X   

<< desember 2022

November 2022 

Ensidigheten lever videre

30. nov. 2022 (Grafikk: "War" av RK, kan benyttes fritt )

Et innlegg 29.11 i KK ”Sikkerhetens pris” omhandlet ”indre og ytre fiender – fra keiser Augustus til Vladimir Putin”. Det morsomste med innlegget er at USA ikke er nevnt med et ord.

Dersom man leser samme innlegg og bytter ut ”Russland” med ”USA” og ”Putin” med ”USAs president” blir det straks mer kontroversielt. Dette er en del av historien man gjerne hopper over. Historien forteller nemlig om flere kriger enn de som nevnes i innlegget. Og de har noen fellestrekk.

Vietnamkrigen i 1964, den første Irak-krigen i 1990, krigen mot Taliban i Afghanistan i 2001, den andre Irak-krigen i 2003 og krigen mot Libya i 2011 er eksempler på nyere kriger der USA har brukt løgn og bedrag for å skaffe seg ”legitimitet” til å starte ulovlige angrepskriger i strid med folkeretten. NATO og USAs allierte dratt inn i flere av disse krigene.

For å unngå ubehagelige diskusjoner når det snakkes om Ukraina, legges man gjerne til de to små ordene ”i Europa” når man vil avgrense uhyrlighetene slik at USA ikke trekkes inn i debatten om et ”imperialistisk angrepsvesen” eller ”demokratisk styring”. Men også i Ukraina har vi sett problemstillinger som venner av USA behendig har latt være å debattere og kommentere.

Det pågår andre ulovlige angrepskriger i dag. USA skal ha 900 soldater inne i Syria som hindrer Assad å bruke sin egen olje til å bygge opp landet etter mange års ødeleggelser. Israel sender jevnlig jagerfly som bomber i Syria. Også NATO-landet Tyrkia har rykket inn i deler av Syria uten at noen finner dette særlig problematisk.

William Blum (1933 – 2018) oppsummerer det slik i boken America's Deadliest Export: Democracy:

 • USA har bestrebet seg på å velte mer enn 50 fremmede regjeringer.
 • USA har blandet seg inn i demokratiske valg i minst 30 land.
 • USA har forsøkt å ta livet av mer enn 50 ledere i andre land.
 • USA har sluppet bomber på folket i mer enn 30 land.
 • USA har forsøkt å knuse folkelige eller nasjonalistiske bevegelser mot utålelige regimer i mer enn 20 land.

USA er Norges hovedallierte, det land vi støtter og kjemper sammen med i tykt og tynt, et land vi aldri kritiserer eller fordømmer. Da er det mye kjekkere å snakke stygt om Putin.


Problemene som klima-aktivistene ”glemte”

28. nov. 2022 (Grafikk: "Klima" av RK, kan benyttes fritt )

Det kan se ut som det viktigste i kampen ”for å redde kloden” er å sørge for at enkelte problemer forblir undertrykket og holdt utenfor enhver debatt. Men så lenge disse problemene ikke blir adressert, vil alle tiltak for å redde kloden bli et spill for kulissene og fremtiden vil bli trist.

 • Det er ikke måten vi tar opp gass og olje som er problemet, det er AT vi tar den opp.

 • De store oljenasjonene har fått til at gassen og oljen som tas opp ikke teller med i klimaregnskapet for landet der den tas opp, men belastes de land som kjøper og forbrenner den. Dette er total ansvarsfraskrivelse.

 • Dersom multinasjonale selskaper betalte skatt i de landene de opererer, ville dette gitt utviklingsland 10 ganger mer i skatteinntekter enn de i dag får i bistand og satt landene i stand til å utvikle seg også mht. klima. Nå vil mange at land med gode skattesystemer skal gi enda mer til gjennomkorrupte ”sårbare land”.

 • Et titalls store investeringsselskaper vil bli enda rikere og ser klimakrisen som et verktøy til mer vekst, mer fortjeneste og mer bidrag fra de rikeste landene. Næringene sikler etter milliarder i støtte fra politikere som vil opprettholde dagens aktivitetsnivå med ”ny teknologi”.

 • Verden bruker mer penger og ressurser på krig enn på å gjøre kloden til et godt sted å leve. Onde, grådige psykopater står som ledere av galskapen. Det er ingenting som tyder på at de har tenkt å slutte med dette.

