som føler seg krenket ? Dersom folk har ansvar for sine egne meninger og følelser, er det deres problem !

Hvem er mest ukrenkelig ?
Religioner er selvfølgelig svært ømtålig for mange, det finnes knapt en religion der folk ikke har følt seg krenket. Raser eller nasjoner er også utsatt, enkelte ting er faktisk straffbart å uttale om enkelte raser i enkelte land. Kvinner (eller menn) er ukrenkelig for noen, barn for andre. Abortmotstandere i USA har gått så langt for å berge liv til ufødte barn at de har skutt abortleger, med kjærlighet selvfølgelig. Noen "dyrevenner" tar ekstremt smittefarlige hunder hjem fra baltikum for å hjelpe dyr.

Da stend i bokji.
Enkelte ekstreme muslimer og kristne forsvarer sine groteske synspunkter med at "det står i skriften". Dette er psykopatens måte å fraskrive seg eget ansvar. Da kan man forsvare morderne med å si: "Drapene i Paris skyldes Muhammed-tegningene." Nei, drapene skyldes at noen riv ruskende gale mennesker har gjort groteske handlinger. Det var ikke Arbeiderpartiets program som gjorde Anders Behring Breivik til massemorder. Det var Anders Behring Breivik.

Ja, jeg vil krenke !!!
Jeg vil ha retten til å ytre, og jeg vil finne meg i at andre ytrer seg uansett hvor mye jeg er uenig med dem. Det er en menneskerett. Og om jeg føler meg krenket av andre sine ytringer, og det har skjedd, skal jeg ytre tilbake med alt jeg har, og så saklig som jeg bare klarer.


De beste løgnene fra 2014

(10. jan. 2015) Sakset og redigert, fra TKN på nyemeninger.no
 1. USA og Vesten respekterer Folkeretten
 2. USA og Vesten har en høyverdig moral og edle vedier som man må eksportere til resten av verden
 3. USA respekterer menneskerettighetene
 4. USA respekterer alltid utfallet av demokratiske valg i andre land.
 5. Vestlige politikere og vestlig main.stream media formidler alltid sannheten om verden og Vestens humane massedrap og intervensjoner
 6. Nato og USA sikrer fred og stabilitet i Europa og resten av verden med sin aggressive krigføring der terror ,ustabiltet , død og lidelse er resiultatet.
 7. Vestlige politikere er sannferdige, ærlige og humane idealister når de dreper i Guds og fredens navn
 8. Vestlige politikere har alltid rett i sin kritikk av andre og er selv ufeilbarlig
 9. Israel er et demokrati

Aldri har en så grov korrupsjonssak blitt dysset ned så fort

(26. nov. 2014) Vimpelcoms utbetalinger på 600 millioner kroner til det Gibraltar-baserte selskapet Takilant som kobles til diktatordatter Gulnara Karimova var klarert med amerikanske advokater og innenfor amerikanske regler (Vimpelcom er børsnotert i USA, red. anm.) Det har næringsminister Monica Mæland fått forsikringer om fra Telenors ledelse og styre i Norge - skriver dn.no. Dermed er det ihvertfall avklart at alle visste hva som skjedde før det skjedde, og godkjente det. Vi gratulerer !
Ingen garanti for at ulovlige handlinger ikke har funnet sted (dn.no)

( 8. des.) Nå kan det se ut som om man forsøker ALT for at korrupsjonen skal gå sin vei. Det gjør den selvfølgelig ikke, alle de som må ha visst om hva som skjedde har fortsatt et problem. Baksaas kunne like gjerne blitt.
Baksaas trekker seg fra Vimpelcom-styret. (dn.no)


Kirkemøtet mot håpløse monopol-regler for livreddende medisin

(24. febr. 2014) Dette nettstedet har tatt opp paradokset at multinasjonale legemiddelselskaper kjøper opp patentrettigheter på livreddende medisin slik at de får monopol og kan selge medisiner som koster 100 dollar å produsere for 10.000 dollar.

Vi sendte derfor brev til Kirkerådet med tre punkter:

 1. skal det være mulig å ha verdenspatent og verdensmonopol på livreddende medisiner for å kunne tjene mye penger ?
 2. skal forskningsresultater ved norske forskningsinstitusjoner og sykehus kunne selges til legemiddelselskaper som utelukkende ønsker maksimal profitt eller skal de komme fattige og syke til gavn ?
 3. Bør siviliserte kristne nasjoner bryte med de drepende og destruktive patentreglene som finnes ?
Svaret fra Kirkerådet er positivt, man anser de tre punktene som viktige ut fra menneskerettighetssyn. Saken blir trolig tatt opp som kirkemøtesak. Nå venter vi bare på Høyre, Krf og Civita som alle sier de er for fri konkurranse og valgfrihet, at de vil formulere hvordan de vil jobbe mot medisinmonopol og medisindiktatur.

Men monopolet for HIV-medisin måtte de gi opp !


