X   

<< Desember 2023

November 2023

Oktober 2023 >> 

Israel slakter sivile på Gaza. Med overlegg !

28. nov. 2023 (grafikk: HMP)

Israel utsletter det palestinske folket med amerikansk tillatelse og uten norsk fordømmelse. Dette er folkemord, etnisk rensning og krigsforbrytelser, til tross for at alle vet ....
 • at motstand mot en okkupasjonsmakt er legitimt, som i Norge mot tyskerne 1940-45.
 • at Hamas på Gaza for det meste holder til i tunneller 60 meter under bakken
 • at de som bor oppå bakken er sivile flyktninger
 • at rundt halvparten av disse er barn under 18 år
 • at bombene har rammet boliger, infrasturktur, sykehus, skoler osv.
Når Israel har bombet til døde over 10.000, er det derfor all grunn til å bruke ord som folkemord, etnisk rensning og krigsforbrytelser.
Når Norge og Vesten ikke fordømmer dette på det sterkeste, viser det at man stilltiende støtter folkemord, etnisk rensning og krigsforbrytelser.
Israel har på 8 uker har tatt livet av flere sivile på Gaza enn russerne har i Ukraina på to år.
Etter angivelig russisk drapsforsøk på Skripal og hans datter, ble 153 russere utvist fra vesten. Så langt er ingen israelere utvist.

Vesten blir kritisert for dobbelmoral i krigen i Ukraina og Midtausten (Espen Barth Eide)
Arbeiderpartiet stemte ned Rødts stortingsforslag om å anerkjenne Palestina


Strømprisene er manipulert ???

25. nov. 2023 (grafikk: HMP)

9. oktober 2023 klokken 06:00 fikk de tre sydligste prisområdene for kraft i Norge plutselig nøyaktig samme pris etter å ha opplevd latterlig store forskjeller fra juli 2023. Før 9. okt. lå Kristiansand på femti øre kilowatten mens Oslo og Bergen fikk nesten gratis kraft. Hva skjedde?

Det som skjedde var at NRK den 11. oktober hadde et innslag på Dagsrevyen om at naboer på hver sin side av en kommunegrense hadde dramatisk forskjellig strømpris. Innslaget ble fulgt opp av sak på NRK.no samme kveld.

NRK har trolig vært i kontakt med politikere, "næringene" og Nordpool i forkant mens saken var under arbeid, og man kan mistenke at disse har snakket sammen og ordnet opp på kammerset.

Nordpool handlet lynraskt !

Allerede to dager før innslaget ble vist på Dagsrevyen endret Nordpool prisene for områdene NO1 Oslo og NO5 Bergen. Fra klokka 6 om morgene den 9. oktober fikk disse to områdene brått og uventet samme pris som NO2 Kristiansand (med et par ubetydelige unntak) UTEN at det var noe rundt fyllingsgrad, linjekapasitet, værmelding eller eksportsituasjon som kunne tilsi det.

Det er grunn til å mistenke at kraftprisene etter 9. oktober har vært manipulert for hele Syd-Norge istedenfor å følge markedet, for at politikerne skulle slippe kjedelig kritikk samtidig som det hentes ut mer penger fra forbrukerne i strømregning og moms. Dette nettstedet har ikke klart å få noen kommentar fra noen.


Hva Støre ikke vil gjøre

22. nov. 2023 (Grafikk: bilde fra The New Corporation)

I en tid med svak krone og høyere priser på importvarer, setter sentralbanken opp styringsrenten. Regjeringen kutter nådeløst i velferdsgoder og øker avgiftene for å dekke inn utgiftene. Aldri har så mange barn vokst opp i fattigdom, aldri har folket hatt så store problemer med å betale strøm og husleie, aldri har så mange oppsøkt gratis matutdeling og bruktforretninger for billige klær, som nå.

