X   

<< Mars 2023

februar 2023

januar 2023 >> 

Professor Jeffrey Sachs gir håp for verden

25. febr. 2023 (Grafikk: fra FNs Pre-summit)

Professor i økonomi Jeffrey Sachs er, med sin lange CV, en mann verdens ledere lytter til. Han er informert, har godt kontaktnett, klarsyn og evne til å snakke slik at folk forstår det.

Hvis du søker på youtube, vil du finne mange gnistrende gode foredrag av Sachs. Han uttaler seg også om krigen i Ukraina - han kjenner godt bakgrunnen fordi han var rådgiver i flere av landene i begynnelsen av 1990-tallet etter at sovjetunionen ble oppløst, og han har personlig snakket med flere av statslederne verden over siden da.

Sachs er løsningsorientert, kommer med forslag til konkrete løsninger på hva som må gjøres enten det gjelder å skaffe mat til verden eller fred i Ukraina. Sachs er verdt å lytte til, og det er bemerkelsesverdig at NRK ikke har sett dette ennå. Han fortjener en nominasjon til Nobels Fredspris, som USA i år heller vil gi til krigshisserne Stoltenberg og Zelenskyj. Øverst er lenker til to viktige saker Jeffrey Sachs fronter.

Jeffrey Sachs taler til FNs innledende toppmøte for mat i 2021
Reaching a Just and Lasting Peace in Ukraine: A Conversation with Jeffrey Sachs

Deretter følger hans vitnesbyrd til FNs sikkerhetsråd 21. februar i år om terroraksjonen mot Nord Stream, der han konkluderer med at FNs sikkerhetsråd må følge opp denne saken og avkreve Sverige, Danmark, Norge og USA all informasjon som de måtte besitte om saken. Både seansen i FNs sikkerhetsråd samt manuskriptet til talen er lenket opp her. Sverige har valgt å ikke publisere noen av sine funn fra åstedene (mistanke foreligger om mulig opprydding og fjerning av bevismateriale). NRK og de store mediene har IKKE nevnt dette møtet i Sikkerhetsrådet.

FNs sikkerhetsråds sesjon 21. februar med Sachs sin tale om sabotasjen (youtube)
Jeffrey Sachs sin tale (skriftlig manuskript med kilder lenket opp)


Apotek 1 svindler kundene sine

23. febr. 2023 (Grafikk: fra Apotek 1)

Hvis du går rett på apoteket, må du betale dobbelt så mye som på nett

Noen foretak har forskjellig pris avhengig av hvilken dør du går inn. Praksisen til Apotek 1 kan ikke kalles noe annet enn svindel. De prisbevisste som sjekker og bestiller på nettet får én pris, andre folk som går rett på apoteket må betale dobbelt så mye. Praksisen er uhørt og må bringes til opphør øyeblikkelig. Trolig er det flere aktører der ute som jobber på samme kriminelle viset.

«Klikk og hent» kan halvere prisen (nrk.no)


Hva er et demokrati ?

21. febr. 2023 (Grafikk: til fri benyttelse)

Noen tror det heter demokrati bare folket får lov til å avgi en stemme en gang i blant. Både USA og Russland har vist at det er feil, for begge landene er "demokrati" en stor vits som utelukkende tjener til å manipulere eller splitte folket.

En søkkrik amerikaner sa en gang: Folket kan stemme på hvem faen de vil, bare JEG får nominere hvem de kan stemme på! Norge har representativt demokrati, politikerne kan snu ryggen til valgløftene straks de blir valgt inn, og kan herje vilt i fire år uansett hva folk mener. Det mest groteske eksemplet på oppfatning av demokrati uttrykte Lars Sponheim så treffende: "Det er bedre å ha 3 % av oppslutningen og 20 % av innflytelsen enn omvendt." Man kunne nesten tro at folket er til for politikernes skyld, ikke omvendt.

Fra SNL: Demokrati, også kalt folkestyre, er en styreform der folket, forstått som landets voksne innbyggere, velger representanter som utformer lovene og tar viktige politiske beslutninger. I et demokrati kan innbyggerne også selv delta i utformingen av de politiske vedtakene. Mer generelt betyr demokrati at innbyggerne deltar aktivt i viktige politiske beslutningsprosesser og har like rettigheter til å delta.

