X   

<< Forsiden

Mars 2024

februar 2024 >> 

Beklager, jeg har tatt feil om krigen i Ukraina

31. mars 2024: Jeg må bare beklage. Jeg har tatt feil om krigen i Ukraina. Hele mitt utgangspunkt for det jeg har sagt og skrevet om Ukraina de siste årene har vært feil. Det var et sjokk å bli klar over det. Klikk på overskriften for å lese saken.

Og så ser vi 5. april at hele bøtteballetten står frem og forteller hvor mye mer penger vi må bruke på forsvar i årene som kommer BASERT PÅ OPPLYSNINGER SOM DE VET ER FALSKE. Det er all grunn til å være sjokkert. Reidar Kaarbø, redaktør HMP.


Et svar til Klassekampen
27. mars 2024, klikk på overskriften

Bjørgulv Braanen hadde i dag et spenstig innlegg i Klassekampen som fortjener noen kommentarer.

Reaksjoner på krig må være «uavhengig av hvem som er angriperen». Dette skjer dessverre ikke i dag, det blir ikke engang påtalt. Det pågår en kampanje i media. NRK fører an, KK ser ut til å henge på.


Alt om Alexey Navalny og hans død
(25. mars 2024, klikk på overskriften, grafikk fra foredraget)

Hadde USA tiltenkt Alexey Navalny samme rollen i Russland som Volodymyr Zelenskyj fikk i Ukraina, som en sjakkbrikke i USAs sterke ønske om regimeskifte i Russland ?

"My Youtube channel is devoted to History, specifically the European History from Renaissance to the Present, Russian History including Soviet History and the History of the Middle East. The channel is organized into playlists that correspond to major Historical periods, such as Renaissance, Age of Absolute Monarchy, Enlightenment, Capitalism Socialism, Imperialism, the world wars and the cold war", skriver historiker Vladimir Brovkin. Nedenfor har jeg funnent en liten video til som anbefales.

Why Does the US Establishment Hate Russia?


Støre og Barth Eide er lojale mot Israel og USA. Folkemord ikke nok til diplomatiske reaksjoner.

24. febr. 2024: Det er bare EN måte å få slutt på Israels massedrap og mulige folkemord:
 • Godkjenne den palestinske staten
 • Sende Israels ambassadør hjem
 • Iverksette sanksjoner mot Israel
 • Iverksette full boikott av Israel
 • Uttrykke støtte til Sør-Afrikas søksmål i ICJ
 • Utestenge Israel fra MGP
Israel VET at de kan slippe unna med prat, og dermed fortsette forbrytelsene. Det ENESTE som kan stoppe Israel er diplomatiske tiltak SOM ER NORMALT FOR SLIKE FORBRYTELSER.

Jonas Gahr Støre er lei, men vil fortsatt ikke reagere

Det er sagt at dersom AP hadde landsmøte nå, ville det stemt for boikott av Israel med stort flertall. Nå ser det ut som at Støres lojalitet til Israel og USA er større enn til Norge. Samtidig ser vi at Støre og AP sin oppslutning raser nedover. Hvis AP skal kaste ut høyrefolkene fra partiledelsen, folk som Espen Barth Eide (CIA?) og Støre, må de gjøre det før partiet er rasert.


Krigen i Afghanistan handlet om en rørledning
(24. mars 2024, klikk på overskriften)

«The Turkmenistan?Afghanistan?Pakistan?India Gas Pipeline», også kjent som den Trans-Afghanske rørledningen kalt TAPI er nøkkelen til å forstå USAs krig mot Taliban.

Men er det noen grunn til å si at USA vant denne 20 år lange krigen?


Jeffrey Sachs om USAs bidrag til ufred i verden

20. mars 2024, grafikk skjermdump fra intervjuet.

En av verdens fremste autoriteter, amerikaneren professor Jeffrey Sachs, med unik kompetanse, erfaring og kontaktnett, blir intervjuet bl.a. om Israels folkemord på Gaza og USAs manglende evne til fred.