Verdens 85 rikeste er rikere enn verdens 3,5 milliarder fattigste

Oxfam: 85 richest people as wealthy as poorest half of the world (theGuardian) (27. jan- 2014)
Globalt er det gjemt unna 115.000 milliarder kroner for nasjonale skattemyndigheter


Stol-leken: Du skal få leve, og du skal få dø ...

(14. des. 2013) Etter å ha sett de store legemiddelselskapenes monopol når det gjelder livgivende medisiner i forbindelse med dokumentarfilmen "Fire in the blood", er det grunn til å stoppe opp og se litt på hva som skjer. For også i Norge har vi forskning i fremste rekke, i stiftelser og på offentlige institusjoner. Forskere i Norge bidrar trolig med resultater som ender opp som patenter hos store amerikanske legemiddelfirmaer. I en monopolstilling gir det anledning til å ta 200.000 kroner i betaling for en kreftbehandling som koster 1000 kroner å produsere, eller å ta 100.000 kroner for en årsdose HIV-medisin som koster 500 kroner å produsere.

Dette er så galt at verdenssamfunnet må få en slutt på det.

Vi reiser følgende spørsmål:

 1. skal det være mulig å ha verdenspatent og verdensmonopol på livreddende medisiner for å kunne tjene mye penger ?
 2. skal forskningsresultater ved norske forskningsinstitusjoner og sykehus kunne selges til legemiddelselskaper som utelukkende ønsker maksimal profitt ?
 3. Bør siviliserte kristne nasjoner bryte med de drepende og destruktive patentreglene som finnes ?
Det kan se ut som det er på høy tid at siviliserte land bryter med den patentlovgivningen som i dag har fått tilrøve seg et helt verdensmarked, og at man sier: Livsviktige medisiner kan ikke patenteres, men skal gjøres fritt tilgjengelig. Det er også grunn til å stille spørsmål med hvem som eier forskning utført i norske institusjoner, og hvordan slik forskning skal bidra maksimalt til en bedre verden. Vi tar det for gitt at offentlig finansiert forskning ikke er de respektive offentlig ansatte forskeres eiendom.


Valget 2013 er et verdi-valg. (30. aug. 2013)
 • Verdens 1 % rikeste betaler omtrent ikke skatt, de ser det som greitt at verdiskapningen som verdens arbeidere produserer skal tilfalle dem. Ulike skatteregler for de rikeste og for vanlige folk gjør befolkningen mange steder til slaver for de rikeste. Mange steder synker lønningene, arbeidsbetingelsene blir dårligere og velferdsordninger svakere, mens de rikeste bare blir rikere og rikere. Utviklingen ser ut til å bre om seg, også i lille Norge.

 • Ifølge Ralph Nader tjener verdens 300 rikeste mer enn de 3 milliarder fattigste. Ikke bare økonomisk makt er i hendene på disse 300, også enorm politisk makt, kjøpt for penger. Trolig har verden nok mat, nok vann, nok medisiner og nok penger til alle, dersom det var bedre fordelt.
Vil du støtte et parti som mener dette er en grei utvikling eller et parti som vil kjempe mot slik utvikling ?


Verdens siste frie rettsinstans er blitt korrupt ???

(17. juni 2013) Den internasjonale krigsforbryterdomstolen i Haag har den siste tiden omgjort domfellelser til frikjennelser for flere kjente krigsforbrytere. Det er BT som på side 18 i dag gjengir en artikkel fra danske Politiken. Følgende er så langt blitt frikjent: Ante Gotovina, Mladen Markac, Momcilo Persic og Jovica Stansic. Artikkelen i BT ligger ikke på nettet ennå.

Ifølge artikkelen kan det være land som USA og Israel som står bak presset mot dommerne i Haag. Begge disse landene etterlever en praksis som ikke tåler dagens lys etter en rettferdig prosess i Haag. Eksempelvis vet vi at Henry Kissinger ikke reiser utenlands uten å ha klarert med sine advokater at det er "trygt" (dvs. han ikke kan bli arrestert i det landet han besøker for krigsforbrytelser han har begått).

Serbias tidligere etterretningssjef frikjent i Haag (folkebladet.no)


Stillheten, en ressurs

(2. mai 2013) Vårt samfunn blir påvirket av støy fra ulike kilder. Anleggsarbeid, veistøy, flystøy, osv. er vanskelig å unngå. Mye hagearbeid skjer ved bruk av motorverktøy. TV-støy fra reklameeksponering er en uungåelig del av livet for mange. Siste mote er å oppleve naturen med øreplugger som spiller popmusikk eller radio. Stortingsmelding nr. 8 fra 1999-2000 har et lite avsnitt om å forebygge og redusere de støyproblemer som gir negative helse- og trivselseffekter.