Samtidig har de rikeste blitt mye, mye rikere, ulikheten har vokst, og bankene skor seg uten blygsel med mange milliarder ekstra i renteinntekter fra kunder som knapt har råd til mat. Det kan se ut som pengene er der, bare at fordelingen har endret seg.

I denne situasjonen er det interessant å se hvilke tiltak regjeringen IKKE foreslår.

 • Regjeringen vil ikke innføre begrensninger på rentefradraget. Dersom man sa at bare renter til primærbolig med verdi inntil 6 millioner kroner kan gi rentefradrag i selvangivelsen, ville dette gitt 10 milliarder mer til Staten fra dem med de dyreste boligene.

 • En ubetydelig avgift på omsetning av aksjer på 0,5 % ville gitt Staten rundt 10 milliarder kroner som «en skatt for de rikeste». Det tilsvarer nettofortjenesten på gambling på spill i Norge, som noen kaller «en skatt for de svakeste». Det vil også føre til at salg av eiendommer som er konstruert som AS vil bidra med en femtedel av normal dokumentavgift, mot ingenting i dag. Det må selvfølgelig gis et bunnfradrag slik at småsparerne ikke blir rammet.

 • Det største problemet i verden i dag er at de store multinasjonale selskapene ikke betaler skatt i de landene de opererer. For Norge sin det betyr det at vi går glipp av kanskje 100 milliarder kroner årlig fra selskaper som Google, Facebook, Youtube og en drøss med andre selskaper. Skattereglene er designet slik at utenlandske selskap kan føre skattbart overskudd ut av Norge, de betaler heller ikke skatt på formue i Norge eller skatt på aksjeutbytte fra overskudd i Norge. Det er kjekt å være utenlandsk i Norge.

  24. nov: Vedum varsler ny minsteskatt for selskaper

 • Vi har dramatisk forskjellige skatteregimer for «vanlige folk» (lønnsmottakere) og aksjeselskaper som helt klart favoriserer de som flytter sine inntekter, formuer, eiendommer og aksjeutbytter inn i selskaper. Det er ikke uten grunn at selv TV-kjendiser og toppidrettsfolk organiserer seg som AS. Denne ulikheten har nådd slike dimensjoner at skattereformer blir lagt på is fordi enhver endring vil føre til mer rettferdig beskatning, og det er det noen som ikke vil ha noe av. Da er det lettere å kutte i egenandel til kiropraktor for utslitte arbeidsfolk og doble avgiften på plastposer.

 • Dersom Støre ønsket det, kunne han økt kjøpekraften for vanlige folk med titalls milliarder kroner og tatt inntektene fra dem som har fått den store biten av kaken de siste årene. Det vil han ikke, og det sliter godt på meningsmålingene.
Eksemplene er mange, og tallene kan sikkert diskuteres. Men det er liten tvil om at skattereglene i Norge og andre land er laget på de aller rikestes premisser og vanlige folks bekostning. Når så få skriver om dette, skyldes det ikke bare manglende kompetanse. Dagens journalister er kjøpt og betalt og har nå fått en slags «influenser»-rolle, mens den fjerde statsmakt er lagt ned og erstattet med et slags moralsk «sannhetsministerium».

«Arbeidende kapital» er skattefritt mens «arbeidende arbeidere» blir trippelbeskattet. Vår sosialdemokratiske regjering fører en høyrepolitikk som avskaffer norsk suverenitet og styring over eget land, avvikler velferdsstaten og gjør Norge til et enda mer attraktivt land for store investeringsselskaper som har klare ønsker:

 • eie alt som er verdt å eie
 • ha full kontroll med alle ressurser
 • alene motta gevinsten av den verdiskapning vi alle bidrar med
 • ikke betale skatt
 • utnytte arbeidsfolk maksimalt uten å tillate organisering
Politikerne ser ikke engang varsellampene som blinker, mens høyrefolk på alle fløyer jubler.

