X   

<< Februar 2023

Januar 2023

Desember 2022 >> 

Jeffrey Sachs trygler om FRED og FORHANDLINGER

29. jan. 2023 (Grafikk: fra et intervju)

Nok en viktig, lærerik, glitrende video av en mann som vet hva han snakker om. Det er et sterkt innlegg for fred, for forhandlinger, for voksen og moden oppførsel. Anbefales sterkt.

Dette er det sterkeste innlegget jeg noen gang har hørt om Ukraina. Men Jeffrey Sachs kjemper mot personer som generalsekretær i NATO Jens Stoltenberg, og den største "neokonservative in chief" av dem alle, Victoria Nuland, hun er personlig ansvarlig for mye av det som har skjedd i Ukraina. For min egen del vil jeg gjerne føye til krigshissere i Norge som Anniken Huitfeldt og Guri Melby, godt støttet av Jonas Gahr Støre.

Jeg håper mange vil se dette viktige innlegget for FRED i en verden ledet av puslinger, alternativet er atomkrig som kommer stadig nærmere.

Reaching a Just and Lasting Peace in Ukraine: A Conversation with Jeffrey Sachs


Russiske hackere? Den kjøper jeg ikke!

28. jan. 2023 (Grafikk: til fri benyttelse )

Russiske hackere skal stå bak hacking av norske sykehus, ifølge TV2, og det vises til et foto med russiske tekster fra TELEGRAM.

Kjøper du den? Jeg gjør det ikke, jeg tror dette er billig propaganda utført av amerikanske / vestlige hackere på en måte som gjør at det ser ut til å komme fra Russland for at det skal se ut som det er de stygge russerne som står bak.

Russerne trenger ikke mer dårlig PR. De trenger ikke å skyte seg selv i foten, de har mer enn nok av vestlige folk som gjør dette for dem i aller verste hensikt.

Derfor er det grunn til å tro at dette er en del av vestlig krigføring av laveste sort.

"Russiske" hackere truer norske sykehus (nrk.no)


Bevisene tyder på at USA selv drepte 3000 amerikanere den 11. september 2001

26. jan. 2023 (Grafikk: fra forsiden til boken "20 år etter" )

Det er ganske pussig - etter å ha jobbet med stoffet i snart 20 år - å se hvilken nesegruse beundring media og politikere har for USA. En "offisiell versjon" etter 9/11 som ikke holder vann noe sted, blir kjøpt blindt og forsvart lojalt. Løgn og bedrag og desinformasjon fra USA får passere uten uten at noen løfter på et øyebryn.

Hvis man ser på bevisene etter denne tragiske dagen, går det frem at Dick Cheney, Donald Rumsfeldt og Paul Wolfowitz og flere av de neokonservative haukene i USA bidro til drap på 3000 uskyldinge for å legitimere en krig mot Taliban som var planlagt i tre år. Etterretnings-organisasjoner verden over og flere politikere vite at 9/11 ble planlagt og utført av USA i USA på grunn av Talibans motstand mot en rørledning.

I disse dager snakkes mye om ulovlige angrepskriger, om onde mennesker som tar seg til rette i land der de ikke har noe å gjøre. Men vi snakker bare om den ene siden. USA blir ikke fordømt, sanksjonert, bekjempet om så var, for sine uhyrligheter, tvert imot blir de støttet som gode venner i kampen mot en konstruert ondskap bygget på løgn og bedrag.

USA slipper fra sine kriger. USA slipper fra drapene på egne borgere fordi det var dette som måtte til for å kunne bekjempe Taliban uten å bli fordømt for "ulovlig angrepskrig". Men det VAR en ulovlig angrepskrig. Med sin jernhånd over media og over vestlige politikere, sementerer de sin egen falske versjon av virkeligheten uten at noen stiller et eneste spørsmål. Ingen ser ut til å bli skremt, selv ikke nå når atomvåpnene hentes frem.


Jonas Gahr Støre vil IKKE ta kontroll over kraftprisene

24. jan. 2023 (Grafikk: "kraft" til fri benyttelse)

Så er det klart hva Jonas Gahr Støre mener om "å få kontroll over kraftprisene". Han vil fortsette å gi tilbake noen skjerver av merinntektene til Staten i "strømstøtte", uten et eneste signal om at han vil ta KONTROLL over prissettingen i det innenlandske markedet for strøm."