Noen av oss liker å kunne trekke seg tilbake i heimen etter en travel dag og puste ut, nyte stillheten, sitte i hagen og høre på fuglesang eller vinden som puster i trærne, å nyte rekreasjonen og freden. en i mange boligområder er virkeligheten litt annerledes:

 • Ungdommer som kjører på fri eksos på lette motorsyker uten eksosanlegg terroriserer enkelte nabolag. De kjører med totalforakt for alle som plages. Foreldrene til disse ungdommene må være klare over hva som skjer, men ønsker eller evner ikke å gripe inn adekvat.
 • Hundehold og hundeoppdrett kan føre til plagsom bikkjeglam. Enkelte tjorer fast bikkjene eller plasserer dem i hundegård mens de selv drar på jobb eller på butikken. Resultatet er timesvis med bikkjeglam som er direkte ubehagelig for dem som bor nærmest og kjedelig for alle som bor innen hørevidde.
 • De omreisende isbilene bruker bjeller, musikk eller fløyting for å forsøke å lure ungene i nabolaget til å bruke noe penger på dårlig kost. For dem som bor litt kjedelig til, kan man høre isbilene på sine runder så lenge at man jages innendørs og lukker dører og vinduer en fin sommerdag.
 • Mange som har flaggstang av stål vet ikke hvordan de skal binde opp flagglinen slik at den ikke slår mot stålet. Resultatet er at enkelte nabolag høres ut som en seilbåtmarina når det blåser. Løsningen er jo så enkel: bare ta flagglinen en omdreining rundt stangen ned til festet istedenfor å la den henge slakt ved siden av stangen og slå.
Skal folk ha rett til å slippe å bli plaget slik ? Politikerne sier trolig ja hvis du spør dem. I praktiske vedtak er de like veike som når det gjelder tigging eller plagsom og åpenlys salg av sex. Ofte når sentralpolitikere vil fraskrive seg ansvar, overlater de elendigheten til kommuene. Isbiler styres gjennom kommunevedtekter, og hvis du bor i en halvkorrupt borgerlig styrt kommune med iskremfabrikk har du ikke sjangs. Fri eksos bør lett kunne stoppes av politiet, særlig hvis myndighetene gir klar beskjed om avskilting og minstebot på 5.000 kroner ved overtredelse. Slik beskjed har de ikke fått.

Dersom politikerne ønsker at stillheten skal bli en ressurs, venter vi på et konkret regelverk som lever opp til ønsket. Mye støy kan vi ikke gjøre noe med. Noe støy kan vi gjøre noe med. Det er bare å sette i gang.


Større ulikhet gir forskjell i levealder

Den hvite underklassen i USA lever kortere. (27. sept. 2012) Ifølge BT i går, viser en ny undersøkelse et stadig mer klassedelt USA. Men klassedelingen går ikke bare på penger og utdannelse, men også på levealder. Forskjellen i forventet levealder på hvite menn med grunnskole og dem med videregående skole er nå blitt 13 år, nemlig hhv. 67,5 år til 80,4 år. For kvinner 73,5 år og 83,9 år. Den gode nyheten er at det nå er færre mennesker i gruppen uten utdannelse.

Mer om ulikhetens pris lenger nede på denne siden


Statoil har etablert nytt skille i Norge

(10. juli 2012) For nå får Statoil aksept på at det er greitt å ha ett pensjonssystem for lederne og et annet dårligere for de ansatte. Frem til nå, har normen i norske bedrifter vært ett felles pensjonssytem for alle ansatte. Statsbedriften Statoil bidrar altså til økt ulikhet og har markert seg som en useriøs aktør i det norske arbeidsmarkedet. Vi beklager at våre myndigheter tillater dette, selv om det er helt i tråd med den høyrepolitikken som Stoltenberg-regjeringen fører. Samtidig må Statoil berømmes for den sleipe måten stuntet er gjennomført på. Dette er samfunnsansvar og personalpolitikk på sitt laveste nivå.


LO på bærtur ???

(4.juni 2012) I en tid der verden økonomisk sett ser ut til å rase sammen rundt oss, ligger LO på samme hakket som alltid, og kjører sine ensporete lønnsoppgjør uten å se til høyre eller venstre. Det er ganske patetisk å se hva de streiker for - og hva de IKKE streiker for. Perspektivene og de store linjene mangler fullstendig. At høyremannen Jens Stoltenberg liker utviklingen er bare forståelig, men at LO kjøper den, er en fornærmelse av alle seriøse arbeidsfolk. Når vil LO fjerne skylapppene ?

Det betyr tilsynelatende ikke noe for LO at ...

