X   

<< Februar 2024

Januar 2024

Desember 2023 >> 

USA: Dobbeltmoralens høyborg og idiotiens hjemland

30. jan. 2024: Biden er ikke bare en geriatrisk senil idiot. Han er også så full av dobbeltmoral at det er farlig for verdensfreden. I dag sier han ifølge nrk.no at Iran er «ansvarlig» for å ha levert våpen til Jordan-angrepet, derfor er det Iran som skal "straffes", ikke den gruppen som gjorde det (eller Israel hvis angrepet var false flag).

Dermed sier han at USA er rett instans å straffe for folkemordet på Gaza, fordi USA har levert våpen og finansiert krigen til Israel.


Israel har løftet "folkemord" til et nytt nivå

30. jan. 2024: UNRWA er en av FNs største hjelpeorganisasjoner, med 30.000 ansatte i Jordan, Libanon, Syria, på Vestbredden og på Gazastripen. De jobber med å dekke behovene til palestinske flyktninger, skriver VG i dag (se lenke).

På Gaza har UNRWA 13.000 ansatte. 12 (tolv, det er færre enn 0,01 prosent) av disse skal (ifølge Israel) ha deltatt i kampene mot Israel. Israel har lenge uttrykt ønske om å "stenge ned" UNRWA. Nå har Israel lykkes i sin djevelske strategi. USA, Canada, Australia, Italia, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Sverige er blant de 14 landene som har stanset utbetalingene til UNRWA.

Norge fortsetter å støtte UNRWA som før, sier Espen Barth Eide krystallklart.

Flere land fryser støtte etter Hamas-anklager (vg.no)
Analyse: Å fryse tilskuddet til UNRWA er å utvide folkemordet


En slik statsminister vil jeg ikke ha

27. jan. 2024: Jonas Gahr Støre vil IKKE iverksette tiltak mot Israel sitt folkemord i tråd med hva som er vanlig når et regime begår alvorlige overgrep. Dermed bidrar han til stilltiende å akseptere overgrepene.

Omskrevet Støre-sitat fra "Den norske modellen" av Stanghelle. Hold musen over denne linjen for å lese originalen.

"Jeg er frustrert over den norske statsministeren. Han er veik og handlingslammet. Jeg vil ikke at han skal være statsminister for vårt folk. Jeg vil ha en statsminister som er villig til å lytte og gjennomføre de riktige løsningene."

HVA ER NATURLIG FOR EN STATSMINISTER Å GJØRE NÅ:
 • Godkjenne den palestinske staten
 • Sende Israels ambassadør hjem
 • Iverksette sanksjoner mot Israel
 • Iverksette full boikott av Israel
 • Uttrykke støtte til Sør-Afrikas søksmål i ICJ
 • Utestenge Israel fra MGP
USA støtter Israel med penger og våpen og har bidratt til at konflikten mellom Israel og palestinerne har fått vare i generasjoner, og er dermed medskyldig i folkemordet. Ingen av disse landene liker aksjoner som begrenser deres djevelskap, og bruker løgn og omskriving i sitt motbydelige forsvar. På sikt bør det derfor vurderes om man også skal sende hjem den amerikanske ambassadøren fra Norge.

Støres eneste bidrag i konflikten har vært å legge seg på rygg og sprike med beina for USA og Israel. Norge kan ikke leve med å sansjonere og utvise diplomat fra Russland for drapsforsøk på Sergej Skripal, uten de samme tiltak mot Israel som utfører langt mer alvorlige folkemord og overgrep. Samtidig ser vi at USA straffer dem som finansierer og bevæpner terrorgrupper grupper (Iran), derfor kan verden straffe USA for å finansiere og bevæpne terroristene i Israel.

Israel og USA om folkemord - intervju av Jeffrey Sachs


Nortura - en trussel mot norsk matproduksjon

25. jan. 2024 (Grafikk fra KI)

2022: Slutt å produsere egg ! Oktober 2022 skrev nrk.no at Nortura betaler eggprodusenter for å slutte. 13 eggprodusenter har fått innvilget søknaden om 850.000 kroner i støtte for å slutte. Tilbudet skal få ned overproduksjonen av egg med 1.500 tonn. Nortura Totalmarked sier det var stor interesse for ordningen. Etter at fristen gikk ut 29. september, har de innvilget tretten søknader. Hovedprinsippet var «første mann til mølla», men det er også tatt hensyn til geografisk fordeling.