Etter flere år med strømpris-krise har regjeringen fortsatt ikke tatt kontroll. Ikke fordi den ikke kan, men fordi den ikke vil. Det er politikken til våre folkevalgte at folket ikke skal nyte godt av ren, miljøvennlig og billig strøm fra landets naturressurser, men skal betale en pris bestemt av etterspørselen i Europa. Dette har vært med å forsterke de økonomiske problemene vi har.

Det finnes et hederlig unntak som innføring av grunnrenteskatten på fiskeoppdrett til de styrtrikes store forargelse, til tross for at de kjempet imot med alle triksene som står i boka.

Vi fikk i 2020 en skremmende oppfølger til dokumentarfilmen «The Corporation» med navnet «The New Corporation: The Unfortunately Necessary Sequel» eller «Det nye [multinasjonale] selskapet: Dessverre en nødvendig oppfølger». Filmen levner de store multinasjonale selskapene ingen ære, heller ikke for sin grønne satsing. Om den levner Jonas Gahr Støre noen ære må seerne vurdere. Uansett fortjener den en reprise eller to på NRK TV.

Her er en lenke til filmen:

The New Corporation


Historieforfalskning i Klassekampen ?

17. nov. 2023

Når man blander et lands industrihistorie med en ensidig politisk agenda, blir resultatet ofte helt feil. KK har over hele tre sider gjengitt et innlegg av den ukrainske forfatteren Ostap Slyvynsky. Her får vi et flott innblikk i historien bak Ukrainas kullgruver, samt et par skeive sideblikk til dagens krig som er så tendensiøse at man kan lure på hva KK egentlig vil med denne saken. Hvor er debatten om ---

 • Er det riktig at verdensledere ved Sovjetunionens oppløsning lovet at NATO ikke skulle ekspandere østover?
 • Kan USA ha stått bak kuppet i Ukraina i 2014 ?
 • Brukte USA 5 milliarder US$ på regimeskiftet i Ukraina frem til 2014 ?
 • Sto USA eller krefter som ønsket kupp bak skuddene som drepte sivile på Maidan ?
 • Deltok NAZI-sympatisører aktivt i opprøret ?
 • Hva var det egentlig som skjedde 2. mai 2014 da et par hundre mennesker ble brent inne i Odessa ?
 • Er det riktig at bare den ukrainskspråklige tredjedelen vest i landet støttet opprørerne ?
 • Er det riktig at russiskspråklige i øst ble utsatt for forfølgelser og kulturell og språklig undertrykking ?
 • Bidro USA å bygge opp Ukrainas hær fra nesten ingenting til NATO-standard i tiden frem til krigen brøt ut i 2022?
 • Skjedde en ukrainsk styrkeoppbygging øst i Ukraina tilsvarende den russiske oppbyggingen før krigen startet ?
 • Er det riktig at Ukraina dramatisk økte beskytningen mot russiske stillinger dagene før Russland gikk til krig ?
 • Er det riktig at Ukraina har beskutt atomkraftverk som russerne har tatt ?
 • Har neokonservative som Viktoria Nuland, Jake Sullivan og Joe Biden ønsket seg denne krigen for å svekke Russland ?
 • Er det riktig å si at det pågår en proxy krig mellom Russland og USA i Ukraina ?
 • Er det mulig at Ukraina er så korrupt at kanskje opp til 70 % av penger og våpen har havnet andre steder?
War in Ukraine is the fault of US and NATO (John Maersheimer)


Løsning til fred på Gaza ligger i USA ?

16. nov. 2023 kl. 15:00 Så har Stortinget fattet et vedtak om Palestina som er en tåkefyrste verdig. Selv sier regjeringen at de synes vedtaket er veldig bra.

(16. nov.) Ulike kilder sier Biden nå går for en tostatsløsning. Andre (i dag) sier han vil støtte Israel uansett hva de finner på.

(15. nov.) Professor Jeffrey Sachs ble 14. nov. intervjuet på youtube-kanalen Judging Freedom av dommer Andrew Napolitana. For dem som søker en vei til fred i Gaza, var intervjuet oppsiktsvekkende.