Så hva mener DU et demokrati innebærer? Her er et knippe påstander: Demokrati er:

 • at en politiker som dømmes for et alvorlig lovbrudd må få avskjed
 • at folket kan kreve nyvalg når Storting og regjering går for langt utenfor mandat gitt av folket
 • at folkemeningen må få komme til uttrykk i meningsmålinger eller rådgivende folkeavstemminger
 • at politikerne skal avkreves å forankre politikken i det brede laget av folket
 • at politikerne ikke skal få særregler, men skal leve under de samme trygdeytelsene og skattereglene som de vedtar for folket
 • at politikere ikke kan avhende norsk "arvesølv" eller suverenitet og undergrave staten de er stemt inn for å ivareta


Politikerne lager enda mer inflasjon

21. febr. 2023 (Grafikk: til v. febr. 2023, til h. febr. 2022)

Askøy kommune har økt avgiftene til vann og avløp med 30 % siste året.

Det er skrekkelig å se hvordan våre politikere nå herjer med landet. Tidligere er omtalt bøtesatser som steg med 30 % over natten, avgift på plastposer som ble doblet, og denne gangen er det kommunale avgifter som har økt med 30 %. Selvfølgelig, da har også utregnet moms økt med 30 %, Staten skal jo ha sin del av økningen.

Dersom formålet er å tirre fagorganisasjonene før de legger frem lønnskravene sine, øke inflasjonen og bidra til økte renter, da er dette her virkelig veien å gå.

En ting er helt sikkert: Nå er ikke tiden for å grafse til seg og trekke ut proppen i økonomien. Nå er tid for moderasjon over hele linjen. Mo-de-ra-sjon. Nå må sentralpolitikerne gripe inn og ta styringen i dette landet dersom det ikke er DE som står bak og ønsker seg mer dyrtid.


Norge var med med å sprenge Nord Stream

18. febr. 2023 (Grafikk: fra video til Monkey Werx)

Seymour Hersh påstår at USA og Norge sto bak sprengningen av Nord Stream rørledningene. Det betyr at Norge har vært delaktig i en krigshandling mot både Russland og Tyskland. Vi kan bare forestille oss hva USA ville gjort dersom Russland hadde gjort noe tilsvarende mot USA.

Hersh mener sprengstoffet ble utplassert under en øvelse i Baltiske havet kalt BALTOPS 22 i juni 2022. Spesielt utdannete marinedykkere gikk ned til Nord Stream rørledningene nær Bornholm et sted den ikke lå dypere enn at de kunne nå den og utplassere eksplosiver. Den tidligere polske forsvarsministeren Radek Sikorski mener eksplosivene ble utplassert etter at øvelsen var avsluttet når de fleste deltakerne samt russiske observatører hadde reist hjem.

26. september 2022 foretok et P8-overvåkingsfly fra det norske sjøforsvaret en flyging i området og slapp en sonarbøye. Signalet spredte seg under vann, først til Nord Stream 2 og så videre til Nord Stream 1. Noen timer senere ble de kraftige C4-eksplosivene detonert og tre av de fire rørledningene ble satt ut av drift, skriver Hersh.

Ifølge videoen til Monkey Werx kom flyet fra Nordsjøen, fløy til Polen der det ble tanket opp i luften, fløy deretter opp i området til Bornholm der det gikk ned til lavere høyde og utførte flere manøvre, for til slutt å returnere mot Nordsjøen samme vei som det ankom. De norske P8 flyene er stasjonert på Evenes lufthavn utenfor Harstad. De har en rekkevidde på rundt 220 mil, det vil kreve tanking i luften eller mellomlanding på bakken for en slik operasjon. Alle flyginger er loggført i flyets logg og kan dokumenteres i ettertid.

NRK bør stille følgende spørsmål til rette vedkommende:
 • Hadde Norge et operativt P8-overvåkingsfly den 26. september 2022 ?
 • Hvis ja, var dette flyet i luften den 26. september 2022 ?
 • Hvis ja, var det dette flyet som sørget for detonering av Nord Stream ?

Det første P-8 Poseidon ble overlevert til Norge 18. november 2021
Uavhengig videobevis bekrefter en viktig del av Sy Hersh rapport


Spørsmål til NATO-sjefen

17. febr. 2023 (Grafikk: skjermdump fra NRK 14.02)

Generalsekretær i NATO Jens Stoltenberg sier at løftene om ikke å utvide NATO østover ikke er gyldige fordi de ikke er nedfelt skriftlig. Her er noen spørsmål til ham.

 • Ble det i 1990 til 1993 gitt klare muntlige løfter om at NATO ikke skulle utvide østover ?
 • Er muntlige løfter gitt av generalsekretær i NATO og statsledere juridisk bindende ?
 • Er skriftlige referater, notater, korrespondanse og meldinger dokumentasjon nok ?
 • Mente de det de sa da de ga disse løftene, Baker, Bush, Genscher, Kohl, Gates, Mitterrand, Thatcher, Hurd, Major og Woerner ?
 • Avtalen mellom Russland og USA som fikk slutt på Cuba-krisen var muntlig. Betyr det at den ikke er gyldig ?
 • Har Putin sagt at NATOs utvidelse til Ukraina og Georgia er å krysse "en rød linje" ?