2024: Vi må importere egg! I dag skriver nrk: Nortura frykter eggmangel kan vare til påske. Forbrukere over hele Norge har opplevd tomme, eller delvis tomme, egghyller siden mai i fjor. Nå tar Nortura nye grep. Tirsdag sendte Nortura, som har ansvaret for eggmarkedet i Norge, et brev til Landbruksdepartementet. Der ber de om tollnedsettelse for heleggmasse, det vil si knuste egg, uten skall. De knuste eggene brukes i industrien, blant annet av salatprodusenter, til kakemikser og andre ting som inneholder egg.

Man blir stadig forbauset over hvordan Nortura spekulerer i matproduksjonen. Her ser det ut som Nortura tjener mer penger på import enn norsk produksjon, og derfor dreier virksomheten over til import av mat. I så fall er det på tide å sparke ledelsen i Nortura og omrorganisere matproduksjonen.


Verden (og Norge!) har sviktet sitt ansvar

23. jan. 2024: "Hvor mange flere uskyldige palestinere må Israel slakte, hvor mange krigsforbrytelser må Israel utføre, hvor mye død og ødeleggelse må Israel påføre folket på Gaza før dere vil kreve sanksjoner mot Israel og utvise den israelske ambassadøren?" spurte Richard Boyd Barrett for 2 måneder siden.

Dette flotte innlegget i den irske nasjonalforsamlingen går rett i strupen på veike politikere. Dessverre ligger lojaliteten til Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide hos Israel og USA.

Richard Boyd Barrett - en irsk politiker som tar ansvar


Når starter krigen mot Iran ?

21. jan. 2024: Iran nevnes nå i sammenheng med alt som skjer i Midt-Østen som om det er et faktum at de står bak alt det onde som skjer. At Iran sier de ikke har noe med forholdene å gjør, spiller liten rolle for kampanjen. Dette minner sterkt om opptakten til den ulovlige angrepskrigen mot Irak i 2003 der tilsvarende løgnaktige hentydninger og påstander ble brukt konsevent - og endte med en krig som var planlagt siden 2001.

Nå kan vi bare lure på når den lenge planlagte krigen mot Iran vil starte - og hvor mye den vil bre om seg.


Norge i skoddeheimen - som alltid

17. jan. 2024 (grafikk: HMP) Flere land har gitt sin støtte til søksmålet til Sør-Afrika mot Israel, men Norge har så langt ikke gjort det samme. Nå ønsker MDG at regjeringen gjør nettopp det, og at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) reagerer. Hvamenerpartiene er enig, men betviler at tåkefyrstene er i stand til å reagere, lojale mot USA som de er.
Norge må støtte Sør-Afrikas søksmål mot Israel NÅ
Uaktuelt å utestenge Israel av MGP, men Russland er fortsatt utestengt

En folkemordstat hjelper en annen ?
Tyskland skal hjelpe Israel i bombingen av palestinerne ved å sende 10.000 runder med stridsvogngranater, ifølge Der Spiegel i dag. Hjelpen er sikkert velkommen, for Tyskland har jo en viss erfaring i det Israel er anklaget for å holde på med.

Frankrike vil IKKE støtte søksmålet mot Israel
Hittil skal 66 land ha uttrykt sin støtte og 13 (?) uttrykt at de ikke vil gi støtte til søksmålet til Sør-Afrika mot Israel. Støre og Barth Eide er i godt selskap,


Alle i Davos VET hva som har skjedd i Ukraina

17. jan. 2024 (grafikk: fra Davos 2024)

Deltakerne i Davos 2024 er godt kjent med krigen i Ukraina. Ikke den versjonen som vi får i media, men slik krigen EGENTLIG har oppstått og hvem som står bak hvilke ugjeringer. Dette er godt informerte mennesker med gode forbindelser og solide analyser i bakhånd. Det er også representanter for dem som tjener SVÆRE penger på krigen. Derfor bruker de ikke den makt de har til å få slutt på krigen på 24 timer. Her er hva de VET:

 • Løftene om ikke å utvide NATO østover ved sovjetunionens oppløsning i 1989, 90 og 91 foreligger skriftlig som 30 referater, korrespondanse, notater og telegrammer på på George Washington University i The National Security Archive.
 • NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har sagt at løftene ikke er gyldige fordi de ikke ble skrevet ned. Men juridisk sett er muntlige avtaler like bindende som skriftlige.
 • Også løftene fra Cuba-krisen var kun muntlige, og det ville vært uhyrlig dersom Sovjetunionen snudde ryggen til dem.
 • USA har jobbet systematisk med å utvide NATO østover i perioden fra Sovietunionens oppløsning til i dag.
 • Allerede i 2008 sa Putnin at Natos utvidelse til Ukraina var å krysse en rød strek, og at han da kom til å ta tilbake Krim.
 • Viktoria Nuland fortalte at USA investerte 5 milliarder dollar i regimeskifte i Ukraina frem til 2014.
 • Nazister var involvert i kuppet og er involvert i dagens regime i Ukraina - under støtte av USA.
 • Nazistene sto bak brann i Odessa 2. mai 2014 (etter statskuppet) der kanskje så mange som 50 ble drept og 200 skadet.
 • Ukrainere som var etnisk russisk med russisk språk og kultur ble truet etter kuppet og søkte å frigjøre seg fra Ukraina.
 • Russiskspråklige Ukrainere i Øst, på Krim og flyktninger til Russland har blitt forhindret fra å stemme i Ukraina ved valg.
 • Viktoria Nuland, Jake Sullivan og Joe Biden har aktivt bidratt til krig i Ukraina fra før 2014 til i dag.
 • USA rustet opp Ukraina til NATO standard i perioden 2014 til 2022.
 • Da krigen startet i 2022, var det etter massiv økning i artilleribeskytning mot russiske ukrainere, bevitnet av OSCE.
 • USA har uttrykt at det var flott å ha en krig mot Russland som ikke førte til tap av egne liv.
 • USA har uttrykt glede over at Nord Stream ble sabotert, og har tjent masse penger på det.
 • USA har trolig stått bak sabotasjen av Nord Stream.
 • USA har hatt innteresse av at Europa - og i særdeleshet Tysklande - er blitt svekket
 • Ukraina har trolig tapt 450.000 soldater, mens russernes tap kan være så lavt som 50-70.000, det er et 6 til 1.
 • Russland har vesentlig større tilgang på soldater og artilleri enn Ukraina - dette predikerer en seier.
 • Russland har styrket sin økonomi og sine allianser på grunn av krigen.
 • Ukraina hanker nå inn 16-åringer og 60-åringer til hæren, og sender dem til fronten med minimal opplæring uten erfaring.
 • Zelensky forsøker få omliggende land til å arrestere ukrainere 18 - 30 år som har flyktet, for å tvinge dem inn i hæren.
 • I dag er det Vesten som holder liv i krigen mot Russland, og noen tror fortsatt de kan knekke Russland og vinne krigen.

Men skuespillet må gå videre, takket være NRK og "eksperter" har det norske folket ganske tilsiktet fått servert en HELT annen versjon av krigen: Det er de stygge russerne som står bak alt, og hvis de vinner i Ukraina vil de fortsette å erobre hele Europa. Derfor må vi bruker MER penger til forsvar og sende MER våpen og ammunisjon til Ukraina på bekostning av viktige oppgaver. Og folk må for all del ikke få vite sannheten om bakgrunnen til krigen i Ukraina.


Spillet er over, Israel er gjennomskuet

rev. 15. jan. 2024 (grafikk: fra video til Miko Peled)

Israel har klart å snu alt på hodet med sine psykopatiske argumenter. Israel har nemlig ikke rett "til å forsvare seg" slik de sier. Derimot har de som er okkupert, undertrykt og mishandlet rett til å forsvare seg og kjempe mot overmakten.

Det er de okkuperte som har rett til å forsvare seg

Miko Peled er sønn av en kjent israelsk general. Han er israelsk-amerikansk aktivist og en forfatter med sterke meninger om staten Israel. Da en nær slektning, hans søsters jente, ble drept i et selvmordsangrep i 1997, følte han seg tvunget til å se hva slags land han bodde i.

"Israel is a terrorist state and an apartheid regime"


Aske-fast vulkanen Grimsvotn våkner igjen

12. jan. 2024 (grafikk: generert av KI)

Sist Grimsvotn hadde utbrudd var i mai 2011 da asken førte til store problemer for flytrafikken. Dette utbruddet varte i mange døgn. Nå frykter myndighetene at det vil komme et nytt utbrudd og har satt farenivået for flyging til gult. Opplinket video gir profesjonell og fersk informasjon om status i dag.

Enda en vulkan våkner til liv på Island


Nå må Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide HANDLE:

7. jan. 2024

 • Palestina må anerkjennes som selvstendig stat
 • Israels ambassadør i Norge må utvises
 • Det må innføres sanksjoner mot Israel
 • Det må innføres total boikott av Israel
 • Tre måneder med tåkeprat er nok, hold kjeft og gjør noe istedenfor stilltiende å akseptere og opprettholde folkemord, etnisk rensning, krigsforbrytelser, massedrap og terrorisme.

  Minner om hva den israelske journalisten Gideon Levi uttalte nylig: "Boikott er det eneste som kan snu Israels regjering, vårt eneste håp!" Av de nordmenn som har noen mening om boikott, er 63 % FOR boikott og 27 % MOT boikott. NRK fremstiller dette som at "mindre enn halvparten ønsker boikott". Det er jo noe sprøyt. Barth Eide har god ryggdekning i folket for boikott, om han noen sinne skulle bry seg med det.