Løsningen er at vi må bli færre mennesker på kloden, vi må slutte å gjøre ting som er unødvendig, vi må gjøre mindre, og vi må gjøre det bedre og mer kortreist enn i dag. Det vil innebære negativ vekst, noe som verken politikere, investeringsselskaper eller næringsliv vil ha noe av.


NRK SENSURER VIKTIGE MENINGER

24. nov. 2022 (Grafikk: Skjermdump fra intervjuet 23. nov.)

I en artikkel i Derimot.no fant vi et nytt intervju med oberst Douglas MacGregor, denne gang intervjuet av en polakk i "Votum TV".

Nok et glitrende godt intervju med en kunnskapsrik, erfaren, saklig, frittalende person med militærfaglig og politisk integritet og tyngde. Det er bare ett problem:

NRK NEKTER Å VISE INTERVJUER MED OBERST DOUGLAS MACGREGOR FORDI DET IKKE PASSER INN MED DE MENINGENE NRK SKAL PROMOTERE. DET KAN HENGE SAMMEN MED NORGES BRUK AV 13,5 MILLIARDER KRONER I KRIGEN.

NRK sin «etikkredaktør» (nei, dette er ikke en vits!) er helt komfortabel med sensuren og finner det helt greit at NRK er ensidig part i denne konflikten. Journalistene stiller ingen spørsmål. Og ledelsen i NRK gjør det den er beordret til – uansett hvor latterlig dette ser ut i lyset fra oberst MacGregor, en mann som i motsetning til NRK vet hva han snakker om.

Nytt intervju med oberst Douglas MacGregor


Proff-fotballens endeligt ?

24. nov. 2022 (Grafikk: Skjermdump fra Dagsrevyen 23. nov.)

I mange år har det ulmet rundt alle pengene i fotball, og flere har antydet at sporten er byttet ut mot big business. VM i Qatar har ført denne tanken helt til endes.

Det synes klart at Qatar fikk VM i fotball etter massiv korrupsjon og manipulasjon, landet skulle aldri fått tildelt dette VM. Så har vi sett mange år med slavedrift, uverdige forhold, dødsfall blant fremmedarbeiderne, neglisjering av elementære verdier og et elendig menneskesyn. Men alt skulle bli så bra, sa de. Alt ble ikke så bra. Mektige FIFA har bøyd seg i støvet for Qatar sine krav, og symboler for mangfold og ulikhet er blitt forbudt.

Likevel er det den sinnsyke pengebruken, de sinnsyke lønningene, den sinnsyke korrupsjonen, en business markedsført ukritisk for sinnsyke summer, og ikke minst den sinnsyke dyrkingen av fotball i mediene og i NRK.

Det vi ser i Qatar er ikke fotball. Det er langt fremskreden sinnsykdom. Det er opium for de avhengige. Takke seg til de lave divisjonene der fotball er gratis, medarbeiderne frivillige og sporten er morsom.


Innsidehandlene før 11. september 2001

23. nov. 2022 (Grafikk: "Børs" av RK, kan benyttes fritt)

Noen i USA visste rett før 9/11 hva som kom til å skje, hvor det skulle skje og hvem som ville bli rammet. Her i Norge kjenner vi lite til dette. Mest imponerende er løgnen som ble presentert i etterkant i forsøk på å dekke over, godt støttet av NRK.

Saken linket opp nedenfor er skrevet av redaktøren for hvamenerpartiene.com og er hentet fra boken "20 år etter 11. september 2001". Dersom denne historien er riktig, er den offisielle versjonen fra 9/11 løgn.

Noen visste om 9/11 på forhånd


Hvordan få kontroll med strømprisen ?

Revidert 20. nov. 2022 (Grafikk: "Kraft" av RK, kan benyttes fritt)

Nå er fyllingsgraden tilbake til normalen, men prisene er fortsatt ”prisgitt” spekulering på Nordpool-børsen. Regjeringen ser ikke ut til å ville ta styringen. Det holder ikke.

Dersom Støre oppretter et statlig selskap som gis enerett til å kjøpe ALL strøm produsert i Norge for kostpris + normal fortjeneste, og han lar husholdninger og næringer får tilgang til denne kraften til gjennomsnittsprisen *) vil han oppnå mange ting samtidig.

