X   

<< Juli 2023

Juni 2023

April og mai 2023 >>



 

Politikerne sier de vil at folk skal flytte på landet

29. juni 2023 (Grafikk: til fri benyttelse )

Det er viktig at det bor folk "på landet". Det har med matsikkerhet, beredskap, vedlikehold av kulturlandskap og "det gode liv" gjøre. Men samtidig jobber politikerne aktivt for at det IKKE skal bo folk på landet. Hva er det som skjer?

 • Det er vanskelig å få kjøpt hus for å bosette seg på landet.
  Det viser seg at selv om det st råmange tomme hus, er nesten ingen av dem til salgs. De gamle eierne sitter på eiendommen, kanskje slekta bruker det som feriebolig, noen hus eies av dødsbo, og bygdene er mørklagte utenom ferier og helger. Innflyttere kan ikke kjøpe seg et sted å bo.

 • Spekulantene rår markedet.
  Noen liker å kjøpe opp hus for å leie dem ut til AirBnB eller andre feriegjester. "Vanlige folk" har ikke mulighet for å konkurrere med eiendomsspekulantene.

 • Håpløse byggeregler har gjort det til risikosport å bygge nytt
  Et nytt hus etter dagens krav koster fort 6 millioner kroner pluss tomt. Det øyeblikket det nye huset på landet er ferdig og klart til innflytting, er taksten maksimalt 3 millioner. Derfor får du ikke lån til mer enn halve huset, og må stille med egenkapital på 3 millioner. Men hvem er det som har 3 millioner i lomma når de skal etablere seg? Lave lånetakster hindrer folk å bygge hus på landet.

 • Staten tar over 1 million i avgift for et nybygg
  Det hårer med til historien at staten tar seg godt betalt av dem som bygger Norge. Særlig merkelig blir det fordi dette - hos vanlig folk - er penger som allerede er trukket skatt for. I tillegg kommer heftige kommunale avgifter osv.

 • Staten saboterer norsk landbruk.
  Når du har etablert deg og skal selge noen gulrøtter eller kålhoder, oppdager du at Staten ikke er interessert. Offentlige institusjoner handler grønnsaker på anbud der det er billigst, og da kommer norske bønder dårlig ut. 80 % av anbudene går til lavkostland, til bønder uten velferd og med lave inntekter. Norske småbrukere kan ikke konkurrere med slavekontrakter.

Det er jo litt trist at politikerne har gjort det umulig å bosette seg på landsbygda, og heller ikke evner å se problemene de selv har laget. Dette er resultatet når politikere vedtar regler som de ikke har kompetanse til å forstå eller forutsetning til å se konsekvensene av. L sningen er enkel og gir god samfunns økonomi:

 • Det må innfåres regler for boplikt og skatteregler som favoriserer dem som bor fast
 • forbud mot utleie i pressete områder.
 • oppmykning av byggeregler slik at folk kan bygge et lite hus til seg selv med enkel standard, kanskje med utedass de første årene.
 • avgiftsleggingen må ikke gjøre det umulig bygge seg eget hus på landet
 • staten må bidra ved å handle varer i et landbruk som Staten selv legger premissene for til den pris det koster.


Joe Bidens tre problemer

26. juni 2023 (Grafikk: skjermdump fra Fox p youtube )

USAs president Joe Biden har store problemer, men NRK tier fortsatt om alle millionene han skal ha mottatt av suspekte land for suspekte tjenester. Nå begynner det å bli komisk. Derimot bruker NRK store oppslag (helt berettiget) når en norsk politiker stjeler et par solbriller

 1. For det første har hans sønn Hunter Biden etter uker med etterforskning fått en "tilståelsesdom" etter ikke innbetalt skatt på inntekter, men som IKKE stiller spørsmål ved HVOR han har fått inntektene fra (korrupsjon?). Hans "sweetheart deal" (som ville gitt fengsel til "vanlige folk") vil ventelig bli godkjent av en Biden-innsatt dommer i begynnelsen av juli.

 2. For det andre er Joe Biden blitt gammel og forvirret og er åpenbart ute av stand til å styre verdens mest aggressive militærmakt. Det spiller ingen rolle, det er ikke straffbart å bli gammel, og våpenindustrien styrer utenrikspolitikken uansett.