 • verdens 1 % rikeste betaler omtrent ikke skatt
 • verdens 300 rikeste tjener mer enn verdens 3 milliarder fattigste
 • multinasjonale selskaper internfakturerer vekk overskudd til skatteparadiser
 • fattige land med gode ressurser blir fattigere pga. internfakturering og korrupsjon
 • 10 trillioner US$ er unndratt beskatning og gjemt vekk i skatteparadiser
 • stadig mer rikdom samles på færre hender
 • det er ett sett skatteregler for rike (= skattefrihet) og ett sett for vanlige folk (= trippelbeskatning)
 • de rikeste har en formue-vekst som langt overgår arbeidsfolk
 • skattereglene er laget på de rikestes premisser og de fattigstes bekostning
 • bare i Norge overføres 100 milliarder kroner årlig til de aller rikeste
Nei, LO kan selvfølgelig ikke gjøre noe med alt dette i en fei.
Men de kan bidra til å sette dagsorden, til å utfordre andre aktører til å ta stilling.
Det handler om verdier, om hva slags verden vi vil ha.
Hellas, Spania, Italia og USA har råtnet som rollemodeller.
Også her i Norge stinker det godt.
(Vi mailet link på denne siden til LO, men har selvfølgelig ikke hørt et pip!)

Media vil ikke informere oss !!!

Hva er det de ikke vil fortelle oss ?

 • at Hellas har stukket unna 120 milliarder € i Sveits som kunne gitt 48 milliarder € i skatt
 • at Spania kan ha stukket unna 452 milliarder € som kunne gitt 181 milliarder € i skatt
 • at Italia kan ha stukket unna 648 milliarder € som kunne gitt 260 milliarder € i skatt
 • at PIIGS-landene kan ha stukket unna 1340 milliarder € som kunne gitt 536 milliarder € i skatt
 • at det totalt er gjemt vekk 10 trillioner US$ i skatteparadiser, penger det ikke er betalt skatt for
 • at det er vanlige folk som må betale regningen for at de rikeste ikke betaler skatt
 • at det er det økonomiske systemet i verden som har skylden for krisen mange steder
 • at også Norge lider under dette systemet
 • at dette røveriet er resultat av høyrepolitikk

Et økonomisk system har spilt fallitt.

(30. mai 2012) Vi har altså et økonomisk system der de rikeste ikke bidrar etter evne, der veksten vi skaper tilfaller de 1 % rikeste, der det er forskjellige skatteregler for fattig og rik, og der multinasjonale selskaper unndrar seg skatt slik at fattige land blir fattigere. Dette er ikke bare "skattetriksing", det er alvorlig kriminalitet og økonomisk terror som nå holder på å ta ned samfunn rundt oss, med enorme skadevirkninger.

Det er et system som har spilt fallitt. Når skal norske medier begynne å kalle en spade for en spade ?
Når skal vi få debatt og omtale som står i forhold til alvorligheten i saken ?

Se tallgrunnlaget her og mer om skatteparadisene her


Likere fordeling er bedre for alle

Boken Ulikhetens pris (The Spirit level) er en forskningsrapport som sprer sitt interessante budskap verden rundt. (25.02.2012) Boken tar for seg en serie forskningsresultater og presenterer dem på lett tilgjengelig norsk språk. Alle undersøkelser, teknikker, utvelgelser og metoder er dokumentert. Alle kilder henvises til. Entydige forskningsresultater er så gode at de kan forutsi (predikere) resultatet til andre undersøkelser.

Skandinavia ligger godt an. Blant landene boken har undersøkt, ligger USA på topp i ulikhet og på topp med alle de skadevirkningene denne ulikheten medfører. Japan og de skandinaviske landene er blant landene med minst ulikhet og som scorer best på alle kriterier. Undersøkelser viser at for de rike landene har økonomisk vekst og økning i gjennomsnittsinntekt sluttet å bidra til økt velferd. Det er altså andre ting enn økonomi som må til dersom vi vil ha det bedre.

Samfunn med likhet er bedre enn samfunn med ulikhet.

 • folk i likere samfunn lever lenger
 • færre barn dør i likere samfunn
 • folk bruker i mindre grad narkotika i likere samfunn
 • barn gjør det bedre på skolen i likere samfunn
 • ulike samfunn er hardere, og putter flere i fengsel
 • fedme er mindre utbredt i likere samfunn
 • det er mer sosial mobilitet i likere samfunn
 • folk stoler mer på hverandre i likere samfunn
 • det er færre drap i likere samfunn
 • barn opplever mindre vold i likere samfunn
 • tenåringsfødsler er mer sjelden i likere samfunn
 • Unicef sine mål for velvære oppnås bedre i likere samfunn
 • likere samfunn bruker mer penger til U-hjelp
 • ulike samfunn bidrar til mer konsum og klimautstlipp
Ikke bare er likere samfunn bedre enn ulike samfunn, men de er bedre for hele befolkningen på alle ulike nivå på alle disse kriteriene. Derfor sparer likere samfunn mangfoldige milliarder i skadereduksjon, behandling og forebygging sammelignet med ulike samfunn. Folk har det bedre, på alle måter og i alle lag av folket i likere samfunn.