Dermed utviser han forakt for folket som har stemt ham inn, han viser hviken høyremann og globalist han er, sterk tilhenger av EU, tilhenger av å avstå norsk suverenitet og norske verdier til høystbydende, kort sagt en farlig mann for landet.

Han spør aldri hva FOLKET mener, men han gir folket tåketaler uten å love noe konkret.

Støre vet hvem som har betalt og nedbetalt utbyggingen av kraft og ledningsnett i Norge. Det er folket. Skattebetalerne. Ikke noe problem for Støre, nå skal folket betale blodpenger eller fryse, fordi han har "planer", ikke for vanlige folk, men for storkapitalen i EU.

Vi kan enkelt kvitte oss med gamblingen på Nordpool for innenlandsmarkedet. Opprette et statlig selskap med plikt og enerett til å kjøpe all produsert kraft for kostpris + normal avanse. Selge dette videre for gjennomsnittspris (som vil ligge tett nedpå billig vannkraft) til strømselskapene som har sine kundemasser fortsatt.

Det statlige selskapet kan drive eksport og import som før gjennom Nordpool med ETT forbehold: Ved fyllingsgrad under median tillates ikke netto eksport av beredskapshensyn. Gevinsten kan selskapet bruke til rentefrie lån til vedlikehold og nybygging av ny kraft eller tiltak for å spare strøm.

Dette vil selvfølgelig ikke skje før det blir generalstreik i Norge.


The Clowns are dancing towards The End

22. jan. 2023 (Grafikk: "clock" til fri benyttelse)

I alle andre medier enn NRK snakkes det mer og mer - og tydeligere og tydeligere - om faren for atomkrig. Samtidig ser vi at krigs-klovnene med idioten Stoltenberg i spissen danser videre og tror de skal vinne denne krigen, de vil IKKE bidra til at det blir inngått forhandlinger om fred - godt skjermet av MSM.

Den "offisielle" Doomsday clock sto da dette ble skrevet fortsatt på 100 sekunder før midnatt uten å ha blitt korrigert på flere år. Men 23. januar rundt 16:00 stilte de Doomsday clock frem til 90 sekunder før midnatt. Hvamenerpartiene tar hardere i, og har satt klokka til 10 sekunder før The End fordi det ikke finnes evne eller vilje til fred i USA.

Norge, Tyskland, USA og andre NATO-land har i praksis erklært tredje verdenskrig mot Russland
Atomkrigen forventes å starte opp i løpet av sommeren, takket være elendig politisk innsats.


Jeffrey Sachs gir en glitrende analyse av konflikten i Ukraina

19. jan. 2023 (Grafikk: fra intervjuet)

I en verden og et land der mange ikke vet hva som har skjedd i Ukraina, er dette en viktig, lærerik, glitrende video av en mann som vet hva han snakker om. Anbefales sterkt.

Jeffrey Sachs: The War in Ukraine and the Missing Context & Perspective


15 milliarder brukt til å støtte NATO mot Russland i Ukraina skal dekkes inn

17. jan. 2023 (Grafikk: fra NRK nyhetene i dag)

Det koster flesk å føre krig. Under påskudd av å "redde" Ukraina har Norge bidratt med 15 milliarder kroner for å støtte NATO sin krig mot Russland i Ukraina. Slik kan vi oppfylle USAs ønske om å svekke russerne og kanskje få terminert Russland slik vi kjenner det i dag. Samtidig bidrar vi til å forlenge konflikten og legge resten av Ukraina i grus. Hvis vi er riktig heldig, bidrar vi til å legge hele kloden i grus.

Nå skal pengene hankes inn. Fra de svakeste.

Kjerkol legger ikke skjul på at den økonomiske utviklinga i samfunnet gjør at sykehusene må skru igjen krana.

Helseministeren ber sykehusene stramme inn


Grenseløs ondskap

14. jan. 2023 (Grafikk til fri benyttelse)

Harold Pinter (1930 – 2008)

hudflettet USA så det gnistret i sitt Nobel-foredrag i litteratur i 2005.