 1. Han vil sikre alle kraftprodusenter levelige inntekter, enten det er gammel billig vannkraft, dyrere vindmøller eller kjempedyre havmøller
 2. Prisene internt i Norge blir frigjort EU og Nordpool sin klamme hånd
 3. Han kan fortsette å utveksle kraft (topper og bunner i produksjonen) til EU-pris
 4. Han kan fortsette med netto eksport av kraft til EU-pris når fyllingsgraden tilsier det
 5. Han kan ved behov importere dyr kraft til EU-pris og legge dette inn i gjennomsnittet
 6. Han kan øke kraftprisen noe dersom fyllingsgraden krever det
 7. Han bidrar til at ny og dyr kraft får livets rett med forutsigbare priser
 8. Det blir mulig å innføre langsiktig, stabil prising av kraft i Norge
 9. Han kan bruke evt. overskudd fra eksport til å opprette et fond som gir rentefrie lån til ny kraft eller oppgradering av kraft eller andre strømbesparende tiltak
 10. Strømselskapene kan fortsette med sine kundeporteføljer, med strenge krav til hvordan de kan beregne sin fortjeneste

Samtidig forventes at regjeringen bytter ut en inflasjons-drivende moms på strøm med en eneste fast elavgift. Det vi har sett av avgifter siste året er skandaløst.

*) sum av pris x KWh for alle de ulike kraftprodusentene / totalt antall KWh.
Det betyr at den dominerende og billige vannkraften vil være prisledende, og annen dyr kraft vil knapt slå ut på gjennomsnittet av all produsert kraft. Dersom folket ønsker dyr kraft fra havmøller istedenfor billig vannkraft, vil dette på sikt slå ut på prisen.


Den beste kommentaren om Ukraina så langt

19. nov. 2022 (Grafikk: skjermdump fra intervjuet )

Nok et intervju med en klartenkt, profesjonell, saklig, kunnskapsrik og frittalende ex. oberst og ex. militær rådgiver i Pentagon Douglas MacGregor – kanskje det beste intervjuet jeg har sett med ham.

Prof. Glen Diesen intervjuer Douglas MacGregor
Les også saken på Derimot.no


Israel fortsetter å bombe Syria

19. nov. 2022 (Grafikk: fra teksttv i dag )

Under USAs stilltiede enighet og beskyttelse, fortsetter Israel å bombe et land det ikke er i krig med. De slipper fra det, fordi de er overlegen militært og fordi russerne er opptatt på annet sted, ikke fordi Israel har noen legitimitet til å bombe.

Det er kanskje ikke bemerkelsesverdig at en stat med så lavt nivå som Israel tar seg slike "friheter" når det passer dem. Heldigvis for dem blir de ikke fordømt og sanksjonert av regjeringen i Norge.


Er kraftkrisen over nå ???

16. nov. 2022 (Grafikk: skjermdump fra NVE i dag. )

Fyllingsgraden har gått over median med sine 81,9 %, og det er fristende å spå at kraftkrisen er over. Men NEI, det er den ikke. Krisen består av flere elementer, og ett av dem er nå over, midlertidig.

Fyllingsgraden er OK
takket være redusert eksport hittil i år, strømsparing som vi ikke har sett maken til, og ekstremt mye nedbør. Dessverre er dette det minste elementet av krisen som pågår.

Eksporten er fyrt opp igjen
Det ser ut som det bare i inneværende måned november vil bli eksportert 2 TWh, en betydelig eksport. Dersom det eksporteres med varsomhet, kan dette gå bra, men dersom de åpner kranene får vi ny krise.

EU bestemmer fortsatt prisene for norsk kraft
På dette punktet har det ikke skjedd mye, og prisene settes fortsatt av Nordpool av gamblere og en kraftnæring som har utvist en grådighet som Norge ikke har sett maken til. Eneste måten er å ta kontroll over alt kraftsalg som foreslått lenger nede på siden.

Politisk krise pågår fortsatt
Meningsmålingene viser nøyaktig hva folket mener om den sittende regjeringen. For som en annen høyre-regjering sitter Støre & Co og hekker på fingeren uten å levere noe av det folket forventer. De tror de har mandat til å herje på i tre år til og fortsette sin høyrepolitikk ufortrødent. Viljen til handlekraft er totalt fraværende. Dette er politikere som åpenbart ikke vil folkets beste.