Morna, Siv ! Morna Frp ! Siv Jensen og Frp sitt store forbilde USA er altså verstingen i klassen. Siv var jo på vekkelsesmøte blandt republikanerne i september 2008, bare uker før den republikanske politikken tok ned verdensøkonomien i en av de største finanskrisene verden har sett. Likevel gir lysebrune sider i USA "strategisk og økonomisk støtte" til Frp sin valgkamp, ut fra Gud vet hvilken agenda. Dersom Siv lykkes i å få amerikanske tilstander i Norge, vil vi få større ulikhet. Da må vi bruke mer penger på fengsler, mer penger på politi, vi får et sykere samfunn og prisen i kroner blir høy for oss alle sammen. Derfor er det å håpe at Siv Jensen og hennes trosfeller studerer denne boken nøye. For her er det potensiale for å spare inn mange milliarder med fornuftig politikk, en politikk Siv Jensen dessverre ikke har vist at hun har sansen for.

En utfordring til morgendagens politikere. Over 90 % av amerikanerne sier at de vil foretrekke å leve i et samfunn med en inntektsfordeling som eksisterer i Sverige. Den britiske statsministeren David cameron uttalte i 2009 at boken "viser at blant de rikeste landene, er det de mest ulike som gjør det dårligst når det gjelder nesten alle indikatorer på kvalitet i livet". Det kan se ut som om vi nå har kommet dit at rikdommen gjør oss fattigere.

Norge har fått økt ulikhet de siste 7 årene For egen regning vi vi føye til at ulikheten i Norge har økt betydelig siden dette nettstedet startet opp og trolig etter de undersøkelsene ble gjennomført som boken referer til. Bondevik-regjeringen innførte i 2005 skatteregler på aksjeutbytte som i praksis ga full skattefrihet til de rikeste. Lønninger til ledere, meglere og eiendomsspekulanter har rast fra vanlige folk, de har fått en astronomisk ønkning i reelle inntekter og formuer (altså ikke det som står på selvangivelsen!). Nå blir rundt 100 milliarder kroner årlig overført til de rikeste, penger som skulle vært brukt til investeringer, vedlikehold og forebygging. Vanlige folk betaler for gildet mens milliardærene bare blir feitere og feitere,

Sjekk ut nettstedet til Equalitytrust her


The Greek tragedy could have been avoided.

(nov. 5. 2011) If the G20 countries did not break their promises in the fight against tax havens, the Greek crisis could have been avoided, sais the "corruption hunter" Eva Joly today. "We know there are 120 billion Euros in Swiss banks, money that is not paid tax for. If this amount was taxed with 40 %, that could have given the Greek government 48 billion Euros. This would make quite a difference," according to Eva Joly. And this might just be the top of the iceberg.

The hypocrisy of the G20 on tax havens: G20 will NOT solve the cause of the crisis. Not in Greece, not in Italy, not in USA or anywhere else. G20 is representing those who are not paying tax, who are exploiting ordinary people and robbing them for their share. As Hans Magnus Enzensberger is saying: Socializing the losses and privatizing the profit. Or even better: the biggest robbery ever.

They say not: Tax the rich. They say: cut the salaries of ordinary people. Cut their pensions. Make them pay more. The money in Swiss Banks, stolen from Greece without beeing taxed, is safe and welcome.

There is more to come. Greece is number three, after Iceland and USA (USA might come back far worse than in 2008). And unless the world leaders and the G20 are trustworthy and serious in shutting down corruption and tax evation, this problem will spread. It is just wrong when politicians are forcing ordinary people to pay the bill for these swindlers.

Eva Joly à la manif des anti-G20 à Cap d'Ail
Eva Joly mener krisen i Hellas kunne vært unngått dersom G20-landene hadde opprettholdt sine tidligere løfter om å få slutt på skatteparadiser (dn.no)


   The World Crisis: The 1% richest do not pay tax

The 300 richest people in the world are richer than the 3 billion poorest (Ralph Nader, USA)

Dear Mr. President, we ask that you increase taxes on incomes over $1,000,000. (patrioticmillionaires.org)

A Global problem. (oct. 29, 2011) We find it in USA. We find it in Greece, Italy, Spain, Portugal. We find it all over EU. We find it in most of the countries all over the world, rich or poor. And, of course, we find it in Norway. Those who own all that is worth owning, and who earn all that is worth earning, they do not pay taxes. They don't pay income tax, they don't pay tax on profit from capital investments, they don't pay tax on fortune, they don't pay tax on properties, they don't pay tax on inheritance and they get refunded the VAT.

This way the rich get so much richer. When they shop through their compagnies, they get twice the wealth for the same amount of money as you and me. Taxes are for "common people", for wage earners, for salaried employees, for end-users. As "common people" are getting less and less, the total tax income is declining in many countries. That is no problem, as the rich are getting richer still. In USA the bonuses are all stunningly high after the finance crisis in 2008.

A tax problem: Getting behind on services. Countries world wide are now having problems financing maintenance on roads, railroads, public buildings etc. They have no money to prevent health problems, they do not have capital to invest. But this does not matter, as the rich are getting richer.