Intervjuet begynte med et klipp fra nasjonale sikkerhetsrådgiver i USA Jake Sullivan. Sullivan sier USA ifølge sin utenriksminister Antony Blinken har en klar agenda, fra 16:45 i denne videoen, og det er en versjon som Biden-administrasjonen hittil ikke har støttet:
 • Ingen ny okkupasjon av Gaza
 • Ingen tvangsforflytting av palestinere
 • Gaza kan ikke bli brukt som en base for terrorister i fremtiden
 • Gazas territorium skal ikke bli redusert
 • USA ønsker å se et enhetlig styre mellom Vestbredden og Gaza under et felles palestinsk styre, dagens palestinske styre er det som i dag finnes på Vestbredden.
 • Det blir opp til det palestinske folket å bestemme hvem som skal styre dem
Til dette svarer Jeffrey Sachs:
«Dersom USAs regjering er seriøs, kan de ta de forslagene direkte til FNs sikkerhetsråd og få en enstemmig avstemming 15 for og 0 mot fra Sikkerhetsrådet for å godkjenne en palestinsk stat som inkluderer Gaza og Vestbredden og at det inkluderer avvæpning, avvikling av Hamas, og dette vil vinne støtte til de arabiske landene som har ønsket nøyaktig dette.

Det vil også vinne støtte fra verdenssamfunnet som støtter dette, så hvis USA vil følge opp denne tankerekken, kan denne krigen ta slutt øyeblikkelig. Selvfølgelig, Nethanjaus regjering vil protestere, men kapittel 7 fra FNs charter gir FNs sikkerhetsråd makt til å implementere handlinger for å bevare global fred. Og det er dette USA burde gjøre.

Istedenfor har USA lagt ned veto for enhver slik tilnærming. Men hvis USA vil etterfølge det Jake Sullivan sa direkte og klart, kan vi oppnå fred.»

Jeffrey Sachs om løsning til fred på Gaza (youtube)


Reaksjoner og "reaksjoner", Støre

13. nov. 2023 (grafikk: fra Dagsrevyen i går)

Mange etterlyser nå sterke reaksjoner fra Norge og andre land mot krigen som Israel fører i Palestina. For det er ikke greit at Israel bedriver folkemord, etnisk rensning og krigsforbrytelser og bare får et vennlig klapp på skulderen og litt svada i øret.

Sergej Skripal og hans datter ble 4. mars 2018 utsatt for et drapsforsøk med nervegift. Et samlet Vesten reagerte med avsky mot Russland. USA alene utviste 60 russiske diplomater, tilsammen ble 153 russere utvist fra vestlige land. Russland benektet for at de hadde noe med drapsforsøket å gjøre, og forholdet er ikke bevist.

2. oktober 2018 ble Jamal Kashoggi brutalt myrdet i Saudi Arabia sin ambassade i Istanbul. Fordi tyrkerne avlyttet ambassaden, ble drapet avslørt "live". Kommandogruppen bak drapet handlet på ordre fra Mohammed bin Salman, Saudi Arabias mektige kronprins. Ingen diplomater fra Saudi Arabia ble såvidt jeg vet utvist. USA har fortsatt sitt gode vennskapsforhold med kronprinsen og selger våpen til Saudi Arabia som aldri før.

Og så var det Israel. En ikke proporsjonal hevn og et klart ønske om å ta over ALT land til palestinerne, blir møtt med "tja". Vennlige politikere liker å si at "Israel har rett til å forsvare seg", akkurat som om Hitler kunne sagt det samme der han ble møtt av norske motstandsfolk. Men en okkupasjonsmakt har ikke "rett til å forsvare seg" mot dem de okkuperer. Tvert imot er en okkupasjonsmakt underkastet klare krav i Geneve-konvensjonen, krav som Israel arrogant og kriminelt neglisjerer.