Her kan gravejournalister i NRK og de store avisene, dersom de finnes og har baller til det, følge opp og spørre generalsekretæren om hva han mener - uten å la mannen slippe unna med tåkeprat og omgåelser. Her ligger "den røde linjen" til Putin, her er krigens årsak og kjerne, og her ligger krigens løsning. Jens Stoltenberg tillater IKKE at Zelenskyj går inn på noen forhandlinger om dette. NATO har blitt en allianse for grenseløs ondskap på vegne av de neokonservative i USA, Big Oil og Våpenindustrien.

Vår vei til atomkrigen (prof. Ola Tunander på Steigan.no)
Dokumentene på George Washington University i The National Security Archive


Vanvittig fra dyrebeskyttelsen

16. febr. 2023 (Grafikk til fri benyttelse)

Kaninen Tussi blei forlaten utandørs – eigar dømt til 21 dagar i fengsel Då Tussi blei funnen, var kaninen i svært dårleg forfatning. No må eigaren i fengsel. – Ein viktig dom, meiner Dyrebeskyttelsen ifølge nrk.no

Samtidig ser vi at ingen blir dømt til fengsel når eldre blir forlatt utendørs eller innendørs og ikke bare havner i "dårlig forfatning" men får alvorlig helseskade og av og til dør av det.

Her er det noe som stinker råtne dyr lang vei, og det er grunn til å tro at dyrebeskyttelsen har truffet langt utenfor skiven. Vi lever i et samfunn der handlinger blir vurdert ut fra sin alvorlighet, og forhold blir tiltalt og straffet ut fra det. Dette her er reinspikka idioti som landet burde være foruten.

Den alvorlige omsorgssvikten som rammer eldre mennesker må påtales og straffes først av alt.

Mishandling av dyr straffes hardere enn mishandling av mennesker


Ingen tillit

16. febr. 2023 (Grafikk: skjermdump fra Dagsrevyen i går )

Nok en gang forsøker regjeringen å lappe på strømstøtten, som vanlig for lite og for sent, og nok en gang viser den at den ikke har forstått problemet eller ikke vil adressere det.

Problemet er
 • at vi i Norge ikke lenger får sette pris på strøm uavhengig av EU
 • at folk ikke vil ha rasjonering av kraft på grunn av stor eksport
 • at folket ikke ønsket seg eksportkabler og å avgi suverenitet til EU
 • at kraftpolitikken ikke er forankret i folket
 • at Norge har et demokratisk problem

Dersom tomater koster 4 ganger så mye i Norge som i Frankrike og Spania, er det da den norske prisen som skal bestemme hva tomater koster i EU? Hvis strømprisen i Norge settes av markedet i Tyskland, betyr det at vi også skal få tyske priser på biler og øl?


Politikerne fører inflasjonsdrivende politikk helt bevisst

10. febr. 2023 (Grafikk til fri benyttelse )

Våre vanvittige politikere har økt satsene for trafikkbøter med 30 %. Og i god demokratisk ånd for politikere har de gjort dette i strid med de fleste høringsinstansene. Nå fosser kritikken inn.

Nå koster det deg for eksempel 9700 kroner hvis du blir tatt i å bruke håndholdt mobiltelefon mens du kjører bil. Bryter du flere regler samtidig, risikerer du en fellesbot på 26.250 kroner, skriver NRK.no

Dette handler ikke om forebygging. Det handler om å iverksette avsindige inflasjonsdrivende avgiftsøkninger uten noen som helst forankring i fagmiljøer eller virkeligheten. Og dette må ta slutt !!!!

Det er utrolig at politikerne fører inflasjonsdrivende politikk i en tid der de sier at de kjemper mot inflasjonen. Når vi ser oss rundt, ser vi at dette er en politikk som kjøres konsekvent og nådeløst over hele fjøla. I fjor da krisen begynte, økte "Handelens miljøfond" avgiften på plastposer med 100 %.

Trafikkbøter møtt med protester i høringsrunden. Innført likevel.

Det må jo også tilføyes at oljeskattepakken som Solberg-regjeringe ga "ved en feil" til Big Oil utgjorde 115 milliarder kroner for 2020 og 2021, noe som fører til oppblåst aktivitet og investering. Hva dette betyr i inflasjon og renteøkninger vites ikke, men det er igjen grunn til å mistenke at "vanlige folk" blir taperne.