Of the 1%, by the 1%, for the 1%. Yes, it is a democratic problem. Even in the most solid "democracies" in the world, people have little power. Decisions are made by the money, by lobbyists and ex. politicians that are paid for. This way, laws for taxes are made by the richest, for the richest. And it applies for Norway, for Greece, for USA and for most countries.

The true words are corruption, wickedness, robbery.

How it is done. It is very simple. You only have to apply different rules for private persons and for compagnies, especially big ones. Then you give to those who are playing through their compagnies, and you take it from ordinary people. You give the rich all the profit, and you share the losses among ordinary people, especially as the crisis from this policy is striking.

And, of course, this problem will not be dealt with. No politician is going to try to change this madness until we have a revolution, a nationalization of the wealth stolen by the rich, a quite different way of sharing the world, until we get true democracy. The "occupy Wall Street-movement" will just be a blow in the wind. President Obama tried to make the rich pay just a little tax, and he was castrated by the republicans. EU and IMF do not even mention imposing tax on the rich in Greece, Italy, Spain or Portugal. Profit is for the rich, losses are to be shared by ordinary people. So do not fear, you 1 % richest, Greece will NOT impose tax on you, neither will president Obama in the US or the parliament in EU or prime minister Stoltenberg in Norway, not even as your country is rotting away under your feet.

USA: Nesten 140 rikinger har bedt den amerikanske kongressen å sette opp skattene for nasjonens skyld

If you find this article important, please post link to it on any social media you use for other people to read. (editor)


Taking back democracy ?

Occupy Wall Street Movement. (16. okt. 2011) The participants are mainly protesting social and economic inequality, corporate greed, as well as the power and influence of corporations, particularly from the financial service sector, and lobbyists over government.
Occupy Wall Street (Wikipedia)

USA fikk en ny administrasjon, de fikk en president som kan tale gråstein til tårer, det ble lovet forandring. Arbeidsløsheten steg dramatisk i USA etter krakket i 2008, USA er helt klart det landet som er hardest rammet etter finanskrisen. De vil ha en forandring som Obama ikke kan eller vil gi dem. De er lei av den kapitalistiske løsningen: Sosialisering av tapene, privatisering av gevinstene.

De rikeste har blitt mye rikere. George W. Bush ga massive skatteletter til de rikeste ved å fjerne skatt på investeringsprofitt, på aksjeutbytte og han fjernet eiendomsskatten. I Norge ble de rikeste blitt kvitt skatt på aksjeutbytte under Bondevik, og de jobber nå med å bli kvitt formueskatten. Fordelen for skattekuttene gikk i USA som i Norge til de aller rikeste. Fra 1980 til 2007 gikk alt i USA til de 1 % rikeste. Forskjellene i USA er nå høyrere enn i noe annet industrialisert land.
Mer om skattefarsen i Norge her

Noen "triks" her og der. Ved å undervurdere tilbakebetalingsevnen og overvurdere lånenes verdi, skapte man et marked i ubalanse. Til slutt gikk det så langt at finansinstitusjoner solgte råtne lånepakker som de påsto var sikre og gode. Samtidig forsikret seg mot at lånepakkene gikk til helvete. Da det hele tilslutt gikk til helvete, var det noen som tjente store penger på det. Fordi kjeltringene beveget seg i de aller øverste kretsene i USA, fikk de velsignelse for skrittene som førte til finanskrisen.

Barak Obama sa at han ville ha forandring. Han sa at grådighet og uansvarlighet i Wall Street og Washington ledet USA ut i finanskrisen. Han mente det var viktig med reguleringer både av finansmarkedet, finansinstitusjoner og av dets ledere og lederlønninger. Målsettingen måtte være at noe slikt aldri skulle skje igjen. Men hva skjedde ?

Ingenting har skjedd i USA. Ingen regulering har skjedd så langt. Tvert imot har Obama utnevnt noen av de gode gamle "kjeltringene" til økonomiske rådgiere. Fra midten av 2010 har ikke en eneste finansleder eller et eneste firma blitt strafferettslig forfulgt for verdipapirsvindel eller regnskapssvindel. Finanskrisen fra 2008 blir forbigått i stillhet. Obama har heller ikke gjort noe forsøk på å få tilbake kompensasjon som ble gitt til finanslederne under boblen.

EU innførte derimot reguleringer. I september 2009 ba Christine Lagarde samt finansministrene i Sverige, Nederland, Luxemboug, Italia, Spania og Tyskland G20-nasjonene inkludert USA om å pålegge streng regulering av banklønninger. I juli 2010 vedtok Europa-parlamentet disse reguleringene. Obama-administrasjonen har ikke engang svart på henvendelsen.

De som skapte finanskrisen sitter fortsatt ved makten. I flere ti-år var amerikanske finansinstitusjoner regnet for å være solide som grunnfjellet selv. Under Bush-administrasjonen kom det en forandring. George W. Bush innførte frislepp på restriksjoner, noe som åpnet for milliardinntekter for folk med uærlige hensikter. I 2008 så USA resultatet av det som må betegnes som det største ran av et folk i verdens historie. Det morsomme er at de som designet finanskrisen, som bygde strukturen, fortsatt sitter ved makten i USA som økonomiske rådgivere til Obama og som ledere av viktige finansinstitusjoner. Det er ting som tyder på at de kommer til å fortsette å bruke milliardbeløp på å kjempe mot nye reguleringer.