Hva med de fattigste?
Fredrik Solvang viste oss i Debatten i går hvem som er taperne med høye strømpriser, høy moms, høy prisstigning, høye matvarepriser, økt husleie og ikke minst reduserte ytelser fra velferdsstaten. Denne krisen ser det ikke ut som regjeringen har forstått noe som helst av.


Hvorfor forteller ikke NRK oss om BEGGE sidene fra Ukraina?

13. nov. 2022 (Grafikk: Tekst fra hemmelig dokument Bonn 6. mars 1991, publisert 2022 i Der Spiegel)

Vi ser stadig at NRK bare omtaler den ENE siden av saken, sist om krigen i Ukraina. Når ensidigheten blir så stor at det minner om kampanje for å promotere stueren politikk for den ene parten i en konflikt, er det grunn til å spørre om NRK tar sitt samfunnsansvar alvorlig. Her er spørsmål som forties av NRK, kanskje av frykt for at svarene er ubehagelige.

 • Er det riktig at verdensledere ved Sovjetunionens oppløsning lovet at NATO ikke skulle ekspandere østover?
 • Finnes det skriftlig dokumentasjon fra 1989 - 91 som bekrefter dette?
 • Mener historikere at USA sto bak kuppet i Ukraina i 2014?
 • Brukte USA 5 milliarder US$ på regimeskiftet i Ukraina frem til 2014?
 • Sto USA eller krefter som ønsket kupp bak skuddene som drepte sivile på Maidan?
 • Deltok NAZI-sympatisører aktivt i opprøret?
 • Hva var det egentlig som skjedde 2. mai 2014 da et par hundre mennesker ble brent inne i Odessa?
 • Er det riktig at bare den ukrainskspråklige tredjedelen vest i landet støttet opprørerne?
 • Er det riktig at den russiskspråklige 2/3 av landet i øst ble utsatt for forfølgelser?
 • Bidro USA å bygge opp Ukrainas hær fra nesten ingenting til NATO-standard i tiden frem til krigen brøt ut?
 • Skjedde en ukrainsk styrkeoppbygging øst i Ukraina tilsvarende den russiske oppbyggingen før krigen startet?
 • Er det riktig at Ukraina dramatisk økte beskytningen mot russiske stillinger dagene før Russland gikk til krig?
 • Er det riktig at Ukraina har beskutt atomkraftverk som russerne har tatt?
 • Er det riktig at krefter i USA hele tiden har ønsket denne krigen for å svekke Russland?
 • Er det riktig å si at det pågår en krig mellom Russland og USA i Ukraina?
 • Er det mulig at det var USA som sto bak sprengningen av Nord Stream?
 • Hvorfor vil ikke NRK vise intervju med pensjonert oberst og Pentagon-rådgiver Douglas MacGregor?

Norge er en aktiv part i denne krigen med våpen og våpensystemer, ammunisjon, instruktører, rådgivere, penger, og muligens folk på bakken inne i Ukraina (da som "sivile" eller i ukrainsk uniform). Det er kanskje derfor media ikke vil behandle problematiske emner på en saklig måte.

Dokument som viser at Vesten har brutt løfter
Intervju: Ola Tunander om Ukraina krigen ved Terje Alnes


AP handlingslammet mot undergang

12. nov. 2022 (Grafikk: "Undergang" av RK, kan benyttes fritt)

Da AP satt i opposisjon, tenkte jeg: Det må være en ønskedrøm å være i opposisjon til Erna Solberg og høyresidens vanvittige politikk. Hva skjedde? Ingenting. Tvert imot virket AP lykkelig over at høyresiden kjørte på, - uten kommentarer, uten kritikk, uten alternativer.

Så kom AP i regjering. Hva skjedde? Ingenting! De gikk fra omtrent samtlige valgløfter, og ble presset tilbake av SV fra skanse til skanse. Den alternative politikken har glimret med sitt fravær, og "vanlige folk" må leve med ACER og jernbanepakke og kutt i velferd - som før.

Så fikk vi kraftkrise, igjen noe som burde være en ønskesituasjon for en sosialdemokratisk regjering. Når noe tilslutt skjedde, var det for lite og for seint. Folket forventer KONTROLL over kraften, det kan skje ved at det opprettes et statlig selskap som kjøper all kraft til kostpris + normal avanse, og selger videre til forbrukerne til samme pris. Eventuelt kraft OVERSKUDD kan eksporteres til EU for EU-priser, og utveksling uten netto eksport kan gå som normalt. Dette får vi ikke, fordi regjeringen vår er tilhenger av globalistisk høyrepolitikk.