NRK vil IKKE intervjue Jeffrey Sachs eller vise hans meninger

Revidert 6. febr. 2023 (Grafikk: skjermdump fra intervjuet)

Med ny hjelpepakke vil krigen i Ukraina koste Norge rundt 100 milliarder kroner. Men NRK og MSM vil IKKE fortelle oss sannheten om bakgrunnen til denne krigen, av frykt for at sannheten kan bli for avslørende.

Ifølge professor Sachs er krigen i Ukraina fremprovosert av USA. Han fremlegger sin sak troverdig og klart, basert på stor kunnskap og et uvanlig godt nettverk. Men altså ikke i NRK.

Det er bemerkelsesverdig at et åpent demokrati med ytringsfrihet og såkalt balansert nyhetsdekning ikke finner plass til begge sider i denne konflikten. Dette er slikt vi forventer fra totalitære land som vi ikke liker å sammenligne oss med.

Unprovoked War - Jeffrey Sachs

7:35 minutter ut i videoen forteller Sachs om dokumentasjon på at at NATO ikke skulle utvides østover. Dokumentasjonen (declassified) ligger tilgjengelig på George Washington University på The National Security Archive publisert desember 2017. Her henvises til et 30-talls dokumenter på link nedenfor, etter et flott sammendrag av historien i 1989-1991 som bekrefter løftene at NATO ikke skulle utvides en inch østover.

Når Jens Stoltenberg etterlyser dokumentasjon på løftene om at NATO ikke skulle ekspandere østover, er det ikke dokumentasjon som mangler, det er noe mellom ørene til Jens Stoltenberg.

Declassified documents show security assurances against NATO expansion to Soviet leaders from Baker, Bush, Genscher, Kohl, Gates, Mitterrand, Thatcher, Hurd, Major, and Woerner


Skattesnyterne blant oss ???

5. febr. 2023 (Grafikk: selskaper fra SSB)
For snart 10 år siden skrev jeg her om at vi i 2012 hadde 72.022 aksjeselskaper UTEN ansatte som omsatte for 500 milliarder kroner i 2010. Mange av disse var designet for å få skatt fra inntekter, formuer, eiendom og aksjeutbytte til å forsvinne. Hva har skjedd siden den gangen?

De har blitt flere.
De har økt i antall med rundt 75 % til litt over 125.000 AS uten ansatte. Siden 2012 har mange flere opprettet AS for å få skatt fra inntekter, eiendom, aksjeutbytte og formuer til å forsvinne. Selvfølgelig, det finnes også noen helt legitime AS med profesjonelle motiver, men min påstand er at de fleste AS uten ansatte sørger for å få unndratt skatt fra fellesskapet, helt i tråd med lovverket, og kanskje i tillegg bidrar til å dekke over svart arbeid og hvitvasking.

Omsetningen er omtrent som før.
Selskapene har alle disse årene omsatt for rundt 500 milliarder kroner, tallene har variert litt opp og litt ned avhengig av konjunktkurer, skatteregler, pandemi og krig. Det gir et gjennomsnitt per AS på rundt 4 millioner kroner i omsetning. Det vites her ikke noe om resultat eller selskapsskatt for disse selskapene. (Grafikk under: postkasseselskap til fri benytteles)

Et helt annet skatteregime for AS bidrar til redusert skatt

 • Skatt bare på overskudd
  Et AS nyter et helt annet skatteregime enn "vanlige folk". Lønnsmottakere blir trukket skatt før de får utbetalt nettolønnen hver måned som de eventuelt skal ivestere i formue som hus eller annet. Selskaper venter til årets slutt, og betaler da bare skatt av det overskuddet de har opparbeidet gjennom hele året. Og hvis pengene er brukt opp, blir det ikke noe overskudd og heller ikke noe skatt. Det tilsvarer om vanlige folk bare ble skattlagt av det de har til overs på nyttårsaften. Da ville vi ikke fått inn mye skatt i dette landet!

 • Refusjon av moms
  Hvis et AS er momspliktig (har omsetning over 50.000 kroner på 12 måneder), leverer det inn en momsoppgave hver annen måned der betalt moms trekkes fra utfakturert moms. Dersom selskapet da bare handler til seg selv for å bli mer formuende, betyr det at det får varer og tjenester momsfritt. Vanlige folk betaler moms på alt, moms er en avgift på sluttbrukere, nemlig vanlige folk.