Bonusutbetalingene varer ved. I 2009, mens arbeidsledigheten i USA nådde nye høyder, utbetalte Morgan Stanley sine ansatte over 14 milliarder US$ i bonus. Goldman Sachs betalte ut over 16 milliarder US$. I 2010 ble bonusene enda større. Som kjent betaler ikke de rikeste skatt i USA. Mange av de fattigste har ikke lenger jobb. Derfor blir helsevesen, skole og utdanning skadelidende. Det blir som i Norge: når skatteinnbetalingene mangler, får vi etterslep på skole, veier, jernbane, helse, osv. osv.

Finansindustrien er en tjenesteindustri. Finansindustrien bør tjene andre før den tjener seg selv, ifølge Christine Lagarde. Når politikerne ikke forstår dette, må de heller ikke bli forbauset over at folket tar landet tilbake. Om Barack Obama må det bare sies at det ikke er nok å være en stor taler. Likevel er kanskje alternativet i USA ennå verre.

Kilde: Dokumentarfilmen "Inside job" tar for seg finanskrisen i 2008, hvordan det skjedde og hva som er blitt resultatet i USA. Filmen er laget av Charles Ferguson og er belønnet med Academy Award i 2010 som beste dokumentarfilm.

Wall Street-protester i 951 byer (dn.no)


Verden har en verdikrise (6. mars 2010)

Glem klimakrisen. For det er verdikrisen som vil ta livet av oss. Hvis vi vil denne verden noe godt, bør vi fokusere på verdier mer enn klima og miljø. For ødelagt klima og miljø følger av dårlige verdier. Vi må gå til årsakene, ikke til symptomene. Og her siktes ikke til småkriminelle som Hells Angels. Her siktes til mennesker som egoistisk, kynisk, nådeløst og brutalt utnytter folk, miljø og ressurser rundt seg på en måte som gjør ham eller det firma han jobber i rikere. Og rikdommen kommer nettopp på bekostning av andre folk, av ressurser, av miljø og av klima. Det er mer enn miljøkriminalitet, det er forbrytelse mot menneskeheten. Hvordan slike folk kan se seg selv i speilet, kan man bare lure på.

I sin ytterste konsekvens vil dårlige verdier manifestere seg i krig. Krig om olje, om vann, om gull, om narkotika, om religion, krig for å flytte fokus vekk fra egen kriminalitet, krig for å berge egen økonomi, krig for krigens skyld.

Posten er et godt eksempel på dårlige verdier i Norge. Posten deler ut 200.000 tonn uadressert reklame hvert år og tjener masse penger på det. Dersom de bare delte ut til dem som på forhånd hadde gitt samtykke til det, ville tallet blitt halvert. Vi vet at det går med 1 tonn CO2 for å lage 1 tonn papir, og vi vet at dette papiret blir transportert 5 ganger på lastebil før det omsider blir samlet sammen og brent, det gir ytterligere ca. 1 tonn CO2 pr. tonn papir. En enkel endring av regelverket kan altså gi en innsparing på nærmere 200.000 tonn CO2.

Det er alltid mer lønnsomt å slippe skiten ut i naturen. Nå vil ikke Posten at "reservasjonsretten" skal endres til "forhåndssamtykke", for Posten tjener milliardbeløp på å dele ut reklame til folk som ikke ønsker ta den imot. LO og NHO vil det heller ikke, de har medlemmer som også tjener masse penger på reklame. Avisene vil det slettes ikke, de fylles nå av de samme reklamebrosjyrene som du reserverte deg for hos Posten.

Politikerne har ansvaret. Hvis politikerne hadde et snev av integritet, verdier og prinsipper, ville de satt ned foten for lenge siden og sagt STOPP, dette er GALT. De har ingen av delene, derfor er ordet forhåndssamtykke ikke nevnt i den nye markedsføringsloven fra 2008. Eksemplet viser ikke bare elendige politiske verdier, det er også miljøkriminalitet. I motsetning til oss andre, kan ikke politikerne bli stilt til ansvar når de vedtar de gale tingene, og de kan ture frem uten at det får rettslige konsekvenser for dem selv. En privatmann som forurenset slik som Posten gjør, ville fått millionbot og blitt satt rett i fengsel.

Korrupsjon i praksis. Hvorfor innfører ikke politikerne forhåndssamtykke ved uadressert reklame? Jo, fordi de har et verdisystem som går på å ivareta sine rike venner, sine gamle arbeidskolleger, sine nære forbund, sin losje, snille lobbyister som har spandert sportsarrangementer på dem på første klasse med mat og vin. Slik kan de i enkelte saker i praksis fremstå som en gjeng råtne, korrupte stakkarslige kriminelle som bidrar til å ødelegge kloden ved å pushe gale verdier på tvers av folkets og klodens beste. Fordi noen tjener penger på det.