  "USAs forbrytelser har vært systematiske, konstante, ondskapsfulle, uten anger, men veldig få mennesker har faktisk snakket om dem. Det må du gi Amerika: landet har utøvd en ganske klinisk manipulering av makt over hele verden mens det har utgitt seg for å styrke det universelt beste. Det er en strålende, til og med vittig, meget vellykket hypnose."

Han snakket om hvordan USA støttet og i mange tilfeller fremkalte høyre-militære diktaturer i verden etter andre verdenskrig som i Indonesia, Hellas, Uruguay, Brasil, Paraguay, Haiti, Tyrkia, Filippinene, Guatemala, El Salvador, Chile og Nicaragua.

William Blum (1933 – 2018)

hudflettet også USA på det sterkeste. Han oppsummerte slik:
 • USA har bestrebet seg på å velte mer enn 50 fremmede regjeringer.
 • USA har blandet seg inn i demokratiske valg i minst 30 land.
 • USA har forsøkt å ta livet av mer enn 50 ledere i andre land.
 • USA har sluppet bomber på folket i mer enn 30 land.
 • USA har forsøkt å knuse folkelige eller nasjonalistiske bevegelser mot utålelige regimer i mer enn 20 land.

USAs ulovlige angrepskriger

Vi snakker om Vietnamkrigen 1964 med 3 millioner nordvietnamesere drept, den første Irak-krigen 1990 med 130.000 drept, Afghanistan 2001 med en kvart million drept, den andre Irak-krigen i 2003 med 1 million irakere drept, Libya-krigen 2011 med rundt 30.000 drept, og krigen i Syria 2011 med flere hundre tusen drept. USAs kriger har samtlige blitt legitimert med løgn og bedrag, noe som gjør dem til ulovlige angrepskriger.

I motsetning til USA har Russland vært ganske ærlig i sin ulovlige angrepskrig mot Ukraina – der USA har spilt og spiller fortsatt en vesentlig, men fordekt, rolle. Krigen er nå mellom Russland og NATO/USA på ukrainsk grunn med NATO personell på bakken, noe som gir en særdeles farlig situasjon.

Konflikten i Ukraina har paralleller med Cuba-krisen. Vesten var krystallklare i sine løfter om ikke å utvide NATO østover. Russland ga allerede i 2008 beskjed at utvidelse av NATO ville føre til at russerne tok tilbake Krim. USA investerte 5 milliarder dollar i regimeskiftet som fant sted i 2014 og sto trolig bak kuppet. Den militære opprustningen av Ukraina fra nesten ingenting til NATO standard fra 2014 til 2022 ble problematisk for russerne, og da Ukraina startet massive artilleriangrep mot Donetsk og Luhansk kan det ha vært med å initiere krigen.

Mange mener at vi ikke ville fått denne krigen dersom Ukraina hadde valgt å holde seg nøytralt samt respektere den etnisk russiske delen av befolkningen i øst.

Det går en grense selv i USA

2023 begynte med at USAs president Joe Biden nektet å offentliggjøre 5000 dokumenter fra drapet på John F. Kennedy – dokumenter som tidligere var lovet offentliggjort. Begrunnelsen er skremmende:

  JFK Records Act tillater utsettelse av offentliggjøringen av informasjonen dersom dette anses «nødvendig for å beskytte mot en identifiserbar skade på det militære forsvaret eller etterretningsoperasjoner, rettshåndhevelse eller gjennomføringen av utenlandske relasjoner som er av en slik alvorlighetsgrad at den oppveier den offentlige interessen for avsløring».

Begrunnelsen impliserer at noen har gjort noe så alvorlig at det ikke kan snakkes om selv når alle involverte er døde. Det ligger i kortene at CIA drepte Kennedy.

De ulovlige angrepskrigene USA har utført etter andre verdenskrig er ikke noe problem for USA, NATO, Vesten eller Norge. Dette kan norske journalister leve godt med uten en eneste kritisk kommentar fordi de mangler baller og fordi Norge har deltatt i flere av de ulovlige krigene.

USA derimot kan neppe leve med det dersom det kan bevises at CIA drepte John F. Kennedy selv 60 år etter. Og USA kan definitivt ikke leve med det dersom det kan bevises at USA selv sto bak terroranslagene den 11. september 2001 og er ansvarlig for 3.000 drepte, bare for å få et gyldig påskudd til å gjennomføre sine planer i Afghanistan.