 3. Verst av alt er at nettet nå snører seg sammen rundt Joe Biden med beviser om at han i sin periode som visepresident har vært korrupt og har mottatt masse penger fra land vi ikke liker å sammenligne oss med. Troverdige varslere, etterforskning av et 20-talls stråselskaper og en bråte med pussige transaksjoner avslørt i ulike høringer i kongress og/eller senat, gjør det klart at Joe Biden ikke vil overleve denne etteforskningen.
NRK har, bortsett fra omtale av Hunder Biden etter hans "tilståelse" forelå nylig, ikke informert oss om Joe Bidens problemer. Dersom dette var Putin, ville vi fått side opp og side ned med kritikk av Russland på alle kanaler. Joe Biden er rødlistet demokrat og "hands off", og USA er Guds hellige demokrati og være venner. Vi snakker ikke stygt om våre venner.

Joe Biden har fått hjelp fra FBI og DOJ (Department of Justice), de har trenert, hemmeligholdt, dekket over og underslått beviser i en slik grad at medlemmer av senatet eller kongressen har måttet hente bevisene sine andre steder. Når kongressmedlemmer sier pent at FBI hindrer dem i å etterforske kriminalitet, er det et problem for demokratiet i USA.

Ett kongressmedlem sa det slik: "Under Watergate var det journalistene som etterforsket og avdekket, mens politikerne strittet i mot. Denne gangen er det politikerne som etterforsker og avdekker, mens journalistene stritter i mot. Det har skjedd noe med pressen siden Watergate, og det er ingen grunn til å like det vi ser." Og midt oppi alt dette, er USA delt på midten.

Youtube flommer over av korrupsjonsanklagene mot Joe Biden


Det amerikanske folkets mening spiller ingen rolle

17. juni 2023 (Grafikk: skjermdump fra youtube )

På spørsmål om hva folket i USA mener om støtten til Ukraina, svarer Jeffrey Sachs slik helt på slutten av dette meget interssante intervjuet (ca. 1 t 2 min):

"Amerikansk politikk er i hovedsak et rikmannsvelde der offentlig politikk har blitt tatt over av et knippe mektige lobbyer, hver av dem trofast mot sitt spesifikke område, og de holder kontroll over amerikansk politikk via bidrag til valgkampanjene som nettopp blir finansiert av milliardærer og av selskaps lobbyer med rundt 15 milliarder doller (på amerikansk: 15 billion dollars) for en valgomgang. Milliardærene putter inn flere 100 millioner dollar, - kanskje nærmere en milliard dollar i 2024 valget.

Så hvilke lobbyer snakker vi om?

 • Wall Street kontrollerer finanspolitikken
 • Helse-lobbyen kontrollerer vært utrolig kostbare private såkalte helsevesen
 • Jordbrukslobbyen (AG lobby) kontrollerer matindustrien som har ført til rundt 60 % fedmeproblem i USA, nok en svært alvorlig offentlig helse-krise
 • Våpenindustrien kontrollerer utenrikspolitikken, altså ikke bare den militære politikken, men hele USAs utenrikspolitikk slik at vi kan føre evig krig for billioner av dollar i militærbudsjetter hvorav 900 milliarder bare til Pentagons budsjett, i tillegg kommer CIA, Homeland Security og andre, kanskje til sammen 1,2 billioner dollar per år.

Dette var kostnadene. På plussiden har vi en enstemmig enighet mellom milliardærer som ganske enkelt lyder: "Ikke skattlegg oss!" Enkelt og greit. Så vi har en lav skatteinngang i USA, og for eksempel denne bruken av penger til det militæret har kostet oss (på norsk) 6 billioner dollar (6000 milliarder dollar, på amerikansk: 6 trillion dollars) i krigene i Irak, Afghanistan og noen av de andre krigene. 6 billioner er mye penger, og det begynner balle på seg. Vår gjeldskrise kommer av et ødelagt politisk system.

Det har ikke vært noen debatt om de 120 milliarder dollar vi har sendt til Ukraina hittil, beløpene har vært skjult i Omnibus-lovforslag (et lovforslag som dekker en rekke ulike eller ikke-relaterte emner) som et "must pass" -lovforslag som gjør at vi ikke får noen debatt om beløpene. Det er ingen interesse for å spørre det amerikanske folket om noe av dette, det er ikke noe forsøk på å rådføre seg med folket i demokratisk ånd, det er ingen som helst debatt.