Trond Giske har (også!) hatt sine svin på skogen, men i debatten sist var han den ENESTE som så løsninger der de andre bare så problemer og handlingslammelse. Å gjøre en politisk debatt om AP sitt svik mot sin ideologi om til en persondebatt for noe som skjedde for lenge siden, blir for enkelt og løser ingenting. Meningsmålingene taler sitt klare språk, men arrogansen i AP evner ikke å se det.

Alternativ: Nidaros sosialdemokratisk forum


”Mer penger til sårbare land” - en skivebom

12. nov. 2022 (Grafikk: "Multinasjonal" av RK, kan benyttes fritt)

Mantraet ”Mer penger til sårbare land” er innprentet fra klimatoppmøtet i Egypt, og alle politikerne nikker beskjemmet og samstemt: Ja, vi må gjøre noe for de fattige! Men hva?

Mange av de fattige landene har ressurser, jordbruksland og arbeidskraft i massevis, problemet er at inntektene som de genererer går ut av landene til skatteparadis og gevinsten havner hos de få aller rikeste i verden, uten at det blir betalt skatt der verdiene skapes.

Grunnen til at det ikke betales skatt er at korrupte politikere lar seg kjøpe slik at skatteregler kan ”tilpasses” ønskene til de rikeste og gi dem full skattefrihet. Dersom multinasjonale selskaper hadde skattet i de landene de opererte, ville utviklingslandene fått ti ganger mer i inntekter enn de får i bistand i dag. De fattige landene har altså ressurser både til omfordeling og til å bygge opp infrastruktur og velferd, men i stedet sendes pengene ut av landet.

Det første klimaforkjemperne må gjøre er å se hvordan ressurser, formuer, kapitalinntekter, eiendom, produksjon, transaksjoner osv. kan beskattes i de respektive landene. Dette er viktigere enn klimakrisen, og en forutsetning for å lykkes enten vi snakker klima, velferd eller ulikhet.

Imens blir forskjellene større og større. Dersom ”sårbare land” nå får sende klima-regningen til land med god forvaltning, vil pengene forsvinne i lommene til de samme korrupte politikerne uten å komme folket til gode.

Konklusjonen griner mot oss: inntektene fra verdiskapningen må sette de fattige landene i stand til å møte fremtiden ved at multinasjonale virksomheter betaler skatt ut fra hva de faktisk gjør der de gjør det.

Vi har noen få aktører som representerer verdensmonopoler og enorm makt innen big oil, big pharma, big media, big data, big arms, big food, big beverage, big argiculture med flere. Alt dette eies av de samme investeringsselskapene (som også har investert i hverandre), selskaper som sikler etter total global kontroll. Her kommer ønsket om profitt foran skatteregler, arbeidsbetingelser, velferd, miljø og klima.

Se dokumentarfilmen "The Corporation" på youtube


Kraftløgnene tilbakevises

 • "Hvis Norge regulerer eksporten etter norske behov, risikerer vi at ingen vil selge oss kraft til Norge når vi trenger strøm."
  Meningsløs påstand, norsk eksport av 20 - 30 TWh betyr ingenting i EU. Det som betyr noe, er 1100 TWh gass, og nesten like mye olje. Vi kan regne med at EU skjønner dette.

 • "Strømkrisen skyldes konflikten i Ukraina."
  Den norske strømprisen steg umiddelbart da de to siste kablene til Europa kom i drift – trekvart år før krigsutbruddet i Ukraina.

 • "Kablene er bygd for å «sikre forsyningssikkerheten i Norge"
  Variasjoner i nedbør har vi hatt i alle år, og blir effektivt administrert av kraftmagasinene våre. «Tørrår» kan bare oppstå når kraftbransjen ikke gjør jobben sin.

 • "vi må få fart på utbyggingen av ny, fornybar energi"
  Med det nåværende markedssystemet, er det sannsynlig at ny norsk energi (evt. eksisterende vannkraft) vil bli eksportert, dvs. solgt på markeder der prisen er maksimal.

Her er langversjonen på Steigan.no


<< desember 2022

   X