Dette vet selvfølgelig USA, men med sin stålkontroll over all dokumentasjon og alle medier, til og med over offentlig debatt i Norge (ref. debatten i KK i 2017), ser det ut til at begge disse hendelsene kan seile ut i det evige mørket. Dette til tross for at det vrimler av selvmotsigeler, hull og åpenbare løgner i den offisielle versjonen etter "9/11".

Det er denne grenseløse ondskapen som styrer alle de store konfliktene i verden i dag og som vi andre burde tvinge frem i lyset og avsløre før det er for sent. Vi kan ikke vente på at USA skaper et falsk påskudd i Ukraina denne gangen, til en ny verdenskrig.

Det er fristende å tenke på profeten Jesaia kap. 5, vers 20: "Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt."


Hvordan skape en boligkrise

11. jan. 2023 (Grafikk: "hus" til fri benyttelse)

Å bygge en enebolig koster i dag 6 – 7 millioner. Det har blitt så dyrt fordi våre myndigheter har pøst på med fordyrende og detaljerte krav til husbyggerne. Alle kravene er velbegrunnet og prisverdige og laget i beste hensikt, problemet er at mange ikke har råd til det. Hvis du bor avsides, vil huset ditt bare være verdt 3 millioner når det er ferdig, og du får ikke lån til mer hvis du ikke har utvidet sikkerhet.

Samtidig er selve søknadsprosessen blitt så krevende at folk ikke lenger kan søke eller bygge selv. Vi må ha arkitekter, ingeniører, utredninger og dokumentasjon på planer og gjennomføring som koster flesk. På toppen får vi 1,4 millioner i moms, en avgift vi må betale med penger det allerede er trukket skatt av

Boligbyggingen har blitt en sport for de velstående, spesielt for dem som har flyttet sine inntekter, formuer, aksjeutbytter og eiendommer i egne aksjeselskap. De kan bygge hus for penger som ikke er forhåndstrukket skatt av, og de kan i noen tilfeller få tilbake momsen. I tillegg kan de utgiftsføre alle utlegg med en skattemessig fordel i regnskapene.

Dersom målet til politikerne har vært å skape en boligkrise for de fattigste, har de definitivt hatt suksess. Spørsmålet er om byråkratiet er til for folkets skyld, eller om folket er til for byråkratenes skyld.

Problemet kan reduseres dersom kommunene oppretter billige selvbyggertomter med klargjort vei, vann og avløp, der folk kan bygge nær sagt hva de vil innenfor noen enkle generelle rammer, beregnet på dem som ikke har mulighet i det ”vanlige” boligmarkedet. Problemet kan løses ved å fjerne et regelverk som gjør at folk ikke har råd til å få seg et sted å bo.


Slik vil Norge redde miljøet

11. jan. 2023 (Grafikk: "foss" til fri benyttelse)

Så har politikerne vist oss klart hva de mener med miljøvern.

FNs naturavtale skaper press på å verne fleire norske vassdrag. Men ordførarane som bur nærast elvene vil heller ha kraftutbygging, ifølge NRK.no den 9. januar 2023. Nå vil sentralpolitkerne verne fem elver som kunne gitt ren, billig, fornybar og miljøvennlig kraft fordi billig strøm er noe vi ikke vil ha noe mer av.

FN har heldigvis ingen problemer med olje og gass. Dagens nyheter beretter at Stortinget nå deler ut 47 letelisenser til olje, fordi olje og gass er noe vi vil ha mer av.

Slik sier regjeringen at miljøvennlig vannkraft er UTE mens CO2-drivende olje og gass er INNE. Vi gratulerer! Dette er å gå baklengs inn i fremtiden.

Ordførerene vil ha kraftutbygging
Regjeringen deler ut 47 oljelisenser


Stemmen fra helvete er tilbake i NRK

9. jan. 2023 (Grafikk: "chatbot" til fri benyttelse)

Etter massive protester var det relativt rolig i 2021 og 2022, men nå har NRK på ny børstet støv av "Inger", en chatbot som automatisk leser opp norske undertekster oppå lyden av originalteksten. Problemet er at hun har en artikulasjon til å spy av.