Selvfølgelig er hans meninger ikke vist på NRK, til det er hans syn på USAs lederskap og handlinger for kritisk, vi skal ikke ha noe kritikk av USA på NRK uansett hvor berettiget den er.

Et MUST for alle fredselskere

NRK.no: nyheter med slagside?

19. mars 2024, grafikk er eksempel på journalistisk standard fra nrk.no

Utenriksredaktør Falkenberg Mikkelsen sier at "NRK har ikke noen selvstendig mening, vi dekker nyheter utfra vanlige journalistiske standarder." Men dette stemmer ikke med NRKs dekning av Putin. For å legitimere sin "uavhengighet og nøytralitet" bruker NRK "sitater" selektivt.

Ved å velge ut passende sitater klarer NRK å vri nyhetene: "Putin er kjedelig, trøttsom, isolert, alene, motstander av sannheten, en moderne Stalin, en karikatur." Her noen nylige overskrifter:

 • Han er hjerteskjærende kjedelig
 • Putin i intervju med Tucker Carlson: - Et gjesp
 • Vil være folkets president - er stadig mer isolert og alene
 • Man må være bra dum for å si hva man mener
 • En moderne Stalin
 • Karikatur av seg selv
 • Her er en positiv en: Dette (valget) vil gjøre Russland sterkere

Tenk litt over hva man kan si om det amerikanske motstykket. Joe Biden sliter, USA sliter, "demokratiet" i USA er en parodi, korrupsjonen rår helt opp til toppen. Akkurat som alt ikke er OK i Russland, er alt ikke OK i USA. Dette gir ikke NRK noen grunn til å dekke nyhetene ensidig og skeivt.

Det som er helt sikkert, er at Putin, i motsetning til Biden, er oppegående, offensiv, evner å formulere seg klart og står støtt i møte med folket og med reportere. Her er det NRK som er en karikatur av seg selv.


Drep alle palestinske kvinner og barn !

18. mars 2024: Drep alle barn, de kan bli fremtidige terrorister, - og drep alle kvinner som føder disse fremtidige terroristene som vil komme og angripe oss.

Alistair Crooke, tidligere britisk diplomat, påstår at de eldste rabbiene jevnlig lærer opp israelske soldater om hva som er påbudt og pålagt etter de jødiske "halakiske" lovene og talmud.

Å utføre ordren er både en plikt og Guds vilje, nedfelt i skrifter og tolkninger som gjelder for de troende. Genocide i Guds navn, "Gott Mitt Uns", av det aller verste og utenkelige slaget.

Israel vet at de kommer fra det. De har alltid kommet fra det, og de har USA med på laget, medskyldig i aktiv deltakelse i folkemordet. Selv Norge lar være å boikotte og sanksjonere Israel.

29 min. ut i intervjuet: israelske soldater må drepe kvinner og barn

G7-landene hykler videre

16. mars 2024, Grafikk: Wikipedia, CC by 2.0

NRK publiserte i går følgende fra G7:
G7-landene (Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA) truer Iran med nye sanksjoner. "Vi gjentar vår oppfordring til tredjeparter om umiddelbart å slutte å gi materiell støtte til Russlands ulovlige og uforsvarlige angrepskrig mot Ukraina. Ellers vil de få alvorlige kostnader".

Her er hva de IKKE skriver:
"Vi gjentar vår oppfordring til tredjeparter om umiddelbart å slutte å gi materiell støtte til Israels ulovlige og uforsvarlige og uproporsjonale og folkerettsstridige massedrap og mulige folkemord på Gaza. Ellers vil de få alvorlige kostnader".

USA sender penger, våpen og bomber til Israel og er dermed aktiv deltaker i det antatte folkemordet. NRK ser ingen problemer med dette. Heller ikke Espen Barth Eide, Jonas Gahr Støre eller Anniken Huitfeld. Vi gratulerer!


Israel bestemmer norsk utenrikspolitikk
(15. mars 2024, klikk på overskriften)

Gud holder med Ukraina på nrk.no
(12. mars 2024, klikk på overskriften)

Norge svikter palestinerne ved mangel på reaksjoner
(11. mars 2024, klikk på overskriften)

Rasler USA med atombombene ?