Hvor skal vi begynne ? Så lenge verden utnyttes av kjeltringer som Posten som bare vil berike seg selv, kan vi glemme en god og levedyktig klode. Det er her vi må fokusere nå og søke å få til en endring. Og det første vi kan begynne med er å kutte unødvendig produksjon, unødvendig transport, unødvendig forbruk, unødvendig søppel, unødvendig CO2. Det finnes mange flere gode eksempler enn uadressert reklame vi kan kutte på, felles for dem alle er at noen vil tape omsetning og fortjeneste, og unødvendige arbeidsplasser vil gå tapt. Selvfølgelig vil de det.

LO, NHO, AP, H og KRF bryr seg ikke med å si hva de mener. Vi har sendt mail til LO, NHO, AP, KRF, Høyre og FRP for å høre om de har endret syn på reservasjonsordningen. Bare FRP har svart (at de fortsatt synes ordningen er OK). Og det er vel svar godt nok.

James McMurtry: We can't make it here anymore (youtube)


Klimaendringene er tegn på en syk verden.
Skal vi pynte på symptomene eller kurere sykdommen? (24. juli 2007)

Medisinen har lært oss at det viktigste ikke er å behandle symptomene på en sykdom, men årsaken til at symptomene kommer, selve sykdommen. Hvis en person har vondt i magen, feber og mange hvite blodlegemer, gir vi verken smertestillende, feberdempende eller skifter blod. Da tar vi blindtarmen. Når verden rundt oss viser symptomer på sykdom bør vi gå til årsakene istedenfor å forsøke å behandle symptomene. Det er selvfølgelig bra å skifte til sparepærer og å sykle til jobben, men klimaproblemet er først og fremst symptom på sykdom i jordens befolkning, alvorlig og langt fremskreden sykdom som trenger behandling dersom vi skal overleve som sivilisasjon.

Hva er det som feiler oss? Vi har et sykt verdisystem. Vi fremmer og opprettholder verdier som menneskeheten ikke kan overleve med, verdier som fysisk har endret verden og vil endre verden mye mer i generasjonen som kommer. Dersom våre verdier er blitt globalt destruktive, må vi enten ta fatt i det og kurere sykdommen, eller i verste fall risikere å utvikle oss til å bli ”det verdiløse mennesket” som lever i anarki og dreper for energi, mat og vann slik enkelte allerde har begynt med.

Kuren handler om ressurser, om bruk og kast, om forvaltning, om fordeling, om solidaritet, om menneskeverd, om prioritering, om livsstil. Det handler om illusjonen skapt av reklamen betalt av storkonsernene at vi i stadig økende grad skal bruke penger på å kjøpe ting som er med å utarme alle verdens ressurser. Det handler om respekt for demokrati, rettsvesen og menneskerettigheter som ikke må kunne korrumperes av smale interesser eller pengemakten. Det handler om å tenke langsiktig, prinsipielt og verdimessig på en slik måte at vi bygger en sivilisasjon som holder for fremtiden, ikke bare for aksjeutbytte om to år. Og det handler om å tenke globalt og på grasrotplanet, dette gjelder alle mennesker.

USA’s administrasjon har vist at den mangler evne til å se dette, senest etter 11. september 2001. USA utgjør i dag den største trusselen mot verdensfreden og Bush bruker mer penger til krigføring og forsvar enn alle verdens forsvarsbudsjett tilsammen, istedenfor å bruke penger til å lage en bedre verden. Norske politikere har begynt å lage kompromisser om CO2 og pille på symptomene under mottoet: alt som er skadelig er greit nok bare det koster litt ekstra. Imens bygger vi ut gasskraftverk istedenfor ren vannkraft og sender fisk tur/retur Kina til foredling. Kina sier at nå det er deres tur til å ta en bit av kaka, nå er det deres tur til vekst og forurensning. Og Kirken er opptatt med å klø heterofile borgere i ørene istedenfor å snakke om verdier.

Å anerkjenne symptomene rundt oss er en forutsetning for å forstå at vi har en sykdom. Selv Frp er kommet dit nå. Neste skritt må være å bruke ressurser på å se på, analysere, forstå og ikke minst kurere sykdommen som gir alle disse symptomene vi ikke liker. Da, og bare da, kan vi bygge en sivilisasjon for fremtiden. Kuren vil bety endringerer, omfattende endringer som store og politisk mektige krefter vil tape masse penger på. Det er derfor ingen grunn å tiltro politikere reell vilje til å gjennomføre de nødvendige endringer som må til. Alternativet til kuren er at vi venter til naturen selv trer endringene ned over hodene våre når elendigheten er kommet for langt til å kureres. Det kan bety slutten på vår sivilisasjon slik vi kjenner den i dag.