Det er godt mulig NRK sparer penger på sølet. Dersom målsettingen er å lage god radio, har de bommet noe så avsindig.

For mange av oss fungerer Inger som en "turnoff" - man løper til radioen og slår av. For andre en hun en latterlig parodi. Hvem vet, kanskje hun kan bli en rollemodell som alle landets unge og gamle imitatorer kan kopiere? Kanskje kan denne måten å snakke på bli en ny trend blant ungdommen?

NRK får pengene sine uansett, de behøver ikke gjør kundene til lags, NRK gjør som NRK vil.


Hvordan få fred i Ukraina ?

6. jan. 2023 (Foto: Gabriella C. Marino 2022)

Det blir katastrofalt å pumpe mer penger, ammunisjon, våpen og krigere inn i denne konflikten, og vil føre til flere døde og skadde og mer ødeleggelse under påskuddet å ”redde” Ukraina. Vi trenger en politisk løsning. Ingen av partene vil vinne militært slik de hadde forventet og kostnadene til denne krigen er brutale.

Jeffrey Sachs fordømmer russernes invasjon i Ukraina på det aller sterkeste. Samtidig fordømmer han de neokonservative i USA som har klart å drive denne konflikten så langt som de har gjort. Poenget er at krigen må ta slutt, den er en katastrofe for alle involverte og en trussel for hele verden. Ifølge EU-president Ursula von der Leyen har 100.000 ukrainske soldater og 20.000 sivile blitt drept. Begge sider må nå erkjenne at det ikke er noen militær vei ut av konflikten mellom NATO og Ukraina på den ene siden og Russland på den andre.

Krigen dreier seg om politikk og må løses politisk ved at løsninger til de politiske sidene i konflikten blir forhandlet frem. Putin sine politiske mål kan definitivt bli imøtegått ved et forhandlingsbord, sier Sachs. Det er fire punkter det må forhandles om.

1. NATOs utvidelse

Russland krever først og fremst at NATO legger vekk sin intensjon om å utvide til Ukraina og Georgia. Sammen med de eksisterende NATO-medlemmene i Svartehavet ville landene omringet Russland i Svartehavet. NATO kaller seg en defensiv allianse, men Russland opplever den annerledes, tydelig klar over USAs tilbøyelighet til å skifte ut regimer det er motstander av, som i Ukraina i 2014 der den pro-russiske presidenten Viktor Yanukovych ble kastet.

Putin alltid har sagt at han ikke vil sitte og se på at NATO kommer og utplasserer våpen som kan true Russland rett utenfor hans stuedør. President Biden har siden slutten av 2021 nektet å forhandle på dette punktet. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg uttrykte ganske provoserende at Russland ikke hadde noe det skulle sagt i denne saken, at NATO-medlemmer selv skulle bestemme om de ville omringe Russland i Svartehavet eller ikke.

2. Ukrainas krav til suverenitet og sikkerhet

Ukraina krever først og fremst å forbli et suverent land, fristilt fra russisk dominering, og med sikre grenser. Det vil ikke bli noen fred uten Russlands anerkjennelse av Ukrainas suverenitet og nasjonale sikkerhet, støttet av klare internasjonale garantier fra FNs sikkerhetsråd og nasjoner som Tyskland, India og Tyrkia.

NATO som verktøy for Ukrainas sikkerhet er et eksplosivt brygg som ikke vil fungere. Det må finnes, som Zelenskyj sa før han snudde på det punktet, en vei utenom NATO for å sikre Ukraina.

3. Skjebnen til Krim

Russland har nyttet Krim som hjemmebase til Svartehavsflåten siden 1783. Putin advarte George W. Bush jr. i 2008 at dersom USA utvidet NATO inn i Ukraina, kom Russland til å ta tilbake Krim som Sovjetleder Nikita Khrushchev overførte til Ukraina i 1954. Frem til Yanukovich ble kastet, ble Krim-spørsmålet håndtert klokelig av en russisk-ukrainsk overenskomst som ga russerne en langsiktig leieavtale av marine-fasilitetene på Krim.

Da USA fikk kastet den ukrainske presidenten som forhandlet med russerne om dette sentrale punktet, svarte Russland med at Krim måtte forbli russisk fordi det ikke lenger var mulig å få til noen langsiktig avtale med Ukraina.