  Israels psykopatiske retorikk

  2. jan. 2024 (grafikk: fra TV-intervju med Netanjahu)

  Israel har nesten fått oss til å tro at krigen mellom israelere og palestinere startet den 7. oktober 2023. Og de har nesten fått oss til å tro at de som blir utsatt for en kriminell overgriper ikke har rett til å kjempe imot på alle mulige måter. Begge deler er løgn.

  Med retorikk legitimerer Israel sine overgrep. «Israel har rett til å forsvare seg» brukes etter 7. oktober for å legitimere å utslette palestinere. Men krigen begynte for lenge siden, og handlingene den 7. oktober var et folks desperate forsvar mot en overgripers aggresjon over mange år, det være seg drap, apartheid, undertrykking, trakassering, avstraffing, fengsling uten lov og dom, tyveri av eiendom, mishandling over generasjoner, kort sagt: handlinger som enhver har rett til å forsvare seg mot. Her er det palestinerne som har «rett til å forsvare seg», ikke Israel. Men fordi dette også er en propagandakrig og Israel er våre venner, bøyer vi hodene og gjentar: «Israel har rett til å forsvare seg».

  Israels har derimot en plikt til å oppfylle internasjonale avtaler, noe som ikke skjer.

  Israel er en okkupasjons-makt og oppfører seg som en okkupasjons-makt. Da Norge var okkupert av Nazi-tyskland, var det en selvfølge at nordmenn organiserte seg i motstandsgrupper. Tyskerne kunne saktens hevne seg mot sivile, men et offer har alltid rett til å slå tilbake mot en overgriper. Den 7. oktober fikk Israel svar på tiltale, likevel heter det at palestinerne er problemet.

  Okkupasjonsmakten Israel ser på seg selv som offeret i konflikten, og alle som kritiserer Israel fremstilles som enten antisemitter eller holocaust-fornektere. Retorikken slutter ikke der. Israelere «fengsler» palestinere fra Vestbredden uten lov og dom, mens palestinere «kidnapper» israelere ned i tunellene sine. Vitner har dokumentert at kidnappede israelere har fått mye bedre behandling enn de palestinske «fangene» i israelske fengsler. I dag sitter flere tusen palestinere, mange av dem barn, i israelske fengsler i kummerlige kår uten lov og dom.

  Krigen har tatt livet av flere journalister og leger enn noen annen krig, den har tatt livet av over 20.000 sivile og hvorav nesten halvparten barn, den har bombet sykehus, skoler, moskeer, kirker og forsamlingslokaler i skremmende utstrekning. Israel har flatbombet boligstrøk, har til og med bombet «sikre» steder som folk kunne flykte til. Og Israel har forsøkt å ta livet av palestinere ved å stenge ned vann, mat, forsyninger og elektrisitet. Forestill deg hvordan det er å få amputert en fot eller en arm uten noen form for bedøvelse. Alt dette er grove forbrytelser.

  Målet til Israel synes klart definert å jevne Gaza med jorden og jage palestinerne vekk for all fremtid slik at Israel kan annektere landet og utnytte gassforekomstene utenfor. Og med USA (og dermed Norge) i ryggen kan Israel fritt bryte FNs resolusjoner, Genève-konvensjonen og annen internasjonal rett som klart viser at Israels avsindige framferd er sykt kriminell.

  Får vi et Armageddon? Det mest alvorlige er at ledelsen i Israel, støttet av USA, er i ferd med å sette hele Midtøsten i fyr. De bomber i Syria og Libanon og de klør i fingrene etter å bombe Iran. Jordan har sendt store styrker til grensen mot Israel. USA forsøker å beskytte sine styrker som står ulovlig inne i Syria og Irak fra sine flåter og baser på begge sider av Suez. Selv en liten mis¬forståelse kan utløse en storkrig som involverer alle disse landene. Da vil resten av araber-statene trekkes inn, russerne vil ventelig beskytte Syria og kanskje Iran, og det hele kan gå til helvete. 2023 har vært et dårlig år for fred. 2024 vil bli verre.

  Norge bidrar stilltiende til folkemord. Gideon Levi, israelsk journalist, sa i et intervju nylig at det eneste som kan snu Israel, det eneste håpet for fred, er at land begynner å boikotte Israel. Men Norge vil ikke boikotte, ikke sanksjonere, heller ikke utvise israelske diplomater.


  << Februar 2024

     X   

  Desember 2023 >>