 • Utgifter kan føres til fradrag i selskapet.
  Selskapene får en regnskapsmessig og skattemessig fordel av sine utgifter, de utgiftsføres i regnskapet og fører dermed til lavere resultat og mindre skattbart overskudd. Derfor kan du finne AS som kjøper kunstsamlinger, firmahytter som alle ansatte kan bruke, driver omfattende reising til "konferanser" på eksotiske steder, oppretter treningsstudioer for ansatte (og deres venner), kanskje kjøper opp andre selskaper dersom de må svi av litt ekstra overskudd, og så videre. Vanlige folk får ikke engang skattemessig fradrag for små investeringer til energieffektivisering.

 • Får dobbelt så mye som lønnsmottakere for samme beløpet
  Disse tre små triksene gjør at dersom du handler gjennom et AS, får du dobbelt så mye varer og tjenester for samme beløpet som en lønnsmottaker som trekkes forskuddskatt, betaler moms og ikke får noen fordel i regnskapet. Det er slike ulike regler som gjør det umulig for en lønnsmottaker å bli milliardær, mens mange selskapstriksere klarer det på 1 generasjon.

Skattereglene er politikerskapt, på de rikestes premisser og vanlige folks bekostning.
Husker du i 2005 finansmininster Kristin Halvorsen fra SV sto frem og sa at NÅ skal de rikeste betale 28 % skatt på aksjeutbytte? Det var løgn. For det hun ikke sa, var at når man opprettet et selskap som tok imot aksjeutbyttet, ble det skattefritt. Bare første kvartal 2005 ble det opprettet 25.000 nye AS med formål å ta imot skattefritt aksjeutbytte. Gjennomsnittlig skatt på aksjeutbytte de påfølgende årene ble mellom 2 og 3 %.

Vil heller ikke betale formueskatt
Formuene som disse AS opparbeider seg takket være gunstige skatteregler, vil eierne selvfølgelig heller ikke betale skatt av. Her har våre myndigheter sviktet en smule, politikerne kunne skapt et incentiv for sysselsetting ved at eierne får trekke selskapets innbetalt arbeidsgiveravgift fra sin egen formueskatt, som takk for bidrag til sysselsetting. Det vil selvfølgelig ikke hjelpe eierne av de 125.000 selskapene uten ansatte, som bør få betale full formueskatt.

Skattesnyterne blant oss
I tabellen ovenfor finner du Norges største skatteunndragere som utfører sine "kjeltringstreker" helt lovlig. Noen av dem liker å harsellere med trygdesnyterne som vi vet det finnes noen av, men det er like ille når skatt unndras fra fellesskapet takket være politikere som vedtar skatteregler de ikke forstår bæret av, og som de ikke har den minste forutsetning til å forstå konsekvensene av - akkurat som med strømkrisen. Skattepolitikken er utformet på de rikestes premisser og vanlige folks bekostning. Skatt er for vanlige folk.


Bytt ut forsvarsministeren med Ingvild Kjerkol

3. febr. 2023 (Grafikk: skjermdump fra NRK TV)

I dag ble det kjent at Norge skal kjøpe 54 nye stridsvogner. Mitt forslag er å bytte ut forsvarsministeren med helseminister Ingvild Kjerkol, så klarer hun brasene uten å kjøpe nye stridsvogner og sparer oss for masse penger som kan brukes i eldreomsorgen.

For henne er det bare snakk om å omprioritere på de stridsvognene vi har, nytte dem mer effektivt, plassere dem mer sentralt, og ikke minst få en bedre ledelse - og vipps er hele problemet løst akkurat som hun har løst omsorgssvikten i eldresektoren. Mer forsvar for mindre penger, med færre folk og færre stridsvogner.

Norge kjøper 54 tyske stridsvogner


En komiker forklarer krigen(e) på 2 minutter

2. febr. 2023 (Grafikk: fra videoen)

Fra Steigan.no er denne saken hentet. Videoen med Jimmy Dore er manipulert, så det ser ut som han snakker med Joy Reid istedenfor Tucker Carlson. Dette stuntet var for å vise at Dores klassiske antikrigsbudskap egentlig burde vært velkommen på «liberale/progressive» tv-plattformer og ikke bare «konservative».

En ting er at han er hilarious, men han tar også saken på kornet. Etter å ha hørt forestillingen til Anniken Huitfeld på Dagsnytt18 i dag, kunne man fristes til å tro at hun ikke har noen anelse om dette her. (Det har hun selvfølgelig - hun fortjener Oskar slik hun later som hun ikke har det.)

Komikeren forklarer på to minutter hvem som har provosert krigen


<< Mars 2023

   X   

Januar 2023 >>