Norge må boikotte Israel NÅ

   X   

Norge har sviktet palestinerne

11. mars 2024
Vi minner om at du på PC kan forstørre skriften med å trykke ctrl-tast og plusstegn (og zoome ut med ctrl-tast og minustegn)

Hva er verst?

Husker du drapsforsøket på Sergeij Skripal i mars 2018? Vestlige land reagerte med å utvise 153 russiske diplomater og innføre sanksjoner mot Russland fordi de mente russerne sto bak.

Etter at 30.000 palestinere er drept på Gaza, 70.000 skadet og mange er savnet etter de mest uhyrlige forbrytelsene verden har sett siden holocaust, har ingen land reagert på samme vis mot Israel.

Er massedrap og mulig folkemord verre enn et drapsforsøk, og fortjener det sterkere reaksjoner? Spør du Espen Barth Eide er svaret Nei. Han mener «det ikke vil hjelpe» om Norge reagerer. Hvorfor sier han det?

Espen Barth Eide vet ...

Han vet at Israel neglisjerer alle former for internasjonal justis. Han vet at Isreal har sagt at de ikke vil rette seg etter dom i ICJ. Han vet at alle mulige forhandlinger og tiltak allerede er forsøkt. Så langt har Israel oppnådd det de ønsket: at ingenting har skjedd, slik at Israel har kunnet fortsette å utvide sine ulovlige bosettinger som en kreftsvulst som sprer seg.

Nå bruker Israel denne "spredningen" som argument for ikke å etterleve FNs resolusjoner: Det er så mange - kanskje 700.000 israelere, som har bosatt seg på stjålet land at det "er umulig å tilbakeføre". Dette er selvfølgelig uholdbar argumentasjon.

Han vet også at Israel blir nødt til å endre seg dersom verden reagerer – selvfølgelig unntatt USA som støtter Israel i all mulig djevelskap. Og dersom Norge skulle bli stående alene i reaksjonene, hvilket jeg ikke tror, har vi i hvert fall gjort det som er riktig og selvfølgelig å gjøre.

USA kan med en enkelt telefonsamtale få slutt på krigen og det mulige folkemordet Men det vil ikke USA, og det vet Espen Barth Eide. Derfor er en reaksjon også mot USA på sin plass.

Israel har korrumpert politikere i alle land

Israel har trolig brukt milliarder av kroner til lobbyvirksomhet, image-building, mediekontroll, desinformasjon, korrupsjon og utpressing for å skaffe seg adgang til å fortsette sine ugjerninger som før. Amerikanske politikere mottar millioner av dollar til sine valgkampanjer og kan risikere ikke å bli gjenvalgt dersom de uttaler seg kritisk om Israel. Tre universitetsrektorer måtte gå av etter kritiske utsagn om Israels krig på Gaza, fordi styrene fikk beskjed om at de ellers ville miste millionstøtte fra AIPAC. Money talks.

Tyskland lider av dårlig samvittighet etter holocaust, i Storbritannia rår «Friends of Israel» og Norge har «Israels venner» der de fleste politikerne i Frp og Krf er medlemmer.

Israels mål

Israel vil ikke at Espen Barth Eide iverksetter reaksjoner mot Israel. USA, som er aktivt og direkte delaktig på Gaza i massedrapene og det mulige folkemordet, legger også press på Norge for ikke å reagere mot Israel.
  • Derfor har ikke Norge godkjent den palestinske staten.
  • Derfor har ikke Norge utvist Israels ambassadør.
  • Derfor er ingen sanksjoner mot Israel iverksatt.
  • Derfor boikotter ikke Norge Israel.
  • Derfor har vi heller ikke uttrykt støtte til Sør-Afrikas søksmål i ICJ.
  • Derfor vil vi ikke utestenge Israel fra MGP. Som om det skulle hjelpe ikke å gjøre noe.

Norge bidrar til forlengelse av krigen

I praksis bøyer Norge seg for Israel og USA og ser igjennom fingrene på at massedrap og mulig folkemord fortsetter, at palestinere dør av mangel på mat, drikke og legehjelp, at nødhjelpen blir blokkert av israelske soldater og nybyggere på grensen, at Israel fikk USA til å stenge ned UNWRA basert på løgn og bedrag, og at amerikanske dollar og amerikanske bomber fortsetter å opprettholde en krig over et folk som er knust, samtidig som USA gir litt nødhjelp med den andre hånden til noen av dem som overlever bombene deres.

Er dette bare starten ?

Det mest alvorlige er ikke at norsk mangel på reaksjoner bidrar til å forlenge krig og urett. Det mest alvorlige nå er at norsk mangel på reaksjoner er med å legge grunnen for neste runde i denne krigen, nemlig krig mot Libanon og Iran, en krig som Israel og USA har lengtet lenge etter og som vil dra med seg hele Midtøsten, kanskje hele verden.

   X