11. mars 2024: New York Times og Washington Post har hentet frem atom-journalistikken på en måte som får noen til å frykte at USA vil utføre en "false flag" sprengning av en liten A-bombe (evt. noe biologisk eller kjemisk) og svært overbevisende legge skylden på russerne. Tid og sted er ukjent, kan være i Ukraina, men vil trolig gi bedre "kriseinitiering" i et NATO-land.

USA kan ikke finne seg i å tape for Russland i Ukraina, og Russland kan ikke finne seg i å tape for USA. Som vanlig tror Washington at en fordekt og falsk hendelse kan gi USA det påskuddet de trenger til å få NATO til å sette "boots on the ground" eller starte et bomberegn over Russland.

Konflikten minner om Cuba-krisen. Den gang krevde USA at Russland måtte snu, denne gangen er det Russland som har satt "en rød strek", men idiotene i USA vil verken snu eller forhandle. Det betyr eskalering og verdenskrig.


Krigere "on the wild" planlegger angrep mot Russland

5. mars 2024: Enheter fra Polen, Tyskland, UK og USA planlegger nå krigshandlinger mot Russland - ikke som NATO men som enkeltstående land. Handlingene planlegges og initieres utenfor Ukraina mot mål som broen til Krim og andre mål lengre inne i Russland.

Dette vil bli krigshandlinger på linje med noe av det mest spektakulære vi har sett med skip og fly og gassrørledninger, og slike handlinger vil være å betrakte som krigserklæringer. Eneste måte Russland kan forsvare seg er å gå mot de landene som står bak, noe de trolig vil ha full rett til.

Dette innebærer en ekstremt farlig eskalering, besluttet utenfor kontroll til regjeringene i de respektive landene som står bak og gjøres ansvarlig for handlingene. Vi har altså fått militære enheter og etterretning "on the wild" som nå fører "act of war" som kan påvirke verdens fremtid. Det er tenkelig at det kan bli åpnet krigsrett mot noen av disse offiserene i deres hjemland.

Scott Ritter, tidligere FN våpeninspektør, intervjues av Judging Freedom


FN sier forbruket må ned. Politikerne vil ikke.

3. mars 2024: En ny FN-rapport advarer mot nye og alvorlige miljøkatastrofer om ikke verdens forbruk av naturressursene endrer seg drastisk. Her i Norge ser vi at politkerne ikke evner gjennomføre små og viktige tiltak. Hvordan kan de da tiltros store?
FN: Forbruket vårt truer klodens fremtid (nrk.no)

Forhåndssamtykke vil spare 18 tusen tonn papir

 • Det er 2,5 millioner husstander i Norge
 • Vi antar at halvparten av dem har reservert seg mot reklame
 • 1,25 millioner husstander mottar 29 kilo reklame i året = 36.000 tonn papir
 • Undersøkelse fra 2006 viser at bare en fjerdedel av husstandene ville valgt forhåndssamtykke
 • Forhåndssamtykke vil derfor begrenset reklamen til 625.000 husstander
 • Dette gir 625.000 x 29 kilo = 18.125.000 kilo = litt over 18.000 tonn papir i besparelse

Konklusjon: Det er smart å endre fra reservasjon til forhåndssamtykke.

Les langversjonen her


Spørsmål til Jens Stoltenberg i NATO:

Er det problematisk at NATOs største partner USA aktivt bidrar til forlengelse av massedrap og mulig folkemord på Gaza og dermed er delaktig?

1. mars 2024: I snart 5 måneder har vi sett Israels uhyrlige handlinger på Gaza. USA støtter aktivt drepingen med penger, våpen og bomber. En telefonsamtale fra Joe Biden kunne straks fått slutt på krigen.

Isteden velger USA som vanlig å la Israel gjøre som de vil. NATOs medlemsland har i liten grad kritisert Israel og USA og ser ut til å være tilfreds med det som skjer. Er NATO sitt sanne ansikt - godt støttet av NRK - endelig blitt avslørt?


<< Forsiden

   X   

februar 2024 >>