Eneste forsvarlige reaksjon nå er å utvise alle israelske diplomater, noe alle siviliserte nasjoner bør gjøre straks.


Folkemord og etnisk rensning pågår

9. nov. 2023

Hvorfor er det riktig å bruke ordene "folkemord" og "etnisk rensning" om det Israel nå bedriver på Gaza? Svaret er enkelt: Hamas befinner seg i sine tuneller 60 meter under bakken og er godt beskyttet mot bomber. Dette vet Israel. Bombingen har andre formål enn å ta Hamas:
 • flatbombe Gaza slik at nordre del blir permanent ubeboelig for folk
 • ta livet av mange tusen (sivile) palestinere hvorav halvparten er barn, så langt over 10.000 drepte palestinere
 • jage palestinske flyktninger vekk fra nordlige Gaza, helst ut av hele Palestina
 • kort sagt: "ze final zolution"

Intervju med Alastair Crooke om Ukraina og Israel (Judging Freedom)

Alastair Crooke er tidligere britisk diplomat og grunnlegger og direktør av det Beirut-baserte Conflicts Forum, en organisasion som fremmer engasjement mellom poltiske Islam og Vesten. Han har tidligere hatt en høy rang i britiske MI6 og i EU-diplomatiet. Alastair Crooke er er særdeles godt informert om konflikten, i motsetning til norske synsere.

Norske politikere har ikke tatt i bruk noen av virkemidlene mot Israel som de har benyttet mot Russland.


Goodbye, Fakebook

8. nov. 2023

Det er grenser for hvor mye kjeltringskap man skal finne seg i fra store multiinasjonale selskaper som Facebook. Nå er ulovlighetene og overgrepene blitt for mange og for påfallende. Nå flykter kundene.

 • FB har blitt en tumleplass for falske annonser med formål å svindle folk.
 • FB har pga. dårlige regnskapstall ønsket velkommen slike svindel-annonser istedenfor å bekjempe dem.
 • FB har solgt videre informasjon fra norske brukere til annonsør-virksomheter, og får nå dagsbøter.
 • FB vil nå å ta seg betalt for dem som vil slippe å vil se annonser.
 • FB lar deg betale det ut av tvilsom datainnsamling, og samler bare data fra "vanlige folk".
 • FB fjerner alle meninger som "ikke er stuerene", selv om de er fullt lovlige i samfunnsdebatten.
Reklamefri Facebook er her - lovligheten er tvilsom


Målet for Israel: full utrenskning

2. nov. 2023

Benjamin Netanyahu har ett mål for Israel: Lebensraum ! Israel vil gjøre det samme med palestinerne som Hitler i sin tid forsøkte med jødene: å gjøre rent bord. Det er fullstendig uakseptabel og umenneskelig ond atferd. En okkupasjonsmakt har ikke "rett til å forsvare seg".

På nyhetene i dag ber Israel om at andre land sender sykehusskip til Gaza, slik at Israel kan tømme sykehusene som fortsatt står igjen og flatbombe dem. Frekkheten kjenner ingen grener.

Kartet i fullskjerm her


Israel, Ukraina og USA - en analyse

1. nov. 2023

Det finnes akademikere som begrunner sin bekymring for USA, Israel og Ukraina. Andrew Napolitano lar dem komme til orde i sin seriøse youtube-kanal "Judging Freedom". Men NRK slipper dem ikke til. Denne gangen hører vi professor Jeffrey Sachs.

Det er etterhvert mange hundrede tusen som daglig følger med på "Judging Freedom", også her i Norge finnes en drøss seere som ønsker å informere seg om flere sider av saken enn NRK vil gi oss. Her er siste episode, lagt ut for 4 timer siden og allerede sett av 25.000 mennesker.

Vi vil lovprise Jeffrey Sachs sin klare, forståelige, saklige og velbegrunnete analyse.

Prof. Sachs: How Israel is harming itself.


<< Desember 2023

   X   

Oktober 2023 >>