Det vil derfor neppe spille noen rolle hva det amerikanske folket mener om støtten til Ukraina, men dersom det kom til en åpen debatt i kongressen med avstemming, er det mulig støtten ville blitt stoppet.

Professor Sachs på International Conference for Peace i Wien juni 2023


Joe Biden i trøbbel, og NRK er taus ???

16. juni 2023 (Grafikk: skjermdump fra youtube )

Debatten går så det ryker i kongressen. FBI blir grillet i høringer og anklages for hemmelighold av bevis som kan felle Joe Biden og hans sønn Hunter.

Gå til Youtube og søk på "kongressen FBI Biden", og du får opp mange av de videoene som herjer i USA nå for tiden. Det ser ut som FBI forsøker holde igjen bevis for at president Biden og hans sønn har mottatt korrupsjon i mange millioner dollar klassen, og at det hele forsøkes feiet under teppet av en leder i FBI som gjør en utrolig dårlig figur.

Selvfølgelig, demokratene forsøker å sitte stille i båten, mens republikanerne angriper aggressivt. Spørsmålet nå i USA er hva som er sannheten, hva som har skjedd, og om dette må føre til Bidens avgang.

I Norge er spørsmålet et helt annet. For NRK har ikke omtalt "problemet" med ett ord såvidt vites, NRK har ikke vist utdrag fra debattene, ikke antydet at Joe Biden kan være en kjeltring eller at mange i USA nå mener dette er mulig. Dermed gjør NRK en like dårlig figur i denne saken som FBI.

Info om saken (youtube)


Staten undergraver norsk jordbruk

7. juni 2023 (Grafikk: fra Dagsrevyen )

Dagsrevyen i dag avslører at bare 20 prosent av offentlige innkjøp av jordbruksprodukter tilfaller norske bønder. Resten går til et billigere utland der bøndene har dårligere betingelser enn i Norge og derfor kan levere litt billigere varer.

Mange norske seere fikk bakoversveis i dag kl. 19:08:30 på Dagsreveyen. For på den ene siden sies at norsk mat er viktig, forsyningssikkerhet er viktig, lønnsbetingelser for jordbrukere er viktig, og ikke minst at kortreist mat er viktig for miljøet.

Men så ser vi at selveste Staten snur ryggen til denne viktige næringen og handler importerte grønnsaker istedenfor godt norsk. Slik bidrar det offentlige til å undergrave en viktig næring som politikerne sier de vil prioritere. De bidrar til å undergrave norsk jordbruk og undergrave fornuftige klimam l, for å spare noen skarve kroner i en latterlig anbudsprosess.

Dette er jo ikke noe nytt, og tilsvarende logikk brukes på mange områder og fremstår like latterlig. Det stilles åpenbart ingen verdikrav til politikere, og det må det blir slutt på .


Et bitte lite politisk problem

6. juni 2023 (Grafikk fra isbilen.no)

Isbilen plager alle nabolag, men problemet er for vanskelig løse for politikerne

Det er veldig dumt å sette seg ut en ettermiddag med en kopp kaffe i det fine været, og så bli jaget inn av den fryktelige lyden til isbilen som spiller på sine stopp, og som dessuten spiller ulovlig mens den kjører. Det tar en times tid før den er ferdig i nærområdet vårt, da kan vi åpne vinduene og gå ut igjen i hagen.

Til tross for at man kan abonnere på SMS-varsel, velge "klikk og hent" og alt som forventes i moderne tider, blir vi ikke kvitt den helsikes spillingen.

Nasjonalpolitikerne gjemmer seg bak kommunvedtektene ("dette er ikke mitt bord!") og kommunepolitikerne synes det er SÅ kjekt med litt kjøpepress mot ungene.

Dersom vi hadde hatt politikere på Tinget som evnet å tenke verdier, helhetlig, prinsipielt og riktig (noe vi IKKE har), ville vi fått et forbud mot alt omførselsalg ved bruk av lyd. De kan bruke faste ruter, SMS, Facebook og andre moderne måter å varsle på. Vi kan bare lure på hvordan politikere kan løse vanskelige problemer når de ikke kan løse de enkle.

Daglig leder til isbilen.no og adm. dir for Isbjørnis på Askøy er Morten Kolseth E-post: Morten.kolseth@isbjornis.no, telefon 934 19 924, synes det er helt flott å tjene penger på å irritere folk.


<< Juli 2023

Juni 2023

April og mai 2023 >>