Mange mener i private samtaler at Krim alltid har vært russisk og alltid vil forbli det i fremtiden. Dette kan ikke bli årsak til noen tredje verdenskrig, men er et punkt som må la seg løse ved forhandlinger.

4. Fremtiden til Donbas

Ukraina har en sammensatt fortid som har ført til flere ulike etniske grupperinger. I vest finner man etniske ukrainere som snakker ukrainsk, i øst finner vi etniske russere som snakker russisk. Området i øst har blitt sentrum i kampen som startet etter Yanukovych fall, der innbyggerne krevde uavhengighet eller mulighet til å innordne seg under Russland. Russerne støttet disse folkenes rett til selvstendighet, og uavhengige stater ble erklært.

I 2015 var det enighet om å løse dette problemet ved å gi uavhengighet til de østlige områdene der det bodde etniske russere, avtalene ble kalt Minsk1 og Minsk2. Spesielt for Minsk2 sa Tyskland og Frankrike at de ville garantere at avtalen ble etterfulgt. Men Ukraina, under Poroschenko og senere Zelenskyj, nektet å implementere Minsk2 og nektet å godkjenne avtalene som gyldige.

Avtalebruddet ble nok en årsak til denne krigen. Vi trenger derfor en løsning rundt Donbas-området også, sier Jeffrey Sachs.

Konklusjon

Ukrainsk suverenitet, ingen NATO-utvidelse, russisk kontroll av Krim og en grad av selvstendighet for Donbas, dette er de fire bitene som kan redde Ukraina, spare Russland og føre verden vekk fra en katastrofe.

Derimot kan det bli katastrofalt å pumpe mer penger, ammunisjon, våpen og krigere inn i denne konflikten, og vil føre til flere døde og skadde og mer ødeleggelse under påskuddet å ”redde” Ukraina. Vi trenger en politisk løsning. Ingen av partene vil vinne militært slik de hadde forventet og kostnadene til denne krigen er brutale.

Nå ønsker USAs administrasjon å putte inn ytterligere 40 milliarder dollar i denne krigen uten noen reell debatt. Likevel er den gode nyheten at det blir stadig mer debatt rundt disse emnene og større vilje til å finne en politisk løsning selv blant konservative i USA. Det er altså håp om å få fremforhandlet en fred. Her i Norge er det en bemerkelsesverdig mangel på vilje til å nevne disse punktene, selv Klassekampen og Rødt ser ut til å promotere våpen til Ukraina fremfor forhandlinger om fred.


Intervju med Jeffrey Sachs der dette stoffet er hentet
”En meglers guide til fred i Ukraina” av Jeffrey Sachs
Jeffrey Sachs på Wikipedia


USA drukner i løgner

1. jan. 2023 (Grafikk: Skjermdump fra Tucker Carlson Tonight)

Jeg har aldri trodd at JFK ble myrdet av CIA, - det ville bare være FOR utrolig - før nå. Den opplinkete saken fra Steigan.no med en reportasje av Fox News-verten Tucker Carlson har fått meg til å snu.

Hvorfor skal dokumenter fortsatt hemmeligholdes 60 år etter at det skjedde når alle involverte er døde? Det er svaret fra Biden-administrasjonen som skremmer:

  JFK Records Act tillater utsettelse av offentliggjøringen av informasjonen dersom dette anses «nødvendig for å beskytte mot en identifiserbar skade på det militære forsvaret, etterretningsoperasjoner, rettshåndhevelse eller gjennomføringen av utenlandske relasjoner som er av en slik alvorlighetsgrad at den oppveier den offentlige interessen for avsløring».

USA kan ikke leve med det dersom CIA myrdet sin egen president den 22. november 1963 i Dallas, eller dersom 3000 mennesker ble nådeløst myrdet av sine egne den 11. september 2001 for å gi USA et "legitimt" påskudd til å invadere Afghanistan. Derfor må dokumenter bli hemmeligholdt, varslere må bli straffeforfulgt, media må bringes til taushet, og derfor kommer vi aldri til å høre mer fra disse to hendelsene fra det "offisielle" USA.

5000 dokumenter om drapet på JFK holdes hemmelig
Tucker Carlson Tonight Show


<< Februar 2023

   X   

Desember 2022 >>